Pijnlijke klappen voor topclub Feyenoord en Fc Twente

Mijn obsessie voor die derde ster op het heilige Ajax-shirt is eindelijk voorbij. Waar eerder onze bijtgrage Uruguyaanse held de machteloosheid van Ajax symboliseerde, bleek Frank de Boer de redder in nood. Onverstoorbaar werkte hij aan één missie, om het roemruchte Ajax-spel terug op de mat te krijgen. Nee, dat is hem nog niet gelukt. Wel moge het duidelijk zijn dat hij én Ajax op de goede weg zijn.

Waar Ajax pas afgelopen jaar écht de goede weg is ingeslagen, heeft FC Twente dit een aantal jaar geleden al gedaan. Onder leiding van onder andere de mediageile Joop Munsterman zijn de Tukkers op weg om een Nederlandse topclub te worden. Persoonlijk heb ik hier geen problemen mee, het is alleen jammer dat het de doorgaans nuchtere provinciebewoners naar de bol steeg. Gelukkig zijn de Twentenaren reeds terug op aarde. Niet doordat ze onder een geweldige ambiance in de ArenA verdiend ten onder gingen, maar door het vertrek van één van hun helden. If you can’t beat them, join them!

Dat doet pijn, Theo Janssen, het asociale jochie, wilde een nieuwe uitdaging. Bij een betere club, een buitenlandse club. Een buitenlandse club kwam er niet, een betere en mooiere wel. Ajax Amsterdam. Heel Twente werd geconfronteerd met het gat dat Ajax ( en PSV ) nog achter zich hebben, voordat FC Twente tevoorschijn komt. Dit gat is niet zomaar opgevuld, daar gaan jaren ofwel decennia overheen. Landskampioenschappen, KNVB-bekers en Europese topprestaties zijn hiervoor nodig. De meeste aanhangers van de club uit Enschede weten dit wel, maar de boodschap is niet bij iedereen aangekomen. FC Twente, jullie zijn geen topclub! Nog lang niet! Loat goan!

Heeft FC Twente dan wel Feyenoord ingehaald? Het antwoord is duidelijk: nee. Kwalitatief gezien mag de selectie van Twente wel beter zijn, Feyenoord behoort nog steeds tot de traditionele top-drie. Op de vraag waarom, zijn drie termen als antwoord voldoende: De Kuip, het Legioen en haar historie. Ja, Feyenoord is teruggezakt en het is erg pijnlijk om talenten naar een rivaal te zien vertrekken, maar iedereen weet dat Feyenoord terug zal komen.

Feyenoord zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, met een matige trainer voor de groep die zich echt moet bewijzen dit jaar. Daarnaast speelt natuurlijk het verhaal van Leroy Fer en Georgino Wijnaldum en enkele boze supportersgroeperingen. Op laatstgenoemde ga ik niet in, daar weet ik te weinig van af. Wel heb ik een duidelijke mening over het gedrag van Wijnaldum en Fer, schandalig. De broekies zijn van mening dat ze zich bij het huidige Feyenoord niet voldoende kunnen ontwikkelen, seriously? Alle ingrediënten die nodig zijn voor de huidige ontwikkelingsfase van het tweetal zijn in De Kuip aanwezig. Sfeer, steun, en druk. Bij Feyenoord loopt er niemand rond aan wie ze zich op kunnen trekken? Bij PSV of FC Twente wel? Alleen aan Bryan Ruiz kan dat tezamen, met Co Adriaanse en Stanislav Manolev natuurlijk. Niet aan Jeremain Lens of Fred Rutten. Het is het niet waard om over te stappen. Beide spelers krijgen bij Feyenoord al het vertrouwen en alle kans op speeltijd, in de transfers zie ik geen sportieve vooruitgang voor de ontwikkeling. Die paar Europa League-wedstrijden tegen de serieuzere tegenstanders kunnen niet van doorslaggevend belang zijn.

Tegenwoordig zijn spelers gewoon ongeduldig en op een of andere manier minder verbonden aan een club. Kus alsjeblieft niet het logo, tenzij je écht van de club houdt. Elke Ajacied moet kippenvel hebben gehad toen Jan Verthongen net na het laatste fluitsignaal bij het behalen van het kampioenschap zijn emoties niet in bedwang kon houden, huilde en het Ajax-shirt kuste. Menig Feyenoorder moet ook kippenvel hebben gehad toen Wijnaldum huilde na het pak slaag dat PSV had gegeven, of bij een ander moment waarbij hij het Feyenoord-logo kuste. Wat is dat moment nu nog waard? Het is evident dat Wijnaldum als een verrader gezien kan worden en het is terecht als hij uitgefloten wordt. Denk je dat wat hij nu flikt zomaar vergeten kan worden door de Feyenoord supporters? Leroy Fer? Hoogstpersoonlijk zorgde hij ervoor dat Feyenoord niet verder ging in de Europa League en na zijn blessure kon hij ook altijd op steun rekenen. Schandalig, zeker na de ongelooflijke steun van het Legioen afgelopen jaar. In ieder geval hoop ik op ludieke spandoeken en geen kwetsende spreekkoren.

Mocht Christian Eriksen bij Feyenoord gevoetbald hebben, zou ook hij voldoende hebben kunnen leren. Uiteraard zou ik het in zijn geval wel begrijpen als hij naar een Champions League-club zou verkassen, op dat podium hoort hij thuis. Behoort Fer nu al thuis op dit podium, evenals Wijnaldum? Hebben zij al de kwaliteiten, laat staan de mentaliteit, om dit te kunnen eisen? Hoe zou Ron Vlaar zich nu voelen?

Zoals ik eerder al aangaf, is Fc Twente nog lang geen echte topclub. Vitesse is dat helemaal nog niet, ook al kopen ze de duurste spelers. Daarbij moet ik wel zeggen, de supporters van Vitesse praten ook niet over een topclub. Ze zijn blij en wachten rustig af. Het aantrekken van John van den Brom is een goed signaal naar iedereen. De supporters van Vitesse hebben de hoon van heel Nederland over zich heen gekregen, maar ze weten dat dit goed gaat komen. Elke andere club buiten de top-drie kijkt met jaloezie neer op de ontwikkelingen bij Vitesse. Een splinternieuw trainingscomplex en een transferbudget van vijftig miljoen euro. De randverschijnselen zijn soms komisch en iets wat ongelukkig, maar het geloof in succes is bij Merab Jordania groot.

Met welke uitspraak zet je jezelf meer voor gek? ‘We worden kampioen binnen drie jaar’ als Vitesse zijnde, of ‘We mikken op een plek in de top-vijf’ als Twente zijnde na het behalen van een kampioenschap. Laatstgenoemde bevestigt tevens het nog niet aankunnen of aandurven van de druk die bij een topclub hoort, maar dat geeft niet. De status ‘topclub’ krijg je niet zomaar, die moet je verdienen. Wanneer je deze status eenmaal verdiend hebt, raak je deze ook niet snel meer kwijt.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 50 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 8300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

138 reacties (laatste reactie door kalkeen)

heerlijk stuk leest goed weg. top stuk
je krijgt de volle waardering

als eerste, absoluut geen slecht stuk! complimenten, je ziet dat je hier echt eventjes over na hebt gedacht. Maar dan 2. waarom in godsnaam al die kleine haatdragende prikjes naar andere clubs? Mediageile Joop enz, heeeelemaal niet nodig.
Ik vind wel dat je de situatie vrij goed schetst, qua Fer en Wijnaldum ben ik het volledig met je eens en hoogstwaarschijnlijk nog vele andere.

Ik geef je 3 sterren, verwacht een heleboel 1 sterren van de fanatieke aanhangers maar daar is dit stuk absoluut te goed voor. Wel doe je heel veel dingen die niet nodig zijn. Succres

4 juli 2011 om 16:48

Al die haatdragende prikjes? Joop is toch mediageil of niet?

4 juli 2011 om 19:26

Daar klopt niks van en jij bent een typische ajax supporter want niemand doet iets goed behalve Ajax ik denk dat jullie ook haast PSV geen topclub noemen maar er staan toch echt 21 landstitels achter hun naam. En die verheerlijking van Frank de Boer komt ook mijn nek uit. Ze hadden al die tijd niks beter gespeeld dan met Jol maar volgens mij heeft Frank veel meer geluk en dat heeft ook uitgepakt naar een titel.

''doorgaans nuchtere provinciebewoners naar de bol steeg''
Waar baseer je dat op? Er is toch nooit gezegd door mensen van FC Twente dat ze al een topclub zijn?

En hier ben ik het ook helemaal mee eens esselinho.

Dit is ook een reden waarom de Twente supporters steeds meer een hekel krijgen aan ajax supporters. Ze doen net alsof er maar één goed presterende club is de laatste tijd is en dat Twente net zoals AZ weer met de subtop mee gaat doen. Vroeger was dit niet zo overheersend maar toen ze erachter kwamen dat wij ''boeren'' wel degelijk wat kunnen worden we steeds meer uitgemaakt voor een provincie club terwijl we steeds meer landelijke uitstraling krijgen. Dit zal wel niet zo doorslaand zijn naar het Westen toe maar dit nederwerpende gedrag van ajax supporters is juist een teken dat we het de laatste tijd heel goed doen.

Dus ik zou het artikel een 2 geven want er zijn veel stukken die feiten worden genoemt en dat zijn ze duidelijk niet het is gewoon een teken dat die ''1club1ajax'' bang is voor Twente voor de volgende seizoenen en dit wil onderdrukken door Twente als maar een ''streekclub te bestempelen''.
En ik denk ook niet dat Ajax supporters Twente ooit wil gaan zien als een topclub daar zijn ze te hypocriet voor.

En uiteindelijk dat stuk over Vitesse vindt ik ook helemaal nergens op slaan ze hebben niks gepresteerd en jij zegd al dat Vitesse supporters zichzelf al bij een topclub bevinden. Ik ken een paar vitesse supporters en dat heb ik ze nooit horen zeggen, alleen voor de gein verder niet.

Waarom 2 sterren en niet één: omdat de zinsopbouw goed is daar krijg je meestal nog een extra ster voor.

4 juli 2011 om 20:09

@1club1ajax

wat ben jij gefrustreerd zeg, nu Ajax kampioen is geworden komt hij opeens met prachtige praatjes over van alles en nog wat en over hoe geweldig jullie wel niet zijn. Wij tukkers hebben nooit gezegd dat wij definitief een topclub zijn, maar we zijn op de goede weg ja, dat wel.

Dit stuk barst trouwens van de jaloezie, ik denk dat we het maar als een compliment moeten opvatten dat een Ajacied jaloers is op Twente, ik kan me geen andere reden voorstellen waarom iemand zoiets zou schrijven.

4 juli 2011 om 20:16

PSV heeft 21 landstitels hoor.

5 juli 2011 om 00:15

Och hij zegt toch ook iets over de 'bijtgrage' Suarez?? Aan beide kanten geeft hij een kritische maar ook komische noot mee.

5 juli 2011 om 01:40

Of jij kan het niet verkroppen dat er een keer een tegenwind komt op het 'heilige' FC Twente. Nee prima stuk en ik denk dat je het precies verwoord zoals supporters het voelen. En over de disscusie topclub of niet. Mogen we Liverpool ook geen topclub meer noemen? Laatste titel begin jaren 90 en de laatste jaren middenmoot/subtop. Of Schalke, Psg, Juventus. Nee allemaal clubs die het op dit moment niet goed doen maar wel nog allemaal topclubs zijn door hun historie maar Feyenoord niet. Zal wel aan mij liggen?

5 juli 2011 om 09:08

1club1ajax heeft het toch over de traditionel top-drie, lees Top-drie

Of denk je dat hij met die derde club Willem2 bedoeld?

5 juli 2011 om 10:48

Traditioneel is Feyenoord een topclub, maar in de laatste jaren is Feyenoord absoluut geen topclub meer, alleen op basis van fans ben je geen topclub, je moet ook sportieve prestaties leveren.

Als je denkt dat Feyenoord nog een topclub is dan moet je echt wakker worden.

5 juli 2011 om 13:10

Het valt me op dat al jullie FC Twente supporters flink op jullie pikkies getrapt zijn door dit stukje. Terwijl meneer hier puur waarheden verkondigd. Het klopt dat Feyenoord nog altijd een traditionele top club is en het klopt ook dat FC Twente dat nog niet is daar Twente nog geen historie opgebouwd heeft en nog geen een keer de ambitie om kampioen te worden heeft uitgesproken. Ik vraag me ook erg af of dat dit jaar weer gaat gebeuren. Wacht nou eerst maar is tot jullie een jaar of 10 in de top mee doen en meer dan 5 keer landskampioen zijn met jullie zelf een topclub te noemen. En oh ja spreek is uit landskampioen te willen worden als doel in het seizoen.

5 sterren van mij.

5 juli 2011 om 13:49

Jouw logica is echt bedroevend zeg, dus je moet allemaal maar uitspreken landskampioen te willen worden als je een topclub wil zijn, ja tuurlijk willen wij dat maar ADO Den Haag ook wel. Twente heeft een duidelijk beleid en structureel meespelen om het kampioenschap komt vanzelf wel, het kan maar zo zijn dat we dit jaar opeens 5e worden en dan moet Twente er dus voor zorgen dat er dan geen man overboord is, bij Ajax is dat heel anders.

En dit stuk staat juist vol met onzin, zoals dat van Janssen die als reden sportieve verbetering zou hebben haha, dan moet je echt beter je huiswerk gaan doen.

Feyenoord is trouwens een traditionele topclub, maar een huidige topclub, nee. Wake up, het is 2011, geen 1990

5 juli 2011 om 14:27

@ kempi5
Dit is alleen een enkele keer. En dit is grappig bedoeld bij Twente en Feyenoord is het spottend bedoeld richting alles.

@ Nelis Fr
Of jij kan het niet verkroppen dat er een keer een tegenwind komt op het 'heilige' FC Twente.
Hier klopt ook niks van ik wil een keer tegenwind geven tegen het door velen heilig verklaarde Ajax dat kun je al lezen in het begin met: en#148;mijn obsessie voor die derde ster op het heilige Ajax-shirt is eindelijk voorbij.en#148;
Dus hoezo krijgt Twente nooit tegenwind? Er wordt vaker slecht gepraat over Twente dan over Ajax op televisie. Ooit een keer studio sport gekeken dat zijn alleen maar Ajax fans soms wel eens een speler van een andere club gezien ter compensatie.

@eldudeness
en#148;het valt me op dat al jullie FC Twente supporters flink op jullie pikkies getrapt zijn door dit stukje. Terwijl meneer hier puur waarheden verkondigd.en#148; Dit klopt niet als er een stuk komt met leugens over hoe verschrikkelijk Ajax is zou dat document meteen worden verwijderd aan dit document wordt niks gedaan.
Dus als jullie op jullie Ajax pikkies worden getrapt dan staat het forum hier vol met duizenden boze reacties van Ajax supporters.
En als de trainer weg gaat en je hebt een verkeerde keus gemaakt en je wordt bijvoorbeeld 4e dan ben je blij dat je begroting op de eerste 5 plaatsen wordt afgesteld. Kampioen worden willen we wel maar dit kan je gewoon niet als doelstelling neerzetten, je moet begroten op minder dit is ook een reden waarom PSV en Ajax hele grote schulden hadden opgebouwd.

En met al deze stukken samen kan ik al haast een nieuwe beschouwing gaan plaatsen als ik club expert was. En Feyenoord is wel een topclub vanwege hun historie en ik heb niet gezegd dat Feyenoord geen topclub is en trouwens als Ajax het zo doet als Feyenoord zal Ajax moeten verhuizen naar het Polman stadion want de Arena krijgen ze nu al bijna niet vol. En als je denkt dat ik alleen maar negetief over Ajax ben dan heb je het mis want ik heb wel degelijk de namen van andere clubs met hoofdletters geschreven waar de meeste Ajacieden zich te goed voor voelen.

6 juli 2011 om 00:59

@ kalkeen

Ja ik kijk studio sport en dan vooral studio voetbal. En dat is steeds minder omdat het vooral om Ajax en Twente gaat. Het is de pro Ajax en Twente show met dank aan de heren van Gelder en Mulder. Het zelfde bij VI alleen is het daar nog meer Twente vooral door Johan Derksen om zijn vriend Joopie nog een paar veren in ze kont te steken. Maar deze man kan het nog steeds niet verteren dan ze andere vriendje van den Herik is weggegaan bij Feyenoord en moet alle kleinde dingetjes maar aangrijpen over Feyenoord en Ajax om het de grond in te boren. En dat geld ook in mindere maten voor Ado.

Nee ik vind het wel is fijn als er ook een andere kijk op Twente is want ik weet nu ook wel dat er goed beleid gevoerd word en dat ze het financieel goed hebben maar daarvoor hoeven ze niet onschendbaar te zijn?

En voor de anderen. Zijn Liverpool, Psg, Schalke en Juventus ook geen topclub meer? DIe hebben ook al lang geen titel meer gepakt en presteren belabberd.

6 juli 2011 om 12:06

Schalke is toen Bayern kampioen werd 2e geworden, Liverpool is volgends mij nog binnen de top 6 geëindigd en dat is ver boven het niveau van een Nederlandse club. Juventus doet het ook steeds beter en volgend seizoen doen ze denk ik mee om een plek bij de eerste 3. En PSG is begonnen met een comeback en hebben volgens mij laatst nog een keer de beker gewonnen.
Ja, de televisie hoeft van mij ook niet puur FC Twente op televisie wordt je ook simpel van. Ik wil gewoon een zender met een redelijk centrale kijk op de clubs. Dat is volgens mij is VI dan een betere zender dan Studio Sport en Studio Voetbal. Bij Studio Sport en Studio Voetbal is het puur gericht op Nederlandse topclubs. Bij VI zijn de presentators voor: Nec(johan), Feyenoord(van der Gijp) en Cambuur(genee) en dan nog een gast.

6 juli 2011 om 19:23

Rene van der Gijp is trouwens fan van geen enkele club, hij kan zich niks voorstellen bij supporter zijn heeft hij al wel is gezegd in VI. Maar het maakt ook niet uit voor welke club presentatoren zijn, zolang ze er maar een objectieve kijk op hebben. Ik kan me ook veel ergeren aan Waterreus die alles naar PSV toe trekt, elk nieuwsbericht, maar misschiene zullen anderen dat dan weer hebben met Mulder.

6 juli 2011 om 19:59

das de humor van van der gijp ! hij zegt wel : ik ben gen supporter van een club, maar als ze hem maandag vragen, ''en rené wat viel jou op dit weekend ?''
dat zegt hij 90% van de keren dat Feyenoord thuis speelde : ''
''nou ik was bij Feyenoord - ........''

''doorgaans nuchtere provinciebewoners naar de bol steeg''
Waar baseer je dat op? Er is toch nooit gezegd door mensen van Fc Twente dat ze al een topclub zijn?

Je hebt helemaal gelijk. Was bang dat je weer een haatrede zou schrijven, en dat doe je ook, maar gelukkig tegen Wijnaldum en Fer. En die verdienen dat ook.

Deze alinea slaat echt de spijker op de kop:

Mocht Christian Eriksen bij Feyenoord gevoetbald hebben, zou ook hij voldoende hebben kunnen leren. Uiteraard zou ik het in zijn geval wel begrijpen als hij naar een Champions League-club zou verkassen, op dat podium hoort hij thuis. Behoort Fer nu al thuis op dit podium, evenals Wijnaldum? Hebben zij al de kwaliteiten, laat staan de mentaliteit, om dit te kunnen eisen? Hoe zou Ron Vlaar zich nu voelen?

Ik snap alleen niet waarom jij als Ajax CE een CE over dit onderwerp schrijft

5 juli 2011 om 00:27

Ik vind het hartstikke logisch dat Wijnaldum en Fer willen vertrekken. Wijnaldum heeft 5 miljoen opgebracht, die waarde had hij waarschijnlijk niet meer gehad over een jaar als we er achter kwamen dat hij weer een seizoen stagneerd in zijn ontwikkeling ( ook al had hij een nieuw contract getekend ). Moeten nu de (volgens mij nog niet eens) 20-jarige jochies Feyenoord gaan redden, uit het belang van de club die zichzelf ten onder heeft gebracht. N E E, we leven niet in een teletubie wereld waar alles koek en ei is, dit is de realiteit waar iedereen voor zichzelf moet gaan en niet voor een club. Die gasten kunnen geen team dragen, die moeten soms gewoon een mindere wedstrijd kunnen spelen zonder dat dan alles in elkaar flikkerd en je dan met 10-0 op je broek krijgt, want daar zijn ze niet aan toe. Ze moeten in een team spelen dat hun ondersteund, waar ze een fout mogen maken. Fer is gewoon 2e aanvoerder, dat kan toch niet waar zijn, van wie moet hij die eigenschappen leren? Er is niemand die ze een voorbeeld kan geven.

Denk jij dat jij alles had kunnen leren wat je nu kan zonder dat iemand jou dat voor heeft gedaan? Als je ja zegd is er iets goed mis want je moet gewoon de kunst van iemand afkijken. Had jij jezelf op kunnen voeden zonder je ouders?? Nee!!

Het is compleet belachelijk om de schuld van het probleem van Feyenoord nu op een stel tieners af te schuiven. Die moeten voor zichzelf gaan en niet een club gaan opbouwen terwijl ze dondersgoed weten dat dat ze niet gaat lukken.

Een redelijk stuk, kan een stuk beter en leuker. Echter is het helemaal niet verkeerd. Alles staat een beetje door elkaar. Er zit niet echt een structuur in, maar dat kan ook bewust zijn gedaan. Verder vind ik de titel een beetje raar. Twente heeft totaal niet te maken met pijnlijke klappen. Bovendien wanneer ben je een topclub. Kijk je dan naar pakweg de resultaten van de laatste vijf jaar of naar de historie. Dit komt niet echt naar voren in je CE. Daarnaast vind ik dat je Twente veel te slecht behandelt, het lijkt net of ze vrijwel niets gepresteerd hebben. Het is notabene gewoon een provincieclubje!

4 juli 2011 om 16:47

Ik vond het anders toch een pijnlijke klap voor Twente, toen zowat elke supporter op hun pik getrapt was vanwege het feit dat Theo vooruitgang ziet bij Ajax.

4 juli 2011 om 16:54

Ik heb daar eigenlijk niet om horen klagen bij Twente. Het is natuurlijk een gemis, maar dat hij zou vertrekken was vrijwel zeker. Dat hij Ajax als hoger beschouwd, tja, wat moet Twente daar nu om geven. Ajax was/is de club van Nederland, Twente is gewoon een provincieclubje. Dat de fans daar wat om geven, hoeft niet te betekenen dat de club daar echt echt rouwig om is.

5 juli 2011 om 10:51

@1club1ajax

Kerel, hij zag financiële vooruitgang.. Jij zit jouw veronderstellingen hier te verkondigen als een feit, het is algemeen bekend dat Theo veel geld nodig heeft voor dat ongeluk met Moeliker, hij moet hiervoor veel geld betalen en Ajax was blijkbaar bereid daaraan mee te werken en Twente niet.

4 juli 2011 om 21:00

@tim10rooney

Je haalt me de woorden uit de mond!

@1club1ajax
Ook denk ik dat Twente dat gat gewoon vult.
Ook kun je me gewoon helemaal nergens van overtuigen,
sterker nog: door je manier van schrijven wordt ik overtuigd van het tegenovergestelde!
Ik denk niet dat dit de bedoeling is...

Q/ Alleen aan Bryan Ruiz kan dat tezamen, met Co Adriaanse en Stanislav Manolev natuurlijk. Niet aan Jeremain Lens of Fred Rutten/q

Vond dit erg krom geformuleerd.

Goed stuk, bij het verhaal dat FC Twente een topclub is moet ik terug denken aan toen AZ landskampioen werd. Met veel tumult werden zij de nieuwe topclub van de eredivisie genoemd en kijk waar ze nu staan. Een paar jaar echt goed bezig en nu weer op de plek waar ze thuishoren, Feyenoord is een topclub en staat even een paar jaar op een plek waar ze niet thuishoren.
Als FC Twente het goed aanpakt kunnen ze een topclub worden, maar daar zullen nog wel jaren overheen moeten gaan om zich als topclub te bewijzen.

Je bent geen topclub als de selectie spelers naar een andere Nederlandse club verkassen én je in de top 3 bent geëindigd.

De titel van je stuk is niet echt passend voor het stuk dat je schrijft. Ik denk dat een betere titel geweest was: Topclub of niet? want daar heb je het in ieder geval meer over. Verder vond ik het niet echt fijn om te lezen en ik proefde veel frustratie. Daarom 2 sterren.

Mooi stukje! Respect!

Ik vond het een mooi stuk. Goed taalgebruik, goede argumentatie, en erg goed opgebouwd. Top!

Goed geschreven, maar je idoliseert de grote clubs iets te veel en er klinken wat frustraties doorheen.

Ik snap niet waarom je zo respectloos over Twente en Munsterman moet praten die zich terdege bewust zijn van hun status. Ajax heeft een miljoen voordelen op Twente en heeft toch op dit jaar (miniem ook nog eens) na sportief jarenlang minder gepresteerd dan die club. Het bestuur van Ajax en Feyenoord spelen niet eens in dezelfde divisie als Munsterman als het op prestaties aankomt.

Wijnaldum en Fer maken een goede keuze waar nooit moeilijk over gedaan zou worden als ze van Utrecht of Enschede de stap zouden maken. Er zitten bij beide teams wel degelijk spelers (en een begeleiding) waar ze zich aan kunnen optrekken, naast dat ze zich Europees kunnen profileren en dat er veel meer druk op ze staat bij de teams waar ze nu naartoe gaan. Bij Feyenoord word nou alles geaccepteerd zolang je het logo maar kust omdat de situatie toch niet beter gaat worden, maar als ze het bij Twente en PSV niet trekken hebben ze nergens om op terug te vallen.

Je krijgt drie sterren omdat het goed geschreven is, maar ik neig eerder naar de twee dan naar de vier omdat het aan de andere kant allemaal een beetje goedkoop scoren is bij een publiek dat je standpunten goed gezind is.

Voordat ik je stuk een klein beetje ga ontleden en daarmee ook afkraken, ( Op een positieve manier. Daar ontbreekt het nogal aan in de comments op Vz.) wil ik wel even gezegd hebben dat ik het een leuk stuk vond om te lezen. Mijn complimenten daarvoor.

Ik vind dat je er nogal aardig, zeg maar behoorlijk naast zit. Dit zijn de voornaamste punten

*niet doordat ze onder een geweldige ambiance in de Arena verdiend ten onder gingen, maar door het vertrek van één van hun helden. If you can’t beat them, join them!*

Twente was maar al te blij met het vertrek van Theo. Op zijn leeftijd en de eigenschappen die hij buiten het veld toont ( Wat ik trouwens helemaal niet erg vind ) is het mooi meegenomen als je zo'n speler voor een redelijk bedrag kan verkopen aan welke club dan ook. De opvolger had in de winterstop al een mondeling contract met FC Twente, Toeval leert dat hij dezelfde achternaam heeft. Ajax daar in tegen heeft een echte leider nodig en heeft die gevonden in de persoon van Theo. Kracht en leiding op het middenveld is van essentieel belang als je verder wil in europa, maar ook in de eredivisie. Mocht Twente kampioen zou zijn geworden, had Theo ook vertrokken.

*heeft FC Twente dan wel Feyenoord ingehaald? Het antwoord is duidelijk: nee. Kwalitatief gezien mag de selectie van Twente wel beter zijn, Feyenoord behoort nog steeds tot de traditionele top-drie*

Dat FC Twente op alle fronten Feyenoord is voorbijgestreefd in de afgelopen 10 jaar is vrij duidelijk.
Traditioneel is in het geval van feyenoord nog slechts een uitdrukking gebaseerd op een roemrijk verleden, niet meer op werkelijke prestaties.

*wijnaldum en Fer, schandalig. De broekies zijn van mening dat ze zich bij het huidige Feyenoord niet voldoende kunnen ontwikkelen*

Bij Feyenoord zijn het allang geen broekies meer, zij zijn juist de gene die de rest op sleeptouw zouden moeten nemen met de ervaring die ze hebben door het spelen in F1 sinds hun 16de ( Lees goed 16de! Dat is dus meer dab 4 seizoenen!) Op deze leeftijd kun je dat niet van hun verwachten en hebben ze inderdaad namen nodig waaraan ze zich kunnen optrekken en een coach die spelers ook echt daadwerkelijk beter kunnen maken. De sfeer en ambiance is altijd hetzelfde bij Feyenoord, net zoals de druk. Dat ik dit jammer vindt voor Feyenoord neemt niet weg dat ik dit voor hun een absolute sportieve verbetering zou vinden, mocht Fer ook vertrekken. ( anders lijkt het alsof ik hem al bij Twente zie spelen :P )

*met welke uitspraak zet je jezelf meer voor gek? ‘We worden kampioen binnen drie jaar’ als Vitesse zijnde, of ‘We mikken op een plek in de top-vijf’ als Twente zijnde na het behalen van een kampioenschap*

Daarin mijn vriend, Heb je helemaal gelijk.

P.s.

WIJ Zijn Ajax,wij Zijn DE Beste!!!!!

6 juli 2011 om 20:02

''dat FC Twente op alle fronten Feyenoord is voorbijgestreefd in de afgelopen 10 jaar is vrij duidelijk.
Traditioneel is in het geval van feyenoord nog slechts een uitdrukking gebaseerd op een roemrijk verleden, niet meer op werkelijke prestaties.''

Feyenoord heeft een grotere achterban en grotere geschiedenis een groter(mooier) stadion en nog altijd de potentie om binnen 5 jaar weer de schaal omhoog te houden !
(zie Oranje -17 CQ Feyenoord B1)

6 juli 2011 om 21:12

''dat FC Twente op alle fronten Feyenoord is voorbijgestreefd in de afgelopen 10 jaar is vrij duidelijk.
Traditioneel is in het geval van feyenoord nog slechts een uitdrukking gebaseerd op een roemrijk verleden, niet meer op werkelijke prestaties.''

Dat klopt niet helemaal.
Volgens mij bedoel je de laatste paar jaren ipv de laatste 10 jaar.
Aangezien Feyenoord in het seizoen 2001-2002 de Uefa Cup won.

Ik vind het niet slecht, maar ik word hier ook niet heel enthousiast van.

Punt 1: Ik zie Ce's het liefst wat informatiever, ik heb niets kunnen leren door je stukje. Het enige wat ik voorheen nog niet wist en nu wel is wat jouw persoonlijke mening is.

Punt 2: Het mag misschien wat objectiever. Je mag best laten doorschemeren dat je Ajax-supporter bent, maar met opmerkingen als ''het heilige Ajax-shirt'' en ''een betere en mooiere club'' denk ik dat je lezers die supporter zijn van een andere club onnodig afschrikt.

Punt 3: Je moet wat meer op de kleine slordigheidjes gaan letten. Een paar voorbeeldjes:
- Je schrijft afwisselend FC en Fc Twente.
- Je hebt overbodige spaties tussen je haakjes staan, ''( en PSV )'' moet ''(en Psv)'' zijn.
- Je schrijft ''jaren ofwel decennia''. Ofwel gebruik je als twee woorden synoniemen van elkaar zijn, wat hier niet het geval is.
- De zin ''alleen aan Bryan Ruiz kan dat tezamen, met Co Adriaanse en Stanislav Manolev natuurlijk.'' begrijp ik niet helemaal, volgens mij heb je de komma op de verkeerde plek staan? Sowieso begrijp ik niet zo goed waarom je juist deze drie namen hier noemt.

Dit zit wat mij betreft tussen de twee en drie sterren, maar je krijgt het voordeel van de twijfel.

4 juli 2011 om 20:16

Bedankt voor je opbouwende kritiek, ik moet inderdaad beamen dat die zin niet lekker loopt. Dat komt omdat ik hem veranderd had en voor de humor Manolevje had toegevoegd. Wat ik wilde zeggen in dat stuk is dat bij Psv niet zo veel meer ervaring rondloopt waarvan de spelers kunnen leren. Bij Fc Twente zouden dit misschien alleen Bryan Ruiz en Co Adriaanse zijn

Mooi stuk geschreven.
ik hoop echt dat je gelijk hebt en dat Feyenoord er weer bovenop komt.

Het is altijd leuk iedereen horen praten over wat wel en wat niet een topclub is.ik ben voor feyenoord dat is mijn topclub en iemand van de Graafschap denkt dat over zijn cluppie en dat is zo mooi aan voetbal het gaat niet om feiten maar om gevoel.
Uiteindelijk heb geen ene club de kwaliteiten om iets in europa van betekenis te zijn helaas hoe graag we het ook willen.

Ik vond je stuk erg leuk om te lezen en je heb een goed kijken op de zaken maar iets teveel door een ajax bril want Erikson is die wel echt zo goed als dat iedereen zegt of is die gehypt omdat hij volledig 2 benig is??
eerst 2 a 3 jaar volledig presteren en dan praten hoe goed hij echt is.zelfde als janssen is die wel zo goed voor ajax als dat jij denkt.

in ieder geval 4 sterren.

Ik mis de structuur, het is eigenlijk van alles door elkaar. Het had zich vele malen beter gelezen als je eerst de situatie van twente zou belichten, daarna die van Feyenoord en als laatste een concluderend stuk waarin je de verbanden legt.

Daarbij zitten er ook nog wat grammaticale verbeterpunten in waardoor sommige delen beter gaan lopen. Je werkt bijvoorbeeld in sommige delen heel veel met komma's. Deze moet je proberen zo veel mogelijk te vermijden omdat dit rustpunten in je stuk zijn.

''fc Twente, jullie zijn geen topclub!'' had beter kunnen zijn; FC Twente is geen topclub! Dan heb je op een eenvoudige manier al een beter lopende zin en gaat het niet ten koste van de achterliggende gedachte van de zin.

Verder een aardig stuk om te lezen.

Mooi stuk en de waarheid. Alleen de titel vind ik niet echt gepast, maar zeker 5 sterren waard.

de arrogantie straalt er weer van af: met teksten als als Mediageile joop munsterman, heb je twente ook weer goed ''vernederd''!

voor de rest wel een aardig stuk!

En dat we geen kampioen hoefen/moeten worden heeft alles te maken met de selectie geen geld heeft gekost en Twente bezig met een opbouwplan wat nog een paar jaar duurt! Dus dat heeft niets te maken met Bangheid of Lafheid

Daarbij de tranfermarkt duurt nog 2 maanden

4 juli 2011 om 19:16

Als je een stuk niet goed genoeg acht, prima, maar beargumenteer dat dan.

Nou zeg je dat het wel een aardig stuk is en kom je maar met 1 ster aan, alleen omdat er mediageile joop munsterman in staat, dat vind ik erg triest en dan moet je weten dat ik van vrij veel dingen hier toch wel de humor in zie.

Dat van jou slaat echter gewoon nergens op!

4 juli 2011 om 19:17

wel een aardig stuk maar maar 1 ster geven ???arrogantie zei je toch???

4 juli 2011 om 19:28

Waar heb jij het dan over? Ik zeg alleen dat fc-twentu het een aardig stuk vond en dan maar 1 ster geeft, dat klopt niet echt he?

4 juli 2011 om 22:46

ik reageer niet op jouw alleen op fc-twentu dus denk dat het hier even verkeerd gaat

Wat is nou het rode draad van het verhaal?dat Twente geen Topclub is (who cares), dat Fer en Wijnaldum niet weg mogen bij Feyenoord. Of dat alle clubs behalve de top drie (wie zijn dat dan volgens jouw normen) jaloers zijn op het feit dat een Georgier met een vage achtergrond het nu voor het zeggen heeft in Arnhem.

tevens vind ik het jammer dat je enige objectiviteit mist, en een Munsterman wegzet als een media geile man. Terwijl het laatste halfjaar voornamelijk ajax was die op de voorgrond stond met ene JC te B.

Ik mis de nuance, ik zie teveel vooroordelen, het artikel is rommeling en niet objectief.

Dit stuk straalt vooral angst uit dat Twente daadwerkelijk een topclub wordt en ajax voorbij streeft. Het geeft niet hoor, je bent niet de enige, maar iedere gebeurtenis wordt aangepakt om weer even erop te wijzen hoe groot ajax is en hoe klein Twente. Alsof het zonder alle beargumentaties niet duidelijk zou zijn...

Het is wat populair geschreven. De belangrijkste reden waarom Janssen naar ajax ging vond je niet waardig om te vermelden. Bij het 'leren' van de feyenoord jonkies kom je niet verder dan manolev en Ruiz. ''mediageile Munsterman'' heb je mooi van Derksen overgenomen, maar zo vaak staat hij helemaal niet voor de camera's.

Kortom, objectiviteit is ver te zoeken (wat ook niet te verwachten valt van amateurschrijvers onder het kopje 'clubexpert), maar dat is niet zo erg. Je hebt ongetwijfeld zelf plezier gehad aan het schrijven en een aantal ajacieden hebben zich even vermaakt met het lezen. Doel gehaald lijkt mij. Inhoudelijk is het niveau vrij laag.

4 juli 2011 om 20:13

Jij zegt precies zoals 't is Villian. Maar ik kan geen groene randjes geven..

4 juli 2011 om 21:00

@villian , je levert kritiek op het stuk, omdat het niet objectief is geschreven. Volgens mij is de bedoeling van de schrijver ook om zijn gevoel uit te drukken. Dit kan niet door objectiviteit. Voor mij een teken dat je het stuk niet helemaal begrepen hebt. Munsterman is een vriendje van Derksen en hoewel ik altijd naar VI kijk, heb ik Derksen nog nooit iets negatiefs over Munsterman horen zeggen. Het woord mediageil is al helemaal niet gevallen. Verder heeft hij gewoon gelijk dat sommige Tukkers hier op het forum behoorlijk uit de hoogte doen over hun clubje en ja, het woord topclub wordt regelmatig in de mond genomen. Verder bespeur ik bij jou afkeer over de wijze waarop hij Twente neerzet, maar ik heb van een aantal tukkers stukjes gelezen over Feyenoord, waarbij het woord respect bij mij ook niet opkomt. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.

4 juli 2011 om 21:26

Als je wel regelmatig naar derksen kijkt, weet je ook dat juist Derksen hem mediageil vindt. Hij heeft altijd kritiek op het feit dat Munsterman het veld op loopt na een wedstrijd. Verder hoor ik graag voorbeelden van Munsterman die mediageil is. Zovaak is hij niet in de media.
Als je pretendeert een clubexpert van ajax te zijn, heb je meer kennis dan de gemiddelde supporter hier op voetbalzone betreft ajax. Je weet dan ook dat Janssen voornamelijk naar ajax ging voor het geld en de regeling om Kevin Moeliker schadeloos te stellen. Echter, die reden kom ik in dit artikel niet tegen.

Dat er een aantal mensen zijn die twente een topclub noemen kan ik verder niet veel aan doen. Twente is nog geen topclub, maar ik wordt wel een beetje moe van die ajacieden die dat constant moeten betogen. Alsof het anders niet duidelijk is.
Dat Twente een top 4 plek begroot is ook prima. Qua begroting is Twente nog steeds de 3e club van Nederland.je kan dan ook uitspreken dat Twente 3e moet worden, maar om je druk te maken over een top 4 prognose...

Je mag je verder uitweiden over de respectloze opmerkingen over feyenoord. Je mag ook kritiek op mij hebben. Ik heb het erover hoe HIJ twente (en andere clubs) neerzet in dit stukje. Bij mijn reactie op zijn stuk geef ik mijn kritiek. Jij mag ook hier zeggen wat IK respectloos over feyenoord heb gezegd.

Wees dus niet bang of ik het stukje niet snap, ik snap het namelijk prima. Ik ben benieuwd naar jouw reactie over mijn respectloze teksten over feyenoord.

4 juli 2011 om 21:39

Ik heb het niet over jou, maar over het feit dat ik van diverse tukkers respectloze reacties over Feyenoord heb gelezen. Verder weet ik te weinig over de transfer van Janssen naar Ajax af, om daarover te oordelen. Wat ik wel weet, is dat de salarissen van Ajax en Twente nu ook weer niet zo ver uit elkaar liggen tegenwoordig. Ajax gaat Janssen echt geen miljoenen betalen hoor. En ja, ik vind Ajax een stapje hogerop ten opzichte van Twente. Wat betreft die top 4 prognose, na het seizoen dat Twente heeft gehad, met als bekroning een landskampioenschap. Gezien het feit dat je geen echt dragende spelers kwijt was geraakt, was die plaats 2 echt wel realistisch om als doelstelling te hebben. En wat betreft je zin over dat ik ze idat je het stukje niet begreep. Dat sloeg op jouw opmerking dat het stuk niet objectief was. Ik vind dat dat ook niet kan als je je gevoel ergens over uitdrukt. Ik heb ook niemand gehoord over dat de columns van Cruijff in de Telegraaf niet objectief waren. Daar zijn dat soort dingen ook niet voor bedoelt.

4 juli 2011 om 21:44

oh, om ook even je tekst te ontleden:

''je levert kritiek op het stuk, omdat het niet objectief is geschreven. Volgens mij is de bedoeling van de schrijver ook om zijn gevoel uit te drukken''
dat zeg ik ook, ben ik dus met je eens.

''dit kan niet door objectiviteit''
Waarom niet?

''voor mij een teken dat je het stuk niet helemaal begrepen hebt''
Wat merk je dat uit op dan?

''stuk Munsterman media geil blabla''
zie eerdere reactie, heb jij waarschijnlijk gemist bij vi, no offence, het komt niet iedere uitzending terug, maar ongeveer 1x per maand

''verder heeft hij gewoon gelijk dat sommige Tukkers hier op het forum behoorlijk uit de hoogte doen over hun clubje en ja, het woord topclub wordt regelmatig in de mond genomen.''

je geeft dus zelf al aan dat het om 'sommige tukkers' gaat. 'sommige' geeft wel een behoorlijke minderheid aan.

stukje over feyenoord, zie eerdere reactie.

edit: inmiddels een reactie en een edit van jouw eerste post. Sommige punten dus niet meer relevant

4 juli 2011 om 21:49

over je top 4 klassering. Twente heeft afgelopen seizoen 71 punten gehaald. Normaal doe je daar niet mee om het kampioenschap hoor. Dat Ajax en Psv dramatisch waren was het geluk van Twente, maar op geluk maak je geen prognose. Dat is hetzelfde als champions league begroten terwijl het onzeker is.
En tussen het kampioenschapsjaar en afgelopen jaar zijn er veel personele veranderingen geweest bij twente, geen reden dus om een kampioenschap te verwachten.

5 juli 2011 om 16:48

@ Villian

De media is niet alleen de camera's hé

5 juli 2011 om 19:37

Mensen als Villian heeft voetbalzone nodig. Neutraal een stuk kunnen beoordelen geeft natuurlijk een veel beter beeld van dat stuk dan dat dit door een pro-ajax, Feyenoord, Vitesse of Twente supporter wordt gedaan.

Ik vind je stuk een dikke onvoldoende.
Om het heel snel te zeggen:

Je stuk straalt amateurisme uit. Zowel de schrijfstijl als wat je schrijft. Het lijkt je te ontbreken aan voetbalkennis. Je stuk is tegenstrijdig en het loopt van geen kant.

Was van plan je 2 sterren te geven, maar na het proberen vast te stellen van het doel van het stuk conclusie kan ik gewoon niet zo hoog uitkomen. Sorry, je krijgt de minimale score. Gek dat dit op voetbalzone staat, iemand als Expert4life schrijft vele malen beter. Al ben ik het daar ook niet altijd mee eens.

5 juli 2011 om 19:43

Volgens mij is Villian net zo neutraal als jij Black Snow. En dat is met een Twente hart. Dat kan ik niet echt neutraal noemen.

5 juli 2011 om 21:47

@blacksnow

Ik geloof dat Frikx hier ergens in de reacties mijn boodschap heeft opgesomd en bestempeld heeft als oud nieuws. Eigenlijk hoort dit wat ik schrijf ook oud nieuws te zijn, maar voor mensen zoals jij is het kennelijk toch nieuw wat ik zeg.

Noem eens punten van amateurisme, tegenstrijdigheden of zaken waar het niet loopt. Hoe kan het dat een grote meerderheid wel snapt wat ik zeg, maar jij niet?

5 juli 2011 om 22:58

dan nog Fikx, zo vaak komt Munsterman niet in de media., zeker niet vergeleken bestuursleden bij 'de topclubs' ajax en feyenoord.
Derksen vindt hem mediageil omdat hij na de wedstrijd het veld vaak opgaat en de camera's dat opvangen (anders kon Derksen het ook niet weten, want hij komt nooit in stadions).
Verder zit hij af en toe bij een tv/radio programma om 'scoren in de wijk'

Daarnaast kwam hij rond zijn opstappen bij Wegener in de media, maar dat is niet Twente gerelateerd.

6 juli 2011 om 00:03

Twente Ajaxvoorbij streven? Hahaha! Dit moet de meest komische onzin ooit op VZ zijn. In nog geen 1000 jaar zou dat gebeuren. Daar is letterlijk geen énkele ajacied bang voor. Verbaasd me niets dat dit van de meest arrogante tukker op VZ komt natuurlijk.

6 juli 2011 om 12:11

Hoezo is geen enkele Ajacied is daar bang voor? Waarom schrijft die 1club1ajax dan zo'n gefrustreerd stuk dat Twente nooit geen topclub kan worden ik zie dat de meeste mensen geageren alsof die vend nu al in zijn broek schijt.

-later bij gezet: @1club1ajax
Het is arrogant om te denken dat geen enkele club Ajax voorbij kan streven. Jouw interpretatie voor arrogant zijn klopt dus totaal niet en volgens mij zouden de meeste ajacieden maar eens een Nederlands woordenboek moeten aanschaffen. Dus uiteindelijk heb je nog steeds geen enkel argument weerlegt waarom dit geen waardeloos stuk is. En ik snap nog steeds niet hoe jij Club Expert kan worden want het verhaal slaat nergens op netzoals jouw reacties.

6 juli 2011 om 13:03

@ Kalkeen

Misschien moet je eens beter lezen, Twente is op dit moment geen topclub. Ik zeg zelfs dat ze op de goede weg zijn om het te worden.

Net zoals Tristan al zegt, Twente zal Ajax nooit maar dan ook nooit voorbij streven. Het is arrogant om aan te nemen dat ik daar ooit bang voor zal zijn of ben.

6 juli 2011 om 13:36

tristanajax,
op de site van vandale kan je kijken wat 'daadwerkelijk' betekent...

Bah bah wat een stuk waar de rillingen over de rug blijven lopen. Verschrikkelijk gewoon om zo'n frustratie en arrogantie te lezen terwijl ajax nu eindelijk weer eens een keer kampioen is geworden. Iedereen doet alles verkeerd behalve ajax!
So What dat Fer en Wijnaldum weggaan door sportieve en financiele verbetering. Niemand zal ooit nog aan de historie van Ajax komen in Nederland, dit gewoon door de overmacht van de buitenlandse topclub want als we nu even eerlijk zijn: In Nederland hebben we geen topclub!
Daarnaast weet ik niet als je bij Ajax komt je op moet trekken want ook alleen Ajax heeft spelers waar je iets van leert? Belachelijk.
Daarnaast hoop ik alleen door de verheerlijking van Vertonghen dat hij deze transferperiode weggaat, en weet je wat? Die kijkt ook niet meer achterom want Ajax is dan passe. Hij was de speler die uitbundig juichde(als huurling van Ajax) met zijn doelpunten bij RKC tegen Ajax die jullie het kampioenschap hebben gekost.
Dit is goedkoop punten scoren bij de ajacieden en kotsneigingen kweken bij de niet ajacieden en dan hoef je niet eens anti ajacied te zijn.

6 juli 2011 om 19:12

Als ik het kon zou ik hier een groen randje voor geven want je hebt het helemaal gelijk. Ik snap zowieso die verheerlijking van Vertongen en Alderweireld niet. Die zouden ook een keer op vandale.nl moeten kijken en snappen wat arrogant betekent. Toen hij zei dat iedereen kippevel kreeg toen Vertongen het Ajax shirt kuste kreeg ik kokhalsneigingen net zoals de rest van de 3 miljoen supporters van de andere clubs.

Ik vind dit een erg slecht stuk met tegenstrijdigheden. Provincieclubje die het te hoog naar hun bol steeg zeg je eerst. Later heb je het erover dat Twente zich belachelijk maakt door te zeggen dat ze top5 willen halen.
Daarnaast zit er totaal geen structuur in de tekst, zo van uit het niets komt Vitesse er bij.
Ik kan nog wel meer opnoemen, maar dat heb ik al bij de eerste reacties gelezen.

Postief puntje is dat de zinsopbouw over het algemeen goed is...

Grammatica, openingszinnen enz vind ik helemaal goed dus daar kan ik geen kritiek opgeven gezien dat mij niet interresseert zolang ik maar de inhoud van dit stukje kan begrijpen. Maar ik vind dat je wel met respect over andere moet spreken. Het moet niet, maar als ik dit stukje van jouw lees lijkt het net alsof niemand het niveau kan halen dan alleen Ajax. Constant lopen te katten en ook over dat mediageilheid van Joop bijvoorbeeld vond ik een beetje té.

Een goed stuk. Interessant om te lezen. Ik vind ook niet, in tegenstelling tot vele anderen, dat je onrespectvol bent jegens andere clubs. Ik vind het juist de tekst wat opfrissen, als je dit niet had gedaan was het enorm droge tekst geweest. Hier en daar wat slordigheidjes, maar ik ga niet mierenneuken.
4 sterren van mij
Overigens snap ik niet hoe mensen hier 1 ster voor kunnen geven. Dit stuk is echt sowieso meer dan 1 ster, of je het nou walgelijk subjectief vind of niet. 1 ster geef je aan stukken wat echt kant noch wal raakt, daar valt dit stuk absoluut niet onder.

4 juli 2011 om 21:44

Het is leuk geschreven maar raakt kant noch wal.

4 juli 2011 om 22:39

Oke, dat is jouw mening. Gelukkig heb je er geen 1 ster aan gegeven, want dat kan bij dit stuk gewoon niet. Het zit echt goed in elkaar, grammaticaal en opbouw. Gelukkig kan jij er objectief naar kijken ondanks het meningsverschil tussen jou en de auteur.

Goed stuk, Jammer dat sommige mensen je waardering naar beneden proberen te drukken, maar het is me al eerder opgevallen, dat die Tukkers niet tegen kritiek kunnen. Je hebt gewoon gelijk over Munsterman, al vind ik dat je Van Halst wel in de zelfde categorie mag inschalen, die gast straalt gewoon een en al arrogantie uit. Ik denk ook dat die 2 een van de grootste redenen zijn, dat een aantal van de Twentesupporters hier op het forum het zo hoog in hun bol hebben. Ik vind wel dat je wat betreft Wijnaldum een beetje ver gaat, aangezien die jongen volgens mij echt wel een Feyenoord hart heeft. Fer laat zich gewoon opjutten door Munsterman, dus ik denk dat die wel voor een fooi weg gaat. Wijnaldum heeft Feyenoord tenminste nog wat geld bezorgd. Wat betreft topclubs, ik ben het met je eens, dat Ajax en Feyenoord de topclubs in Nederland zijn, waar de afgelopen 30 jaar PSV zich bij heeft gevoegd.

5 juli 2011 om 16:12

''van Halst wel in de zelfde categorie mag inschalen, die gast straalt gewoon een en al arrogantie uit''
Ja, hij was speler van Ajax zal dat de reden zijn?

En welke tukkers hebben hier dan respectloos gehandeld tegenover Feyenoord? Ik vindt Feyenoord een mooie club altijd al gevonden.

En trouwens:
en#148;hier ben ik het totaal niet mee eens? Waarom geef jij het woord 'topclub' een eigen betekenis?
Het is toch gewoon; een club die aan de top staat.
En dat staat Twente, althans, in Nederland.. maar in ieder geval, dat historie gedoe moet je allemaal niet meetellen, want dan is Barça ook een stuk minder als AC Milan en Real Madrid en Liverpool, in de hiërarchie, dit vind ik dus nergens op slaan, waar haal je dit vandaan? De enige eis om topclub te zijn is aan de top staan..en#148;

Dit is een stuk van Erben volgens mij is hij ajacied maar ik heb veel respect voor hem want dit is wel een goed onderbouwd argument waarom clubs die nu goed presteren wel een topclub kan worden. Anders zouden er altijd alleen maar 3 topclubs kunnen zijn in Nederland en dat dan voor eeuwig en dat kan niet kloppen.

Ik kan niet begrijpen dat mensen echt meegaan in dat Fer/wijnaldum verhaal.
Het blijft voor beiden een sportieve verbetering ( nogmaals mocht Fer vertrekken bij Feyenoord )

Feyenoord is geen topclub meer. Alleen nog qua naam.
PSV moet uitkijken dat het niet dezelfde kant op gaat door maar te blijven begroten op verwachte prestaties, zo sloop je clubs!

4 juli 2011 om 21:57

bij geval Fer/wijnaldum doet het er helemaal niet toe of ze bij een club spelen met de stempel 'topclub' of niet. Topclub is veelal gebaseerd op het verleden, terwijl de spelers voor hun eigen carriere moeten spelen.
Wanneer je dus nog carriere moet maken, kan je beter kiezen met clubs die in de nabije toekomst een rol meespelen dan bij een club die in het verleden prijzen heeft gepakt. Als die club die in de nabije toekomst een rol speelt toevallig een 'topclub' is, is het heel mooi meegenomen, maar je moet niet om de stempel daar spelen. In dat laatste geval is Pisa, Nottingham forrest, Ipswich Town, Borussia Munchen Gladbach en Torino ook wel hele goede clubs voor wijnaldum en Fer.

Zal veel moeten gebeuren wil Feyenoord clubs als *pisa, Nottingham forrest, Ipswich Town, Borussia Munchen Gladbach en Torino niet achterna gaan

6 juli 2011 om 20:08

ja want de schuld is nu al opgelopen naar 90 miljoen euro pff geen redden meer aan, Pim trek je geld eruit en wegwezen !

(ik hoop dat jouw reactie sarcastisch was!)
want Feyenoord heeft nog een dusdanig onderpand dat ze heus niet zo snel afgelijden naar de JL !
(stdion,jeugd,huidige contract spelers)

Wat een beroerd stuk. Dat ze dit doorlaten... Er zit geen enkele structuur in, je springt van de hak op de tak. Een inleiding die verder niks zegt over de kern van je stuk. Een inleiding is bedoeld om lezers te boeien en voor te bereiden op wat komen gaat. Hiermee sla je de plank volledig mis door het over Ajax te hebben en de derde ster. In de kern probeer je volgens mij te zeggen dat Twente nog geen topclub is en dat Feyenoord een gevallen topclub is. De inleiding is dus zinloos. In je slot begin je opeens over Vitesse te schrijven terwijl dit geen enkele keer aan bod is gekomen in je inleiding of kern.

Het stuk komt op mij over alsof je de Twente-supporters probeert te provoceren. Er zitten veel stukjes in, en dit weet jij net zo goed als ik, die reactie's op gaan leveren van Twente-supporters. Je beschuldigt Munsterman van media geilheid, zeggen dat de provinciebewoners het naar hun bol is gestegen en zo gaat het nog even door.

''daarbij moet ik wel zeggen, de supporters van Vitesse praten ook niet over een topclub.''
Aan dit stukje heb ik mij geergerd. Je doet voorkomen alsof er veel Twente-supporters zijn die denken dat Twente een topclub is. Dit is natuurlijk niet waar. Die supporters zijn op een hand te tellen en je moet de uitspraken van deze groep met een korreltje zout nemen. Net zoals ik doe bij jou uitspraken in je CE

Ben gestopt met lezen bij de 4de alinea, alleen maar dat gezeik op andere clubs. Dit heeft weinig te maken met een ''club expert''
Daarnaast had je dit stuk waarschijnlijk nooit geschreven als Ajax geen kampioen was geworden.

5 juli 2011 om 16:11

Al vind ik 1 ster te weinig, ben ik het wel grotendeels met je eens. Het is wel makkelijk om na je kampioenschap andere clubs af te kraken. Dit stukje is puur geschreven om makkelijk en snel te scoren. Ik ben niet voor Ajax, Twente of Feyenoord, maar dit slaat echt nergens op. De inhoud vind ik geen ster waard. Grammaticaal verdien je 2 sterren.

Ben niet onder de indruk. In plaats van respect te tonen voor wat er bij Twente de afgelopen jaren is neergezet, wordt er zeer denigrerend over Twente geschreven. Ook de aversie jegens Fer en Wijnaldum begrijp ik niet. Deze jongens maken een zeer bewuste keuze om zich bij PSV en Twente verder te ontwikkelen. In Rotterdam zitten ze echt niet om medelijden uit Amsterdam te wachten.

hhahahah zie al die twente gassies 1 en 2 sterren geven =p

4 juli 2011 om 23:22

is nog altijd meer dan jij geeft

Hier ben ik het totaal niet mee eens? Waarom geef jij het woord 'topclub' een eigen betekenis?
Het is toch gewoon; een club die aan de top staat.
En dat staat Twente, althans, in Nederland.. maar in ieder geval, dat historie gedoe moet je allemaal niet meetellen, want dan is Barça ook een stuk minder als AC Milan en Real Madrid en Liverpool, in de hiërarchie, dit vind ik dus nergens op slaan, waar haal je dit vandaan? De enige eis om topclub te zijn is aan de top staan..

5 juli 2011 om 13:25

Kom op, doe nou niet zo bijdehand. Een topclub is een club die een hele lange periode achter elkaar aan de top gestaan heeft. Volgens jouw beredenering kan een middelmatig clubje die een uitschieter maakt een topclub zijn...

5 juli 2011 om 14:15

Hier heb je het al, jij zegt; een topclub is...
Wie ben jij om te bepalen wanneer je een topclub bent? Als je 3, 4 of 5 jaar aan de top staat in je land, of in Europa, dan ben je in mijn beleving gewoon een topclub.
Dat is net zoiets als je zou zeggen; 'Ik vind dat je pas een profvoetballer bent, als je je professioneel gedraagt.'
Dat kun je dan wel zeggen, maar je bent nog altijd een profvoetballer als je in het profvoetbal speelt..
Dus; je kunt wel vinden dat een topclub die hele lange periode achter elkaar aan de top staat, maar bij de definitie van een woord telt geen mening, maar daar telt de enige echte definitie, en daar kun je leuk een eigen draai aan geven, maar dat helpt niets.

5 juli 2011 om 18:33

@1club1ajax

Waar denk je nou helemaal dat je mee bezig bent. Dit is bijna een haatrede tegenover Twente supporters door een heel erg gefrustreerd iemand. Wat Erben hier naarboven haalt is allemaal beargumenteerd en jij hebt het erover dat als een club een grotere periode boven aan staat dat het dan een top club is. Vindt je dan nog steeds dat Uruguay het beste voetbal land ter wereld is want ze zijn 2 keer kampioen geworden. Nee, niemand noemt Uruguay als favoriet of één van de besten landen. Dus eigenlijk is Feyenoord ook geen topclub meer want ze hebben de afgelopen jaren niet meegedaan om de titel kan ik uit jouw reactie opmaken. En ik denk dat je met een middelmatig clubje Twente bedoelt terwijl ze afgelopen jaar voor het eerst sinds tijden niet boven Ajax staan. Twente is al medere jaren hoger dan Ajax geëindigd. De eerste keer dat ze CL voorronden spelen is de eerste keer (dat jaar daarna waren er voorronden tegen Arsenal, heeft er niks mee te maken maar is wel een feit dat ze CL speelden), daarna AZ kampioen Twente 2e en daarna Twente kampioen. Dus na 3 jaar beneden Twente te eindigen vindt je ons een middel matige club en dan ook nog is Ajax 6 jaar geen kampioen is geworden! Dus houdt deze vertwijfelde verhalen maar voor je of lees ze maar aan je vrouw voor als ze vastgebonden in een stoel zit, want in een kroeg loopt iedereen meteen bij je weg.

6 juli 2011 om 12:13

Dat is nou precies de laffe stomme opmerking die ik van jouw terugverwachte waar je geen enkel argument kan weerleggen. Dus ik zou maar stoppen met CE te zijn want dit lijkt nergens op. En als je dit verhaal voorleest in een kroeg vol met vak P supporters dan zou je allang tussen 6 plankjes liggen. De enige positieve reacties zijn van net zulke gefrustreerde mensen als jij.

6 juli 2011 om 13:09

Vooruit dan, met je stoere vak P supporters. Zegt meer over jullie supporters dan over mijn verhaal. Jongens, noem Jopie nooit mediageil! Dat is hij niet en je beland tussen 6 plankjes!

Een topclub is een club die stelselmatig en voor lange tijd meevecht om de titel. Die ervaring heeft met de druk van het kampioen moeten worden en vele prijzen heeft gewonnen. Dat vind ik onder andere criteria voor een topclub.

Het is werkelijk belachelijk om te zeggen dat historie niet meetelt, historie is wat een club onderscheid van andere clubs.

7 juli 2011 om 09:52

Dit gaat er niet om of Joop media geil is hij staat ook best vaak voor de camera. Maar dit gaat om die leugens die je hebt verkondigd en dat je verhaal zichzelf tegenspreekt met bijvoorbeeld ''de nuchtere provincie bewoners naar hun kop steeg'' en ''het is laf dat ze alleen voor de eerste 5 gaan'' wat je nu zegt zijn alleen argumenten dat je vindt dat Ajax alleen een topclub is en andere clubs niet. En trouwens in de jaren 70 denk ik werd Twente nog 2e in de europa cup en enkele malen 3e en nu alweer en toen werden we wel een topclub genoemd en nu doen we het nog beter dan toen en nu worden Ajacieden boos als Twente een gehele periode goed meedeed in de eredivisie en anderen Twente een topclub noemen. En jouw laatste reactie(die hierboven) dit is het laatste zielige redmiddel dat hij voor zijn eer gevonden heeft. Dus ik denk niet dat hij ooit nog een keer een vatsoenlijke CE schrijft waar niet de boze reacties van de band rollen.

Ik vind het maar een raar stuk. Allereerst die prikjes naar andere clubs toe die al eerder genoemd zijn. Nergens voor nodig. En voor de rest vind ik het maar een beetje van de hak op de tak. Dat is het meest duidelijk bij de voorlaatste alinea. Tot dat punt las het stuk in ieder geval gewoon lekker weg. Alsof je over nieuw gelegd asfalt rijdt. Die voorlaatste alinea is alsof ik met m'n auto opeens een krater in die weg tegenkom.

Je stijl vind ik minder, vanwege het schoppen naar alles wat niet ajax is. Maar op de inhoud valt niets aan te merken. Het zijn gewoon verwaande gasten die een ''zinkend'' schip verlaten. Je gaat toch als voetballer niet naar een directe concurrent als je weet hoe dit maatschappelijk ligt.

oftewel... tussen de regels door is het de spijker op de kop. Nu nog proberen zoveel mogelijk spijkers over te houden en zo min mogelijk overbodige zinnen en sneertjes en dan zal ik je stukken wel blijven lezen.

- vier sterren wilde ik geven, maar m'n browser snapt het even niet meer-

Beste 1club1ajax,

Ik neem aan dat jij clubexpert bent van Ajax, vanwaar dan het schoppen en denigreren naar alles wat niet ajax is in je stuk? Jij geeft goed weer waarom zoveel mensen Ajax de titel niet gunnen (waar ik niet bijhoor) aan de hand wat jij nu zegt. waar ik niet bijhoor. Nu het goed gaat met Ajax komen de supporters met de grote monden die zeggen dat alles zo goed is bij Ajax. Een half jaar geleden hoorde ik alleen gezeik.

Waarom in het enige compliment dat je aan FC Twente geeft voor hun harde werk, Joop Munsterman mediageil noemen, terwijl de grootste trekpleister van de nederlanse media jullie rick van den Boog was.

En als laatst, waarom zeggen dat Fc Twente zich in geen decenia een topclub mag noemen, terwijl je in je laatste alinea zegt dat Fc Twente hun eisen hoger moet stellen. Hoort dat niet bij een Topclub.

Ik ben het met je eens dat Twente nog geen topclub is, maar er zijn weinig Twentaren die dit wel vinden. Jij fixeert je op deze enkelingen, maar voor iedere Twente supporter met zelfoverschatting, zijn er maarlieft 10 Ajax supporters met hetzelfde probleem.

Ik geef maar geen beoordeling omdat ik Twente supporter ben en ik al dat getrap naar andere clubs niet kan uitstaan.

5 juli 2011 om 13:29

Ik snap het probleem niet hier wat de meeste mensen blijken te hebben met mediageil.
Geert Wilders is blond, de paus is katholiek, en Joop is mediageil. Ik ben hier niet diegene die er z'n groot punt van maakt, al vind ik het wel toepassselijk.

Goed stuk, vind het een beetje rommelig, en allemaal dingen uit elkaar aan elkaar plekken, maar je hebt zeker gelijk bij meeste punten.
Je krijgt 4 sterren.

Eng hoogdravend Ajax stukje. Die verheerlijking gebaseerd op eigenlijk heel matig voetbal gaat werkelijk alle grenzen te buiten. En vertel nu eens: Waarom altijd dat negatieve beste jongen als het over andere clubs gaat. Dat is een hele enge eigenschap die er voor zorgt dat elke niet Ajax supporter direct zelfs zwaar anti Ajax wordt, wat waarschijnlijk je bedoeling is.

Goed stuk. Dat stuk over Vitesse past er niet echt bij maar de rest is redelijk,

Op zich staan er een hoop goede dingen in je stuk, alleen jammer dat er weinig structuur in zit. Als je daar volgende keer beter op let krijg je 5 sterren van mij, nu 3.

Een wat rommelig stuk waarin je iets teveel je ajaxgetinte mening laat doorschemeren. Echter maak je heel veel goede punten en maak je ook een discussie los hier op voetbalzone. 4 sterren van mij.

Ps. Feyenoord is nog steeds een topclub en komt vanzelf terug, of het nu 5, 10 of 20 jaar duurt, de Coolsingel zal eens weer volstaan.

Het is een opzich een goed stuk maar ik snap je doel van het stuk niet echt, in je inleiding heb je het over Ajax(ik denk dan het gaat over Ajax) dan heb je het over waarom Twente geen topclub is en dan heb je het over Fer en Wijnaldum(ik snap de link niet) en dan heb je het opeens over Vitesse, je hebt een leuke schrijfstijl alleen probeer aan je opbouw en je structuur te werken.
3*

Prima geschreven stuk en je slaat de spijker wat mij betreft midden op de kop. Tot op heden lijkt er met de komst van Frank de Boer inderdaad weer een goede weg te zijn geslagen. Of dit ook uiteindelijk leidt tot het roemruchte Ajas spel valt natuurlijk nog te bezien. Verder is Feyenoord qua club, naam en faam nog altijd een grote club en is het slechts een kwestie van tijd voor ze ook qua prestaties meedoen als Topclub. Maar de landelijke uitstraling is en blijft natuurlijk die van een Topclub. Twente daarentegen heeft de laatste jaren door goed beleid te voeren, en de inzinking van de traditionele Top in Nederland, een groei doorgemaakt en dat weten te bekronen met een kampioenschap. Het is echter maar de vraag of ze dit in Twente weten vol te houden. Met het verlies van sterkhouders als Janssen en mogelijk Douglas en Ruiz kan het net zo hard weer vallen als dat ze opgekomen zijn. De toekomst zal het leren. Verder heeft Vitesse met de komst van Jordania inderdaad alle ingredienten om de weg die Twente heeft bewandeld achterna te gaan, en dit mogelijk ook sneller te doen. Psv heeft met de verkoop van de grond en de externe investeerders ook weer lucht gekregen en daarmee de hoop op een succesvolel toekomst weten te waarborgen. We mogen qua competitie internationaal dan geen rol spelen, spannend gaat het zeker wel worden de komende jaren.

Leuk leesbaar stuk, maar met de inhoud ben ik het niet eens. Ik vind dat FC Twente verder is dan hier wordt beschreven en zeker verder dan Feyenoord. Dat het Legioen, de sfeer in de Kuip en het verleden Feyenoords veronderstelde voorsprong op Twente moeten geven, vind ik totaal geen argumenten. Hoeveel steun je ook krijgt van het legioen, het blijft ondergeschikt aan de kwaliteit op het veld. De goede sfeer heeft niet kunnen verhelpen dat Feyenoord in de middenmoot eindigde en Feyenoords verleden - dat ligt ongeveer 25 jaar terug - is iets waar je vandaag de dag ook geen brood van kunt eten. Dat er zoveel talent ineens doorbreekt is meer nood aan de man dan visie. Door geldgebrek moet Feyenoord terugvallen op Varkenoord, waar overigens altijd al veel talent rondliep, dat simpelweg werd genegeerd ten faveure van aangekochte passanten. Alsof je huis is afgebrand en je van het ene op het andere moment in een tent moet slapen, zonder ooit gekampeerd te hebben. Dat jongens als De Vrij, Fer, Wijnaldum en Castaignos - vaak wisselvallig en gezien hun leefijd zou dat ook mogen - de kastanjes uit het vuur moesten halen bij Feyenoord is veelzeggend.

Nee, gezien het verleden is FC Twente niet een topclub zoals Ajax of Psv. Maar in het heden timmert het wel aan de weg. Qua stadion gaan de Tukkers PSV straks al voorbij en de resultaten zijn toch elk jaar weer boven verwachtingen. Maar belangrijker is naar mijn idee de organisatie die Munsterman en gevolg neer hebben gezet (dat deze man mediageil is doet er in mijn ogen niet zoveel toe). Elk jaar verliest FC Twente een van zijn beste spelers. Wie had gedacht dat ze het verlies van Elia, Arnautovic, N'kufo, Stoch, Wielaert, Stam, Tioté en nu ook Janssen telkens weer wisten op te vangen? En erg veelzeggend vind ik het over de organisatie FC Twente dat elke trainer die er successen kende en het daarom nodig vond 'zijn' kwaliteiten op een hoger plan aan te tonen nadien heeft gefaald. Na zijn avontuur bij Wolfsburg begint Mcclaren bij Nottingham weer op nul en na zijn debacle bij Schalke zit ook Rutten tot kniediep in de stront na twee jaar Psv. En ik vrees dat Preud'homme's keuze voor Saoedi-arabie ook niet de sportieve carriereswitch wordt waar hij met veel plezier op zal terugkijken.

Kortom: als organisatie faciliteerd FC Twente zijn eigen succes. Dat het in beker- en in competitieverband afgelopen seizoen niet lukte Ajax te verslaan, is een momentopname. Die bovendien meer zegt over de revival van het Ajax van Frank de Boer dan over een verval van FC Twente. Ik zie nul signalen waarom FC Twente geen topclub is of kan blijven.

Wat een misselijkmakend, walgelijk stuk zeg. Het staat bol van misplaatste arrogantie, verkeerde vergelijkingen en totaal onredelijke verwijten. Dit is geen ce, dit is een haatbrief. Het gaat werkelijk helemaal nergens over.

Als er één club is met een probleem van mediageilheid, is het ajax met haar totaal misplaatste cruijff-revolutie, waarbij men nodeloos vechtend over straat moest gaan. Als het één club naar de bol is gestegen, is het Ajax met de 30ste landstitel. Kampioen van de armoede noem je dat.

Vervolgens vind je het nodig om Fer en Wijnaldum totaal de grond in te boren, terwijl die jongens heel terecht voor een toekomst kiezen bij een andere club. Wijnaldum wil met PSV om de titel spelen en Fer bij Wijnaldum. Je snapt het echter wel als Eriksen in die situatie naar een Cl-club was gegaan. Ik zal je iets verklappen: Twente speelt Champions League. Niet verder vertellen hoor, want anders stijgt het de Tukkers weer naar de bol.

Om het armzalige excuus voor een CE af te maken, ga je Vitesse er nog bij de haren bijtrekken, wederom zonder één zinnige of waarheidsgetrouwe opmerking te maken. Het stuk ademt eigenlijk alleen maar angst uit. Angst dat de 30ste titel ook wel eens de laatste kan zijn. Zeker met een sterk Twente en PSV en een, reken daar maar op, Feyenoord dat over een aantal jaar sterker uit deze crisis gaat komen dan het daarvoor ooit geweest is.

Het is dat je geen 0 sterren kan geven...

5 juli 2011 om 16:30

Fantastisch stuk Willowfield,

Ik vindt het wel zwak dat 1club1ajax alleen positieve reacties een opmerking geeft en niet probeert een argument van een ander te weerleggen. De reden zal wel zijn dat hij dat Nietkan vergelijkend met dat artikel wat hij heeft geschreven.

5 juli 2011 om 16:57

Misplaatste arrogantie? Waar?
Verkeerde vergelijkingen? Waar?
Totaal onredelijke verwijten? Ieder zijn mening.

Ik vind het nodig om Fer en Wijnaldum de grond in te boren, JIJ vind het heel terecht als ze ergens anders een toekomst verkiezen.

Speelt Twente Champions League? O ja? Moeten ze dan niet eerst even de voorrondes overleven? Haha het stijgt inderdaad naar je bol toe. Je denkt dat je er al bent zeker

Vitesse erbij betrekken zonder een zinnige opmerking? John van den Brom aantrekken is dan geen goed signaal? Jordania heeft dan onterecht groot vertrouwen?

Geloof me, ik heb totaal geen angst voor Twente en voorlopig ook nog niet voor Feyenoord.

5 juli 2011 om 17:16

Misplaatste arrogantie:

Een buitenlandse club kwam er niet, een betere en mooiere wel. Ajax Amsterdam.

Beter? De één wint de beker, de ander de titel en vorig jaar was het andersom... Ik denk dat we dan over gelijkwaardig spreken. Mooier? Dat is wel héél subjectief lijkt me. Kortom, misplaatst arrogant t.o.v. de concurrent

Verkeerde vergelijking:

Vergelijking van emotionele momenten. Vertonghen is morgen weg als ie de kans heeft naar een grote club te gaan. Omdat Fer en Wijnaldum graag om de prijzen willen strijden, iets dat Feyenoord momenteel nog niet kan, hebben ze geen clubliefde meer? is alles ineens fake? Maar de emotie van Vertonghen is echt? Deze valt eigenlijk in de categorie slechte vergelijking en misplaatste arrogantie.
De vergelijking met Eriksen is zo lachwekkend dat ik hem denk ik niet eens hoef uit te leggen.

Onredelijke verwijten:

Ja, de verwijten aan het adres van Fer en Wijnaldum zijn totaal onredelijk. Munsterman mediageil noemen, met de hele Cruijff-farce in het achterhoofd is ook volstrekt onredelijk. Beweren dat Twente de druk niet aankan of durft is onredelijk. Eigenlijk is je hele stuk totaal onredelijk.

Voorronde CL is ook CL, pas als je uitgeschakeld wordt, wat ik betwijfel, is het Europa League. En zelfs dat speelt Feyenoord niet, dus kan ik me voorstellen dat een speler op dat niveau wil acteren.

En dan jordania... Hij had zeker ook terecht vertrouwen in Ferrer? Omdat ze een trainer halen is het een signaal dat ze op de goede weg zijn? Kom op zeg... Dat is gewoon lachwekkend. Hij is de 3e (!!) trainer in het tijdperk Jordania. Verder is het een duiventil van spelers, trainers, assistenten etc.

5 juli 2011 om 18:00

Eens, ik denk dat je met deze punten zijn betoog volledig ontkracht. Jammer dat de schrijver zich vooral negatieve punten over andere clubs weet op te noemen, maar over ajax blijft hangen dat het een mooie club is.

7 juli 2011 om 10:00

Willowfield waarom wordt jij geen CE je hebt nu al meer echte argumenten gegeven dan dat die 1club1ajax het hele betoog gegeven heeft. En ik vindt ook dat Twente het de laatste 2 jaar eigenlijk wel beter gedaan heeft, in Nederland danwel gelijk maar Europees kwamen ze wel minder ver dan Twente. Wij zaten in de halve finale ajax in de kwart finale. Wij konden echt topwedstrijden leveren tegen sterkere tegenstanders(inter, Spurs, Werder, allemaal sterker dan Twente) Ajax kon dat alleen tegen AC Milan en Auxerre, AC Milan kun je wegstrepen tegen de Spurs en Auxerre is duidelijk zwakker. Maar ze werden volkomen gek gespeeld door Real. En Twente heeft in Rusland van de 1e en 3e gewonnen terwijl Ajax verloor van de 2e club van Rusland dus waar is Ajax de laatste 2 jaar beter geweest dan Twente europees.

Eigenlijk een zielig stuk van een Ajax supporter die nog altijd gefrustreerd is over het lange wachten op de derde ster.
Je zou van een Ajax clubexpert een stuk verwachten dat over Ajax gaat, maar nee er worden slechts steken uitgedeeld naar een aantal andere clubs.
De arrogantie druipt er weer van af. Weten ze nu echt alleen in Amsterdam iets van voetbal?
Ik hoop dat hoogmoed inderdaad voor de val komt en dat Ajax minimaal weer 7 jaar moet wachten op een volgende titel. Wie het de komende jaren wel wordt is me om het even, moge de beste winnnen, als het maar niet die hoog van de toren schreeuwers zijn.
Ook ik zou bij voorkeur 0 punten geven.

Ik vind het echt een uitmuntend geschreven stuk. Veelzijdig maar wél duidelijk. Met een serieuze mening maar wel gebracht met een kwinkslag. Bovendien heb je op elk punt gelijk.
Wat ik bv goed vind is dat je Vitesse in dit stadiumniet met de grond gelijk maakt maar wat lichte kritiek geeft. Dit in tegenstelling tot twente, die worden terecht geprezen, maar daar staat tegenover dat ook kritische noten gekraakt mogen worden. Iets wat men daar, gezien de reacties uit Twente, nog moet leren aanvaarden.
Verder heb je met Fer en Wijnaldum he-le-maal gelijk.
Echt erg goed en samenhangend stuk, iets wat helemaal niet zo makkelijk is wanneer je zoveel onderwerpen behandeld. Mijn complimenten..

5 juli 2011 om 13:35

Dankje voor je positieve reactie, het behandelen van zoveel onderwerpen heeft wel het gevolg gehad dat toch veel mensen de structuur ( erg ) matig vinden. Ik kan me er wel in vinden dat de structuur niet optimaal is, maar ik ben blij dat er ook een positieve reactie te vinden is hierover.

5 juli 2011 om 13:53

Het onderwerp dat de structuur bepaald is: wat zijn de top-teams van Nederland... Dan vind ik Ajax, Psv, Feyenoord, Twente en Vitesse in het licht van Jordania een heel redelijnke structuur met zich meebrengen, de veelzijdigheuid zit hem in de onderwerpen die je daarbij behandeld, ik vind dat sterk, ik heb het idee dat de negatieve reacties maar weinig kritiek kunnen verdragen en geen waardering kunnen opbrengen voor een column geschreven vanuit het perspectief van een Ajax-supporter, iets wat je keurig aangeeft in de opning. Jij plaatst hier en daar een kwinkslag maar blijft netjes, je hoeft andere supporters heus niet met u aan te spreken. Het niet kunnen verdragen van een klein beetje kritiek en leuzen als misselijk, arrogant, zielig zijn misplaatst en getuigen van weinig zelfspot en inlevingsvermogen mijns inziens... Dat mensen het niet met je eens zijn is uiteraard toegestaan maar de kritiek zou zich op jou mening en niet op je schrijfstijl moeten richten, want dat is mijns inziens onterecht. Nogmaals je stuk leest heel goed weg en is goed geschreven!

Die paar Europa League-wedstrijden tegen de serieuzere tegenstanders kunnen niet van doorslaggevend belang zijn.,

Die zijn niet doorslaggevend, maar wel van essentieel belang.
En wat een klote stuk, een jaloerse ajax supporter die hier denkt zn zegje te kunnen doen? nou ik kan je vertellen dat het niet echt werkt.

Ondanks dat je af en toe rake dingen aanstipt heb ik mijn lachspieren toch vooral kunnen testen bij je stuk. Het staat bol van de contradicties waarmee je ook jezelf onderuit haalt. Over het wel of geen topclub zijn, ach, iedereen heeft er zijn criteria voor en meestal criteria die in het voordeel van jezelf spreken Ik ben benieuwd naar het komende seizoen. Ik hoop weer op een flink aantal verrassingen waarbij geen enkele topclub het kampioenschap aangereikt krijgt.

5 juli 2011 om 13:37

Gelukkig heb je je geamuseerd, maar noem eens 5 contradicties dan?

5 juli 2011 om 17:35

Je hebt het over arrogante Tukkers terwijl je er zelf ook wel pap van lust (wat dan weer mag volgens jou). Je moet een topclub worden om prijzen te winnen wat ik helemaal met je eens ben, al is Twente met nog 1 titel al net zo goed bezig als Ajax sinds de milleniumwisseling. Verder geef ik toe dat het met contradicties nog wel mee valt, al leg je alles er zo dik bovenop dat ik er om kon lachen.

En oja, ik weet nou niet zo goed of je op gevoerd beleid wilde ingaan met je stuk of over het wel of niet zijn van een topclub. Je springt een beetje heen en weer tussen beide onderwerpen.

Heerlijk stuk! leest makkelijk, ik lees weinig clubexperts helemaal uit maar deze wel!
5sterren

Goed stuk, alleen iets te veel vanuit ajax perspectief geschreven... Zo geweldig speelden ze onder de Boer niet en ze hadden mazzel met Vermeer dat die ze in de race hield...

Het zou een goed stuk kunnen zijn als er niet neerbuigend gedaan werd over andere clubs dan Ajax.
Om een voorbeeld te noemen 'media geile' Joop natuurlijk mag je dit vinden, maar dit voegt niks toe en kan als provocerend worden beschouwd door Twente fans.
Ook dat de overstap van Wijnaldum naar PSV geen vooruitgang zou zijn vind ik ronduit lachwekkend.
Bij PSV speelt hij om het kampioensschap, speelt dit jaar in de Europa Cup tegen subtoppers van Europa en bij PSV heerst er na 3 jaar meer dan genoeg druk om eindelijk weer kampioen te worden.
Bij zowel Ajax en PSV is de kans om de overstap te maken naar de Europese topclubs veel groter dan bij Feyenoord.

Wat jij eigenlijk zegt is dus dat tot het seizoen 2010/2011 de overstap van Feyenoord naar Ajax geen vooruitgang is, omdat Ajax tot die tijd slechts een paar Europa League wedstrijden meer speelde!?
Het lijkt me niet dat jij als Ajacied er zo over denkt.

Mede vanwege het provocerende karakter van deze CE slechts 2 sterren.

5 juli 2011 om 16:10

Een overstap van Feyenoord naar Ajax is totaal geen vooruitgang, omdat je wordt afgemaakt. Daarbij willen de clubs zelf al geen spelers van elkaar overnemen.

De reden dat Ajax een verbetering zou kunnen zijn ondanks deze feiten, is omdat de club met jonge talenten wil voetballen. Dit wil Feyenoord echter ook, dus dat telt niet. Tevens ben ik van mening dat Ajax als enige echte springplank telt voor spelers om topclubs te bereiken. Natuurlijk voetbalt Affellay bij Barcelona nu, maar dat komt voort uit de spotprijs waarvoor hij weg kon.

Jammer dat al de mensen uit het Westen denken dat ze het zo goed weten.
In het Oosten denken de mensen er helaas heel anders over.
Iedereen hier is blij als FC Twente Europees voetbal haalt.

Veelzijdig en flot stuk. Ik ben er in ieder geval lekker doorheen gekomen.
Door het iets te overdreven gebash wou ik je 4* geven, maar om te compenseren voor al die gefrusteerde tukkertjes die allemaal 1* geven (terwijl je alleen al voor de schrijfstijl toch minstens 2 sterren zou moeten geven), geef ik je er 5.

Saaaaaaai

Fc Twente is geen topclub... Sportief wel, voor de rest niet Duhh
Ajax is een topclub... Duhhh
PSV is een topclub... Duhhh
Feyenoord is een topclub.... Sportief niet, voor de rest wel... Duhh

Twente is qua spel over Feyenoord heen maar nog niet qua fans en historie..

Nog iets nieuws te vertellen?

Nee, nee en nog eens nee.

Na de eerste drie alinea's gelezen te hebben verloor ik al gelijk intresse. Te veel ophemeling van je club. Er zijn te veel vergelijkingen tussen je eigen club en spelers en andere clubs met hun spelers. Wat op zich helemaal niet erg is, maar door je eigen verhemeling is het geen plezierig stuk.

Het is dan niet zo dat een van deze twee clubs, die je gebruikt in je vergelijkingen, mijn club is. Dat is het niet. En dat maakt het juist zo erg aan dit verhaal. Want als een van deze twee clubs wel mijn club was, dan was het te begrijpen dat ik er niets aan vond. Maar doordat dit niet het geval is, is het juist bedroevend. Want als schrijver moet je het mensen aanspreken en niet alleen de lezers uit de hoofdstad.

Wat dit stuk ook zo vervelend maakt om te lezen is het provoceren. Als landskampioen hoef je dat toch niet meer te doen? Het bewijs is er dat met een beetje leuk voetbal, goede spelers en een grote dosis geluk het kampioenschap te behalen is. Maar dat hoeft er niet ingepeperd te worden. Heel jammer.

Maar omdat je zoveel moeite hebt gedaan met je vergelijkingen. Krijg je twee sterren inplaats van eentje.

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je zo provocerend overkomt richting Twente. Dat doet meteen af aan je stuk, dat verder een prima boodschap en een uitstekende schrijfstijl bevat. Die puntjes, inclusief de ode aan Ajax, geven zo weinig extra's aan dit stuk. Had er dan twee stukken van gemaakt: eentje waarop je Twente afzeikt en gemiddeld 1 a 2 sterren krijgt, en het andere over Feyenoords talenten waarvoor je 4 a 5 sterren krijgt. Nu is dit middelmatig, terwijl aan je schrijfstijl te zien je veel beter kan dan een gemiddelde van 3 sterren.

Leuk stukje. Of men het nu positief of negatief beoordeelt, duidelijk is dat je verhaal mensen wel weet te raken.

Je inlevingsvermogen in het denken van de supporters van Vitesse is helemaal juist en ook wat betreft Feyenoord zit je ook goed, te zien aan de reacties. Natuurlijk is het niet helemaal objectief, maar gelukkig laat je ook een stukje zelfspot zien naar je eigen club.

De kleuterreacties met 1 ster omdat iemand kritisch is over zijn of haarclub, die zijn een beetje arrogant en jammer .maar geven je ook eerder gelijk dan ongelijk in je oordeel.

Lekker Twente afzeiken knappe jongen. Twente heeft in ieder geval prima voor elkaar, laatste 3 jaar minimaal 2e, 1x kampioen, 1x beker, 1x Jcs. Volgend jaar 30.000 toeschouwers. En wij lopen helemaal niet naast onze schoenen, wij weten heel goed waar we staan. Ajax en PSV zullen altijd groter blijven qua aanhang, maar Twente komt eraan en is absoluut de topclub in wording in Nederland.

Twente heeft zich de afgelopen jaren dusdanig ontwikkeld dat ze zeker in de eredivisie zich een topclub mag noemen, Europees hebben ze dan inderdaad nooit wat gewonnen maar in het moderne voetbal zie ik dat Ajax ook niet doen en Psv idem dito. De tijden dat Ajax dat kon was vooral in het verleden toen er nog niet in verhouding met zoveel miljoenen werd gesmeten. In het moderne voetbal behoort Twente absoluut tot de toppers van Nederland.
En ik vrees voor Ajax dat men na de CL weer met beide benen op de grond komen te staan want we hebben allemaal kunnen zien hoe het verliep tegen Real dat Ajax volkomen weg speelde in de eigen arena. Vroeger was Ajax een grote ploeg in de jaren 70 en midden 90 maar als we allemaal eerlijk zijn moeten we concluderen dat Nederlandse clubs europees gewoon niks meer voorstellen en dat heeft allemaal met geld te maken.

''bij Feyenoord loopt er niemand rond aan wie ze zich op kunnen trekken? Bij PSV of FC Twente wel? Alleen aan Bryan Ruiz kan dat tezamen, met Co Adriaanse en Stanislav Manolev natuurlijk. Niet aan Jeremain Lens of Fred Rutten. Het is het niet waard om over te stappen.''

Heb jij ooit zelf gevoetbald? Dan zul je weten dat je niet veel beter wordt door een enkele speler in je team maar juist door het niveau van het hele team. Er heerst altijd concurrentie in een elftal en dat maakt je scherp en zorgt dat je het maximale uit je kunnen haalt. Die concurrentie hoeft niet enkel en alleen om een positie te gaan maar gaat vaak vooral over je voetbalkwaliteiten. Twente en PSV zijn hierin 10 stappen verder dan Feyenoord want de wisselspelers zouden in de meeste gevallen vaste waarden in het 1e van Feyenoord zijn. Daar komt bij dat er ook nog eens individuen rondlopen die inderdaad exceptionele kwaliteiten hebben, zeker voor de eredivisie.

Dat was een enkele quote, maar ik kan bijna op elke zin van jouw stukje een opmerking maken. Dat jij als Ajax supporter een wit voetje wilt halen bij de Feyenoord supporters vind ik prima, maar niet ten koste van Twente of Psv. Althans, niet met grotendeels belachelijke argumenten en uitlokkende opmerkingen. Het lijkt me beter dat je stukjes over je eigen club schrijft want een expert kan ik je noemen.

Leuk verhaaltje voor het Ajax magazine of in het supportershome maar om dit soort onzin nu op VZ te plaatsen haalt de site omlaag. De clubvoorkeur is zo overduidelijk dat ik er misselijk van word. Tevens is het onoverzichtelijk in de opbouw wat het een onprettig stuk maakt om te lezen.

Er staat een verzameling in van alle cliches die ik regelmatig in de comments lees;

Twente geen top, Fer en Wijnaldum verraders, Ajax is top, historie hier, provincieclub, arrogante tukkers, Ajax een mooier club en als klap op de vuurpijl if you can't beat them join them. Daar heb je lang voor moeten zoeken zeg!

1 ster voor de moeite.

die ajacieden denken dat frank de boer de redder was ofzo ze hebben gewoon het hele sezoen slecht gespeeld en na de winterstop komt frank de boer binnen en ze hebben gewoon het hel 2 de secoens helft mazzel en geluk gehad bijv tegen nec heerenveen noem maar op

Provocerend, gefrustreerd stuk. Kan niets anders doen dan de laagste beoordeling geven.

Ik ben niet bijzonder onder de indruk van dit stuk. Ten eerste zit je Ajax support er net even teveel doorheen gevlochten, waardoor de gang van zaken bij je eigen club een stuk rooskleuriger wordt beschreven dan de gang van zaken bij een FC Twente, waar ze qua beleid vele malen verder zijn dan Ajax. Dat Twente de historie niet heeft klopt, maar ze hebben wel het beleid en daarmee de toekomst. Bij Ajax heerst er op dit moment bestuurlijke chaos, daar rep je met geen woord over, daarentegen prijs je Frank de Boer voor zijn prestaties, terwijl hij toch ook behoorlijk veel geluk heeft gehad.

Dat je als Ajacied trots bent dat Theo liever voor Ajax wil spelen dan voor Twente begrijp ik wel, dat geeft een gevoel van grootsheid. Deze grootsheid schuilt ook nog altijd in de naam van Ajax en daarom willen spelers daar nog altijd graag heen. Toch zullen ze de komende jaren de prestaties wel zwaar moeten verbeteren om die naam weer wat extra glans te geven, want kampioen van de armoe zoals vorig jaar poetst eigenlijk meer van de glans weg dan dat die 3e ster kan goedmaken.

Wel begrijp ik je mening over Fer en Wijnaldum. Vooral Fer moet zich schamen voor zijn gedrag. Na zijn blessure uitstekend opgevangen door het publiek en altijd volop steun gehad van de club en technische staf. Wijnaldum is een ander verhaal. Die heeft zich na een dip fantastisch terug weten te vechten en is klaar voor een volgende stap. Hij lijkt daar echt aan toe te zijn en maakt met PSV denk ik een verstandige keuze. Hij kan daar ervaring opdoen in Europees verband, zonder direct in de CL voor de leeuwen gegooid te worden.

Tot slot nog een puntje van kritiek; je vliegt in je stuk van hot naar her, er zit daardoor geen lijn in het verhaal. Wel vind ik het een leuk onderwerp en je kunt je eigen mening goed verkopen. Al met al kom je uit op 3 sterren, omdat ik me toch wel vermaakt heb bij het lezen van je artikel.

De negativiteit druipt er van af. Bah! Hoe kun jij nou weten wat er in de hoofden van Wijnaldum en Fer omgaat? Dat weet je niet, dus kun je daar ook geen conclusie over trekken en dat doe jij wel. Het zou mij niets verbazen als Wijnaldum bij PSV een zeer goede speler word, soms doet een nieuwe omgeving wonderen. Het kan dus wel degelijk een stap vooruit zijn.

Het meeste heb ik toch genoten van de reacties......ach ja, iedereen zijn mening.

Ik vind het een vermakelijk stuk en ik hoef niet (ook als ras echte ajacied) met alles eens te zijn.

Qua historie is Twente geen topclub, maar elke topploeg houdt zeker rekening met Twente...en terecht. Goede spelers, goede organisatie, prima voorzitter en de afgelopen jaren een prima coach....ook nu weer met onze Co. Heerlijk dat die man weer terug is op de nederlandse velden.

Prima stuk kerel, heb er van genoten!

Dit gaat werkelijk nergens over, je probeert FC Twente belachelijk te maken. Nu Ajax die 30e titel binnen heeft klop jij jezelf samen met nog vele Ajacieden je op je borst.
Proficiat hoor, maar dit stuk is het pure jaloezie jegens FC Twente!
Je probeert Feyenoord erbij te halen door te zeggen dat die nog een topclub is, ja misschien qua historie wel maar de realiteit is momenteel anders: FC Twente is nu gewoon een Nederlandse Topclub.
Of is het ene seizoen kampioen worden, het andere seizoen 2e worden en de beker winnen niet genoeg om nu een Nederlandse Topclub te zijn?
Qua historie en aanhang is Feyenoord inderdaad nog steeds hoger dan FC Twente maar gezien de sportieve prestaties etc. zijn de Tukkers nu samen met Ajax en PSV de topclubs van de Eredivisie.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren