Gullit: 'Met Forlán, Boussoufa en Bougherra hadden we beter gepresteerd'

Zaterdag, 18 juni 2011 om 08:43Erik van Dam

Ruud Gullit kan weer langzaam overgaan tot de orde van de dag. Dinsdag verloor Terek Grozny met 1-0 van Amkar Perm na een doelpunt in de slotminuut. Korte tijd later wist Gullit dat het avontuur in Rusland er voor hem op zat, na amper zes maanden in Tsjetsjenië. “Als ik er nu op zo’n korte termijn op terugkijk, had ik dit avontuur trouwens nooit willen missen”, zegt Gullit evenwel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door Koni020)

Als dit, als dat ...

Het is altijd wat met Gullit als trainer/ manager. De tijd van excuses is voorbij. Geweldige speler en persoonlijkheid, maar als trainer/ manager mislukt. Daar kunnen we eerlijk in zijn !

18 juni 2011 om 09:39

Idd als als als...

Hij heeft gewoon gefaald. Pracht van een voetballer, flop van een trainer. Toch raar, want als je zo een voetballer was zou je toch verwachten dat hij het spelletje kent. Dat zo een speler toch een goede trainer zou zijn? Hij heeft het spelletje niet enkel vanuit het best mogelijke standpunt gezien maar dus ook meegemaakt. mja jammer natuurlijk.

Ja zo kan je alles de schuld geven behalve jezelf gullit!
Als jij niet meer dan 6 miljoen daar kreeg was je ook niet naar tsjetenië gegaan!

18 juni 2011 om 10:44ont.

beetje gezwam van Gullit. Maar dat hij het niet wou missen begrijp ik als geen ander. Die heeft daar pak 'em beet een miljoen per maand verdiend.

18 juni 2011 om 10:53

Ohja, want Xabi en Alonso zijn natuurlijk twee verschillende spelers.

Verder heb je wel gelijk over dat geld. En hij zal wel zien wat ”er komende weken op zijn pad komt”. Gokje: Vrij weinig!
Wat heeft deze man al lang geteerd op z'n naam. Onbegrijpelijk dat hij nog steeds gevraagd is voor dat salaris.

18 juni 2011 om 11:06

ik weet niet of jij een opstelling begrijpt maar als je even zou kijken zou je zien dat het 4-2-3-1 is en dan snap je dat xabi alonso 1 persoon is, Samen met busquets het verdedigende blok

18 juni 2011 om 11:47

puntje voor jou, dat inderdaad de opstelling zo overzichtelijker is. maar had even haast met het typen van mijn reactie

18 juni 2011 om 12:20

Wat een wijsneus ben jij zeg!!bertuswester wordt volledig onterecht aangevallen en mag dan niet reageren??omdat jij al een duimpje hebt gezet? En ik begreep zn opstelling en de gedachte erachter prima. Ook zonder de optie opstelling maken!
Ot: gullit heeft in grozny zn luxe leventje en alimentatie betalingen veiliggedteld. Puur op basis van zn charisma en grote naam als speler. Ik kan me wel voorstellen dat als ze je grote namen beloven en er niemand komt, dat je dan minder presteert.

18 juni 2011 om 13:34

@ Clarkkent2:

Beste kerel, laat die gemoederen rusten, ik geef direct toe dat ik iets over het hoofd heb gezien, ik val niemand aan, doe alleen de suggestie 'opstelling maken' en maak verder nergens een problemo van. Het gaat dan ook niet of het wel of niet begrijpen van zijn opstelling

Gullit is echt een meester in het recht proberen te praten van zijn eigen rare capriolen. Presteert als trainer maar weinig en ziet dat zelf niet eens in. Altijd weer bijzaken zoeken en baggerargumenten.
Vind je het gek dat hij net zoals ene Meneer R. Koeman het karwei vaak niet afmaakt.

Ja, maar die hadden het gezond verstand om niet al hun krediet te verspelen door naar een terroristen staat te gaan.

18 juni 2011 om 08:59

Ja inderdaad, en ze kennen Gullit ook wel ;-)

Het was toch een mooie werking? De club een grote naam en jij veel geld. Ik denk dat ik hetzelfde had gedaan. Niemand kan zo'n amateurclubje naar de top krijgen

18 juni 2011 om 11:29

als je jezelf niet serieus neemt als trainer is dit natuurlijk een hele leuke manier om de rekening te vullen en nog eens 'wat te zien van de wereld'

Met wat hij zegt heeft hij wel gelijk,, want dat ploegje wat hij trainde stelde eigenlijk niet veel voor.
Maar iedereen weet dat in voetbal als niet telt..

''voorlopig ga ik rustig afwachten wat er op mijn PAD komt komende weken''.
Zal waarschijnlijk alleen het voetppad zijn in de PC Hooftstraat. Gezellig met Estelle

Gullit had hier nooit aan moeten beginnen en dat zal iedereen wel roepen maar hoe ongeloofwaardig kun je jezelf maken in de voetbalwereld en je eigen naam te grabbel gooien na zo'n carriere en persoonlijkheid. Hij had beter moeten weten en rustig kunnen afwachten op een mooi avontuur in een andere competitie in Europa waar hij iets moois had kunnen neerzetten, er zullen genoeg clubs zijn geweest die hem graag hadden willen hebben en meneer gaat nota bene naar Tsjetsjenië? Ik vraag me ook echt af of de mensen (zaakwaarnemers/adviseurs) hem dit niet geprobeerd hebben hem dit uit z'n kop te praten ipv alleen ma mee te cashen triest.........

Gullit had hier inderdaad niet aan moeten beginnen. Jammer voor zo'n persoonlijkheid.
Ik ben benieuwd wat er nu op zijn pad komt. Zelfs met een matig cv kan zo iemand bij menig club aan de slag.

''het heeft mijn leven sowieso verrijkt.''
qua geld zeker ja, tenzij hij het ook leuk vindt om met zulke foute gasten om te gaan., want voor het sportieve aspect ga je zeker niet naar Terek Grozny.

Ik kan ook nog wel bedenken dat je met Forlan,boussoufa en Bougherra beter had gepresteerd. Met Messi erbij ook, nog meer van dat soort wijsheden? En blijf ook maar steeds dat herhalen, want jij kon er natuurlijk niks en doen. Iedere keer dat als,als en nog eens als. Ja als idd, maar dat gebeurd niet, dus leer ermee leven

ik wil allereerst stellen dat ik een groot bewonderaar was van Gullit als speler en ook veel respect had voor zijn persoonlijkheid, let wel in de tijd dat hij nog voetbalde, daarna en dan doel ik vooral op zijn periode als trainer is hij heel diep gezakt ook als persoonlijkheid, deze man bewijst keer op keer dat hij totaal geen verstand het van voetbal heeft, ga maar na hij heeft nu bij 6 clubs gewerkt, en (dan laat ik feijenoord even buiten beschouwing, maar ook die club heeft hij samen met zijn vriendje Rob jansen inderdaad ja de voetbal makelaar naar de rand van de afgrond gebracht) waren allemaal clubs die heel veel geld wilden en konden investeren, en dat hebben die clubs gedaan ook, in de periode dat Gullit daar trainer was, maar wat presteerde onze Ruud? helemaal maar dan ook helemaal niets en werd hij meestal voor het eide van zijn eerste seizoen alweer wegestuurd, want na een tijdje kwamen de clubs erachter dat achter de zogenaamde grote persoonlijkheid( die hij nog wel steeds uitstraald) een trainer schuil ging die er totaal geen ballen verstand van had en liever achter de vrouwen van de voorzitters aanzat dan dat hij op het trainingsveld stond, ik hoop dat de clubs nu een keer hun verstand gaan gebruiken en deze man niet meer aanstellen, en nog iets, als analist is hij ook elke keer weer tenenkrommend trekkend wat een onzin kraamt hij dan uit. zo groot hij was als voetballer zo klein is hij als trainer en als mens. jammer

Met die 3 mensen in je team had je zeker beter mogen presteren.
Maar kom op meneer Gullit, sportief is er weinig te halen daar bij die club?

''maar kom op meneer Gullit, sportief is er weinig te halen daar bij die club?''

Er is niemand in de wereld die voor de ''sportieve'' kant naar grozny gaat, ruud heeft dit gewoon keihard voor het geld gedaan. Hij lacht zich nu krom omdat hij een afkoopclausule twv 6mln meekrijgt. (ik geef hem geen ongelijk)

Eerst een jaar of 3 assistent-trainer worden bij een subtopper in de eredivisie, dan een jaar of 2 hoofdcoach van het tweede, dan 2 jaar een club uit het rechterrijtje (als het maar geen Feyenoord is) en dan pas naar een top-4 club. En pas daarna naar een club in het buitenland. Tegen die tijd is hij de 50 ruimschoots gepasseerd, heeft ti een ton aan mensenkennis en trainersknowhow opgedaan en heeft ti hopelijk ook geen behoefte meer om discotheken en nieuwe winkels in de P.c. te gaan ontdekken. Dit lijkt mij de juiste volgorde voor hem en eigenlijk voor de hele lichting '88.
Maar ja, wie ben ik.....

18 juni 2011 om 12:28

Ja ja, die generatie hoeft niet gestrafd te worden ofzo?!genoeg coaches hebben zich bewezen met weinig ervaring: cruijf, mancini,guardiola etc
Gullit is gewoon een speler geweest die alles op instinct deed en nooit veel over het spelletje heeft nagedacht. Hij probeert nu op basis van zijn charisma een trainerscarierre te hebben maar glijdt steeds verder af. Toch hsd ik met zijn levensstijl precies hetzelfde gedaan.

Klopt.
En met een voorhoede van : Ronaldo, Rooney, Ronaldo was je kampioen geweest. Je moet het met de spelers doen die je hebt bij een team. Deze uitspraak slaat echt nergens op. Jammer om dat uit de mond van zo'n grootheid te moeten horen. Hij geeft nu eigenlijk de directie de schuld dat hij geen goede kon halen. Jammer.

Het gaat allemaal om het geld Ruud, dat weten we wel inmiddels. Alsof deze drie spelers ervoor zouden zorgen dat Terek Europees voetbal zouden halen. Er zijn andere Russische clubs met betere spelers en een betere selectie. Daarnaast hebben die ploegen meer geld te besteden dan het kleine Terek. Terek had misschien een betere trainer moeten aantrekken.

Ja met Xavi, Iniesta en Villa erbij ook wel ja...

Ja Gullit dat zal allemaal wel, maar waar heb je nou wel goed gepresteerd toen je wel betere spelers in je selectie had? Nergens, ik denk dat het duidelijk is dat Gullit gewoon niet geschikt is als trainer, misschien wel als spelers adviseur. Het zal mij benieuwen wie het nog aan durft met Gullit, je bent eigenlijk alleen maar geld kwijt aan ze salaris want na een half jaar/jaar moet hij weg of gaat hij weg zonder prestatie.

Wat dom dat Gullit nu in een collum zijn restaties probeert recht te praten, niemand neemt die vent als trainer nog serieus. Als ik hem was zou ik die 6 Miljoen pakken, m'n mond houden en lekker met Estelle de pc hoofdstraat leegkopen.

Ja, het lijkt me wel duidelijk dat je dan beter had gepresteerd. Daar is natuurlijk niks tussen te brengen..

Ik vind het nog steeds jammer dat deze icoon voor die club heeft gekozen. Dat had hij gewoon niet nodig. Hij moet lekker van het leven gaan genieten . Dat heeft hij wel verdient.

Gullit heeft hier wel duidelijk gelijk in, hij had gewoon het materiaal niet en dan doe je in rusland onderin mee. Maar de voorzitter wilde niet luisteren naar Gullit en dan krijg je te maken met mindere resultaten. Gullit krijgt wel weer een nieuwe club.

Voor dat Gullit er was had niemand ooit op de wereld, buiten Rusland en enkele 'voetbalkenners' van Terek Grozny gehoord. Hij heeft het 'bedrijf' gepromoot en als hij nu zijn afkoopsom krijgt en hij de mensen gaat informeren dat het helemaal niet zo slecht in Tsjetsjenië is ( de tolk van hem bij Kvdb was hiermee bezig tijdens zijn spreektijd) en alles goed gerelegd is, is dat goeie reputatie voor Terek Grzony. Daardoor durven spelers daar te voetballen en zijn ze gedeeltelijk ook van hun slechte reputatie af. En Gullit heeft zijn centjes, win win situatie!

Nou ook al zal Gullit de barca van nu onder zijn hoede hebben dan nog wordt het niks, hij is gewoon niet goed genoeg voor een trainer

Inderdaad, maar Ruudje moet niet vergeten dat hij spelers gehaald heeft die hij zelf waarschijnlijk niet eens kent. Dat is ook een beetje onhandig. Verder heeft hij ervoor gezorgd dat Terek te weinig scorend vermogen had, doordat hij steeds met zijn middenveld liep te rotzooien. Ik weet zeker dat Forlan hier ook niks mee kon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Terek Groznyi

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Rostov432
10.Krasnodar417
12.Ural34-10
13.FK Ufa25-20
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. GudievKeeper
G. SheliaKeeper
W. ÁngelVerdediger
M. BogosavacVerdediger
M. BystrovVerdediger
N. KarmaevVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Terek Groznyi.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren