'Hiddink en Van Basten moeten nieuw Chelsea vorm gaan geven'

Maandag, 23 mei 2011 om

Chelsea ontdeed zich zondagavond, een uur na de nederlaag tegen Everton, van Carlo Ancelotti. De Italiaanse trainer won dit seizoen geen prijzen met de club en dat is ook de voornaamste reden dat hij na twee jaar dient te vertrekken. "Chelsea bevestigt dat de partijen in goed overleg hebben besloten uit elkaar te gaan'', luidde het. Volgens diverse Britse media moeten Guus Hiddink als technisch directeur en Marco van Basten als hoofdtrainer het nieuwe Chelsea vorm gaan geven.

/

Hiddink is momenteel werkzaam als bondscoach van het nationale elftal van Turkije, maar die functie zal hij naar verluidt na de naderende EK-kwalificatieduels naast zich neerleggen. De Nederlander, die eerder al interim-coach van Chelsea was na het ontslag van Luiz Felipe Scolari, is reeds als adviseur aan de Londenaren verbonden. "Toen ik daar anderhalf jaar geleden vertrok, heb ik de club geadviseerd vanaf dat moment goed door te selecteren", vertelde Hiddink vorige week. "Daar zijn ze nu druk mee bezig en af en toe word ik tijdens dat proces als klankbord gebruikt. Dat kost me weinig tijd en is dus prima met mijn functie bij Turkije te combineren."

Van Basten moet de nieuwe hoofdtrainer van Chelsea worden. De oud-aanvaller, nota bene oud-ploeggenoot van Ancelotti bij AC Milan, was voor het laatst werkzaam als coach van Ajax. Daarvoor was hij bondscoach van het Nederlands elftal. Van Basten stapte nog voor het einde van het seizoen 2008/09 op bij Ajax en was sindsdien alleen nog als commentator her en der werkzaam. Hij leek op een baan als hoofdtrainer van Sporting Portugal af te stevenen, maar de kandidaat die achter zijn aanstelling stond, verloor de presidentsverkiezingen. Ook was Van Basten in beeld als bondscoach van Denemarken, maar hij prefereerde een baan als clubcoach.

/

Hiddink zou in de afgelopen weken reeds diverse malen met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, die een hechte vriendschap onderhouden, hebben gesproken over nieuwe versterkingen. De Nederlander zou zijn oordeel over vijf spelers hebben gegeven en op basis daarvan is Chelsea intern al aan de slag gegaan om het vijftal aan te trekken. Eén van hen is zeer waarschijnlijk Neymar, aanvaller van Santos en het nationale elftal van Brazilië. Abramovich wil een elftal rond Fernanto Torres bouwen en hoopt dat het duo Hiddink-Van Basten wel succesvol zal zijn. Oud-speler Gianfranco Zola zal waarschijnlijk lid van de technische staf worden. De Italiaanse oud-aanvaller, die eerder coach van West Ham United was, moet ervoor zorgen dat er nimmer onenigheid in de selectie ontstaat.


Poll

Marco van Basten is een geschikte trainer voor Chelsea


Gerelateerd

91 reacties (laatste reactie door Shakhtar)

Boee , ik hoorde net in studio sport dat hij mogelijk ook nog bij ajax of psv in de ledenraad zou kunnen functioneren. Ik hoop echt dat hij voor een eredivisie club kiest en het liefst psv, want als hij naar ajax gaat, verloochent hij in mijn ogen alles en iedereen bij psv.

Dit kan het niveau in de eredivisie enkel omhoog doen laten gaan!

Verder snap ik wel waarom men bij Chelsea voor hem kiest, echt een geweldige coach, maar stiekem hoop ik toch dat hij terug naar de eredivisie komt.

Bovendien vind ik het echt raar wat Chelsea dit seizoen neerzet. Ze leken onsterfelijk aan het begin van het seizoen en wonnen moeiteloos tot aan de winterstop. Ik zou gewoon verdergaan met Ancelotti, een geweldige coach. Misschien moeten ze gewoon wat andere ( creatieve) spelers halen en het elftal wat versterken.

23 mei 2011 om 00:03

Hij verloochent helemaal niemand bij PSV , Cruijff was PSV voor dus als hij zijn woord als eerst aan Cruijff geeft dan is dat logisch. Als hij kiest voor Ajax om de uitdaging dan is het ook logisch , je moet begrijpen dat Guus Hiddink 2 uitdagingen moet vergelijken en als hij dan kiest voor Ajax moet men dat respecteren. Het argument dat Hiddink zijn club PSV is klopt niet , want zijn club is De Graafschap dus het is puur een keuze tussen de uitdaging. Ook al zal Ajax waarschijnlijk nooit de plek van PSV kunnen innemen in Guus zijn hart.

23 mei 2011 om 01:16

''verder snap ik wel waarom men bij Chelsea voor hem kiest, echt een geweldige coach, maar stiekem hoop ik toch dat hij terug naar de eredivisie komt.''

Ter info: Hiddink word geen coach, maar technisch directeur....
Of je moet van Basten bedoelen, maar om hem nu een geweldige coach te noemen....

23 mei 2011 om 12:10

PSV keerde zich juist tegen hem. Na zijn aanstelling bij de club raadde hij onder andere Rutten aan en had hij een adviserende rol. Na dik een jaar had PSV er genoeg van en vroegen ze hem minder betrokken te zijn bij Psv. Nogal wiedes dat hij dan bij een andere club wel deze rol gaat vervullen. Ik vind het nogal makkelijk om iemand neer te halen omdat hij een functie bij een andere club aangaat. Dan had jouw club hem die aanbieding maar moeten doen.

23 mei 2011 om 19:21

Ik snap echt niet waar iedereen het hier over heeft. Ja, elke club wil Guus Hiddink wel hebben. Het probleem is dat hij meerdere malen al heeft aangegeven dat hij zijn contract bij Turkije respecteert en alleen na uitschakeling voor EK of einde contract pas zal vertrekken bij Turkije. Elke maand proberen ze hem over te halen maar krijgen ze hetzelfde van Hiddink te horen en nog wordt hij niet met rust gelaten. Begrijpen deze mensen hem niet of zijn ze nou echt zo dom?

Laat hem nou eens met rust die hij sinds ie getekend heeft bij Turkije niet heeft gehad.

Ik hoop het dat zou wel een mooi duo zijn en denk ook wel dat ze met elkaar kunnen samenwerken. Alleen lijkt me beter als Van Basten eerst bij een lagere club aan de slag gaat, want hij heeft niks gepresteerd bij Ajax wel bij het Nederlands elftal. Hiddink keert denk ik toch terug naar Nederland, maar het zou wel mooi zijn maar de kans is klein dat ze beiden bij Chelsea komen.

23 mei 2011 om 00:37

Van Basten zal wel doorgesluist worden naar Vitesse, als opvolger van Ferrer

23 mei 2011 om 09:39

Nou als dat zou kunnen..
Zijn we binnen een jaar ook af van die maffiabaas, ik neem tenminste aan dat ie geen zin heeft om zijn geld in JL te steken.

23 mei 2011 om 15:18

haha, Van Basten kan het nooit slechter doen dan Ferrer, helemaal nu niet, dit omdat Vitesse van plan is zo'on 30 miljoen te investeren in de spelersgroep, en dat kan nooit allemaal slecht zijn

Dit lijkt mij een slechte keuze. Van Basten kon ajax niet eens aan. Laatstaan chelsa die de champions league moet winnen en de premier league. Dat zie ik Van Basten niet doen.

Ik vind die trainer van porto wel een goede trainer. En dan koop je Hulk erbij Jurado en sneijder!!

Volg mijn advies chelsea! Niet die van hiddink!

23 mei 2011 om 00:18

Wat kraam jij me een partij onzin uit zeg.

Slechte keus? Juist geen slechte keus mocht dit doorgang vinden.

Dat hij het bij Ajax niet gered heeft zegt niets, we hebben het wel over Ajax. En ik hoef niemand uit te leggen dat de kans op mislukken vrij groot was/is bij Ajax.

Van Basten is een voetbal kenner pur sang. Ademt het spelletje, weet hoe het gespeeld moet worden. Zet daar een wijs en communicatief sterk iemand naast in de persoon van Guus Hiddink en succes is in de maak.

Van Basten gewoon zijn gang laten gaan op voetballend gebied, maar laat Guus achter de schermen de touwtjes dan goed in handen nemen. Geen Carte Blanche voor Van Basten, dat moge wel duidelijk zijn.

23 mei 2011 om 00:31

Lol als de kans groot is om te falen bij Ajax, hoe groot is de kans dan wel niet bij Chelsea? Chelsea is ook geen club als Twente waar je gerust op je dooie gemakt even paar proefjaartjes kan draaien.

Van Basten is gewoon geen goede coach. Zijn wisselbeleid is zwak en hij heeft geen duidelijke aanwijzingen. Dat zag je allemaal bij Ajax en het Nederlands elftal.

23 mei 2011 om 00:38

Jij hebt volgens mij net te vaak naar Johan Derksen geluisterd...

23 mei 2011 om 03:10

We hebben anders wel van Basten de hemel in geprezen met z'n allen na de groepsfase van het EK 2008! En jij ook, dat kan niet anders! En okee, bij Ajax ging niet alles even goed, maar dat is nog geen reden om te zeggen dat van Basten er niets van kan of gewoon geen goede coach is! Ik vind hem by the way ook niet echt iets voor Chelsea, hij heeft gewoon te weinig ervaring. Maar dat is wat anders.

23 mei 2011 om 08:13

Van Basten heeft het tijdens zijn periode als bondscoach gewoon erg goed gedaan met schitterend voetbal alleen maakte hij wat beginnersfouten, vergeet niet dat hij het Nederlands elftal ongeveer helemaal opgebouwd heeft zoals het nu is. Bij ajax werd hij, tijdens zijn eerste baandje als hoofdcoach, in het diepe gegooid en mocht hij alles bepalen, dan vraag je o de problemen.

Van Basten, zoals hier boven ook al gezegd word, is iemand die voetbal ademt maar soms wat coaching nodig heeft als het op mensenkennis aankomt. Zet daar een ervaren iemand naast en het komt allemaal wel goed gok ik zo.

23 mei 2011 om 15:10

Denk ook niet dat het een slechte trainer is, alleen is het voetbal brein van Van Basten zo groot en eenvoudig dat hij het bij de mindere goden niet over kan brengen... een type Rijkaard, denk ik... Bij sparta gefaald, maar bij barca gigantisch goed werk verricht! De echte talenten zitten natuurlijk bij de grote clubs en daar is Chelsea op dit moment een van! ik zeg doen, met Hiddink als grote man daarboven die hem kan ondersteunen en Zola als zijn assistent om goodwill te kweken bij de supporters( oud spelers doen het vaak goed).... ik zie het zeker zitten, al moet hij dan ook 2 jaar de tijd krijgen net als ancelotti

23 mei 2011 om 09:59

Rijkaard deed het ook niet geweldig in Nederland, maar ik denk dat ze maar wat blij zijn dat hij een paar jaar de scepter gezwaaid heeft bij het grote Barcelona. Het heeft ze zeker geen windeieren gelegd!

Laat Hiddink zich bezighouden met het Turkse elftal!

23 mei 2011 om 00:21

Juist, ik snap niet dat hij nog steeds word genoemd bij tal van clubs terwijl de TFF nog door wil met hem en hij zijn contract zegt te respecteren. Echt onbegrijpelijk..

23 mei 2011 om 13:59

Tis dan ook de media die deze geruchten de wereld in helpt, zal waarschijnlijk wel voor 90% verzonnen zijn.

Als ze kampioen willen worden kunnen ze beter Ibrahimovic kopen, da's een garantie voor een kampioenschap....

Van Basten.. Laten we hopen van niet..

23 mei 2011 om 00:03

Van Basten is niet zo'n peoplesmanager, maar wel een goede tacticus. Ik denk dat hij met Hiddink een goed duo zou vormen, die dat juist wel is!

23 mei 2011 om 00:05

ja en dat hebben we gezien op het ek tegen rusland ,daarin faalde hij juist in zijn tactiek

23 mei 2011 om 00:20

Eerlijk gezegd denk ik het juist andersom. Prima people manager, maar een slechte tacticus.

23 mei 2011 om 01:08

Iedereen weet wat er vooraf ging. Dat had niet alleen met tactiek te maken.

23 mei 2011 om 01:24

psv10: dat had niets met tactiek te maken. NL speelde weergaloos in de groepsfase, dat kon niet opeens weg zijn! Nee, het kwam door de dood van Boularouz' ongeboren kindje. Iedereen was in grafstemming en daardoor verloren ze!

23 mei 2011 om 02:41

als prof speler moet je je eroverheen zetten anders kan je beter maar geen profspeler worden.nederland verloor omdat arshavin veel ruimte kreeg en nederland in zn eentje helemaal dolde ze lieten hem maar lopen niemand die hem destijds aanpakte .terwijl spanje van het matige rusland vrij eenvoudig won

23 mei 2011 om 07:08

**als prof speler moet je je eroverheen zetten**..?!

Ook mensen die betaald krijgen om te voetballen hebben gevoel, eigenlijk zijn het af en toe net mensen. Vind jouw reactie een beetje vreemd en zelfs een beetje over het randje..

Echt wat hoop ik dat ze dat Niet gaan doen zeg! Van Basten is een waardeloze coach en heeft geen enkele reden om bij een topclub als Chelsea aan het werk te gaan. Rijkaard heeft tenminste nog wat gepresteerd en zou dus in aanmerking komen, maar het liefst zie ik gewoon een jonge coach als Boas komen. Anders is clublegende Zola natuurlijk ook een geweldige optie, een coach die voor een lange tijd kan blijven en voor continuïteit kan zorgen!

22 mei 2011 om 23:51

Zola deed het bij West Ham niet bepaald goed. Lekker voor Rijkaard gaan, heeft bij Barcelona laten zien dat hij bij zo'n grote club prima kan werken en met sterspelers om kan gaan.

22 mei 2011 om 23:53

Klopt daar deed hij het niet goed, maar hij heeft tenminste nog een echte band met de club en dus een gigantisch krediet bij iedereen die Chelsea lief heeft.
Veel beter dan Van Basten die ook niets gepresteerd heeft en geen enkele band heeft met de club..

23 mei 2011 om 00:03

Ik heb liever een goede trainer ( wat Zola niet is ) en iemand die minder geliefd word dan een oud-speler dan een trainer die Chelsea naar de ondergang werkt. Haal liever een Klop ofzo.

23 mei 2011 om 00:07

Ja maar daarom geef ik ook aan dat Van Basten ook niet gepresteerd heeft..
Liever een slechte trainer met band dan een zonder band met de club..

23 mei 2011 om 00:34

Zola heeft met West Ham degradatie ontlopen terwijl ze daar veel blessures hadden en een minder team hadden dan dit jaar. Dit jaar hadden ze dus een sterker team en toch zijn ze keihard gedegradeert. Daar komt bij dat Zola goed voetbal speelde met West Ham. Hij heeft het echt niet slecht gedaan daar...

Waarom zou van Basten het niet kunnen? Rijkaard degradeerde met Sparta en won Cl met Barcelona. Van Basten zal ook wel het een en ander geleerd hebben van zijn tijd bij Ajax en bij Oranje heeft hij het niet slecht gedaan. Denk juist dat het een goede combi is, van Basten onder een ervaren man als Hiddink.

Hiddink bij Ajax moet net zo makkelijk kunnen als dat Ronald Koeman trainer is geweest van zowel Ajax als Psv, Mensen die daar niet tegen kunnen hebben oogkleppen op.

Waarom Guus Hiddink als TD? Hebben ze dan geen meerjaren plan daar ofzo?
Guus is al redelijk op leeftijd, dus om nou door te kunnen bouwen wat Arnesen achter laat.....dat lijkt me niet relevant.

Maar deze combi bij deze club, kan ik alleen maar toejuichen. Allebei Nederlands, maar ik moet nog maar zien of het gaat gebeuren.

Van Basten kun je beter niet bij Chelsea hebben, of je moet Hiddink echt heel dicht bij het elftal hebben staan. Van Basten is iemand die lekker kan aanvallen en zijn spelers prima kan motiveren, alleen tactisch bakt hij er niet veel van. Mocht Hiddink heel dicht bij het eerste elftal staan, dan kan hij ook nog een invloed uitoefen en dat Van Basten dan vooral het motiveren en dergelijke doet, maar ik weet niet of Hiddink daar trek in heeft.

Sowieso heeft Hiddink op het moment nog een contract bij Turkije en zolang Turkije hem niet ontslaat zal hij daar niet weggaan.

Laat hiddink is met rust man! Sjonge jonge! Respecteer is zijn contract! Deze boodschap geld voor Ajax, PSV en Chelsea! Damn....! Zijn jullie zo wanhopig? Accepteer nou eens dat hij bij het Turkse elftal zit. We hebben hele belangrijke kwalificaties duels voor de boeg waar opperste concentratie is vereist! Dit soort storingen kunnen we echt niet gebruiken. Laat Hiddink ons naar het EK lootsen. Minimaal de kwart finales halen en daarna mogen jullie zijn contract afkopen en uitvechten bij wie hij een rol gaat invullen. Tot die tijd, back off!

22 mei 2011 om 23:57

Ach kom nou, twas al maanden bekend dat Hiddink niet zou blijven. Heeft ie zelf aangegeven door te zeggen dat ie 6/6 wou halen tegen Oostenrijk en op 3 juni tegen Belgie. Hij weet zelf ook wel dat die 3 punten er in Belgie niet inzitten...

23 mei 2011 om 16:02

Een heel cliché uitspraak, maar heb je soms een glazen bol. Waar heb je het over met de 3 punten zitten er niet in voor Turkije. Er is nog niets gespeeld.

23 mei 2011 om 00:00

Eerst moet Hiddink jullie naar het EK loodsen en daarna mogen mensen Turkije in een groep loten.

Daarnaast heeft elke club gewoon het recht om met Hiddink te onderhandelen zolang Hiddink er natuurlijk zelf oren naar heeft en ze bereid zijn om z'n contract af te kopen. Dat is niet meer dan normaal in het voetbal. Het zou ze alleen wel sieren dit na de komende kwalificatiewedstrijden te doen om Turkije niet uit hun concentratie te brengen.

Ik denk trouwens dat Hiddink dit maar al te graag wilt, het is mijn inziens toch een sportieve verbetering. Met de Turken is hoge ogen gooien op het EK nou eenmaal niet makkelijk.

23 mei 2011 om 00:00

Ajax heeft gevraagd of hij wou komen. Dat was 4maand geleden, sindsdien niet meer gevraagd.

23 mei 2011 om 00:22

Zullen we voortaan ook maar niet meer op spelers bieden omdat ze een contract hebben? Doe toch normaal man, elk contract kan en mag je afkopen.

23 mei 2011 om 00:34

Welkom in de voetballerij, waar contracten zelden worden nageleefd. Kun je jouw positie verbeteren, dan kan je contract worden afgekocht. Hiddink zit bij Chelsea wel op z'n plek en voor Van Basten vind ik het een mooie uitdaging.

23 mei 2011 om 16:03

Ja maar het punt is juist, Hiddink heeft gezegd zijn contract te respecteren. De TFF wil ook heel graag langer door, dus er is niets om te bespreken. Dat is dus het hele punt..

23 mei 2011 om 19:40

Iedereen respecteerd zijn contract, tot het moment er sprake is van positieverbetering en met alle respect voor de Tff, Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld. Men zou wel naief zijn om te denken dat een toptrainer als Hiddink niet op die interesse zou ingaan.

Dat ze een team rondom Torres willen bouwen slaat werkelijk nergens op. Als je nou een team bouwt om Neymar ( die nog heel jong en van alles kan leren ) is het een goede zet. Torres kan al moeilijk scoren als hij 1 op 1 staat, laat staan dat hij elke keer door Lampard, Essien , Anelka of Malouda voor het doel word gezet. Dan werkt Chelsea zich helemaal naar de ondergang.

23 mei 2011 om 00:09

Torres heeft bewezen in vorm een van de beste spitsen ter wereld te zijn. Het is dan heel logisch dat je hier omheen een team wilt bouwen, op dit moment speelt hij niet slecht, maar wordt hij verkeerd bedient. Als ze een Sneijder kopen, krijgt hij veel betere ballen, waardoor hij weer aan het scoren toe kan komen.

23 mei 2011 om 00:34

Een team bouwen om Torres is prima, maar waarom zou je dan Neymar kopen. Die jongen heeft zoveel talent dat hij binnen 2 jaar Torres al voorbij. Dan heb je eindelijk een team gebouwd om Torres en staat Neymar daar rondjes te lopen voor niets?
Koop dan wat snelle flankspelers die Torres in stelling brengen.

Voor de rest hebben ze al een superelftal. Alleen aanvallend zit er te weinig creativiteit.

23 mei 2011 om 00:34

In vorm is Drogba met uitstek de beste spits van de wereld. Integenstelling tot Torres, kan hij cross en steek passes geven, vrije trappen nemen en zelfs 'vecht voetbal' spelen en uitstekend mee verdedigen.

23 mei 2011 om 01:10

Ja maar ik denk dat Roman en een heleboel Chelsea fans met hem, van dat vechtvoetbal af wilt. Daarom past Torres beter in het plaatje van het mooie, aanvallende voetbal

23 mei 2011 om 02:37

Ik bedoel met vechtvoetbal dat hij heel goed kan spelen tegen clubs die fysiek spelen als Stoke/birmingham/blackburn. Drogba houd in zijn eentje 2/3 verdedigers bezig Torres kan dat totaal niet, hij heeft daar de kracht niet voor. Drogba worstelt zich zovaak door verdedigers en spelers heen puur op kracht, Torres nooit.

Drogba is gewoon veelzijdiger, hij kan met flair spelen (en prachtige cross passes en steek passes geven) maar ook vechten om elke meter.

23 mei 2011 om 10:18

Ik snap je ook wel en ik weet dat Drogba fantastisch is, maar ik denk dat hij niet dezelfde flair heeft die een Torres in vorm heeft. Drogba is niet de spits die met zijn dribbel een paar man bezig houdt en de bal vervolgens prachtig binnen schiet. Naar mijn idee is het dan ook het beste om beide spitsen te behouden en Drogba inderdaad in de wedstrijden als tegen Stoke te gebruiken, zodat je met zijn fysiek tegenstand kan bieden tegen de beren als Huth. Maar in de wedstrijden tegen Aston Villa, Everton en dergelijke zou ik Torres laten spelen waar je met zijn snelheid goed kan counteren en bij dominerend voetbal hoef je hem één steekpass te geven en hij staat 1-op-1 door zijn enorme snelheid.

Je kan hem veelzijdiger noemen en het klopt dat zijn vrije trap echt een extra wapen is, maar ik ga liever voor zowel de toekomst als voor het 'schonere' en dat is toch echt Torres.
De flair van Drogba die jij noemt vind ik niet echt correct, hij kan erg goed meevoetballen ja en dat is te zien aan zijn schitterende passes, maar dat is niet hetzelfde als flair naar mijn idee. Hij is teveel beest en spelend op kracht om hem te zien als een speler met flair naar mijn idee.

23 mei 2011 om 10:51

Je zegt de heletijd Torres '' in vorm'', maar wanneer gebeurt het wanneer hij in vorm raakt? Misschien nooit , misschien ooit. Naar mijn mening moet hij het eerst weer waarmaken voordat je hem bij de beste spitsen van de wereld kanzetten.

Je leeft echt in het verleden als je nog denkt aan een Torres '' in vorm '', nu heeft hij niks gedaan. Je kijkt zeker teveel highlights van hem, de volle 90 minuten is hij niks waard.

Dat jij al zegt dat Drogba goed '''mee kan voetballen '' getuigd van je verstand over voetbal. Drogba is 1 van de betere spitsen van de wereld en dan loop je niet alleen mee.

23 mei 2011 om 11:00

Haha gewoon grappig als je op basis van mijn reactie concludeert dat ik highlights van Torres bekijk.
Ik kan moeilijk zeggen dat de Torres van nu een topper is nee, maar dit komt ook gewoon omdat hij vreselijk slecht bediend wordt. Ik ben ervan overtuigd dat hij weer veel goals maakt als hij goed bediend wordt.
Als jij trouwens zelf over Drogba begint, die heeft dit seizoen ook zeer slecht gespeeld, laatste wedstrijden werd het weer iets beter, maar sinds de winterstop was het gewoon niet top.
Ik zeg overigens dat Drogba erg goed kan meevoetballen, dus als je citeert, doe het dan wel volledig voortaan. En dat bedoel ik dus niet als hij kan wel een balletje trappen, maar als in: Hij kan behalve scoren enzo ook erg goed meevoetballen; passen, voorzetten, verdedigen e.d.

Torres heeft ook bij Chelsea hele goede dingen laten zien, zijn loopacties zijn namelijk nog steeds geniaal, maar zijn aanname en schot waren ondermaats. Dit heeft met scherpte en vertrouwen te maken, wat ook goed te zien was na zijn eerste goal, want daarna speelde hij veel beter met meer vertrouwen. Het kan goed zijn dat jij alleen naar de statistieken kijkt en meepraat met de rest op de fora, maar ik ben sinds de winterstop gaan focussen op Torres en geloof me, die jongen komt nog helemaal terug. Enige wat nodig is, is een middenvelder die hem goed kan bedienen en wat geluk.

Overigens heb ik nooit gezegd dat ik Drogba niet een van de beste vind. Sterker nog, waarschijnlijk is hij beter dan Torres 'in vorm' maar hij is ook al oud en hij is minder geschikt voor het spel dat Roman wilt zien. Dus is het naar mijn idee beter om Torres als eerste spits te zien en Drogba als 2e. Is toch prachtig een van de beste spitsen die altijd klaar zou staan om in te vallen met zijn kracht om het ijs te kunnen breken !

zou toch geweldig zijn Guus Hiddink en Marco van Basten aan de macht bij chelsea, één van de grootste clubs ter wereld, als het gebeurt en ze worden echt succesvol zou dat heel goed zijn voor nederlandse trainers zo word de naam nog beter en zullen ze eerder een kans krijgen bij een buitenlandse club

hmm klinkt goed die 2 maar zie neymar niet zo snel slagen bij chelsea uitzonderlijke kwaliteiten maar fysiek minder... en dat is in de PL wel erg van belang

Ik vind het niet slim om een team rondom Torres te bouwen. Hij is geen Messi of CR die het spel kunnen bepalen. Elke voetballer moet zijn positie weten en deze optimaal benutten. Dat Hiddink steeds in verband met andere clubs wordt gebracht begrijp ik ook niet. Probeer eerst de EK te halen en kijk dan verder. Je hebt al miljoenen op je bankrekening als het niet meer om het voetbal gaat dan verliest meneer Hiddink mijn respect.

Hiddink zal gewoon bij Turkije blijven, want ik denk niet dat hij zelf zijn ontslag neemt.. daar speelt geld een te grote rol bij.

Dus dit zijn en blijven geruchten.

23 mei 2011 om 01:37

Hij blijft tot en met de wedstrijd tegen Belgie, want hij moet daar winnen om 6/6 te halen. Haalt hij dat niet, dan stapt hij op.

Guus Hiddink kan beter naar de Eredivisie gaan. Chelsea helpen moet je niet doen, dan maak je zulke teams alleen maar beter van en met de kwaliteiten van Hiddink wordt Chelsea goed. Hij kan beter naar Ajax/psv. En als Guus Hiddink naar PSV gaat, kan Ajax toch anders Louis van Gaal/co Adriaanse hallen...of niet??? of zit Johan Cruijf daar niet op te wachten???..

Ach we zullen wel zien wat er zal gebeuren de komende maanden.

Ik zou lekker met Frank doorgaan bij Jaxie. van Gaal heeft zichzelf volgevreten dat gaat niet werken en al helemaal niet met Johan denk ik.

Denk niet dat deze combinatie erin zit bij Chelsea. Het zou in iedergevall heel verassend zijn als v Basten ineens trainer van chelsea zou worden. Ik gun het hem van harte en het zal hem denk ik ook wel lukken. Alleen zouden ze wel het koopgedrag een beetje in de gaten moeten houden .

Pff, het blijft schokkend en onbegrijpelijk hoe laagdunkend sommige mensen over Van Basten praten! Het gaat met alle respect niet over de eerste de beste putjes schepper, het gaat over de man met een staat van dienst van hier tot Tokio. Het gaat over die man die ons naar de enige europese titel school in 88, waar waarschijnlijk diezelfde mensen voor juichtten die zich nu laagdunkend uitten. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt bij het Nederlands elftal en Ajax waar ik niet zo blij mee was, maar met zo een ervaren man als Hiddink. Kunnen er mooie dingen ontstaan bij de allermooiste club van Engeland, en kan bij van Basten het nodge bijgespijkerd worden al zie ik liever Hiddink naar Ajax gaan en een andere ervaren man naast Marco.

Fijne ochtend iedereen!

23 mei 2011 om 09:57

Helemaal mee eens!
Dat iedereen kritiek op van Basten heeft komt omdat ze die tijden niet hebben meegemaakt. Ze zijn nog nat achter de oren en opgegroeid met het gelul van Johan Derksen.
Van Basten heeft trouwens de hoogste cijfers ooit gehaald op de cursus betaald voetbaltrainer van de knvb. Dat zegt ook wel wat over zijn voetbalkennis.
Het Nederlands elftal zoals het er nu staat heeft hij opgebouwd.
Bij ajax was hij ook niet slecht, hij heeft alleen wat beginnersfouten gemaakt. En hij had de ballen om niet naar Cruijff te luisteren. Daarna had hij ook de ballen om zijn falen toe te geven.
Ik weet zeker dat van Basten nog een grote carriere tegemoet gaat als trainer.

Let maar op!

23 mei 2011 om 10:30

Maar de trainer Van Basten moet toch ook beoordeeld worden op basis van zijn trainersprestaties en dus niet op hoe geweldig hij was als aanvaller? Zou een beetje onzinnig zijn natuurlijk jongens..
Hij is uit het niets terecht gekomen bij Oranje, kwam daar aan met een geweldige selectie en hij was zo gek om iets van 50-60 verschillende mensen te selecteren in zijn jaren. Spelers als Meerdink en Denneboom werden door hem geselecteerd.. Dat is wel écht heel slecht beleid hoor jongens!
Verder haalde hij wel de prestaties, maar dat deed hij met het slechtste voetbal aller tijden, die kwalificatie reeks was dramatisch! Dat het toen 2 wedstrijden lang (italië en Frankrijk) ineens wel geweldig was, was natuurlijk mooi, maar daarna was het weer drama en werden we meteen uitgeschakeld.
Ook bij Ajax was het weinig soeps wat hij presteerde, hij kocht voor miljoenen spelers onder andere Evander Sno (drama) en werd met een erg goede selectie en na het uitgeven van die miljoenen slechts 3e en werden ze onder meer vernederd door Sparta (4-0) en Vitesse (4-1)
Nee die coach is gewoon niet goed, leuk dat hij records zette op de cursus, maar in praktijk is hij gewoon niet geslaagd. Hij mag nog heel wat bewijzen voor hij bij een topclub als Chelsea aan de slag zou mogen. Laat hem maar lekker naar Sporting gaan..

Ik ontdek hier een foutje, er staat: Fernanto Torres, inplaats van Fernando.

Ik ben blij dat er wat gebeurd hier bij Chelsea op dit vlak, dat er nieuwe mensen aan de bak gaan. En ik denk dat van Basten onder advies van Hiddink heel wat moois kan bereiken bij Chelsea. Maar 5 nieuwe spelers, ik weet het zo niet. Hoop wel dat er back(s), en middenvelders verder bijzitten. Neymar kopen zou geweldig zijn, een nieuwe technise doelpuntenmachine, maar dan moet er naar worden gekeken om Anelka/sturridge/kalou/malouda te verkopen, anders heb je een supergroot luxeprobleem voorin, en als je wilt dat Torres er nog wat van maakt, moet je er echt van verkopen. Heb er veel vertrouwen in! Hopelijk staat Marco straks met de CL in zijn handen juichend tussen de Chelsea selectie!

Ik snap hier niets van.

Hiddink is een bekend verhaal een toptrainer die zeker ook weer bij Chelsea zou slagen. Maar van Basten?

Die is mijn ogen echt mislukt als coach, zowel bij het Nederlands elftal als bij Ajax. De wedstrijden tegen Frankrijk en Italie waren goed (maar hoe goed waren Frankrijk en Italie toen?) de afloop is bekend. En de kwalificaties voor het EK en WK waren een ramp.
Bij Ajax is hij ook mislukt.

Reden genoeg lijkt mij om hem aan te nemen als trainer bij Chelsea. Gaat hij dan ook Nicky Hofs halen?

23 mei 2011 om 09:52

Waarom is van Basten nu mislukt bij het nederlands elftal en Ajax? Dat hij het bij Ajax niet goed deed begrijp ik nog wel al deden zijn voorgangers en opvolgers het niet veel beter??

Bij het nederlands elftal heeft hij het prima gedaan. Makkelijk gekwalificeerd en alleen de pech gehad dat Rusland een topdag had, anders waren ze finalist geweest met misschien een goede afloop.

ik denk dat van Basten met de expertise van Hiddink prima kan functioneren en verder kan groeien in de baan van trainer.

23 mei 2011 om 11:08

Het valt mij vaker op dat voetbalfans erg vergeetachtig zijn.

De kwalificatie voor WK 2006 was een ramp. Hele slechte wedstrijden tegen B en C landen.

Het WK 2006 was ook slecht, slechte wedstrijden met als uitschieter de wedstrijd tegen Portugal. Alleen het antwoord van van Basten toen; dit moest gezien worden als oefening voor het EK 2008.

De kwalificatie voor het EK 2008 verliep net zo als die voor het WK 2006. Op het WK werden Frankrijk en Italie van de mat gespeeld. De vraag is alleen (gezien de prestaties van Frankijk en Italie daarna) hoe goed waren Frankrijk en Italie werkelijk?

En iemand die beweert van Nicky Hofs een betere voetballer is dan Seedorf, die kun je toch niet serieus nemen?

En hoe hij omging met van Bommel, dat kan toch niet op dit niveau?

Van Basten was een wereldvoetballer, maar als trainer heeft hij het niet waar kunnen maken.

23 mei 2011 om 11:34

Waarom wordt het niveau van Italie en Frankrijk naar beneden gehaald omdat Nederland er dik van won? Waarom vraagt men zich af hoe slecht waren die landen i.p.v. te bedenken dat Nederland gewoon echt goed speelde.

Feit blijft dat het nederlands elftal de halve finale haalde, een prima prestatie!

Seedorf wordt ook nu Niet geselecteerd, daar hoor ik niemand over? De Jong, Schaars en Strootman zitten er wel bij. Zijn die beter dan Seedorf?

Wat ik wel slecht vind is inderdaad de hele situatie rond van Bommel. Slecht gemanaged en ik denk dat we met van Bommel erbij het EK hadden gewonnen.

Zou een geweldig duo zijn. Van Basten kan het niveau van Chelsea prima. Hij moet daar een team neerzetten. Als hij goede assistenten meeneemt kan hij mooi bouwen aan topelftal.

Abramovich wil een elftal rond Fernanto Torres bouwen

Het is Fernando Torres.

Degradatiekandidaat nummer 1, marco heeft daar het niveau niet voor. Het enige wat hij goed kan is geld over de balk smijten. met beetje geluk betaalt hij nog eens zon som aan heerenveen, dan kunnen wij weer wat leuks aantrekken

23 mei 2011 om 10:51

Met een beetje geluk haalt Marco Manolev en Issakson..

Kan PSV weer een beetje beginnen met bouwen.!

23 mei 2011 om 11:08

Je vergeet Engelaar, Hij wil naar het buitenland.............

23 mei 2011 om 11:31

ja ik zei ook met een beetje geluk,

met heel veel geluk zou hij ook Engelaar op mogen halen, maar dan wel voor de hoofdprijs!!

Ik zeg met Hiddink en Van Basten en dan ook nog Zola gaat Chelsea echt wel prijzen pakken! Ik hoop dat deze mannen allemaal naar Chelsea komen.

Niets presteren als coach en wellicht toch naar Chlsea kunnen. Dan moet je naam wel heel groot zijn. Een lachertje...

Ik lees op The Sun juist dat Mourinho of de trainer van Porto kandidaten zijn. Hoe zit het nu?

Zou wel mooi zijn overigens, Van Basten en Hiddink.

Hmmm ik weet het niet.

Hiddink zie ik natuurlijk graag komen, in wat voor rol dan ook, maar over van Basten heb ik toch m'n twijfels hoor. Heeft toch nog nooit in een grote competitie gewerkt en kent de Premier League ook niet zo goed. Toen hij bij Sport 1 zat had hij ook geen flauw idee wie de linksback van Tottenham was bijvoorbeeld, ik bedoel maar. Ik denk niet dat van Basten de aangewezen persoon is om ons boven het United onder leiding van Ferguson te laten eindigen, dat zie ik gewoon niet voor me.

Ik hoop dat Hiddink komt is denk ik de juiste trainer die Chelsea nu nodig heeft. In die maanden dat die Coach was bij Chelsea zag je dat die het heel goed kon vinden met spelers en ik denk dat dat nu ook weer nodig is, het moraal moet een beetje opgekrikt worden want zoals het er nu uitziet loopt iedereen een beetje met een hopeloze houding.

Van Basten mag niet klagen. Eerst cashen in Portugal van een kandidaat voorzitter. Nu in de race bij Chelsea! Hij hoeft zich geen zorgen te maken over de 87 andere spelers die hij niet opstelt, dit doet Zola voor hem. Heeft rugdekking van Hiddink, heeft een perfecte scoutingsapparaat ter beschikking en een ongelimiteerd budget!! en the cherry on top: Hij mag bij winst mee feesten op één van de 35 jachten van Abramovich.

Tip voor van Basten: Marcelo bij Psv! de nieuwe Alex, doe een goed bod!

Enigste Trainer DIE IN Beeld IS Vooralsnog ALS Opvolger VAN Ancelotti BIJ Chelsea IS Alleen Andre Villas Boas VAN Chelsea DUS DIT Nieuws IS Totale Leugen

Zou een hele domme zet van zowel Chelsea als van Basten zijn... Chelsea is nu net niet de club om aan jezelf te werken als coach en te bouwen aan een ploeg... Als Marco slim gaat hij bij een iets rustigere ploeg aan de slag om zowel zichzelf als die ploeg te vormen... Daarna kan hij aan het 'grote' werk, wat hij wel inzich heeft denk ik...

Mocht dit waar zijn dan hoop dat ik voor Chelsea dat van Basten veel op Hiddink zal leunen en hem besluiten laat nemen. Van Basten als voetballer was natuurlijk brilliant, over van Basten als hoofdtrainer heb ik grote twijfels.

Hiddink komt tijd te kort straks bij al die clubs waar hij een steentje bij wil dragen.
Marco moet zich eerst maar eens bewijzen en dat kan hij mijn inziens niet bij Chelsea.
Als je zo veel kapitaal hebt dan is het niet moeilijk om in de top mee te draaien

Jezus, over vooroordelen gesproken!
Iedereen zeurt op van Basten, maar hij heeft altijd degelijk weten de presteren, als je zijn prestaties met zijn materiaal vergelijkt. Misschien pas hij juist bij een club als Chelsea, misschien kan hij Chelsea nieuwe moed inblazen voor Europa. Misschien heeft hij veel geleerd van zijn fouten! Ik denk juist dat van Basten met zulke toppers overweg kan, hij hoef dan niet alles 30x uit te leggen.

Wat een heerlijke aanval heb je dan: Neymar, Drogba,torres.
Ik zie even geen club met een betere aanval (mocht Neymar gekocht worden)?
En met een creatieve middenvelder en een back erbij, is Chelsea weer volledig kandidaat voor de CL.

Onvoorstelbaar als ze dit zouden doen. MVB heeft nmm bewezen niet geschikt te zijn als coach.

Raar nee als dit gaat gebeuren zal Chelsea hard falen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4228
4.Chelsea3420
5.Arsenal3415
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren