Kamp-Dost vindt Sporting-verhaal voorbarig: 'Zover is het nog niet'

Maandag, 13 juni 2011 om

Voetbal International bracht zondag naar buiten dat Sporting Portugal het voorzien heeft op Bas Dost. De nummer drie van het voorbije seizoen zou na Ricky van Wolfswinkel ook de lange aanvaller van SC Heerenveen willen overnemen. Omrop Fryslân deed navraag bij het management van Dost, dat echter stelt dat de zaken nog niet zo ver gevorderd zijn.

/

De interesse an sich wordt ontkend noch bevestigd. “Het zou er misschien van kunnen komen, maar zover is het nog lang niet”, laat de zaakwaarnemer van Dost optekenen aan de regionale omroep. Sporting zou eerst haar zinnen hebben gezet op een andere spits die in Noord-Nederland actief is: Tim Matavz. Toen men niet akkoord kwam met FC Groningen, werd de aandacht verlegd naar Dost.

De 22-jarige aanvaller uit Coevorden had het afgelopen jaar al de nodige bewonderaars. Eind vorig seizoen waren Ajax en SC Heerenveen geïnteresseerd in Dost, maar bleken de Friezen slagvaardiger. In de winterstop waagde Ajax een nieuwe poging, maar ketste de transfer op het allerlaatste moment toch nog af. De laatste tijd wordt ook Feyenoord genoemd als club met belangstelling voor Dost; zelf staat voormalig Heraclied en Emmenaar niet onwelwillend tegenover de Rotterdammers. Over Sporting heeft hij zich nog niet uitgelaten.Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door Walid1992)

Van wolfswinkel - Dost & Hulk - Falcao - Rodriguez

Wat een klasse verschil tussen de portugese topclubs. Krijg er bijna medelijden bij

13 juni 2011 om 14:54

? Ach wie weet welk groeipotentieel Van Wolfswinkel heeft. Dost is zeker een tikkie minder. Ik begrijp niet waarom Sporting nog interesse heeft in Dost als ze Wolfswinkel al hebben. Tekort aan spitsen?

13 juni 2011 om 14:59

Ja, Liedson halverwege vertrokken, Djalo in belangstelling van Engelse sub top clus, ze hebben op dit moment maar 5 aanvallers, waarvan Djalo en Postiga de bekendste zijn en ze hebben een middenveld bezetting van een stuk of 12 spelers.

Blijft toch een aparte jongen die Bas Dost, eerst voor 5 seizoenen tekenen bij heereveen. Vervolgens via een arbitrage zaak een transfer naar ajax proberen af te dwingen. Wanneer deze niet doorgaat je zinnen zetten op een transfer naar Feyenoord om vervolgens weer naar portugal te gaan?

Deze jongen moet eens gewoon rustig nadenken over wat hij wil en zijn hoofd niet gek laten maken. Bij elk verhaal in de krant over een geintresseerde club staat bassie vooraan om te roepen dat het een prachtclub is.

Jammer dat jongens, die in potentie nog best aardige voetballers zijn, zo makkelijk van gedachten te veranderen zijn.

13 juni 2011 om 13:22

Enerzijds ben ik het met je eens. Maar ik vraag me ook af in welke mate dat allemaal van Dost persoonlijk afkomt, of van zijn ''kamp-dost''. Daarnaast ben ik het helemaal met hem eens dat zowel Feyenoord, Ajax en Sporting flinke sportieve verbeteringen zijn (ja ook Feyenoord, in de toekomst) ten opzichte van Heerenveen. Als ik in zijn schoenen zou staan zou ik dus ook zo van gedachten veranderen als Ajax geen interesse meer heeft maar Sporting ineens wel.

13 juni 2011 om 13:33

Absoluut waar, ze zijn alledrie verbeteringen ten opzichte van Heereveen. Ajax hengelde ook al naar zijn diensten tegelijkertijd met heereveen. Toen koos hij heel bewust voor een verblijf bij heereveen en tekende een contract voor 5 jaar met zijn volle verstand.

Er is nog geen half jaar voorbij of meneer begint zichzelf bij allerlei clubs ''aan te bieden''. Ruzie met Ron Jans was de oorzaak hiervan en het was ook begrijpelijk dat hij weg wilde. Alleen kwam meneer bij Feyenoord met gigantische salariseisen. Bij Ajax wilde hij garanties voor basisplaatsen en was de vraagprijs te hoog.

Wanneer er dan een transfer, mede door zijn eigen schuld, niet door ging. Kon meneer het mentaal niet opbrengen weer proffesioneel aan de slag te gaan.

Vergeet eventjes niet, deze jongen verdient 20x (of meer) dan een modaal salaris. Er zijn duizenden mensen die dromen van de kans om bij heereveen te voetballen. En hij gooit er alles tegenaan. Behalve inzet en karakter. Wanneer het niet goed genoeg is. Staat bassie Dost vooraan om te klagen.

Een speler als Suarez mocht klagen bij Ajax. Een Dudszak mocht klagen bij Psv. Maar Dost mag niet klagen. Die moet alleen maar het vuur uit zijn sloffen lopen en elke dag 10 strafrondes extra lopen wegens gebrek aan karakter.

13 juni 2011 om 13:23

Je zegt het verkeerd. Het is simpel als wat: Dost wil gewoon weg bij Heerenveen. En het maakt hem niks uit waarheen, Portugal, Feyenoord of Ajax... Als Sporting goed betaald mag Dost van mij naar Portugal!

13 juni 2011 om 13:26

Ja, hij schijnt vroeger een flinke pyjama collectie te hebben gehad.

On:
Misschien is het verstandiger voor Dost om wat later met zijn eigen wil naar buiten te treden. Ik zou hem adviseren toch eerst in Nederland een heel seizoen te spelen en bovenin het topscorers klassement mee te draaien om dan misschien een stap naar het buitenland te maken.

13 juni 2011 om 13:59

Ach wat dat betreft loopt hij niet achter op Ricky van Wolfswinkel. Beide zijn niet heel bijzonder.

Waarom zou sporting 2 spitsen willen halen? ze hebben toch ook Liedson........... Die schat ik hoger in dan Dost in ieder geval, of speelt Liedson daar niet meer?

13 juni 2011 om 13:18

Liedson is alweer vertrokken naar Corinthians, dus een vervanger kunnen ze goed gebruiken. Al denk ik niet dat een Dost of een Van Wolfswinkel, Liedson zo één twee drie wel eventjes gaat vervangen.

13 juni 2011 om 13:38

Oh oke. Dan heb ik wat gemist.

13 juni 2011 om 13:18

Liedson is inmiddels al vertrokken naar Brazilie naar Corinthians, en Djalo wilt ook graag vertrekken.

Ik hoop echt dat deze jongen nog naar Feyenoord komt. Als Wijnaldum vertrekt kan er de mogelijkheid zijn dat we hem wel kunnen halen, maar daar is nog niks zeker van. Hij is kopsterk en met spelers als Biseswar en misschien Miyaichi komen er genoeg goede voorzetten. Maar dan zal je zien dat Feyenoord in zee gaat met een Vennegoor.. alsjeblieft niet.

Ik hoef Dost volgend seizoen niet meer in een sc Heerenveen shirt te zien. Hij heeft prima zijn best gedaan, maar als het even tegenzit laat hij ook gelijk zijn koppie hangen. Nee Bas, bedankt voor dit jaartje Heerenveen, maar om mij blijft het bij dit ene jaar...

Deze jongen weet het zelf allemaal niet meer, zijn hoofd is een beetje op hol gebracht door allerhande geruchten. Zoveel heeft hij ook nog niet laten zien bij Heerenveen. Hij heeft een langlopend contract en is voor de nodige centen gehaald dus de portemonnee moet toch getrokken worden, hij zal niet voor een appel en een ei vertrekken. Persoonlijk vind ik de situatie van Dost betreurenswaardig, had liever gezien dat hij zich de eerste twee seizoenen vol in zou zetten voor Heerenveen. Het blijkt wel dat Dost Heerenveen enkel en alleen als springplank wil gebruiken en zsm waar dan ook heen wil vertrekken. Spijtig, maar een speler met zijn discipline heeft nog veel te leren voor hij de top aan kan. En dat kan nergens beter dan in Heerenveen...

matavz mag weg tussen de 7 en 7.5 milj. Is het gene wat napoli uiteindelijk geboden heeft en groningen geaccepteerd. Lijkt me een beetje veul voor feyenoord met een lege beurs. ik denk dat dost voor rond de 5 milj mag vertrekken. waarom sp.lis nu opeens op de nederlandse tour gaat is miij een raadsel. Leuke spitsen beide maar op nou te zeggen hier worden we kampioen mee tov porto.

Mocht de interesse van Sporting definitief worden, laat de Heerenveendirectie dan a.u.b. dit maal zijn verstand gebruiken. In januari hebben ze misgekleund door aan Ajax een te hoge transfersom te vragen en dat mag nu niet weer gebeuren.

Verkoop hem desnoods maar met verlies. Het kan toch niet lang meer duren dat ze er ook buiten Heerenveen eindelijk achter komen dat Dost een heel beperkte voetballer is en dan raken ze hem aan de straatstenen niet meer kwijt!

Voorzitter Veenstra, grijp je kans nu het nog kan!

In de inleiding staat dat Sporting Portugal Bas Dost en Ricky van Wolfswinkel zou willen verenigen. Ze hebben toch nooit met elkaar samengespeeld? Ricky van Wolfswinkel droeg de kleuren van Vitesse en FC Utrecht, en Bas Dost kwam uit voor FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen.

13 juni 2011 om 14:24

Ze hebben samen gespeeld in Jong Oranje

A.u.b : SC Heerenveen verkoop hem nou voor 5 miljoen en ga investeren in een verdediger en een doelman. Dit is hard nodig, en dit kunnen wij wel gebruiken in de achterhoede. Misschien gianni zuiverloon terug dan ?? Was altijd een goeie back bij heerenveen

Eigenlijk zou Dost het best bij AZ passen. Ik zie hem daar wel doorgroeien onder zijn oud trainer Gert jan Verbeek tot een topper wat we zo zagen toen hij nog bij Heracles voetbalde. Wellicht als AZ die Kolbeinn van de hand kon doen maar anderzijds hebben ze nu al met Boymans zo'n soort gelijke speler binnen gehaald voor Pelle.

Ik hoop dat hij weggaat bij Heerenveen. En ik hoop ook dat er later een 4-4-2 opstelling en Dost en Van Wolfswinkel als aanvallers. En dan maar snelle terugkeer van het oude Sporting Lissabon.

Zou echt zonde zijn voor hem, hij moet nog in de Eredivisie blijven en hopelijk naar Feyenoord.

Ik zou er niet rouwig om zijn als hij weg gaat. Er is constant teveel onrust rond deze jongen.
Daarnaast wordt je als supporter depressief als je hem door het veld ziet lopen. Mokken, zuchten etc... echte knokker is het niet.
Verkopen en snel een andere aanvaller halen, want hier winnen we de oorlog niet mee.

Wat grappig, Sporting is volop in de Eredivisie aan het shoppen. Hopend voor een appel en een ei op de eerste rang te mogen zitten. Dost lijkt mij overigens geen verstandige aankoop, maar Heerenveen zal blij zijn als ze er nog een aardig bedrag voor kunnen krijgen.

Gevalletje C. Ronaldo- Quaresma? Hebben wij straks twee spitsen in Portugal lopen die elkaar de basis uit moeten spelen en daardoor de ontwikkeling van de ander in de weg staan. Sowieso verwacht ik niet dat Sporting een serieuze poging gaat doen om Dost daar weg te krijgen, ik had alleen ook niet verwacht dat ze dat bijvan Wolfswinkel zou doen...

ik vind Dost wel goed maar hij is net iets te slecht voor Sporting vind ik kan Sporting niet betere spitse hallen dan kunnen ze voor kampioenschap spellen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Valentin Rongier is in beeld om de opvolger te worden van Nabil Fékir bij Olympique Lyon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren