Van Persie evenaart en breekt record met treffer op Craven Cottage

Zondag, 22 mei 2011 om

Robin van Persie heeft een bijzonder trefzekere tweede seizoenshelft achter de rug. De aanvaller van Arsenal maakte voor de winterstop mede door blessureleed geen enkele competitietreffer voor Arsenal, maar schoot in het tweede gedeelte van het seizoen achttien keer raak. Enkel Thierry Henry (2004) en Cristiano Ronaldo (2008) deden hem dat na.

/

Van Persie nam zondagmiddag de gelijkmaker voor zijn rekening tegen Fulham en dat betekent dat de aanvaller in negen uitwedstrijden op rij heeft weten te scoren. Ook dat is een record: in de historie van de Premier League werd deze prestatie nog nooit neergezet. Het was echter een schrale troost voor Van Persie, daar Arsenal met 2-2 gelijkspeelde tegen Fulham en als vierde eindigde in de Premier League.

Vorige week brak Van Persie al het record van Dennis Bergkamp als meestscorende Nederlander in één seizoen in een Arsenal-shirt. De huidige jeugdtrainer van Ajax maakte in het seizoen 1997/98 zestien competitiedoelpunten; Van Persie eindigde dit seizoen dus op achttien. De Rotterdammer heeft al aangegeven ook volgend seizoen bij Arsenal te willen blijven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door jhoncarew)

zeer knappe prestatie, wat nog als hij blessurevrij was geweest? dan hadden we hier misschien de topscorer van de PL. wat me opvalt is dat van persie eerst prachtige goals maakte a la bergkamp en nu vooral intikkertjes maakt.

Barca stuur Bojan naar Arsenal en stop nog wat geld toe en haal van Persie binnen.

Gegarandeerde treble volgend seizoen dan.

22 mei 2011 om 19:18

nee van persie is totaal geen barca speler , ga zodoor super knap

22 mei 2011 om 19:21

Jawel hoor, een spits die ook als buitenspeler kan spelen en kan switchen met de nummer 10. In mijn ogen veel completer dan Villa. Maargoed, hopen dat Van Persie die stap niet maakt, laat hem lekker bij Arsenal blijven.

22 mei 2011 om 19:25

nee totaal niet villa blijft rechts en trekt naar binnen ik weet zeker dat van persie en messi het niet kunnen vinden dus dan moet je kiezen messi of van persie wie kies je messi dus geen speel tijd voor van persie gewoon leker bij arsenal blijven

22 mei 2011 om 19:27

of de ideale spits van real madrid zijn. een voorhoede met van persie, özil en ronaldo, pfoe...

22 mei 2011 om 19:29

Leer eerst eens normal Nederlands. Zinnen eindigen op een punt en een nieuwe zin begint weer met een hoofdletter.

Daarnaast speelt villa vanaf links en niet vanaf rechts. Van Persie is zo ontzettend goed, die kan zoals Paturain al zei moeiteloos meedoen bij Barca. Dat Messi en van Persie niet samen kunnen spelen zuig je ter plekke uit je duim en is nergens op gebaseerd. Van Persie kan bijna alles met een bal, jammer dat hij zo blessuregevoelig is.

22 mei 2011 om 19:29

Nielsje toch jij bent helemaal niet in staat om zulke spelers te beoordelen laat staan te bepalen bij welke clubs ze passen.

Ik zal een keer op je ingaan en daar blijft het bij.

Barca speelt het mooiste voetbal volgens velen. Arsenal komt daarna volgens velen. Beiden spelen min of meer op de zelfde manier met soortgelijke spelers.

Van Persie speelt bij Arsenal heeft nu meerdere jaren laten zien dat die te goed voor Arsenal is. Wie speelt er mooier en boekt ook nog eens resultaat met dat spel i.t.t. tot Arsenal? Inderdaad Barca.

Fijne dag verder knulletje.

22 mei 2011 om 19:34

je hebt helemaal gelijk , behalve normal :P moet normaal zijn als je dan spellingscontroleur gaat spelen ^^

22 mei 2011 om 19:35

Bij Real Madrid zijn ze nu aan het bedenken of ze Adebayor moeten houden of niet. Kom jij met je voorhoede van : Ronaldo , Ozil en van Persie.

Tuurlijk jonge is de wekker al gegaan of ben je nog aan het dromen?

Benzema, Higuain lekker op de bank en Di Maria naar de tribune verwijzen. Jij hebt ze niet allemaal op een rijtje.

En dan voor het gemak vergeten dat Ozil een aanvallende middenvelder is en helemaal geen buitenspeler.

22 mei 2011 om 19:42

gebaseerd

22 mei 2011 om 19:43

@julianomm

ik zeg toch niet dat er iets concreets is, ik zeg alleen dat het mooi zou zijn. benzema komt gewoon tekort, higuain heeft een neusje voor de goal maar dat heeft van persie ook. pluspunt bij van persie is dat hij makkelijk kan combineren zoals je bij arsenal en oranje kan zien. verder zeg ik nergens dat özil op de flank moet, als speler achter de spitsen hoort hij bij de voorhoede. di maria op rechts, dus de enige slachtoffers zijn benzema en higuain. alleen spijtig voor higuain dus maar een bredere bank is er dan wel. adebayor is leuk tegen kleine clubs maar daarmee win je geen CL.

22 mei 2011 om 19:54

Benzema komt helemaal niet tekort. Niet zomaar dingen gaan roepen zonder er weet van af te hebben.

Benzema was bij Lyon een van de grootste talenten wat betreft de spitspositie in de hele wereld. Door Real Madrid gekocht. Helaas voor hem had die Higuain voor zich. Toen Higuain echter geblesseerd raakte pakte hij zijn kans. In de Champions League in die periode vele malen het doel getroffen. Vervolgens in de La Liga een uitstekende reeks neergezet van 9 goals in 8 duels. Onzin dat hij tekort komt.

Ja inderdaad wat dom van de mensen van Real Madrid die over het transferbeleid gaan om niet alleen van Persie te halen voor vele miljoenen om vervolgens Higuain op de bank te zetten. Heel slim inderdaad.

Even serieus denk jij dat spelers als Higuain, Benzema koekenbakkers zijn? Dit zijn grote jongens die elke dag op een heel hoog niveau trainen en dan kom jij hier beweren dat Higuain niet makkelijk kan combineren?

Over Adebayor heb ik niks te zeggen want die is duidelijk als back-up van Benzema en Higuain gehaald. Een rol die Higuain en of Benzema moet gaan bekleden indien dat waan idee van je doorgaat.

Het is goed zo de voorhoede van Real Madrid. Meest scorende team in La Liga hebben de topscorer van La Liga niks aan veranderen.

Door figuren zoals jou die altijd maar hun zin willen doordrijven gebeuren dit soort instabiele dingen.

22 mei 2011 om 20:01

dus jij beweert dat van persie minder is als benzema? van persie heeft alles wat benzema heeft x 5. leuk trouwens voor hem dat hij een toptalent was bij lyon, zo kan ik ook spelers gaan noemen die ooit toptalenten waren en het niet waar konden maken.

verder zeg ik niet dat higuain helemaal Niet kan combineren, maar iedere imbeciel kan toch zien dat van persie een echte combinatiespits is, kijk in wat voor teams hij speelt. higuain heeft misschien meer een neusje voor de goal maar met van persie erbij heb je misschien 5 goals minder maar 10 assists meer.

verder zeg ik dat het mooi zou zijn, niet dat ze het gaan doen. dus even je tranen drogen en beter lezen. ik weet zelf ook wel dat real benzema niet gaat lozen die voor 30 miljoen is gehaald.

door figuren zoals jij moet ik weer gaan roepen dat ze beter moeten lezen, zeer vermoeiend.

22 mei 2011 om 20:16

Ik heb geen ene bal beweert. Leuk voor je dat je spelers kan noemen die ooit toptalenten waren en het niet waar konden maken. Benzema hoort daar namelijk niet bij.

Begrijp jij nou niet dat Real Madrid helemaal geen van Persie nodig heeft of doen je hersentjes het niet.

Ronaldo en Higuain zorgen voor de doelpunten bij Real Madrid. Ozil, Di Maria, Marcelo etc. zorgen voor de assists.

Real heeft nu ook Sahin en Altintop gehaald voor de bank. De bank is sterkbezet en er is geen plek voor Higuain anders moet je of Arbeloa, Sahin, Altintop, Lass Diarra, Khedira of een van de keepers naar de tribune sturen.

Wat nooit gaat gebeuren. Verder zeg je zelf al dat het mooi zou zijn en niet gaat gebeuren. Je realiseert je dus dat het een grote onzin wens van je is die nimmer nooit waarheid gaat worden.

Had je gewoon je onzin droom voor je gehouden en niet in dit bericht lopen kutten door alsmaar te herhalen hoe geweldig een voorhoede Ozil - Ronaldo - van Persie is met allerlei onzin argumenten die nergens op slaan.

22 mei 2011 om 20:24

als je dit jaar je nederlands examen voor vmbo had, was je dik gezakt want spellen en begrijpend lezen kun je niet. gelukkig ben je pas 10 en duurt het nog 6 jaar.

en van al die spelers die je opnoemt voor de bank noem je niet 1 speler voor de voorhoede. over appels en peren gesproken.

ik heb niet eens beweerd dat real hem nodig heeft, wat kun je daar niet aan begrijpen? kunnen je hersenen zoveel tekst niet aan? ik zeg nergens dat ze hem nodig hebben, dat ze 800 gigaljoen euro voor hem moeten neerleggen, dat spelers naar de tribune moeten.

verder is een voorhoede met van persie, özil en ronaldo nog steeds prachtig. ik denk dat meer mensen het met mij eens zullen zijn dan met jou, maar ik snap dat een internethooligan als jij weer het alfamannetje moet uithangen. waarin je uiteraard zwaar faalt. ik bepaal toch zelf wel wat ik een mooiere voorhoede vind, of het realistisch is maakt geen ene moer uit want ik zeg zelf dat het niet gaat gebeuren.

terug in je kooi, gangsta

22 mei 2011 om 20:50

Slaat echt helemaal nergens op wat je zegt, vooral omdat Villa vanaf links speelt.

Vind zelf RvP beter dan Villa, maar goed, te blessuregevoelig.

22 mei 2011 om 23:07

Het woord ''normaal'', zoals je ziet, schrijf je met 2 ''a's''. Verder schrijf je eigennamen (zoals David Villa) met een hoofdletter. Het ''ter plekke uit je duim zuigen'' is dubbelop en daarmee een pleonasme. En in je laatste zin ben je een voorzetsel vergeten. Als we dan toch op die kleine foutjes gaan letten.

Tijd voor Robin om een keer een prijs te gaan winnen. Allemaal leuk en gezellig in London, maar totaal niet effectief.

22 mei 2011 om 23:07

Ik vind het juist wel mooi dat er zelfs niet eens aan denkt om weg te gaan. Hij is bij Arsenal samen met Fabregas het hart van dit team en hij kan zijn naam gaan verbinden aan het Arsenal van dit decennium, zoals Henry en Bergkamp dat voor hem hebben gedaan. Met een of twee gerichte aankopen kan dit Arsenal prijzen gaan pakken.

Wordt idd misschien eens tijd voor van Persie om te vertrekken, mits Wenger ook daadwerkelijk van plan is eens wat echte sterren te halen.. Het voetbal van Arsenal is wel leuk en aardig, maar heet gewoon niet genoeg kwaliteit om teams als manu en barcelona echt te overstijgen..

Arsenal moet nu gewoon 3 goede aankopen doen: een topkeeper, een centrale verdediger en een rotzak op het middenveld. Dan doet het gewoon elk seizoen ''serieus'' mee om de titel en haakt het niet op het laatst af. Doet Arsenal dit niet dan zou ik als ik Van Persie was gewoon ergens anders gaan voetballen aangezien ik toch ook wel graag om de prijzen zou willen spelen, en dit zo bij Arsenal nog er lang kan gaan duren!

Van Persie is een leuke speler hoor. Maar net als Robben heb je er gewoon weinig aan. Hij staat er in de belangrijke momenten nooit en is te vaak geblesseerd. Nee, Arsenal moet een Henry II (wat bijna onmogelijk is) zien te vinden en hem een dikke 6 - jarige contract geven, want Arsenal heeft dringend zulke speler nodig

22 mei 2011 om 19:32

Staat Robben er op belangrijke momenten nooit?
Tegen Slowakije scoorde hij op het afgelopen WK, vorig jaar halve final CL scoorde hij.
Dat zijn maar 2 voorbeelden.

Ontopic:
Van Persie zou perfect bij Barca passen. 18x in een halve seizoenshelft is gewoon ziekelijk veel, dat zou 36x zijn in een seizoen!

22 mei 2011 om 20:09

Staat er op belangrijke momenten nooit? Alleen dit seizoen al die goal tegen Barcelona...
Verder ben ik met je eens dat ie te blessuregevoelig is om een heel seizoen op te rekenen in de top.

23 mei 2011 om 00:23

Natuurlijk was Henry de allesbepalende speler uit het Dreamteam, maar als je kijkt wie er toen allemaal speelden. Een team met o.a. Lehmann, Touré, Campbell, Cole, Vieira, Pirès, Ljungberg, Bergkamp werd om Henry gebouwd. Dat was het beste Arsenal ooit.. nu heb je eigenlijk een te jong en wisselvallig elftal...

23 mei 2011 om 00:33

Dat snap ik wel. Maar Henry was toentertijd de boss, de 'vader' van het ploeg. En nu zou je denken dat Fabregas dat is, maar eerlijk gezegd viel hij na de winterstop tegen. Wat een cruciale factor speelt is lef en moed. De jongelingen zijn gewoon te introvert en willen maar geen individuele fouten maken. Maar om een topploeg te worden moet je soms risico's nemen

Nou, Als je ook eens prijzen wint, dan is alles goed.
Arsenal heeft prachtige spelers; Fabregas, van Persie, Nasri, vermealen etc, Maar ze kunnen maar geen kampioen worden. Terwijl als je naar de namen kijkt je meteen denkt aan een kampioens ploeg. Ik hoop dat ze eens kampioen worden. Gun het ze van harte. Ze hebben alleen de pech dat met Man Utd, Man City en Chelsea in de competitie zitten!

Van Persie vind ik wel bij Real Madrid in de spits passen eigenlijk, als die prijzen wil gaan winnen kan die beter weggaan bij Arsenal, zolang Wenger daar zit komt er geen prijs meer bij.

22 mei 2011 om 19:43

En zonder Wenger waren er überhaupt helemaal geen prijzen gewonnen. Zonder Wenger stond van Persie hier nou niet eens.

Ik ben de laatste die zegt dat er niets moet veranderen deze zomer, maar dit soort onzin clichés zijn natuurlijk overbodig.

Jah als je ziet in welke rijtje Rvp is genoemd dat weet je toch genoeg .

Absolute Arsenal legende en een speler naar mijn hart.

22 mei 2011 om 19:36

eerst maar eens een prijs winnen met arsenal, dan ben je pas een legende (henry, bergkamp). echte legendes winnen prijzen voor hun teams.

22 mei 2011 om 19:45

Van persie heeft een prijs met Arsenal gewonnen,maar geen prijzen nee.alsnog is hij een legende voor de club,en hij gaat zeker nog prijzen winnen met Arsenal en de feiten bevestigen.geef van persie hetzelfde team die Henry en bergkamp hadden dan wint hij gegarandeerd prijzen,en nu verbreekt hij records met zo'n team en bewijst keer op keer dat hij gewoon absolute topper is voor degene die altijd maar twijfelden over hem.

23 mei 2011 om 00:24

Je insinueert dus dat Van Persie beter is dan Bergkamp of Henry waren? Oké het team dat zij achter hun hadden staan was veel beter, maar toch vergelijk je peren met appels.

Leuke individuele prijs voor van Persie.

Maar zolang Wenger zijn aankoop beleid niet aanpast is het misschien verstandiger voor van Persie om een stap hoger op te nemen en gewoon een transfer in te dienen.

Ik snap dat van Persie heel graag een prijs wilt winnen met Arsenal, maar als Wenger niet drastische maatregelen neemt zie ik dit volgend seizoen ook niet gebeuren. Arsenal heeft te veel spelers die het niveau niet aan kunnen en die eigenlijk gewoon weg moeten gaan. Wenger haalt veel goedkope ( of transfer vrijen ) spelers , dat risico kan je soms nemen dat hun het halen of niet, maar Wenger gokt wel heel vaak daar op. Plus zoek eens buiten Frankrijk, daar zul je ook aardig wat vinden.

Plus daar in terug moet je spelers halen waarvan je weet die het niveau wel aan kunnen, Wenger haalt vaak spelers waarvan dat nog moet blijken en het toch vaak tegenvalt. Durf een keer grote aankopen te doen.

Ik lees hier overal comments van robin zou beter naar een andere club moeten om prijzen te winnen. Dat is allemaal veel te kort door de bocht joh, met 2 a 3 goede aankopen zou arsenal gewoon de pl kunnen winnen. Overigens heeft robin gewoon een enorme zwak voor arsenal en zie ik hem eerlijk gezegd niet veranderen van club. Het is niet netals cesc, die echt heel graag naar barca wilt. Robin wilt prijzen pakken met arsenal en ik hoop dat hij wenger toch een beetje onder druk gaat zetten om hem aankopen te laten doen. Met Arsenal kan je ook zeker om prijzen strijden, mits van persie ook eens zelf een heel seizoen fit blijft en dus die aankopen. ( natuurlijk moeten er een ook paar spelers gewoon weg)

Wat een heerser, en daarom moet hij dus bij Arsenal spelen. Wordt daar een legende, of ben elders één van de elf

22 mei 2011 om 19:44

Helemaal mee eens. Hij maakt zich nou al onsterfelijk door te blijven eigenlijk, en zoveel liefde voor de club te tonen die hem gemaakt heeft.

Die prijzen komen wel en dan zijn ze des te mooier.

18 doelpunten, Ik denk dat Ronaldo zich rot lacht als hij deze reacties zou lezen.
Ja leuk die 18 in 1 seizoenshelft maar blijf eens 1 keer voor de grap een heel seizoen heel en schiet er dan 25-30 in, kijken we dan wel verder.

22 mei 2011 om 19:58

Vriendje vergeet jij soms het niveau van beide competities?

Dit is Engeland vriendje de grootste en sterkste competitie van te wereld.
De degradatiekandidaten van Engeland zouden in Spanje voor Europees voetbal strijden.
Daarnaast lag van Persie er maanden uit.

Met je schiet er eens 25-30 in en dan kijken we wel verder.

Puike prestratie van van Persie deze jongen is nu klaar om bij een topper wekelijks in de basis te spelen en prijzen te pakken.

22 mei 2011 om 20:13

Je weet dat Ronaldo ook in Engeland gevoetbalt heeft?

En daar ook een paar keer topscorer is geweest?

22 mei 2011 om 22:46

@ Julianomm

Kan jij jezelf nog serieus nemen met je reacties in dit hele topic? Ronaldo schoot er meer in dan van Persie in de Premier League en was nog vele malen belangrijker voor Man Utd dan van Persie voor Arsenal. Van Persie schiet er 18 in na er maanden uitgelegen te hebben, Ronaldo schiet er in La Liga 40 (41) in na er ook 4 weken uit te zijn geweest. Daarnaast scoort Ronaldo in 284 wedstrijden 153 keer (exclusief interlandgoals), terwijl van Persie er in 217 wedstrijden slechts 81 maakte (inclusief interlandgoals). Van Persie kan bij lange na niet tippen aan Ronaldo en zal dat ook nooit gaan doen. Qua kwaliteit niet, qua goals niet, qua niks niet.

22 mei 2011 om 19:59

In een half seizoen 18 keer raak schieten, is heel erg knap. Ronaldo zou dan op 20 uitkomen. Maar goed, de ene prestatie is de andere niet en dat geldt ook voor beide competities.

22 mei 2011 om 20:52

Hij evenaart het record van die competitie, Ronaldo zou dat ook heel indrukwekkend vinden, anders post je alleen om negatieve reacties uit te lokken...

@ VZ, volgens mij klopt deze zin niet: Enkel Thierry Henry (2004) en Cristiano Ronaldo (2008) deden hem dat na. Je kan toch pas iets nadoen als het al is gedaan en niet als het nog moet komen?

22 mei 2011 om 20:22

Zij kwamen eerder tot die prestatie dan Van Persie, vandaar meervoud verleden tijd

22 mei 2011 om 20:27

Nutteloze post.

Daar gaat zijn vraag helemaal niet over.

22 mei 2011 om 20:28

Maar moet het niet zijn dat Van Persie Henry en CR nadoet ipv CR en Henry Robin van Persie?

Het is weer een Wenger-arsenal-seizoen geworden. Veel lof, mooi voetbal, veel kans op prijzen en op het moment-suprème weer met legen handen, omdat de druk dan toch weer te hoog is en Wenger zijn team weer niet kan opladen aan het einde van het siezoen. Iedere club heeft blessures en schorsingen te verwerken. Iedere club heeft jonge spelers en die van Arsenal zijn echt allemaal niet zo veel jonder dan de andere teams. Het is dus blijkbaar toch een mentaliteitskwestie. Vanmiddag was het voetbal ook weer redelijk verzorgd, maar ze verliezen wederom punten op mentaleit. In andere competities zouden ze misschien wel prijzen winnen, maar in de PL waarin ieder ploeg met inzet speelt, omdat dat punten kan opleveren, mist de ploeg van Wenger de echte wil om te winnen en een voorman die voorgaat in de strijd. Als Van Persie ooit nog eens een prijs wil pakken, dan zal er òf een andere coach moeten komen bij Arsenal òf hij zal naar een andere club moeten gaan. Een mooie prestatie met al die goals, maar wat heeft het de club en hem opgeleverd? Gezakt van een tweede naar een vierde plaats.

23 mei 2011 om 00:26

Ja het is inderdaad jammer. Hoe langer deze droogte duurt, hoe meer druk er komt op het team natuurlijk. En elk jaar lijkt het er meer op dat ze die prijs daadwerkelijk winnen, raar is dat!

Dit heeft niks met Wenger te maken. Wenger heeft van Persie gehaald en Arsenal heeft niet de minste spelers met Fabregas Nasri Arshavin noem maar op. Wanneer de motor bij Manu op begint te raken (giggs, Scholes) kan het weleens dat Arsenal titelkandidaat wordt. Chelsea alleen als het hart van Zola door de spelers bonken en Liverpool heeft versterking nodig.

Geweldige prestatie! Je kan hem naar mijn mening bij de absolute top zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren