Barcelona persoonlijk al rond met Udinese-smaakmaker Sánchez

Dinsdag, 7 juni 2011 om 17:04Bart Kruyt

Alexis Sánchez wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste aankoop van Barcelona voor het volgende seizoen. De Champions League-winnaar heeft weliswaar nog geen akkoord bereikt met Udinese over een transfersom, maar is het wel al eens met de speler zelf over een meerjarig contract. Sánchez kan drie miljoen euro per jaar gaan verdienen in het Camp Nou.

/

Barcelona moet het nu nog eens zien te worden met Udinese, dat dertig miljoen euro vraagt voor haar sterspeler. Barça probeert die vraagprijs omlaag te halen door overbodige talenten bij de deal te betrekken. “We hopen dat we de droom van Alexis Sánchez werkelijkheid kunnen maken, maar ik denk dat de onderhandelingen nog wel even zullen duren”, zei Udinese-voorzitter Franco Soldati tegen La Tercera.

Fernando Felicevich, de zaakwaarnemer van Sánchez, heeft Soldati gemeld dat zijn cliënt persoonlijk al rond is met Barcelona. “Hij kan daar drie miljoen euro per jaar gaan verdienen”, zei Soldati. “Dit betekent niet automatisch dat Alexis ook naar Barcelona zal gaan, maar het is wel wat de speler wil. Maar een ja van Alexis betekent nog geen ja van Udinese.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

231 reacties (laatste reactie door schalkeO4)

Geweldige speler! Maar ook een Barca speler? Dat weet ik niet vind hem meer weg hebben van een type Ronaldo dan een type Messi. Ben benieuwt!

7 juni 2011 om 17:13

Uitstekende aankoop en dit is wel zo een speler die daarbij past. Barca heeft niet zoveel meer nodig, want niet veel gaan er weg.

7 juni 2011 om 19:52

Aangezien jij vindt dat dit een uitstekende aankoop is voor barca in wiens positie denk jij dat hij gaat spelen en ten koste van wie? Wel jammer voor affelay en ik zie iniesta of pedro niet opde bank gaan..

7 juni 2011 om 20:27

Jammer voor Afellay ja maar ik zie deze man echt wel een basisplaats veroren bij Barca vind hem namelijk beter dan Pedro en in het begin word het wel invallen maar als hij zich genoeg bewijst bij Barca komt hij gewoon op de plaats van Pedro te voetballen.

7 juni 2011 om 18:18

Van de clips die ik gezien heb heeft hij 1 van de beste dribbels op deze aardbol. Alleen gaat hij iets te vaak liggen van de paar wedstrijden die ik gezien heb, maar ik denk wel dat het een veel beter aankoop word dan Villa, die zijn 40 millioen toch niet helemaal waard is als je kijkt naar zijn goals en stabiliteit.

7 juni 2011 om 18:33

Dat beoordeel jij op 1 seizoen? Triest zeg, Villa heeft al 4 jaar geen rust gehad. Je kon dat duidelijk zien na de maand februari, daarvoor was hij na Messi en Xavi de belangrijkste in het team.

Als Villa goed is uitgerust maakt hij meer doelpunten dan die Alexis, logisch ook want Villa is meer gebouwd op doelpunten dan acties.

Eigenlijk vind ik het raar dan dat iemand moet gaan beoordelen die clips kijkt van spelers. Heb je ooit Ronaldinho zijn clips gekeken? Dan zeggen diegenen die het hebben gekeken van dat het de beste speler op deze aardbol is.

7 juni 2011 om 20:22

Laten we ook niet vergeten, Dat dat ook zo was he
Daarvoor hoef je geen clipjes boven te halen van die man, was gewoon geniaal en iedereen die voetbal volgt, weet dat het een magnifieke shotter was ..

7 juni 2011 om 18:19

idd. vind hem ook niet bij Barça passen meer iets voor een sterke club met een beetje stoerheid.

7 juni 2011 om 18:50

Dit is denk ik de speler die niet bij barca speelt met t hoogste barca gehalte, top 3 dribbelaars van de wereld, moet met Pedro gaan concurreren om de rechtsbuiten positie.

7 juni 2011 om 19:16

Het is een speler die eerst voor de combinatie kiest en het afspelen dan de actie.
Hij is meer team speler dan Ronaldo en heeft ook een beter overzicht.
Ik heb hier een filmpje van hem tegen Napoli: /watch?v=ynl7odhdcfa
Daar zie je hoe goed hij is.

7 juni 2011 om 20:12

Het is de ideale aanvaller voor Barcelona. Alexis is een speler die buiten zijn fantastische dribbel namelijk ook de combinatie en de steekpass beheerst.

Jammer voor Affelay dit. Toch een nieuwe concurrent voor hem.

7 juni 2011 om 17:10

Afellay moet concurreren met Iniesta. Niet met de 3 aanvallers voorin.

7 juni 2011 om 17:11

Daarom stond hij dit jaar ook zo vaak voorin. Hij kan ook op het middenveld, maar dat hebben ze dit jaar volgens mij in de wedstrijden nog niet geprobeerd.

7 juni 2011 om 17:20

Affelay speelde meestal op de flanken dit seizoen, ik denk ook dat dit flinke concurrentie is. Want voor de drie plekken op het middenveld komt hij echt niet in aanmerking, wanneer Xavi en Iniesta fit zijn. Wel echt een hele serieuze versterking hoor dit!

7 juni 2011 om 17:22

Zelfs als zij niet fit waren koos Pep nog vaak voor Keita in plaats van Affelay

7 juni 2011 om 17:23

Affelay komt ook niet in aanmerking voor de flanken als MVP op dit moment fit zijn. Hij hoort nog niet tot de beste 11 van Barcelona. Op dit moment is het gewoon een wissel voor de aanval. Als Sanchez komt zal het voor Afellay alleen maar moeilijker worden om aan speeltijd te komen.

Ik zeg ook alleen maar dat hij op het middenveld kan, niet dat hij daar meteen in de basis hoort te staan.

7 juni 2011 om 17:49

Niet helemaal waar, hij heeft dit seizoen eenmaal op het middenveld gespeeld in een wedstrijd waarin hij op de flanken begon. Zelfs wanneer barca zonder de sterkhouders speelde begon ibi op de vleugels. Het waren meestal keita of thiago die invielen voor xavi en iniesta.

7 juni 2011 om 17:56

je hebt gelijk en affelay dan
ik vind sanchez echt een topper vooral op het wk maakte hij eengoede indruk, maar sinds ibi bij barca speelt word ie alsmaar btr
ben benieuwd hoe dat goed komt

7 juni 2011 om 19:04

Guardiola heeft ook aangegeven om van Affelay een buiten speler te maken, maar hij kan desnoods iniesta ook wel vervangen.

7 juni 2011 om 20:13

Ja maar keita speeld meer op de positie van Busquets dacht ik

7 juni 2011 om 18:03

ach hou toch op affelay heeft niets te zoeken in Barcelona. Hij is een mascotte die binnenkort verkocht zal worden als er een club voor hem komt. Hij is verreweg de slechtste speler van Barcelona. Hij speelt nu niet and als Sanchez komt, zal daar niet veel verandering in komen.

7 juni 2011 om 18:10

Waarom is Affelay de slechtste speler van Barca?

Ibi heeft de kwaliteiten voor het Barca spel. Hij heeft techniek, handelingssnelheid, goede passing, inzicht, steekpass en kan kaatsen. Het komt er alleen nog niet altijd even goed uit, omdat hij zo nu en dan meer op eigen succes gefocused lijkt. Het lijkt me een kwestie van tijd voordat dat eruit is. En als je me vraagt wie dan de slechtste speler van Barca zou zijn: ik zou het niet weten.

7 juni 2011 om 19:56

Van wat ik tot nu toe gezien komt hij toch echt handelingssnelheid en passing tekort. Hij heeft totaal geen rust aan de bal en controle over zijn directe omgeving. Veel te onrustig.

Ook beheerst hij 1-touch passing niet. Zie hem vaak eerst aanemen en dan pas in alle haast terugpassen, waardoor eventuele verassingen verloren gaan. Had wenger toch gelijk achteraf.

Afellay is echter wel perfect voor countervoetbal.

7 juni 2011 om 21:12

De slechtste speler, ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt maar als voorbeeld noem ik de wedstrijd tegen Madrid vond ik hem toch aardig spelen of niet. assist op messi goede handelingssnelheid past gewoon bij Barcalona. Let maar op over 3 jaar heeft Ibi gewoon een (basisplaats) aangezien Guardiola ook groot fan van hem is en hij gewoon over de kwaliteiten beschikt.

On topic

fantaschtisch nieuws voor Barca. Dit zou madrid ook eens moeten doen een gerichte aankoop en proberen de kosten omlaag te halen. Denk volgend seizoen (als hij naar Barca komt)

Valdes
Alves
Puyol
Pique
Abidal
Xavi
Busquets (VM
Iniesta
Sanschez
Messi(vrije)
Villa
8 juni 2011 om 00:50

Was zijn versnelling, die hij Marcelo voorbij liep, te traag?
Schot zijn voorzet op Messi tekort tijdens Real - Barca in Cl?

Marcelo heeft de bal afgepakt van Ibi en Messi zat naast Casilla lekker te barbecueën wachtend op een pass van Ibi. Real heeft hierdoor voor de 10 keer de Champions League gewonnen tegen Manchester.

7 juni 2011 om 19:54

Affelay wordt eerder een concurrent van alexis als je begrijpt wat ik bedoel, haha

7 juni 2011 om 21:25

'' Barcelona moet het nu nog eens zien te worden met Udinese, dat dertig miljoen euro vraagt voor haar sterspeler. Barça probeert die vraagprijs omlaag te halen door overbodige talenten bij de deal te betrekken ''

Ik vermoed dat ze affelay zullen betrekken met de deal. Thiago is een talent dus die zal niet vertrekken, Bojan kan 1 van de kandidaten zijn of jeffrend maar ik denk ze voor affelay kiezen als wisselgeld. Misschien waren ze dit al eerder van plan om te doen vandaar dat ze affelay in de winterstop gehaald hebben zo dat ze zekerheid konden creëren. Affelay 2/3 miljoen inkoop =/= Sanchez en rond de 24 miljoen, dat is al een winst van 3/4 miljoen.

8 juni 2011 om 00:53

Nee, Cruyff zij duidelijk in La Vanguardia dat Barca jeugdspelers voor cash moet verkopen. Daar is de jeugdopleiding ook voor.

Deze opmerking zorgde voor heel veel gelach in Spanje bij de Real supporters.

Sanches zal bij Barcá niet veel aan spelen toekomen denk ik.
Hij heeft daar conccurentie van Pedro, Messi en Villa.
Erg zonde van zo'n groot talent.

7 juni 2011 om 17:23

bij barca speel je 60 wedstrijden per jaar...en alle 3 de spelers zijn ook nog international.

Dit jaar werd er weinig gewisseld omdat de wisselspelers geen scorend vermogen hebben..of te weinig.
Met Alexis heeft Pep veel meer mogelijkheden en kan hij zn 3 toppers 10 wedstrijde minder laten spelen, waardoor Alexis er al snel 30 speelt. Daarnaast nog wat invalbeurten en hij heeft niet te klagen.

7 juni 2011 om 17:29

Nee maar dit is toch echt een onnodige aankoop van Barcá.
Hij speelt dan wel 30 wedstrijden maar hij zit evenveel wedstrijden op de bank.
In mijn inziens kun je beter Krkic hebben als Sanches puur om het geld.
Hij kost 30 miljoen en de helft van de competitie zit hij op de bank.
Zo'n talent als Sanches hoort altijd te spelen

7 juni 2011 om 17:43

Komt nog bij dat Barcelona volgens mij al het grootste salarishuis heeft. En z'n speler als sanchez zal dat niet echt drukken.

Persoonlijk vind ik het een hele goede speler maar vraag me alleen af of hij in het systeem past. Maar tijd zal het leren.

7 juni 2011 om 18:00

Nee klopt, ik denk dat het voor Barcá én voor hem het beste is als hij naar Inter of een andere club zou gaan. Daar komt hij gewoon meer aan spelen toe.
Sanches gaat trouwens 3,8 miljoen verdienen.

7 juni 2011 om 18:48

Jah,dus wanneer real geld telt voor een speler die op de bank zit is het een ongeloofelijk.
Maar barca wilt 30mil betalen voor een speler die als back up gebruikt gaat worden,en dat is normaal ineens.en 60wedstrijden per jaar etc,,
Zo gaat het nou eenmaal bij de top ploegen en teams die het hoger op willen doen,dus eigenlijk is het dus grootste onzin dat het bij de ene club het mooi is en bij andere niet.

7 juni 2011 om 18:52

idd...man utd heeft berbatov op de bank zitten, real kaka en benzema, inter heeft ook niet de minste spitsen op de bank en barca heeft bojan..

zoals ik al zei ik zou het een uitstekende aankoop vinden.
Afellay is toch beter op de plek van iniesta, helaas voor hem speelt ie dan wel minder.
Hij doet het niet slecht aan de buitenkant, maar veel scoren zal hij nooit.

Ik denk trouwens ook dat pep hem dit half jaar veel voor in heeft gezet zodat hij rustig kan wennen aan t systeem. Dat is als links of rechts buiten toch makkelijker dan op de plek van iniesta waar je veel meer ballen krijgt.
Volgend jaar zal hij vaker vanaf t middenveld spelen.

Maar alexis erbij voorin (of neymar of rossi) lijkt me geen overbodige luxe voor barcelona

7 juni 2011 om 21:09

Ik denk dat Barca bezig is om alle posities sterk dubbel bezet te krijgen. Ze zullen zeker nog een centrum verdediger gaan kopen, een poging doen om Fabregas te halen en natuurlijk Neymar of Sanchez aan te schaffen. Ze hebben dan midden- en voorin:

Vleugel: Messi, Pedro, Sanchez/neymar en Afellay
Spits: Villa en Bojan (en eventueel Rossi)
Middenveld: Xavi, Iniesta, Fabregas, Keita
Verdedigend middenveld: Busquets, Mascherano

Er kan dan op alle posities gerouleerd worden en Xavi, Iniesta en Messi hoeven dan niet 3 wedstrijden in de week te spelen, want tegen de iets mindere team kunnen de andere spelers hun opwachting maken. Een beetjes hetzelfde idee als Manchester United, die hebben ook alle posities sterk dubbel bezet.

7 juni 2011 om 21:23

kleine nuance...messi staat normaal gesproken in de spits..pedro rechts en villa links. Maar goed..uiteindelijk loopt dat toch maar wat door elkaar heen.

8 juni 2011 om 00:57

Kaka zit niet op de bank. Hij komt van een lange blessure en operatie. Hierdoor mis hij vorm. Door hem langzaam in te brengen komt hij langzaam in vorm.
Benzema heeft een paar op de bank begonnen door tactische keuze van Mourinho. Ronaldo zat ook op de bank.

Bij Real heeft alleen Casillas een basisplek.

7 juni 2011 om 17:51

ik denk dat sanchez meer zou gaan spelen dan villa en pedro.

7 juni 2011 om 18:01

Ik denk het niet.
Pedro komt uit de eigen jeugd en Villa is 40 miljoen voor betaald nog altijd meer als Barcá ooit voor Sanchez gaat betalen

7 juni 2011 om 18:37

messi speelt laatste tijd steeds vaker op 10/ in de spits. omdat ze in barcelona niet heel tevreden zijn over villa, en villa isnatuurlijk geen buitenspeler daar is ie niet explosief genoeg voor. en op die buitenkanten kan sanchez juist heel erg goed uit de voeten.

7 juni 2011 om 21:25

als of pep bij het maken van de opstelling kijkt wat een speler gekost heeft..
Dat zagen we wel bij Zlatan..
En mascherano was ook een stuk duurder dan busquets die uit eigen jeugd komt, maar is gewoon wissel

7 juni 2011 om 22:01

daarom verwacht ik ook dat sanchez gaat spelen, en villa daar de dupe van gaat worden. wat ik ook wel terecht vind, bovendien heb je dan een hele jonge en goede aanval.

8 juni 2011 om 13:44

@teamguna Villa speelt echt niet op links omdat hij het in de spits niet goed zou doen hoor. Hij speelt daar omdat Messi het buitenaards goed doet.

Top! Prachtige aankoop! Vooral in de breedte van de aanval missen we spelers. Deze speler is nodig voor de breedte. Hij kan rouleren als Pedro moe of geblesseerd is, zelfs met Villa en Messi. Ik hoop dat ze 5 miljoen eraf kunnen trekken. 25 miljoen voor deze speler is een mooie prijs!

7 juni 2011 om 17:12

Het is nog niet een 'echte' aankoop te noemen aangezien Udinese nog moeilijk kan gaan doen.

7 juni 2011 om 17:15

Dat klopt, maar het heeft er alle schijn van dat hij gewoon komt. Barcelona is al zelf rond met hem persoonlijk. En Udinese wilt natuurlijk geen ontevreden speler, ze willen meewerken aan zijn droomtransfer. Misschien dat wat gaat duren, maar ik verwacht heus wel dat ze samen eruit komen.

7 juni 2011 om 17:14

Barce mist breedte in de aanval?? Ik vind persoonlijk Sanchez juist een onnodige aankoop omdat ze al genoeg spelers in de aanval hebben.. Villa, Messi, Pedro is de basis, Iniesta en Affelay kunnnen op de vlanken spelen verder heb je nog een geweldige spits waar barca niks mee doet namelijk Bojan en verder heb je Jeffren en Nolito! Dat zijn 9 spelers die in de aanval kunnen spelen!

7 juni 2011 om 17:19

Nou sorry hoor Villa, Messi, en pedro zijn maar mensen hoor? Die willen ook rust? Die raken ook soms geblesseerd? Denk je dat ze elke wedstrijd spelen van het seizoen? Iedereen zag aan het einde van het seizoen dat Barca minder speelde door vermoeidheid. We hebben juist weinig spelers voorin met de goeie kwaliteiten. Met Afellay alleen red je het niet, Afellay speelt ook niet echt Barca waardig. Zelfde geldt voor Bojan , Jeffren en Nolito. Denk je nou echt dat die jonge spelers gaan schitteren als hun Messi, Pedro of Villa moeten vervangen?

Jou club verricht eerder onnodige aankopen. Jullie hebben de duurste bank ter wereld. Jullie hebben een stuk of 9 middenvelders waar de eredivisie van kan dromen. 3 wereldspitsen, en jullie willen nog een halen. En dan jullie linksbackpositie. Hoezo Fabio Coentrao halen? Is Marcelo niet goed genoeg?

7 juni 2011 om 17:24

Ik heb het niet over het aankoop beleid van Real Madrid want ik zal je zeggen dat ik een hekel heb aan het aankoop beleid van Real Madrid want ik vind idd dat Marcelo goed genoeg is en aankopen als Altintop word ik al helemaal niet vrolijk van! Spelers als Mateos en Sarabia krijgen daardoor nooit een kans!

Ik zeg alleen dat ik Sanchez onnodig vind bij Barcelona want ik vind echt wel dat Bojan en Jeffren de kwaliteit kunnen invullen. En het zal nooit gebeuren dat Villa, Messi en Pedro alle 3 rust krijgen in 1 wedstrijd. Er zijn zoveel mogelijkheden dat minsten 2 van de 3 rust kunnen krijgen zonder dat er kwaliteit verloren gaat

7 juni 2011 om 17:32

Ik kijk elke wedstrijd van Barcelona, maar ik heb niet gezien dat Bojan de plek prima kan vervullen. Hij speelt ook teveel voor eigen succes. Jeffren moet nog groeien. Hij zal het wel redden als hij zich goed ontwikkeld. Sanchez is iemand die er meteen staat. Met alleen jeugd die net te kort komt red je het niet.

2 van de 3 kunnen weleens rust krijgen ja. Maar wat nou als 2 van de 3 een blessure heeft? Dan heb je echt een gigantische probleem hoor. We mogen heel blij zijn dat deze spelers dit seizoen nauwelijks geblesseerd waren. Anders waren jullie waarschijnlijk de kampioen. De jeugd zou zo'n rol moeilijk kunnen overnemen. Deze aankoop is juist slim bedacht.

Verder moet Barcelona vooral inkopen voor de centrale verdedeging. Milito is niet meer de oude. Rechtsback positie is ook welkom. Middenveld heb ik wel vertrouwen in Thiago. En we hebben ook Masherano en Keita. Afellay kan zelfs op de plek van Iniesta spelen. Als dat gedaan word weer knallen voor het nieuwe seizoen!

7 juni 2011 om 17:56

kijk daar ben ik het met je over eens dat Barca achterin breedte mist! Maar goed in de aanval denk ik toch echt dat ze genoeg hebben want in een team als Barcelona kan elke mindere speler gewoon prima functioneren, alleen moet je het systeem begrijpen.

Maar goed Sanchez is een prima speler die nog jong is en zeker wel kan presteren in Barcelona maar ik vraag me af hoeveel ze gaan betalen voor Sanchez. Daarom denk ik dat je beter dat geld kunt gebruiken om meer breedte te creëren in de defensie.

8 juni 2011 om 01:09

Rp_madrid,

Mateos en Sarabia zie ik niet in de selectie van Spanje onder 23, maar wel Bojan. Mateos en Sarabia spelen in de derde divisie bij Castilla. Het niveau verschil is te hoog met de selectie van Real.

Speler uit de jeugd van Madrid hebben tijd om te rijpen. Barca speelt op hetzelfde systeem vanuit de jeugd. Hierdoor kunnen ze beter passen in de systeem dan een aankoop. Daarom heeft Barca zoveel miskoop. Tevens is dit ook een oorzaak dat jeugd buiten Barca het niet haalt bij andere clubs zoals jeugdspelers van Madrid zoals, Mata, Soldado, Negredo, Parejo, Michel Torres, Borja Vallero, Diogo en anderen.

Langzamerhand beginnen ze wakker te worden in Spanje. De discussie is al begonnen waarom jeugdspelers die niet het niveau van Barca halen zelf niet geschikt zijn voor andere teams in La Liga, terwijl jeugdspelers die niet het niveau van Real halen wel geschikt zijn voor de subtop en middenmoot in Spanje.

7 juni 2011 om 17:21

Och och och wat flauw dit zeg, Barca heeft deze speler helemaal niet nodig! Als je 95 doelpunten maakt in 1 seizoen heb je echt geen aanvallers extra nodig. Barca heeft met Messi, Villa, Pedro, Bojan en Afellay al goede aanvallers genoeg.
Sanchez is een fantastische speler, en zal zeker goed passen bij Barcalona, maar dit is gewoon jammer voor zijn talent, en van vele andere bij Barca.
Je ziet dat Barca een geweldige jeugd heeft, maar ze allemaal weg worden gehaald, omdat Barca de laatste tijd veel meer aan het kopen is dan normaal, zie Ibra, Villa, Mascherano deze spelers staan de jeugd alleen maar in de weg. Vindt je het gek dat jeugdspelers nu weg willen naar bijv een Arsenal, dat is echt niet alleen het contract wat ze daar krijgen, daar krijgen ze veel meer kans om door te breken.
Barca heeft een fantastisch breede selectie, en als het nodig is een talent uit de jeugd.
Erg jammer dit zeg...

7 juni 2011 om 17:24

Lees mijn reactie boven. We mogen God dankbaar zijn dat deze spelers bijna het hele seizoen niet geblesseerd raakten. Aan het einde van het seizoen waren deze spelers ook vermoeidheid en ging Barca slechter spelen dan ze kunnen. Jeugdspelers staan er niet meteen in de wedstrijden waar het om gaat, die spelers mist Barcelona. We hebben zelf daarom ook Barcelona B. Zodra er eentje helemaal doorbreekt zal hij de kans krijgen. Met alleen jeugd red je het niet.

7 juni 2011 om 17:56

Wat als pedro, messi of villa geblesseerd raakt ? Als je denkt dat bojan afellay of jeffren het niveau hebben om wekelijks te presteren bij barca heb je helaas te weinig van deze heren gezien de afgelopen tijd. De euforie rondom afellay is leuk maar buitenom die assist in de CL heeft hij nou niet bepaald laten zien het niveau echt aan te kunnen.

7 juni 2011 om 18:15

Ik ben er wel zeker van dat als Bojan of Afellay dan het volste vertrouwen zou krijgen, gewoon heel goed mee kan met Barca.

Bojan is een fantastisch talent, als hij speeltijd krijgt is hij echt niet veel minder dan Alexis.

Voor Ibi geldt hetzelfde, heeft zich zoooo goed ontwikkeld, als hij dat volgend jaar ook doet kan hij die plek zeker wel overnemen!

7 juni 2011 om 19:04

Dus omdat er een kansje bestaat dat 1 van de aanvallers geblesseerd raakt, vind jij het nodig om een speler voor 30 miljoen te halen.. alleen voor het geval er 1tje geblesseerd raakt??? Een Affelay of Bojan zijn zeker niet minder dan deze Sanchez...tis een prima speler hoor... maar vergeet niet dat hij zich nog moet bewijzen in het barca-systeem..niet iedereen kan zich zomaar en zo snel aanpassen...affelay heeft het al redelijk onder de knie en Bojan speelt al jarenlang in het eerste... Ze hebben daarnaast nog genoeg goede jeugdspelers rond lopen zoals dos santos en jeffren ... Ik zou het echter wel een nuttige transfer vinden wanneer villa en pedro weggaan.. maar dat zie ik niet een twee gebeuren...
En denk je nou echt dat wanneer deze Sanchez een reservespeler wordt, dat hij dan wekelijks goed zal presteren ook wanneer iemand geblesseerd raakt? Net als Affelay en alle andere spelers zal hij dan ook wedstrijdritme missen waardoor hij niet zomaar het gewenste niveau kan halen... hij zou het misschien wel kunnen, maar om nou zo'n risico te nemen voor 30 miljoen?? Nee, dan liever investeren in eigen jeugd of in de verdediging.

7 juni 2011 om 19:06

Als villa pedro of messi gebleseerd is ( waar we dit seizoen gewoon geluk mee hebben gehad) Hou je alleen affelay over en eventueel iniesta want bojan zal verhuurd/verkocht worden. Dan heb je al geen aanval die dodelijk is om de cl te winnen bijv.

8 juni 2011 om 01:14

Zelfde kun je ook vragen wat gebeurd als Ronaldo, Casillas en Xabi Alonso geblesseerd raakt bij Real. Volgens velen hier op VZ mag Real geen versterking halen.

8 juni 2011 om 13:13

Even het laatste nieuws: In navolging van het persoonlijk akkoord van Alexis Sanchez met Barcelona, heeft Neymar zichzelf aangeboden bij Barca.

Dat lijkt me een beter speler voor dat geld!

Wow niet verwacht dit, goede speler. Ben benieuwd wat dit voor Afellay betekent, ze hebben volgens mij wel het volle vertrouwen in hem. Echter hebben ze wel een aanvaller nodig, aangezien Bojan het niveau net niet lijkt aan te tikken (ben nog steeds hoopvol) en Jeffren heb je niet zo veel aan. Met Afellay en Sanchez heb je een gevaarlijke bank in de voorhoede, met doorgroeimogelijkheden!

Zou echt de enige aankoop van Barcelona zijn die ik kan begrijpen. Sanchez heeft enorm veel talent en kan op elke plek voorin spelen. Hij is beweeglijk en heeft een goede techniek. Blijkt dit jaar ook eens heel goed te kunnen scoren!

Ik vind het een betere aankoop dan bvb Rossi, die dan weer natuurlijk meer ervaring heeft in de PD. Maar die is iets te veel spits om in het systeem van Barcelona te spelen.

Ja aangezien dat Barca al rond is met de speler, denk ik tog dat de kans groot is dat ze hem gaan halen...
Barca zal wel wat langer op de hoogte zijn van de vraagprijs, anders zouden ze niet eens met de speler praten..

Moest dit doorgaan, dan vind ik het een goede aankoop van Barca.. denk dat Bojan en Jeffren verkocht worden.. dan heb je met Sanchez en Affelay, 2 goede back ups voor de aanval..

Speler met een grote toekomst voor zich. Barcelona doet er goed aan de breedte te versterken, je zag dit jaar dat ze aan het einde redelijk uitgeput waren. Met Sanchez erbij zullen ze meer opties hebben en blijven de spelers langer fris. Wordt nog heel lastig om van Barcelona te winnen volgend jaar..

PS: lijkt wel of elk jaar er nog betere spelers op het veld staan bij de Clasico's.

Goede speler dit. Hij is snel, technisch en heeft zich vorig en dit jaar uitstekend bewezen. Deze transfer zal hem gegund zijn. Ben benieuwd of Udines en Barcelona eruit gaan komen. Bovendien vraag ik me af wie Barcelona allemaal naar Italie wil sturen. Waarschijnlijk Bojan, maar misschien nog wel meer. Helaas voor Afellay dit, zal hij wel wat minder aan spelen toekomen.

Dit betekent toch wel dat ze geen vertrouwen meer hebben in Pedro. Jammer, vond hem een leuke talent. Ben benieuwd waar hij heengaat, Arsenal zou een leuke club zijn

7 juni 2011 om 17:12

Waarschijnlijk zal Pep gaan kiezen tussen Sanchez en Pedro. Barcelona zal toch veel wedstrijden spelen. Dus er valt in ieder geval genoeg te rouleren. Wel fijn dat je dan zo'n topper nog op de bank hebt zitten.

7 juni 2011 om 17:13

Je praat hier over Pedro, maar denk niet dat iemand Pedro uit de basis gaat spelen.. als Sanchez een basis plaats weet te veroveren dan zal dat ten koste van Villa gaan.

7 juni 2011 om 17:14

Wat een domme reactie... Alsof de aankoop van een speler direct betekent dat er in de andere spelers geen vertrouwen meer is. Wat dacht je van meerdere spelers per positie? Ooit al in je opgekomen dat een kern van 11 spelers misschien iets te krap is?
En hoe kan je nu zeggen dat je Pedro een leuk talentje vind? Hij heeft al meer prijzen gewonnen dan sommige wereldsterren en hij stond daarbij meestal in de basis. Dat is geen talent meer, dat is een heuse klasbak.

7 juni 2011 om 17:18

idd Pedro is voor het Barca spel, heel belangrijk, en dat laat hij vaak zien op belangrijke momenten...

7 juni 2011 om 17:45

Weet je wat dom is? Beweren dat, als je veel prijzen hebt gewonnen, je dan een talent bent Denk eens logisch na.

Daarnaast heeft Pedro maar 2 seizoenen goed gepresteerd. Om hem gelijk als 'klasbak' te noemen vind ik veels te overdreven. Messi en Xavi zijn klasbakken, niet Pedro en Milito

7 juni 2011 om 17:19

Mehh.. Pedro zal gewoon een basisspeler blijven. Heeft zich altijd in de cruciale wedstrijden laten zien. Gezonde concurrentie kan nooit kwaad. Ik ben benieuwd of deze jongen bij Barca past... individueel een geweldenaar... kijken of hij nu wel meekan in het combineren en positiewisselingen etc.

Goed dat er een degelijke back-up komt voor Mvp. Het is natuurlijk ook een voordeel dat die speler dan ook van een zeer hoog niveau is en hij absoluut wil komen naar Barcelona.
Ik denk dat hij vooral Pedro als grote concurrent moet zien en niet zozeer Afellay die dan eerder zal doorschuiven naar de linkerflank.

Ik ben benieuwd wie ze in de deal gaan betrekken. Ik zou het goed vinden als Jonathan Soriano en Jeffren kunnen betrokken worden, die hebben nu echt geen kans meer om door te breken tot de basis, of laat staan de bank vrees ik. Bojan zou ik liever bij Barcelona zien blijven, hij wil echt slagen en dat zal hem waarschijnlijk ook wel lukken.

7 juni 2011 om 17:14

Hoe gaat Bojan slagen dan bij Barcelona? Door Villa of Messi uit de basis te spelen wil je zeggen?

7 juni 2011 om 17:16

Hij is 20 jaar, hij kan echt nog wel een jaartje of 2 ontwikkelen en dan Villa vervangen indien nodig. Hij zal niet direct een basisklant worden, maar hij heeft vorig seizoen bewezen dat hij Ibrahimovic op de bank kan houden, dat zegt genoeg over zijn kwaliteiten.

7 juni 2011 om 17:20

Ik vind Bojan een goede spits hoor, daar niet van, maar ik zie zo een jonge speler niet gauw nog even 2 jaar lang op de bank doorbrengen omdat hij weet dat er een kans is dat hij dan een basisplek krijgt (niet eens zeker). Waarom zou die dat willen als die bij andere topclubs/subtoppers wel 30 wedstrijden per jaar kan spelen? Als Bojan nu nog 2 jaar op de bank blijft bij Barca en vervolgens niet die beloofde basisplek zou krijgen is zijn carriere volledig om zeep geholpen. Bojan hoeft zijn talent niet meer verder te ontwikkelen, hij moet gewoon ervaring in echte wedstrijden op doen.

7 juni 2011 om 17:27

@ tristanajax
Ik ben het helemaal met je eens. Bojan zal wel kunnen worden gebruikt in deze deal, maar ik zou hem alleen gebruiken om te laten verhuren aan Udinese. Ik denk dat hij het Barcelona niveau aankan alleen op dit moment vind ik hem tekort komen om in de basis te zetten. Het lijkt me net als jij al zegt goed voor Bojan's ontwikkeling om bijvoorbeeld twee jaar te worden verhuurd aan een Europese subtopper en daarna bij Barcelona strijden om de eerste 11 plaatsen.

Overigens weet je niet hoe het over twee jaar bij Barcelona aan toe gaat. Misschien hebben ze dan weer een andere spits die Bojan buiten de basis houdt.

7 juni 2011 om 17:40

Ben het met je eens tim10. Ik zou ook Bojan proberen te verhuren. Verkopen is sonde want deze jongen heeft echt heel veel talent maar hem op de bank laten wegrotten is nog veel erger. Is ook voor Bojan zelf absoluut het beste want die jongen moet onderhand echt eens een constante stroom aan wedstrijden gaan spelen, gaat die hartstikke veel van leren. En wat jij ook al zegt, 2 jaar op de bank zitten en wellicht wilt Barca dan wel weer een andere spits halen, dan ben je mooi zuur..

8 juni 2011 om 01:22

Tristanajax,

Heb je Bojan gezien zaterdag in de Spaanse selectie onder 23 jaar?
Ik vond Bojan een van de beste spelers op technisch en tactisch gebied. Dus die jongen heeft talent en is al verder in zijn ontwikkeling dan andere medespelers in de Spaanse selectie onder 23 jaar.

Wat ik zag is niet hoopvol voor Real. De hofleverancier van de Spaanse selectie onder 23 jaar was Barca en Villareal.

Hoop eigenlijk dat het niet doorgaat, niet omdat ik geen Barca-fan ben, maar omdat deze jongen een club moet hebben waar hij zeker(der) is van basisplaats. Ik vind hem persoonlijk beter dan Pedro, maar Guardiola zal hem wel laten staan. Denk eerder aan een club als Manchete United (links Nani, rechts Sanchez) of Arsenal (als opvolger voor de misschien vertrekkende Nasri).

8 juni 2011 om 01:23

Misschien Real?

Fantastische speler aangezien hij zelf al een akkoord met Barca heeft hoop ik dat hij alsnog naar Juve gaan is de type speler die op het moment missen. Een voorhoede met Bastos Sanchez Krasic en Matri als diepe spits

sanchez is tog 4 klasse beter dan pedro goeie aankoop voor barca .pedro kom geen lantaarn paal voorbij

7 juni 2011 om 17:14

voor het Barca systeem, is Pedro een hele goede speler... dat laat hij ook altijd zien, scoort bijna altijd op belangrijke momenten..

7 juni 2011 om 17:19

ja ik vind pedro meer een afmaker maar verder vind ik pedro nou geen byzondere voetballer

7 juni 2011 om 17:17

Haha dat je zoiets zegt over een wereldkampioen en een basiskracht bij een ploeg die al 10 titels gewonnen heeft, zegt echt alles over je voetbalkennis.

7 juni 2011 om 17:44

pedro speelt al maanden zwak en voegt niets toe aan f.c barcelona maar omdat hij catalaan is laat guardiola hem staan .ik ben niet onder indruk van pedro .hij maaktwel eens af ja maar dat komt omdat de ballen van xavi en iniest perfect krijgt dan is het niet te missen.zelfde geld voor busquets dat is ook maar een mee voetballer hij bij iedere andere club van de top niet eens in basis zou staan

7 juni 2011 om 17:48

''maar omdat hij catalaan'is ''

Haha Psv-10-, misschien heeft Tece nog gelijk ook, want Tenerife (zijn geboorteplaats) is een eiland

7 juni 2011 om 17:54

Over die titels moet ik je gelijk geven maar ik wil je er wel even op wijzen dar Pedro nou niet bepaald een bepalende speler was voor Spanje tijdens het WK. Ik herriner me nog een actie die Spanje bijna de wedstrijd tegen Chili kosten toen hij Torres over het hoofd zag. Het is dan wel een wereldkampioen maar hij was niet bepalend. Over die 10 prijzen valt natuurlijk niets te zeggen daar heb je gewoon gelijk in.

7 juni 2011 om 18:30

Mee eens. Pedro in vorm nog altijd beter dan Sanchez. Sanchez is wel een groot talent en geweldig om hem erbij te hebben.

7 juni 2011 om 19:06

Haha Pedro een Catalaan! Pedro komt uit Tenerife.

En iemand die een bijzonder record achter zijn naam heeft staan oftewel in 6 verschillende competities scoren wat niemand ooit heeft kunnen bereiken. Dan moet je wel een 'niet' bijzondere voetballer zijn zoals jij beweert!

Niet te vergeten zijn belangrijke aandeel in het winnen van de Europese supercup en wereldbeker voor clubteams maar dat kwam ook omdat de ballen perfect gegeven werden

7 juni 2011 om 19:08

Pedro speelt al een tijd zwak, zelfde als villa. Doordat ze vermoeid zijn en pedro gewoon uit vorm. Dat busquets niet bij iedere topclub in de basis zal staan denk ik ook , maar dat geeft toch maar aan dat ze er niks van bakken met wel worden gezien als het beste elftal ooit

7 juni 2011 om 19:29

ok hij komt uit de eigen jeugd maar omdat hij bij de barca school komt .zal hij nooit eruit worden gehaald

8 juni 2011 om 01:26

De ballen werden goed gegeven maar zijn aanname en afronding waren ook goed. Bij zijn aanname stuiter de bal niet. Dit duid op een goed techniek en balbeheersing. Spelinzicht komt met meer ervaring.

Dit is dus het begin van het einde voor Afellay. Sachez is echt een supertalent. Indien hij komt zal hj ‘ibi’ helemaal doodconcurreren. De Chileen is veel dreigender, veel technischer, veel sneller en veel beter in dribbelen dan Afellay. Verder is Sanchez ook 2 jaar jonger dan ‘ibi’.

7 juni 2011 om 17:17

het is appels met peren vergelijk het zijn twee totaal verschillende spelers. afellay is meer een spel maker een middenvelder hij is echt niet sneller dan afellay want afellay rent alves al eruit dat zegt me toch al genoeg .als afellay op snelheid is hij door neiamnd te houden jij vergist in zn snelheid hij is echt supersnel en kwa techniek is afellay uitstekent hoor.en afellay is eigenlijk geen buiten speler en dat is sanchez wel

7 juni 2011 om 19:25

Ik ben op de hoogte van de acceleratie van Afellay, maar ben jij op de hoogte van de snelheid van Alexis. Die jongen zal na Messi de snelste aanvaller zijn aan bal. Verder gaat het om de positie. Wie is de beste als aanvaller. Sanchez heeft gewoon veel meer dreiging dan Afellay. Afellay is wel een betere passer, dat wel.

Een goede speler voor Barcelona. Ik verwacht dat hij het met zijn techniek en zijn flair wel gaat maken bij Barcelona. Hij zal dan met Pedro moeten concurreren voor een plek op de flank. Als er dan een voorhoede speler uitvalt dan hebben ze een waardige vervanger. En die is ook wel nodig met het aantal wedstrijden dat Barcelona speelt. Verder is het natuurlijk altijd handig als je een speler als Pedro of Sanchez op de bank hebt om de wedstrijd open te breken.

Het enige minder aspect aan deze transfer(mocht het rond komen), is dat hierdoor de kans op speeltijd voor Affelay minder wordt. Dat vind ik als Nederlander toch wel spijtig.

Als Barcelona aanklopt kun je moeilijk weigeren. Het is een speler voor de breedte die bij andere clubs gewoon een basisspeler zou zijn. Hij is nog jong en hij heeft dus genoeg tijd om zich te rijpen tot een eventuele basisspeler, maar met de huidige selectie van Barcelona gaat dan nog wel even duren.

8 juni 2011 om 01:27

Vraag aan Drenthe wat hij doet als Real aanklopt.

Alle spelers willen naar een topclub en als de club de hoogste salaris heeft dan is het lekker meegenomen. Vergeet niet dat deze jonge komt niet uit Europa maar Zuid-amerika. Dus hij zal wel een of andere moeten onderhouden.

Jammer ik kan altijd wel genieten van deze jongen en nu gaat hij naar barca en zit hij waarschijnlijk ook vaak op de bank en kan ik niet genieten van zijn actie's.
trouwens voor de mensen die zeggen dat dit geen concurent is voor affelay dat is hij wel degelijk denk bijvoorbeeld maar aan de halve finale cl tegen real waar affelay erin komt voor pedro dus als ze pedro nu zouden wisselen zou waarschijnlijk sanchez erin komen.
had hem liever bij een club gezien waar hij meer zou spelen.
ook vind ik dit een beetje een raare aankoop van barca nu kan iedereen wel zeggen ze hebben 130 miljoen van de cl maar dat betekend niet dat je meteen wissels moet kopen van rond de 30 miljoen als je veel geld heb hoef je dat niet meteen uit te geven.
ik denk dat ze beter iemand uit de jeugd hadden kunnen laten doorstromen maar het kan natuurlijk ook dat er op dit moment er even niemand goed is op deze positie.

Erg goede aankoop van Barca, dit vind ik echt een van de beste voetballers op aarde. Ik hoop dat Villa nu weer in de spits zal gaan spelen en Messi vanaf rechts, zodat ze daar 2 spelers die met hun goede been naar binnen kunnen komen. Of Pedro krijgt gewoon weer een basisplaats, dan kan Messi wel in de punt blijven spelen.

Kijk, ik vind Sanches een uitstekende speler, maar ik denk dat hij beter naar een club kan gaan waar hij wekelijks speelt. Bij Barca is Messi totaal onomstreden en Pedro en Villa hebben ook een goed seizoen gedraaid. Maar als je Sanchez als extra aanvaller erbij kan nemen is dat als club natuurlijk prima, alleen zal die jongen niet als basisspeler beginnen denk ik zo. En natuurlijk wil ik graag dat Afellay zo ook z´n minuten maakt.

Geweldige speler maar ik vind het een totaal onnodige aankoop van Barcelona. Villa, Messi, Pedro, Iniesta, Affelay, Jeffren, Bojan kunnen spelen in de aanval! Dit vind ik zonde voor spelers als Bojan, Jeffren en ook Nolito!

7 juni 2011 om 17:36

Jeffren gaat vrij zeker weg en Bojan mss ook zelfs (al dan niet uitlenen).
Nolito is al weg naar Benfica.
Inderdaad vooral zonde voor Affelay - maar het is zeker nuttig om hem te hebben zodat er iets meer gewisseld kan worden vooraan afhankelijk van moeheid en vormpeil

Alles leuk en aardig dat gerouleer, maar het zijn meestal de vaste spelers die basis-elf vervangen. Daarbij denk ik aan een Keita, Bojan, Maxwell, Thiago, Adriano en Mascherano. Afellay zat ook vaak nog op de bank wanneer de B-garnituur speelde. Met de komst van Sanchez zal de speeltijd voor hem alleen maar minder worden. Zonde, leek op de goede weg bij Barcelona.

Gaat Barca net als het oude Real bijna elk jaar een nieuwe aanvaller kopen?

06/07 Gudjhonsen
07/08 Henry
09/10 Zlatan / Keirrison
10/11 Villa
11/12 Sanchez/ Rossi??

Verder een goede speler, past wel bij het spel van Barca.. Wel jammer voor Afellay, weer een concurrent erbij..

Zonde dat hij voor Barca gaat kiezen.

Guardiola zal Iniesta-xavi-busquets en Villa-pedro-messi niet snel veranderen.

Dat betekent dat Sanchez gaat invallen en bekerwedstrijden gaat spelen zoals Affelay.

Hij kon beter naar Manchester City of Chelsea gaan waar hij verzekerd was van basisplaats.

Toch kan deze transfer wel eens niet doorgaan, als City en Chelsea meer betalen dan Barca

Nou Afellay bel je zaakwaarnemer maar op, nu wordt je speelkans alleen maar kleiner.
Ik blijf er bij hij had niet naar Barca moeten Mocht Sanchez komen heb Barca een goede aankoop binnen gehaald.

Beetje overbodig als je het mij vraagt. Had liever een topmiddenvelder ( Fabregas, etc ) of een jong verdedigend talent ( Sakho , etc ) gezien.

Sanchez is meer een nummer 10 dan een aanvaller. Dus Barcelona gaat hem niet op de flanken zetten (hij is niet snel) en al helemaal niet in de spits (het is geen pure afmaker). De man heeft een dodelijke steekpas, dat is zijn kwaliteit. Afellay heeft niks te vrezen van hem.

7 juni 2011 om 17:31

Volgens mij verwar jij Sanchez met iemand anders. Of je kraamt onzin uit. Sanchez is een pure rechtsbuiten die juist enorm snel is. Het is inderdaad geen echte spits, maar daarvoor zal hij ook niet gehaald worden. Afellay heeft dus wel degelijk voor te vrezen door zijn komst.

7 juni 2011 om 17:38

Hij speelt rechtsbuiten, ook linksbuiten en als nummer 10. Hij gaat altijd naar binnen bij zijn aanval, en heeft een dodelijke steekpas. Als 4-4-2 systeem is hij dus een soort van rechtsbuiten, maar bij barca 4-3-3 zal hij gewoon een middenvelder worden. Omdat een steekpass dan als rechtsbuiten nutteloos is.

7 juni 2011 om 17:39

Denk je nou echt dat hij in de basis komt op het middenveld met Xavi, Iniesta en Busquets. Ik zie het niet echt gebeuren dat daar wisselingen in komen.

7 juni 2011 om 17:43

hij gaat ook niet in de basis spelen.. hij wordt stand-in voor iniesta

Een Real Madrid-aankoop van Barcelona... Als de rivaal dit soort peperdure breedteversterkingen doet is het walgelijk, doen ze het zelf is het slim. Tja, als Barcafans de wereld zo bekijken...

8 juni 2011 om 01:32

Frtorres,

Breedteversterkingen voor topclubs zoals, Barca, Madrid, Chelsea, Manu en Inter zijn altijd duur omdat zij de beste spelers zijn van de subtop. Deze clubs spelen in een seizoen voor meer dan drie titels.

Dit is echt goed nieuws. Hij is een geweldige speler voor de breedte. Een ontzettend groot talent. En voor de mensen die zeggen dat hij niet veel zal spelen heb ik dit te zeg: Pep geeft veel spelers rust. Dus dan krijgen de talenten echt wel de kans. En dit seizoen zag je ook dat Villa en Pedro uit vorm waren (met name 2e seizoenshelft) en dan kon je er niemand voor in de plaats zetten. Afellay is op dit moment nog niet goed genoeg voor de grote wedstrijden en dat geldt ook voor Jeffren en Bojan. Nu heb je iemand die echt en topper is als vervanger voor de 3 aanvallers. En als Villa en Pedro zo blijven spelen, dan staat hij misschien zelfs basis.

Nu alleen nog rond komen met Udinese, hopelijk zal dat wel voor iets minder dan 30 miljoen zijn .

7 juni 2011 om 17:37

Mag ik jou vragen waarop je concludeert dat Sanchez ''echt een topper is'' en dat Afellay ''op dit moment niet goed genoeg is voor de grote wedstrijden''?

7 juni 2011 om 17:41

Wellicht moet je dan eens een wedstrijd van Udinese bekijken of wat filmpjes op youtube opzoeken. Deze Sanchez is echt beestachtig goed.

7 juni 2011 om 17:42

Je kan aan Sanchez zijn spel zien dat hij gewoon dit niveau aan kan. Dat zag je vooral op het WK. Hij heeft bij Udinese hele mooie dingen laten zien en volgens mij is hij absoluut toe aan dit niveau.

Afellay is een jongen die van PSV komt en van PSV naar Barça gaan is een ontzettend grote stap. Dan zet je Afellay er niet in tegen Real Madrid.

Sanchez zal ook een half jaar moeten wennen, maar daarna zal hij vlammen, daar ga ik vanuit.

7 juni 2011 om 17:54

@tristanajax

ik ben bekend met sanchez en heb hem ook zien voetballen op het WK en bij Udinese. Maar om nou te zeggen dat hij nu een echte topper is... dat zou ik niet durven. Sanchez heeft zover ik weet nog nooit een CL wedstrijd gespeeld. Je kan zo een jongen toch onmogelijk peilen?

@lapulga_10

Als ik naar Afellays spel kijk heb ik niet bepaald het idee dat hij op een bepaalde manier onderdoet aan Sanchez. Tuurlijk was Sanchez de uitblinker van Chili op het WK, maar hoe kan Afellay hier tegen op boksen met al die supervedettes als Sneijder, Robben, VDV en RVP om hem heen? Dat is natuurlijk onmogelijk.

Overigens laat je het ook klinken alsof de stap van PSV naar Barcelona groter is dan de stap van Udinese naar Barcelona.. Tja, Udinese speelt dan wel in de italiaanse competitie -> het is geen Inter of AC. PSV zet hier tegenover dat er vaak CL werd gespeeld, iets dat zover ik mij kan herinneren misschien één keer bij Udinese het geval was.

Ik ben het trouwens wel met je eens hoor: Sanchez is een groot talent en een sublieme speler, die het zeker waar gaat maken. Maar om nou te zeggen dat Afellay de mindere van de twee is, vind ik een overstatement.

7 juni 2011 om 18:13

Maar ook als je Sanchez ziet spelen bij Udinese en dan met name de 1e helft van de competitie. Hij is zonder twijfel beter dan Afellay. Sanchez kan 1 van de beste ter wereld worden, Afellay kan dat niet.

7 juni 2011 om 18:14

En van Udinese naar Barca is geen grote stap?

7 juni 2011 om 18:20

Dat is een minder grote stap dan PSV naar Barça. Dat komt vooral door de competitie waar die clubs in zijn. de Eredivisie en de Serie A is nogal een verschil. Ik hoop dat je me nu beter snapt..

8 juni 2011 om 01:37

Lapulga_10,

Dat is het probleem van Ibi. Hij komt van PSV een counterploeg en is niet gewend om aanvallend combinatievoetbal te spelen.

Wat Ibi moet afleren is niet met zijn gezicht naar beneden altijd de bal te kijken. Hij is de enige speler van Barca die altijd naar de bal kijk, bij aannames, individuele acties, versnelling en passen. Zelfs Keita doet dit niet.

Grappig om te zien dat alle Barca fans dit gelijk een uitstekende breedte aankoop vinden (is het ook), maar als Madrid een breedte aankoop doet is het gelijk wanbeleid aangezien het hier wel over 30+ miljoen gaat waarschijnlijk.

Hopelijk komt Bojan nu naar Arsenal, die is te goed om nog een jaar op de bank te zitten. Ik vond Sanchez overigens meer een type speler voor Manchester United eerlijk gezegd, maar we gaan het zien of hij Pedro uit de basis krijgt (denk/hoop het niet).

8 juni 2011 om 00:25

fcroel,

Klopt wat je zegt. Heb al opgemerkt dat je hetzelfde nieuws aanpast van Barca naar Real Madrid dan krijg je hier 200 negatieve reacties.

Dit zou een goede opstelling voor Barcelona zijn. Als ze Rossi halen dan in de vooroede compleet. De 3 spelers voorin kunnen veel van positie wisselen.

Valdes
Alves
Puyol
Pique
Abidal
Xavi
Busquets
Iniesta
Messi
Rossi
Sanchez
7 juni 2011 om 17:52

heb jij nou echt het verstand van een kanarie?

ze gaan toch niet een elftal op twee plekken veranderen als je kampioen word + champions league pakt, ik vind die sanchez persoonlijk een heel goede voetballer maar niet beter dan pedro en zeker niet dan Villa

7 juni 2011 om 18:46

Pedro is toch niks man, lievelingetje van Guardiola. Sanchez is 10x beter.

Vind het aan de ene kant erg jammer voor Afellay en een aantal jeugdspelers. Maar ik vind Sanchez echt geweldig. Zou zich kunnen aanpassen aan het Barca-spel en dan af en toe in de wedstrijd zo'n mooie actie maken. Deze jongen is zéér wendbaar, snel en heeft bovendien ook een goed schot. Hij zou het nog weleens ver kunnen schoppen.

ja rossi was toch ook al bijna rond?ze kunne ook voor verdedigers gaan kijken

Daarmee zouden de speelkansen voor Afellay wel gaan slinken.

Afellay valt namelijk bijna alleen maar in op de flanken. Daar hebben nu Messi en Pedro de voorkeur. Met Alexis Sanchez komt er dus nog een concurrent bij. Er zal ongetwijfeld genoeg speeltijd overblijven voor Afellay, maar juist in de grote wedstrijden wil je spelen en die kansen lijken te slinken.

vind dit een erg goede speler maar hij staat dan wel de groei van Bojan in de weg .
Bojan kan nog heel ver komen en hij krijgt al zo weinig speeltijd als Sanchez dan ook nog komt dan is het helemaal klaar maar misschien toch halen om met pedro te rouleren en Bojan te laten groeien of neyar halen en hem laten gaan

Valdes
Dani Alves
Piqué
Puyol
Abidal
Xavi
Busquets
Iniesta/alex
Messi
Villa/Neymar
Bojan/Pedro
7 juni 2011 om 18:50

@bojan Krkic

Ik denk dat Bojan als ruilmiddel gaat dienen voor een andere speler. Ben bang dat we hem na de zomerstop voorlopig niet meer bewonderen in de Blaugrana kleuren.

7 juni 2011 om 19:11

Bojan zal ongetwijfeld Worden verkocht ( met terugkoop) of verhuurd. Hij moet wekelijks spelen en kan daarna villa vervangen want die jongen is fenomenaal. Daarnaast zal jeffren ook wel weg gaan. Dus dan houd je villa pedro messi affelay over. 4 spelers voor 3posities.

7 juni 2011 om 19:45

Niet helemaal mee eens, ik zou het als volgt doen voor aankomende zomer:

Valdes
Dani Alves
Puyol/Sakho
Piqué
Abidal/Angel
Xavi/Cesc
Busquets
Iniesta
Sanchéz
Messi
Villa

Barcelona toch, dit is toch zo onnodig? Waarom in hemelsnaam?

7 juni 2011 om 18:04

Omdat hij gewoon beter is dan Villa en/of Pedro? Althans dat denk ik wel wat ik van hem gezien heb.

7 juni 2011 om 18:46

Hebben Villa en Pedro het laten afweten afgelopen seizoen? Nee, waarom zou je ze dan vervangen?

9 juni 2011 om 17:34

Heel de tweede seizoenshelft was David Villa niet in vorm. Maar je hebt een punt dat hij het niet heeft laten weten, hij kan ook zonder dat hij in vorm is belangrijk zijn, mee eens!
Pedro heeft veel meer in zijn macht dan hij afgelopen seizoen heeft laten zien!
Met Alexis Sanchez erbij, krijg je meer concurrentie en blijven ze voorin scherp. Ik weet zeker dat Alexis Sanchez een meerwaarde voor Barcelona is.

Jammer dit ergens, het verhoogt de speelkansen van Affelay natuurlijk al niet. En als je zo'n type haalt dan moet die zeker genoeg spelen, Pedro lijkt het slachtoffer te worden dan. Er zal ongetwijfeld wel geroteerd worden, maar sowieso heeft iedere trainer een type-elftal, en een speler als Sanchez verdient zeker niet om buiten dit type-elftal te vallen, maar Pedro evenmin eigenlijk.

Vind Sanchez een goede aankoop (als hij komt) maar hoop stiekem nog steeds op de komst van Fabregas. Sanchez is denk ik even goed als Pedro maar Sanchez is een speler waarvoor het publiek naar het stadion komt. Fluwele techniek en een echte smaakmaker. De minder goede versie van Messi zou ik zeggen. Fabregas zou voor de nodige creativiteit kunnen zorgen en misschien is er zelfs een middenveld van Fabregas-iniesta-xavi mogelijk. Dat tik je de tegenstander helemaal weg, alleen moet Fabregas dan wel in de verdedigendere rol spelen.

7 juni 2011 om 18:49

Ik denk dat die 3 dan gaan rouleren en dan vooral Xavi want die wordt toch alweer een dagje ouder.

Goede speler voor Fcb, ook al zie ik hem dus liever naar CFC gaan, omdat we een aantal nieuwe spelers erbij nodig hebben..

Die geven daar in spanje ook miljoenen uit hé! Elk jaar een nieuwe spits...

7 juni 2011 om 18:22

@frikx

Hoe ''spijtig'' het ook is, het is de hedendaagse realiteit. Teams als Manutd en Real Madrid kunnen zo 2 verschillende, sterke teams opstellen met de selectie die ze tot hun beschikking hebben. Barca heeft een veel te smalle selectie.

7 juni 2011 om 18:45

Jahoor, wat een onzin.. Ze geven elk jaar 100 mil uit, dan kan je echt niet zeggen dat je een smalle selectie heb!

7 juni 2011 om 19:06

@frikx

Neem jij jezelf nog serieus? Het gaat er niet alleen om wat je inkoopt, maar wat je nog tot je beschikking hebt. Dus minus wat je verkoopt

2010/2011:

73,5 miljoen ingekocht (4 spelers) - 39 miljoen verkocht ( 2 spelers, Zlatan niet meegerekend, zijn bedrag gaan we nog ontvangen)

2009/2010:

92 miljoen ingekocht (4 spelers) - 24 miljoen verkocht (3 spelers exclusief Cáceres en Hleb die met nog een paar anderen op huurbasis bij een andere club zijn)

2008/2009

92,5 miljoen ingekocht (6 spelers) - 50 miljoen verkocht (7 spelers)

Het is allang duidelijk dat Barca een niet al te brede selectie heeft, met weinig toegevoegde waardes op de bank.

7 juni 2011 om 19:06

De afgelopen 4 jaar werd elke jaar een spits gehaald. Dan heb je al 4 spitsen plus je jeugdopleiding die altijd geprezen word. Leuk dat je man U en Real opnoemt maar financieel gaat het bij Real nog het beste van de 3. Je sneer naar Real is mislukt, helaas.....

7 juni 2011 om 19:12

@haha-halarmcf94

Het feit dat jullie overal een sneer in willen zien is jullie eigen tekortkoming, beste calimero.

Misschien snap jij niet dat 1 1 = 2 en 2-1 = 1 en dat soort rekensommetjes.

De afgelopen jaren werd er inderdaad telkens een spits gehaald, maar er werden ook spitsen verkocht. Wat is het gevolg? Nada... nog steeds een even smalle selectie. Misschien dat de basiselftal wel sterker is geworden.

Ik heb het overigens nergens over de financiën... probeer vooral de realiteit te ontkennen. Je bent blind als je niet ziet dat Manchester en Real een erg brede selectie hebben... goed voor 2 volwaardige basiselftallen die mee kunnen doen om de CL.

7 juni 2011 om 19:20

Geloof me, ik kan rekenen: Cum laude met Wiskunde B & D diploma gehaald.

Waar probeer ik een sneer uit te delen? Jij probeert een sneer uit te delen terwijl ik je op feiten wijs: als Dit spelertje erbij komt dan is er 5 jaar op rij een spits gehaald. Die moesten steeds weg door slecht aankoopbeleid en daardoor zit Barcelona én met een smallere selectie én met grotere schulden.

Dat Man U en Real 2 teams om de CL kunnen laten strijden komt omdat de spelers die ingekocht worden niet meteen weer moeten vertrekken. Een lange-termijn beleid zorgt daarvoor en krijg je dat wat in de laatste zin van de vorige alinea staat.

Calimero? Meen je dat? Je geeft je niveau weer met 1 woord.

7 juni 2011 om 19:31

@halarmcf94

Begrijpend lezen kun je in ieder geval niet. Jij zegt dat ik een sneer uitdeel, ik ontkracht dat. Ik heb het nergens over jou, dat jij een sneer uitdeelt. Daarom is inderdaad calimero het gepaste woord. Niet denken dat iedereen altijd tegen jullie is.

Wederom kom je met een onderwerp waar ik het totaal niet over heb. Waarom kom je überhaupt over schulden praten? Ik heb het puur over de breedte van de selectie en dan kom je met een ander onderwerp.

Jullie zijn overigens de laatste die mogen praten over de schulden van Barcelona. In tegenstelling tot jouw club, heeft Barca jarenlang met een non-profit-organisatie op haar shirt gespeeld. En daardoor loop je ook massaal inkomens mis... maar dat hoef ik jou niet te vertellen toch? Ik neem aan dat je dat zelf wel doorhad met je Cum Laude diploma.

7 juni 2011 om 19:47

En helaas zie jij geen verband. Ik kom met de schulden omdat je steeds die spelers koopt!

Je koopt 5 jaar op rij een spits die of voor minder verkocht word of zo oud/slecht doordachte aankoop is dat hij snel weer stopt. Als je zo doorgaat komt er relatief gezien steeds niemand bij terwijl je wel veel geld kwijt bent.

Doordat je dus steeds een spits koopt die binnen no time weer stopt of voor minder doorverkoopt groeit je selectie niet en ben je toch veel geld kwijt. Dat je commentaar hebt op de selecties van Manu en Real is dan ook dom, aangezien met beter beleid Barcelona ook een brede selectie had kunnen hebben, zeker met de status die de club heeft.

En leuk dat je met unicef aankomt. De Real Madrid Foundation krijgt miljoenen voor allemaal projecten over de hele wereld. De spelers zelf gingen met kerst langs alle ziekenhuizen in Madrid om cadeaus uit te delen aan kinderen. Leuk dat je met unicef rondloopt, terwijl je ook gewoon zelf miljoenen in je eigen organisatie kan steken en je eigen spelers op kan trommelen voor het goede doel. Andere aanpak dus.

7 juni 2011 om 19:49

@halarmcf94: Cum Laude met Wiskunde B&d? Lekker blufpoker dit, of niet? Laat me niet lachen, man? Wat voor een niveau doe je? Vmbo BB, KB misschien? Daarnaast keur ik af dat Barcelona zoveel geld uitgeeft als ze de opvolgers al in huis hebben.

7 juni 2011 om 19:54

Wiskunde D is alleen beschikbaar op VWO naar mijn weten, dus VWO it is. Als iemand mij gaat leren tellen....

Het grappigste is inderdaad dat ze zulke spelers in de jeugd rond hebben lopen. Het tweede team is ongelofelijk hoog geëindigd in de segunda en de Juvenil A is ten koste van Real kampioen van Spanje geworden. Dan heb je Bojan en Jeffren ook nog dus zonde is het zeker.

7 juni 2011 om 19:56

@halarmcf94

Zucht...tuurlijk zie ik verbanden. Maar dat interesseert me geen ene moer op dit ogenblik... ik heb het P U U R over het feit dat de selectie te smal is... dat er financieel wanbeleid achter zit geloof ik ook wel. Maar neemt niet weg dat ik vind dat de selectie wel wat breder kan. Daar gaan al mijn comments zo'n beetje over.

Waarom kom jij met de Real Madrid Foundation? Ik begrijp heus wel dat Real Madrid aan charity doet hoor... alleen hebben ze altijd met een commerciële sponsor gespeeld... Barca daarentegen met Unicef.

Het is geen wedstrijdje wat ik ervan probeer te maken ofzo... dat Barca charity work doet en Real niet... ging me erom dat Barca mede hierdoor enorm veel inkomens is misgelopen. Je hoeft niet alles als een aanval te zien.

Loosen up.

8 juni 2011 om 00:30

Real Madrid is het enige team die een benefiet wedstrijd heeft georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbeving in Lorca.

Waar was Barca?
Oh sorry, Barca is een buitenlandse club van een land die niet bestaat.

8 juni 2011 om 01:40

Lionelbarca,

Wat denk je van de uitgaven van belasting die je moet betalen op de transacties?

Als Real Aguero koopt voor 40 miljoen netto dan kost dit 60 miljoen.

8 juni 2011 om 02:01

@gordinho

Zoals eerder vermeld had ik het niet over de financiën. Al zou het 1 miljard euro zijn... het ging me erom dat de selectie te smal was.

Ik ken verder de fiscale aspecten niet en daarom zal ik daar ook niet op in gaan.

En wat een bullshit over Lorca. Mooi gebaar van Real Madrid. Maar je mist mijn punt volledig. Barca speelt met Unicef op haar shirt. Gevolg? Mislopen enorme inkomens van een commerciële hoofdsponsor.

Geez... cursus begrijpend lezen zou je wel goed doen denk ik.

Wat is de niveau hier laag zeg!
Pedro is veel beter dan die rare Villa die sinds Februari tot 28 mei maar 2x gescoord en elke kans verprutst.
+ Villa is 30 en Pedro pas 22 dus ik denk dat Pedro eerder een basisplaats krijgt als Sanchez basisklant wordt.

Zie je Barca koopt ook met hoge cijfers he Barca fanboys
Maar ja Sanchez is denk ik voor de basis ik denk dat Guardiola ook zat is van Villa.
Ik weet zelf niet op welke positie Sanchez speelt maar ik zie hem wel vaak scoren als ik effe op livescore zit.

Valdes
Dani Alves
Pique
Puyol
Abidal
Xavi
Busquets
Iniesta
Pedro
Messi
Sanchez
7 juni 2011 om 18:23

Ik vind dat je hier de all-time topscorer van ''la Roja'' tekort doet. Villa scoorde nog wel een prachtdoelpunt in de finale, en was 20 keer trefzeker. Leeftijd doet er ook niet toe. Villa heeft heel zijn carrière al bewezen een goaltjesdief te zijn, Pedro komt net kijken.

PS: Villa is geen 30, maar 29 jaar oud.

7 juni 2011 om 18:41

@ Merengues#1

Hoe lang kijk jij al voetbal? Ik denk nog niet eens 2 jaar want Villa is in vorm 1 van de beste spitsen op deze aardbol. Daarnaast is Sanchez een flankspeler dus hij moet gaan concurreren tegen Pedro, weliswaar staat Villa nu ook op de flanken maar in een interview heeft hij gezegd dat hij veel meer op de spitspositie gaat spelen ( daar is hij een meester in ).

Guardiola zat van Villa? Laat me niet lachen, Guardiola heeft van 1992 tot 2001 voor Spanje gespeeld dus hij moet wel zien dat de topscorer allertijden niet zomaar een spits is.

Lachwekkend hoe hoog het niveau is op VZ ( not ).

8 juni 2011 om 00:43

Yannickdiemen,

Waarom denk je dat Real Madrid Villa niet had gekocht voor 40 miljoen?

Real betaalt veel geld voor een speler maar die prijs is wel verantwoordelijk.
Universiteit van Salamanca heeft een wetenschappelijke formule bedacht om de prijs van een speler te bepalen rekening houden met zijn leeftijd, sportieve prestaties en commerciële waarde. De waarde die ze berekenen voor spelers komen dicht bij de bedrag die Madrid betaalt voor spelers. Wat zij beweren is dat er te weinig wordt gekeken naar commerciële waarde van een speler. Bij Villa zeiden ze dat hij maximaal 30 miljoen waard is. Real wou Villa niet voor 40 miljoen kopen. Wat Real had aangeboden kwam overeen met het bedrag berekent door Universiteit van Salamanca. Barcelona heeft wel 40 miljoen betaalt. Barcelona zal deze geld nooit terugverdienen noch door sportieve successen en door commerciële inkomsten.
Dus wat Barcelona nu mee bezig is niet op langer termijn houdbaar. Daarom is de schuld van Barca 2x hoger dan Real. Het afsluiten van een lening om salarissen te betalen is al een signaal.

7 juni 2011 om 19:14

Villa zal gewoon basisklant zijn, Hij is een droomspits voor ons. De laatste tijd uit vorm en pas zijn 1ste jaar.. Hij heeft gewoon gedaan wat van hem verwacht werd, Dus pep zal villa echt niet beu zijn . Daarnaast geeft barca veel geld uit ( net als elke topclub) maar barca is de laatste 10 jaar succesvol dus dan doe je het toch goed lijkt mij

Geweldige voetballer. Hoop dat het snel rond is deze transfer. Ik denk dat David Villa wordt opgeoffert?

las op VZ dat Bojan in de deal wordt betrokken. Heerlijk dat hij eindelijk speeltijd gaat krijgen. Gok dat Barcelona bij zijn verkoop wel een lage terugkoopsom opneemt. Guardiola kan het grote talent van Bojan gewoon niet in zijn systeem benutten maar wellicht een volgende trainer wel.

Voorhoede van Barca kan nu gaan rouleren. Je hebt nu: Messi - Pedro - Villa - Affelay - Sanchez' - Jeffren. Volgend seizoen gewoon weer kampioen

7 juni 2011 om 18:12

Mits hij naar Udinese wil. Kan me voorstellen dat hij liever in Spanje blijft.

7 juni 2011 om 18:25

Dan heeft Barcelona natuurlijk een groter probleem. Zijn ze dan bereidt zo rond de 30 miljoen te betalen voor Sanchez. Als dat niet het geval is dan kunnen ze of andere spelers aanbieden of dan komt hij niet. Zal dus ook voor Sanchez nog vervelend kunnen aflopen.

Volledig overbodige speler, die waarschijnlijk voor miljoenen wordt gekocht. en dat terwij eigen talent krkic dan maar weg word gedaan. Zou na Ibra, nu ook Villa weg worden gedaan? ''omdattie uit vorm is''...

7 juni 2011 om 18:18

@stretfordend

Ibra moest em peren omdat hij totaal niet in het systeem paste. Hij hoort thuis in een systeem waarin hij de belangrijkste speler moet zijn. Het spel moet helemaal op hem gericht zijn.

Verder is dit ook totaal niet overbodig. Zoals al 2389233 keer aangegeven hier, mocht Barca van geluk spreken dat MVP bijna nooit geblesseerd was. Want aan een Bojan, Jeffren of Ibi heb je vrij weinig. Barca heeft een veel te smalle selectie. Tijd om dit te verbreden.

Wat een onzin aankoop eigenlijk. Ze hebben toch ook nog Krkic? En daarnaast toch nog wel wat talenten in de jeugd? Het beleid van Barca wordt vaak bejubeld, maar dit soort aankopen vind ik daar geen voorbeeld van.

Wie is beter Alexis Sánchez of Neymar??..

Want ik ken die Alexis Sánchez niet en volg de club Udinese ook niet zo, dus vandaar dat ik graag wil weten wie beter is. En hoe oud is Alexis Sánchez??..

Wat ik opmerkelijk vind is, dat ik niemand hoor over de handelswijze van Barcelona. Dat er eerst met de speler uit is en dan nog eens met de club eruit moet zien te komen. Dit effe los van het feit van òf udinese wel of niet toestemming gaf, want dat weet ik niet zeker.

Maar is het niet zo dat men eerst met de club eruit moet komen en dan pas met de speler?. Want nu heeft men een speler al helemaal verlekkerd met die 3 miljoen salaris en als men dan niet eruit komt met Barcelona zit je met een speler, die zwaar teleurgesteld is.

8 juni 2011 om 01:44

Barca heeft zeker de club geïnformeerd over zijn interesse en de club heeft zijn fiat gegeven.
Nu dat Barca een akkoord heeft met de speler kunnen ze onderhandelen met de club.

Gweldige speler, ik verwelkom hem met open armen, zal ook goed in het spelletje van Barca passen en ruimte creeren doordat hij vaak aan de lijn blijft plakken. Die ruimte kunnen Messi Xavi en Iniesta goed gebruiken. De vraag is echter: Gaat dit ten koste van Villa of Pedro? Villa is de laatste tijd uit vorm maar had wel een geweldig WK, en hij is de enige Echte spits van Barcelona. Pedro is zich nog ontzettend aan het ontwikkelen en een afname van speelminuten zou zonde zijn. Sanchez is wel veel gevaarlijker dan Pedro, dus zou een voorhoede zoals aangegeven bij de opstelling 't meest logisch zijn. Echter, Sanchez is een rechtervleugelaanvaller, hoop dat hij ook op links kan. Maar hoe dan ook is dit een geweldige aankoop, hoop alleen dat Bojan wel blijft, maar Jeffren wordt verkocht. Dan heb je voor in de voorhoede: Messi, Villa, Sanchez, Pedro, Afellay, Bojan, elke positie dus dubbel bezet en dat is met Barca's drukke speelschema wel nodig!

Valdes
Alves
Puyol
Piqué
Abidal
Xavi
Busquets
Iniesta
Messi
Villa
Sanchez

Ben benieuwd of hij zichzelf kan bewijzen in Camp Nou. Ik vraag me alleen af op welke positie hij komt te staan. Moet Pedro nu uit de basis, of wordt Sánchez bankzitter?
De komst van Cesc Fàbregas lijkt me nu niet meer aan de orde. Naast het feit dat Barça zoveel geld niet meer kan uitgeven, is er dán helemaal geen plek meer in de basis voor beide mogelijke aanwinsten.

Ongelofelijk dat er nog zoveel haat heerst tov Barça. Het is blijkbaar verboden om een bredere selectie te hebben! Man United heeft Berbatov, Rooney, Hernandez , Owen, Nani en Valencia. Real Madrid heeft Higuain, Benzema, Adebayor terwijl ze met 1 spits spelen. Barça heeft MVP van topklasse, en Bojan is nog een beetje te licht net als Jeffren. Je levert veel kwaliteit in als je 1 van de 3 eruit haalt, en dat kan Barça niet opvangen. Nu wel als Sanchez komt, en dan zit iedereen te janken. Barça mag blijkbaar maar 20 spelers hebben in de selectie volgens vele...

7 juni 2011 om 19:20

helemaal met je eens vriend. alle teams mogen dit behalve Barca, want Barca 'heeft een hoge schuld'. Heel kortzichtig allemaal, Barca's omzet is zo gigantisch dat die schuld zo kan worden teruggebracht en ook met een schuld mag een club nog spelers kopen!

Ik vind het bijzonder opvallend dat een ploeg al persoonlijk rond is met een speler terwijl ze niet eens een akkoord hebben met de ploeg. Ik vind zoiets toch wel opmerkelijk en eigenlijk een zeer vreemde manier van onderhandelen. Als Udinese nu niet akkoord geraakt met Barca dan hebben ze juist helemaal niets en wat gaat dan gebeuren? Dan moeten ze dat 'contract' als het al bestaat verbranden of in de prullebak gooien.

Udinese zal zich zowiezo niet zomaar opzij laten zetten omdat het Barca is. De Catalanen zullen een aardig bedrag moeten betalen, denk iets van rond de 30 miljoen. Persoonlijk zou ik hem veel liever in Italie houden aangezien ik hem een fantastische speler vind en de Spaanse competitie niet bepaald veel volg. Ook is het zonde voor hem dat hij de concurrentie zal moeten aangaan met oa Pedro en David Villa. Overigens vind ik het opvallend dat hij wel drie miljoen zou verdienen terwijl italiaanse bronnen melden dat hij in Italie bij twee ploegen minstens vier miljoen kan gaan verdienen..

7 juni 2011 om 19:00

Dat gebeurt volgens mij wel vaker. Dat eerst de spelers worden overgehaald en daarna pas een akkoord komt met de club. Is het zo'n probleem om dat 'contract' dan weg te gooien in de prullenbak of te verbranden? Dat heb je zo gedaan volgend mij xd

Ik denk ook dat het een bedrag word rond de 30 miljoen. Het is inderdaad opvallend dat hij dan voor Barça kiest, dat betekend toch dat deze jongen niet voor het geld kiest. 3 miljoen is ook natuurlijk erg veel. Ik zou niet weten wat je met 3 miljoen per jaar moet doen..

7 juni 2011 om 20:20

Het kost veel moeite om een contract te maken! Daar moeten ze over handelen en er moeten allemaal clausule's worden bedacht om hem te laten tekenen. Vind het ook best wel raar dat ze eerst met de speler rond komen, de club lijkt me belangrijker als een speler daar nog steeds een contract heeft. Daar moet je de transfersom mee afspreken. Maar papiertje weg gooien is inderdaad niet veel werk, maar er heeft wel veel werk in gezeten.

Maar ik zou het ook zonde vinden als hij naar Barcelona komt. Villa of Pedro zullen op de bank terecht komen, of misschien zelfs hij. Het is goed om een erg goede bank te hebben. Maar om 30 miljoen uit te geven en een ander talent minder te laten spelen? Dat gaat te ver, ja ik weet wat Real doet, ik vind dat ook niet slim, geen reacties daarop

7 juni 2011 om 20:28

Om te beginnen een mooi huis kopen ben je zo weer 1 miljoen lichter.
Daarna koop je een auto (of 2) zo weer half miljoen lichter. Dan ga je een paar keer te hard rijden weer paar ton lichter zit je al op 2 miljoen.
Dan geef je een house warming party voor stuk of 100 man weer wat lichter dan ga je kleren kopen veel kleren kopen weer een miljoen minder en je bent door je 3 miljoen heen.

7 juni 2011 om 23:12

@sa2juve

Ik denk dat Udinese bepaalde voorwaarden heeft gesteld voor ze met Sanchez mochten praten, en Barça zal die voorwaarden waarschijnlijk hebben voldaan. Daarom dat er nog niet over een akkoord over transfersom is, maar waarschijnlijk wel om de manier van handelen en wat er specifiek gaat gebeuren.(gaan er spelers worden betrokken, hoe zijn jullie van plan te betalen enzovoort...)

Dit is echt een spsler die bij Barcelona past! Hij is erg aanvallend ingesteld, hij heeft veel flair en heeft een erg goeie dribbel.

Schijnt dat Bojan en Jeffren in de deal worden betrokken. Haha, wat is er aan de hand met de heilige jeugdopleiding en de filosofie? Eerst een sponsor op het shirt en nu ook nog eens jeugdspelers inruilen voor een speler die je eigenlijk al in je team hebt met dezelfde kwaliteiten (pedro). Blijkt dus toch niet zo'n heilig clubje te zijn.

Haha toch weer leuk om te zien hier. Madrid trekt spelers aan van 10m, Altintop transfervrij, maar dan kan het niet en is het een koopclub die onnodige spelers aantrekt. Maar als Barca 30-40m uitgeeft dan is het een nuttige aankopen, aanvallend ingesteld en die helemaal bij Barcelona past.

Om maar over de handelswijze te zwijgen. Met de speler praten, terwijl er nog niet een overeenkomst is met de club zelf.

Tja, hopelijk halen ze hem binnen. Zal mooi zijn als Bojan dan vertrekt en elders succes zal hebben. Dit is dan ook overigens exit Fabregas, althans voor deze zomer.

7 juni 2011 om 19:14

Oh oh wat zit het toch diep hè? Nog steeds zo blij met de Cdr? Wij vieren liever de La Liga winst en de Champions League(waarin er maar weer eens 7 La Masia opgeleide spelers in de basis begonnen, hehe.

En idd leuk om te zien, madrid geeft eens minder uit dan Barça, wat een wonder. Heilige jeugdopleiding ja, wacht nog maar even, nog 2 jaar. Deulofeu is de naam. Ook Thiago kan al moeiteloos in dit team meespelen. Eist al direct de rol van Xavi opzich wanneer die niet speelt.

7 juni 2011 om 19:24

Wat heeft de La Liga en CL met mijn reactie te maken? Het gaat nu over de transfer van Sanchez. Nou zo'n wonder is niet hoor. Madrid is in ieder geval niet zo gek om een speler voor 70M te halen en hem vervolgens na 1 seizoen de laan uit te sturen en opnieuw een halen van 40m.

We zullen zien wat Thiago zal brengen. Xavi vervangen zal moeilijk worden, heel moeilijk. Is toch 20 jaar dus ik zal maar opschieten.

Maar wat is er met Bojan en Jeffren aan de hand? De deal is nog niet beklonken, maar wat is er gebeurd met de zogenaamde filosofie waar Barca aan zich houdt gebleven? Blijkt opeens niet meer zo'n heilige clubje te zijn. Meer een hypocriete.

7 juni 2011 om 19:32

La Liga en CL Hebben net zoveel als madrid met dit artikel te maken. Oftewel, eigenlijk niks, maar jij bent de gene die madrid erbij haalt. En ik proef de haat gewoon in je post, vandaar. Dat weet je zelf ook wel.

Madrid is misschien niet zo gek nee, maar ach, of je koopt een speler voor 65m en die speelt kansloos slecht en heeft nooit meer zijn niveau gehaald, of je koopt, en verkoopt later een speler die je 70m heeft gekost, maar wint het jaar erop wel gewoon even de Liga en de Champions League. Ik weet het wel hoor

Xavi vervangen gaat niet gebeuren, maar Busquets neemt in mijn ogen de rol van Xavi's eerste seizoen onder Pep wel tot zich over. Toen speelde Xavi veel meer van achter.

En @ dat laatste, wie zegt dat alle spelers uit La Masia ook bij het eerste komen dan? De media misschien, maar dat moet je soms niet serieus nemen.

7 juni 2011 om 19:42

@juanitomaravilla

Pique, Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Busquets. Allemaal basisspelers. Maar ach... door 2 talenten/bankzitters te verhuren/verkopen is het opeens niet zo bijzonder meer he. We zijn hypocriet en houden ons niet meer aan de filosofie bwhaaha.

Wees jij nou maar blij met die ene eigen jeugdexponent die bij jullie in de basis staat. Veel meer zal het niet worden.

8 juni 2011 om 02:02

Juanitomaravilla,

Cruyff schreef al het Catalaanse dagblad La Vanguardia, dat Barca ook jeugdspelers kan verkopen voor harde cash. Hij bedoelde harde cash. Hij hamerde dat er versterkingen moet komen. Zijn argumentatie was dat Real Madrid bezig is aan een goede ploeg te bouwen en Barca niet in slaap vallen door hun succes. Tevens argumenteerde hij dat nu Real Madrid beter wordt geleid nu onder Mourinho.

Als Cruyff zulke opmerkingen maakt dan is het duidelijk dat Barca acute problemen heeft met geld en dat ze ook bang beginnen te worden voor Real. De gewone supporter zijn niet bewust maar iemand zoals Cruyff, die analyseert, met zulke opmerking komt dat is Real op de goede weg.

Wie moet hij uit de basis spelen A.u.b.? Pedro,villa,messi,iniesta,? vanaf het middenveld is het gewoon niet te doen om iemands plek over te nemen momenteel.ze passen allemaal perfect in het spel en het zou dus alleen betekenen dat hij en Affelay puur backup zijn.

En als je 30mil betaalt voor een Back up speler,dan moeten barca fans hun mond voortaan houden over Real madrid en de aankopen die ze maken.

Dan denk je dat Barcelona niet beter kan worden, komen ze met zo'n prachtige speler af

Hij verbaasde me echt op het WK. Ik had er wel al wat van gehoord en kocht hem enkele keren op FM, maar wat ie daar met die jabulani deed... schitterend hoor. Chili was dé smaakmaker op dat tornooi (naast Duitsland met Ozil, die me toen ook echt even heeft verbaasd zeg...).

Volgens mij gaat ie Pedro uit de basis spelen als hij naar Barcelona gaat.

Ik ben benieuwd wie het gaat worden. Barça wil het in ieder geval zo goedkoop mogelijk houden. Rossi zou ook 'maar' 3 miljoen per jaar ongeveer gaan verdienen.

En voor de mensen die zeggen dat er geen aanvaller nodig is hebben of alleen de CL Finale gekeken(waarin Pedro en Villa goed speelde) of geen idee hoeveel goeie aanvallers Barça heeft. Die 2 spelers hierboven speelde gewoon slecht de laatste weken/maanden, maar tijdens de CL wel weer goed. Oorzaak? De vele wedstrijden die ze speelde, vandaar dat er nog een goeie aanvaller bij nodig is. En kom nou niet aan met ' Ja maar Bojan, Jeffren en Afellay dan?' Die eerste is helemaal kansloos uit vorm dit seizoen en de 2de is alleen maar geblesseerd en veelste soft en voorspelbaar. De 3de komt net kijken op dit niveau/ word misschien wel meer als middenvelder gezien door de coach.

Zoals Pep vorig jaar al eens zijn, wil je prijzen blijven winnen, moeten er elk jaar wel veranderingen worden doorgevoerd.

Waar zijn Ayoze en Dani Alves als je ze wilt uitlachen ?

Belachelijke aankoop zou dit zijn ! Belachelijk !
30 a 40 miljoen voor een nieuwe bankzitter betalen, terwijl Rosell zei (we geven max. 45 miljoen uit).
Deze jongen past totaal niet bij Barca, deze jongen leeft van zijn dribbels en wat is ook alweer de regel nummer 1 bij Barca ? Alleen Messi mag dribbelen, als ze we ruim voor staan mag Iniesta het ook , maar voor de rest gaat er niemand pingelen met de bal !!!

En er komt nu weer zo'n rare die gaat reageren met '' ze spelen 70 wedstrijden per jaar dan kan je het seizoen niet in met 4 aanvallers, bla bla bla, dit seizoen speelde ze toch ook alle finales, ik zag nog steeds een fitte Messi Pedro en Villa.

Als je toch veel gaat uitgeven, koop dan een Centrale verdediger, want Puyol gaat niet meer zolang mee en Abidal leeft met de dag door de tumor(ik weet dat die is weggehaald, maar dat betekent niet dat er geen andere problemen kunnnen onstaan, waardoor die moet stoppen met voetbal).

Sanchez wees slim en ga niet naar Barca, je gaat je toch niet laten gebruiken net als Afellay ?
Je zet je trots toch niet opzij net als Maschcerano ?

7 juni 2011 om 19:46

Waarom wil je ze uitlachen? Dat is echt onzin, want dit is gewoon een uitstekende aankoop.

Jij bent vast voor Real? Daar lijkt het wel op. Deze man heeft ontzettend veel talent en Afellay had het toch ook alleen van het lopen met de bal? Toch past hij bij Barça. Bij Barcelona leer je zo ontzettend veel. Zo'n jongen met zoveel talent leert dat binnen de kortste keren aan.

Villa en Pedro waren ook uit vorm en dan heb je niemand die hun zonder moeite kan vervangen. Jij denkt dat een speler van hun niveau 15 miljoen kost? Tuurlijk kosten die veel!

Een centrale verdediger heeft Barça niet nodig met talenten als Muniesa en Fontas en Mascherano kan ook zo in de verdediging. Daarkan hij uitstekend uit de voeten. Dan heb je ook nog Abidal die daar uit de voeten kan.

7 juni 2011 om 20:00

Dus als iemand iets negatiefs zegt over Barca moet het een Madrid fan zijn ?
Afellay is gehaald voor het middenveld, maar speelt vaak als invallar voor Pedro/villa .

Villa en Pedro waren uit vorm ? 1-0 tegen Man.utd ?
3-1 tegen Man.utd ?

Barca heeft wel een verdediger nodig, want Masche gebruik je alleen als het moet in de verdediging.
Abidal heb ik al uitgelegd, maar je houd niet van lezen volgens mij ? Die man komt net terug van een verschrikelijke ziekte, er kan nog altijd iets mis zijn, Dokters zijn ook mensen die kunnen niet 100% zekerheid geven dat je nog 2 a 3 jaar door kan met je sport.
En die talentjes die je opnoemt. die zijn heus niet zo goed, anders had Pep er een wel ingezet ipv Busquets of Masche als Cv of als Lback toen Maxwel,adriano en Abidal afwezig waren.

7 juni 2011 om 20:14

Dat is wel 9 van de 10 keer zo. Anders wil je ze toch niet uitlachen?

Afellay is helemaal niet gehaald voor het middenveld. Hij is gehaald voor het middenveld, en als buitenspeler.

In de Champions League finale hadden ze ongeveer 3 weken rust, omdat Barça toen al kampioen was en zo konden ze een beetje uitrusten om zo nog 1 keer te vlammen.

Mascherano is gewoon uitstekend gebleken als centrale verdediger. Ik zou gewoon een nieuwe verdediger halen als Milito pas vertrekt en daar ga ik wel vanuit. We zullen het wel zien.

7 juni 2011 om 23:20

@schizo

Als jij het voetbal had gevolgd afgelopen maanden, dan weet je dat Pedro en Villa volledig uit vorm waren. Dat ze in de Cl-finale nog eens vlamden kwam door dat het ten 1ste een CL finale is, dan ben je gebrand om nog eens te vlammen, en ten 2de ze 3 weken rust hadden om zich voor te bereiden voor die wedstrijd. Dus als jij denkt dat Barça met +- 70 wedstrijden volgend jaar het met 4 aanvallers red, dan ben je niet goed in je hoofd.

Als Sanchez naar Barca komt betekent dat ook denk ik dat Rossi niet komt, tenzij Barca opeens het nieuwe Real Madrid gaat worden en ook met drie absolute topspelers op de bank wil spelen. Opzich begrijp ik wel dat ze een bredere en sterkere selectie willen voor volgend jaar aangezien hun grootste concurrent (real) ook een enorm brede en sterke selectie heeft. Ik vraag me alleen af of Sanchez dan wel de juiste speler is. Hij heeft een goede individuele actie, maar kan hij ook goed combineren? Dat is wel belangrijk voor het combinatiespel dat Barca speelt. Ik denk dat je bij Rossi meer zekerheid hebt dat hij het combinatiespel van Barca begrijpt, aangezien Villareal ook zo probeert te spelen. Maar goed, Sanchez is een erg talentvolle speler en misschien blijkt hij een van de beste aankopen ooit te zijn voor Barca. Vind het overigens wel raar dat Barca en Sanchez persoonlijk al rond zijn terwijl Udinese nog niet heeft toegestemd. Als Udinese nee zegt houdt alles op lijkt mij.

7 juni 2011 om 19:15

Als udinese nee zegt, zal het aguero of rossi worden wat ik zelf liever heb. Ik heb deze jongen nooit zien voetballen dusja. Ik heb ook geen idee wat voor jongen dit is, of hij uberhoubt wel in de groep past en niet zo een onruststoker is en feestbeest

7 juni 2011 om 23:22

@berry64

Udinese zal voorwaarden hebben gesteld voor ze met Sanchez mochten praten, er is nog niets gezegd over de transfersom, maar waarschijnlijk wel over de manier hoe ze willen onderhandelen. Hoe kan Barça nou een akkoord hebben, zonder Udinese van op de hoogte hebben gesteld? Overigens, de voorzitter van Udinese kwam gisteren al met het bericht dat Barça op poleposition was, dus er is wel degelijk al onderhandeld met de club.

Ik heb deze jongen bij Udinese niet echt meer gevolgd, alleen af en toe in een samenvatting. Maar op het Wk viel hij me onwijs positief op. Ik vond in de groepsfase Chili al het leukst en aantrekkelijkst van allemaal spelen en daar was die Sanchez één reden van.
Speelde met ongelofelijk veel passie en energie en bleven maar aanvallen.

Of deze jongen ook bij Barca uit de voeten kan, weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb hem daarvoor te weinig gevolgd het afgelopen jaar. Maar op het Wk liet hij zien wel degelijk te kunnen voetballen.

In principe zou et geen slechte aankoop zijn. Maar Barça moet niet 30 miljoen voor hem betalen, das veels te veel voor een vervanger van Pedro, Villa of Messi. Ze moeten maximaal 20 miljoen uitgeven voor hem, wat op zich wel zou kunnen als Barça een paar talentjes aanbiedt (zoals Jon. Dos Santos of Victor Vacquez).
Op zich een goede speler, mooie dribbel. Maar ik denk niet dat hij Pedro uit de basis zal spelen (messi en Villa zullen tog wel zeker zijn van hun plaats, Villa zal volgend seizoen 25 doelpunten maken in de PD, ben ik van overtuigd, hij was gewoon moe na een paar jaar achter elkaar alléén maar voetbal (sinds 2007/2008 speelde hij non-stop voetbal, zonder blessures, elk jaar zelfs in de zomer met WK, EK en Conf. Cup). Misschien dat Pedro een tijdje uit vorm zal zijn, maar ik prefereer Pedro, omdat hij er al staat.

Sanchez is een goede vervanger voor Messi & Villa, maar er zal niet meer dan 20 miljoen uitgegeven moeten worden aan een bankzitter. Hij zal wel veel wedstrijden spelen, kijkend naar het kalender van Barça, maar nog steeds een aankoop van 30 miljoen voor een in het eerste gezicht een bankzitter is veels te veel. Trouwens ik vind Affelay nog steeds een goede wissel voor Pedro.

In mijn opstelling heb ik Puyol overigens als 1e speler, maar hij zal 4 maanden geblesseerd zijn en Mascherano zal dat waarschijnlijk opvangen.

Valdes
Dani Alves
Puyol/Masche
Piqué
Abidal
Xavi
Busquets
Iniesta
Messi
Villa
Pedro/Affela
7 juni 2011 om 23:24

Victor Vazquez is al verkocht aan Club Brugge

Ik vind dit persoonlijk toch erg overbodig... Barca heeft al zo een geweldig team, ze winnen alles met overmacht. Echter zwemmen ze niet in het geld gezien ze een contract moesten afsluiten met een shirtsponsor en vorig jaar hadden ze nog 150miljoen geleend voor de salarissen als ik me niet vergis. Deze speler zal misschien wel wat toevoegen, maar loopt eigenlijk alleen maar jeugdspelers in de weg en zorgt voor extra kosten, terwijl ze al de beste ter wereld zijn.

Hopelijk raakt deze transfer rond. Na zoveel prijzen gewonnen te hebben de afgelopen 3 jaar, is het een slimme zet om je selectie aan te vullen met iemand als Sánchez, die voor nieuwe energie, honger en vooral een surplus aan kwaliteit kan zorgen.

Ik vermoed dat Pep meer dan ooit actief zal gaan rouleren. Daar misten we afgelopen seizoen nog kwaliteit voor in de aanval. Gelukkig zat het daar met blessures wel reuze mee, maar Pedro en Villa hebben niet toevallig een behoorlijk wisselvallig seizoen gespeeld. Echter, de luxe om de laatste 4 speeldagen veel jongens te laten rusten met het oog op een eventuele Cl-finale, gaan we het volgend seizoen in geen geval weer meemaken, vrees ik...

Barca hoeft eigenlijk geen nieuwe aanvaller meer met pedro, messi, Villa heb je al drie top aanvallers en met Affelay nog een goeie reserve. ze hebben zelfs nog Bojan erg jammer dat ze die gaan verkopen.

Sanchez is imo beter dan Pedro. Zeer goede aankoop vind ik dit, was wel te verwachten. Het is nog niet zeker, maar denk dat Udinese een hoog bod accepteren.

Afellay zal sowieso een concurrent erbij hebben, zou maar oppassen als ik hem was.

Het is wel een goede aankoop maar het hoeft eigenlijk ook weer niet perse. Ik bedoel meer voor de jeugd bojan en affelay, basis is immers goed. Ook als je brede bank nodig hebt maar bojan kan het wel. Ik zie echt dat Pedro erg vaak wordt onderschat. Die man scoort zoveel. Ook belangrijke doelpunten. Hij snapt het spel perfect. Kaatsje hier, diepgaan daar, actie hier, schot daar. Doet gewoon geweldig. Je ziet gewoon dat hij heel goed meegaat in het spel van Barcelona. Erg snel, goed schot en niet te vergeten echt 2-benig. Niet voorspelbaar. Wat wil je nog meer? 22 goals(veel belangrijek goals) en 9 assisten. Dat is goed voor een vleugelaanvaller. Men moet hem niet zo onderschatten omdat namen als een Messi, xavi, iniesta en villa naast en rond hem staan.

Dit wordt gwn niet leuk meer. Hoe moet je dan Barca ooit gaan stoppen ? Ik heb er een hard hoofd in, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen we de winnaar van de Cl nu al invullen.

Sanchez wordt enorm onderschat hier, deze jongen heeft de potentie om net zo goed als ronaldo te worden. Er is dan ook geen enkele twijfel dat pedro zijn plek op de bank mag gaan uitzoeken.

Goede aankoop hoor, goede rechter vleugel speler, kan denk ik ook als valse 9 spelen, sowieso moet hij meedoen met de positie wisselingen voorin. Pep zal hem dit wel bij brengen.

Nu kunnen we lekker rouleren, 2e seizoenshelft waren er vele spelers kapot, dus dit komt goed uit.

8 juni 2011 om 02:12

Wat je noemt als sterke punten lijkt mij beter een goede aankoop voor Real Madrid in plaats van Barca. Jammer maar wel begrijpelijk dat Real kiest voor commerciële succes (ronaldo) dan zo'n speler een kans te geven op rechts bij Real.

Sinds Figo weg is, is er geen alternatief op de rechterkant. Beckham was meer een commerciële aankoop. Onder Schuster speelde Real zonder rechtermiddenvelder en Ramos moest de hele rechterkant bestrijken. Hierdoor kwam de zwakke kant van Ramos tevoorschijn. Hij is gewoon geen rechtsback.

Super goede aankoop zou dit zijn van Barca. Kunnen ze voorin spelen hoe ze willen. Als er een van de drie kapot is kan Affelay er ook in in plaats van een van deze 3 die in mijn opstelling staan. Dan heb je ook Macherano en Keita nog op de bank die wel minder zijn maar kunnen er toch nog inkomen en je hebt het grote talent Bojan nog op de bank.

Valdes
Alves
Puyol
Pique
Abidal
Iniesta
Busquets
Xavi
Sanchez
Messi
Villa
8 juni 2011 om 13:32

Ik denk dat Pedro en Sánchez mogen strijden wie er zal spelen. Allebei zijn het uitstekende spelers. Maar ik vind dat ze soms wel op elkaar lijken aan de bal. Tenminste de manier waarop ze kappen en versnellen, veel kracht en explosiviteit.

8 juni 2011 om 14:19

Ja klpopt ben het met je eens alleen vind ik Sanchez soms wel net ietd beter dan |pedro

Eigenlijk had ik liever Neymar zien komen, wat een fenomeen is dat, zeg! Maar goed, Alexis Sánchez is ook erg goed, hoor. Jammer vind ik dat Barcelona zo veel geld uitgeeft aan zo'n speler die anderen in de weg zal gaan lopen. Zorg dan dat je Cesc Fabregas terughaald, daar heb je echt wat aan. Dan kan je Iniesta doorschuiven naar rechtsbuiten. En haal meteen Mamadou Sakho, een topverdediger met enorme potentie.

8 juni 2011 om 02:14

Volgens Marca komt Neymar naar Real. Voormalige zaakwaarnemer van Robinho is zaakwaarnemer van Neymar.

8 juni 2011 om 13:29

@joostvans

Iniesta is een van 's werelds beste middenvelders.. Waarom zou je hem in de aanval zetten waar hij beduidend minder presteert? En Fabregas is voorlopig nog niet nodig, Xavi en Iniesta zijn er nog en dan komt er ook ene Thiago Alcantara die vanaf komend seizoen een volwaardig selectie speler is.

Jammer voor onze vriend Ibi. Nog een concurrent erbij.
Heb zo'n gevoel dat dit een gevalletje Ibra wordt.
Zonde had deze jongen graag bij een PL club gezien. Denk dat hij daar meer speeltijd krijgt en kan schitteren.
Het siert Barca als ze hier van afzien en een verdediger halen in de breedte.

Jammer dat hij wel weggaat bij Udinese maar wel weer een leuke droom om bij het grote Barca te spelen. Maar volgens mij: '' Alexis Sánchez wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste aankoop van Barcelona voor het volgende seizoen.'' Rossi (villareal) was toch ook al een aankoop van Barcelona?
Weet iemand ook de prijs wat Barca al heeft betaalt of moet betalen?

Als Barcelona hem voor 25 miljoen haalt ben ik tevreden.

Sánchez is een uitstekende spelers, maar in mijn ogen nét iets te egoistisch. Hij maakt geweldige dribbels, maar op het moment dat hij moet/kan afspelen gaat hij nog te vaak voor een laatste actie. Maar ik heb vertrouwen in Pep, dit kan hij zeker uit die jongen halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6840
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
RaphinhaAanvaller256
Ansu FatiAanvaller243
Ferran TorresAanvaller232
R. LewandowskiAanvaller2215
Iñaki PeñaKeeper00
Arnau TenasKeeper00
M. ter StegenKeeper260
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren