Update: Van den Bergh in gesprek met zaterdagtopklasser Spakenburg

Maandag, 6 juni 2011 om

Ricky van den Bergh gaat niet bij FC Lienden aan de slag. De Topklasser meldt via de officiële kanalen dat de aanvaller vanwege privé-omstandigheden afziet van een dienstverband. Beide partijen spraken elkaar vrijdag over de telefoon en dat leidde zaterdag tot een afsluitend gesprek.

"In dat gesprek kwam naar voren dat 'Van den Bergh' en Voetbalvereniging FC Lienden niet met elkaar verder gaan", luidt de officiële verklaring. "Een behoorlijke tegenvaller. Dacht men een scorende spits in huis te hebben gehaald, blijkt het een storende spits. Men kan dus opnieuw de boer op om te gaan shoppen."

De kans is klein dat Van den Bergh toch nog in het betaalde voetbal aan de slag gaat. "Een gluiperige wereld, achterbakse praktijken en vol stiekeme zaken die zich achter je rug afspelen", zo omschreef Van den Bergh onlangs.

Update 11:53 uur - Van den Bergh in gesprek met zaterdagtopklasser Spakenburg
Ricky van den Bergh is druk in de weer om ook volgend seizoen nog ergens aan spelen toe te komen. Nadat een deal met FC Lienden op het laatste moment afketste, is de middenvelder nu in gesprek met Spakenburg. De zaterdagtopklasser zou volgens RTV West al meerdere malen om de tafel hebben gezeten met Van den Bergh.51 reacties (laatste reactie door Geldrop)

Misschien heeft het ook iets met van den Bergh zelf te maken, jonge jonge wat heeft die man overal een problemen zeg...

6 juni 2011 om 11:57

Inderdaad..

ontopic:
Ik hoop dat ze bij spakenburg aan latje schieten doen, anders zit Ricky daar verkeerd..

Hij moet toch echt eens na zichzelf gaan kijken want het zal niet aan al die clubs liggen. Eerder aan Ricky van den Bergh. Zonde, want met een betere mentaliteit was het een goede voetballer voor middenmoter in de Eredivisie.

Weten jullie wat zijn prive problemen zijn.

Kijk is het reistijd, dan is het onzin en slecht dat hij zijn woord aan Lienden gaf.
Voor hetzelfde geld gaat het thuis niet goed met vrouw en kinderen.

6 juni 2011 om 10:08

De zin: ipv een scorende factor een storende factor geeft wel aan dat het niets te maken heeft mij zijn vrouw en kinderen, maar met het gedrag van Ricky.

6 juni 2011 om 10:33

Begrijpend lezen is moeilijk , ik weet t
Maar het storende factor , heeft niet s te maken met Ricjy's gedrag, maar om het feit dat het storend is . als je denkt een scorende speler te hebben gehaald , en je nu opnieuw op zoek moet gaan naar zo'n speler.
Daarnaast is er overleg geweest tussen de partijen.

Ook gaf Ricky aan dat hijzelf ook een factor is van alle problemen bij zijn vorige clubs
Dus hij heeft nooit anderen de schuld gegeven, zonder ook de schuld bij zichzelf te leggen.

Dan spreekt men hier over prove problemen.
En omdat er niets te lezen valt over wat dat onhoud, kan er hierover geen oordeel gegeven worden.

6 juni 2011 om 11:35

Begrijpend lezen wordt stukken moeilijker als jij de teksten samen gaat stellen. Want ik begrijp echt niet wat je duidelijk wilt maken.
''storende factor heeft niets met Ricky's gedrag te maken, maar om het feit dat het storend is dat je een nieuwe speler moet zoeken.'' Ehmmm dusssss.

Komtie, uitleg van de Nederlandse taal: 'dacht men een scorende spits in huis te hebben gehaald, blijkt het een storende spits'. Hier wordt het woord storend als bijvoegelijk naamwoord gebruikt over het zelfstandige naamwoord; spits. In dit geval is de spits, Ricky vd Berg, storend. Dus: heeft het wel degelijk met Ricky zijn gedrag te maken.

Daarnaast kom je met een verhaal: Ricky geeft aan zelf de factor te zijn van alle problemen bij vorige clubs en zeg je later dat hij de schuld niet bij andere, maar ook niet bij zichzelf legt. Als je aangeeft dat je zelf de factor van problemen bent, leg je dus wel degelijk schuld bij jezelf. En terecht in dit geval!!!

6 juni 2011 om 12:34

Ricky heeft nog niet eens meegetraind oid met Lienden dus zo storend kan die niet geweest geweest zijn. Arko heeft hierin gewoon gelijk want het is storend dat ze ineens een speler kwijtraken waarvan ze dachten hem al binnen te hebben.

6 juni 2011 om 12:51

Kan hij niet in gesprekken vervelend geweest zijn? Rare eisen hebben gehad en geen klik gehad hebben met de andere spelers tijdens gesprekken? Er is meer dan alleen wat er op het veld gebeurt bij voetbal clubs. En snap niet dat je het zegt, want een storende spits heeft niets te maken met het storend zijn dat hij weg is. Anders hadden ze wel gezegt: We hadden een scorende spits en nu is het storend dat de spits weg is ipv nu een storende spits!

6 juni 2011 om 13:02

Ricky heeft daar zelf vrienden zitten, gek als hij daar problemen mee heeft toch? En eisen stel je als je contractbesprekingen hebt, niet via de telefoon. Tevens geven ze bij Lienden ook zelf aan dat ze het irritant vinden dat ze nu weer opnieuw moeten zoeken. Maar ach, jij denkt dat jij het goed hebt. Ik denk hetzelfde

Ricky van den Bergh is een probleem jongen, waar hij ook heeft gespeeld.

6 juni 2011 om 11:14

Is ook lastig als je denkt dat je een voetbalwonder bent en dat je keer op keer het niet na kan maken. Sinds vd Bergh op de lat of paal is gaan schieten, is hij steeds meer gefrustreerd geraakt.

Als je overal waar je gespeeld hebt wordt weggestuurd, dan heeft het denk ik met jezelf te maken.
Dan kan je wel makkelijk het voetbalwereldje de schuld geven, maar kijk eerst maar in de spiegel.

Ik denk dat hierbij ricky's carriere over is.
Als je hem in huis haalt , haal je gewoon een groot probleem binnen.
En welke voetbalclub wil dat nou doen?

Best vreemd, las afgelopen dagen nog een stuk dat die het wel grappig zou vinden als FC Lienden zou promoveren en die alsnog weer in het betaald voetbal terecht zou komen, misschien is die daar bang voor?

Lienden heeft trouwens al 8 nieuwe spelers aangetrokken

Zoiets was wel te verwachten met Rickey.
Ik hoop voor hem dat een club uit de Jupiler league hem nog wil hebben.
Een club als Telstar of Oss zal toch geen achterbaks bestuur hebben?
Voor zo'n club zal hij een absolute aanwinst zijn.
Er zijn twee problemen::
1 Rickey vraagt te veel salaris voor zo'n club (bij Sparta had hij het hoogste salaris).
2 Hij is een stoorzender.
Het is zonde als je al op je 30e stopt met Betaald Voetbal.

Wat een vooroordelen hier over van den Berg. Heeft iemand hier hem gesproken of zo ?
Zou graag eens zijn kant van het verhaal horen, ondanks dat ik hem ook wel een rare vind.

Ik vind het erg jammer dat het zo bergafwaarts gaat met Van den Bergh.
Het is inderdaad een temperamentvol mannetje. Hij is een begenadigde voetballers die alleen zijn kop soms niet goed gebruikt.
De 2 jaar dat hij in Almelo heeft gevoetbalt, heeft hij nooit verzaakt en ging altijd voorop in de strijd. Hij volgde destijds zijn hart door naar ADO te vertrekken, maar daarna is hij enkel negatief in het nieuws geweest. Ik denk dat het voor hem beter is om te stoppen op hoog niveau en een maatschappelijk carriere moet gaan beginnen, want in het huidige voetbalklimaat past hij niet meer.

6 juni 2011 om 10:02

Hier sluit ik me helemaal bij aan. Jammer dat Heracles hem toen die tijd geen betere aanbieding heeft gedaan om hem te behouden. Wat mij betreft is Ricky nog steeds welkom.
Als ik Heracles was had ik hem een warm hart in deze tijd toegedragen door hem uit te nodigen voor een proefstage. Zo ver zal het natuurlijk niet gaan komen maar toch. Het is dood zonder als hij stopt!

6 juni 2011 om 10:24

Dit had niets met de aanbieding te maken. Ricky wilde zelf terug naar Den Haag. Dichter bij zijn gezin.

6 juni 2011 om 10:48

''mijn vrouw bevalt in juni van ons eerste kind. Ze woont in Den Haag en heeft daar een goede baan. Ik wil mijn kind elke dag zien, niet een keer in de week. Dus ik moet of een goede regeling treffen met Heracles of ik ga ergens anders heen'', zegt Van den Bergh |(28), de clubtopscorer van Heracles, in TC Tubantia.

Hij had dus wel degelijk willen/kunnen bijtekenen als Heracles hem te gemoed was gekomen. Dat Ricky terug wilde naar Ado wisten we allemaal maar als Heracles wat meer moeite had gedaan hadden ze hem kunnen behouden. Dat is wat ik tenminste uit het bovenstaande stukje tekst haal.

Erg jammer, ik ben van mening dat als van den Bergh zich veel meer met zijn werk (voetbal) had beziggehouden dat hij een waarde had kunnen zijn voor een Nederlandse subtopper. Over een aantal jaar, zou hij wel spijt krijgen hoe zijn carriere is verlopen.

Wanneer zal hij bekend maken dat hij naar Spakenburg of Ijsselmeervogels gaat. Daar betalen ze vast nog meer..

6 juni 2011 om 10:22

Doe maar gerust duimpje omhoog voor deze reactie, want Rick van den Bergh gaat inderdaad naar Spakenburg. En laat het ook nog eens kloppen dat ze daar op het laatste moment toch meer hebben aangeboden. De grootste gluiperd is Rick zelf.

Van den Bergh heeft wel erg veel problemen gehad overal. Het ligt bij hem altijd aan anderen en nooit aan hem zelf. Straks mag hij een echte baan gaan zoeken en dan gaat hij er achter komen hoe goed hij het had in de ''gluiperige'' voetbalwereld.

6 juni 2011 om 10:37

Groen randje vond ik niet terecht omdat het gewoon niet waar is.

Ricky gaf aan dat hijzelf ook een factor is van alle problemen bij zijn vorige clubs, in een vorig interview.
En wat dat gluiperige betreft is dat gewoon waar.
Van hoog tot Laag van prof to amateur jeugd, gaan belangen van bepaalde mensen voor. en is er zelden solidariteit

6 juni 2011 om 10:50

Alsof die solidariteit er wel is bij een normale baan in het bedrijfsleven...
Voetballers hebben het mooiste beroep te wereld, met veel vrije tijd en ze verdienen daar ook nog een vermogen bij.
Als Ricky het presteerd in Den Haag om als Hagenees ruzie te krijgen met de eigen aanhang en ook nog eens met een rustige trainer als Van den Brom dan ligt het toch echt aan hemzelf. Echt zonde, want voetballen kon hij wel.

6 juni 2011 om 11:09

Pfffff zoals ik al zei
Begrijpend lezen is moeilijk.
Ricky zei , in een vorig interview ook hier gepubliceerd.
''het ligt niet alleen aan de clubs , maar ook aan mijzelf''
Dat woordje OOK ,zegt dus dat hijzelf ook weet dat hij een deel van de schuld van de problemen heeft.

En ja Solidariteit in het bedrijfsleven is vele malen groter dan in het voetbal.

Een fabriek arbeider, techneut of personeel, staat niet zoals voetballers constant in de schijnwerpers van het volk.
dus gaat er ook een heel ander soort druk om bij die gasten.

En ja ook ik weet dat het een moeilijke jongen is, maar net zoals niet alles aan hem ligt leg het ook niet allemaal aan anderen

Wat een b o r n - l o o s e r !

Het is altijd wat met deze media-geile-speler, die sporadisch zijn talenten etaleert. Hij teert nu nog op het latje-trap-seizoen bij Heracles. Daarna overal door de mand gevallen met zijn grote ego ! Bah, wegwezen !

6 juni 2011 om 10:58

Je kunt beter geen buitenlandse woorden gebruiken als je niet weet hoe je ze schrijft.

Ik zie Ricky dalijk gewoon weer bij Haaglandia aanschuiven.

Simpel: hij kon ook naar SV Spakenburg en bedenkt zich nu, eigenlijk iets te laat, dat het aanbod van hen toch een stukje lucratiever was dan dat van Lienden. Let op mijn woorden, Ricky zien we komend seizoen op De Westmaat.

6 juni 2011 om 12:35

Toch leuk dat ik duimpjes naar beneden krijg terwijl ik keihard gelijk blijk te hebben (: Zie de update.

6 juni 2011 om 12:48

Volgens de update is V/d Bergh slechts 'in gesprek' met Spakenburg. Dus je bent nog iets te voorbarig.

6 juni 2011 om 12:55

Dat is waar, maar hij zat al eens naast me op de tribune bij Svs. Er spelen bovendien vrienden van Ricky bij Spakenburg en hij wil blijkbaar niet (meer) naar Lienden. Dan is het inderdaad nog te vroeg, maar 1+1 blijft 2.

Wat een stakker die Van den Bergh. Maakt overal problemen, komt afspraken niet na, steekt met plezier een mes in de rug van zijn trainer(s) en noemt vervolgens het hele wereldje achterbaks en gluiperig. Denk dat Ricky eens voor de spiegel moet gaan staan en de hand in eigen boezem steken. Snapte al niet dat Lienden hem haalde, wat moet je nou toch met zo'n klaploper.

@jesse84

gefeliciteert je hebt bijna iedereen hier afgetroeft met het nieuws dat die naar Spakenburg gaat. Wat een gluiperd is die Ricky.. en maar klagen over het voetbalwereldje...

''een gluiperige wereld, achterbakse praktijken en vol stiekeme zaken die zich achter je rug afspelen''

Haha, hier moet ik nu wel om lachen.

Ach ja, Ricky van den Bergh komt wel uit het betaalde voetbal natuurlijk.

vd Bergh gaat naar FC 's-gravenzande. Let op mijn woorden. Dit heb ik afgelopen weekend vernomen van iemand binnen die club. Zij willen snel omhoog en spelen nu in de 1e klasse.

Daarom gaat die hele handel met Lienden niet door. Hij kreeg gewoon een mooi aanbod van Spakenburg. Ik vond het al vreemd dat hij ineens niet naar Lienden ging, maar dat verklaard een hele hoop.

Ik denk toch dat spakenburg iets meer geld gaat bieden dan bij de vorige gesprekken ,en dat Ricky daarom lienden afgebeld heeft.wat een gluiperige achterbakse wereldje zeg die voetballerij. Ik weet niet of meneer vd Bergh weet wat er voor mentaliteit heerst in het dorp Spakenburg maar gezien meneertje zn problemen in het verleden ,past hij daar zeker niet tussen.niet lullen maar werken zo gaat dat in Spiekendarp. Al neemt ricky een krantenwijk dan heeft hij waarschijnlijk met elke brievenbus een conflict ,aan wie zou het liggen?

Met zulk soort spelers zal Spakenburg de lat wel hoog leggen volgend jaar xd

Van den Bergh, wist niet eens dat die nog voetbalde. Hij heeft het voor elkaar gekregen om overal waar hij speelde problemen te veroorzaken! Hopelijk weet Spakenburg wat het in huis heeft gehaald...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Real Madrid en Chelsea hebben een geheime ontmoeting achter de rug. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren