Net als Dirk

Het was op een avond tijdens het tweede jaar van mijn middelbare schooltijd. Ik deed destijds HAVO/ VWO en had een voorlichtingsavond over het Gymnasium. Alle positieve kanten werden belicht van het volgen van twee extra vakken, Grieks en Latijn, die het enige verschil vormden met het niveau Atheneum. Na die avond was ik erg enthousiast. Ik vertelde mijn ouders dat ik graag Gymnasium ging doen, want talen gingen mij toch goed af. Dat leek mij gaaf, Grieks en Latijn.

/

Totdat ik een paar dagen later midden in de nacht wakker werd. Het zweet gutste mij uit. Grieks en Latijn, waar heb ik dat voor nodig? Waarom zou ik Gymnasium gaan doen, terwijl ik het waarschijnlijk nooit meer ging gebruiken? Het zou mij erg veel energie gaan kosten, waarschijnlijk moet ik op de toppen van mijn tenen gaan lopen. Wil ik dat wel?

Die nacht maakte mij duidelijk, ik ga geen Gymnasium doen. Die conclusie, wat voelde dat als een opluchting.

Door toeval kwam ik in het derde jaar ook nog in een HAVO/ Vwo gecombineerde klas. Dat jaar ben ik ‘gezakt’ naar het niveau HAVO en gaan werken bij de plaatselijke supermarkt in het dorp, als bijbaantje op de zaterdag.

Georginio Wijnaldum vertrekt naar PSV. Althans, zo lijkt het, op het moment van schrijven is het nog altijd niet definitief. PSV is een stap hogerop. PSV speelt namelijk om het kampioenschap en speelt Europees voetbal, regelmatig zelfs Champions League. Ik kan mij voorstellen dat Wijnaldum als speler van Feyenoord erg getwijfeld heeft of deze stap de juiste zou zijn. Kan ik het maken ten opzichte van Feyenoord? Moet dat eigenlijk überhaupt invloed hebben op mijn beslissing? De supporters zullen mij deze stap waarschijnlijk niet in dank afnemen? Maar ik kan mij bij Feyenoord niet meer ontwikkelen, toch?

Wijnaldum die ooit aangaf bij Feyenoord weg te willen gaan net zoals Dirk Kuyt dat deed. Uit het bericht destijds op Voetbalzone:

‘De dribbelaar bedoelt daarmee te zeggen dat hij eerst wil slagen bij Feyenoord. “Pas als ik hier ben uitgeleerd, wil ik de stap maken”, zegt Wijnaldum in Sportweek. “Het liefst vertrek ik als aanvoerder uit de Kuip, net als Dirk Kuyt destijds. Zie die foto van hem daar aan de muur… Hij was echt heel groot hier. Wilde hij zich doorontwikkelen, dan móést hij de stap naar het buitenland wel maken. Als je dan een mooie transfer maakt, blijven de mensen bij Feyenoord je waarderen. Net als Robin van Persie en Kuyt wil ook ik straks in één keer van Feyenoord naar een buitenlandse topclub. Ik weet dat het erin zit. AC Milan, Barcelona, Arsenal, Manchester United… Ik vind het allemaal mooi."'

Wat ik hoop is dat Wijnaldum vannacht wakker schrikt. Dat hij bij zichzelf denkt: waar ben ik mee bezig? Waarom zou ik Feyenoord nu al verlaten? Zijn we niet juist nu door het dieptepunt heen? Ik wil toch graag dat de mensen bij Feyenoord mij blijven waarderen? Ron Vlaar blijft, Stefan de Vrij blijft, wie weet kan ik Leroy Fer ook wel overtuigen en blijft de as van het team overeind.

Dan vertrek ik volgend seizoen of misschien wel het seizoen daarna, als ik het seizoen af heb gesloten als aanvoerder van Feyenoord omdat Vlaar in de winterstop is vertrokken. Ik ben nog zo jong, pas twintig, ik blijf lekker bij Feyenoord. Die conclusie, dat voelt als een opluchting.

Nadat ik de HAVO had afgerond ben ik een HBO studie gaan doen, ondertussen ben ik in de supermarkt gegroeid van ‘speler in de breedte’ naar leidinggevende op de afdeling, dus zeg maar de aanvoerder. Nu is het voor mij tijd voor de volgende stap. Ik ben vertrokken naar een andere supermarkt, waar ik nu mijn eigen afdeling beheer, en als het ware ‘de coach/trainer’ ben. Niet gek op mijn 21e denk ik dan.

Even denk ik terug aan die nacht dat ik zwetend wakker werd en prijs mij gelukkig dat ik die nacht ooit heb meegemaakt.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 14 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door wondersloff)

Hmm ja, aardige vergelijking. Verder mis ik een beetje de toegevoegde, informatieve waarde. Dat Wijnaldum aan het twijfelen is over zijn keuze lijkt me redelijk logisch, daar spelen zo veel dingen in mee. Op je schrijfstijl is verder weinig af te dingen, wellicht wat minder alinea's gebruiken. Thanks voor het vermaak!

Misschien heb je gelijk of misschien wil Wijnaldum wel het maximale uit zijn sportieve carriere halen en niet met minder genoegen nemen.

De vergelijking met Kuyt gaat niet op om diverse redenen, om te beginnen is Kuyt gewoon een aangekochte speler die na een aantal jaar zichzelf nog meer in de kijker te hebben gespeeld vertrok naar een nog grote club en in de tussentijd alles zei om maar populair bij de fans te zijn. Daarnaast was Feyenoord toen een sportief succesvollere en financieel sterkere club.

Wijnaldum maakt een logische keuze die goed is voor zijn carriere en goed voor Feyenoord (ze vangen een behoorlijk bedrag voor hem gezien de omstandigheden) en ik hoop dat ie zich lekker doorontwikkeld.

30 juni 2011 om 15:44

Ik zie jou reactie en daar wilde ik graag even op reageren.

Allereerst stel je dat Wijnaldum misschien wel het maximale uit zijn carriere wil halen. Dat kan best ,maar dat is precies wat Kuyt ook doet. Daardoor maakte hij de stap naar Liverpool en heeft hij recentelijk ook weer verlengd.

Jij stelt dus dat de vergelijking met Kuyt niet opgaat, door verschillende redenen, maar de enige waarin ik je gelijk kan geven is dat Kuyt niet uit de jeugd kwam en Wijnaldum wel.

Wijnaldum (ervan uitgaande dat hij dus bij Feyenoord speelt en direct door naar het buitenland zou gaan) gaat ook naar een grotere club na zichzelf jaren in de kijker te hebben gespeeld. Kuyt zei dingen om zich populair te maken, maar bewees dat ook op het veld. Dingen zeggen om populair te worden heeft Wijnaldum ook gezegd, want hij wilde net zo'n afscheid als Kuyt.

Dat Feyenoord op dat moment sportief beter was klopt, het jaar ervoor althans. Toen Kuyt bij Feyenoord vertrok was het seizoen (de voorbereiding al begonnen) en had je al een drama elftal staan, wat met het vertrek van Kuyt helemaal drama werd. Ook financiel zat het toen allang niet mee goed, dat was ook de reden dat Kalou en Kuyt verkocht werden. Met dat geld heeft Feyenoord zich toen van een faillisement gered!

Ook geef je aan dat Wijnaldum een logische keuze maakt in zijn carriere en Feyenoord geld voor hem vangt. Dat geld hebben ze ook met Kuyt ontvangen en was vele malen meer. Al had wijnaldum zijn contract verlengd en nog een jaar zo gespeeld als hoe hij het laatste half jaar speelde, had hij ook veel meer opgeleverd en daar had hij Feyenoord dan pas echt mee geholpen!

Hij zal zich bij Psv zeker doorontwikkelen, maar dat had hij bij Feyenoord ook kunnen doen. Kijk maar naar het laatste half jaar, waarbij hij op de nummer 10 positie eindelijk eens goed is gaan spelen.

On:

Stukje vind ik wel een leuke vergelijking, maar ik vind dat je teveel alinea's hebt. Leest opzich leuk weg en ik geef je dan ook drie sterren.

Ik wil niet verwaand doen maar vind het spijtig wanneer dit soort stukken zonder enige creativiteit of... Ik snap niet dat mooie stukken van mij en waarschijnlijk ook vele anderen, om vage redenen worden afgekeurd en stukken zoals dit zonder enige vorm en inhoud niet. Voetbalzone vind dat ene kleine spellingsfoutje klaarblijkelijk belangrijker dan amusement waarde.

Waarom dit omgegooid is snap ik totaal niet, vroeger hadden wij clubexperts van ongekende klasse. Die zijn bijna allemaal verdwenen en afgeschrikt. Leuk zo een plaatje maar doe mij maar ik ga nog een paar oude columns lezen. Clubexpert was volgens mij één van de populairste en leukste dingen op deze site...

Tip: Beter leuk stuk met een foutje erin dan saai stuk met perfecte spelling..
Tip2: Help goede stukken met het verbeteren van dat kleine foutje!

30 juni 2011 om 15:29

Ik vind het stuk ook niet geweldig, maar het gaat hier volgens mij toch alleen maar over zijn stuk, en niet over jouw verlangen om een leuke clubexpert te plaatsen.

En om dan van jezelf te zeggen dat jij het beter kan is al helemaal jammer, als jouw clubexperts zo geweldig waren werden ze wel vaker geplaatst.

on: ik ben erg blij voor je dat je nu trainer/coach bent in een andere supermarkt, maar probeer je clubexpert toch wat meer op de speler/club te richten.

30 juni 2011 om 15:39

Lees er maar een paar van mij en oordeel dan. Er zijn er al 7 ofzo geplaatst alleen dat is in een ver verleden. Maar ook bijvoorbeeld expert4life en anderen zijn afgeschrikt.

Ik sfeer je, lees mijn Ce's en je vermaakt je gegarandeerd!

30 juni 2011 om 18:49

Sorry hoor, maar in plaats van deze jongen af te maken kun je hem beter helpen door te zeggen wat er dan volgens jou aan scheelt, ipv. op een zeer arrogante wijze je eigen (zeer provocerende en in mijn ogen kwalitatief niet meer dan redelijke) clubexperts..

30 juni 2011 om 19:52

Jij geeft 5 steren zodra het woord Feyenoord in de CE voorkomt, ik bedoel; het stuk is zeker niet van hoog niveau en dat weet de schrijver zelf ook.
Je kijkt gewoon door een Feyenoord-bril, want om hier nou vijf sterren voor te geven...

30 juni 2011 om 20:28

Dan ben ik wel benieuwd of je al dat ''gesfeer'' waar kan kunt maken, ik wil ze graag lezen.

3 juli 2011 om 11:54

Ik ben het met je kritiek op dit stuk eens Frikx. Als je echter ik sfeer je schrijft daar waar je ik zweer je bedoelt, dan nodigt dat niet echt uit om jouw columns te gaan lezen.

30 juni 2011 om 15:46

I.p.v. dat je al je gal spuwt over het beleid op voetbazone, zou je deze jongen ook gewoon opbouwende kritieken kunnen geven om vervolgens 'net zo'n goede clubexpert als jou te worden'.

30 juni 2011 om 16:43

Wat heeft dat voor zin als goede stukken toch niet geplaatst worden...

30 juni 2011 om 20:26

Waarom spuw jij dan al meteen gal over zo'n reactie, je moet eerst over de stukken van Frikx oordelen voordat je een goede mening kan geven.

En probeer zelf dan ook meteen even wat opbouwende kritiek te geven?

1 juli 2011 om 08:52

Ik zit hier niet te verkondigen dat ik zo'n perfecte clubexpert ben en dat alles van mij goed is en van andere zo slecht.

Ik stoor mij (en ben niet de enige) aan zijn reactie, omdat hij die jongen helemaal de grond in boort maar verder geen hulp geeft om het de volgende keer beter te doen. Is dat verkeerd dat ik dat zeg?

Als hij zoveel problemen ermee heeft moet hij dit met Voetbalzone besprken, en niet zijn gal spuwen over iemand anders, die misschien wel voor de eerste keer een CE schrijft en dus hulp kan gebruiken om het de volgende keer beter te doen!

ps. jij ben helemaal grappig, want zie nu dat je zelf ook een reactie op Frikx heb gegeven! En dan mag ik niet mijn gal spuwen, beetje tegenstrijdig vind je niet?

30 juni 2011 om 19:04

Wat een domme en zinloze reactie. Ga ergens anders je gal spuwen dan in de comments van iemand anders zijn CE. Leg dit voor aan de redacteuren zodat hun ook zien waarom je boos bent. Hier bereik je helemaal niks mee, behalve zure reactie´s zoals die van mij. De comments zijn bedoeld om iemand te beoordelen op zijn stuk.

En je komt idd erg verwaand over.

on:
aardig stuk, niet echt een topper. Rare alinea's, dus het leest niet echt prettig weg.

1 juli 2011 om 11:59

Ben het helemaal met je eens, tegenwoord wordt alles doorgelaten als CE. Trouwens, expert4life is niet afgeschrikt maar werd niet toegelaten omdat er al genoeg clubexperts zijn van Ajax. Dat hij van een hoger niveau is, weten veel mensen wel. Alleen vz doet er weinig aan.

Ik vind het een slecht stuk. Je eerste 4 stukjes gaan over jezelf, daar sta ik niet op te wachten. Dat je iets wilt terug koppelen op jezelf is niks mis mee, maar doe dat dan kort en kernachtig!

Ik heb de club expert dan ook niet uitgelezen. Ik kan hier wel diverse tips gaan zetten maar het beste is als je eens de club experts gaat lezen op mijn persoonlijke profielpagina. Je titel, eerste alinea en laatste alinea moeten de speerpunten van je stuk zijn, dat is bij jou niet het geval.

Daarbij moet je ook eens goed naar de indeling kijken. Je hebt bijvoorbeeld stukjes van 3 regels, probeer die samen te pakken en daar 1 goed lopend stuk van te maken. Dan lijkt het op het oog al een beter geheel en is het een stuk overzichtelijker. Nou lijkt het op het eerste oog van losse stukjes aan elkaar te hangen.

ongelofelijk slecht stuk, geloof niet dat ik ooit zijn slechte CE heb gelezen. Je vergelijking is geen vergelijking en voegt niks toe. Daarnaast vertel je niks nieuws over wijnaldum. Je stuk gaat ook bijna meer over jezelf dan over de voetballer. Jammer maar doe dit maar niet meer met dit niveau.

Ik vind het stuk gemiddeld, niet goed, niet slecht.
Alleen vind ik het einde niet geweldig, je eindigt over jezelf, zonder dat het veel nut heeft.
Ook vind ik de vergelijking niets toevoegend, eerder tegenstrijdig: als jij bent teruggezakt na dat besluit, dan beland Wijnaldum dus bij een middenmoter, en dat wil hij zelf denk ik niet.
Je krijgt 2 sterren van mij, omdat het stuk me wel geamuseerd heeft, maar toch niet goed is.

jammer dat je meer over jezelf verteld dan over wijnaldum.

Maar goed haha het heeft ook voordelen we kennen je nu een beetje en weten wat je hebt gedaan.

Het stukje vind ik gemiddeld en niet goed en niet slecht want de kern van je stuk komt wel over.

Ik vind het aardig om te lezen hoor, daar niet van.
Maar ik dacht na het lezen meteen, als hij nou gewoon gymnasium was gaan doen en vervolgens bijvoorbeeld universiteit zou hij er toch nog veel meer uit kunnen halen. En dat doet Wijnaldum in dit geval dus wel...

Tja niet zo'n heel sterk verhaal. Volgens mij klopt de vergelijking die je maakt ook niet echt. Het leven van een voetballer in de eredivisie is met alle respect niet echt parallel te trekken aan die van een middelbare scholier in de tweede klas.
Daarnaast geloof ik dat als je voor het hoogst haalbare gaat en je daar veel voor inspant dat je dan altijd het topniveau bereikt. Volgens jouw verhaal kan Wijnaldum rustig aan gaan doen bij Feyenoord en ligt de uitdaging bij Psv. Nou ja als ik Wijnaldum was wist ik het wel...

Het is leuk bedacht om vergelijking met jezelf te maken en Wijnaldum en ondertussen ook nog Dirk. Echter als ik de titel lees, denk ik waarschijnlijk gaat de schrijver me vertellen wat de overeenkomsten zijn tussen Kuyt en Wijnaldum, maar eerst krijg ik een paar alinea's te zien over een schoolkeuze. Daarna een niet heel duidelijk verhaal over Wijnaldum en maar heel kort van Kuyt. Je had beter een titel kunnen maken van Twijfels tussen het Gymnasium en Havo/vwo in plaats van een voetbalstuk. Je vertelt veel te veel over je eigen studiekeuze, dat gaat ten koste van je CE over Wijnaldum.

Leuke vergelijking, maar Gino zal wakker worden met de vraag waarom hij niet al heeft getekend PSV is gewoon een stap vooruit.

Ik vind dat je gelijk hebt! Bij Feyenoord kun je over een paar jaar meer bereiken dan bij Psv!
psv steekt zich nu in de schulden. Terwijl Feyenoord bijna op 0 komt!

Ik hoop ook dat ie wakker schrikt en zich afvraagd waar hij in hemelsnaam toch mee bezig is. Als echte Rotterdammer verlaat je Feyenoord toch niet voor een provincieclubje uit Eindhoven zonder echte sfeer of identiteit? Als ie was gebleven had ie over een jaar of 2 als held Feyenoord kunnen verlaten..

Voor een tweede CE vind ik hem niet slecht..
Zoals hierboven gezegd, je titelkeuze kan vele malen beter, want deze sloot zeer slecht op je verhaal aan.
De vergelijking die je maakt tussen jouzelf en Wijnaldum vind ik origineel en leuk, al is ie niet helemaal waterdicht. Om het even toe te lichten wat ik bedoel, geef ik hier een quote: ''grieks en Latijn, waar heb ik dat voor nodig? Waarom zou ik Gymnasium gaan doen, terwijl ik het waarschijnlijk nooit meer ging gebruiken?'' Als ik verder lees over Wijnaldum, wat moet ik dan concluderen? Dat PSV een club is die Wijnaldum niet nodig heeft? Dit om maar even aan te geven dat je vergelijking niet helemaal goed uitgewerkt is.

Ander puntje van kritiek is de razendsnelle en in mijn ogen niet geheel vlekkeloze omschakeling die je maakt van je eigens situatie naar die van Wijnaldum. Het gaat hier van de hak op de tak. Eén of twee verbindingszinnen en je zorgt ervoor dat het verhaal meteen lekkerder loopt.

Tot slot nog iets over je conclusie: Het is leuk dat je wat over jezelf vertelt, maar je slotzin had mijns inziens weer op Wijnaldum moeten slaan. Nu heb ik namelijk het gevoel dat er iets ontbreekt in je laatste alinea.

Nu klink ik zeer negatief, maar ik heb nu alleen maar de negatieve punten eruit gepikt. Ik weet zeker dat je beter kunt schrijven, want je hebt zeker potentie. Zo heb je je standpunt in dit artikel zeer duidelijk naar voren gebracht en ook grammaticaal zit het wel in orde.
Wanneer je wat met mijn en bovenstaande kritieken doet, zul je zien dat je volgende CE al een stuk beter is.

Tsja, het begin is leuk, ik wil blijven lezen, maar daarna lees ik vooral weinig inoud. In de laatste alinea mis ik een conclusie ten opzichte van Wijnaldum.
Ik heb het idee dat het meer over je persoonlijke leven gaat dan Wijnaldum, de verglijking is aardig.
Maar ik vindt het vooral een matig stuk, weinig inhoud en niet echt een vloeiende schrijfstijl. Sorry.

Je geeft hiermee juist je ongelijk aan. De stap van het atheneum naar het gymnasium was een stap omhoog geweest. Maar je bleef op het atheneum en vervolgens zakte je af naar Havo.

Voor mij is dit eerder de vergelijking, die overigens alleen in de voetbalwereld opgaat. Wanneer hij beter kan, dan moet hij dat zeker doen.

Nu is het natuurlijk zo dat Atheneum en Gymnasium amper verschil is en op school maakt dat vrij weinig uit want je kan daarna toch hetzelfde gaan doen, namelijk de universiteit. Echter vergroot je bij PSV de kans om hogerop te komen omdat je daar simpelweg meer kan leren.

Ik snap ook niet dat je dankbaar bent voor die nacht van je...

2 sterren, voor de moeite.

Bedankt voor alle reacties, ik vind het jammer dat het mij niet goed genoeg is gelukt om mijn punt duidelijk te maken. Met alle tips ga ik zeker wat proberen te doen.

Om mijn punt toch nog iets te verduidelijken.
Ik heb voor de keuze gestaan het hoogste niveau na te jagen, dit niet gedaan, ben geen stap omhoog gegaan (sterker nog zelfs een stap terug) en toch haal ik uiteindelijk (waarschijnlijk) de top, die van eigen ondernemer van een supermarkt.

Hierin maak ik de vergelijking met Wijnaldum, dat het dus niet altijd nodig hoeft te zijn om direct het hoogste na te jagen als je de top wil bereiken. In mijn ogen heeft Wijnaldum PSV niet nodig om de top te bereiken, maar zou dat ook kunnen door bij Feyenoord te blijven en over een paar jaar weg te gaan.
Daarnaast haalt Wijnaldum zich een hoop 'narigheid' op zijn nek als hij gaat. Net zoals ik dat zou hebben gedaan als ik voor Gymnasium had gekozen. En moet daarin dus een keuze worden gemaakt tussen alle voor en nadelen.

Sommigen vinden dit stuk niet informatief, dat mag. Toch ben ik het daar niet helemaal mee eens, in dat opzicht dat niet veel mensen op deze manier naar deze situatie kijken. Ik hoop mensen een ander inzicht te geven en op die manier informatief te zijn. Of mensen het nou met mijn visie eens zijn of niet.

30 juni 2011 om 22:31

Je hebt me naar mijn mening juist overtuigd, PSV maakt het makkelijker om naar de top te gaan, maar dit kan ook via Feyenoord, en ik vind het argument; 'Ik ben nog zo jong, pas twintig, ik blijf lekker bij Feyenoord.' Erg goed, maar vergeet de aanhalingstekens niet hé. En ik ben het ook niet eens met het punt van die aanvoerder, want je hoeft geen leider in je ploeg te zijn om de top te bereiken, misschien is hij dit ook helemaal niet, maar dat maakt toch niet uit?
Verder heb je me wel overtuigd van je punt..

Ik vind het een matig stuk, de eerste paar alinea's gaan over jezelf en dan heb je maar een paar alinea's waar het echt over moet gaan; Wijnaldum, de vergeljking is opzich orgineel bedacht maar hij past hier niet bij, je moet ook proberen om je alinea opbouw beter te verzorgen, je hebt bijvoorbeeld een alinea van 1 zin en een van 2 zinnen, probeer die dan samen te voegen. En verder is je titel ongelukkig gekozen, je probeert een vergelijking met Dirk Kuijt te maken maar je verteld maar een paar zinnen over de vergelijking tussen hun. Begrijp me goed ik wil je hierbij alleen wat opbouwende kritiek geven en je niet afkraken ofzo.
2*

Nee, dit is het niet. Het gaat veel over je eigen carriere waarbij je maar zelden Wijnaldum aan bod komt. Dit is een voetbalsite en dan zou het eerder andersom moeten zijn. Gefeliciteerd met je carriere, maar van schrijven heb je weinig kaas gegeten. Misschien dat dat beter wordt, daar kan ik niet over oordelen. Maar dit stuk vind ik van een matig niveau.

Van persie vertrok naar Arsenal, maar was geen onbetwiste basisspeler bij Feyenoord. Daar waren ze blij dat ze van hem af waren. Kuijt kon niets meer leren bij Feyenoord en hij vertrok op het goede moment. Alleen de situatie van Wijnaldum is compleet verschillend. Het is niet realistisch om de stap van de Nederlandse nummer 10 naar een Europese topclub te maken, daarom snap ik de keuze van Wijnaldum wel. Als hij bij psv presteert is een topclub veel dichterbij. Bij Feyenoord moest hij de kar trekken, wat vrij onlogisch is op zijn leeftijd. Daarom vind ik de situatie compleet verschillend, maar jij doet alsof Wijnaldum eerst een paar jaar moet presteren bij Feyenoord. Laat Feyenoord maar eerst er bovenop komen en bewijzen dat je als speler de overstap kunt maken van Feyenoord naar een Europese topclub. Dan zou ik zeggen: Wijnaldum blijf nog een jaar of misschien 2 jaar. Maar nu is het gewoon het beste dat hij vertrekt voor hemzelf.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Manchester City is serieus van plan om Karim Benzema komende zomer los te weken bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren