Toekomstig Ajacied Serero grote winnaar Zuid-Afrikaans voetbalgala

Zondag, 29 mei 2011 om

Thulani Serero, speler van Ajax Cape Town en volgend seizoen actief voor het hoofdfiliaal in Amsterdam, neemt een aantal individuele prijzen mee naar Nederland. De aanvallende middenvelder annex aanvaller was zondagavond de grote man op het voetbalgala: de 21-jarige Serero werd verkozen tot Speler van het Jaar in Zuid-Afrika.

/

Daar bleef het niet bij voor Serero, want de jongeling werd ook verkozen tot grootste talent van het seizoen 2010/11. Als klap op de vuurpijl kozen ook de spelers uit de Zuid-Afrikaanse competitie Serero als beste speler.

Eerder op zondag werd de Zuid-Afrikaan al uitgeroepen tot beste voetballer van Ajax Cape Town en werd hij door het voetbalmagazine Kickoff verkozen tot beste speler. “Ajax haalt de beste speler uit Zuid-Afrika naar Nederland”, zei Ajax Cape Town-trainer Foppe de Haan onlangs al in Voetbal International.Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door GJ7300)

Dat belooft wat, hoop dat dit voor Ajax en voor het Nederlands voetbal een aanwinst is.

29 mei 2011 om 23:26

Grappig om te zien dat iemand zelfs hiervoor een duimpje omlaag geeft.. het zit diep bij sommigen blijkbaar

30 mei 2011 om 01:06

Inderdaad, maar dat hele 'duimpjessysteem' slaat nergens op. Vaak zie je goed onderbouwde reacties maar omdat iemand de waarheid niet kan aanhoren staan er allemaal maar duimpjes omlaag.

On: Ik laat me verrassen. Heb deze speler nog nooit aan het werk gezien dus oordelen kan ik niet maar deze individuele prijzen beloven veel goeds.

30 mei 2011 om 08:54

Achjah alles moet tegenwoordig via Facebook dus dan kunnen die duipjes er ook nog wel bij toch!
ON: Als ik dit zo lees moet dat zeker een aardige speler zijn, ben benieuwd of hij zich direct kan laten zien en bewijzen bij Ajax!
Het niveau zal hier wel iets hoger liggen dan in Zuid-afrika, maar als beste speler daar moet je dat niveau aankunnen...
Laat het maar zien zou ik zeggen!

30 mei 2011 om 09:03

@izzy1982

Het kan toch iemand zijn die hem graag in Zuid-afrika ziet blijven?

Volgens mij niet zo moeilijk om beste speler te worden in Zuid Afrika, heb er een wedstrijd gezien waarvan het nivo tussen amateurs en topklasse lag....

29 mei 2011 om 22:18

Idd, George Weah was idd nivo topklasse
Dat was den wel geen Zuid-afrikaan, maar wel iemand uit het werelddeel Afrika.
Wacht eerst eens even af en oordeel dan pas over deze speler

29 mei 2011 om 22:40

Niemand zegt toch dat er geen goede Afrikaanse spelers zijn? Die zijn er maar genoeg; echter vertrekken de meeste echt grote talenten op zeer jonge leeftijd naar Europa.

Ik ben zelf van mening dat het niveau van Zuid-afrika wel hoger is dan de topklasse; maar vind jouw reactie erg vreemd. George Weah heeft totaal niets met de Zuid-afrikaanse competitie te maken.

Je hebt ook spelers als Giggs en Bale; is de Welshe competitie nu ook ineens top?

29 mei 2011 om 22:43

Zoals je ziet heeft slapendereus zijn/haar reactie aangepast.
Ik heb op de oorspronkelijke reactie gereageerd

30 mei 2011 om 00:11

Drogba is ook pas op zn 26e weg gegaan uit Afrika

30 mei 2011 om 00:22

@bruijnie
Als je het over Didier Droga hebt zit je er toch naast, hij heeft nooit in Afrika gevoetbald. Dit zijn de clubs waar hij heeft gespeeld:
1998-2002: FC Le Mans
2002-2003: EA Guingamp
2003-2004: Olympique Marseille
2004-heden: Chelsea FC

30 mei 2011 om 08:35

Weet niet of je wel eens een wedstrijd in/uit ZA hebt gezien? Dan zou je namelijk wel anders praten. Het niveau, zelfs dat van de afgelopen kampioenswedstrijd, is namelijk echt bedroevend. Er komen zeker goede spelers vandaan maar die voetballen alleen niet in het land zelf.

30 mei 2011 om 10:11

?? hoe kom je hierbij? Die heeft bij Le Mans en Guingamp gespeeld voordat hij naar Marseille ging. Onzin reactie dit, check je feiten.

30 mei 2011 om 12:28

daar heeft ie ook gespeeld check jij je feiten maar eens,http://nl.wikipedia.org/wiki/didier_drogba

30 mei 2011 om 08:49

Maar als er dan toch een speler komt, kan hij maar beter alle individuele prijzen winnen en de beste daar zijn, dan dat hij als 5e eindigde voor die prijzen.

Zo zo, dat is nog is een heerlijk afscheid zeg uit zijn land! Dit brengt uiteraard wel hoge verwachtingen met zich mee, laten we hopen dat de beste man zijn draai kan vinden in Amsterdam

Lijkt me duidelijk dat dit een goede aankoop is! Dit moet natuurlijk nog blijken, maar dit is echt een goede speler.

30 mei 2011 om 00:17

Gelukkig verbeter je jezelf, een goede aankoop kan je vantevoren op basis van een paar voetbalzone verhalen nooit bepalen! Kermit erasmus toendertijd van feyenoord was ook het grootste afrikaanse talent en ''de nieuwe romario'' maar hij bakte er ook niks van. Nog maar ff afwachten met die zuidafrikaantjes dus!

Ik sluit me wel bij je mening aan, dit is volgens mij een pareltje!

Ben erg benieuwd of hij volgend seizoen al een basis plaats kan veroveren. Grote verhalen over spelers boeien me niet zo veel. Al hoop ik er natuurlijk het beste van

Kan nu al niet meer wachten tot het seizoen weer van start gaat...

30 mei 2011 om 09:20

Waar moet deze jongen dan spelen ? naar mijn mening is dit een speler voor de breedte/toekomst. Op zijn positie heeft ajax momenteel erikssen lopen en die is, lijkt mij al een stuk verder.
Daarnaast is het ook nog een klein/snel/technisch spelertje waar we bij ajax al zo veel van hebben. Ajax heeft juist behoefte aan wat body op het middenveld. (waarmee met Janssen dan wel enigszins aan is voldaan )

Haha, toch grappig dat hij alle prijzen wint van iedere wedstrijd. Hoop dan ook dat hij echt zo een talent is als hier beweert word. Heb gehoort dat het een snel technisch speletje is maar niet echt body heeft. Denk dat ajax wel een goede aan hem heeft want ze waren niet de enige geïnterreseerde en dat betekent dus echt wel dat deze jongen er iets van bakt.

Nou dan kun je toch wel wat als je talent van het jaar en speler van het jaar wordt in 1x.

29 mei 2011 om 22:31

Hij is gewoon speler van het jaar en omdat hij zo jong is ook talent van het jaar, dat is logisch. Meestal worden deze prijzen gescheiden omdat speler van het jaar toch meer waarde heeft dan talent want het jaar maar hier doen ze dat dus niet.

Hopelijk kan hij het waar maken in NL en dat hij niet te veel aanpassingsproblemen krijgt
Hopelijk een Nieuwe Pienaar...

30 mei 2011 om 07:15

De mensen die Pienaar op zijn 21ste hebben meegemaakt bij Ajax en hem vaak hebben zien spelen in Zuid-afrika(david Endt o.a.) zeggen dat hij al verder is dan Pienaar op 21 jarige leeftijd.

30 mei 2011 om 09:38

'beter dan pienaar op zijn 21e'.. laten we die jongen nou gewoon even een eerlijke kans geven. Hij zal zich eerst moeten aanpassen aan nederland en de nederlandse manier van voetballen. Over een jaar kunnen we eens rustig beoordelen wat hij gebracht heeft en hoe hij er voor staat.

Dat belooft zeker wat! Zo te lezen heeft deze jongen aardig wat potentie om erg goed te worden.
Ik hoop vooral dat Ajax hier goed mee om weet te gaan. Met wat professionele en goede begeleiding kan dit letterlijk en figuurlijk een zeer waardevolle speler worden. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd!

-ajacied mode: als een andere speler die naar een Nederlandse club gaat prijzen wint Aan-

Nou, laat die jongen zich eerst maar bewijzen hier in Nederland, het niveau van Zuid-afrika is natuurlijk veel lager dan hier in Nederland.

-ajacied mode: als een andere speler die naar een Nederlandse club gaat prijzen wint Uit-

29 mei 2011 om 22:28

Je Ajacied mode is alles behalve duidelijk. Probeer je hier een lullige opmerking te maken naar Ajacieden? Want als dat de bedoeling is faal je hard!

On: Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar ik hoop dat hij het ook bij Ajax kan maken. Niveau verschil is natuurlijk wel groot. Maar die jongen heeft vast talent, want Foppe de Haan is niet voor niets erg gecharmeerd van hem. Hopen dat het weer een nieuwe toptalent is voor Ajax en het er ook uit komt.

29 mei 2011 om 22:53

Het is geen lullige opmerking, het is gewoon de waarheid. Alles wat Ajax is meteen top, super, alle spelers die ze kopen zijn super goed en zullen de sterren van de hemel spelen in de Eredivisie, maar als een andere club een aankoop doet reageren ze met: Nou.. Ik weet het niet hoor, laat deze speler zich eerst maar eens bewijzen! Of: Matige aankoop. Je begrijpt mijn punt vast wel

29 mei 2011 om 23:30

Ik begrijp je punt totaal niet, maar je bent blijkbaar erg gefrustreerd, dus raas maar even uit...
Misschien zou ik je begrijpen als je gewoon coherente zinnen gebruikt; give it a try...

30 mei 2011 om 00:04

Damn Forzatwente wat ben jij een hypocriet! Ik heb ook een hekel aan ajax maar kan dit zeggen:

1. Je ajax-mode ofzo is totaal onduidelijk en vaag dus daar ga je sowieso niemand mee dissen.

2. Jij doet nu net alsof ajax altijd alles groot praat, maar in plaats daarvan praat jij ajax nu (en aan meedere reacties te zien wel vaker) omlaag, dat noemen wij hypocriet en door een anti-ajax bril kijkend.

On:
3. Een speler die in zuid-afrika alle awards waaronder beste zuidafrikaanse speler (terwijl spelers als Khumalo en Pienaar hier ook aan medoen) kan zeker wel voetballen. Het is alleen maar mooi voor het Nederlands voetbal dat zo'n groot talent naar de eredivisie komt. Hij is pas 21 dus ben erg benieuwd!

30 mei 2011 om 01:24

@jefren

Het zijn awards over de Zuid-afrikaanse competitie. Pienaar doet hier zeker niet aan mee.

Maar verder heb je gelijk.

Ik ben zeer benieuwd wat deze jongen allemaal kan. Zeker omdat deze speler helemaal vanuit zuid afrika gehaald is. Dan moet hij een mega salaris verdienen. Ik dacht dat ajax de beste jeugdopleiding van Nederland heeft, ten minste dat zeggen ze zelf. Loopt daar niks tussen ?

29 mei 2011 om 22:27

Ja Castilion is ook een groot talent maar blijft er een beetje tegenaan hikken, komt mede door blesures en zijn instelling, maar Ajax cape town blijft natuurlijk ook onderdeel van ajax en word al veel aan die jongens aangeleerd over het ajax systeem dus helemaal vreemd is het niet

29 mei 2011 om 22:32

Je hoeft niet een super hoog salaris uit te keren. Ik geloof dat je wel minimaal 4 ton moet betalen per jaar maar ja dat is weinig vergeleken de grootverdieners Atouba en Oleguer die nu weg gaan. En als hij echt zo'n talent is als wordt gezegd, dan is die 4 ton niks te weinig.

30 mei 2011 om 01:25

Een mega salaris valt wel mee hoor.

Voor een eerste divisie ploeg is het een mega salaris, maar bij Ajax ligt het gemiddelde salaris hoger dan het verplichte minimum salaris voor een niet-eu speler.

Mogelijk gaat Serero zelfs meer verdienen dan het minimaal verplichte salaris.

Tot nu toe hoor ik alleen veelbelovende dingen over deze Serero.
Hij moet in ieder geval wat kunnen als hij 3 individuele prijzen in de wacht sleept.
Ik hoop dat hij zich goed kan aanpassen in Nederland. En dat hij zal presteren met Ajax.

Hij moet in ieder geval veel geholpen worden door zijn teamgenoten en teambegeleiders om zich thuis te voelen in Amsterdam.

Wens hem veel succes toe!

29 mei 2011 om 22:57

Dat is ook vaak het probleem bij spelers die uit andere continenten komen. Mensen vinden een speler vaak gelijk slecht als hij niet presteert, maar het ligt zeer vaak aan aanpassingsproblemen. Gelukkig heeft ajax nog iemand die de zelfde weg heeft gevolgd, enoh.

30 mei 2011 om 02:46

En nog wel meer spelers in het verleden! (enoh, Kanu, Finidi)

Dan vraag ik me toch af waarom deze speler eerst nog op proef moest komen.

29 mei 2011 om 22:36

Omdat een talentvolle speler uit Zuid-afrika niet meteen alles zegt. Hoeveel talent heeft hij? Past hij binnen het Ajax dat Frank de Boer voor ogen heeft? Past hij binnen de selectie? Maakt hij de verhalen daadwerkelijk waar?

Onthoud wel dat het niveau van het Zuid-afrikaanse voetbal beduidend lager is vergeleken met de eredivisie! Ik hoop dat hij zich goed weet aan te passen hier en dat hij goed begeleid zal worden, om zijn talent volledig uit te plooien!

Ik denk dat Serero een goede speler is voor Ajax. Echter moet die wel vechten voor zijn plaats en dat kan toch een probleem worden wanneer de Jong, Eriksen, Janssen, Enoh, Anita, Lodeiro en misschien de Zeeuw allemaal met hem moeten concurreren. Daarvoor zal die heel veel inzet moeten vertonen.

29 mei 2011 om 22:44

Denk dat zowel Eriksen als Janssen zekerheidjes zijn op het middenveld.
Serrero moet alles geven om in ieder geval zo nu en dan minuten te mogen maken als controleur.
Overigens, speelt Lodeiro het liefst op links. Dus die zal dan moeten concurreren met Boerrigter, Ebecilio en Özbiliz.

29 mei 2011 om 23:05

Hij is middenvelder en aanvaller.
Waarom zou je hem dan als controlleur neer zetten?

Ik denk dat hij gewoon voor de spits is gehaald.
Dat is wat ajax nodig heeft.

30 mei 2011 om 10:28

Hij is een aanvaller Annex middenvelder.
Dus speelde hij ook in Zuid-afrika al een gehele tijd op het middenveld.
En hij is op die positie ook verkozen tot de beste speler van Zuid-afrika.
Dus dat betekent dat je die jongen het best op het middenveld kan laten spelen.
En Eriksen en Janssen zijn spelers van een fantastisch kaliber.
Dus moet hij zich vooral richten op de positie naast Janssen.

Niet zo'n gek idee toch?

30 mei 2011 om 10:38

en jij denkt echt dat Ajax zonder controleur gaat spelen? dat is een soort zelfmoord om een aanvallende middenvelder als controleur te gebruiken. Hij zal vooral voor een aanvallende positie gehaald zijn.

29 mei 2011 om 22:57

Ha, Serero heeft een actie, snelheid, schot en neusje voor de goal.
3x raden waarom hij wel id ploeg komt

29 mei 2011 om 23:22

Op basis waarvan, weet jij zijn kwaliteiten?
Het lijkt mij sterk dat je iedere wedstrijd vavn hem hebt bekeken of überhaupt eentje gezien van hebt.

Als ik de berichten op Vz over hem leest lijk het mij wel een talent, maar aangezien ik niks van hem weet oordeel ik nog niet. Het is sowiezo de vraag, ook al is het nog zo geweldenaar, of hij kan slagen in onze competitie. De verschillen tussen Zuid-afrika en Nederland zijn zeer groot en daar pas je je niet even aan in een paar dagen of misschien niet eens in een hele seizoen.

Als ik de reacties lees hier op Vz, praten veel mensen dat hij zeker wel een talent is en dat de competitie daar helemaal niet zo slecht is als wordt gesuggereerd, maar het lijkt mij zeer sterk dat mensen die competitie volgen.

Als de berichtgevingen kloppen, de competitie inderdaad niet zo slecht is en hij zich gemakkelijk kan aanpassen aan de Eredivisie kan het inderdaad wat beloven. Alleen valt dat nog te betwijfelen.

30 mei 2011 om 02:43

En dat kan jij weten want je volgt de Zuid-arikaanse competitie op de voet?

Of baseer je dit op een paar artikelen en hooguit een youtube filmpje dat totaal niet als objectief referentie materiaal kan worden gezien aangezien de Zuid-afrikaanse competitie volkomen anders is dan Europese competities?

30 mei 2011 om 14:41

Ha, Foppe de Haan is niet iemand van een onbekende planeet he
Er druppelt nog wel es wat door in Friesland.
Hij heeft aardig vgl materiaal met Rvn, Kjh, Samaras die allemaal vroeg id carriere bij hem gezeten hebben
Maar we zullen zien

@ Danielalves
Nou in Amsterdam voelen de meeste buitenlanders zich wel thuis

Nee, ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat deze jongen talent heeft en zich kan bewijzen bij Ajax. Hij zal heus wel wat kunnen zo te zien

Dat belooft wat! Heb meer het idee dat de Boer hem voor de vleugels gaat gebruiken.. Met Janssen, de Zeeuw ( mocht hij blijven ), Eriksen, Lodeiro en eventueel de Jong heb je toch wel wat middenvelders voor je Net paar beelden van hem bekeken en het is een voetballer met veel snelheid ook..

Ik heb deze speler nog nooit aan het werk gezien, maar tot die tijd spreekt in ieder geval alles in zijn voordeel. Foppe de Haan is er lovend over, de Boer idem dito. Tevens heeft hij dit jaar nog wat persoonlijke prijzen gepakt waardoor de kans op slagen dus vrij groot is.

Hebben we op het middenveld en in de aanval weer wat mogelijkheden erbij, als we die al niet meer dan genoeg hadden. Hebben we sowieso alles dubbel bezet en het merendeel van de posities op het middenveld en in de aanval zijn zelfs driedubbel bezet.

30 mei 2011 om 09:09

Ik ben het met je eens, beide grootheden zijn het erover eens dat deze jongen een toegevoegde waarde is voor Ajax. Daarbij komt ook nog eens dat deze speler in 1 stage weet te overtuigen terwijl de concurrentie (psv) spelers op wil pikken die zich over 2 stages moeten bewijzen.
In navolging van spelers als Mccarthy, pienaar en enoh zullen we ook van deze jongen een bepaald niveau mogen verwachten.
Er wordt wel eens een vraagteken achter de samenwerking gezet tussen Ajax en Ajax Cape Town maar wanneer zij eens in de 2 jaar een talent doorschuiven naar Amsterdam is er in mijn ogen helemaal niets verkeerd aan deze samenwerking. Mocht ajax de huidige visie van JC doorzetten is het wellicht een idee om deze visie voor de volle 100 in Zuid-afrika in te voeren. Hierbij zou je zelfs kunnen denken aan het ''uitlenen'' van jeugdtrainers. Hiermee zou je de efficientie van de opleiding ook in Zuid Afrika kunnen optimaliseren.

Lijkt me op het eerste gezicht een geweldige aankoop. Beste zuidafrikaanse speler verkozen door kickoff, hier deed Pienaar ook aan mee en die heeft een aardig jaar gedraait.

Alleen werd een tijdje geleden Kermit erasmus van feyenoord ook als grootste talent en nieuwe romario bestempeld maar deze flopte ook keihard. Het wordt dus nog wel even afwachten wat deze man gaat brengen!

Ben benieuwd dan. Hij zat niet bij de selectie bij het WK toch? Als hij beter is als Tshibalala en Modise dan is het een redelijke speler die nog oneindig kan groeien. Ik ben benieuwd wanneer een echte topper uit Zuid-afrika komt, die potten kan breken bij niet alleen clubs als Ajax maar ook bij Barca, Real Madrid, Manchester etc. Wie weet is dit het begin van een mooie carriëre.

Ik vind ondanks dat dit een site is waar je moet discussieren wij als ajacieden niet moeten ingaan op haat en jaloezie gerelateerde uitspraken hier van derden.

Als iemand op dit bericht enige vorm van commentaar of kritiek kan leveren vind ik dat heel knap, maar wij weten wel beter en heten deze fantastische speler welkom in Amsterdam.

Ik hoop zo erg dat je enoh zijn progressie kan evenaren en denk dat je nog je je nog geliefder kan maken bij ons want je bent immers een aanvaller.

Geweldig weer een talent uit de eigen jeugd!

Eindelijk weer een aanvallend talent uit de Ajax opleiding!

Nee, zonder dollen hoop dat deze jongen het gaat maken. Op Youtube leek hij links voor te staan, dus hopelijk gaat Suljemani hier ook beter van voetballen. Beetje concurrentie kan nooit kwaad.

30 mei 2011 om 09:58

Sulejmani staat rechts

Laten we maar eerst afwachten wat het is voor een speler en welk niveau hij heeft. Kan me nog herinneren dat bij Twente met veel bombare de beste speler van Iran werd gehaald en die is ook zwaar door het ijs gezakt. Het niveau in Zuid-afrika is natuurlijk wel een stuk lager dan hier.

Maar aan de andere kant als het een geval Pienaar kan worden zal Ajax er wel plezier mee kunnen krijgen.

Dit beloofd nog wat voor Ajax .
Hopen dat hij zich ontwikkeld en het ook in de Eredevisie laat zien !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax Cape Town


35 fans
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren