Sonck zinspeelt op snel vertrek uit Amsterdam

Dinsdag, 5 oktober 2004 om

Wesley Sonck hoopt zo snel mogelijk te vertrekken bij Ajax, zo blijkt uit uitspraken van de spits in Het Parool en Belgische media. Na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic werd hij de eerste spits, maar ondanks zijn slechte spel begrijpt hij niet waarom hij niet de vaste Ajax-spits is.

"Ik weet het niet meer. Speel ik, oké, speel ik niet, ook oké. Het interesseert me niet meer. Wat me hier houdt, vraag ik mij langzamerhand ook af. Niet mijn bankrekening. Hoewel ik niet slecht verdien ben ik voor het sportieve aspect naar Ajax gekomen", zegt de aanvaller. "Maar ik begrijp niet waarom Yannis (Anastasiou, red.) al twee maal de voorkeur boven mij kreeg."

De teleurgestelde Sonck ging openhartig verder over het Ajax-systeem: "Nederlanders vinden altijd dat ze van hun eigen sterkte moeten uitgaan en in 4-3-3 moeten spelen. Maar soms is dat naïef. Ik zou graag samen met Anastasiou spelen, zoals ik in Genk deed met Dagano. Maar dat kan niet nu niet."

Sonck haalde ten slotte uit naar de Neerlandse pers. ''Hebben die mensen die mij bekritiseren zelf wel eens wat gepresteerd? Youri Mulder zei bijvoorbeeld dat ik in België met Aruna Dindane (huidige spits Anderlecht, red.) had gespeeld, terwijl dat niet waar is. Dan ben je niet goed voorbereid, dat is zeker.''545 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren