PSV van plan alleen toppers nog meer dan miljoen euro te betalen

Zaterdag, 4 juni 2011 om

PSV is door de financiële zorgen genoodzaakt flink te snijden in spelerssalarissen. Slechts een enkeling in de lichtstad zal nog kunnen rekenen op een salaris van meer dan een miljoen euro, zegt algemeen directeur Tiny Sanders zaterdag in NRC Handelsblad. “Dan gaat het echt om voetballers die het hele elftal naar een hoger niveau tillen.”

/

Sommige spelers, die in bezit zijn van een doorlopend contract, zitten echter ver boven die norm. Zo verdient aanvoerder Orlando Engelaar bij PSV een riant salaris. “Jan Kromkamp stond ook voor veel geld op de lijst. Die is weg. En zo kan ik er nog vijf opnoemen. Daarvoor moet een oplossing komen”, benadrukt Sanders zaterdag. Een belangrijke stap zette PSV onlangs door een deal te sluiten met de gemeente Eindhoven. De gemeente koopt de grond van het stadion en het trainingscomplex, de club betaalt het bedrag terug met een jaarlijkse erfpacht.

De kritiek die daarna los kwam omdat er sprake zou zijn van overheidssteun, is Sanders een doorn in het oog. “Er is niet één vraag die we niet kunnen beantwoorden. Het is van alle kanten tegen het licht gehouden”, benadrukt Sanders. Eerder op de dag gaf PSV via de officiële kanalen reeds tekst en uitleg over de constructie met de gemeente Eindhoven.

De constatering dat er de laatste jaren sprake is geweest van wanbeleid bij PSV, gaat Sanders veel te ver. “Dat woord zou ik niet willen gebruiken”, countert de algemeen directeur. “Zeker niet gezien de vele succesvolle jaren. Maar misschien is er in het verleden niet genoeg nagedacht over randvoorwaarden waaraan de club zou moeten voldoen in het geval er geen Champions League wordt gespeeld.”


Poll

Hoeveel absolute topspelers heeft PSV momenteel?


Gerelateerd

105 reacties (laatste reactie door uptimist)

En hiermee wordt er alleen maar bevestigd dat geen enkele club uit de Eredivisie, een Europese topclub kan worden. Want je hebt als 'topclub' zijnde een grote budget nodig, wil je de topclubs bijbenen.


PSV heeft een rijke eigenaar nodig, want met alleen maar lenen vrees ik het ergste voor ze.

4 juni 2011 om 12:48

Om een groter budget te krijgen heb je meer inkomsten nodig. Die komen grotendeels uit TV rechten. Helaas kijken er maar 1 of 2 miljoen mensen op zondag naar de samenvatting. Ons land is gewoon te klein om met de beste te meten. Zelfs een rijke oliebaron gaat PSV niet redden.

Het gat kan alleen gedicht worden als er 2 regelingen komen: 6+5 en schuld=geen CL. Maar zelfs dan is de schade momenteel al te groot. Misschien komen we er weer bovenop in 5 jaar, maar tegen die tijd moeten we Blij zijn met 3e plek in de poulefase van de CL.

4 juni 2011 om 15:46

Of gewoon dat de Knvb die regels laat vallen en zoals in Spanje en of Italië gewoon clubs diep in schulden laat komen zodat ze kunnen lenen wat ze willen zo kan het ook.

Want zie clubs als Real en Barca (in mindere maten) en nog meer Europese topclubs die diep in schulden zitten maar niemand in Spanje die e om iets geeft als ze maar top zijn. Ik zie daar in Spanje bijna geen enkele politieke partij mee bemoieen dat Real 400 miljoen in de min staat. Zo moet het dan maar hier ook worden willen ze wat bereiken. Want zolang in andere landen dat soort leningen en schulden toegestaan zijn kan Nederland nooit aan hun tippen.

4 juni 2011 om 16:00

Dat zouden we niet eens willen. Als de clubs strak allemaal een schuld hebben van 100 miljoen, wie draaien hiervoor op? Ja wij, niet de toeschouwers/fans, maar wij als Nederland, het volk.

Zou jij een bedrijf starten met een omzet van 1 miljard en elk jaar schulden opbouwen? Nederlanders zijn reële mensen, we doen niets geks om prijzen te pakken. Liever stapje voor stapje omhoog dan een enorme risico nemen met alle gevolgen van dien. Nee de Knvb doet het goed, als een bedrijf jaar in en jaar uit schulden maakt en het staat al een tijdje rood, dan moet het gewoon failliet worden verklaard. Ook met voetbalclubs. Jammer dan als een mooie club weggaat, maar blijkbaar zit het diep fout.

4 juni 2011 om 16:22

Nou dan moeten we niet zeuren of clubs moeten dan niet gaan zeuren dat ze geen aansluiting met de Europese top kunnen vinden. De verklaring daarvoor is gewoon dat andere clubs wel miljoenen schuld mogen maken van hun regering en Nederlandse clubs niet punt uit. Als ze mee willen doen moet de Knvb gewoon stoppen met dit onzin en de clubs hun gang laten gaan of geen niet meer zeuren dat Nederland geen top is.

4 juni 2011 om 21:50

9+5 gaat op dit moment bij PSV ook niet werken aangezien ze zelf ook alleen maar buitenlanders hebben zowat. Maar voor de competitie zou het wel beter zijn. Dan zouden bijv Van der Vaart, Sneijder, Affelay, Van Persie en ga zo maar door weer in de NL competitie spelen en zouden de talenten ook in NL blijven spelen omdat clubs meer met spelers uit eigen land moeten werken. Engeland zou dan ook een veel mindere competitie hebben. Spanje zou dan ook geen Messi en geen Ronaldo hebben dus zou de competities wel weer een stuk eerlijker en gelijkwaardiger zijn.

4 juni 2011 om 12:49

Nederland is ook te klein voor een Europese topclub. Er kan alleen een Europese topclub ontstaan in grote landen met veel belangstelling voor voetbal, veel kapitaal en een grote tv-markt. Nederland voldoet aan geen van deze eisen.

Psv heeft niemand nodig, ze moeten gewoon zelf orde op zaken stellen en eens erachter komen dat de Nederlandse clubs in Europa weinig te zoeken hebben en dus ook niet op Europees succes moeten begroten. Het laatste wat we in Nederland moeten doen is ons clubs uitleveren aan de rijken uit Qatar en Rusland enzovoorts, hiermee raakt de eredivisie alles wat het leuk maakt kwijt.

4 juni 2011 om 12:59

Mwah, door slim beleid kun je erg ver komen, kijk naar Porto. Hun begroting was net zo groot als die van Ajax toen ze enkele jaren geleden begonnen met het aantrekken van de ene topper na de andere. Hulk uit Japan, en afgelopen zomer ook even Argentijns international Otamendi voor ongeveer 3 a 3,5 miljoen euro.

Het verschil tussen Porto en Psv, heel kort door de bocht, is dat Porto een Argentijnse international strikt voor minder geld dan PSV aan salaris betaald aan Engelaar en Berg samen...die creativiteit die ze daar hebben ontbreekt bij PSV aan alle kanten. Engelaar halen na zijn flop in Schalke, topsalaris bieden, de 2e of 3e keeper van City halen voor een topsalaris, erg inventief is het allemaal ook niet.

4 juni 2011 om 13:08

Je hebt een goed punt, maar Portugal heeft als groot voordeel natuurlijk dat de cultuur, het klimaat en de taal een veel minder grote omslag vergen voor Braziliaanse en Argentijnse talenten.

Ik denk dat Nederlandse clubs zich juist beter kunnen concentreren op het binnenhalen van Scandinavische spelers. Voor hen kan Nederland letterlijk en figuurlijk een tussenstap zijn naar Engeland of een Zuid-europese competitie.

4 juni 2011 om 13:09

Het zou heel mooi zijn als de Nederlandse clubs zo'n zelfde beleid als bijv. Fc. Porto konden voeren. Zijn het niet, heel kort door de bocht, dat bij ons het weer tegen zit om zulke Zuid-amerikaanse toppers te halen.

Maar er zou wel wat geleerd kunnen worden van dit soort beleid idd.

On: Roept Psv dit niet al veel langer?

4 juni 2011 om 13:18

Op zich kunnen Nederlandse clubs wel wat leren van de Portugese topclubs. Al hebben die vaak wel een andere structuur als de Nederlandse topclubs met presidenten die veel geld in een club steken. Daarnaast heeft Portugal het voordeel dat ze een gunstig klimaat hebben en het voor met Brazilianen gunsitg is wat betreft de taal. En er is geen minimale salarisgrens voor non-eu spelers. Overigens in interessant artikel over Porto (http://soccernet.espn.go.com/columns/story?id=662...

4 juni 2011 om 13:32

Je zit er naast. Ik ben een paar weken terug naar porto op vakantie geweest en daar konden een paar doorgewinterde fans me vertellen dat porto nu een rijke eigenaar/voorzitter heeft een maffia-baas is me verteld. Spelers worden real-achtige salarissen betaald. Ze zouden ook niemand verkopen had de voorzitter aangekondigt. Een nieuwe europese topclub is dus in de maak. Totaal niet vergelijkbaar met psv natuurlijk.

4 juni 2011 om 14:24

@ajax6002. En jij geloofd fans die beweren dat Porto Real-achtige bedragen neertelt aan de spelers? Ik ken niets van Porto, weet alleen dat ze zeer veel geld binnen krijgen bij transfers, maar om nou een speler 8 a 10 miljoen per jaar te geven... Dat kan ik niet geloven.

Geloof best dat ze spelers 3-4 miljoen per jaar betalen, maar Real of Barcelona salarissen gaan ze helaas niet redden, ook met 2 maffiabazen in je bestuur.

4 juni 2011 om 13:04

Zo lang clubs uit andere landen bijvoorbeeld Spanje 200 miljoen schuld mogen hebben, kunnen wij inderdaad niks. Europees gezien is er gewoon sprake van enorme competitievervalsing, een club die in Nederland 50000 tekort komt onder curatele van de Knvb.

Ontopic: Ik denk dat PSV net op tijd gehandeld heeft, hier weer bovenop komt en het belangrijkste, hiervan leert. Chapeau aan het adres van de heer Sanders, dit had geen seizoen langer kunnen duren.

4 juni 2011 om 15:47

Ben helemaal met je eens. Of Knvb moet ook de clubs de vrijheid geven wat andere Europees landen doen. Dat clubs zoveel schulden mogen maken die ze willen om later via successen weer bovenop te komen, anders zie ik geen enkele verbetering voor Nederland.

4 juni 2011 om 13:06

Dat is het grootste probleem geweest van Psv. Na het topseizoen 2004/2005 had men moeten cashen. Al die extra inkomsten uit CL en spelerstransfers hadden moeten worden gebruikt als buffer voor financieel moeilijkere tijden. Helaas is er veel geiinvesteerd in middelmatige spelers die veel gingen verdiene. PSV moeten hebben van de Dzsudzsak's en Toivonen's van deze wereld. Jonge spelers die zich bij PSV in de kijker kunnen spelen voor clubs uit de grote Europese competities. Helaas heeft men getracht door voor veel geld, vooral veel salaris, spelers als Engelaar, Kromkamp en Isaksson te halen die niet goed genoeg zijn voor de subtop in Europa's grootste competities en naar PSV kwamen met wel de financiële eisen die bij een Premier League horen maar niet de sportieve prestaties. Misschien dat ook de fans onrealistische verwachtingen hebben gehad en dat daarom zulke spelers mede zijn gehaald. Zelf hoop ik dat de genoemde dure krachten snel worden verkocht en jongens als Wuytens en Labyad kansen krijgen aangevuld met talenten uit de Eredivisie en de nieuwe Dszudzsaks's en Toivonen's van deze wereld.

4 juni 2011 om 13:23

Een rijke eigenaar, de enige weg naar succes?
Wat een kortzichtigheid, geloof dat er al een club over is genomen, daar had die rijke eigenaar ook gene interesse in

4 juni 2011 om 13:25

Climowicz, psv kan wel degelijk een top club worden maar dan moeten ze nog meer schulden maken. noem mij maar eens 1 topclub die alles financieel op orde heeft. Zullen er denk ik zeer weinig zijn.

4 juni 2011 om 13:35

soccerroos
Ooit gehoord van Bayern Munchen en Arsenal? Beide clubs zijn financieel kerngezond en natuurlijk Europese topclubs

4 juni 2011 om 13:51

Arsenal

4 juni 2011 om 15:49

Ja daar noem je 2 clubs die niet eens top zijn. Arsenal komt niet meer verder dan achtste finale champions league word met moeite 3e of 4e dus. Zelfde geld voor Bayern die doen ook niet meer mee om grote prijzen zoals een club als Real en of Barcelona wel doen. En nog paar andere Italiaanse clubs.

4 juni 2011 om 23:30

Ehm .... Bayern is wel degelijk Europese top.
Ben je vergeten dat ze verleden jaar in de Champions Leageu stonden?
En dat ze dit jaar op een haar na Inter uitgeschakeld hadden?
Hier doe je Bayern Munchen echt te kort mee !
Dan zou ik Inter Milan nog veel minder Europese Top vinden omdat hun 1 uitschieter hadden verleden jaar met de winst.

p.s.

Europese top halen wordt super moeilijk, en ik zou maar beginnen om eerst gezond te worden en talenten te vinden/opleiden, en het geld wat je hier mee zou kunnen verdiennen (net als Champions Leageu deelname's) In versteren in de opleiding zelf.
Ik denk dat psv in zijn handjes mag knijpen met iemand als Sanders aan het roer, is een hele slimme man die er zeker wel uit komt met psv weer als gezonde club!

4 juni 2011 om 13:54

Al zouden ze de spelers meer dan een miljoen kunnen betalen dan nog kun je niet op tegen de ploegen die 500.000 euro per week betalen aan hun topspelers dus een totale illusie te denken dat je de europese top uberhaubt kunt bijhouden.
Buiten dat is de competitie hier neit aantrekkelijk voor ''grote''spelers.
Psv en de nederlandse topclubsmoeten gewoon doen waar ze goed in zijn en dat is als opleidingsinstituut fungeren voor topclubs in spanje die ongestraft een miljard euro rood mogen staan en mogen blijven kopen zonder ervoor op de vingers getikt te worden door de EU die die landen wel onder curatel heeft staan omdat ze bankroet zijn.
Het is niet anders.

4 juni 2011 om 14:12

@ 3debeen

Haha 500.000 per week. Er is geen enkele speler die 500.000 euro per week krijgt.

4 juni 2011 om 14:59

http://www.theda.co.uk/2010/12/rooney-said-hed-onl... hahahaha echt wel.

4 juni 2011 om 14:10

Verschil is dat Barcelona 100 miljoen moet lenen om hun salarissen te kunnen betalen en Real een schuld van een half miljard mag hebben en dat ze dat gewoon mogen van de Spaanse bond . Zolang de Uefa daar niet veel strenger op gaat toekijken dan blijft die aansluiting idd moeilijk. Gelukkig veranderd het financiel fair play al het een en ander en is dat een goede stap in de goede richting.

4 juni 2011 om 15:01

En weer zo'n onnozele reactie over de financiele huishouding van beide Spaanse grootmachten. Ten eerste heeft Barcelona die 100 miljoen al grotendeels afgelost, ten tweede heeft real geen half miljard schuld en ten derde moet je eens even voor de grap kijken na hun omzet per jaar.

4 juni 2011 om 19:03

@ El Pirata

Ten eerste moet jij eerst eens nadenken voordat je iets zegt. Je moet kijken naar de begroting en niet de omzet gozer. Die van Real Madrid 390 miljoen. Hun schuld 600 miljoen. En wanneer de stad Madrid niet bijna een half miljard had betaald voor dat belachelijke kleine stukje grond wat nog geen 50 miljoen waard was dan was die schuld nu over het miljard heen. Dus dat is een begroting van 390 miljoen en een schuld die de helft hoger ligt. Hun schuld bedraagt dus ruim 150procent van hun begroting en anders zelfs 280procent. Wanneer een NL club een schuld heeft die hoger is dan 20procent van hun begroting dan komen ze onder toezicht van de Knvb en mag de club niks meer uitgeven (zie Feyenoord). Dus voordat je nonsens uitslaat moet je eerst even nadenken want elke schuld voor elk bedrijf dat niet pas opgestart is dat is veel te hoog maar financiele nozems zoals jij die het gaan vergelijken met een hypotheek op een huis praten alles goed. Maar elk willekeurig bedrijf was met die schuld in vergelijking met de omzet allang failliet geweest.

Want in jou financiele unknow leefwereldje zou het dus prima zijn als Ajax een schuld zou hebben van 143 miljoen (2,2 x hun begroting) of PSV een schuld van 110 miljoen. PSV leek dit seizoen af te sluiten met een schuld van 5 miljoen ( nog geen 10procent van hun begroting) en de pleuris brak al uit in Eindhoven en ze zijn nu overal op aan het saneren. Met zulke schulden zou de NL clubs ook wel heeeeel wat beter kunnen presteren maar door de terechte strenge regels van de Knvb kan dat niet.

4 juni 2011 om 15:59

We hebben te veel punten verloren op de uefa ranglijst en daardoor zijn het aantal cl en el plaatsen gedaald. Nu kunnen ze het financieel gat niet meer dichten en zijn begrotingen scheef gaan lopen. Dan zouden we in het europese rijtje van de subtoppers mee kunnen met eens in de 10 jaar een keer een uitschieter naar boven.

4 juni 2011 om 20:15

@climowicz: Ook met een klein budget kun je een rol meespelen in de CL Gewoon door spelers op te leiden voor de ''grote''clubs haal je hier de beste spelers in huis. Doordat je dan met uitzonderlijke talenten werk en waarschijnlijk succes hebt, komen vanzelf de talenten van NL, B en DK. Zo bouw je een eigen ''goedkoop''team op. Je eigen talenten verkoop je voor genoeg geld en je hebt cash om af en toe gek te doen op de transfermakrt.

Een eigenaar is het laatste wat je wil. Komt haalt succes, neemt het geld mee en weg..................alles. (vitesse, AZ, Lommel etc.etc)

Tja, en dan alsnog blijft het allemaal subjectief. Wanneer tilt iemand de club naar een hoger niveau? Spreken we dan van een topper in Nederlandse zin, oftewel een goede voor de Europa League, of spreken we van een internationale topper, goed voor de Champions League? Of spreken we van een speler met internationale toppotentie? Is het uberhaupt de bedoeling midelmatige spelers een groot salaris te geven en hoort dit dus uberhaupt niet de doelstelling te zijn?

Het klinkt leuk en verstandig, maar een uitzondering is snel gemaakt, daar is de voetballerij niet te opportunistisch voor.
Loze kreten.

Topspelers heeft PSV op dit moment geen. Ik vind dat in nederland op dit moment alleen Stekelenburg absolute top is. De rest niet.

4 juni 2011 om 12:52

Wat is top? Iemand die meekan met een club als Barcelona of Real? Het gaat niet om of het een topspeler is maar of hij top opbrengt. Ajax heeft met Huntelaar, Sneijder en Suarez super transferbedragen gehad. Dat zijn spelers die natuurlijk wel goed zijn, maar met de totaal 80 miljoen kan Ajax wel wat veroorloven de aankomende 5-10 jaar.

PSV heeft na RVN geen grote bedragen meer gekregen. Dan kan je wel Dszuzszak top vinden of Affelay, maar als die maar 8 miljoen opleveren heb je er ook niets aan gehad.

Stekelenburg gaat straks ook weg voor weinig geld, er is momenteel geen vraag naar een keeper van zijn kaliber en leeftijd. Niet voor de hoogste prijs iig.

4 juni 2011 om 13:21

PSV heeft qua transfergelden inderdaad slecht gepresteerd de laatste jaren maar om nou te zeggen dat men aan Afellay niets gehad heeft lijkt me wat overdreven!

De enige absolute topper die ook echt uit de eigen jeugd komt (en daarmee een groot voorbeeld is voor de huidige jeugd) waarmee een aantal kampioenschappen is behaald, PSV en zijn supporters hebben echt veel plezier gehad aan de speler Afellay, helaas is dat financieel niet verzilverd maar dat is van ondergeschikt belang!

4 juni 2011 om 13:32

Als dat van zo'n ondergeschikt belang is dan is het toch apart dat er tientallen artikelen over de financiële malaise bij PSV worden geschreven.
Bij reële transfersommen voor spelers als Afellay, Dzudszak, Toivonen, enz. zou de financiële situatie niet zo erbarmelijk zijn zoals het nu is. PSV heeft gewoon te weinig uit hun eigen spelers gehaald, en op dat punt spelen andere clubs het dan weer heel slim mee met PSV (afellay naar Barca).
Daarmee wil ik zeggen: het is wel degelijk van belang dat het 'plezier' in een speler voor een club moet worden verzilverd.

4 juni 2011 om 14:21

@ De Kip, natuurlijk hebben ze veel plezier beleefd aan Affelay op het veld, maar hij had ook een salaris boven deze miljoen. Dat je hem vervolgens verkoopt voor 4 miljoen, tsja dat is in mijn optiek slecht gehandeld.

4 juni 2011 om 15:43

Transfersom van Affelay was veels te laag voor datgene wat hij kan, maar dat krijg je als het contract afloopt. Kon PSV verder ook niks aan doen. Maar het valt wel op dat Ajax om de zoveel tijd wel een speler verkoopt voor 20+ miljoen, dat scheelt wel een hoop een maskeerde wel het financiele wanbeleid.

Als PSV Affelay voor 20 had verkocht dan waren er ook geen problemen in Eindhoven.

Zelfs toppers moet je niet zoveel betalen, ik neem aan dat ze hier oud Eredivisiespelers bedoelen zoals van Bommen en van Nistelrooij? Spelers die aan het afbouwen zijn en het dus niet voor het geld doen (in een ideale wereld).

Het is gewoon een te grote kans om een speler die het in het buitenland goed heeft gedaan maar volgens de europese topclubs niet goed genoeg is bevonden veel geld te geven en daardoor mogelijk in problemen te komen.

4 juni 2011 om 19:21

Iedereen kan wel heel gemakkelijk over Afellay gaan praten, maar hij had gewoon nog maar een contract voor een half jaar, om dan nog 4 miljoen te vangen is zo gek nog niet. Barcelona had hem ook een contract aan kunnen bieden dat hij had kunnen tekenen en dan was hij in de zomer naar Barça gegaan.

Over het aflopende contract kun je PSV ook niet aankijken, want PSV was al 2 jaar bezig met het verlengen van het contract van Afellay, maar hij weigerde bij te tekenen, als er dan ook geen interesse is van grote clubs uit het buitenland en hij wijst clubs als Fiorentina en HSV af, dan kun je niet veel anders dan hem behouden en zijn contract laten aflopen, of in de winter nog iets vangen voor Afellay.

Mijn conclusie is dan ook dat PSV niets te wijten valt in het geval van Afellay en dat er zeker geen sprake is van wanbeleid in de transfer rondom hem.

Dit nieuws was echt al weken bekend, maar goed. PSV is in ieder geval bezig de duurdere spelers eruit te werken. Kromkamp is nu (eindelijk) weg en mij lijkt dat Engelaar ook verkocht gaat worden als Schaars gehaald wordt.

4 juni 2011 om 18:35

Wie wil engelaar kopen?
Ik vind het maar een matige en zeer trage speler.
En ik zie niemand voor hem een salaris van meer dan een miljoen betalen.
En ik zie rutte engelaar ook niet op de bank zetten.

Het is ook belachelijk om te roepen dat er sprake is van overheidssteun. De gemeente leent en PSV betaald dik meer terug op de lange termijn. Gewoon een lening dus, waar de burgers in Eindhoven uiteindelijk alleen maar profijt van hebben.

De enige die dat niet begrijpen zijn domme supporters van andere clubs en populistische politici die hopen te scoren bij de niet-voetballiefhebbende burger. Treurig volk.

4 juni 2011 om 12:51

Het is wel degelijk overheidssteun: enkele banken in Nederland kregen enkele miljarden overheidssteun, om te voorkomen dat ze in nood kwamen. Dat bedrag moeten ze ook terug betalen met een rente.

In hoeverre is dit anders? Psv krijgt geld om te voorkomen dat ze in nood komen. Een lening betekent niet dat het geen overheidssteun is

Bij een lening zijn er altijd risico's, zoals de gemeenteraad van Eindhoven ook heeft gezegd. Dus dat de burgers van Eindhoven hier alleen maar profijt van hebben is niet altijd juist.

Daarnaast: de gemeente Eindhoven moet volgens mij geld lenen (bij een bank) om Psv geld te kunnen lenen.

4 juni 2011 om 12:56

Ja een lening, maar probeer jij maar eens een lening te pakken. In de huidige ''crisis'' kan je nergens geld lenen. Daarnaast, wat gebeurd er als PSV doorgaat met verliezen maken? Dan kunnen ze het op termijn niet meer terug betalen. Ga je dan nog meer geld in pompen?
De rentepercentage is iets boven de 3%. Rentepercentages over panden zit nu rond de 6%. Dus de gemeente doet PSV zeker een zware steun.

4 juni 2011 om 15:55

Ja maar jij moet wel denken aan de winst die PSV als club aan gemeente Eindhoven levert. Elke keer als er voetbal wedstrijden zijn komen er mensen naar Eindhoven die kopen allerlei dingen die consumeren producten en de BTW daarvan gat allemaal naar de regering (en ook gemeente). Verder komen er ook tijden Europa league wedstrijden veel buitenlanders naar Eindhoven en die consumeren ook dat zijn allemaal winsten die de gemeente maakt plus de rente die PSV gaat betalen dat is gewoon goed geld wat de gemeente beurt.

4 juni 2011 om 16:20

PSV brengt zeker geld binnen in het la, maar dat doen andere bedrijven ook in Eindhoven. Die krijgen ook geen lening tegen zo een lage percentage. De gemeente Eindhoven krijgt niet extra veel geld als daar veel geconsumeerd wordt. Die krijgen een bepaald budget. Een gemeente is nooit de instantie die winst maakt. Dat moet je wel begrijpen. Hier in dit stuk is de gemeente die blijkbaar op andere dingen bezuinigd en daarom budget overheeft voor Psv.

4 juni 2011 om 19:27

@kx22, fout, het rentepercentage bedraagt rond de 3,5% over een looptijd van 40 jaar (ja, de rentepercentages verschillen per looptijd). Echter is dit bij veel mensen niet bekend aangezien het in de huizenmarkt vaak gaat om een looptijd van 20 of 30 jaar. PSV betaalt een rentepercentage van rond de 4% en ligt dus boven die marktwaarde. De gemeente steunt PSV uiteraard in deze, maar wordt er zelf ook alleen maar beter van door de 3 ton extra die ze jaarlijks binnenhalen.

4 juni 2011 om 13:07

Ze krijgen van de gemeente een extreem goedkope (lees: lage rente) lening, die ze zelf nooit bij een bank kunnen krijgen, dus het is wel degelijk overheidssteun. Dat er voor de gemeente weinig risico's aan verbonden zijn doet daar niets aan af.

4 juni 2011 om 13:34

PSV heeft dit geld nog niet binnen van de gemeente, de CDA is er niet blij mee en wil eerst een gedegen onderzoek door onafhankelijke financiële specialisten.
Het kan dus zomaar zijn dat PSV dit geld niet krijgt/kan lenen.
Ben benieuwd wat voor gevolgen dat heeft...

Makkelijk gezegd, ik neem aan dat het nooit bewust beleid is geweest van PSV om matige spelers veel geld te laten verdienen. Toen mannen als Engelaar, Kromkamp en Berg binnengehaald werden dacht men dat dit toppers zouden zijn/worden. Dus stond daar een topsalaris tegenover. Dat dit achteraf is tegengevallen is jammer, maar moeilijk te voorkomen. Alleen door zelf toppers op te leiden kan je er zeker van zijn dat het salaris meegroeit met de prestaties voor het team, maar ja, dat is niet echt het sterke punt van PSV helaas.

OP ditmoment heeft psv geen een topspeler. Misschien Tovoinen omdat die nog met winst door verkocht kan worden en Dzudzsak maar die is waarschijnlijk weg voor het begin van het seizoen.

4 juni 2011 om 12:48

Dus dan hebben ze op dit moment nog wel een topspeler, want Dzsudzsak is toch nog niet weg?

4 juni 2011 om 12:49

PSV heeft 2 topspelers, Dszudzak en Reis, mits die zijn oude niveau weer haalt. Reis had er denk ik dit seizoen 25 a 30 ingelegd en dan past ie toch bijna bij het rijtje Romario, Ronaldo en v.nistelrooy, spelers waar PSV veel geld aan heeft verdiend. Dszudzak, redelijk tweebenig (ookal is zijn rechter wel zwak heeft er toch een paar mooie doelpunten mee gemaakt) en ongelooflijk belangrijk voor dit Psv.

Dit beleid zou ik als Nederlandse club standaard voeren.. We lopen achter op de concurrentie dus we kunnen simpelweg ook niet zoveel betalen.. Jammer maar helaas.

4 juni 2011 om 12:54

Reis is geen topspeler, Reis mag dat laten zien over 1 seizoen en misschien zelfs langer. Maar na pak hem beet 10 goede wedstrijden dit seizoen gaat het me wat te snel om hem een topspeler te noemen. Zoiets komt wel na 1 of 2 jaar...

4 juni 2011 om 13:28

Daarom zeg ik. Als hij zijn oude niveau weer behaalt. Oftewel; als hij die 10 wedstrijden van dit seizoen met zijn goals etcetera doortrekt naar een heel seizoen dan zou die in het rijtje van spelers kunnen komen waar ik het over had, die alleen meer dan 25 goals maakten voor PSV in 1 seizoen en daarna naar een grote club vertrokken! En als je Reis dus meer dan een miljoen per jaar betaalt en hij gaat weg voor een miljoentje of 15, dan verdien je er nog lekker op hoor.

Ik denk dat voor meer dan een miljoen euro de Toppers ook wel een keer in het Philips Stadion willen optreden naast hun optredens in de Arena.

Je bent goed bezig Sanders .
Ik begin er langzaam in te geloven dat de directie wakker geworden is.
Beter laat dan nooit.
Als dit dan ook weer is in gaat houden dat psv ophoud met het aantrekken van middelmatige spelers die al geaccepteerd hebben dat psv hun top is.
En we langzaam weer is gaan werken aan een selectie die er wel echt voor wil vechten.
Een selectie die jong is,talentvol,maar alles nog moet en WIL bewijzen.
Dat het opnemen van el/cl inkomsten in de begroting voorgoed uit den boze is!
Dan denk ik en hoop ik dat het moment langzamerhand weer nabij komt,
dat als mensen over psv praten en denken het ook daadwerkelijk weer over voetbal kan gaan.
Als je dat toch is voor elkaar weet te krijgen Tiny ben ik je persoonlijk eeuwig dankbaar!!!

4 juni 2011 om 16:57

Ben het helemaal met je eens! Mooi verwoord. Als het echt allemaal goed uitpakt moeten we een spandoek ophangen voor de heer Sanders om hem te bedanken!

PSV goes down ! Toppers komen neit meer voor minimale salarissen als zij ook elders meer kunnen verdienen. Zo werkt het nou eenmaal. PSV zal Feyenoord achterna gaan en weer bij de basis moeten beginnen. Ik voorzie dan ook dat PSV binnen 5 jaar niet meer meedoet voor het kampioenschap, maar eerder voor een plek bij de play-offs.

Reacties graag...

Het probleem zit hem er alleen niet in hoeveel je ze betaalt, maar hoe je bepaalt hoe goed iemand is. Engelaar werd toch ook binnen gehaald als absolute topper en het eerste seizoen was iedereen toch positief? Sommige dingen weet je nooit van te voren.

Andere dingen weet je wel van te voren, en dat is bv bij Berg het geval. Je weet van te voren niet dat hij het zo slecht zou doen maar je weet wel dat je iemand haalt die weinig ritme heeft, geen vertrouwen heeft en waar de vorm totaal ontbreekt. Hoe kun je daar 1,5 miljoen euro aan betalen dan?

Zal ik dan maar de eerste zijn: Met Gordon in de spits zullen ze ook geen kampioen worden, al geven ze hem een miljoen!!

Maar dit is natuurlijk goed beleid. Als je ziet dat een speler als Kromkamp, die dit jaar volgens mij geen wedstrijd heeft gespeeld, zo ongelooflijk veel geld verdient, dan zit er iets fout binnen je club. Bij Feyenoord is ook die salary cap van een half miljoen ingesteld, en dat geven ze ook echt alleen aan voor Feyenoord begrippen topspelers. Een goede scouting kan er voor zorgen dat je voor een normaal salaris goede spelers hebt. Ik betwijfel of Dzsudzsak Gomes en Farfan gelijk een topsalaris kregen toen ze bij PSV binnen kwamen. Die zijn gewoon goed gescout.

Haha heb je straks 4 van die dikke mannetjes in glitterpakjes in Eindhoven rondrennen spectaculair hoor

Nee, ik snap niet dat mensen nu beweren dat er geen toppers meer naar Eindhoven komen, er is namelijk helemaal geen salarisgrens voor topspelers, er staat zelfs in de titel, ''alleen toppers verdienen nog meer dan een miljoen''... de spelers die wegblijven dat zijn de middelmaat spelers met goede zaakwaarnemers die er nog een riant salaris wat totaal niet past bij de kwaliteiten van de spelers uit kan slepen.

PSV moet voorlopig even niet meer denken aan die hoge salarissen, dat botst geheel met die broodnodige steun. Zou toch van den gekke zijn dat ze nu weer doodleuk verder gaan met dat beleidt van boven hun stand te leven. Vorig seizoen zat PSV al in grote problemen maar zette alles op de titel door oa. Lens te kopen, een dure Brands aan te trekken en een Berg te huren met een jaarsalaris van een miljoen en volgens mij willen ze nog steeds geen stap opzij doen dan maar met steun van de gemeente is nu de oplossing.
Ik heb alle respect voor AZ Alkmaar die de zaken tenminste gezond aan pakken en bewust hebben gekozen voor de jeugd en nog steeds kunnen aanhaken bij de top met hun 4e plaats.
Goed beleid van die Toon Gerbrands!

En de definitie van een topper is.....? Rekbaar?

4 juni 2011 om 13:20

Als je de tekst even leest staat dat er duidelijk in: “dan gaat het echt om voetballers die het hele elftal naar een hoger niveau tillen.”

Dan lijkt mij dat ze hier hier hebben over Dzsudzsak, Toivonen en eventueel Reis, mits ie weer op niveau komt. En Gomes valt uiteraard ook in dit rijtje, mocht ie komen, en misschien zelfs Schaars (al gaat dat misschien wat ver, maar hij kan zeker heel belangrijk worden voor dit Psv). Verder kan ik geen andere spelers bedenken die aan dit criterium voldoen. Lens in topvorm zou ook hier ook onder kunnen vallen, maar dan moet ie wel een stuk constanter worden.

4 juni 2011 om 13:26

als alles middelmaat is, dan zullen er snel spelers zijn die de rest naar een hoger plan trekken. Wat is dan de 'nulmeting?

4 juni 2011 om 13:30

PSV heeft op dit moment inderdaad veel middelmaat, maar er zijn altijd wel 2, 3 spelers die er bovenuit steken. Die heeft Ajax, Twente, Feyenoord, iedereen. En als je PSV een beetje zou volgen zou je zo moeten weten dat PSV die heeft in Dzsudzsak, Toivonen (in mindere mate, dat wel), en Reis op zijn niveau. Daar hoef je geen voetbalexpert voor te zijn.

4 juni 2011 om 23:03

Dan vind ik in de eerste plaats dat je ook alleen toppers uit het buitenland moet halen. Het middelmaat (de vulling) kan dan net zo goed ook uit de eigen jeugd komen. Het klopt dat de andere clubs ook zo in elkaar steken, maar vind je (bijvoorbeeld) dat Wijnaldum (die toch Feyenoord naar een hoger plan trekt) een miljoen per jaar waard is?

Verder vind ik dat een echte topper iemand die niet te evenaren is voor zijn positie. Het moet dan een zogenaamde puntenpakker zijn, dus een keeper die heel belangrijk is, een verdediger met overzicht, taktisch vermogen en een goede tackle, een middenvelder met creatieve oplossingen of een aanvaller waar een verdediger bij voorbaat al bang voor is.

Toivonen is dat zeker niet, hij heeft geen creatieve oplossingen en mist handelingssnelheid. Hij kan leuk van afstand schieten, maar is veel te wisselvallig. Dzsudzsak zou het waard zijn, zeker gezien zijn vrije trap.

Reis is leuk opgesomd, maar die heeft niks laten zien en mag transfervrij vertrekken.

Kortom, momenteel zijn het Bakkal, Pieters en Engelaar de mensen die het op een hoger plan moeten trekken. En die zijn het (in mijn ogen) niet waard. Verder is het altijd lastig om bij voorbaat te denken of een speler het zal gaan redden. Wat dat betreft kunnen veel topaankopen (of geleende spelers) het niet echt waarmaken.

Engelaar en Berg dat zijn toch slimme mensen zulk een salaris,weet ik niet want het niveau als voetballer is beneden Alle peil.engelaar aan de bal,ben ik aan het zoeken als mijn slow-motion niet ingeschakeld is.berg kan zeggen dat men de doelen heeft vergeten te plaatsen.het niveau van Feyenoord is bijna bereikt.........

En hoeveel spelers mogen er dan worden gezien als ''toppers''?

Beste Meneer Sanders: u wil het geen wanbeleid noemen vanwege de successen........
Dat wijst alleen maar op nog wanbeleid. Want aan die successen is dus 0,0 rendement overgebleven........ Simpel gezegd als we succes hebben spelen we quitte en hebben we geen succes zien we zowat failliet......
Dat is gezonde bedrijfsvoering als ik het zo lees..... ;-)

Bij ajax werd ook verwacht dat oleguer een topper zou zijn, net als atouba en zo kan ik er vast nog meer noemen.. Opzich is de doelstelling wel goed, maar zonder glazen bol kan het behoorlijk lastig worden om de doelstelling volledig te halen!

Het zou ook wat zijn als je geen toppers al meer als een miljoen salaris gaat aanbieden.

Wat psv naar mijn mening ook wel echt fout heeft gedaan is een kromkamp en een engelaar hoge salarissen te geven. het waren allebei spelers die te kort kwamen in top competities. ze konden weten bij deze spelers dat ze niet beter gingen worden iig.

Psv moet terug naar die geweldige scouting die ze hadden. dan komt het goed.
Als psv goede contracten heeft en ze eerder openbreekt als dat nodig is. dan kan zo'n speler als hij het verdiend een beter salaris krijgen lijkt me. volgens mij is het met doedelzak ook zo gegaan.

4 juni 2011 om 14:17

Die goede scouting kwam voort uit 1 zaakwaarnemer waar PSV mee gebroken heeft .

4 juni 2011 om 15:14

was dat niet piet visser? of arnesen?

er was nog een andere op leeftijd volgens mij

Het is ontzettend aardig van hem dat hij het beleid van de afgelopen jaren, waardoor psv nu in zo zwaar weer zit, niet als wanbeleid te zien. Maar het is ook ontzettend ongeloofwaardig! Er moet gesneden worden in de organisatie. Banen verdwijnen. Salarissen worden gesaneerd van overbetaalde voetbalprofs, er wordt noodgedwongen een lening aangegeaan waar psv jarenlang aan gaat afbetalen. Ze kunnen zich geen echte toppers meer permiteren, en de heer Sanders kan met droge ogen beweren dat de afgelopen jaren geen wanbeleid is gevoerd. Nogmaals, erg aardig voor zijn voorgangers en lekker brabants gemoedelijk, maar ook zeker erg ongeloofwaardig!

Dit is toch geen nieuws, PSV zal altijd het voornemen hebben gehad dusdanige bedragen alleen neer te leggen voor een topper! Helaas zijn veel spelers verkeerd ingeschat, dat men dit nu naar buiten brengt is absoluut geen garantie dat de komende jaren een teleurstellende aankoop meer dan een miljoen ontvangt!

Stel Gomes komt wie weet is ie echt op zijn retour, op basis van zijn verleden zal hij echt wel een supersalaris krijgen! Overigens denk ik wel dat Gomes een topsalaris waard is maar dat terzijde...

Is heel logisch natuurlijk. Spelers verdienen gigantische salarissen, dat zou bij elke club verboden moeten worden. Een miljoen euro is nog steeds veel salaris en ik zou graag willen voetballen voor duizenden euro's, ik voetbal immers met plezier.

Overigens is Gomes dus iemand die die één miljoen echt zou verdienen. Ook voor dat bedrag levert hij enorm veel salaris in en Gomes is iemand die zoveel rust en uitstraling heeft dat de verdediging hem blindelings vertrouwt en andersom. Dat komt het elftal ook ten goede en mede daarom kon PSV vaak in Gomes zijn periode een 1-0 voorsprong vasthouden.

De grootverdieners waren of zijn Kromkamp, Engelaar, Isaksson, Dzsudzsák en Toivonen en PSV zou deze zomer ook met het sportieve gedeelte afscheid moeten nemen van Engelaar en Isaksson, daar gaat je elftal niet beter van voetballen van die twee. Dzsudzsák en Toivonen zouden wel die miljoen verdienen, aangezien zij het elftal op sleeptouw kunnen nemen al vermoed ik dat één van deze twee ook deze zomer vertrekt.

Maar goed, goede regel van PSV en hopelijk zijn we snel weer gezond als vooral de lening doorgaat!

In principe een prima standpunt lijkt mij. Het enige lastige is alleen dat het voor PSV moeilijk wordt om naar een hoger niveau te komen als de salarissen ver achter blijven bij Euroepese (sub)topclubs. Wel is het zo dat er in de huidige selectie gewoon veel spelers zitten die meer verdienen dan dat ze waard zijn.

Het zou zo mooi zijn als er wereldwijd iets gedaan zou worden aan die belachelijk hoge salarissen. Nu gebeurd er iets uit pure noodzaak, maar als het weer beter gaat dan gaan die salarissen ook weer flink reizen. En zo zal het uiteindelijk altijd gaan.

@ Poll: Ik kom niet verder dan Balazs Dzsudzsak. Misschien Jonathan Reis nog, maar die is net een jaar geblesseerd geweest.

Ik snap de absolute negativiteit niet bij de meeste mensen. PSV is in de onderlinge duels met Ajax en Twente steeds de betere geweest, het scoren was het enige probleem. Helaas heeft dat grote financiële gevolgen, maar als je Schaars i.p.v. Engelaar opstelt ga je er al op vooruit.

Mocht Dzsudzsak verkocht worden, haalt PSV Assaïdi waarschijnlijk, misschien Wijnaldum als het een aardig bedrag is dat PSV vangt voor Dzsudzsak. Buiten de uitermate hoge productiviteit van Dzsudzsak, is hij in uitduels vaak niets waard. Tevens is hij snel geïrriteerd en haalt het team daarmee een beetje mee naar beneden. Dit alles neemt niet weg dat Balasz de absolute topspeler van PSV is op dit moment. Kijkend naar de eredivisie hoort hij toch wel in het rijtje Janssen, Vertongen en Douglas. Ruiz is de beste op dit moment.

Dan heb je nog Toivonen die eigenlijk gewoon in de spits moet komend seizoen. Hij was soeverein topscorer in het begin van de competitie. Mocht Toivonen verkocht worden, komt ook Wijnaldum in beeld denk ik, dus het kan allemaal relatief goed worden opgevangen.

Als Reis een een- jarig contract krijgt en op niveau terugkomt na de winterstop heb je er weer een topper bij. De jeugd krijgt steeds meer kansen met Tamata, Labyad en Zeefuik als voorbeelden. Depay klopt denk ik aardig op de deur al is hij pas 17 jaar. Dit was de smaakmaker van Oranje onder de 17 dat het EK won. Dan heb je nog Mokhtar en Bourdouxhe die wekelijks uitblinken bij Jong Psv.

Met de terugkomst van Gomes heb je weer een topkeeper. Alleen de rechtsback positie is wat twijfelachtig, misschien kunnen ze een transfervrije Zuiverloon aantrekken? Manolev is aanvallend prima als back, gaf dit seizoen meer assist dan onze international van der Wiel. Verdedigend is hij echter niet goed genoeg.

Al met al PSV lijkt een stap terug te doen als topclub, maar ze zijn nog altijd kanshebber of minimaal een hele goede outsider voor de titel komend seizoen. Twente moet ook maar zien dat ze niet ook nog Douglas en Ruiz verliezen na Janssen, want zoveel blijft daar ook weer niet over dan. Dan zou Ajax de enige echte titelkandidaat zijn. Ze zijn in ieder geval wel nummer 1 kanshebber voor komend seizoen, alle aankopen zijn bijna rond. Ajax is weer op de weg terug, alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

Toivonen, Reis en Dzudzsák zijn de enige 3 die het verdienen op dit moment. en Gomes natuurlijk als ie komt.

Klinkt als een open deur waar je het niet mee oneens kan zijn. Maar dan de praktische kant: Ik denk dat qua naam vantevoren spelers als Berg en Engelaar misschien ook wel als toppers (voor psv) werden beschouwd en iedereen weet hoe het sportief daarmee is gegaan. Met andere woorden, wanneer beschouw je iemand als een topper en wanneer niet?

4 juni 2011 om 13:58

Ik hoop dat ze als standaard''voor wanneer is iemand een topper'' gaan gebruiken,
Wanneer iemand het bij psv op het veld al bewezen heeft een meerwaarde te zijn voor het elftal.
En dus niet al op het moment dat hij word aangetrokken.

Heb ik iets gemist ofzo ?

''een belangrijke stap zette PSV onlangs door een deal te sluiten met de gemeente Eindhoven''

Volgens mij is de deal nog niet rond en komt erop 28 juni nog een gemeenteraad vergadering over deze kwestie. Voor PSV hoop ik dat het plan waterdicht is en dat het aangenomen word. Het zou een drama zijn dat een tweede Nederlandse topclub zo in de problemen zou komen ( overigens geld dit ook voor de overige Nederlandse clubs.)

Natuurlijk is PSV in deze situatie gekomen door wanbeleid te voeren ( net zoals het wanbeleid was dat Ajax vele jaren verlies heeft gedraaid ). Het zijn niet alleen de hoge salarissen, maar ook de transfer opbrengsten zijn al een hele tijd opvallend laag. De laatste transfer die echt een mega bedrag opleverde was Arjan Robben en dat is gewoon te weinig ( correct me if i'am wrong ).

Nu geloof ik wel dat PSV denkt alle vragen hier omtrent te kunnen beantwoorden, maar schijnbaar is dat niet genoeg op het moment om de twijfelende politici over de streep te trekken. Hopelijk voor PSV en het Nederlands voetbal gaat dit snel goed komen, want je moet er toch niet aan denken dat PSV zodirect door de Knvb en later de Uefa word uitgesloten van Europees voetbal.

Ik weet niet wat het anders is dan wanbeleid wanneer je de ontwikkeling van talenten blokkeert/stagneert en niet capabele spelers een godsvermogen betaald.
Maargoed, Sanders vind van niet want toen Hiddink er was hadden we succes, lekker belangrijk.

Hoe heeft PSV in godsnaam Engelaar kunnen halen zeg, die heeft bij zowel Schalke, PSv en Nederlandsw elftal nooit wat laten zien. Alleen bij Twente deed hij het goed tegen clubs als Rkc, Volendam Rkc etc

Dzudzak is de enige. Van de miljoen verdieners vermoed ik dat: lens, manolev,marcelo, engelaar, duzdzak,isakson,toivonen,bouma, Pieters allemaal eraan zitten. Bakkal en Reis denk ik niet.

zouden de heren broodvoetballers niet eens vanuit eigen beweging wat salaris inleveren, of denken ze echt dat ze dat geld allemaal waard zijn.
als je een zwaaroverschatte nog nooit wat gepresteerde engelaar al dik 1 miljoen loon geeft mag je gerust constateren dat het realisme besef compleet is angetast bij diegenen die dat normaal vinden.

Een leuk verhaal, maar als je dan vervolgens leest dat PSV Schaars wil gaan halen, vraag je je af of ze uberhaupt iets geleerd hebben in Eindhoven.

4 juni 2011 om 15:59

Ja ben ook benieuwd wat die dat gaat verdienen? Want volgens mij zit ie bij AZ al op een dergelijk bedrag. 999.999 euro per jaar?

Eerst die lening, nu dit. Het lijkt erop dat de topclub die de laatste tien jaar van de vorige eeuw domineerde op zijn retour is.

Dan hoeft psv dus geen een speler meer dan 1 miljoen te betalen, gezien het feit dat ze geen topspelers hebben. Een dszudszak die in thuiswedstrijden aardig presteert maar het verder laat afweten is in mijn ogen geen topspeler. De rest van het team spreekt allemaal voor zich lijkt me.

Nou wij hoeven ook geen top spelers te kopen om kans te maken op kampionshap.
Schaars voor Engelaar,
Velthuizen voor Isakson, hij kost maar 5 ton. Gomez is niet haalbaar .
Als Duzdzak weg gaat.( sorry voor spelling ), mischien Asaidi kopen, hij heeft al aangegeven graag naar PSV te komen.
En voor Toivonen, Bakkal of Labayad. Als het mogelijk is Toornstra kopen.
Hoop dat Reis blijft, anders moeten wij een spit kopen, Misschien Dost,
Manoelev gaat weg, ik hoop dan PSV Zuiverloon haalt. (transfer vrij)

Velthuizen
Zuiverloon
Maza
Bouma
Pieters
Huchinson
Schaars
Bakkal
Asaidi
Lens
Reis???

Laten we eerlijk zijn, Dzsudszak zou bij Ajax welkom zijn. Dan hebben we een droom team, voor nederlandse begrippen.

Maar nu terzake; Ik vind het jammer dat Nederland alleen maar achteruit hobbelt, Daarom ben ik zo blij met Twente. Twente toont aan dat je met slim beleid ook gewoon goed kunt concurreren met topploegen en ik denk dat Twente op termijn ook heus wel mee kan.

Daarom ben ik ook zo blij als ajacied dat Ajax nu opnieuw gaat bouwen, als ajacied is het natuurlijk sowieso mooi om dat te zien, maar zeker voor het nederlandse voetbal is het goed dat je topploegen het anders gaan doen, en ik denk dat dit met succes gaat gebeuren.

Feyenoord is ook de goeie weg al ingeslagen en die zie ik binnen een paar jaar ook gewoon weer mee doen om de titel en daarna europees. Az is ook een ploeg die potentie heeft en opnieuw opbouwt na het Dirk Scheringa tijdperk.

Dan heb je dus 4 ploegen die het op deze manier proberen, Maar ik ben bang dat PSV dit niet na zal gaan doen en dat PSV buiten de boot valt. PSV heeft niet de spelers ervoor en ook niet de jeugd opleiding om daar op te vertrouwen. Ook het feit dat ze 1 miljoen als max willen doen voor nieuwe aankopen klinkt leuk en aardig, maar ben bang dat het ze geen succesen meer op zal leveren.

4 juni 2011 om 17:48

Daar ben ik het dus totaal niet mee eens.
Als club zijnde moet je ook beetje geluk hebben bij een jeugdspeler of jonge aankoop die doorbreekt.
Is van te voren nooit te zeggen hoe een talent zich ontwikkeld.
Bovendien is jong PSV op dit moment de beste.

En uiteraard de kans durven te geven. En dat gebeurd bij PSV net iets te weinig nog. Zon Nijland bijvoorbeeld staat gewoon stil.

4 juni 2011 om 17:53

Ik vind het ook niet erg dat je het er niet mee eens bent, ieder heeft zijn eigen mening.

Over je aanpassing; Nijland is inderdaad een talent, hetzelfde geld voor Labyad en Tamata, dat is wel een goed begin, maar denk dat het er verder niet heel veel meer zijn.

4 juni 2011 om 19:46

PSV heeft de afgelopen 10 jaar juist enorm veel in de jeugdopleiding geïnvesteerd en de resultaten komen steeds meer naar boven. Waar spelers als Labyad en Tamata nu een beetje beginnen door te breken, staan er nog een hoop andere klaar. Jong PSV werd niet voor niets met speels gemak kampioen en dat in een team dat dan ook werkelijk voornamelijk uit talenten bestaat. PSV heeft wellicht niet de jeugdopleiding van Ajax of Feyenoord, maar ze zijn zeker wel op de goede weg en ik denk dat er de komende jaren juist een stuk meer talenten gaan doorbreken, zeker als ze daartoe min of meer verplicht zijn door de financiële situatie.

En wanneer vind psv iemand een topspeler? echte toppers hebben hun naam al bewezen en komen niet naar psv... talenten zijn geen topspelers en zouden dus ook niet meer dan een miljoen kunnen verdienen bij psv. ..

ik vind dat als je na jaren van puur wanbeleid, want dat blijft het na drie jaar geen CL en daarvoor onafgebroken mee gedaan te hebben en dan zo financieel in de problemen te komen, dat je wat mij betreft geen miljoenensalarissen kunt uitkeren aan spelers. Denk daarvoor dan ook aan de burgers van eindhoven waarvan driekwart totaal geen affiniteit heeft met die voetbalclub. Zij moeten belasting betalen terwijl spelers vorstelijk beloond worden. Immers deze constructie hoe mooi die ook in elkaar is gezet zal de belastingbetaler toch geld kosten, oftewel de burger zal deze geste naar psv toch op de een of andere manier gaan voelen. Psv moet dan ook niet teveel willen en gewoon een broek aantrekken die strakker zit. Het is mij een doorn in het oog dat een club wat pretendeert een topclub te zijn steun moet krijgen van de gemeente om te overleven en dezelfde status wil houden. Net zoals philips al decennia lang de club van het noodzakelijke infuus voorziet. Zonder philips had psv niet bereikt wat het bereikt heeft. Nee clubs die hun huishoudboekje wat beter op orde hebben dienen een schouderklopje te krijgen en niet een club die russisch roulette speelt door ieder jaar CL te begroten terwijl de selectie daarvoor niet toereikend is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4952
2.Ajax4752
3.Feyenoord3613
4.Vitesse297
5.AZ287
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren