Arnesen presenteert eerste Chelsea-versterking bij HSV

Dinsdag, 31 mei 2011 om

Niet Jeffrey Bruma of Patrick van Aanholt, maar Michael Mancienne is de eerste speler van Chelsea die het voorbeeld van Frank Arnesen heeft gevolgd en zijn loopbaan vervolgt bij Hamburger SV. De verdediger tekende voor vier jaar in Duitsland en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: “Een grote club, geweldige supporters en een fantastische kans voor mij.”

/

De 23-jarige Mancienne is afkomstig uit de jeugdopleiding van Chelsea, dat de mandekker echter steeds weer verhuurde. Mancienne speelde twee jaar voor Queens Park Rangers en drie jaar voor Wolverhampton Wanderers, waaronder in het onlangs afgelopen seizoen. Nu laat de jeugdinternational Engeland achter zich en gaat hij verder bij HSV.

“Ik ken Michael van mijn tijd bij Chelsea”, zei Arnesen, die is aangesteld als de nieuwe technisch directeur in Hamburg. “Hij toont al jaren aan dat hij veel potentie heeft en ik hoop dat hij zijn ontwikkeling hier voort kan zetten.” Naast Mancienne wil Arnesen ook Bruma en Van Aanholt hebben, al kunnen deze verdedigers alleen geleend worden van Chelsea.Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door chelsea-070)

Binnenkort dus veel (afgeteste) Chelsea spelers bij Hsv? Als dat het beleid van HSV wordt vrees ik het ergste voor de club.

HSV moet geen spelers huren. of ze moeten er voor betaald krijgen. Chelsea koopt half Europa en laat ze dan tegen een die vergoeding ergens anders beter worden. Abramovitch handelt alsof hij Footballmanager speelt.

31 mei 2011 om 22:36

hij is gekocht en niet gehuurd.

31 mei 2011 om 22:37

Ik doelde op de heren van Aanholt en Bruma.

31 mei 2011 om 22:36

Dat doet iedere europese topclub. Kijk naar Inter die voor komend jaar ik geloof zo n 7 a 8 talentjes hebben gekocht waaronder Castaignos, in de hoop dat er eeeeentje ooit doorbreekt

31 mei 2011 om 22:38

Oké, dan noem jij is even op welke spelers allemaal gekocht zijn en nu ergens anders staan te slapen?

31 mei 2011 om 22:50

Ik ga daar niet over nadenen, dus i vergeet er veel. Hopelij vulen jullie me aan.

v. Aanholt
Bruma
Delac
Matic
Rajkovic
Stoch, is nu verkocht voor veel geld zonder dat ie voor Chelsea heeft gespeeld. Op een stuk of vijf invalbeurten na.
Gael Kakuta
Borini

31 mei 2011 om 22:55

Kakuta komt nog steeds uit de jeugd van Chelsea. En Borini is voor weinig tot niks overgenomen. Daarbij hebben die spelers die je daar opnoemt geen abnormaal hoog bedrag gekost. Dus noem ik het gewoon investeren. Dat ze dan het niveau niet aan kunnen. Tsja?

31 mei 2011 om 23:07

Ze hebben hem van Lens geocht toen ie 17 was. Het is ookk investeren en de spelers kiezen er zelf voor. Volgens de letter der wet niets mis mee. Ik vind het alleen en niet eerlijk tegenover clubs zonder geldschieter en ik vind het slecht voor de talenten zelf. Maar het mag inderdaad en Chelsea is echt de enige niet.

31 mei 2011 om 23:13

Psvmaster121, Josephius heeft hier wel gelijk. Kakuta is overgenomen van Lens (daardoor hadden ze toen ook een transferverbod) en is dit jaar verhuurd. Overigens is het voor de meeste geen slechte stap geweest om naar Chelsea te gaan. Van Aanholt en Bruma zijn twee potentiele basisspelers. En het talent was al bekend, dus dit was zeker geen 'gok in de hoop dat er misschien 1 doorbreekt'. Delac was een groot talent, en er lopen veel scouts (o.a. door Abramovic) in het voormalig oostblok. Matic is gewoon gekocht voor 2 miljoen euro als ik me niet vergis. Speelde goed, blonk uit bij zijn club en was zelfs al uitgekozen voor het nationale elftal. Nie bepaald een gok.
Rajkovic speelde op ongelofelijk jonge leeftijd al in het eerste van zijn club (heb even gegoogled: OFK Beograd). Dit kwam toen ook groot in het nieuws, omdat er 5 miljoen euro voor hem betaald werd (hij was toen pas 16 (!)) De fout die ze toen gemaakt hebben, is dat hij bij zijn oude ploeg bleef spelen. Hier is hij niet doorgegroeid en kreeg hij niet de juiste begeleiding. Ds nee, ook dit was geen gok in de trent van '1 op de 10 slaagt vast wel'.
Stoch en Borini kan je inderdaad tot het rijtje 'je kan je heir geen buil aan vallen'. Overigens lijkt me dit geen verkeerde insteek, als je er maar voor zorgt dat je het beperkt houd tot een aantal per jaar, ipv grote getalen. Maar bij Chelsea is dit vaak het geval. Helaas hebben ze wel een verkeerde naam gekregen (veelal door de media, die het puur over de koopzucht hebben). Maar zo'n geweldig jeugdcomplex, verzorging van spelers/ouders en een geweldig stadioncomplex (met o.a. een hotel, toeristentrekkers in de vorm van leuke fotoplekken, grote openheid van zaken voor bezoekers en toeristen en bovenal een geweldige sfeer in het stadion)!
OT: Mancienne lijkt me een prima versterking voor Hsv. Met Matthijsen die waarschijnlijk vertrekt hebben ze zeker nog een cv nodig. Mancienne is een talentvolle speler, die naast Westermann alle kneepjes van de Bundesliga wel leert!

31 mei 2011 om 23:02

@ Josephius
Hoezo vind jij het raar dat Chelsea haar talenten uitleent om ervaring op te doen?? Dat is echt niet meer dan normaal hoor, Huntelaar heeft hetzelfde proces doorlopen, net als Kalou, Wilshere en zelfs John Terry. Het is logisch dat je als topclub wilt dat je talenten de nodige ervaring opdoen alvorens ze in het eerste spelen, aangezien ze in het eerste constant moeten presteren.
Dat er een aantal spelers zijn die na deze uitleenbeurten blijken tegen te vallen, is ook niet meer dan logisch, dat is namelijk het kaf van koren scheiden. Spelers als Kakuta, Bertrand en Bruma daarentegen hebben wel kans om de top te halen en worden door de speelminuten die ze dan maken, meer ervaren.
Als de talenten het gewenste niveau niet blijken aan te kunnen (glenn Johnson) dan verkoop je ze. Daarbij maak je soms ook een inschattingsfout (lassana Diarra), maar dat risico zijn ze blijkbaar bereid te nemen.

31 mei 2011 om 23:10

Ik vind het niet raar. Wel vind ik dat de Fifa dit moet inperken emn er regels voor moet opstellen.

31 mei 2011 om 23:26

En hoezo vind je dat dan? Het is toch heel normaal om die spelers ervaring op te laten doen. Neem bijvoorbeeld Van Aanholt, die is vorig jaar uitgeleend aan Newcastle. Hij heeft daar ervaren hoe het is om week in week uit te moeten presteren op een redelijk hoog niveau (championship), met een bomvol stadion ( St. James' kan wel 52.387 mensen herbergen en het stadion zat bijna altijd vol, want het zijn erg fanatieke supporters daar in Newcastle) Dat is inderdaad voor Chelsea goed nieuws, maar ook Newcastle had er veel voordeel aan, want zij hadden een goede linksback die ze konden krijgen zonder er veel voor te hoeven betalen. Dus het is niet zo dat alleen Chelsea er voordeel aan heeft.

1 juni 2011 om 10:34

@ Josehphius

Ik snap niet wat jou probleem precies is..

Het is heel logisch. Zodra clubs meer te besteden hebben en op een hoog niveau spelen, dan zullen moeten investeren in de toekomst.

Het niveau wat in Engeland wordt gespeeld is volgens velen het hoogste niveau en ik weet wel zeker dat het de zwaarste competitie is.

Het is geen Nederlands niveau waar je een talent 'zomaar' een kans kan geven.. Het niveau, de ambiance en het geld wat er in die competitie in omgaat is van veel grotere waarde waardoor ze talenten minder snel kunnen laten instromen.

Welke grote club doet dat nou niet? Denk je dat je bij Real Madrid een pikkie van 16/17 in de basis kan zetten? Die kan je toch beter een periode verhuren om ook zijn niveau op peil te houden (het liefst te verbeteren)..

Haha dat zou wat zijn Bruma en van Aanholt bij Hsv! Al zie ik dat niet zo snel gebeuren..

Aan de ene kant kan je het ze niet kwalijk nemen en is het heel begrijpelijk.
Aan de andere kant vind ik het niet professioneel en getuigen van weinig creativiteit.
Technisch directeuren, of hoe je ze wilt noemen, die a la Van Geel continu spelers meenemen naar hun nieuwe werkgever.
Voor HSV is deze Mancienne een versterking, maar het belangrijkste is eindelijk een goede trainer.
Hopelijk kan HSV weer leuk meedraaien, maar alle Nederlanders mogen van mij zsm weg daar. Een paar jaar terug had de club leuke perspectieven maar het lijkt allemaal nergens heen te gaan. Als ze het optimale uit zichzelf willen halen zullen ze in zo'n situatie kijken wat er verder mogelijk is.

Mooi voor Mancienne. Een speler met veel talent, die het wel gaat redden bij Hsv. Ik geloof dat hij ook al een aantal keer is geselecteerd voor het nationale elftal door Capello. Bij Chelsea heeft hij weinig meer te zoeken met Terry, Luiz, Alex, Ivanovic en Bruma voor zich. Het is wel jammer dat Bruma nu waarschijnlijk niet meer naar HSV zal gaan, aangezien ik HSV het hart van hun defensie niet zo snel zie overlaten aan een 23 en een 19 jarige speler. Iniedergeval mooi voor Mancienne dat hij een mooie club heeft gevonden.

Een redelijke verdediger, op 19 jarige leeftijd 1 van onze grootste talenten uit de jeugd maar nu is hij al 23 en heeft een lange tijd stil gestaan. Verder is hij ook overbodig, centraal hebben we Alex, Luiz, Terry en eventueel Ivanovic. Moordende concurrentie dus. Bruma is wel verzekerd van een toekomstige doorbraak.

Ik zie de opstelling van HSV van volgend jaar al voor me. Afdankertjes + talenten die nog niet klaar zijn voor het echte werk.. Haha maar zonder gekheid, ik hoop dat Arnesen het kan laten zien bij HSV en misschien dat Elia daar dan wel de sterren van de hemel gaat spelen

Hilario
P Ferreira
Bruma
Mancienne
van Aanholt
Benayoun
Mikel
McEachran
Zhirkov
Kalou
Anelka

uiteindelijk doet abramovic het slim ook.
de spelers die hij niks vind vinden andere clubs goed genoeg voor hun, en het zijn sub toppers in europa ook nog is. altijd mooi meegenomen voor chelsea, zijn ze tenminste van die jongens af voor een aardig prijsje, alhoewel het niks voor hun is natuurlijk

Geen wonder dat hij stil heeft gestaan in zijn ontwikkeling als je steeds maar weer wordt uitgeleend! Zo maakt Chelsea talent kapot. Een jonge speler heeft stabiliteit en vastigheid om zich heen nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Dat komt ervan als je al op zo jonge leeftijd kiest voor het geld van Chelsea. Kiezen voor geld doe je als je een jaar of 33/34 bent en je nog even flink wilt cashen. Niet als je nog aan het begin van je loopbaan staat en je je nog volop moet ontwikkelen. Heb Bruma zien spelen bij Jong Oranje een tijdje geleden en het was gewoon knullig wat hij stond te doen.

Slecht nieuws voor Vitesse dan krijgen ze straks de C-keus in Arnhem. HSV koopt of huurt alle goede spelers en Vitesse krijgt wat er dan nog overblijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren