Update: Wegblijven Ferguson werpt vruchten af; Peterborough promoveert

Zondag, 29 mei 2011 om 18:40Bart Kruyt • Laatste update: 18:45

Sir Alex Ferguson staat zaterdagavond tegenover Barcelona in de finale van de Champions League, maar zijn zoon Darren heeft heel andere zaken aan het hoofd. Ferguson junior is hoofdtrainer bij Peterborough United, dat zondag op Old Trafford tegen Huddersfield Town om promotie naar de Championship speelt. Sir Alex was graag komen kijken, maar is niet welkom.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door rubenski)

Haha wel grappig, hij gelooft dat zijn vader, de o zo grote Saf, pech brengt.

Ik dacht hij ontslagen was bij perborough, verder zal dit wel meer te maken hebben met de gezondheid van Sir Alex (omdat hij oud is, hij minder kan hebben) dan met pech.

28 mei 2011 om 17:05

Ja want een wedstrijd gaan kijken van je zoon ,die een ploeg traint op het derde niveau, zorgt voor veel meer stress, dan een finale van de Champions league...

28 mei 2011 om 17:11

Nee, maar het reizen elke keer wel.
Lekker op je eigen bank kan je uitrusten als je van stadion naar stadion gaat en in zo'n harde plastic stoel gaat zitten niet.

28 mei 2011 om 17:22

maar het is op old trafford. de bus pakken naar het stadion is nou niet zo heel stressvol^^

28 mei 2011 om 17:48

Haha, ik denk dat Ferguson al zoveel heeft meegemaakt en al zoveel heeft gereisd, dat een tripje binnen Engeland hem niets meer doet.
En zoals afcoranje al zei, De match gaat door op Old Trafford, dus dat geeft nog minder problemen.

28 mei 2011 om 17:13

Ik had hier toch wel ff LOL :P neem aan dat je een grapje maakt. Als SAF gezondheids problemen had zou hij vanavond ook niet in Wembley mogen kijken :P Zal hem meer stress geven dan een wedstrijd van het team van zijn zoon.
Edit: Ik neem aan dat hij rustig in een skybox ging zitten dan. Ik denk dat jij een heel verkeerd beeld hebt van SAF het is absoluut geen seniele ouwe vent.

OT: Volgens mij zijn de meeste top sporters zwaar bijgelovig. Wesley Sneijder op het WK met die magneet polsbandjes. Rafael Nadal heeft er ook enorm veel last van tijdens wedstrijden met speciale handelingen die hij moet doen.

28 mei 2011 om 17:49

Vergeet de vader van Rafael van der Vaart niet.
Wanneer hij in het stadion zit verliest Nederland, zo niet? Dan winnen ze...

Daardoor zit hij bijna nooit in het stadion wanneer Nederland speelt, een uitzondering was de -je raadt het al- met 1-0 verloren Wk-finale tegen Spanje xD

leuke zoon heb je dan: sorry pap, jou wil ik er zeker niet bij hebben want jij brengt altijd pech...

dus.....
Beetje bijgelovig

Wel een moeilijke keuze hoor voor Sir Alex Ferguson, .....

28 mei 2011 om 17:01

hoezo keuze? Cl-finale is vandaag, zijn zoon's team speelt morgen.

Wat een respectloze zoon is dit zeg. Denkt hij nou echt Sir Alex komt kijken omdat de ploeg van zijn zoon mooi voetbal speelt:s Hij komt omdat ie trots is op zijn (respectloze)zoon.

Als mijn zoon zo tegen mij praat hoeft ie niet meer zich als mijn zoon te zien. Walgelijk.

28 mei 2011 om 16:58

eergevoelig vadertje ben jij zeg. Waarschijnlijk is dit een enigszins aparte grap, en spelen er meer dingen mee. Geen reden om zo te reageren lijkt me.

Hij moet wegblijven omdat ze geloven dat hij pech brengt?
Ik dacht Britten hele nuchtere mensen waren, maar dit slaat alles..

28 mei 2011 om 17:38

Dit is toch gewoon een grap, zo van, laat mn pa maar wegblijven, brent toch alleen maar ongeluk met zich mee. Denk je nou echt dat dit serieus is en dat hij dit dan ook nog via de media naar buiten brengt. Wordt wakker.

28 mei 2011 om 17:51

“onze voorzitter heeft hetzelfde gedaan, hij heeft ook gevraagd of zijn vader weg wil blijven” en hieruit moet afleiden dat ´t om een grap gaat?

Weer zon rare titel, ze worden met de dag gekker.

On : Lijkt me logisch dat Papa gewoon in Wembley zit :P ?

28 mei 2011 om 17:45

Want?
Manu speelt zaterdag, de zoon van SAF op zondag.

Wat een onzin.

Sorry hoor, maar ik kan zeer slecht tegen mensen die dit soort dingen geloven. Wat rituelen voor de wedstrijd, kan ik me nog enigszins in vinden, maar dit is gewon belachelijk. Je moet dan echt het IQ van een stoeptegel hebben, als je serieus zo denkt.

Wat een k*tbijgeloof. Bijgeloof maakt mij niks uit, als je denkt dat het werkt, maar Sir Alex is trots op zijn zoon dat hij Peterborough zo ver heeft gebracht en dan mag hij het niet zien door bijgeloof! Vaders zijn trots op hun kinderen (of horen dat te zijn) en dit is voor een vader gewoon iets dat je wil zien, lijkt mij. Doe als je zo graag bijgeloof doet, ga iets met handen wassen met zeep voor de wedstrijd doen, maar laat een ander mens erbuiten.

Tja, dan haalt je vader je weg bij een club waar je eigenlijk niets presteert en zet je neer voor een goed draaiend elftal en dan brengt je vader pech?

Deze jongen heeft zijn gehele carriere aan zijn vader te danken en niet aan zijn eigen kwaliteiten. Hij had juist SAF moeten vragen om bij de laatste trainingen nog wat tips te komen geven en ze allemaal aan te moedigen dat ze me teen goede instelling vanzelf bij het 1ste elftal terecht komen.

Haha hij denk dat zijn vader pech brengt.
Ik vind dit echt onrespectvol naar z'n pa.

Als hij komt en ze verliezen roept iedereen, zie je nou wel. Als ze winnen en hij was er niet roept iedereen, zie je nou wel. Als hij niet komt en ze verliezen hoor je nooit meer iemand over dit bericht...

Leuk dat bijgeloof...

Ik kan me ergens in vinden.

Ik speelde elke zaterdag als een beest en was altijd de uitblinker maar zodra ik hoorde dat er een scout was werd ik zo zenuwachtig en raakte ik geen pepernooit.

Misschien hebben die spelers van Petersbrough ofzo ook zoiets.

Het kan gewoon een gebruik binnen de club zijn, dat het ongeluk brengt als je vader komt kijken. Het kan zijn dat iedereen denkt dat dit onzin is, maar je kan alle middelen gebruiken om te winnen.

ik kan me er wel in vinden hoor! vroeger ging mijn pa ook nooit kijken aangezien wij altijd heel vroeg speelden. speelden we later de kampioenswedstriijd komt hij omdat het een speciale wedstrijd was 1 keer kijken! en prompt maak ik een eigen doelpunt en verloren we die wedstrijd. ik zeg eerlijk later kwam hij wel eens kijken. maar ik speelde beter als hij er niet was. vind hij overigens niet erg! hij moet er juist om lachen.

Ik verbaas me over de mensen die zich hierover verbazen. Dat je zelf niet bijgelovig betekent niet dat je kan begrijpen en/of accepteren dat anderen daar wel waarde aan hechten. Als Darren denkt dat het helpt is hij gek als hij het niet doet. Z'n vader zal dat zeker begrijpen, alsof zoiets tot een conflict zou leiden is zeer onwaarschijnlijk.

Opmerkelijk, wel grappig dat hij notabene zijn eigen vader verbiedt om een wedstrijd van hem te bezoeken!
Waar hij Mancheste United geluk, titels en roem brengt, brengt hij Peterborough United ongeluk... :P

Hij heeft dit helemaal niet gezegd, hij heeft aangegeven dat hij denkt dat zn vader weg zal blijven.
Zie hier het artikel.

Peterborough manager Darren Ferguson says his ‘strange’ dad Sir Alex Ferguson will skip his side’s League One play-off final for superstitious reasons.
Ferguson Jr admits that he too would have fears about the Manchester United manager jinxing him for the match, which is being held at Old Trafford.
He told the Bbc: “I wasn’t going to tell him to stay away, but I think he is going to.

“He understands it, these superstitious things, you know what they’re like.
“He doesn’t mind staying away and we win.
“If he comes, he comes, is it going to make a difference on the pitch? You wouldn’t think so would you, but these superstitious people are a bit strange aren’t they?”

Hij vind het dus juist dat mensen die erg bijgelovig zijn een beetje apart zijn, hij is zelf dus niet bijgelovig.

Haha, wat een grap! Ik snap niet waarom hij dit gedaan heeft, zijn vader is toch wel een van de beste ter wereld. Toch mooi als die komen kijken? Wel grappig dat zijn zoon ook een team coacht.

28 mei 2011 om 19:25

Het sarcastisch bedoeld. Een beetje raar geformuleerd in de titel. Hij denkt dat Sir Alex Ferguson ongeluk brengt vanwege de laatste keer dat hij er bij was. Maar goed, omdat het verkeerd geïnterpreteerd wordt krijgen ze extra bezoekers, zo gaat dat nou eenmaal!

Waarom vraagt hij gewoon zijn vader niet om wat advies aangezien zijn vader een van de beste coach is in de wereld in plaats van te zeggen pap je ben niet welkom morgen.

Aan de ene kant wel grappig. Maar dit is natuurlijk stom bij geloof en ook niet leuk voor Sir Alex, lijkt mij zo.
En ik ben het met Mocroboy8 eens dat hij dat inderdaad beter zou kunnen doen, i.p.v. z'n vader uit het stadion weg te houden.

Ik hoop dat Ferguson junior promotie naar de Championsship weet af te dwingen. Staat overigens een geweldige keeper op doel!

Joe Lewis, 23 jaar oud. Denk dat Engeland die zeker in de gaten moet houden. Heeft een paar jaar geleden heel even bij Morecambe onder contract gestaan en heeft daar geweldig gekeept. Ging toen naar Peterborough en speelt ook daar fantastisch!

Zou mooi zijn om in 3 jaar tijd van 2de engelse divisie naar de championsship te gaan.

29 mei 2011 om 18:48

En bij Huddersfield, Alex Smithies. 20 jaar als ik me niet vergis ook een geweldig talent.

Jammer dat Huddersfield niet promoveert, toch een club die ik een beetje volg.

29 mei 2011 om 21:44

Oo haha! die ken ik niet.

Ik wilde een paar jaar geleden met fifa eens de slechste club proberen, toen Morecambe. Sinds dien ben ik helemaal wild van die club en volg ik alles van hun.

Leuk dat jij ook zon club hebt!

Ferguson junior, hpelijk kan hij de Championsship winnen, hij verdient het echt.

Jammer voor Huddersfield, een mooie ploeg in Engeland die twee van de grootste managers aller tijden onder contract had staan. Het zal voor de Posh zwaar worden in het Championship, maar als je de juiste tactiek hebt kan je jezelf in zo'n grote competitie wel redden.

Toch leuk dat ze gewonnen hebben, maar weet iemand of deze club een beetje Championchip waardig is of is het gewoon een team met allemaal slechte spelers en die volgend jaar gewoon weer degraderen want dan hebben ze er niet zoveel aan denk ik.

29 mei 2011 om 19:01

Ja hoor, dat kan best. Ze kunnen ze zich handhaven als ze zich goed versterken, want ze zijn laatst al een keer gepromoveerd, maar toen gingen ze er net zo hard weer uit. Ze scoren in ieder geval goed, meer dan 100 keer dit seizoen.

Alleen zal Ferguson jr. de geschikte tactiek voor de Championship moeten vinden. Hij heeft nu twee seizoenen in de Championship meegemaakt en in beide werd hij nog voor de kerst ontslagen en degradeerde zijn ploeg.

29 mei 2011 om 19:19

Oké bedankt voor de info, zo te horen heeft hij een goed team voor de N Power league 1 want 100 goals is niet niks, denk je echt dat hij versterkingen nodig heeft als zijn team zoveel scoort? Van de verdediging weet ik niet zoveel misschien ligt daar de zwakke plek dus hoe is de verdediging?

29 mei 2011 om 19:22

Dat is inderdaad het probleem. Ze hebben 75 goals tegen, het op één na hoogste aantal in de competitie.

Leuk dat zijn zoon naar de Championship is gepromoveerd. Zo vader, zo zoon
Vind die bijgeloof onzin. Het gaat om het presteren, en niet dergelijke randzaken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Peterborough United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
21.Cardiff City11-14
22.Hull City9-11
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
D. ButlerVerdediger140
J. WardMiddenvelder140
N. ThompsonVerdediger131
S. DembéléMiddenvelder134
O. NorburnMiddenvelder130
H. BurrowsMiddenvelder123
J. GrantMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina Peterborough United.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren