He finally got what he wanted

In de kleedkamers van de UPC Arena, de voetbaltempel van Grazer AK, treffen de Oostenrijkers en de gasten van Liverpool FC de laatste voorbereidingen voor de eerste wedstrijd in de kwalificatie ronde voor de Champions League. Het is voor de nieuwe trainer van de Engelsen, Rafael Benítez, de eerste vuurdoop. Iedereen lijkt gemotiveerd om de nieuwe trainer het beste van zichzelf te laten zien. Iedereen behalve Michael Owen. Boy Wonder, die volgens de media naar elke club op de wereld kan, zit stil in een hoekje en lijkt zelfs een beetje te mokken.

Vlak voor het duel neemt Benítez Owen even apart. De andere spelers kijken er niet al te veel van op, misschien is dit wel onderdeel van de aanpak van de nieuwe trainer. Maar als de twee klaar zijn met hun korte conversatie trekt de spits zijn trainingspak weer aan. Dan weten zijn teamgenoten het: Owen gaat weg. Negentig minuten lang zit Owen op de bank en kijkt hij naar zijn ploeggenoten die met 0-2 winnen. Zijn ploeggenoten? Nee, niet meer. Raúl, Ronaldo, Iker Casillas en David Beckham, dat zijn zijn ploeggenoten. Hij gaat deel uitmaken van Los Galácticos in het Santiago Bernabeu. Real Madrid: dat is zijn nieuwe club.

Er heerst ongeloof op Anfield Road. Michael Owen is een held bij the Reds en van jongs af aan al aanwezig bij de club. Waarom wil hij vertrekken? De reden is simpel: Owen wil prijzen. Echte prijzen. Geen UEFA Cup, geen FA Cup en de League Cup kan hem al helemaal gestolen worden. Nee, echte prijzen. Landstitels en misschien wel een Champions League. En die zal hij hier niet halen. Liverpool zit al veertien jaar zonder landstitel en al twintig jaar zonder Champions League, daar moet je niet zijn voor dé prijzen. Bij het prijsverslindende Real Madrid moet dat wel goed komen toch?

Een jaar later kan Owen op een redelijk seizoen terugkijken. Het is allemaal even wennen geweest voor hem. Aan die rare Spanjaarden met hun siësta’s, het warme klimaat, het late tijdstip waarop de competitiewedstrijden beginnen. Maar toch heeft hij na een jaar netjes zestien ballen in het mandje gelegd. Met het team lukte het helaas net niet. In de Champions League was Juventus te sterk en in de competitie had de Koninklijke plaats moeten nemen achter een oppermachtig Barcelona. Maar volgend jaar zou het hem zeker lukken om een van die prijzen te pakken.

Hij ploft op de bank neer. Even lekker tv kijken. Zijn mond valt open als hij op de meeste zenders tien spelers in het rood door het Atatürk Stadium ziet rennen. En die knaap daar in het zwart is dat Jerzy? Ja, het is hem! En daar loopt Stevie, Vladi, Didi, Sami, Jamie. Maar waar is Michael? Die zit waar hij zit. Thuis op de bank te kijken naar zijn club en zijn vrienden, maar niet zijn team. Hij is bijna blij om te zien dat het 0-3 voor AC Milan staat. Maar als het noodlot voor de Italianen enkele minuten later toeslaat voelt hij die vreemde emotie niet meer. Djibril Cissé ramt in de strafschoppenserie nog een penalty binnen. Cissé is zijn vervanger in de spits. Dat had hij kunnen zijn!

Een paar dagen later is Owen weer opgekikkerd en op weg naar de laatste uitlooptrainingen van het seizoen. Hij is vertrokken bij Liverpool om grote prijzen te pakken, dus zal hij grote prijzen pakken. Het zat er dit jaar niet in, maar volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. Het liefst de Primera Division en de Champions League tegelijk. Hij loopt zijn warming-up naast zijn Engelse maat Beckham. ‘En heb je al gekeken naar welke leuke clubs je kan?’ ‘Wat?’ ‘Heb je het nog niet gehoord? Je moet weg bij Real, ze willen je niet meer.’

Terneergeslagen overdenkt Owen zijn opties, terug naar Liverpool dat kan niet. Niet zo snel na zijn vertrek, dan zou hij het lachertje worden. Hij zou moeten smeken om een plek, terwijl Liverpool een jaar terug nog te klein voor hem was. Gelukkig voor Owen dienen de nieuwe clubs zich snel aan, hij gaat terug naar Engeland. Maar niet naar Merseyside, dat is Tyneside geworden. Newcastle United is zijn nieuwe onderkomen.

Vier seizoenen later zit Owen helemaal stuk. Hij staart naar de eindstand van de Premier League. Zijn oude ploeg Liverpool mist maar net de titel. Terwijl hij met Newcastle United gedegradeerd is en vier jaar vol van blessureleed heeft meegemaakt. Eindigt zijn verhaal dan zo? Het verhaal van een van de grootste Engelse talenten aller tijden. De telefoon gaat, het is zijn zaakwaarnemer. ‘Hé Michael, zin in een nieuw avontuur? Ik heb wat leuks voor je...’

Hij kan het niet geloven. Zijn ogen glijden over Ewood Park op zoek naar een klok. Hoe lang nog? Nog enkele minuten. De laatste twee jaar glijden aan Owen voorbij. Enkele mooie momenten zitten daarbij, zoals de winnende treffer in de derby tegen Manchester United en zijn goal in de finale van de League Cup tegen Aston Villa. Maar ook die blessures, die vervloekte blessures. En nu wint hij eindelijk een grote prijs: de landstitel. Nota bene een titel waardoor Manchester United een landstitel meer heeft dan Liverpool.

Het is een week na het gelijke spel bij Blackburn Rovers. Owen zit thuis op de bank en de medaille van de winst in de Premier League hangt om zijn nek. Hij heeft dan eindelijk waar hij naar verlangde. En volgende week… Hij zal waarschijnlijk niet spelen, maar wie weet staat hij aan het eind van de avond met die felbegeerde beker omhoog. Het is niet gegaan zoals hij zich zeven jaar terug had voorgesteld, maar zijn doelstelling heeft hij gehaald. Grote prijzen winnen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 23 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 5500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door Deem.)

Fantastisch stukje, heb zeer genoten.
Alleen 1 opmerking: ''enkele mooie momenten zitten daarbij, zoals de winnende treffer in de derby tegen Manchester United en zijn goal in de finale van de League Cup...'' Moet dat niet Manschester City zijn?

21 mei 2011 om 16:29

Ben het hier mee eens, erg mooi geschreven, het boeide me zeer. Ga zo door!

21 mei 2011 om 16:29

Ehm, ja, ja dat klopt....
Thanks verder voor het lezen. Iedereen trouwens alvast

Het heeft mij vanaf het begin tot het einde geboeid! Ben nou niet een taalkundige, maar fouten zie ik er zelf niet inzitten.... echt leuk geschreven, een kleine biografie van Boy wonder... man wat is die gast ver gezakt een 4 sterren van mijn kant

Prachtig stukje, zo zonde van Owen, je beschrijft het goed. Het zou echt dom zijn als mensen nu op spelling gaan letten, dan hebben ze echt niks beters te doen.

Heel mooi stuk. Ik heb het met genot gelezen. Hij is zeker 1 van de beste engelse talenten ooit, alleen door zijn blessure is hij al 7 jaar lang niet meer wat hij zou zijn. Ik had nog ergens gelezen dat deze man in zijn 1ste liverpool seizoen net onder de 1 op 1 liep. Hij was boos op zich zelf omdat hij daarvoor 2 op 1 liep.

21 mei 2011 om 17:53

Weet niet precies welk jaar je bedoeld, maar dit zijn zijn cijfers bij Liverpool.
Comp FA Cup LC Cup Europa Overig
1996–97210000000021
1997–983618004441004423
1998–993018222162004023
1999–20002711102100003012
2000–0128165321114004624
2001–0229192200105224328
2002–0335192042127105428
2003–042916310062003819

21 mei 2011 om 18:21

ik heb verkeerd geschreven was ergens in 1997 - 1999 dat hij rond de 25 doelpunten maakte in 35 wedstrijd terwijl hij daarvoor bij de amacteurs in 35 wedstrijd bijna 50-60 doelpunten maakte. Ik weet niet meer precies omdat ik het in VI had gelezen ze hadden een artikel over hem geschreven toen hij naar United zou gaan.

22 mei 2011 om 19:24

Dat kan, maar ik snap er niks van... Wat betekenen al die cijfers achter het jaar? (Ik zal nu wel dom overkomen .)

22 mei 2011 om 19:42

Ja er zijn wat spaties weggevallen vrees ik

kijk dit is zo'n speler waar van je denkt. die had veel meer kunnen berijken mist hij niet geblesseerd had geraakt.
Ik weet hoe het is om veel geblesseerd te zijn. ben ook spits. dus weet beetje hoe het is.

Hoe zou zo'n speler geworden als hij wat minder blessures had.


goed stuk..
4sterren

Ben 18 jaar. maar heb de laatste 2 seizoenen maar denk iets van 10 wedstrijden gespeeld. Komende seizoen stop ik met voetballen. enkel banden gescheurd. Voor mij is het even over. 1jaartje dan hopen op wat beter tijden.

21 mei 2011 om 23:34

Sterkte man, ken het, is precies de reden waarom ik maar 1 jaar op een hoog niveau heb kunnen voetballen..
gelukkig doe ik nu iets anders en kan ik weer vol sporten, het kan dus na die periode zeker goedkomen!

OT: erg goed geschreven dit!! dit is één van de eerste stukjes waar ik voor spelling, idee en uitwerking een 5 geef! Niks op aan te merken!

23 mei 2011 om 21:19

Welk niveau heb je dan gevoetbald?

ot; mooi stukje!!! We want more!

Owen, nooit begrepen waarom ze van hem af wilden bij Madrid. Als hij speelde was hij de beste aanvaller op het veld. Hij kreeg nooit dezelfde waardering als andere spelers leek het... of was hij marketing-technisch niet goed genoeg voor Real?

Altijd als ik de naam Owen hoor vallen moet ik denken aan zijn goal tegen Portugal... op het moment dat ik die goal zag was ik enorm onder de indruk.

21 mei 2011 om 18:06

Inderdaad een fenomenale goal. Misschien wel zijn mooiste goal, al is die tegen Argentinië natuurlijk meer besproken. Dat was zijn absolute doorbraak. Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom hij bij Real niet door mocht. Real is zijn laatste jaar geweest dat hij veel gespeeld heeft, bij zijn terugkeer ging het fout

22 mei 2011 om 01:09

Lelijke goal man, ik snap niet dat jullie die zo 'geweldig' vinden. Aan de goal ging een blunder vooraf van die verdediger (die de bal naar achteren kopt). Verder wordt er wel vaker gescoord met buitenkant voetje..

Die goal tegen Argentinie was juist fenomenaal! Prachtig hoe hij 4-5 man te kijk zet en heerlijk in de kruising schoot.

22 mei 2011 om 01:22

Het is puur de voetbeweging die hij achteruit lopend kan maken waarmee hij die bal in een flits over de keeper legt. Het is misschien niet zijn mooiste goal, dat zeg ik dan verkeerd, maar het is godsgruwelijk knap

24 mei 2011 om 17:38

Nou, nou. 4-5 man te kijk zetten. Hij loopt er langs 2 en schiet langs de keeper. Je kunt dus ook overdrijven. Verder vind ik die andere dan toch mooier, tegen Portugal.

On: Mooi stukje. Ik heb altijd bewondering gehad voor Owen. Hoopte ook echt dat hij zijn niveau terug zou vinden. Maar het mocht niet zo zijn.

21 mei 2011 om 18:37

Prachtige goal inderdaad.

Maar Real had toen Raúl en Ronaldo voorin, vrij lastig om eruit te spelen. Al begreep ik nooit waarom hij wegging, of hij weg moest of zelf weg wilde. Erna is er niks meer van gekomen door al die blessures. Prima seizoen gehad in Spanje.

21 mei 2011 om 18:49

Tsja, Ronaldo speelde het jaar daarna ook overdreven veel meer en heeft het daarna in Europa niet meer laten zien, die had Owen er wel uit kunnen spelen. Maarja achteraf gelul

22 mei 2011 om 01:04

Ja het had gekund, Ronaldo was erna niet meer de oude.

Ik snap het ook niet, waarom moest hij persé weg na een behoorlijk seizoen? Ach ja, we'll never know.

Trouwens prachtig stuk, een heel verhaal met zowel tragiek als humor! 5 sterren.

Ge-wel-dig stuk, meer kan ik er niet van maken.
Alles was perfect, 5 sterren!

top stuk! Lekker snel net als in een korte film over iemand. Zo'n nike reclame van de speler die naar de top klimt en gescout wordt door arsene wenger.

Toen ik het voetbal begon te volgen, was Owen hot. De spits van het moment, iedereen wilde Michael Owen in het team hebben! Hij was klein, sterk en snel. Hij had alles om de ultime topspits aller tijden te worden. Helaas is het niet helemaal geworden zoals hij en wij allemaal gedacht hadden.

Ik volg het Engels voetbal niet helemaal, maar zit Michael Owen nog in het Engels voetbalelftal? Zo niet, maakt hij nog aanspraak op de spitspositie?

21 mei 2011 om 19:19

Nee, niet echt, hij speelt daar simpelweg ook te weinig voor. Stel dat hij weer fit zou geraken voor een langere periode dan zou hij er wel bijkomen denk ik.
Zijn laatste interland goals zijn trouwens alweer van september 2007. Twee goals tegen de Russen

Wat een perfect stukje... voor de schoolkrant!

21 mei 2011 om 23:04

Schrijf zelf eerst iets beters voordat je andere gaat afkraken! Dat jij het niet kunt waarderen is jouw probleem, hier zijn genoeg mensen die het met me eens zijn dat dit een geweldig stuk is.

ON: Ik heb nog niets van je gelezen, maar dit is geweldig! Ga zo door! 5sterren van mij!

21 mei 2011 om 23:23

Ach ik zit op de School voor Journalistiek dus onze schoolkrant heeft een hoog niveau.
Als je meer wil lezen moet je even op mijn profiel klikken bij Clubexpert. Niet alles is even goed, vind dit zelf een van mijn beste.

22 mei 2011 om 13:47

Dus als je iets niet kunt waarderen, mag je dat alleen uitspreken als je het zelf wel/beter kan? Ben benieuwd of jij wel eens iets op de prestaties van profvoetballers aan te merken hebt..

22 mei 2011 om 13:57

Dat klopt wat je zegt.
Maar het is de manier waarop je het doet. Zo denigrerend, dat is nergens voor nodig. Je kan ook gewoon zeggen: ''ik vind het niet zo goed, daar en daar en daarom.'

Heb door jou eerste reactie dan ook sterk het vermoeden dat je het enkel niet mag omdat het positief is over een in jouw optiek verrader. Maar goed dat is een vermoeden.

22 mei 2011 om 15:10

Owen is een held!

22 mei 2011 om 19:09

Als je er nou één fatsoenlijk argument bij noemt lpool86 is het al iets anders..

Goed stuk kasper! Je schrijft erg prettig waardoor het vlot wegleest.

Off: voor iedereen die 15 minutes that shook the world hebben gezien, dat einde is zo komisch waarin ze Owen nog even een hak zetten

Juist, goed stuk man! Prachtig om over te schrijven, het 'tragedie' Michael Owen. Het leek alsof hij bij Liverpool alles had wat zijn hartje kon begeren, de fans hielden van hem! En dan toch die stap maken die er op het oog goed uit ziet, maar uiteindelijk in een neerwaartse spiraal belanden. Jammer van zo een topvoetballer, en Liverpool mag blij zijn dat Steven Gerrard destijd paste! Graag zou ik Owen volgend seizoen zien terugkeren naar Liverpool, hij blijft toch een jongen van The Reds.

Daarnaast kies je natuurlijk het perfecte moment uit om deze CE te publiceren, zo vlak voor de finale. Ik neem aan dat je het format al langer bedacht/uitgewerkt had nietwaar? Of kwam het echt pas deze weke in je op dit te schrijven?

In ieder geval een geweldig onderwerp en een Ce die ik met plezier heb uitgelezen, kwaliteitswerk.

21 mei 2011 om 23:29

Kwam er een paar weken geleden op. Zat eerst die biografie van Gerrard te herlezen (daaruit heb ik ook de eerste twee alineas afgeleid) en even later kwam Man U - Schalke op TV en viel Owen in. Toen kwam ik op het idee en heb het voor vandaag getimed, moest natuurlijk even afwachten of die Premier League titel wel echt naar Man U ging.

Voor mij is het heel raar, de voetballer Michael Owen. Toen ik acht was zag ik zijn goal op het WK tegen Argentinië en was ik gelijk een enorme fan. Toen had je de jaren daarna Engels voetbal op Rtl5 en kon ik hem een beetje blijven volgen zo af en toe. Tegen de tijd van de Uefa Cup finale was ik inmiddels fan van de club Liverpool geworden en dat is alleen maar groter geworden. Nu is degene die me naar Liverpool 'toe geleid' heeft speler van de aartsrivaal geworden dat is voor mij heel raar. Ook daarom heb ik dit geschreven.

Heerlijk stuk.

Heb 't in één adem uitgelezen.
Alles klopte en geen feitelijke onjuistheden.

Kortom: Het is je weer eens gelukt

Prachtig stuk.
Een beetje een collumn à la VI, met een feitelijke twist.
Mijn complimenten!

Heel leuk geschreven, lekker vlot en goed leesbaar! Ga zo door zou ik zeggen!

Mooi man, echt mooi Chapeau!!!
Ik ben best een fan van Milan trouwens, maar dat is mijn mooiste wedstrijd ooit.
Op die warme avond in Istanbul, is een romantische film scnenario uit geakteerd.
Voor de rest mooi stuk man!

Goed stuk en trek je niets aan van die ''betweters'' die zelf nooit een stukje schrijven en wel andermans stukjes af gaan lopen kraken. Ik geniet van de stukjes, de een wat beter dan de ander, maar ben blij dat er mensen zijn die het op zich nemen.

Erg goed stuk. Vooral die laatste 2 zinnen zijn een geweldige afsluiter van je stuk!

Heel erg mooi stuk alleen heel erg jammer van de fout waarin je Manchester City hebt verwisseld met Manchester United.

Onbegrijpelijk dat Owen bij Madrid weg moest, hij had het minste tijd nodig om te scoren van alle Madrid speler geloof ik. Nuttige vierde spits nu, klaagt niet en doet het wanneer hij invalt naar behoren.

Ik zat er een dag naast maar oke, redelijke voorspelling.
Owen op Twitter
themichaelowen michael owen
I'm going to sleep with my medal tonight! What a day. Thanks for all your support.

22 mei 2011 om 23:05

Haha wel leuk hoor, maakt je stuk compleet.

Leuk verhaal nogmaals, toch wel grappig maar aan de andere kant ook best treurig.

Ik vind het een leuk stuk om te lezen, aangezien het toch echt een legende is. In principe je hele verhaal leest lekker weg, maar ik struikelde echt over het foutje van Manchester United / Manchester City. Pfoe, dat is echt slordig. Probeer je stuk nog een paar keer na te lezen en met een zeer kritische blik hiernaar te kijken want je verliest een ster door die slordige fout.

Alsnog vier sterren wegens je zeer interessante en boeiende verhaal.

Erg leuk stuk om te lezen, ik kon me goed inleven in het verhaal. Leuk om wat dingen te lezen uit de tijd dat ik voetbal nog niet op de voet volgde.

Prima stuk om te lezen, heeft me van begin tot eind geboeid.
Top dus!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger141
S. ManéAanvaller147
Mohamed SalahAanvaller1413
J. HendersonMiddenvelder132
AlissonKeeper130
Diogo JotaAanvaller138
FabinhoMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren