Vernietiging van clubcultuur

Al een eeuw staat Feyenoord bekend als een club waar de mouwen worden opgestroopt. Geen woorden maar daden is immers de lijfspreuk van de roemruchte Rotterdamse volksclub. Echter weet ik zeer zeker dat de oprichters die in cafetaria “De Vereeniging” Wilhelmina, het latere Feyenoord, oprichtten zich omdraaien in hun graf. Feyenoord is Feyenoord niet meer en dat is te danken aan de lafhartige idioten die zich bestuurders van Feyenoord durven te noemen.

Sedert enkele jaren doen het bestuur en directie in het Dwaasgebouw, de term die tegenwoordig in de volksmond gebruikt wordt voor het roversnest in het Maasgebouw, er alles aan om de normale voetbalfan weg te jagen. Idiote buscombi's, extreme zero-tolerance maatregelen en het vernietigen van de clubcultuur. Het aanpassen van de fameuze eerste training is een voorbeeld van dat laatste. Genoeg is genoeg. We pikken het niet meer. Continu worden wij uitgemaakt voor tuig van de eerste orde. Onze clubleiding distantieert zich van ons, de clubleiding wil niets met de gewone supporter te maken hebben. Bij het minste of geringste komen er stewards of politie ouwehoeren dat we moeten oprotten. Censuur is ons ook niet onbekend. Op Feyenoord.nl worden alleen maar positieve berichten geplaatst die de club in een goed daglicht moeten stellen. Raymond Salomon, flikkert een eindje op man. De hele zaak-Rijnmond stinkt en Feyenoord is vergeten dat het een club is voor het publiek. Zomaar 50.000 euro vragen, donder op! Nu kunnen we het luisteren op een godvergeten stadszendertje zonder zinnig commentaar. Het ergste is nog: Megastad FM heeft niets betaald voor de rechten om uit te zenden. Rijnmond is gewoon weggepest omdat het haar mening gaf over het beleid.

En dan een ander voorbeeld, eentje die mij van dichtbij raakt. Mijn broertje, destijds negen of tien jaar oud, stond enkele jaren geleden een wedstrijd te bekijken vanaf de bebording van het familievak waarin wij zaten. Gewoon onschuldig vooraan zodat hij de wedstrijd tot in de detail kon volgen. Samen met andere kleine kindjes stonden ze te juichen en te schreeuwen voor Feyenoord. Het magische gevoel had ook hun te pakken genomen. Tot er echter na een uur (!) een steward kwam zeiken dat wegens gevaar voor vandalisme er geen supporters tegen de bebording mochten staan. En met een gemeen toontje ook nog vertellen dat bij het negeren van dit verzoek een stadionverbod te wachten stond. Nou vraag ik jullie, kinderen van maximaal elf jaar oud die gezien worden als een dreiging en een SV'tje riskeren? Is de wereld op z'n kop gevallen, of op z'n minst De Kuip? Mijn broertje wil overigens niet meer naar Feyenoord en heeft een hekel aan voetbal omdat het allemaal zo agressief benadert wordt. Hij tennist nu.

De eerste training van het seizoen. “Eerste training Feyenoord bezocht door tienduizenden supporters” en “Sfeervolle taferelen bij eerste training Feyenoord”. Zomaar een greep uit de titels van verscheidene media door de jaren heen. Echter besloot ons heldhaftige bestuur dat het maar eens afgelopen moest zijn. Immers, als er toch duizenden mensen komen kun je als commerciële club zijnde beter kaarten verkopen voor de training. Met als gevolg dat er nog geen kwart van de supporters kwam opdagen en het een vrij sfeerloze bedoening was.

Dan de beroemde Open Dag van Feyenoord. Al jarenlang staat deze symbool voor de introductie van nieuwe spelers die door een helikopter naar binnen werden gevlogen. In 2008 besloot de directie dat ook dit maar verleden tijd moest zijn. Hervorming moest er komen! In plaats van allerlei gave activiteiten in De Kuip, uitgebreide presentaties en dergelijke, kwamen er allerlei idiote optredens waar geen hond naar keek (en terecht!). De stagnatie van de bezoekersaantallen was schrikbarend. Waar in 2005, in de stromende regen, nog 55.000 supporters kwamen om hun helden te ontmoeten en toe te juichen waren het er in 2010 nog maar 15.000. En dat met temperaturen van 30 graden en felle zon. De wel aanwezige fans besteedden hun tijd met werken aan hun kleurtje want op het veld was toch geen donder te zien.

Ook werd ons de training naast De Kuip afgenomen. Al sinds de opening van De Kuip, in 1937, werd er op een bijveld naast onze voetbaltempel getraind door het eerste elftal. Hierdoor konden er veel mensen kijken en iedereen kan zich denk ik wel de sfeeracties herinneren voor een Klassieker of belangrijke wedstrijd. Plots besloten de huidige beleidsbepalers dat het beter was dat de selectie in alle rust kon trainen op Varkenoord. Er zouden parkeerplaatsen komen om zo meer ruimte te maken (voor de bobo's). Vernietiging van de clubcultuur heet dit, niks tactische redenen.

Dit moet nu afgelopen zijn. Wij zijn de club van het volk. Het zogenoemde SC Heerenveen-model slikken wij niet en gooien we massaal weg. Hierin is het de bedoeling dat supporters voor het voetbal komen en niet voor de gezelligheid (lees Feyenoord). Nou meneren Van Well, Gudde en Jacobs. Als jullie willen dat wij voor het voetbal komen, regel dan verdorie elf spelers met ballen die willen spelen voor onze trots. Het enige wat wij nog hebben is de nostalgie en uitstraling. Pakken jullie die weg? Op Varkenoord voetbalt toevallig SC Feijenoord, laten die nou juist in hetzelfde tenue voetballen, en zij tappen ook nog eens echt lekker bier én maken kans op succes.

De eindverantwoordelijken dienen hun conclusies te trekken. Er is gegokt en verloren in casino Jacobs. Dhr. Gudde werd enkel en alleen aangetrokken om de procedures omtrent een nieuw stadion te vergemakkelijken. Ook daarin heeft hij gefaald want het hele project staat op de tocht. En meneer Van Well, wat heeft hij gedaan? Niets, en juist daarom moet ook hij weg.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 24 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door tomfr12)

Er zitten goede dingen in deze CE, je schrijft je frustratie goed weg, maar gaat er soms veel te ver mee.
Voorbeeld:
Raymond Salomon, flikkert een eindje op man.
Zomaar 50.000 euro vragen, donder op!

Ik begrijp dat dit je frustratie is, maar ik zie het nut er niet van in om dit zo in de CE te zetten en het doet wmb afbreuk aan de rest. Verder vind ik je einde ook niet heel sterk, een opsomming en dan bam over.

3 sterren, vanwege de goede gedeeltes

4 juni 2011 om 18:46

Kick-ass, mijn stem is verdwenen...
Edit”: hij is terug....

Zinloze post, mag worden verwijdert.

Voortaan maar een brief naar Willem Wever schrijven, misschien dat hij jou in contact kan brengen met de door jou verfoeide bobo's. Ik wist niet dat clubexperts bedoeld waren om frustratiebrieven te schrijven.

4 juni 2011 om 19:03

Ik verkondig puur en alleen wat met mij meerdere mensen denken. Dat ik het daarbij in een ietwat rauw taaltje neerkladder, so be it.

je gaat nogal als een olifant door een porseleinkast. het klinkt als het oude, te gemakkelijke liedje: Iedereen moet weg en vooral de ''hoge heren'' zijn fout. natuurlijk zijn veranderingen als dit sfeerverlagend, maar ik ben het toch wel met Kasper90 eens dat je het wat genuanceerder moet brengen om een succesvolle CE te kunnen worden. 2,5 ster wil ik geven, maar omdat jij het bent worden het er 3.

4 juni 2011 om 19:55

Sorry maar als de mensen die verantwoordelijk zijn voor een bijna dood Feyenoord er nog steeds zitten en lekker door mogen gaan klopt er iets niet. Onno Jacobs die onverantwoord geld heeft uitgegeven en van Well die daar op had moeten letten samen met de RvC hebben heel hard gefaald! Het ergste is nog dat deze mensen niet snappen waarom er steeds meer kritiek op hun komt. Laatst stond er in een artikel dat ze vonden dat ze prima werk hebben gedaan en dat ze Feyenoord gered hebben. Omgedraaide wereld want door deze mensen was er bijna geen Feyenoord meer. Vind je het gek dat er dan gefrustreerde supporters zijn. Er moet op bestuurlijk vlak deze zomer veel veranderen en ik hoop dat de VvF dat ook doen anders komen we er nooit meer uit.

4 juni 2011 om 21:00

natuurlijk is er de laatste jaren wanbeleid gevoerd bij Feyenoord. als je ziet dat ze nog geen tien jaar geleden de Uefa cup wonnen, en nu in het rechterrijtje van de eredivisie bungelen, zal iedereen moeten concluderen dat er iets goed fout is gegaan. Dat zal ik dan ook zeker niet ontkennen. Maar dat mag ook op een wat rustigere manier gezegd worden. gescheld en getier schiet niet op. Als schrijver van een CE moet je dat weten.

4 juni 2011 om 23:00

Mee eens een CE schrijver moet omgaan met een goede taalkeuze daarom heb ik hem ook 3 sterren gegeven. Maar het is wel zo dat deze gedachte over ons Tobbestuur bij elke Feyenoord het zelfde is en dan we ze liever vandag dan morgen zien gaan. Daarom vind ik het knap dat hij het precies goed verwoord.

Ik denk dat je prima de gedachte van elke Feyenoorder beschrijft alleen zou ik het in ander taalgebruij doen. Zolang deze mensen lekker blijven zitten worden we niet beter,. Onze grote vrienden( Jacobs en van Well) houden elkaars hand boven hun hoofd zodat ze niet weg hoeven en Gudde heeft de balle er niet voor om ze eruit te gooien. De mannen die ervoor gezorgt hebben dat we bijna geen Feyenoord meer hadden mogen lekker blijven zitten en traditie na traditie de prullebak ingooien.

Je verwoord prima de gedachte die op dit moment elke Feyenoorder heeft alleen omdat je het in ander taalgebruik beter had neerzet geef ik je 3 sterren.

Ik snap je idee en ik ben het helemaal met je eens alleen je taalgebruik kan soms wel iets anders.

Zoiets als met je broertje is ook werkelijk belachelijk. 30 jaar geleden kwamen de supporters aan het eind van de wedstrijd met zn allen het veld oprennen en iedereen vond het goed, maar nu mag je bij wijze van niet eens meer iets roepen of ze komen al op je af.

Al met een al wel een goede Ce.
4****

Een goede CE, de stijl bevalt me, alleen op sommige momenten gaat het taalgebruik te ver, het sleept je mis wel exra mee, maar dat bokst niet op tegen de uitstraling die het geeft: Frustratie. Al met al wel een mooie CE, 4 sterren, zeker verdiend.

4 juni 2011 om 21:27

Vind het wel typisch Rotterdams, lekker rauw en recht voor z'n raap.

Zooo, heb jij je gal weer gespuugd? Jij en ik weten dat er een oorzaak is van dit hele gebeuren... Niet het huidige bestuur, maar die ervoor maakten er z'n puinhoop van!! Aangezien feyenoord moet bezuinigen en geld maken doen ze dat op de manieren die jij niet leuk vind: Betalen voor bezoek training( eerste training ) en komt er geen heliktoper meer, kost gewoon teveel geld.....
dus ik ben het niet met je inhoud eens!!

voor de rest een redelijke CE, je had van mij wel wat minder agressief gemogen, maar dat terzijde.... Niks gevonden qua taalfouten, maar de stijl die je gebruikt: agressief, bevalt me gewoon van geen kanten... 3 sterren

4 juni 2011 om 20:59

Een traditie moet je nooooooit en te nimmer afschaffen, alleen om een paar centen te besparen. Zo'n traditie levert goodwill op én nieuwe fans. Want hoeveel Feyenoorders hebben de Feyenoord-kriebels wel niet gekregen op de Open Dag en/of eerste training? Ik kan me mijn eerste Open Dag nog herinneren: 2001/2002. Was één van de leukste dagen van mijn leven. Ik kon vantevoren nachten niet slapen omdat ik een handtekening zou vragen aan Shinji Ono. Na die dag kon ik weer slecht slapen, van opwinding wat ik allemaal niet heb meegemaakt. Handtekening van Ono lag naast me in bed.

Bij de helikopter keek ik mijn ogen uit. Ik zou mijn god niet weten wie eruit kwam maar dat doet er niet toe. Ik had de dag van mijn leven.

En dan wil dit bestuur de invulling van de magische Open Dag zodanig veranderen dat het hun beter uitkomt. Voor haar supporters moet een club in mijn ogen bereid zijn kosten te maken, zeker als het maar om een paar rotcenten gaat.

5 juni 2011 om 20:20

Toegang tot de eerste training is gratis gebleven, echter vorig jaar moest je opeens kaarten aanvragen omdat er een maximale capaciteit was op Varkenoord van 5.000, waar er voorheen bijna 15.000 man op beide trainingen afkwamen. Er werd ook grondig gefouilleerd, waardoor de traditionele fakkelzee verleden tijd was. Vaarwel traditie dus. Sowieso te belachelijk voor woorden dat de heren besloten om het meer dan 70 jaar oude trainingsveld te slopen.
De helikopter kwam vorig jaar nog wel, voorzover het dat waard was aangezien er respectievelijk twee aankopen van VVV uit stapten. Ik kan echter wel bevestigen wat Noordzijde schrijft, sinds een Amsterdams bedrijfje de Open Dag organiseert is er werkelijk geen bal meer aan. De spelers kwamen op fietsen, op stelten, verkleed als weet ik het wat het veld op bij de presentatie en als klap op de vuurpijl verving men de traditionele wedstrijd van Oud Feyenoord door de 'broedertwist' Feyenoord 1 - SC Feyenoord, een wedstrijd van liefst 2 x 20 minuten. De komende keer valt de Open Dag samen met de openingswedstrijd. Dat kan twee dingen betekenen: óf de Open Dag is niet meer gratis voor niet-seizoenkaarthouders, óf de openingswedstrijd, die inbegrepen zit in het seizoenkaartpakket, blijkt niets waard te zijn voor seizoenkaarthouders (als de toegang gratis is).
Verder heb je je kennelijk niet goed ingelezen, want uit dit bestuur is het wel degelijk Onno Jacobs die zo goed bezuinigd heeft, dat sinds zijn komst het négatief eigen vermogen met 32 miljoen is toegenomen (niet goed bezuinigd kan je dus zeggen). Sinds de komst van Eric Gudde is er al geld verspild aan spelers als El Ahmadi en Cissé en dreigen na De Guzman ook spelers als Wijnaldum en Fer gratis de Kuip uit te lopen. De Guzman kan Gudde zich helemaal persoonlijk aanrekenen, aangezien hij een transfer voor 14 miljoen naar Man.city had verpest. Ondertussen heeft Dick van Well als president-commissaris nooit ingegrepen. Eén ding is duidelijk en dat is dat deze heren incapabel zijn om Feyenoord terug te brengen naar de top! Ze mogen hopen dat Martin van Geel de komende jaren de selectie voor het grootste deel bij elkaar kan houden en versterken en dat Feyenoord op z'n minst aansluiting met het linkerrijtje houdt.

@ Noordzijde,
Ik vind het een prima CE, volgens mij ben jij niet onbekend met Lunatic News?
Uitstekend de frustraties van een Feyenoordsupporter anno 2011 uiteengezet, ook duidelijk voor de buitenstaander, en het belangrijkste: ik kan me er helemaal in vinden!
Met je taalgebruik kan ik niet zitten, sommigen die nooit in een voetbalstadion komen zijn misschien niet bekend met termen als 'opdonderen' of 'opflikkeren' en willen VZ 'netjes' houden. Hoeft van mij niet, gewoon vijf sterren.

Van mij krijg je al 5 sterren alleen al omdat je het probleem aankaart! Schrijftechnisch ga ik het nu een keer niet beoordelen. Ben het he-le-maal met je eens! Ik heb precies dezelfde frustratie. Je bent nog vergeten te zeggen dat de Open Dag nu gecombineerd gaat worden met de openingswedstrijd (tegen Malaga). Hoe halen ze het in hun hoofd? Voor die openingswedstrijd moet betaald worden, dan is de Open Dag toch niet Open meer? 2 schitterende tradities die ze verkrachten, terwijl traditie verdomme het enige is dat we nog hebben.

En dan die leugen over de seizoenskaarten: walgelijk en het past bij de mensen in het Maasgebouw. Gelukkig is Lunatic News bezig met de boel duidelijk te maken.

Tijd voor een revolutie!

4 juni 2011 om 23:04

Zijn taalgebruik kan misschien anders maar hij beschrijft inderdaad prima de gedachten en frustratie van elke Feyenoorder. Ik hoop ook dat deze directie er zo snel mogelijk uitvliegt alleen denk ik dat dat niet heel snel gebeurd omdat het allemaal vriendjes zijn. Helaas

5 juni 2011 om 09:11

Ik ben het helemaal met je eens, vooral over dat stuk met die stewards. Vreselijk hoe zij mensen tot kalmte malen terwijl er soms zelfs helemaal niets aan de hand is. Zo was dat met mij bijvoorbeeld dit seizoen:

PSV moest thuis tegen Willem II en het stond 1-1. Er werd weer een kans verprutst en ik liep naar beneden en trapte vol tegen de boarding om mijn frustratie te tonen. Echter kwam er weer zo'n vreselijke steward die mij terugverwees naar mijn stoel. Flikker toch op denk ik dan, PSV is mijn hart en mijn ziel en ik zie niets liever dan dat zij 3 punten pakken. Weg met de snel op hun teentjes getrapte stewards!

5 sterren heb je dikverdiend!

Stelletje pussy´s jongen. Ik hou wel van ruig taalgebruik

5 sterren

De zoveelste azijnpisser. Het is niet tof wat er gebeurt bij Feyenoord maar we weten het ondertussen wel. Ga eens wat schrijven over de rijke historie, over de schitterende jeugdopleiding of een leuke anekdote over een lid van het legioen maar stop eens met het eeuwige gezanik. Kan na de eerste twee regels je hele stuk al niet meer serieus nemen.

5 juni 2011 om 19:55

We weten het helemaal niet, wat een onzin is dat zeg! Iedereen weet dat er geen geld is, maar veel mensen weten Niet dat de Open Dag verkracht wordt evenals de openingswedstrijd door die 2 tradities samen te voegen. Veel mensen weten Niet dat er helemaal niet meer seizoenskaarten dan vorig jaar zijn verkocht, zelfs minder. Veel mensen weten Niet dat er bij de herdenking van Coen Moulijn op dag van zijn overlijden er 's avond bestuursleden te laat NA HET Beginnen van het eerbetoon aan kwamen banjeren en ook nog eens schijtlollig probeerden te zijn: hadden jullie niet even kunnen wachten?

Wat veel mensen juist wel kennen is de historie, de jeugdopleiding en het legioen. Waarom zou je dan als CE alleen daar over te schrijven? Omdat je alleen positieve dingen over je club mag zeggen? De rubriek Clubexpert is niet bedoeld voor propaganda, bovendien stuurt Feyenoord zelf al allemaal propaganda-artikelen de wereld in. Feyenoord is doodziek

6 juni 2011 om 01:18

Ik zit vrijwel dagelijks op deze site en kom ook zeer regelmatig op fr12.nl. Wat mij tegenstaat is die eeuwig negatieve toon, die overigens niemand in Nederland vreemd is. We weten dat het allemaal niet goed zit bij Feyenoord, dat er bezuinigingen zijn maar er moet eens gestopt worden met dat geweeklaag. Met zeuren en zeiken bereik je niets. Misschien zouden we eens een voorbeeld aan bijv. Japan moeten nemen. Daar zoeken ze bij problemen niet naar de aanleiding maar naar oplossing om de problemen op te lossen.

6 juni 2011 om 01:59

Dankje Frtorres, had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Ik had dit artikel al een tijd geleden geschreven maar anders had ik zeker het propaganda-puntje van Salomon m.b.t. de seizoenskaarten erin meegenomen. Vind het ook jammer dat enkele aanhangers van die club uit Abcoude-noord één ster geven omdat zij ofwel het niet geloven ofwel bang zijn voor mijn taalgebruik. Grow up, normaal schrijf ik alles keurig binnen de lijntjes. Nu heb gekozen voor de harde waarheid.

Hoofdregel nummer 1 in de journalistiek is fatsoendelijk taalgebruik. Het gebruik van ''lafhartige idioten'' op regel 5 gaat hier dus tegen in. Ook heeft het gebruik van scheldwoorden in een tekst geen toegevoegde waarde; juist met een nette manier van communiceren wordt de boodschap beter overgebracht. Ik ben daarom ook gestopt met lezen en geef dus maar 1 ster. 1 ster vanwege het ingaan tegen de journalistieke code.

5 juni 2011 om 14:28

Volgens mij is de schrijver van het artikel geen journalist en is dit een Club Expert, geen redactioneel artikel. De schrijver wil vanuit het oogpunt van een supporter aantonen wat er fout is bij Feyenoord en het bestuur.

Ik vind het een slecht stuk. Taalgebruik is ver onder de maat! Ik ben absoluut een voorstander van helder taalgebruik, er zijn echter grenzen. Raymon Salomon, voegt werkelijk niks toe aan Feyenoord! Dan heb je ook je boodschap over gebracht, alleen staat het dan wat netter.

Daarbij praat je in het stuk alleen over problemen. De laatste alinea zou ik besteden aan oplossingen, zodat je de zaak van meerdere kanten bekijkt. Nou is het een gefrustreerd stuk.

5 juni 2011 om 21:22

Ach doet het ietwat ruige taalgebruik je zoveel? Welkom in Rotterdam en omstreken. Doe effe normaal joh. Die gozer probeert een verhaal te vertellen en in keiharde bewoordingen duidelijk te maken wat hij wilt. Dat hij daar dan een harde toon bij gebruikt, typisch Rotterdams.

6 juni 2011 om 01:20

Dan zoekt hij maar mooi een Rotterdams forum om zijn Rotterdamse gal te spuwen.

6 juni 2011 om 11:04

Wie ben jij om voor een ander te bepalen waar hij wat moet posten. Ik vind het taalgebruik gewoon binnen de perken. Sterker nog, andere woorden hadden het stuk te ''gemaakt'' gemaakt.. dan had het geleken alsof de frustratie verzonnen was. Nu zie je dat dit recht voor z'n raap, uit het hart komt. Ik kan zoiets wel waarderen, bovendien word er ook niet echt gescholden. Ik zie geen ziektes voorbij komen alleen twee andere bewoordingen voor ''ga weg''.

Ik geef je vijf sterren voor het stuk. Ik wist een hele boel dingen niet zoals over de open dag (dank ook aan Frtorres door hem begrijp ik er ook meer van) en vond het mooi geschreven. Puntje van kritiek is dat je geen oplossingen voordraagt. Misschien een idee voor een volgend stuk?

Ik vind dat je het probleem mooi in kaart brengt, en je verwoord het goed, het is dan misshcien een frustratiebrief maar wat maakt het uit, het is een goed verhaal met een mooie schrijfstijl en ik ben het er nog eens mee eens ook nog.
5*

Twee opmerkingen:
1. Lees je zinnen een keertje extra na. In je inleiding heb je meteen al twee zinnen die niet lekker lopen: oprichters die een club oprichtten is behoorlijk dubbelop, evenals drie keer Feyenoord in één zin (schrijf dan bijvoorbeeld de derde keer ''deze club'' i.p.v. Feyenoord). Gezien de kwaliteit van de rest van het artikel denk ik dat dit meer met slordigheid dan met onkunde te maken heeft.
2. ''flikkert een eindje op man'' en ''donder op'' vind ik geen gepast taalgebruik in een CE. Het is ook helemaal niet nodig, omdat het artikel ook zonder dit taalgebruik al een redelijk opgefokte indruk maakt.

Desondanks vind ik het geen slecht stuk. Het is met veel bezieling geschreven, je bent duidelijk, je hebt er genoeg feitelijke informatie in verwerkt en ondanks mijn bovenstaande commentaar vind ik dat je leuk kunt schrijven.

Ik vind dat de grove taal het artikel alleen maar beter maakt, ik weet niet wat een Feyenoorder in hart en nieren mee maakt, maar dit stuk geeft toch een goed beeld lijkt me.
Daarom 5*.

Alhoewl ik voor psv ben,
Vind ik dit echt een prima stukje!
Vet mee eens, ik wil het oude voetbal terug met de top 3 van ajax, psv en feyenoord!
Verder dikke 5 sterren!

Ik ben het helemaal met je eens. Mijn liefde voor Feyenoord is nooit de liefde voor het voetbal geweest, maar altijd de liefde voor de saamhorigheid, de liefde voor waar Feyenoord voor staat. Die liefde wordt steeds minder omdat er een aantal idioten in het Maasgebouw zitten die de hele club verpesten.
Ik zie Feyenoord liever failliet gaan, dan dat ik een sfeerloos Feyenoord zie, dan hebben we tenminste nog de herinneringen aan hoe het ooit was.

Een CE naar m'n hart. Dit is een onderwerp waar veel emotie in zit, dus mag je ook best wat harder zijn in je taalgebruik. Dat er mensen zijn op de site die dat zogenaamd niet vinden kunnen, ach... Van mij krijg je 5 sterren (ook omdat het inhoudelijk allemaal klopt).

Ik ben het met je eens, de traditie verdwijnt, en dat is zeer jammer. Daarvoor ga je óók naar een stadion. Ik vind het niet erg dat er wat emotie inzit, voetbal is emotie. En dit is een voetbalsite.

Verder weet ik niet of je geklaag wel helpt. Natuurlijk is het eeuwig zonde en hartstikke jammer dat dat trainingsveld weg is, en dat er gefouileerd moet worden bij de 1e training. Maar dat trainingsveld terughalen kost weer ongelooflijk veel geld, en dat is iets wat we niet hebben. Dus ik weet niet of je er wat mee bereikt.

4,5 sterren!

Alle Feyenoorders kennen dit probleem. Valt me wel op dat je erg in lijn schrijft met LN. Ben jij daar ook actief op of gewoon fanatiek volger? Bij LN weten ze duidelijk meer inside information dan ik en daardoor hebben zij ook beter zicht op wat er moet verbeteren volgens mij. Dat er wat moet veranderen moge duidelijk zijn. Het amateurisme straalt er vanaf de laatste jaren en volgens mij heeft onze club dat niet verdiend. Juist een bestuurder van Feyenoord zou moeten weten dat supportersbeleving de levensader is van de club. Als je alleen maar kampioen wil worden met goed voetbal ben je namelijk eerder voor Ajax of PSV (ook gezien de geschiedenis).

Ik hoop dat die bestuurders ook eens in gaan zien dat zij de club niet verder helpen en via de achterdeur weg gaan. In het begin geloofde ik nog dat men van fouten zou leren en naarmate de jaren vorderen wegwijs zou worden in het voetbal. Niets is minder waar en wij zitten opgescheept met een FD die zichzelf erg briljant vind, een CD die geen enkele toegevoegde waarde heeft en een AD die juicht voor onze rivaal. Hoe cru wil je het hebben...

Update: FSV en supporters sturen open brief naar Maasgebouw. We pikken het niet langer! Zal het dan eindelijk zover komen dat het bestuur (met name Dhr. Jacobs) vertrekt? Laten we hopen dat het protest vreedzaam zal blijven.

Heel mooi stukje, denk dat je hierbij het gevoel van veel Feyenoorders beschrijft.

Mooi stuk! Klopt helemaal.
En mensen die zeuren dat er alweer over geschreven wordt, klik het dan gewoon niet aan.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren