Update: ‘Waren in onderhandeling, maar kunnen hier niet tegenop’

Donderdag, 19 mei 2011 om

NEC neemt afscheid van Lorenzo Davids. De middenvelder, die in Nijmegen een aflopend contract had, kwam een contract voor twee jaar overeen met FC Augsburg. Zijn nieuwe Duitse werkgever komt komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie uit in de Bundesliga. De 24-jarige Davids heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Dit kan niet beter. Dit geeft een heerlijk gevoel. Ik bloei van binnen, ben heel blij.”

/

“Dit is de stap waar ik op had gehoopt, echt een stap vooruit, van de Eredivisie naar de Bundesliga”, vervolgt de middenvelder tegenover SEG. “Ik kijk op televisie vaak naar de Bundesliga en zie alleen maar volle stadions, niet normaal. En nu ga ik daar zelf spelen”, kijkt Davids alvast vooruit naar komend seizoen. Dankzij een tweede plaats in de 2. Bundesliga promoveerde Augsburg naar het hoogste Duitse niveau.

“Er zitten veel Nederlanders”, vertelt de linkspoot over zijn nieuwe club. “Met Gibril Sankoh, Paul Verhaegh, Marcel de Jong, Nando Rafael en ook Kees Kwakman. En een Nederlandse trainer natuurlijk, Jos Luhukay. Ze hebben met de promotie historie geschreven. Met de trainer heb ik al contact gehad. Hij wilde me graag hebben. Dat stemt me heel tevreden. Ze hebben me gehaald voor het middenveld en daar focus ik me dus op. Persoonlijk wil ik me in Duitsland verder ontwikkelen. Onze eerste opdracht is handhaving. Daar ga ik honderd procent voor.”

Update 16:13 uur - ‘Waren in onderhandeling, maar kunnen hier niet tegenop’
Als het aan technisch directeur Carlos Aalbers had gelegen was Lorenzo Davids langer bij NEC gebleven. De middenvelder koos echter voor een transfer naar FC Augsburg, dat komend seizoen in de Bundesliga uitkomt. “We waren met hem in onderhandeling, maar hier kunnen wij niet tegenop, zeker financieel niet”, vertelt Aalbers aan Omroep Gelderland. “Maar het is een mooie stap voor Lorenzo, hij past wel in de Bundesliga. We hadden hem er graag bijgehouden.”


Poll

Gaat Lorenzo Davids een basisplaats veroveren bij FC Augsburg?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door FootballPro)

FC Nederburg! Hoeveel Nederlanders spelen daar ondertussen? Ze kunnen als uitshirt wel een oranje shirt maken dan kunnen ze mooi zeggen dat ze in het Oranje hebben gespeeld

19 mei 2011 om 15:40

In de directiekamer is een oranje wand met daarop een Nederlandse vlag. Die Luhukay had met de directie een weddenschap afgesloten. Die directiekamer zou die kleuren krijgen als Nederland verder kwam als Duitsland op het WK. Luhukay won, dus zo geschiedde.

Overigens wel een aderlating voor Nec, vond Davids daar elke week een van de betere.

19 mei 2011 om 15:50

Haha, altijd mooie verhalen zo, wel sportief dat het bestuur het deed trouwens haha.

19 mei 2011 om 15:59

Ja, stond in de VI van gister. Vond het ook een geinig verhaal. Schijnt ook dat de algemeen directeur nog een dag in een oranje tenue heeft rond gelopen.

19 mei 2011 om 16:34

Haha ik zie het al helemaal voor me, zo'n dikke Duitse directeur chagrijnig met een oranje pakkie aan haha

19 mei 2011 om 15:49

Ben benieuwd hoe ze het gaan doen volgend jaar! Leuk clubje om te volgen met al die Nederlanders!

19 mei 2011 om 15:50

Ja inderdaad, ze zijn gepromoveerd. Ben benieuwd!

19 mei 2011 om 15:55

Gibril Sankoh, Paul Verhaegh, Marcel de Jong, Nando Rafael en ook Kees Kwakman. En een Nederlandse trainer natuurlijk, Jos Luhukay.
Dat zijn er nogal wat :P

19 mei 2011 om 16:08

Ja, ik heb nog bij Marcel gevoetbald in de jeugd, (hij maakte ons in de E met gemak kampioen haha) dus heb hem sowieso wel gevolgd. Via een aantal omwegen komt hij nu toch een heel eind! Leuk om te zien.

19 mei 2011 om 17:52

haha! een rechtsback, een linksback en een centrale verdediger die allen van het niveau middenoot eredivisie zijn! Mochten het allemaal basispelers zijn, verwacht ik een moeilijk jaar voor de Augies!

Ont. Dit is natuurlijk wel een hele mooie stap voor Davids. mij viel die nooit echt op bij Nec, maar mayby kan hij verassen in de bundesliga!

19 mei 2011 om 16:30

hoop niet dat hij volgend jaar de eerste 5 wedstrijden verliest en ze luhukay er uit gooien, want dan heb je kans op wat er bij real gebeurde, dat er een nieuwe trainer komt die niks van die nederlanders moet heben en ze in de winterstop allemaal op de transferlijst zet

19 mei 2011 om 16:33

Ja inderdaad dat is nu wel een beetje het grote gevaar, hopelijk kopen ze nu nog een paar Duitsers bijvoorbeeld en presteren de Nederlanders erg goed. Altijd leuk zo'n team in je buurland!

Mooie club voor Davids als hij genoeg speeltijd krijgt, nu kunnen we de echt kijken wat hij kan, hij is nooit echt opgevallen vind ik..

19 mei 2011 om 15:30

Ik vond hem bij NEC ook niet erg opvallen, maar hij stond wel wekelijks basis en dat staat hij al jaren nu ik me herinner. Daarom verbaasde ik mij ook enorm over zijn leeftijd: 24 jaar is ie pas! In Duitsland kan hij zich in een betere competitie verder ontwikkelen, dus op zich heeft deze man nog potentie om zich te verbeteren. Geen slechte zet dus van Augsburg, aangezien dit soort spelers ook niet veel kosten over het algemeen.

19 mei 2011 om 15:42

Inderdaad, ik betwijfel of hij daar gaat slagen. Hoop het wel voor hem.

19 mei 2011 om 18:12

Hij is het soort speler dat niet hoeft op te vallen, lekker ballen afpakken en keihard werken.

Prima spelers! Ze moeten alleen wel oppassen dat het niet een te grote Nederlandse enclave wordt. Als het dan tegen zit zijn ze meteen de gebeten hond net zoals in het verleden bij Barca en Real.

Ik geloof er wel in dat Davids hier een basisplek gaat afdwingen, vond hem bij Nec ook altijd een goede speler die terecht in de basis speelde. Jammer voor Nec dat hij vertrekt, weer een goede speler minder.. Ik vind het voor Davids erg mooi dat hij nu de kans krijgt om in de Bundesliga te spelen hopelijk horen we nog veel goed nieuws over hem en FC Augsburg, wel leuk dat hij met meerdere Nederlanders daar zit.

Zo, NEC moet op gaan passen dat zij niet teveel verzwakken voor komend seizoen!
Ik zie Schone en Goossens ook nog wel weggaan namelijk..

Mooie stap voor Lorenzo in ieder geval, succes!

19 mei 2011 om 15:43

Daar heb je wel gelijk in, Vleminckx en Davids die dus weg gaan. Schone en Goossens die word gevolgd door andere clubs.. Hoop voor Pastoor dat er wel goede spelers voor terugkomen mochten Schone en Goossens ook vertrekken.

19 mei 2011 om 15:55

Naja, met Koolwijk neemt hij wel een goede speler mee. Goede vervanger voor Goossens of Davids maar dat is natuurlijk nooit genoeg om alles op te vangen.

19 mei 2011 om 15:56

Ja maar de opvolger voor Davids hebben ze i.i.g al. Koolwijk en die is minstens net zo goed als Davids. Maar Goossens, Schone en Vleminckx gelijkwaardig vervangen zal idd lastig worden.

19 mei 2011 om 16:22

ik denk dat Platje ook een veelscorende spits wordt maar dan moeten ze wel schone houden want hij geeft de passjes op hem

19 mei 2011 om 17:17

Ja zou kunnen idd. Weet het nog niet zo goed. Echt een vervanger voor Vleminckx vind ik hem niet want het is een totaal andere speler meer iemand die om de diepe spits heen zwerft of van de zijkanten komt. Maar als hij zich doorontwikkeld zal hij zeker een hele bruikbare speler voor NEC kunnen worden denk ik ja.

Hmm ben bang dat ze meteen weer degraderen, st. Pauli was ook echt een maatje te klein..

19 mei 2011 om 16:19

Ja net als jouw cluppie in de erededivisie zeker...

On: Goede aankoop, nog 1 of 2 aankopen en er zit wellicht een 16e plaats in. Kijk naar Kaiserslautern, die missen ook de echte toppers maar het teamgeheel staat goed.

19 mei 2011 om 16:43

Lelijke sneer die nergens voor nodig is, maargoed ieder zo zijn ding zullen we maar zeggen?

19 mei 2011 om 20:00

Hoezo? Ik geef je die sneer allen terug, jij zegt dat je ''meteen weer degraderen''en dat ze een maatje te klein zijn. Ik zeg dan dat Willem II ook een maatje te klein is en ik trap op meneers tenen.

19 mei 2011 om 16:25

Ze zullen het vast wel moeilijk krijgen maar Augsburg heeft al aardig wat spelers die de bundesliga aan kunnen en een begroting van 20 miljoen dat is voor Bundesliga begrippen niet zo hoog maar toch altijd nog 5 miljoen hoger dan dat van Sankt Pauli dus geeft ze nog wel een kans.

19 mei 2011 om 16:44

20 miljoen is toch nog een zeer goed budget! Dankje voor de informatie, wist ik nog niet
Ik hoop voor ze dat ze het wel redden, ik zal volgend seizoen zeker gaan bijhouden hoe ze het doen!

Mooie club voor Davids en ik denk ook dat daar zijn top ligt.
Hoop dat hij zich verder kan ontwikkelen en mij toch gaat verbazen!

Jammer voor nec dat zo'n speler gratis de deur uitloopt. Heeft daar toch de kans gekregen en altijd (volgens mij) het vertrouwen gehad.

Mooie stap voor deze hardwerkende speler. Nuttig om in je team te hebben zonder dat hij zelf echt uitblinkt. Ben benieuwd hoe Augsburg het volgend jaar gaat doen. Lijkt me een leuke club, hopelijk kunnen ze directe degradatie voorkomen.

NEC verliest weer een basis speler na het vertrek van Vlemincks , geloof dat schone ook wel zal vertrekken is veel belangstelling voor en 1 van de smaakmakers op de Nederlandse velden vind ik, ook al voetbalt hij bij de voor Arnhemse begrippen verkeerde club.

Dit wordt denk ik een mooi avontuur voor Davids, ik hoop dat hij zich gemakkelijk zal aanpassen aangezien er genoeg Nederlanders in de selectie zitten dus dat zal hopelijk geen probleem worden.

Dit is zeker een goede voor overstap voor Davids, Lorenzo was bij NEC uitgeleerd,
en daarom is dit een logisch vervolg van zijn carrière. ik denk wel dat NEC snel gaat leeglopen met al die spelers dit vertrekken.

Davids en Vlemincks zijn al weg, al bijna zeker gaan lasse schöne en goosens ook verkassen.
Dus zal volgend jaar voor NEC een moeilijk jaartje worden denk ik zo

Dom van nec om davids te laten gaan, ze wilde hem maar een contract voor 1 jaar geven.
Ze hadden beter een contract van 2 of 3 jaar kunnen geven en dan volgend jaar verkopen voor een mooi bedrag. Snap niet waarom

19 mei 2011 om 16:12

NEC heeft Davids een tweejarig contract aangeboden, maar hij kiest voor Augsburg. Dat van een eenjarig contract was een foutje van de Gelderlander en klopte ook niet. NEC moet nu wel weer een extra middenvelder gaan halen voor de positie van Davids/sibum

Davids speelt al jarenlang degelijk bij NEC en zijn transfer is hem dan ook gegund. Ik vond hem toch wel een leider die samen met Zimmling het eflta goed neer kan zetten en mede daarom konden Schöne en Goossens ook vrijer spelen. En dat heeft zijn vruchten afgewerpt.. Ik denk overigens NEC met Koolwijk een goede vervanger hebben.

Oke,tot hier en niet verder. NEC moet nou geen spelers meer laten gaan en de contracten van Schone en Goossens gaan verlengen. Dat zou een stap in de goede richting zijn. Dan nog een spits halen en een middenvelder. Ik denk wel dat het vertrek van Davids de weg vrijmaakt voor Roorda om naar NEC te komen. NEC moet nu wel snel handelen, ook in verband met een nieuwe spits...

19 mei 2011 om 18:54

Ik denk dat NEC eerst gaat kijken of Zimling kan worden vastgelegd of voor nog een jaar kan worden verhuurd voordat ze serieus werk van Roorda gaan maken. NEC moet het inderdaad hierbij laten en niemand weer weg doen. Het contract van Schone en/of Goossens moet zeker worden verlengd. Verder kan het ook dat NEC gewoon verder gaat met Fejzullahu, lijkt mij wel een degelijke spits, hij heeft nooit een echte kans gekregen in de spits bij NEC en bij Jong Zweden deed hij het daar altijd behoorlijk goed! Maar ik zou het ook begrijpen als NEC toch nog een spits erbij haalt. Is Paulo Henrique(ex-heerenveen) niet een optie? Heeft een goede indruk op mij achtergelaten!

19 mei 2011 om 20:34

Ik denk wel dat Zimling wordt vastgelegd uiteindelijk. Udinese ligt nog een beetje dwars maar dat zal wel lukken. En ik zou Roorda er altijd bij halen. Hij zal niet veel kosten door zijn contract dat nog maar kort loopt en voor een dergelijke prijs kan je never nooit een speler met de kwaliteiten van Roorda halen. Gewoon doen. Een beetje concurrentie kan geen kwaad. En nu is het nog wachten op de nieuwe spits. Maar als ze Ars of Van Der Biezen willen halen kun je veel beter Rick Ten Voorde in de spits zetten. Veel meer talent.

19 mei 2011 om 20:51

Ja inderdaad een spits aankopen van het niveau van Ars of Van der biezen zou volstrekt onlogisch zijn. Dan moet NEC gewoon een echte basisspits kopen of het hierbij laten in de aanval, maar ik denk dat er nog wel eentje wordt gehaald.

Is Nando Rafael officieel een Nederlander dan?

19 mei 2011 om 16:37

Nee Nando Rafael is een Duitser want hij kreeg destijds bij Ajax geen verblijfsvergunning.

19 mei 2011 om 17:42

nee hij is een angolees met een duits paspoort. toen hij in de ajax jeugd speelde moest ie weg omdat zijn verblijfsvergunning niet werd verlengt en hij niet in aanmerking kwam voor een paspoort. Sankoh heeft trouwens wel een nederlands paspoort gekregen. de jong heeft een canadeese paspoort

Is hij transfervrij vertrokken of is er geld betaald?

Nou, weet niet of hij daar wel genoeg speeltijd krijgt. Hoop natuurlijk van wel. Heeft naar mijn zeggen niet echt wat laten zien bij Nec!

ik denk toch dat dit een stapje te hoop is voor davids, wel een redelijke speler maar ik denk dat hij het niveau van de bundesliga net niet aankan.

maar ik hoop dat ik ongelijk heb en dat hij toch gaat slagen, alleen maar mooi toch als nederlanders het goed doen in het buitenland

Is mooi voor Davids dat hij een stap hoger gaat. Ik weet alleen niet zeker of de bundesliga aan kan. Ik denk niet dat hij bij de competitie start direct in de basis zal starten.

Als hij een basisplaats wil zal hij er heel hard voor moeten knokken.

Voor Davids zeker een mooie stap maar met deze speler (en de laats gekochte 2 spelers) gay Augsburg echt niet in de Bundesliga blijven. Met alle respect maar Davids is een goeie speler maar niet voor de Bundesliga. Hij zal wel de opvolger van Kwakman worden die daar misschien vertrekt. Maar als Kwakman blijft zie ik hem toch wel spelen boven Davids, als Luhukay dat wil tenminste want die schijnt nogal vrij hard te zijn, tot het overdreven aan toe.

Niemand mag en kan op dit moment zeggen dat Altintop te licht gegrepen is voor Real. Zij (real Madrid) zullen naast de shirtsverkoop ) ook serieus hebben nagedacht over zijn komst. Het is inderdaafdgeen wereldspeler die naar Real komt, Dat zegt overigens helemaal niks. Sterspelers garanderen je niet tot succes. Trouwens mensen die Bayern volgen: inderdaad hij speelt niet veel, maar als hij speelt, doet hij het gewoon goed. Voordat hij naar Bayern ging was hij een van de smaakmakers bij Schalke 04. Kortom: Hij is inprincipe niet gehaald om wekeijks te spelen, maar hij zal zijn speeltijden krijgen als hij zijn kwaliteiten gewoon laat zien. Ook is het een veelzijdige speler. Zo'n speler is gewoon nodig.

19 mei 2011 om 19:14

Juist.. Davids zal bly zyn als hij dit leest...

Ontopic:

Vind het maar een matig gezelschap daar hoor.. ben bang dat je het met zulke spelers echt niet gaat redden. Hoop dat ik het fout heb, gun ze het beste.
Maar kwalitatief gezien, zeg ik mwah!

Jammer dat NEC er zo lang over gedaan heeft om Davids te behouden.
Hij zou zijn gebleven als NEC hem het vertrouwen gegeven had en hem een mooi contract gegund had.
Vond hem altijd wel een leuke speler op het middenveld. Hij joeg altijd op de bal en in zijn laatste jaar werd hij fysiek ook wat meer mans. Ook is het weer schrijnend te zien dat deze speler ook weer voor niets de deur uitloopt en NEC met lege handen zit.
Davids, het is jou wel gegund en ik hoop dat je nog leuke jaren meemaakt.

Indd necbemmel, best wel frustrerend dat nec hier niet meer uit heeft gehaald.
Lorenzo heeft in mindere mate toch iets weg van zijn grote neef Edgar.

Toch wel leuk voor Davids dat je door altijd hard te werken een leuke salaris kan verdienen in Duitsland
Het is gewoon niet anders dat een club onder in de Bundesliga meer kan betalen dan een Subtopper uit de eredivisie.

19 mei 2011 om 20:58

huh? hoezo deze reactie. Augsburg heeft een begroting van 30 miljoen. Dat is ongeveer net zo veel als de waarde van een subtopper in de eredivisie. Bovendien zit er iedere week 30000 man zodra ze de Bundesliga in gaan dus dat is ook voor Davids niet verkeerd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Augsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Schalke 0415-5
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Marwin HitzKeeper00
Martin HintereggerVerdediger00
Kevin DansoVerdediger00
Marvin FriedrichVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Augsburg.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren