'Ferguson zou het niet accepteren om zes jaar zonder prijzen te zitten'

Dinsdag, 5 juli 2011 om

Paul Scholes besloot aan het einde van het afgelopen seizoen zijn voetbalschoenen op te bergen en kan terugkijken op een bijzonder succesvolle loopbaan. De middenvelder pakte met Manchester United prijs na prijs en werd in het afgelopen seizoen opnieuw kampioen van Engeland. Dat terwijl Arsenal volgens de zogenaamde kenners weer het beste voetbal speelde.

/

Scholes heeft zich geïrriteerd aan die houding: “Arsenal krijgt complimenten, maar die misleiden de feiten”, zei de gestopte middenvelder. “Ze spelen misschien het mooiste voetbal, maar het geeft ze niet de resultaten waar ze op hopen. Ik kon me er niet erg druk om maken, want terwijl Arsenal het mooiste voetbal zou spelen, pakten wij met United de prijzen.”

“Arsenal laat de bal vaak mooi rondgaan, maar wat heeft het voor zin als je er niets mee wint?”, vervolgde Scholes. “Nu dreigen ze bovendien met Cesc Fàbregas en Samir Nasri hun beste spelers kwijt te raken, omdat deze jongens prijzen willen winnen en dat niet lukt bij Arsenal. Ik denk niet dat Sir Alex Ferguson het zou accepteren om zes jaar zonder prijzen te zitten.”



Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door Green_n_Gold)

Leuk dat Scholes dit even vermeld, maar eigenlijk weet elke realistische Arsenal fan waar het aan schort. Het voetbal ziet er vrijwel altijd goed en verzorgd uit. Echter moet ik stellen dat Arsenal ook wat pech heeft. Ze raken eigenlijk ieder jaar hun betere spelers kwijt door blessures. Kijk Van Persie deed ongeveer een half seizoen niet mee. In dat andere half jaar schiet hij bijna elke wedstrijd een bal tussen de touwen. Ik bestempel dit wel als pech, maar nu kun je de vraag stellen: Heeft Arsenal geen goede vervangers voor zulke incidenten? Mwa, niet erg goed en om zulke zaken te verbeteren, zal de portomonnee getrokken moeten worden. Arsenal moet nu niet eens achterblijven op de rest, maar ook zelf eens initiatief nemen om goede spelers proberen aan te trekken.

Dat Ferguson het niet zou kunnen accepteren is duidelijk. Die man is zo ambitieus en is al bezig voor de komende jaren met zijn aankopen.

Leuk dat Scholes dit zo vermeld. Maar dit is iets wat echt iedereen al weet. Arsenal speelt leuk voetbal maar komen altijd tekort. Als het erop aan komt hebben ze het gewoon niet daar waar United het wel heeft. Ze spelen dan misschien niet hetzelfde mooie voetbal als Arsenal maar pakken wel de prijzen. Dan moet je jezelf de vraag stellen, wat is beter. Ferguson weet gewoon elk seizoen weer optimaal te presteren.

5 juli 2011 om 09:47

Als je jezelf de vraag moet stellen wat beter is dan ben je niet goed bezig lijkt me.
Iedereen speelt natuurlijk voor de prijzen.
En je kunt wel zeggen..leuk dat Scholes dit vermeld..maar als er een vraag wordt gesteld door een journalist en hij geeft dit als antwoord, wat is dan het probleem? Hij zegt niks raars.
Hij moet toch antwoord geven op journalisten..

5 juli 2011 om 10:09

En dat is toch de vraag die menig Arsenal speler zich afvraagt voor een actie wordt gemaakt. Moet ik het mooi doen of effectief met als doel ik wil winnen.

Alsof elke vraag door een journalist beantwoord moet worden ook al vragen ze naar bekende weg. Volgende keer moet Scholes gewoon roepen. Am I that intelligent or are you just bloody stupid??

5 juli 2011 om 11:50

Ze zeggen wel dat Arsenal het mooiste voetbal speelt maar de wedstrijden waar het om gaat finale's etc spelen ze helemaal niet mooi.

5 juli 2011 om 15:33

Nee Caritas, ze hoeven niet elke vraag te beantwoorden. Maar op de meesten geven ze wel antwoord..en wat is er mis mee?
Jij doet net alsof Scholes het maar even vermeld..alsof Scholes naar een krant heeft gebeld om dit te zeggen..nee, er wordt hem wat gevraagd, hij geeft netjes antwoord.

En denk je nou echt dat een Arsenal speler zich dat afvraagt?? Moet ik het mooi doen of niet? Dacht het niet he.

Het één (mooi voetbal) hoeft het ander (resultaat) niet uit te sluiten. Zie Barca. Bij Arsenal is dat helaas al jaren wel het geval. Naar mijn mening omdat Wenger te veel op talenten leunt. Ervaring ontbreekt. Zoals Manu dat wel heeft met Scholes, Giggs en Ferdinand. En Chelsea met Terry en Lampard. Dat zijn de fundamenten van het team, ieder seizoen aangevuld met talenten en buitenlanders. De nieuwelingen kunnen direct meedraaien, omdat de basis er al staat. Kortom, mochten Febregas en Nasri daadwerkelijk vertrekken, dan zou ik graag wat ervaring zien komen. Spelers, die nog minimaal 5 jaar de kar kunnen trekken bij Arsenal. Groot nadeel voor Wenger, hij zal geld moeten uitgeven.

Hij kan zich er niet druk om maken maar is wel'' geirriteerd'', maar tim10rooney als Manchester goede invallers heeft waarom dan Arsenal dan ook niet,het mag geen excuus hebben om geblesseerde spelers niet goed te vervangen in het veld ,daar ben je toch een top club voor en Manchester is geen kampioen geworden door elf vaste spelers maar door zeker tweeentwintig.neen Arsenal heeft imo niet erg sterke verdedigers te veel fouten dit jaar achterin,de achterhoede van Manchester is veel beter op elkander in gespeeld ,als ze dat verbeteren of sterker weten te maken door bv Alex te kopen dan wil ik het nog wel eens zien.

5 juli 2011 om 09:11

Dat hij geïrriteerd is maakt VZ ervan. Of de Dailymail waaruit dit stuk waarschijnlijk is vertaald.

Het oorspronkelijke interview staat in The Guardian.

''arsenal, meanwhile, pose a considerably smaller threat, according to the former midfielder. ''they just flatter to deceive,'' said the 36‑year‑old, who is scheduled to start a reserve coaching role in September.

''they may play the prettiest football but it doesn't always produce the results they need. It doesn't irritate me that people say they're the best footballing team because, while they're doing that, we're winning games.

''they do play the best football to watch at times, but what is the point if you are not winning anything? Not only that, they are potentially going to lose their best players, in [cesc] Fábregas, [samir] Nasri and [gaël] Clichy.''

While Scholes ''hopes'' Nasri is bound for Old Trafford, other contenders to effectively replace the former England midfielder include Wesley Sneijder and Luka Modric. ''these are top players,'' Scholes said. ''especially Sneijder who has done it at the World Cup.''

5 juli 2011 om 09:42

Bedankt voor het interview.

Ik vind dat Scholes gelijk heeft. Wat is het nu van mooi voetbal als je er niets mee wint? Als ze nou eens een keer een aantal goede spelers zouden kopen en hun eigen spelers zouden houden, hebben ze weer kans om de titel te pakken. Nu ziet het er helaas somber uit voor ze omdat er waarschijnlijk 3 basis spelers vertrekken. Wel heel jammer als een voetballende ploeg als Arsenal dat mooi voetbal speelt (ook al niet veel wint) er flink op achteruit gaat.

5 juli 2011 om 10:29

Nu, mocht Arsenal elke week het mooie voetbal spelen dat ze in sommige wedstrijden spelen werden ze dit seizoen ook los kampioen. Zelfs ondanks al die defensieve flaters. Het probleem is dat ook hun aanvallend mooie spel er vaker niet dan wel uitkomt vind ik. Heel wat wedstrijden waren gewoon matig tot zwak, over de hele lijn. En dat was in vorige seizoenen ook het geval.

5 juli 2011 om 11:44

gelukkig heeft een andere ploeg bewezen dat je met heel mooi voetbal 11 prijzen kan pakken in 3 jaar en de rest van de europese top bij vlagen wegspeeld.

maar arsenal heeft het gewoon net niet.

Wat een onzinopmerking van Scholes. Hij doet net alsof United en Arsenal gelijkwaardige clubs zijn, maar dat is niet zo. Manchester United moet op basis van haar begroting en geschiedenis meedoen om de titel terwijl Arsenal al jarenlang boven haar gewicht slaat op basis van wat Wenger daar gedaan heeft. Daarbij komen nog andere zaken zoals dat het nieuwe stadion van Arsenal afbetaald moet worden wat de druk op de begroting nog eens vergroot en tov City en Chelsea dat daar eigenaren zitten die er honderden miljoenen eigen geld inpompen.

Ik wil hierbij niet zeggen dat ik Ferguson niet 1 van de beste coaches ter wereld vind, alleen dat hetzelfde geld voor Wenger die met een team dat bij elkaar nog geen 100 miljoen euro gekocht heeft al jaren meedoet om zowel de titel als de CL en dit seizoen als enige bijna Barcelona uitschakelde.

6 juli 2011 om 01:45

Sorry maar op basis van geschiedenis? Als elke voetbalclub op basis van haar historie zou moeten presteren, dan zou voetbal toch een hele saaie sport worden? Juist omdat er clubs zijn die beter of slechter presteren dan men gewend is, wordt er geschiedenis geschreven. Qua geschiedenis zouden Leeds en Nottingham gewoon nog in de Premier League moeten spelen, zou Manchester City niet hoger komen dan plaats 10 en zou Liverpool nu Champions League spelen.

Nee, Scoles was een gewelenaar met de bal. ha-ha-ha.
Weer een toonbeeld van de arrogantie van de zogenaamde top 4 (die gelukkig inmiddels tot het verleden behoort). Het zijn altijd spelers van United, Chelsea, Arsenal en Liverpool die zo groot opgeven over hoe geweldig hun club wel niet is, en hoe slecht het bij de andere gaat. Ik heb werkelijk nog nooit een City-speler gehoord over wat er bij een andere club fout gaat. En City is de club waar het allemaal niet klopt ...

5 juli 2011 om 09:40

Dat komt simpelweg omdat City nog niet zo groot is. Ze waren de afgelopen jaren geen concurrent en waren dus ook niet in de positie om commentaar te geven. Wacht maar af tot ze echt gaan presteren, dan zullen jullie ook gaan blaten en zeiken...

5 juli 2011 om 09:58

Scholes is een legende man.
Wat voor arrogants zegt hij nu dan? Hij zegt precies hoe het is..niks mis mee.
Arsenal wordt wereldwijd steeds aanbeden om hun leuke spel..mooiste voetbal met Barca wordt er dan gezegd.
Maar het gaat uiteindelijk om de prijzen. That's it.
En moet jij eens vaker interviews lezen van Man City spelers.

5 juli 2011 om 10:00

Als iemand de waarheid spreekt hoeft dat niet meteen arrogantie te zijn toch? Heb het gevoel dat je mening vooral wordt bepaald door voor welke club hij speelt. Scholes was misschien geen geweldenaar á la Messi, maar wel een speler met behalve een fantastisch schot een goede steekpass en veel inzicht. Dat jij dat niet ziet én hem arrogant noemt (de man is de bescheidenheid zelve) zegt vooral veel over jou.

5 juli 2011 om 10:44

De arrogantie zit hem in het feit dat hij als speler van United meent een mening te moeten hebben over hoe het voetbal bij een andere club gespeeld zou moeten worden. Of - daar hoor je ze ook altijd over- hoe geweldig het voor een bepaalde speler moet zijn om bij hun club te kunnen voetballen. Wij zijn de beste en iedereen wil toch bij ons spelen? Beetje van dat kaliber.

5 juli 2011 om 11:10

Zo kan je overal wel wat achter zoeken. Denk niet dat hij het echt arrogant bedoelde. Er zijn wel een paar spelers daar die soms een grote bek hebben, maar die heb je bij elke club, Balotelli bijvoorbeeld Man Utd heeft de laatste 20 jaar veruit het meeste gepresteerd van alle PL clubs, dus ze hebben wel een punt als ze zeggen dat iedereen daar zou willen spelen. Ik geef toe dat het misplaatst is om het altijd te benadrukken, maar om het nou meteen arrogant te noemen gaat naar mijn mening wat te ver.

5 juli 2011 om 14:06

Claret020: Scholes moet je ook niet vergelijken met Messi, want het zijn totaal verschillende spelers, de 1 aanvaller en de 1 middenvelder. Beter vergelijk je hem met Xavi/iniesta. En Scholes in z'n hoogtijdagen was absoluut beter dan deze 2.

5 juli 2011 om 11:20

Was hij dat niet dan?

Misschien niet een dribbelkoning met de bal maar één van de beste passers van de afgelopen 20 jaar. Ook zijn schoten waren fenomenaal(laatste 4 jaar schoot hij jammer genoeg wel veel minder). Een geweldige centrale middenvelder die ook nog eens net een kleine pitbull was. Prachtige pass en geweldig inzicht.

5 juli 2011 om 16:40

Ik weet wie het zijn hoor City1976 noemde hem sarcastisch een geweldenaar, iets dat Messi in mijn ogen is. Vandaar de vergelijking. Ik vind de vergelijking met Xavi en Iniesta ook een beetje mank gaan, aangezien Scholes er wat betreft speelstijl en systeem een andere stijl op nahoudt.

Iedereen hierboven zegt dat het allemaal al een keer gezegd is wat scholes zegt, maar die opmerking over Ferguson illustreert waarom hij zo goed bezig is.

Terwijl Wenger alleen maar excuses zoekt voor het niet winnen van de premier leauge enz. (redenen die ook waar zijn) doet Ferguson maar 1 ding: het niet accepteren. Hij stort zijn ziel en zaligheid erin (zonder te klagen) en zal winnen.

Misschien is het beter voor Arsenal als ze zonder Wenger verder gaan.

Het probleem zit het hem niet in de ervaring of in de pech. Het zit hem gewoon in de kwaliteit! Die kwaliteit die bij Man U en Chelsea wel staat. Kijk alleen al naar de as in het begin:

Man U; Van der Sar - Vidic, Ferdinand - Fletcher- Carrick- Rooney-hernandez
Chelsea; Cech - Terry, David Luiz - Lampard-essien - Drogba- Torres

Arsenal; Sczelny- Squillaci, Kolcielny- Song- Wilshere - Van Persie- Fabregas (op 10 ).

Waar Man U en Chelsea zowel ervaring als pure kwaliteit in de as van het veld hebben behoren de spelers van Arsenal niet eens tot de beste van de competitie ( op Fabregas en Van Persie na ) Helaas is dit puur de fout van Wenger. Ik denk dat hij geobserdeerd is door het aantrekken van B namen en ze dan probeert te transformeren naar een A naam opeens. Helaas gaat dit in het bedrijfsleven makkelijker dan in de voetbal waar er met geld word gesmeten. Wenger moet met de tijd meegaan want met namen zoals Gervinho kom je er weer niet. Barton zou een goede eerste stap zijn zoals Man U in de jaren 90 had met Roy Keane. Een gifkikker die de rest opzweept. Dat heeft een mooie club als Arsenal nodig succes. De tijden van Man U vs. Arsenal vond ik nog altijd het mooist. Vieira vs. Keane, Bergkamp vs. Van Nistelrooij en natuurlijk Scholes, Beckham en Giggs vs. Parlour, Pires en Henry.

Over Man U alleen maar complimenten. Kijk alleen al voor de aardigheid de talenten die het onder Saf. heeft voortgebracht: Schmeichel, Beckham, Giggs, Solskjear, Scholes, Keane, Ferdinand, Vidic, Cristiano Ronaldo, Van Nistelrooij, Hernandez, Rooney, Fletcher, Andy Cole, Yorke, Butt, Gebroeders Neville - allemaal zijn het bij Man U de spelers geworden die ze nu zijn. Prachtig om te zien altijd.

5 juli 2011 om 11:38

Vermaelen en niet Squillaci is basisspeler.

Dan winnen we toch lekker niets en maken we mooie winst. Ik vermaak me wel met het voetbal hoor

5 juli 2011 om 10:00

Da's natuurlijk onzin..iedereen speelt om de prijzen..vermaak jij je maar.
Een v. Persie, Fabregas en anderen vermaken zich niet..die hebben daar niks aan en willen weg..kijken of jij je dan nog vermaakt.

5 juli 2011 om 10:50

Toch is de sport zo populair mede door het voetbal dat een Arsenal speelt. Zou de sport van begin af aan, op alle niveaus, benadert zijn zoals Ferguson en Mourinho het doen... zou de sport lang niet zo groot zijn als het nu is.

5 juli 2011 om 11:10

Alsof Ferguson ook niet jarenlang sprankelend voetbal heeft gespeeld.

5 juli 2011 om 11:37

Zeker wel, toch lijkt hij een beetje van zijn geloof gevallen te zijn. Dat vind ik jammer. Dit Utd mist flair.

Denk trouwens dat Modric naar Manchester komt.

5 juli 2011 om 13:05

Boeit mij die flair als wij de prijzen krijgen ieder jaar zowat

5 juli 2011 om 14:07

Ferguson had de laatste 2 jaar gewoon de selectie niet om dominant, aanvallend voetbal te brengen. Als het waar is wat je daar op het einde zegt zal dat al een ferme stap in de goeie richting zijn. Maar eerlijk gezegd vrees ik dat Modric vrij onhaalbaar is.

5 juli 2011 om 15:37

Voetbal is altijd al populair geweest in vele landen. Al ver voordat een Arsenal mooi speelde hoor. Denk dat je het dan allemaal een beetje overschat bij Arsenal. Ze worden vaak door de pers wat opgehemeld. soms terecht, soms wat overdreven.
Zo verschrikkelijk vaak speelt Arsenal nou ook niet de mooie wedstrijden hoor.
Maar voetbal is altijd al populair geweest. Het leeft nu veel meer dankzij o.a. veel meer tv en internet.

Daar heeft Scholes wel een punt. Arsenal speelt altijd mooi voetbal, maar ze winnen nooit prijzen en ze verliezen altijd makkelijke wedstrijd (zoals afgelopen seizoen tegen o.a. Stoke en A.villa). Kijk, Barcelona pakt wél prijzen met mooi voetbal. United speelt misschien geen mooi voetbal, wel succesvol (dmv van winnen van veel prijzen).

5 juli 2011 om 10:42

Nou volgens mij zijn wedstrijden in de PL nooit makkelijk, je hebt er makkelijkere wedstrijden tussen zitten dan tegen bv: Manu, Chelsea , Manc . maar elke week is het lastige pot die niet bij voorbaat is gewonnen.

en mischien is het tijd dat ze wenger gaan vervangen...

5 juli 2011 om 11:12

Wenger vervangen is niet de oplossing. Als je kijkt naar de selectie, dan doet hij zijn werk erg goed. Arsenal is alles behalve een club met vedettes en routiniers en dan in Engeland wel even een titel pakken zou dan een wonder zijn. Gek genoeg, zou het me niks verbazen als hij het zou flikken, iets waar ik weinig trainers voor in staat acht.
En dit geen geen 'fanboy' geblaat, mijn club is Chelsea maar neemt niet weg dat mijn zicht belemmerd wordt door een 'clubbril'.

Och, hoelang had Ferguson nodig om zijn eerste landstitel te winnen?

Bovendien zijn Arsenal en Man Utd geen gelijkwaardige clubs. Wenger heeft Arsenal een heel nieuw stadion bezorgd, iets dat meer waard is dan 5 CL bekers bij elkaar. Wenger heeft de jeugdopleiding van Arsenal en Engeland hervormd, Wenger heeft met the invincibles hoogstpersoonlijk gezorgd dat de EPL de best bekeken (en dus meest verkochte) competitie ter wereld werd, waar nu zielige ondankbare clubs als Stoke van profiteren.

Last but not least... Wenger heeft de sport altijd zo eerlijk mogelijk proberen te benaderen. Misschien is dat zijn tekortkoming... maar het getuigt wel van een groot man. Probeert hij scheidsrechters te beïnvloeden? Nee. Geeft hij zijn spelers instructies om de tegenstander kapot te trappen als ze beter zijn? Nee.

Allemaal leuk en aardig dat Ferguson zolang zonder prijs niet zou accepteren, Wenger zou 800 miljoen schuld niet accepteren.

5 juli 2011 om 11:18

Wenger probeert scheidsrechters niet te beïnvloeden? Zijn jarenlange geklaag voor de camera's na elke wedstrijd komt dus enkel uit frustratie of zo zeker? Zonder bijbedoelingen?
Het enige wat je misschien kan zeggen is dat zijn pogingen om de scheidsrechters te beïnvloeden gewoon niet succesvol zijn, zoals ze dat bij Ferguson misschien wel zijn.

Ook weer makkelijk om over die schuld te beginnen die hier gewoon geen bal mee te maken heeft. Integendeel, Ferguson presteert ondanks die schuld, die jaarlijks tientallen miljoenen uit de club draineert die anders aan transfers en salarissen hadden kunnen besteed worden.
Nog gemakkelijker het idiote filmpje die je er dan nog bijplaatst.

Waar je het vandaan haalt dat Arsenal er hoogstpersoonlijk voor gezorgd heeft in één jaar dat de EPL de meestbekeken competitie is geworden is mij ook een raadsel. Eén die ook gewoon onmogelijk aan te tonen valt.

Is de account van Persiangooner overgenomen door iemand anders of zo?

Waar je volgens mij aan voorbij gaat, en dat is de grootste boodschap uit dit artikel, is dat Wenger wel degelijk met gemak prijzen had kunnen winnen gedurende de laatste vijf jaar. En dat zonder veel op zijn principes en filosofie te moeten inboeten.

Het enige waar je in mijn ogen wel een groot punt hebt is wat het stadion betreft. Man Utd heeft het geluk gehad niet alleen al over een groter stadion te beschikken, maar ook nog de ruimte te hebben om die uit te breiden van pakweg 50,000 begin jaren 90 naar de /- 75,000 nu.

5 juli 2011 om 11:27

Nee, er is een verschil tussen onkunde van een scheids aan tonen (of redenen geven voor puntverlies) en echt beïnvloeden. Je weet best wat ik bedoel.

Ferguson presteert ondanks die schuld? Nogal wiedes als je ''ondanks'' die schuld gewoon miljoenen blijft uitgeven.

3e Alinea is simpel te bewijzen. De opmars van de EPL ging gepaard met de opmars van Arsenal.

Ik zie die boodschap niet in dit artikel hoor. Ik zie alleen de zoveelste persoon die het laatste beetje eer van Arsenal ook nog onderuit probeert te halen. Alsof Arsenal een club is die nooit kritiek krijgt...

Yep, Arsenal was vele malen verder verwijderd van de top dan Man Utd. Bovendien heeft Ferguson in relatieve kalmte de club kunnen opbouwen... waar Arsenal ten tijde van hervormingen (nieuw stadion) ineens te maken kreeg met kunstmatig in stand gehouden concurrentie.

5 juli 2011 om 13:57

Wat is het verschil dan precies tussen wat Ferguson doet en wat Wenger doet. Buiten dan mogelijks het resultaat.

Met wat ik zeg over die schuld bedoel ik uiteraard dat Ferguson presteert met veel minder dan dat hij normaal gezien zou hebben kunnen uitgeven. Een schuld waar hij zelf helemaal niks mee te maken heeft en helemaal geen schuld aan heeft. En die hem enkel hindert bij zijn werk. Je kan dan wel zeggen dat Man Utd nu veel spendeert, maar als je het netto bekijkt valt het allemaal heel goed mee in vergelijking met de meeste andere topclubs. De club blijft ondertussen ook rustig bezig met het afbetalen van de schuld, dat ondertussen minder dan 500 miljoen bedraagt. Het is altijd makkelijk om met cijfers te gaan smijten als je geen benul hebt van de juiste feiten. Misschien toch maar mee ophouden.

Je derde alinea is helemaal niet te bewijzen. Je maakt de grootste fout die je kan maken door correlatie simpelweg gelijk te stellen aan causaliteit. Verder valt daar weinig over te zeggen. Hoe naïef moet je zijn om één jaar van één club als grootste oorzaak aan te geven voor het succesvol zijn van een competitie. Al helemaal als het op basis van populariteit of achterban verre van de grootste club is van die competitie. Ik zou de komst van Abramovich zelfs nog als een grotere reden zien voor het succes van de EPL dan enkel dat ''invincibles'' jaar.

Je laatste alinea houdt dan weer meer steek, maar nogmaals, Wenger moest helemaal niet veel uitgeven om met zijn club prijzen te pakken de afgelopen jaren. Hier en daar een kleine tweak was al genoeg volgens mij om succesvol te zijn. Zeker na het seizoen 07/08. Maar zijn koppigheid vermoed ik stond in de weg. En daarmee wil ik Wenger helemaal niet afzeiken of zijn prestaties naar beneden halen. Ik denk dat ik veel meer besef wat Wenger voor Arsenal heeft betekend dan vele Gooners als ik zo soms de commentaren lees. Maar je kan niet ontkennen dat zijn koppigheid (of noem het hoe je het wil) de laatste jaren zeker in de weg heeft gestaan van prijzen.

5 juli 2011 om 14:30

Ferguson benadert scheidsrechters met voorbedachte rade. Het gaat hem er niet om of hij er wel of niet naast zit, hij beïnvloedt ze gewoon waar hij denkt dat het kan. Hij gebruikt ook veel grotere woorden dan Wenger. Niet alleen na de wedstrijd, maar ook pre-match. Zelfs wanneer zijn ploeg bij meerdere beslissingen goed weg komt, zal hij die ene fout van de scheids ten nadele van zijn ploeg, nog benoemen. Het is gewoon een rat.
Wenger zal enkel post-match een scheidsrechter bekritiseren aan de hand van zijn prestaties in de betreffende wedstrijd.

Dat zegt meer over de andere clubs dan over Utd. Zo'n once in a lifetime klapper als bij C.ronaldo maskeert een hoop, toegegeven.

Ha, de beste teams en grootste clubs zijn altijd het uithangbord voor een competitie. De Premier League zat in een enorm diep dal en was welhaast geïsoleerd van het Europese vasteland. Tot Wenger een meer Europese stijl introduceerde, waardoor de Premier League weer interessant werd voor buitenstaanders. Mensen die in de eerste plaats geen emotionele verbondenheid hadden met het Engelse voetbal.

Mijn woordkeuze was wat ongelukkig, ik bedoel natuurlijk niet the invincibles, maar hetgeen waar zij voor stonden... hetgeen waar Wenger naar toe had gewerkt sinds zijn komst bij de club.

Niemand ontkent dat Wenger fouten gemaakt heeft, maar het is wel zijn eigen goede werk waardoor deze fouten opgemerkt worden. Zoals iemand anders al terecht opmerkte: ''als Arsenal ieder jaar 6e zou worden, zou iedereen roepen hoe fantastisch het werk van Wenger wel niet is''. Achteraf zeggen dat een extra spits hier, een extra middenvelder daar, de titel hadden bezorgd is te makkelijk. Wat 07/08 betreft... 2 van je 3 goede spitsen liggen de rest van het seizoen eruit. Ik zou het Ferguson niet kwalijk kunnen nemen als hij een titel verliest omdat Rooney een heel seizoen eruit ligt en Hernandez door een schoft door midden getrapt is...

5 juli 2011 om 15:07

Ferguson is gewoon wat directer, Wenger wat subtieler. Maar in principe komt het op hetzelfde neer wat ze over de scheidsrechters en hun beslissingen zeggen. En ook Wenger heeft voor wedstrijden commentaar op de scheids. Denk maar aan het geneuzel over Fletcher dat hij ook net voor de wedstrijd nadien weer ter sprake bracht.

Ik denk dat je de rol van Wenger wat overschat in het terug opkrikken van het niveau van de Engelse competitie. Er zijn daar een heleboel redenen voor.
Als ik je dus goed begrijp heb je het dus niet enkel over de periode tussen pakweg 2002-2004 maar eigenlijk over de periode sinds Wenger toekwam bij Arsenal. Dan kan je inderdaad zeggen dat hij een rol heeft gespeeld. Zeker wat de mondialisering en modernisering van het voetbal zelf betreft heeft hij zeker een grote rol gespeeld, maar niet groter dan bijvoorbeeld een Ferguson. Met name het treble jaar (en ook de jaren voordien) zal enorm veel betekend hebben voor het Engels voetbal.
Verder heeft veel ook te maken met de beleidsmensen die achter het merk Premier League stonden. Die hebben het gewoon heel goed gedaan en heel goed verkocht.
Je mag ook niet vergeten dat de Engelse competitie, ondanks de Europese ban en alle gevolgen dat dat met zich meedroeg, altijd een enorm populaire competitie is gebleven. Veruit de meest gevolgde binnen West-europa. En dat zonder grote sterren of grote Europese toppers op dat moment. Het heeft een tijd geduurd voor Engeland zich uit de post-heyzel periode heeft getrokken, maar om Wenger daar de grootste credits voor te geven gaat mij toch veel te ver.

Ik had het trouwens niet over het jaar 07/08 zelf, maar op de jaren daar net na. Had Arsenal toen de moeite genomen om niet alleen hun beste spelers te behouden, maar ook nog een minimum aan nodige verbeteringen aan te passen, dan hadden ze volgens mij het jaar nadien kampioen geworden. Man Utd werd wat 'op routine' kampioen door vooral heel degelijk te zijn en het was zelfs Liverpool die de enige concurrent was dat seizoen. Misschien was dat wel (naast vorig seizoen uiteraard) Arsenals beste kans om nog eens een titel te pakken.

En natuurlijk is het altijd makkelijk praten achteraf, maar je kan nu eenmaal niemand beoordelen enkel op goeie bedoelingen. De resultaten zijn ook gewoon belangrijk. En als je achteraf zegt dat iemand hier of daar iets anders had moeten doen of dit of dat anders had moeten aanpassen is dat gewoon een fout die die persoon heeft gemaakt. Dat betekent nog niet dat iemand niet deugt, maar als je fouten al niet kan toegeven, kan je er ook niets aan doen om ze te verhinderen of op te lossen..

5 juli 2011 om 11:32

Hahah wat een bizar filmpje zeg. Dat Neville gewoon geen geel kreeg voor die tackle van achter op Reyes is gewoon onbegrijpelijk, dat mag gewoon niet. En wat een nare vent die Riley hoe hij gewoon toestaat dat Reyes afgetrapt wordt.

Die van Ruud was ook gewoon rood, de grens staat erbij man. Echt ongelooflijk dat dit niet onderzocht werd, ook die penalty totaal geen contact. Ik vind het altijd zo kinderachtig als de Arsenal fans janken over de scheidsrechters maar dit is gewoon bizar. Ook wat de commentator zei, laatste 7 wedstrijden onder Riley 7 penalties voor United.

5 juli 2011 om 11:34

Het mooie is dat deze scheids sinds 2009 hoofd is van de Pgmob. Hij stelt de scheidsrechters aan bij de wedstrijden.

Niet zo gek dus dat Webb dit seizoen 3 topwedstrijden mocht fluiten op Old Trafford.

5 juli 2011 om 14:01

Dit is dan ook weer één incident, en een zeldzame. Het zegt al genoeg dat hij meer dan 5 jaar moet terug gaan om dit te tonen. Ik kan ook levensgevaarlijke tackles van Gallas, Wilshere en Fabregas tonen die nooit zijn bestraft. Maar dat draagt niets bij tot de discussie.

En dat mensen Webb nog als pro-man Utd beschouwen begrijp ik toch niet na dit jaar. Hij heeft veruit meer tegen dan voor United gefloten. Maar goed, Gooners doen weer waar ze goed in zijn. De geschiedenis herschrijven. Cometh the new season, cometh the new conspiracy theories. Ik kan alweer nie twachten.

5 juli 2011 om 14:18

Omdat hij wat onbelangrijke beslissingen tegen Utd heeft gefloten nadat zijn favoriete ploegje al na 30 seconde voor stond? Ik zou ook aan mijn imago werken in zo'n situatie.

5 juli 2011 om 15:11

Ik heb het niet enkel over die wedstrijd tegen Liverpool. En twee penalty's zou ik niet onbelangrijk noemen. Hetzelfde gebeurde ook tegen Chelsea in mei en niet zo lang daarvoor in een andere wedstrijd (al weet ik niet meer precies welke)

5 juli 2011 om 12:16

Wtf gast, wat een filmpje... Dat is echt ongelooflijk gewoon zo partijdig als daar gefloten wordt

''wenger heeft Arsenal een heel nieuw stadion bezorgd, iets dat meer waard is dan 5 CL bekers bij elkaar''

Genaamd de emirates stadium, wat inhoud dat meteen de ziel van de glorie dagen van Highbury en Arsenal verkocht zijn.

''wenger heeft de jeugdopleiding van Arsenal en Engeland hervormd''

Over welke spelers hebben we het dan behalve Wilshere? Volgens mij staat er in de basis van united altijd wel een speler uit de eigen jeugd meestal wel meer dan 1, en het zijn ook nog Britten.

''wenger heeft met the invincibles hoogstpersoonlijk gezorgd dat de EPL de best bekeken (en dus meest verkochte) competitie ter wereld werd, waar nu zielige ondankbare clubs als Stoke van profiteren.''

Seizoen 1998/1999 meer hoef ik er niet over kwijt. Stoke ondankbaar? Waarom omdat ze niet het spel van Arsenal spelen. Die ze ook misschien nog maar net 15 jaar spelen ofzo, Bertie mee, George Graham Arsenal legendes maar oh wat een drama voetbal was dat zeg.. Niks mis mee als je er prijzen mee wint. Arsenal heeft geen topclub mentaliteit meer. Altijd de schuld bij een ander leggen.. Gouden tip voor Wenger misschien moet die wat specks kopen want the ''I didn't see it'' begint nu onderhand wel een beetje irritant te worden.

Soms moet je vies spelen om te winnen dat is voetbal, voetbal betekent niet met zn allen als een gek gaan aanvallen. Arsenal's grootste probleem.. Nooit Viera kunnen opvangen, en dan helpt het ook niet dat je telkens weer een basis 11 heb van een gemiddelde lengte van 1.10m en die niet af en toe hard inkomen.. Wilshere daar in tegen gaat er absoluut komen.

5 juli 2011 om 12:46

Net alsof Old trafford nooit een nieuw stadion is geweest. De enige reden dat Arsenal nog (deels) meekomt met de grote rijke jongens is dankzij dit stadion.

Je vergeet het feit dat de jeugdopleiding om jonge spelers gaat. Op het moment dat je dat veranderd, duurt het dus nog jaren voordat de eerste jongens de leeftijd bereiken waarop ze kunnen gaan spelen voor het eerste. Wilshere is een mooi voorbeeld. Gibbs, Lansbury, Jet, Eastmond, Cruise etc. zijn allemaal voorbeelden die ook al in het eerste gespeeld hebben. Niet allemaal zullen ze blijven, maar er komen wel degelijk spelers doorheen. Vooral spelers als Aneke, Afobe, Lansbury en Gibbs zijn spelers die in de komende jaren bij Wilshere aan kunnen sluiten in het eerste. Kritiek hebben is makkelijk, maar onderbouw het dan ook.

Je vergeet bovendien het hele feit dat een topclub mentaliteit maar een bullshit woord is. Iedereen wil wel winnen, maar als je pas wat kunt doen nadat Chelsea, City en United klaar zijn met winkelen (en dan heb ik het nog niet eens over de buitenlandse clubs), en als je de toppers al niet kunt halen omdat de markt zo opgepompt is dat je de salarissen van diezelfde toppers niet meer kunt betalen dan wordt het verdomd lastig om die ''topclub mentaliteit'' te waarborgen.

Ferguson had lang zn tijd nodig omdat hij een zuipende dronken team moest overnemen van big Ron, hij heeft die hele drank cultuur eruit getrapt. Wenger daar in tegen erfde een goed staande ploeg van George Graham.. dus als Arsenal overgekocht wordt door 1 of andere yank en die vervolgens de schuld op de club legt, dan gaat Wenger er met de staart tussen de benen ervan door ? Vreemd

Blijkbaar kun je bij Arsenal geen prijs winnen, dus ik zou lekker weggaan. Hoe lang heb je nodig om een succes te boeken? Of misschien maar eens tijd voor een frisse wind ipv Wenger?
Het zou in ieder geval helpen als er eens wat meer vedettes op 't veld stonden. Vind nu alleen v.persie en Fabregas de absolute top. (oja en een fatsoenlijke keeper!)

Wat een onzin spuwt die man uit zeg. Ferguson kan wel helemaal niks accepteren, maar Ferguson heeft honderden miljoen meer te besteden gehad, nogal makkelijk praten.

Arsenal moet structureel met een sub-topper budget werken en toch weten ze met de toppers mee te spelen. Ik denk dat we blij mogen zijn als Arsenal fans.

Het is overigens niet zo dat alles maar rooskleurig is. Er gaat genoeg mis en er is zeker genoeg mis gegaan in het verleden, ook door Wenger. Het is echter wel dankzij hem dat we staan waar we nu staan, alle fans moeten dan ook niet gaan lijden aan grootheidswaanzin, want Arsenal is gewoon minder krachtige club dan de Chelsea's, Uniteds en Citys van deze wereld. Ze zijn echter op de goede weg om dichterbij te komen als je het mij vraagt.

Zoals Wenger al zei over scholes,hij is een goede speler alleen jammer dat hij een vieze gemene kan heeft.
En dat blijkt ook buiten veld merk ik nu,hij doet bijna nooit interviews maar weet wel daarin even iets doms te vertellen over Arsenal.

United worden altijd geholpen door scheidsrechters en dat help wanneer je speelt he.
Je weet dan toch dat je het grootste voordeel krijgt met alles wat je doet en op de belangerijkste momenten krijgen ze nooit rood tegen maar wel penalties mee en rood voor de tegenstanders.

Ik heb hekel aan dat team,altijd vals spelen en net doen alsof er niks is gebeurt.
Doe mij maar mooi en eerlijk voetbal dat heeft tenminste eer,in plaats prijzen zonder respect.

5 juli 2011 om 15:07

Dat laatste past precies bij Arsenal, een en al schijnheiligheid, net zoals Barcelona.

5 juli 2011 om 15:18

@lamer, Met barcelona ben ik het eens wat je zegt,,arsenal speelt niet vals dus daarin overdrijf je gewoon.

5 juli 2011 om 18:43

ok met zn allen nu!! Same old arsenal always cheating!!!. de tekst die door elk stadion van Engeland met volle borst wordt gezongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Manchester City gaat met een bedrag van 115 miljoen euro de transfermarkt op in januari. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren