Update: Knieblessure noopt ex-Milan-verdediger tot beëindigen loopbaan

Maandag, 20 februari 2012 om 14:27Peter Nusselder • Laatste update: 14:30

De kansen op speeltijd bij AC Milan lijken toe te nemen voor Urby Emanuelson. Marek Jankulovski, die op dezelfde posities op de linkerflank uit de voeten kon als de voormalig Ajacied, heeft namelijk een punt achter zijn carrière gezet. De 34-jarige Tsjech vindt het mooi geweest en stopt als profvoetballer.

/

“Italië en Milan zijn mijn tweede thuis geweest, maar aan alles komt een einde”, laat Jankulovski weten in de Italiaanse media. “Wanneer je ergens stopt, loop je nog eens na wat je allemaal gedaan hebt en ik denk veel aan alle goede dingen die ik hier heb kunnen doen”, vervolgt de Tsjechische linkspoot, die zes seizoen in dienst was van i Rossoneri.

Jankulovski overweegt om in de voetballerij actief te blijven, maar nadat hij de afgelopen twee jaar nog maar mondjesmaat aan spelen toekwam heeft hij de binnenkant van de dug-out even genoeg gezien. “Ik zie mezelf geen trainer worden, maar misschien wel sportief directeur of makelaar van jonge spelers.” De Tsjech debuteerde in zijn vaderland voor Banik Ostrava en verkaste in 2000 naar Napoli. Via Udinese kwam de 77-voudig international later in Milaan terecht.

Update 10 oktober 22:30 uur - Jankulovski komt terug op besluit en gaat in eigen land verder
Marek Jankulovski kiest ervoor om zijn loopbaan als profvoetballer toch niet af te sluiten. Banik Ostrava maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat de 34-jarige verdediger heeft besloten om terug te keren bij de club waar het allemaal begon. "Het hart heeft besloten om terug naar huis te gaan. Ik heb het voetbal gemist. Ik mis wedstrijdritme, maar ik wil zo snel mogelijk speelklaar zijn", vertelt de ex-collega van Clarence Seedorf, Urby Emanuelson en Mark van Bommel bij AC Milan.

Update 17 oktober 14:59 uur - Onfortuinlijke Jankulovski loopt opnieuw zware blessure op
Het zit Marek Jankulovski niet mee. De Tsjech liep zaterdag in zijn debuutwedstrijd voor Banik Ostrava opnieuw een zware knieblessure op. Dat meldt persbureau ANP. Eerder stond hij ook al lang aan de kant met dezelfde kwetsuur. Het is nog maar de vraag of de 34-jarige Jankulovski, in het verleden actief bij onder meer Udinese en AC Milan en in een eerder stadium al speculerend over een afscheid, ooit nog op de velden terugkeert als profvoetballer.

Update 20 februari 14:27 uur - Knieblessure noopt ex-Milan-verdediger tot beëindigen loopbaan
Na een carrière die hem van Banik Ostrava in Tsjechië leidde via Napoli en Udinese naar AC Milan houdt Marek Jankulovski het voor gezien. Dat meldt de wereldvoetbalbond FIFA. De 34-jarige verdediger, die in oktober 2011 terugkeerde bij de club waar het voor hem allemaal begon, ziet er geen heil in om na de revalidatie van zijn knieblessure terug te keren op het veld. De 77-voudig international liep in de eerste wedstrijd bij Banik Ostrava een kwetsuur op aan zijn knie die hem een jaar daarvoor ook al parten speelde. Zijn loopbaan eindigde zodoende in mineur: in de tweede periode bij de club uit zijn geboorteplaats speelde hij slechts acht minuten.


Poll

Marek Jankulovski had nog best een of twee seizoenen kunnen voetballen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door leondevogel)

eindelijk k dacht dat hij nooit zou stoppen

2 juni 2011 om 10:39

Meen je dit nou,

Deze man is bikkel en heeft zich dit seizoen ook staande gehouden wederom! Of zeg je dit om aandacht te krijgen?

10 oktober 2011 om 23:45

Ik vond het altijd wel een vrij stabiele schakel in ac milan. Scoorde altijd een 6je met af en toe een uitschieter. Achja hij is al 34 dus wat dat betreft heb je wel gelijk maar ik denk dat hij nog makkelijk 1-2 jaar meekan.

Einde van de top generatie van Tsjechie. Koller, Nedved en nu hij. Enige echte topper die ik me nu kan bedenken is Cech!

Mooie carriere gehad deze man. Vond het altijd een redelijke back maar die altijd 100% zich gaf voor de club. Wens hem veel succes en tot ziens Janku!

2 juni 2011 om 10:42

Je vergeet Milan Baros ooit de sterspeler van tsechie

2 juni 2011 om 13:09

sow daar roep je een naam zeg,wat was baros goed zeg oijojoi

2 juni 2011 om 10:57

Rosiscky speelt nog bij Arsenal

20 februari 2012 om 14:31

noem je rosicky een topspeler ?

20 februari 2012 om 14:35

Rosicky was een heel groot talent, maar hij is niet geworden wat we met zijn allen van hem verwacht hadden

2 juni 2011 om 10:59

Vergeet Poborsky niet.
On: Jankulovsky was echt een bikkel. Aan de ene kant jammer dat hij definitief stopt, aan de andere kant toch wel begrijpelijk.

2 juni 2011 om 11:53

Nou een bikkel wel misschien, maar het was echt geen fantastische middenvelder hoor ..

2 juni 2011 om 12:36

Jullie vergeten allemaal de beste: Ujfalusi!

2 juni 2011 om 12:54

Nee klopt, het was een linksback.

17 oktober 2011 om 15:17

Volgens mij is Galasek toch echt ook wel een belangrijke middenvelder van Tsjechië geweest. Die noemt ook niemand hierzo

Weet iemand hier trouwens of hij volgend seizoen een kans maakt op speeltijd, want Jankuovski speelde nou niet zo heel vaak dus hoeveel spelers heeft Emanuelson nog voor zich?

2 juni 2011 om 14:55

Nou, ik hoorde dat Milan al Taiwo heeft gehaald voor de linksbackpositie.
En Urby is geloof ik gehaald voor de positie van linkermiddenvelder,
Maar ik vraag me af hoeveel speelminuten hij daar gaat maken aangezien de jonge Duitser Merkel ook al een aantal keer de voorkeur kreeg.
En laatst was er sprake van dat er een grote aankoop zou komen voor het middenveld, dus wordt lastig voor Urby ben ik bang..

Een minder aan Emanuelson gerelateerde titel mag ook wel.

Jankulovski is altijd een zeer nuttige kracht geweest en heeft in alle laatste grote teams gespeeld van Milan. De laatste tijd was het helaas niet meer veel meer. Toch een hele mooie carriere gehad!

Jankulovski blijf ik een zeer goede verdediger vinden. Heb altijd respect gehad voor deze Tsjech die vorig jaar nog ook was gestopt als international. Dat was voor vele Tsjechen heel pijnlijk want het was een belangrijk factor voor Tsjechie. Mooi voor Emanuelson natuurlijk want hij kan hier nuttig gebruik van maken. Dit is zijn kans om het waar te kunnen maken bij AC Milan.

Tja, Milan gaat echt wel een vervanger halen hoor. Emanuelson is gewoon gekocht voor de bank.

2 juni 2011 om 10:57

Een vervanger is al aangetrokken, met name Taiwo!

Toch jammer als weer zon speler stopt, was toch wel samen met nedved en koller de betere bij Tsjechie. In de tijd 2000 en 2004 dan, daarna is het minder geworden.

Sorry hoor, maar ik vind de titel echt niet kunnen. Deze man stopt met voetbal en gelijk staat Emanuelson in de titel. Een beetje respect zou fijn zijn.

heeft niks met aandacht te make. ik ben nooit kapot van hem geweest voor mij heeft hij geen meerwaarde voor het team. de laatste 2 a 3 jaren heeft hij nie veel gespeelt en daarvoor was maldini de baas op de linksback positie. Ik heb em ook als linkshalf zien spele en k vind et ma niks

2 juni 2011 om 11:54

Het is ook niks ! Totaal niet Milan waardig , gewoon een impuls aankoop, net als tevaak bij Ajax gebeurd is , de laatste 10 jaar !

Denk niet dat Jankulovski echt voor Urby had gestaan in de pikorde volgend seizoen. Als dat wel zo is, kan Emanuelson beter meteen zijn spullen pakken, want dan gaat het niks worden.

Vond het altijd een goede speler, maar hij werd al jarenlang minder. Denk dat hij een seizoen te lang is doorgegaan, maar het financiële aspect zal ook wel meegespeeld hebben.

Urby komt daar toch nooit aan spelen toe, denk dat hij beter bij ajax had kunnen blijven!

Hahaha, wat een openingszin. We hebben het over Jankulovski, die 3 wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen en bovendien niet op de positie speelt waar Urby moet spelen. Bovendien gaat er een (zogezegd) wereldspeler op de linker-middenveld komen. Dan kun je inderdaad spreken van meer speelminuten voor onze ex-ajacied.

Urby gaat het gewoon niet maken in Italie bij AC Milan. Dat was toch al duidelijk op het moment dat hij een contract tekende in Milaan? Deze jongen was bij Ajax al geen uitblinker en speelde zelfs in de Eredivisie de helft van zijn wedstrijden dramatisch. Dan kun je niet verwachten dat je het zo maar eventjes redt in Milaan.

Jammer maar begrijpelijk dat hij ermee stopt. Hij heeft de laatste tijd veel last gehad van blessures. Dit jaar stond hij er na de winterstop ineens weer in, en speelde hij een korte reeks goede wedstrijden. Je zag wel dat hij vooral op ervaring en routine speelde, en dat hij de echte top niet meer kon bijbenen eigenlijk. Ik vond hem vooral in zijn tijd bij Udinese top, bij Milan misschien toch wat te laat aangekomen en te veel op de linksback gespeeld..

Vind deze titel wel zéér disrespectvol tegenover Jankulovski. Net alsof alles om Emanuelson gaat. Nee, tuurlijk niet. De titel had moeten zijn: Tsjechische linksback stopt na mooi carrière, of iets in die trend.

Toch wel een sympathieke kerel Jankulovski.
maar wals je twee seizoen nauwelijks speeltijd krijgt snap ik dat je ermee kapt.
Zeker als je toch een heel aardig potje kan voetballen.

Kon naar verluidt ook nog naar Terek Grozny, maar misschien is het ook wel beter dat Jankulovski stopt. Uitstekende speler en loopbaan gehad.

Stond toch in de basis van het Cl-winnende team van 2007, bedankt voor alles Marek, het ga je goed!

Hele goede linksback, was nog 1 van de weinige die kon aanvallen en verdedigen. Was gewoon een bikkel.

van der sar,scholes,jankulovski. Nog meer mensen waar het voetbal armer door wordt?

Hele goede speler op de linkerflank. Was destijds een topaankoop van de Milanezen. Marek heeft in ieder geval hooghartig gediend in Milan. De supporters zijn over het algemeen posititef over deze Tsjech, en dat vind ik meer dan terecht. Veel succes in je verdere toekomst!

Jammer dat hij stopt. Ik hoop dat hij in de voetballerij actief blijft.

goed nieuws voor Urby, hopelijk pakt hij zijn kans.

10 oktober 2011 om 23:03

Gekkie, Jankulovski is daar al drie maanden weg.

On: Leuk voor de Tjechen dat Jankulovski nog jaartje doorgaat. Karel Poborsky, Tomas Galasek en Vladimir Smicer keerden ook terug naar Tsjechië voor hun laatste jaren als profvoetballer.

2004 hadden ze nog Cech, Ujfajlusi, Poborsky, Heinz, Grygera,galasek, Jankulovski, Rosicky, Baros, Koller, Nedved. Als je dit team met het huidige team vergelijkt, is het toch wel een wereld van verschil qua kwaliteit!

On: nice dat hij toch zijn hart volgt en doorgaat!

10 oktober 2011 om 23:05

Heinze is geen Tsjech, hij is een Argentijn ;
Als je Marek Heinz is wel een Tsjech

10 oktober 2011 om 23:25

cb-ajax bedoeld de andere Heinze, niet de Heinze van Psv dus.
Hij heeft het over Marek Heinz, wat ik ook wel een degelijke verdediger vond maar niet top ofzo. Maar hij heeft volgende mij toch aardig wat interlands gespeeld. Volgens mij speelde hij ook op het EK van 2004.

Verder is het opmerkelijk dat de voormalig oostbloklanden een beetje achterblijven als het om Europees succes gaat. Vroeger had je daar echt heel goeie ploegen zitten! Nu zijn eigenlijk alleen Kroatie en Servie over. En dat zijn ook nog eens subtoppers.

10 oktober 2011 om 23:26

Ik bedoel inderdaad ook Marek Heinz, alleen heb perongeluk een (e) teveel. Is nu aangepast

10 oktober 2011 om 23:29

Bosnië is een hele mooie goede outsider, die moet je niet uitvlakken als oostblokland. Daarnaast is Rusland ook nog een mooi ploegje!

Marek Heinz is toch echt een aanvaller.

Mooi dat ie terug komt naar Tsjechie. Hoewel hij weinig heeft gespeeld zal hij mee kunnen komen in de Gambrinus Liga. Ik denk dat hij nog een paar mooie jaren tegemoet kan zien. Ostrava is niet de beste ploeg maar wellicht kunnen ze Europees halen.

17 oktober 2011 om 15:24

Nou dat neem ik maar terug....mooie jaren. Pff, wat een pech zeg.

Heel veel sterkte en succes en vooral wijsheid!

@ zooman

Dat Europees voetbal halen zal nog lastig worden aangezien ze laatste staan in Tsjechië. Het is dit seizoen eerder oppassen voor degradatie naar het 2de niveau. Ook als ze zich uiteindelijk wel hebben versterkt met aanvaller Sverkos, mislukt in Frankrijk maar voor Tsjechische begrippen een goede aanvaller en nu dus Jankulovski, weliswaar zal het beste er bij hem wel af zijn maar toch een speler van naam die met zijn ervaring zeker niet te kort zal komen voor de Gambrinus Liga.

Succes Marek, hopelijk kun je je club bij de hand nemen en behouden voor het hoogste niveau.

Heel erg jammer ben bang dat het nu einde carriere is.
Succes met je herstel

Balen dit, en dat ook nog tijdens zijn debuutwedstrijd. Als ik hem was zou ik gewoon mijn carrière beëindigen, was een topverdediger tijdens zijn glorietijden!

Erg jammer om zo je carrière te moeten beëndigen. Hij heeft toch naam gemaakt in Europa, kan hij toch fier op zijn.

8 minuten gespeeld voor Banik Ostrava... hopelijk voor Jankulovski had hij geen prestatiecontract!

Was een erg nuttige voetballer, niet de beste, maar wel erg nuttig voor de flanken.
De sterspelers van Tsjechie zijn de laatste tijd aanzienlijk verminderd.

Baros voetbalt nu bij galatasaray, nou voetbalt krijgt meer rode kaarten dan speelminuten hahhahha en is ook nog vaak geblesseerd.

Normaal gesproken een uitstekend functionerende spits bij galatasaray.

Het is niet voor iedereen weg gelegt om de Serie A, Champions Leauge, Europese Super Cup en de WK voor club teams te winnen.

Hij heeft toch wel een naam gemaakt en daar draait het toch wel om in voetbal.

Toch jammer dat het zo moet eindigen!

Speelde vaak mee bij Milan en ik vindt het jammer dat hij nou zo zijn carriere moet beëindigen. Veel succes met de activiteiten na je carriere! Ik hoop dat hij ooit nog coach word van het Tsjechisch nationaal elftal! Bedankt voor je geleverde diensten Marek!

Heb altijd genoten van Jankulovski. Jammer dat z'n carriere in mineur eindigt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Banik Ostrava

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. ŠmigaAanvaller00
V. BudinskýKeeper00
L. ČížKeeper
R. MurinKeeper00
J. FleišmanVerdediger81
D. GranečnýVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Banik Ostrava.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren