McClaren verkiest ambities Nottingham Forest boven terugkeer Twente

Maandag, 13 juni 2011 om

Steve McClaren gaat in de Championship, het op een na hoogste niveau van Engeland, aan de slag. Nottingham Forest kondigt maandagmorgen via de officiële kanalen de aanstelling van de vijftigjarige oefenmeester voor drie seizoenen aan. De ex-coach van FC Twente is de opvolger van de zondag ontslagen Billy Davies.

/

Het bestuur van Nottingham Forest is verguld met de komst van de voormalig bondscoach van Engeland. "Steve heeft een uitstekende reputatie op clubniveau opgebouwd. Zijn aandeel in de successen van Manchester United is groot geweest. Bovendien leidde hij Middlesbrough naar de League Cup en de finale van de UEFA Cup en bezorgde hij FC Twente hun eerste landstitel."

Bij VfL Wolfsburg ging het McClaren minder af. De rossige oefenmeester kreeg reeds na enkele maanden zijn congé en werd sindsdien met een terugkeer in Enschede in verband gebracht. Hoewel Michel Preud'homme bij Al-Shabab in Saudi-Arabië aan de slag gaat, kiest McClaren ervoor om bij de nummer zes van afgelopen seizoen aan de slag te gaan.


Poll

De terugkeer van Steve McClaren bij FC Twente had niet goed uitgepakt


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door twentemax)

Niet zo verrassend, bij Twente kon het enkel minder gaan. Dat wordt nog een stevige kluif voor Joop om een geschikte kandidaat te vinden.

13 juni 2011 om 12:08

Dat zou wellicht kunnen. Daarnaast is Engeland is toch zijn thuisbasis en land. Hij ging alleen maar in het buitenland trainen omdat hij zich niet meer in eigen land kon vertonen vanwege het weinig succesvolle bondscoachschap van de Engelsen. En daarnaast heeft hij Twente al gezien en daar successen geboekt. Je hebt een periode succesvol afgesloten bij een club en dan wil je idd niet dat bij een periode erna het minder gaat.

Ik denk dat als hij teruggekeerd was dat hij het dan nooit zo goed had gedaan als in zijn eerste periode.
Je ziet dit bij veel trainers/spelers.

veel succes in Nottingham Steve.

Dat is niet de reden. Die zit 'm in de prive-sfeer. Zijn vrouw wil niet dat hij naar Twente terugkeert en ze heeft daar een goede reden voor.

13 juni 2011 om 10:34

En weet jij toevallig wat die reden van zijn vrouw is?

Maar ik vind het logisch dat hij terug naar Engeland gaat, want ik vond het niet kunnen, een trainer van een Nederlandse voetbalclub, die geen Nederlands sprak.

13 juni 2011 om 10:53

Wat maakt het nou uit of je Nederlands kan ja, of nee?
Ik vind het eerder kwalijker dat er mensen zijn die geen Engels verstaan.

13 juni 2011 om 11:01

Nou een trainer is het uithangbord van de club. En ik vind gewoon als je in Nederland speelt/traint je Nederlands moet kunnen praten! Mcclaren heeft hier 2 jaar getraind, dan mag hij toch wel een woordje Nederlands praten.
Dat het jou niet uitmaakt, is jou mening, maar ik erger mij er dus aan.
Goede voorbeelden zijn: Luis Suarez, Eriksen, Boilesen en vele andere Scandinavische spelers in Nederland die de Nederlandse taal (goed) onder de knie hebben.

13 juni 2011 om 11:24

In Twente was de voertaal al Engels, waarom dan een Nederlandse trainer aanstellen en geen buitenlandse?

13 juni 2011 om 12:11

@hugoboss92 Wat een onzin, hij heeft fantastisch werk geleverd. Als je hem niet kan verstaan in het Engels moet je maar boer worden. Dat ben je toch niet he? .
Daarnaast is er geen FC Twentespeler die geen Engels kan dus of je laat Mclaren nog een extra last dragen door naar Nederlandse taalcursussen te gaan of je laat hem Volledig focussen op het managen van FC Twente. Resultaat: landstitel.

13 juni 2011 om 12:45

@rayo
Ik ben geen boer , ik woon gewoon in de stad. Ja hij heeft goed vakwerk afgeleverd, maar ik vind dat bij een Nederlandse club een Nederlandstalige trainer hoort. Noem eens Nederlandstalige trainers (voor de duidelijkheid: ook Vlamingen) op die de laatste jaren in de Eredivisie hebben getraind behalve Mcclaren, dan kom je op geen enkele uit he

13 juni 2011 om 12:58

Daarom was het ook verfrissend, om een keer een niet-nederlandstalige trainer te zien in de eredivisie. En wat mij betreft is daar niks mis mee.

13 juni 2011 om 13:44

Dit gebeurd bij grote clubs zoveel.
Denk je dat Benitez italiaans spreekt en Luis Enrique?

13 juni 2011 om 14:49

@hugoboss92

Mocht Preud'homme dan ook niet meer met een accent praten? Of mag de Brabantse tongval van Fred Rutten ook niet meer? En het gebrom van Martin Jol of Frank de Boer?

13 juni 2011 om 18:04

stoer om over de rug van boeren punten te winnen!!
Denk je dat je beter bent dan mensen die niet of nauwelijks engels spreken??
En ik denk zelfs dat de meeste boeren meer verstand hebben als jou, als je zo geageerd.

Ontopic: lijkt me een logische keuze, omdat hij nu de kans krijgt of zich te revancheren in engeland.

13 juni 2011 om 20:05

Gaap.wat een onzin.je moet niet zomaar zaken klakkeloos op een forum kalken, als je het zelf niet weet, maar reageert om het reageren.triest is dat.

13 juni 2011 om 21:20

Steve woonde 2 jaar lang in Twente zonder zijn vrouw en kinderen. Hij heeft hier een buitenechtelijke relatie gehad. Dat is hier een publiek geheim. Daarom ging hij naar Wolfsburg (met zijn vrouw) en daarom keert hij nu niet meer terug naar Twente.

Dit lijkt mij een mooie uitdaging voor Steve. Hopelijk kan hij zijn oude reputatie in Engeland doen vergeten. Ik vind het een erg sympathieke man en ik hoop dat hij slaagt bij Nottingham.

Steve, het ga je goed!

Kan ik begrijpen. Hij heeft iets groots behaald bij Twente door kampioen te worden, als het dan nu niet meer zou lukken zou het misschien toch wel een beetje teleurstelling zijn. De Tukkers zeggen op tv wel dat ze niet perse kampioen hoeven te worden, maar daar geloof ik weinig van.

Fantastisch nieuws voor Forest. Een club met ambitie die naar de Premier League kan en met Mcclaren aan 't stuur kunnen ze het best redden. Prachtige club, prachtige fans en nu ook een prachtige trainer: super!

Slecht nieuws voor Twente vandaag, met nieuwe trainers is het altijd maar afwachten wat er van komt. Ben echt benieuwd wie ze voor de selectie gaan zetten. Willen ze een naam of gaan ze bijv. voor John van den Brom?

Hij kon Twente niet meer beter maken denk ik danwat hij al gedaan heeft met Twente. Met Nothingham Forest is hij heel ambitieus en kan hij er voor spelen om te promoveren en er kan bij die club nog heel veel verbeterd worden. En natuurlijk speelt het denk ik ook mee dat hijzelf gewoon weeer terug wilde naar Engeland/

13 juni 2011 om 11:54

Ik ben het ermee eens dat de uitdaging daar groter is, omdat promotie daar misschien wel meer zou betekenen dan een nieuw kampioenschap voor Twente. Maar wat lult iedereen toch over ''ambitieuze clubs''. Mij lijkt dat iedere profclub op aarde flinke ambities heeft en doelen stelt. Dan kan je dus net zo goed naar een club in Egypte gaan. Daarnaast staat in mijn ogen in de voetbalwereld ambitieus gelijk aan een eigenaar die er miljoenen in gaat pompen om succes te krijgen. Weet niet of dat hier ook zo is? Ik vind het in ieder geval een non-argument, of slecht verwoord.

Eddy Achterberg zou wel een geschikte trainer zijn voor fc twente. Iemand die de club kent en over de juiste mentaliteit beschikt.

13 juni 2011 om 10:34

Inderdaad Achterberg , heeft alleen geen grote naam en ik vermoed dat Munsterman daar ook wel naar kijkt ? Het zal mij benieuwen wie het gaat worden , ik hoorde de naam Skibbe ook rond gaan , maar een duitser lijkt mij niet de juiste keus voor Twente ? Maar goed we gaan het zien .

13 juni 2011 om 11:04

Oh ja laten we Eddie De Keu Achterberg trainer maken van FC Twente, ja die wordt echt serieus genomen. En dan Peter Boeve assistent en Jean Marie Pfaff als keeperstrainer....

Kom op zeg, Twente heeft behoeft aan een trainercoach die meer kan dan druk langs de lijn rennen en te schreeuwen. Rijkaard, Adriaanse, Van Gaal, Vd Brom, zoiets.

13 juni 2011 om 15:53

Samen met Guus Hiddink is een prima koppel, Hebben daar hun roots en een mooie uitdaging

Begrijpelijke keuze, kan die in Engeland laten zien dat die ook Engelse ploegen kan coachen. Ik denk dat het de ideale trainer is voor een club in opbouw! succes Mcclaren.

Mcclaren kon in Enschede bij een nieuw dienstverband eigenlijk alleen maar verliezen. Verstandige en begrijpelijke keuze dat hij niet terug komt.

Hoop dat Forest weer de aansluiting met de subtop in Engeland gaat vinden. Nu doet Steve dus niet meer ''you'll never walk alone'' maar ''we got the whole world in our hands'', die andere prachtige klassieker van Forest.

Als fan van Forest vind ik dit mooi nieuws. Ondanks dat niet iedereen het er mee eens is van de Forestfans denk ik dat hij Nottingham Forest wel weer terug naar de top krijgt. Hopelijk kan Mclaren de opmars van Forest doorzetten, en na de 6de plaats in de Championsship van afgelopen seizoen ons nu naar de Premier League leiden..

13 juni 2011 om 16:22

Qua persoonlijkheid ga je er met Mcclaren ten opzichte van Billy Davies iig op vooruit.

13 juni 2011 om 20:21

Klopt, maar daarnaast vind ik Mcclaren gewoon een goede trainer. Dat heeft hij in het verleden bewezen bij Middelsbrough en FC Twente. Dat het bij het Engelse nationaal elftal slecht ging is jammer, maar clubtrainer zijn en trainer van een land zijn is ook een wereld van verschil.

logisch ... terug naar huis en naar een club met een grote naam.... zoals ze dat mooi zeggen in Engeland een ''sleeping giant''... Zeer mooie club, een eer om daar coach te worden. Ik gun het deze op het oog sympathieke engelsman wel....

Welkom Louis!! Guidetti van city erbij, Verhoek en Wijnaldum erbij en Twente wordt gewoon kampioen.
Zie louis al staan op het bordes, WIJ Zijn DE Beste!!!!!!

13 juni 2011 om 10:48

Zie je dat echt al? Louis is op een ''sabbatical'' dit jaar, en ik denk, dat als hij gewoon nog ging trainen, dat niet in Nederland zou zijn... Dromen mag altijd natuurlijk

Voor mijn gevoel zal het gaan tussen Skibbe en Rijkaard wie hier de nieuwe trainer word. Hoop op Rijkaard. Een trainer die weet hoe het gaat, ervaring heeft in de top en uitstraling heeft. Zal een aparte combinatie zijn in Enschede. Rijkaard hoofdtrainer en Kluivert trainer van de beloften.
En de werkwijze van Skibbe ken ik niet maar Munsterman is al heel lang van hem gecharmeerd.... ben benieuwd hoe de eerskomende dagen zich hier ontwikkelen.

Mooie club, Forest, wat een historie. Ik zal ze zeker met extra belangstelling gaan volgen komend seizoen in de Championship.

Goed dat Mcclaren niet terugkeert bij Twente, ze kunnen beter met vers bloed van start gaan.

Mooie grote club, met veel geld en veel potentie. Misschien kan hij de successen van Brian Clough evenaren. 2012 promotie, 2013 kampioen, 2014 Champions league en 2015 weer.

13 juni 2011 om 15:08

Brian Clough, geweldige trainer. Er is ook een film over hem, ''the Damned United''. Prima film!

On: Verstandige keuze van the wally with a brolly. Kan met Nottingham wellicht promoveren en het zou geweldig zijn om hen weer op het hoogste niveau te zien.

Geweldige club, Forrest. Een sleeping giant.

Ik wens hierbij Steve veel succes!

Als hij in NL was teruggekeerd dan was het waarschijnlijk helemaal niet goed gelopen
Dat zie je wel vaker als trainers terugkomen bij hun oude club
Als ik hem was zou ik hetzelfde gedaan hebben
Ook al was ik nog nooit coach van FC Twente geweest
Nottingham Forest is zo'n mooie club
Met een rijke historie en een mooi stadion
Tevens de een na oudste betaald voetbalclub uit Engeland
En ze hebben 2x de Europacup I gewonnen
Ik wens Steve veel succes en hoop dat we hem volgend jaar met Nottingham Forest in de Premier League zien!

Prachtige transfer in mijn ogen. Zou echt een geweldige prestatie zijn om Nottingham Forest naar de Premier League te leiden. Waar ze zeker thuishoren, een club die 2x de Europa Cup 1 heeft gewonnen, hoort gewoon minstens op het hoogste niveau in Engeland te spelen!

Championship club verkiezen boven een voormalig landskampioen club. Only in Holland :D

Hij wordt de rivaal van onze club, ik gun Mcclaren het succes met Nottingham, zolang ze maar ander Derby eindigen, dan is alles goed

Hier dan een reactie uit Nottingham (al ben ik geen Forest-supporter, maar ik heb ook geen hekel aan ze).

Uiteraard is de aanstelling van Mcclaren het gesprek van de dag. Vanochtend toen ik in de auto zat onderweg naar mijn werk hoorde ik op de lokale radio een discussie over Mcclaren. Veel kritische geluiden, omdat het fiasco van het nationale team in de kwalificatie voor het EK 2008 nog vers in het geheugen zit. Maar ook veel positieve geluiden, die erop wezen dat Mcclaren weliswaar geen goede bondscoach was, maar wel een goede clubtrainer. Hij heeft het erg goed gedaan bij Middlesbrough en FC Twente en dat is ook veel benadrukt. De algemene toon was onder het motto van: ''we geven hem een kans en oordelen later wel''.

Ik hoop dat hij het goed doet. Hij is een goede clubtrainer maar zijn reputatie in Engeland had een deuk opgelopen. Als hij met Forest promoveert naar de Premier League kan die deuk snel gerepareerd worden. Maar faalt hij, dan lijkt het einde carriere in Engeland.

Steve, succes en welkom in het mooie Nottingham!

Dit zag ik niet helemaal aankomen, maar het blijft een uitdaging. Proberen om naar de Premier League te gaan. Het is niet het hoogste niveau, maar misschien is dit wel goed voor hem. Dit kan ook zijn. Ik wens hem daar veel succes !

staat een terugkeer van steve bij twente niet haaks op de plannen van de club zelf,.

ronald koeman misschien eeen idee'???

13 juni 2011 om 14:55

Ronald Koeman? Je bedoelt die trainer die overal faalt? Man, laat die lekker op zijn eigen niveau trainen, topklasse ofzo.

Als je Ronald Koeman bij Twente wilt zien moet je een hekel aan die club hebben...

13 juni 2011 om 19:20

ajax en psv werd hij kampioen mee ook bij vitesse niet onaardig gedaan..
maar moet er wel bij zeggen dat hij bij ajax het opgebouwde team van olson kreeg en bij psv van guus.

hij is niet de trainer voor twente, adriaanse ook niet.

Ik wens Mclaren heel veel succes en hoop dat hij zn trauma in Engeland dit jaar kwijtraakt. Ik vind dat Twente echt uit moet kijken wie ze nemen want na een 2e jaar wisselling van en trainer en veel basisspelers is stabiliteit nu ook wel een belangrijk item. Liever iemand die nuchter en stevig in zn schoenen staat dan een bekende naam. En worden er nog mensen bij gekocht in de basis???? Het wordt wel tijd om te gaan handelen, laat jongens zoals Verhoek noet lopen, want power op het veld is echt nodig!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nottingham Forest

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Eric LichajVerdediger431
Matthew MillsVerdediger425
Ben OsbornMiddenvelder363
David VaughanMiddenvelder351
Michael MancienneVerdediger310
Jamie WardAanvaller312
Voor de complete selectie: Clubpagina Nottingham Forest.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren