‘Gullit krijgt afkoopsom mee van Terek en wordt coach in Zwitserland’

Woensdag, 15 juni 2011 om 14:36Erik van Dam

Ruud Gullit heeft woensdag officieel afscheid genomen van Terek Grozny. In Zwitserland woonde de ontslagen coach een ‘teamvergadering’ bij, waarbij ook voorzitter Ramzan Kadyrov en sponsor Bulat Chagaev aanwezig waren. Laatstgenoemde is de eigenaar van de Zwitserse club Xamax Neuchâtel en volgens Life Sports wordt Gullit er deze week nog gepresenteerd als de nieuwe coach.

/

“We hebben de situatie besproken”, zegt Kadyrov. “Ik heb Gullit bedankt voor zijn werk als hoofdtrainer. Natuurlijk hadden we grote verwachtingen, want we kennen hem als een briljante voetballer die door fans overal ter wereld wordt bewonderd. Maar een voetballer is niet altijd van hetzelfde niveau als een trainer. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan. We zullen contact blijven houden. Ook hij heeft zijn dankbaarheid uitgesproken voor de mogelijkheid om als hoofdcoach bij Terek te werken.”

Isa Baytiev en Ramzan Tsutsulaev nemen de honneurs voorlopig waar, samen met Héctor Bracamonte, die als speler/coach verder gaat in Grozny. “Het was geen grote vergadering”, benadrukt vice-voorzitter Haidar Alkhanov tegen RIA Novosti. “Of we Gullit gaan betalen voor de vroegtijdige beëindiging van zijn contract? Maak je geen zorgen over de financiën van Gullit. In zulke situaties hebben wij altijd netjes gehandeld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door Sumiala)

Is dit een typisch gevalletje van witwassen van het smeer geld uit Rusland???

15 juni 2011 om 15:11

Wat maakt iedereen zich toch druk? Ruudje ´dil´ Gullit was een gruwelijke voetballer en is een matige trainer. Ruud beseft zich dat waarschijnlijk ook, maar Ruud heeft 2 dure ex-vrouwen en 1 dure huidge vrouw. Hij moet toch zn doekoe verdienen en doet dat nu door zn ontzettend grote naamsbekendheid uit te venten. In de normale voetballanden is inmiddels bekend dat ie er niks van kan, dus pakt ie nog snel een paar miljoen in landen waar zn naam nog niet beschadigd is.
Iedereen die hem dat kwalijk neemt, daag ik uit om voor hem een andere oplossing te zoeken! Die is er niet.....

ps Schandelijker vind ik het als voetballers/coaches die nog alles moeten bewijzen, die nog jong zijn en de kwaliteit hebben om in grote voetballanden het te maken naar Rusland, Qatar en Dubai gaan. Denk aan Diba en Boussoufa...

15 juni 2011 om 16:00

Heb niks tegen trainers die veel verdienen! In tegendeel zelfs, Ik vind het slim wat Gullit doet. Het is namelijk niet de beste trainer en dan veel geld verdienen.
Het is alleen de vraag die ik stel of het wel wit geld is zoals jij en ik verdienen op het werk! Daar heb ik mijn vraagtekens bij als ik persoonlijk die ''rus'' zie. Wat ik verder verdacht vind is dat Gullit naar Zwitserland gaat waar het geld op verdachte banken staat waar totaal geen informatie te verkrijgen valt. Dit houdt in dat zwart geld via omwegen daar wit geld wordt.

15 juni 2011 om 16:32

Effe simpel gezegd: Tsjetsenie is een lelijk kapotgeschoten land, maar ze hebben grondstoffen en er lopen pijpleidingen doorheen vanuit de kaukasus naar Rusland enz. Daarom wilde Rusland deze postzegel ook niet onafhankelijk laten worden. Ramzan Kadyrov is de dictator van dit landje en steekt een groot deel van dat geld in zn zak, gewoon legaal, want hij is de regering, staat en wordt gesteund door Rusland. Omdat ie zn volk stil wil houden, een voetballiefhebber is en Tsjetsenie in een beter licht wil laten zien aan het buitenland investeert ie een klein gedeete van zn geld in Tering Grozny. Jurididsch gezien is het dus geen smeergeld, of zwart geld, het is gewoon geld van het stiekem toch wel rijke landje Tsetsjenie dat door Kadyrov gebruikt wordt zoals hij dat wil, daar ben je immers dictator voor....

15 juni 2011 om 16:43

Snap je verhaal alleen dan de vraag is het geld van een dictator zoals je het zo mooi verwoord echt wit geld?? naar mijn mening is dit fout geld wat veel in de voetballerij wordt gestoken. Natuurlijk krijgt hij het uit inkomsten van grondstoffen. Alleen de definitie geeft aan dat zwart geld, geld is waarover geen belasting over wordt betaald. Zoals het nu naar een Zwitserse bank gaat wordt er door deze Nederlandse burger geen belasting betaald. Waardoor het zwart geld blijft!

15 juni 2011 om 17:03

Het is in ieder geval fout geld, dat ben ik volledig met je eens, maar Ruud moet alimentatie payen, Ruud intereseert het daarom allemaal geen r**t!
Hahaha

ik lach, maar ik denk serieus dat Ruud gewoon in deze situatie zit en hiermee probeert te dealen. Zo zie je maar wat op te grote voet leven en verkeerde vrouwen kiezen toe kan leiden

15 juni 2011 om 17:20

Totaal met je eens! Zou het ook niet verkeerd vinden om veel geld te verdienen

Hoop voor hem dat hij hier goed uit komt en verwacht het wel...

15 juni 2011 om 17:53

Haha inderdaad. Ik vind dit wel mooi.

Ik ging er al vanuit dat ie z'n trainers jasje de wilgen in zou smijten. Maar niks is minder waar. De man plakt nog even een clubje aan z'n 'indrukwekkende' palmares als trainer.

Beter doet hij dit dan dat ie zich in flauwe commercials belachelijk laat... ..oh ja.

Dat krijg je als je iemand een afkoopsom van 6 miljoen in z'n contract laat zetten, dan zorgt hij er wel voor dat die zo snel mogelijk weg kan en de cash mee kan nemen.

Raar trouwens dat hij nu al weer naar een nieuwe club gaat in Zwitserland, Laat me raden: opnieuw een hoge afkoopsom?

15 juni 2011 om 14:41

Die Bulat Chagaev is de sponsor en tevens vice-voorzitter van Terek. Zo zit het dus in elkaar.

15 juni 2011 om 14:43

Ik denk inderdaad niet dat Gullit daar voor de Balkenende-norm gaat werken. Ik vind het overigens wel diep triest zeg, dat hij nu weer naar Neuchatel gaat, ik kon hem al niet meer serieus nemen, maar het laatste beetje respect en sympathie wat ik voor hem had verdwijnt ook langszaam. Het draait alleen maar om geld bij deze man. Wat ik trouwens ook opvallend vind is hoeveel spelers van die selectie van '88 zijn ''geflopt'' als trainer. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Gullit, Wouters, Koeman, van Basten, Vanenburg,

15 juni 2011 om 14:46

Tsja ik vind het niet gek hoor, die man komt bij geen enkele zichzelf respecterend club meer aan de slag. Dan kan je beter een beetje lekker je zakken gaan vullen lijkt me..

15 juni 2011 om 14:47

En dat terwijl de rest van de miljarden mensen op aarde allemaal alleen maar zoeken naar uitdagingen en het milieu. Geld is totaal onbelangrijk.

Kom op, nagenoeg iedereen denkt in grote mate aan geld. Ook als je rijk bent wil je steeds weer meer geld hebben, omdat je nu eenmaal naar andere maatstaven gaat werken. Als jij Wc's zou mogen schrobben voor 10 keer je jaarsalaris per maand, zou je in ieder geval ook wel twijfelen toch?

15 juni 2011 om 14:48

Waarop baseer jij dat het hier alleen maar om geld draait? Zeer voorbarige conclusie. Er kunnen nog zo veel andere aspecten meespelen. Xamax Neuchatel heeft met Chagaev recentelijk een rijke sponsor aangetrokken en heeft ook grote ambities. Dat biedt Gullit mooi de mogelijkheid om weer met voldoende middelen aan een team te bouwen. Daarnaast hoeft hij nu niet lang de velden te missen, dat heeft hij perfect geregeld. Overigens wil ik nog wel eens zien hoe de constructie mbt die oprotpremie in elkaar zit, wellicht dat er het een en ander gerelateerd is aan het salaris dat hij bij deze baan gaat opstrijken. In dat geval zal het reeële bedrag waarschijnlijk lager uitvallen.

15 juni 2011 om 14:49

Iedereen zit maar te rammen dat hij alles alleen maar doet voor het geld, tuurlijk speelt dat wel een rol maar alléén maar voor het geld? Hij krijgt een nieuwe, aantrekkelijke, uitdagende baan in zijn schoenen geworpen in een land waarmee hij waarschijnlijk nog weinig ervaringen heeft. Dat is toch een grote uitdaging ofwat?

15 juni 2011 om 14:54

Begin wat je allemaal snap ik en kan ik me in vinden. Totdat je begin over de selectie van '88. Koeman en van Basten vind ik niet geflopt. Koeman was de laatste die voor de Boer kampioen werd en van Basten vond ik het toch goed doen bij het Nederlands elftal. En daarbij komt dat ze nog alle kansen hebben op revanche.

15 juni 2011 om 14:56

Wouters is als veldtrainer nog steeds erg goed in zijn vak, met de anderen ben ik het met je eens al ben ik er wel van overtuigd dat Vanenburg ook prima zou zijn in omgang met een spelersgroep (assistent evenals Wouters).

15 juni 2011 om 14:59

Ik ben de laatste die hem erop afrekent dat hij ergens voor het geld naartoe gaat. Sterker nog als je mijn reactie in dat eerdere stukje las dat vandaag over Gullit is geschreven dat schrijf ik dat ik zelf natuurlijk ook voor 6 miljoen daar wel ga werken. Ik begrijp bijvoorbeeld ook prima de keuze van Dzsudzsak om naar Anzhi te gaan, zeker als de helft van je familie nog amper te eten heeft. Maar bij Gullit is het een beetje structureel aan het worden. Ik zal nooit iemand afzeiken op het feit dat hij alleen ergens voor het geld naartoe gaat. Ik zeg alleen dat Gullit er wel veel voor over heeft, en zijn carriere erg schaad door alleen maar voor het te kiezen. Daarbij, zou ik al mn geld erop willen zetten dat Gullit binnen een half jaar weg is bij Neuchatel. Was Terek Groznyi ook niet heel ambitieus? En Feyenoord toen der tijd was ook ambitieus en zo kan ik nog wel even doorgaan, het zijn allemaal ambitieuze clubs maar aan het eind van de rit heeft Gullit bij de gemiddelde club waar hij zat meer kapot gemaakt dan gebracht. Met jou laatste opmerking geef je eigenlijk zelf al aan de voor Gullit geld op 1 staat. Hij wil eerst wel zijn geld uit Rusland. Zo kan je overigens alles wel een uitdaging noemen. Ik bedoel als ik morgen ergens WC ga schoonmaken is dat voor mij ook een uitdaging hoe lang ik het vol ga houden. Nogmaals ik veroordeel hem niet dat hij ergens voor het geld naartoe gaat, geld is immers voor iedereen een zeer belangrijk doel, maar geld is niet met afstand het belangrijkste. En dat idee krijg ik wel een beetje bij Gullit. Nogmaals het is zijn goedrecht, maar mijn sympathie voor deze man stelt niet veel meer voor.

15 juni 2011 om 15:11

Uiteraard zou ik het zelf ook doen en daarin zou geld voor mij de doorslaggevende factor zijn.

Gullit is wel een globetrotter die elke kans aangrijpt (en deze tot nog toe inderdaad ook verprutst heeft) en overal wat in ziet. Terek was ambitieus, maar handelde daar niet naar, gezien de transfers. Dat was voor Gullit het grote probleem, als ik zo kijk naar de berichtgeving van de afgelopen dagen. Beide partijen hebben de belangen van de ander gedisrespecteerd, maar ze zijn beiden niet te beroerd een ander nogmaals de kans te geven. Daar kan ik me nog wel in vinden. Hoewel het niet hard te maken is en wellicht ook lastig te geloven, zijn er nog voldoende factoren die mee (kunnen) spelen in deze carriérestap en daar kunnen wij niet geheel over oordelen.

15 juni 2011 om 15:13

Ach joh, laat Ruud lekker zijn gang gaan. Hij heeft er zelf totaal geen moeite mee dus wie zijn wij om ons druk te maken over zijn reputatie? Dat hij een waardeloze trainer is die zichzelf niet eens meer serieus kan nemen, doet toch niets af aan hoe hij als speler was. Laat hem lekker zijn gang gaan als hij er lol in heeft . En trouwens, met een reputatie is het lastig afrekenen in de Pc.
Dat er uberhaupt nog clubs zijn die in Gullit de ideale trainer zien is veel erger vind ik. Hoe dom kun je zijn zeg!?

15 juni 2011 om 15:14

Patjuh, die 5 mannen die genoemd worden zitten nu wel allemaal zonder baan. vanenburg, Wouters en Gullit hebben het als hoofdtrainer nergens gemaakt. van basten en Koeman hebben het hier en daar wel aardig gedaan, maar zijn zeker geen stabiele trainers in de top van het voetbal.

Voor Van Basten geldt trouwens nog dat hij meedeed aan die zielige vertoning in Portugal. Dat begrijp ik niet van mannen met hun status. Daar leen je je toch niet voor?

Als dit verhaal over Gullit waar is (en dat is nog maar afwachten) dan zou dat ook diep triest zijn. Zo laat je je toch niet behandelen. Eerst ontslagen worden, dan dat gedoe over die nachtclubs, en dan binnen een dag opeens als een trekpop in Zwitserland gedropt worden.

15 juni 2011 om 15:21

Tuurlijk hebben ze alle kansen op revanche. Als ik verder even op je mag reageren. Nee inderdaad van Basten heeft het aardig gedaan bij het Nederlands elftal maar vervolgens heeft hij het voor elkaar gekregen om in een half jaar tijd 30 miljoen te laten verdampen bij Ajax. Daarbij speelde Ajax onder zijn leiding bijna dramatisch. Van Basten heeft zeker nog alle kansen zich te revancheren, maar tot nu als je al die hoge verwachtingen van Basten bekijkt vind ik dat hij tot nu toe is geflopt, maar aan hemzelf om dat te veranderen.

Koeman, als we nou eens even naar zijn clubs gaan kijken:
- Vitesse, heeft hij het goed gedaan.
- Ajax, heeft hij het inderdaad ook niet slecht gedaan, maar daar moet ik wel een kanttekening bij plaatsen, als jij of ik spelers als Ibrahimovic, van der Vaart, Sneijder, Chivu, Trabelsi, Maxwell, de Jong, Pienaar, van der Meyde(toen hij nog international was), Mido (wat toen nog een groot talent was) dan waren wij daar ook wel kampioen mee geworden. Daarbij heeft Koeman bewezen moeilijk met vedette om te kunnen gaan omdat hij elke week met een andere grote speler in de clinche lag. Dus ja, hij heeft het goed gedaan, maar dat kon ook bijna niet anders, met die spelers.
- Bij Benfica, dat toen der tijd echt te absolute topclub in Portugal was heeft hij geen prijzen gewonnen.
- Psv, zat hij met een erfenis van Hiddink waar je u tegen zegt. Met spelers als Gomes, Alex, Salcido (die het toen fantastisch deed), Afellay, Cocu, Mendez, Simons, Beasley, Koné, Farfan en Vennegoor.
- Vervolgens verliet hij PSV om in zijn geliefde Primera Division aan de slag te gaan bij Valencia, dit liep echter uit op een fiasco.
- Bij AZ verving hij Louis van Gaal en ook dit liep uit op een fiasco en werd hij na een paar maanden ontslagen.

Nou eerlijk is eerlijk, als ik deze cijfers zie heeft hij het beter gedaan dan ik in eerste instantie dacht. Wat me opvalt is vooral dat hij het in Europa aardig doet. Zo schakelde hij met Benfica bijvoorbeeld Man Utd uit, met PSV Arsenal en met Ajax kwam hij tot de kwartfinale CL. Maar inderdaad natuurlijk ook met aardig materiaal, dat moet ook gezegd worden. Verder wat me opvalt (op AZ na dan) is dat Koeman heel goed ergens kan werken als er een basis (erfenis) op hem ligt te wachten. Zie Ajax en Psv. Als er echter opgebouwd moet worden, zoals bij Valencia of Benfica dan heb je aanhem geen goede. Daarom lijkt Koeman mij ook wel een trainer voor bijvoorbeeld Twente, waar aan een solide basis ligt. Misschien kan Koeman mij daar alsnog overtuigen dat het geen echte flop is.

15 juni 2011 om 15:24

Nee ik vind het ook helemaal prima hoor dat hij het voor het geld doet, alleen kan ik hem daardoor als trainer niet meer serieus nemen. Verder absoluut zijn goedrecht.

Ow god. Die Gullit wordt me een triest geval als hij daar in Zwitsterland aan de slag gaat. Zo'n grote voetballer, maar zulke clubjes trainen, kappen nou. Trek de conclusie dat je als trainer tekort komt en ga iets anders doen Ruud. Je maakt je prachtige voetbalnaam belachelijk op deze manier. Net als je in Grozny hebt gedaan!

15 juni 2011 om 14:44

Voor 6 miljoen euro zou ik niet iets anders gaan doen. Jij zou ''gratis geld'' natuurlijk gewoon weigeren.

15 juni 2011 om 14:49

Waarom is het triest als je in Zwitserland aan de slag gaat...
Co Adriaanse heeft bijv. in Oostenrijk Casino Salzburg gecoached...en Huub Stevens ook...toch niet de minste trainers, en dan denk ik dat het niveau in Oostenrijk nog onder dat van Zwitserland ligt.

15 juni 2011 om 14:53

Wat zou jij doen? Als je weet dat je bij de relatief wat grotere clubs waar je hebt gezeten geen geweldige resultaten hebt geboekt en een grote Europese club wel kan vergeten daardoor.
Maar wel kan kiezen voor wat laagvliegers die heel veel geld betalen om jou als trainer te krijgen zal jij dan nee gaan zeggen?

Komop Gullit komt inderdaad te kort voor het echte werk maar als hij lekker via die lage clubs een heel flink salaris kan opstrijden ga je toch geen nee zeggen?

En veel dachten ook dat het over was voor Gullit mocht het misgaan bij Terek maar hij heeft toch weer direct een nieuwe uitdaging gevonden en ik denk dat er altijd wel clubs geintresseerd zullen blijven want Gullit is en blijft een grote voetbalnaam.
Daarnaast kan hij nu ook weer gewoon samen met zijn vrouw leven lijkt me een stuk gezelliger.

De titel slaat dus weer niet op de inhoud van de tekst. De titel insinueert dat Gullit wel degelijk de afgesproken afkoopsom meekrijgt (6 miljoen), terwijl Kadyrov zegt dat we ons geen zorgen moeten maken om de financien van Gullit. Misschien wordt zijn salaris van dit seizoen gewoon nog doorbetaald en is hem 'vriendelijk' verteld dat hij naar het salaris van het volgende seizoen kan fluiten? We weten het niet, dus maak ook niet zulke aannames...

Gaat lekker zo Ruud , afkoopsom in de zak en je nieuwe club staat alweer voor de deur.

Hij zal in Zwitserland ook niet voor een appel en een ei trainer worden , ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Ruud uit Zwitserland terug keert met een afkoopsom, hoewel ik liever zou zien dat Gullit eindelijk ergens zou slagen. Het is toch triest dat zo'n grote voetballer als trainer overal mislukt. Hij kiest ook niet de makelijkste clubs uit. Hopelijk is dit een betere club voor hem.

15 juni 2011 om 14:55

Ik ga er eigenlijk vanuit dat ze het een en ander geregeld hebben met betrekking tot die afkoopsom. Hij zal dat volledige bedrag wellicht wel ontvangen, maar dan wel verrekend met het salaris dat hij zal ontvangen bij Xamax neem ik aan. Het gaat hier immers wel om dezelfde persoon die de betalingen aan hem zal verrichten: Chagaev was ook degene die hem betaalde bij Terek.

15 juni 2011 om 15:03

Heeft Gullit allemaal niets mee te maken , hij is ontslagen en heeft recht op een afkoopsom van zijn contract bij Terek. Officieel zal hij door Terek betaald zijn , hoewel indirect Chagaev dat wel geweest zal zijn.

Wij weten de exacte clausule niet , het zou kunnen dat wanneer hij slechts 1 jaar uitbetaald krijgt wanneer hij eerder een club vind. Hoe het ook zij , Gullit krijg zijn afkoopsom , ongeacht het exacte cijfer , het is een bedrag dat de meeste mensen niet zullen terug zien op hun bankafschriften

15 juni 2011 om 15:18

Dat weten we toch niet. Misschien heeft Terek hem wel uit zijn huidige functie ontheven, maar staat hij nog wel onder contract. Ik weet niet zoveel van het arbeidsrecht in die contreien, maar als jij het wel weet dan mag je het zeggen...

Lekker belangrijk ook allemaal. Het komt uit de zak van een of andere rijke figuur en gaat in de zak van een andere rijke figuur. Wat kan ons dat schelen.

15 juni 2011 om 15:20

Hij staat in zijn recht als hij die afkoopsom claimt en de benen neemt, dat staat buiten kuif. Maar aangezien deze overstap gebeurd naar aanleiding van een vergadering met de partijen, kunnen we daar uit opmaken dat er meer speelt. Anders had hij toch al lang en breed op de Bahamas gezeten om van zijn geld te genieten of iets dergelijks?

Afgezien daarvan is het niet zo dat je met een flapdrol als van der Boog aan tafel zit, maar met twee mannen die angst inboezemen. Het zal me niets verbazen als Gullit daar ook door beïnvloed is.

Blijft wel het jammere dat we nooit volledig inzage in de feiten hebben en dat we alleen maar kunnen speculeren over wat er daadwerkelijk gebeurd is.

15 juni 2011 om 17:00

@edo

Wat heeft het voor een zin om hem uit zijn functie te ontheven ? Dan staat hij op non actief , maar dan word hij wel doorbetaald , dus wat schiet Grozny daarmee op ? Helemaal niets , het vertraagd zijn vertrek en afkoopsom alleen. Als je het uiteindelijk op een gang naar de rechter komt dan wint Gullit toch van Terek.

Dat noem ik dan wel weer verassend. Niet verwacht dat hij wellicht zo snel alweer een nieuwe club zou hebben. En de leefomstandigheden zijn toch een stuk beter in Zwitserland.
Ik wens hem veel succes en hoop dat hij nu eindelijk weer eens wat succes kan behalen. En doe de groeten aan Sander Keller

Dit klinkt nog aardig vriendelijk uit de mond van Kadyrov, op de Telegraaf las ik gisteren iets van dat Gullit geen (goede) trainer is.

Xamax Neuchatel, was dat niet die club van een hele aardige voorzitter die doodsbedreigingen uitte op zijn spelers? Als Gullit daar aan de slag gaat, dan heeft hij wel heel merkwaardige vrienden. Eerst Kadyrov de rebel, en dan de dreigende voorzitter.

15 juni 2011 om 14:59

Zoals in het bericht staat is Chagaev de eigenaar van die club, en dat is tevens een vriend en sponsor van Terek. Het lijkt me ook sterk dat dit Gullit zijn vrienden zijn, die gasten lijken hem totaal niet te waarderen, gezien de berichtgeving van de afgelopen dagen. Het ligt meer voor de hand dat ze hem in die vergadering hebben doen inzien dat ze eigenlijk totaal niet van plan zijn hem die 6 miljoen zomaar te geven en hem dus maar op deze manier in loondienst houden.

Verstandige keuze Ruud! Jou titel als wereldvoetballer van het jaar is iedereen over 5 jaar vergeten. Die valt natuurlijk in het niet bij die fantastische trainerscarrière van je!

Die spelers wilden hem zo graag weg hebben dat ze er zelfs een nederlaag voor over hadden
Hopen op meer succes in Zwitserland!

Gullit, doe iedereen in de voetballerij en jezelf een lol: stop met het trainerschap. Je zet jezelf alleen maar meer voor schut hoe langer je dit beroep blijft uitoefenen.

Voor elke club is Gullit gewoon een marketingstunt. Dus als die daar(zwitserland) over 6 maanden ook ontslagen wordt is dat geen probleem. Ik ken die club niet, maar als Ruud daar gaat trainen, zullen we er vast meer over horen.

Volgens mij hebben ze bij Xamax ook een steenrijke hoofdsponsor/voorzitter..en het leven in Zwitserland lijkt me toch iets gemoedelijker dan dat in Tsjetsjenie haha.

haha die gullit toch, je hebt een flinke som geld meegekregen, doe daar wat leuks mee en ga nou niet gelijk weer aan de slag,

Geen goede trainer, maar wel een uitstekende zakenman met al die slimme dealtjes. Hoogst opmerkelijk nieuwsfeit dit, zelden gezien dat je zo snel weer een nieuwe baan hebt.

zal Gullit zelf niet doorhebben dat hij zo zijn trainers carrière vergooit?

hij gaat overal heen voor een flinke zak centjes maar nergens presteert hij iets, en overal wordt hij voortijdig weggestuurd.

Ik kan niet helemaal begrijpen wat ze nou precies bedoelen..
Of is het zo dat Gullit daar trainer moet worden om zijn salaris te krijgen anders doet hij aan werkweigering? Omdat de voorzitters conncecties hebben. Lijkt me toch raar dat hij daar coach wil worden.

Vierde met Feyenoord blijft toch zijn beste prestatie of toch die ene beker met Chelsea. Blijft een lastige keus.

Noord-korea of Libië blijven hierna hooguit nog over als opties voor Ruudje. Toch echt jammer dat hij zijn eigen naam zo te grabbel gooit. Gewoon je geld pakken en hopen dat je nooit meer die enge lach van die Kadyrov hoeft te zien.

On-voor-stelbaar..

6 miljoen mee en de volgende verrassing staat al weer voor de deur. Is hij simpelweg zijn oude dag aan het vastleggen in een paar maanden tijd? Iedereen dacht dat hij geen club weer zou krijgen, zeker niet in zo'n korte periode maar er zijn veel te veel rijke voorzitters die het niet zo nauw nemen, blijkbaar. Jammer van zijn naam en dat hij deze, in mijn ogen, gebruikt om flink te cashen..

15 juni 2011 om 16:22

Dat zou nog wel grappig zijn. Dat Gullit over een jaar ofzo met een grote grijns op zijn gezicht vrklaart dat hij stopt met trainen en dat hij bewust in één jaar zijn pensioen veilig heeft gesteld. Jongens, tot ziens allemaal, succes met sappelen de komende jaren, ik ga naar de Bahama´s om aan het strand te liggen.

Man man man wat een geldwolf!
Afscheid genomen bij Terek, zag Xamax Neuchâtel staan met een leuke bedrag en dacht gelijk ik ga daar aan de slag zeker ?!

Jammer dat het zo moet gaan hij kan vast wel een club uit de Eredivisie vinden, of een land waar het voetbal niveau niet zo laag is

zal me niet verrassend als hij bij Xamax Neuchâtel slechte presentaties haalt, en er vandoor gaat met een dikke afkoopsom

Tuurlijk is het zonde van zo'n groot speler maar het is wel ontzettend vermakelijk. Fenomenale voetballer, waardeloze trainer. Wat ie ook doet, het draait uit op een fiasco maar het interesseert hem allemaal geen r..t. Ondertussen tikt ie de ene na de andere afkoopsom binnen, haha die Ruudje!

Ik geef die Gullit geen ongelijk, voordat hij naar Terek ging wilden ook geen grote clubs hem hebben en nu ook niet dus er is wat dat betreft niks verandert. Gullit kon en kan kiezen tussen een middelmatige club zonder geld of een middelmatige club met geld die door Russische olie baronnen geleid worden en waar Gullit zelf niks te vertellen heeft.. Miljoenen roebels binnenharken, heerlijk, en mensen... Gullit kan dit alleen doen omdat hij zijn naam en palmares heeft, net als bijvoorbeeld Maradona. Hij gaat er alleen maar op vooruit want als het niet lukt kan hij deze keer zelfs met de auto het land uitvluchten.

Wel mooi dat iedereen hier zeurt op Gullit maar ik denk toch dat hij ons vierkant uitlacht. Hij krijgt gewoon in 1 jaar twee enorme oprotpremies (kan me niet voorstellen dat hij hier lang blijft) en verdient in 1 jaar dus meer dan wij in ons hele leven waarschijnlijk. Ik zou het wel weten als ik hem was

15 juni 2011 om 14:56

Zo'n beetje iedereen in de voetballerij verdient vele malen meer dan de gemiddelde burger, dus ik denk niet dat het veel mensen kan schelen hoeveel Gullit verdient.

En sowieso was Gullit al rijk voordat hij hieraan begon, dus ik weet niet of dit geld veel invloed op z'n leven zal hebben.

15 juni 2011 om 14:59

Ach ik weet wel zeker dat veel mensen zich daar in interesseren. Maar tuurlijk heeft dit behoorlijke invloed, aangezien in de tijd dat hij speelde de salarissen een stuk lager waren, en hij nou ook weer niet zo veel verdient kan hebben met zijn trainerscarriere. En trouwens als hij al zo rijk was zou hij heus niet naar Grozny gaan (voor de sportieve ambities?? laat me niet lachen joh)

Haha die Ruud, volgens mij heeft ie afgelopen winter gewoon tegen Neuchatel gezegd van; wacht nog ff een half jaartje en dan kom ik naar jullie toe, krijgen jullie een miljoentje mee, deal?

Nou, reken maar dat het met die afkoopsom anders geregeld is! De vicevoorzitter van Terek is eigenaar van Neuchatel, dus hij wordt gewoon overgeplaatst en is meteen de best betaalde trainer in Zwitserland. Ik denk dat hij naar zijn afkoopsom had kunnen fluiten als hij dit had geweigerd. Leer mij die Tsjetsjenen kennen, hij heeft gewoon mazzel dat hij deze mogelijkheid geboden heeft gekregen. Je kon het ook zien: ze begonnen met hem jeugdtrainer in Grozny te laten worden. En weigeren betekent ontslag zonder oprotpremie. Kortom: heeft ie nog een keer mazzel ook. In Zürich, Montreux en Geneve kun je beter winkelen dan in de PC!

15 juni 2011 om 16:26

Ik sluit helemaal niet uit dat je gelijk hebt, maar als het klopt dan heeft Gullit wel een heel slecht contract getekend. Voor dit soort functies laat je toch in je contract opnemen dat je hoofdtrainer bent, en verder niks. Anders ben je opeens een slaaf van die megalomane Kadyrov. Gullit zal toch ook wel zijn advocaat meegenomen hebben bij de contractbesprekingen.

15 juni 2011 om 17:39

ja, ik begrijp je, maar ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe Kadyrov onderhandelt. Tot en met het verscheuren van getekende contracten aan toe. Zo zit die man in elkaar en zo is de cultuur daar nu eenmaal. Het is niet zo dat je daar dingen kan doen volgens onze cultuur en waarden en normen. Je moet je aan hun aanpassen, dat is het grote probleem. Vandaar dat ik denk dat het zo gelopen is als ik heb omschreven.

Nog een club voor Gullit om het te verpesten. Staat goed op ze Cv
Hoop niet voor die Zwitserse club dat hij komt. Anders zullen ze moeten vrezen voor een degradatieplek haha.

Aad de Mos krijgt concurrentie, Ruudje zit hem op hielen qua afkoopsommen. Alleen Aad zal wel wat minder hebben afgedwongen aangezien Aad en cijfers geen sterke combi is.

15 juni 2011 om 15:04

Haha weetik nog wel ja 7 uit 3, doelsaldo etc

Met wat voor gasten laat Gullit zich tegenwoordig in? Xamax is ook van een of andere Tsjetsjeen die laatst zijn spelers met de dood heeft bedreidt omdat ze in de rust 2-0 achter stonden: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=138782

Gullit houdt zich tegenwoordig blijkbaar bezig met allerlei mafia-achtige figuren met een oneindige geldbron. Misschien kan solliciteerd hij naar een baantje bij de Fifa?

Nu kan ik hem geen ongelijk geven vanwege de financieen. Waar ik en vele anderen mij wel over verbaas is dat hij met figuren in zee gaat, die heel wat gruwelijke zaken op hun kerfstok hebben staan. Voor iemand die een groot fan en bewonderaar is van Mandela, waar Gullit zijn steentje heeft bij gedragen aan diens vrijlating vind ik het aan de andere kant onbegrijpelijk.

Hehehe

''ook hij heeft zijn dankbaarheid uitgesproken voor de mogelijkheid om als hoofdcoach bij Terek te werken.”

Dat zou iedereen doen als hij miljoenen mee krijgt. Hierin verwijt ik Gullit niet eens zoveel. Het zegt vooral veel over het beleid van Terek. Die verwachten succes zo even te kunnen kopen.

15 juni 2011 om 15:56

Wat jij zegt daar sluit ik me geheel bij aan. In principe valt Ruud Gullit weinig te verwijten. Wat je hem wel kan verwijten (nu dan) is dat hij toch ook zelf in moet gaan zien dat hij minder geschikt is als trainer.

15 juni 2011 om 17:06

Ja maar dat lijkt hij in te zien. Hij gaat niet voor niets naar mindere clubs.

heheh, die bracamonte is mijn topspits bij blackpool op fifa

pff, wat een geldwolf die gullit, is die net klaar in rusland, gaat ie meteen weer cashen in het buitenland... zal zijn gezin leuk vinden

Maak je geen zorgen over de financiën van Gullit

Whahahah dit is iets wat je wel en niet wil horen, altijd die mannetjes met hun slick talk. Ik moet wel zeggen dat die gullit wel ballen heeft om daar een paar gangsters af te zeiken.

Zou hij daar ook een oprotpremie kunnen krijgen van 6 miljoen?

ik hoop dat hij weet wat voor supporters er in zwitserand zijn en hoe fanatiek ze zijn...
maarja hij gaat weer naar een club waar zwart geld zit.

Gelukkig is er voor Ruud in Zwitserland aan geld geen gebrek.......

Xamax, de club waar de spelers met de dood bedreigd werden tijdens de bekerfinale door de knotsgekke voorzitter. Logisch vervolg na Terek Grozny. Na zijn volgende ontslag zijn FC Kaboel en Inter Teheran altijd nog opties.

15 juni 2011 om 19:52

ach wees blij, bij andere clubs in zwitserland worden ze bedreigt door de supporters dus wat is erger.

15 juni 2011 om 22:47

Waar is dat gebeurd als ik vragen mag? Gebeurt helaas meer met FC Koln vorig seizoen nog en Rooney en Roberto Carlos als andere voorbeelden. Supporters komen in duizenden en daar zitten logischerwijs altijd wel een paar gekken tussen. Van een voorzitter zijn dit soort praktijken niet te accepteren maar gezien zijn achtergrond niet eens verrassend. Gullit maakt zijn imago volledig kapot door zich met dit soort idioten in te laten, hij doet maar lekker, maar hij hoeft dan ook niet meer te verwachten dat men hem nog serieus neemt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Terek Groznyi

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Rostov432
10.Krasnodar417
12.Ural34-10
13.FK Ufa25-20
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. GudievKeeper
G. SheliaKeeper
W. ÁngelVerdediger
M. BogosavacVerdediger
M. BystrovVerdediger
N. KarmaevVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Terek Groznyi.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren