Kranten pakken massaal uit met Ajax, selectiespelers lallen in Panama

Maandag, 16 mei 2011 om 11:10

De Nederlandse kranten pakken maandag massaal uit met het dertigste landskampioenschap van Ajax. “Ajax pakt schaal op karakter”, is bijvoorbeeld de mening van De Telegraaf, terwijl het Algemeen Dagblad uitpakt met teksten als ‘Ajax uitzinnig’ en ‘Amsterdam ontploft van vreugde’. De nrc.next is de enige krant die niet opent met nieuws over Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

85 reacties (laatste reactie door CrazyDJ07)
16 mei 2011 om 12:01


Ik moet dit toch even doen.. En al is het misschien kinderachtig.. Ik geloof dat wij ajacieden er zowat recht op hebben en het verdienen te doen: een lange neus trekken! (en dan hou ik het nog redelijk netjes met 'een lange neus')

Dit seizoen zijn we zo veel verschillende keren uitgelachen en werd er zo vaak geroepen dat we wéér geen kampioen zouden worden, en na ado zou het echt zeker weten nooit meer gebeuren.. Ik heb altijd de hoop nog gehouden.. en die hoop was terecht aangezien het zware programma van de concurrenten..

Uiteindelijk lachen wij ajacieden het laatst en ongelooflijk het hardst!!! xD. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste! Wij hebben de 3e ster, 30 keer landskampioen!..

Prachtig om in een uniek kampioensduel met de directe concurent in de laatste wedstrijd het zo af te maken.. In een arena met een geweldige sfeer en een geweldige support!. Op het veld de spelers die ongelooflijk veel strijd hebben geleverd!.. Wat ben ik trots op de spelers.. En Frank de Boer die bij zijn spelers zo veel vertrouwen en geloof in de titel heeft gekweekt! En de tacktiek zo goed in mekaar heeft gezet! Zodra er balverlies was gelijk met meerdere spelers op de bal afjagen en de afspeelmogelijkheden afdekken ala barcelona!.. geweldig!

16 mei 2011 om 12:28

Jammer zo'n reactie als die van jou
Ajax is verdiend kampioen geworden maar druk jezelf niet weer in de slachtoffersrol door het over alle haters enz te hebben.
Ga genieten van die titel. en hopen dat er Europees weer succes behaald wordt.
Maar ga niet natrappen.
Echte Ajaxsupporters betrap je namelijk nooit op zulke reacties

16 mei 2011 om 12:28

misschien kun je het lange neus trekken beter achterwege laten? werkt alleen maar averechts...

Dat jullie werden afgeschreven was opzich niet zo heel gek. Hoewel ik zelf altijd heb gezegd dat jullie nog een keer moesten verliezen om echt af te haken. Dat is niet gebeurd en dus zijn jullie terecht kampioen dit seizoen. Wel met het nodige geluk, maar dat hoort misschien wel bij de kampioen.

ik denk wel dat door mensen zoals jij er minder sympathie is voor Ajax.

16 mei 2011 om 12:34

En alz je dann zo'n stuck text schrijvd let eve op je spell vouden oke!!

16 mei 2011 om 12:35

Ook leuk om (bijna) nergens het helemaal niets in... te horen.
Wij Ajacieden feesten en richten ons op onze eigen club en niet op andere, die dat wel doen.

Echt geweldig feest gister, mag toch wel gezegd worden dar de mensen zich netjes gedragen hebben!

16 mei 2011 om 12:38

@ rijvers en @ Tt..

Hah.. sjonge jonge.. lees nou even mijn 1e en 2e alinea na.. Ik geef toch zelf toe dat het misschien wel kinderachtig is.. Maar ik geef ook zelf aan.. en wat niemand kan ontkennen.. Dat het volkomen terecht is dat ik dit doe... Ik hou het nog redelijk netjes.. ik hou het nog redelijk braaf met 'een lange neus'..

ga nou niet ontkennen dat het niet terecht is om even een lange neus te trekken, als je door jan en alleman een jaar lang word belachelijk gemaakt en uitgelachen om iets wat je niet zou gaan worden.. en het dan toch word.

En @ rijvers.. ga nou al helemaal niet doen alsof ik 'geen echte ajacied ben'.. Want je kent me niet. gewoon niet zo gefrustreerd reageren.

En @tt.. Ik trek alleen een lange neus naar mensen die mij/ons een jaar lang belachelijk maakten om puur alleen maar ongegronde haat richting Ajax.. Doe dan nou niet alsof de schuld bij mij ligt met je 'door mensen als jj is er minder sympathie voor Ajax..

16 mei 2011 om 12:54

Moet hier toch even opkomen voor Joostus... Natuurlijk doe ik dat omdat ik mede- Ajacied ben, maar ook omdat hij een punt heeft in mijn ogen. De reacties die Ajax supporters over het algemeen krijgen van andere supporters zijn net zo vervelend en dan vind ik het inderdaad nog netjes wat joostus hier doet....het is niet nodig, maar mogen wij na zeven jaar ook eens een keer?

16 mei 2011 om 13:41

Frank de Boer was zelf de eerste die na ADO zei dat de titel nu uit zich was hoor.... Verder op basis van de wedstrijd gisteren terecht kampioen, op basis van het hele seizoen vond ik Twente gelijkwaardig.

16 mei 2011 om 15:56

Vorig seizoen ook gelijkwaardig alleen toen de titel naar Twente.

16 mei 2011 om 16:23

ach joh er is maar een reden dat ajax zo gehaat is in nederland door de niet ajax supporters en dat is allemaal jaloezie.
wij hebben gewoon de meeste en de mooiste prijzen uit de hele NL geschiedenis van het voetbal.
wij staan in de hall of fame
lijkt het me logisch dat we daar trots op zijn en een beetje arrogantie is dan ook helemaal niet verkeerd ma gewoon verdiend.
dus laat al die haters maar met dit in het achter hoofd weten w9ij wel beter.

WIJ Zijn Ajax, WIJ Zijn DE Beste

Prachtig om te zien hebben ze verdiend na zo'n seizoen. Heerlijk om 1e te worden kunnen we ons direct bouwen voor de CL.

16 mei 2011 om 12:44

Zeker prachtig.. en weetje..

Het klinkt misschien heel stom.. Maar achteraf is het juist misschien wel mooi geweest dat het zolang heeft moeten duren.. Als we na 2004 gelijk weer kampioen waren geworden.. dan was het allemaal niet zo speciaal.. dan was het allemaal redelijk gewoontjes omdat we gewend waren om om het jaar zo'n beetje kampioen te worden.. Dan was de ontlading niet zo groot als nu..

Juist omdat het zolang duurde was de spanning zo groot..en juist hierdoor werd de hoop en de vraag en en het snakken naar die 3e ster zo groot.. En hoe langer het duurt, hoe meer spanning er is en hoe meer hoop er is... Hoe groter de ontlading is als je toch die titel wint.. De emoties, de blijdschap die dan los komt.. dat is echt ongekend.. Dat is zo ontzettend mooi.. Zo'n ontlanding maak je echt niet vaak meer mee in je leven..

Zo'n ontlading was veeel en veel minder geweest en veel minder speciaal als je 'gewoon' 1 of 2 jaar later weer kampioen was geworden na de 29e keer..

16 mei 2011 om 12:51

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik volgend jaar gewoon weer kampioen wil worden. Het is wel iets wat speciaal is. De hele dag naar het stadion gaan, met ze allen naar het museum plein. Het heeft wel wat en ook overigens Twente, en Psv, en andere clubs die ooit kampioen zijn geworden. Het is en het blijft een prachtig gevoel. Het mag van mij wel elk seizoen gebeuren.

16 mei 2011 om 12:56

Oww jaa Tuurlijk! Zo bedoel ik het ook niet.. Nu mogen we wat mij betreft elk jaar weer kampioen worden!

Maar waar ik op doelde is die 3e ster.. is die 30e landstitel..
Dat is toch iets waar heel Ajax, supporters, spelers, achterban, nederland naar toe leefde.. Daar snakte iedereen naar.. En juist doordat het zo matig ging met Ajax de afelopen jaren en het maar niet lukte en we pech hadden met 1 punt te weinig of zelfs 1 doelpunt te weinig.. daardoor was de hoop op die langverwachte 3e ster alleen maar groter.. En nu die eindelijk binnen is is de ontlading heel groot.. Want ik doel er dus op dat die 30e landstitel veeeeel specialer is dan een 31e ofzo.. En die 30e landstitel is alleen maar specialer geworden de afgelopen 7 jaar.

Maar nu mogen we inderdaad het liefst elk jaar weer kampioen worden hoor .

16 mei 2011 om 15:32

Die derde ster werd natturlijk ook zo belangrijk gemaakt door de droogte van 7 jaar. Maar dat maakt hem des te mooier, het is nu een symbool voor deze geweldige kampioenswedstrijd dieik nooit meer zal vergeten.we zijn er de afgelopen jaren vaak heel dicht bij geweest maar steeds net niet, heel vaak 1 punt of zelfs maar 1 doelpunt te weinig. Dan voelt dit kampioenschap na een prachtige winst op de directe concurrent helemaal geweldig!!

Die Frank de Boer in dat filmpje met Froger. Echt geniaal. Ooijer gaat helemaal stuk om z'n trainer
Daar had hij op het museumplein ook al last van.

Sorry hoor maar ik weet eerlijk gezegd niet wat de onderste alinea met de twee bovenste te maken heeft. Wel leuk die filmpjes erbij.

16 mei 2011 om 11:51

Die filmpjes hebben ook niets met de bovenste twee alineas te maken, dus dan kun jij dat ook niet leuk vinden. Tegenstrijdig toch?

16 mei 2011 om 12:47

Gelukkig heb ik ook niet gezegd dat ik het niet leuk vind dus dat komt goed uit....

Geweldig! Eindelijk kampioen!!!!

dit hoefde ik dan ook weer niet te zien.. haha

16 mei 2011 om 11:39

Als dit niet wilt zien, dan kan jij toch niet?

geweldig haha
volgens mij was de helft al lam die avond, als je die koppen ziet

Hoewel ik aan frank ze intonatie nooit weet of die nuchter is haha

Haha Lenny Keylard, geweldige kerel.
Het lijkt wel alsof Ajax zijn eigen Bob Marley heeft!

ik zeg nog eentje dan, volgend jaar hopelijk weer! We zullen het volgend jaar hopelijk makkelijker hebben. Twente verliest sterkhouders, PSV kan zich niet versterken en Ajax heeft financiele middelen en de jongste selectie om volgend jaar zich verder te ontwikkelen!
Forza Ajax wie weet pak je hem volgend jaar weer en kan je je zelfs op een mooie CL campagne gaan richten waarin in mijn optiek de 2e ronde niet onmogelijk is!

Kampioenen!!

Zo hee, ligt het aan mij of heeft Frank een flink aantal potjes Stef Stuntpiloot verloren? Wat een held, vooral op dat eerste filmpje met Frogert.

Wel lullig dat dan weer zo'n tv-reggaemannetje een liedje mag zingen terwijl Amsterdam al minstens 10 jaar de beste reggae/skaband van Europa in huis heeft: Rude Rich and the High Notes :D. Maar ja neem aan dat de gemiddelde Amsterdammer daar ook nooit van heeft gehoord.

Wel een leuke tent trouwens dat Panama.

16 mei 2011 om 11:39

haha nee nooit van gehoord idd.. sorry

is het wat?

16 mei 2011 om 11:50

In het reggae/ska wereldje is het wel bekend ja, in ieder geval voor de liefhebbers. Maar zoek op youtube maar filmpjes uit. Goeie band incl orgel, blazers etc. Het is wel vooral covers maar dan van de wat minder bekende artiesten uit Jamaica. Reggae-puristen zien Bob Marley toch meer iets als een commercieel.

Maar goed ik snap ook wel dat het een beetje de plank misslaat op zo'n avond haha.

16 mei 2011 om 13:59

Bob Marley heeft de reggae groot gemaakt en geniet van iedere reggae artiest zijn respect. Muziek wat goed is en wat wordt door ontwikkeld komt uiteindelijk in de mainstream terecht. Dus waar hebben we het over. Rhcp, Metalicia, etc.. allemaal begonnen in de 'underground'. Maar goed, wil niet teveel oftopic gaan. Maar Bob Marley bestempelen als commercieel gaat er bij mij gewoon niet in en komt op mij over als afgunstig. Bob Marley wilde alleen maar muziek maken en dit zoveel mogelijk verspreiden.

Mooi om de feeststemming te zien. Het is een prachtige ontlading geweest. We hebben na 7 jaar eindelijk die dertigste en daar mogen we trots op zijn!

heeeerlijk, zit echt met een smile op mijn werk, dit feest hebben ze verdiend

16 mei 2011 om 13:14

Heb precies hetzelfde.. wel echt zo brak als een aap.. sjezus. Maar ik geniet nog steeds. Iedereen op het werk heeft het erover. Prachtige dag zeg..

16 mei 2011 om 13:21

ben ook erg brak, maar heb hier getrakteerd op taart vanwege de overwinning, mijn collega's zijn heel blij met mij en blij voor mij en natuurlijk met Ajax :D

volgensmij kan de helft nauwelijks meer staan, lelijk zeg..

Ik heb gisteren heel de huldiging gekeken, maar wat heb ik me lopen ergeren zeg! En wel aan 1 persoon, Andreetje Ooijer. Het lijkt net alsof die in heel zijn leven nog nooit aandacht gekregen heeft, wegrennen met de schaal, interessant doen met vuurwerk, constant op de voorgrond treden, bij iedere camerashot erbij gaan staan, zeggen dat je een belangrijke rol speelt bij het kampioenschap, niet 1x de schaal omhooghouden bij het Museumplein maar een stuk of 15 keer!

Man man man die gast heeft amper 10 hele wedstrijden gespeeld, en als je zo oud bent ga je toch niet zo op de voorgrond treden dan laat je het toch lekker aan de jonkies.

Ook vind ik het altijd zo grappig dat die voetballers niet tegen bier kunnen na 15 pils zijn die echt al dronken.

Thumbs up for Lenny! Probeert echte muziek terug te brengen.

16 mei 2011 om 11:44

Ik heb juist genoten van Ooijer, geweldig om te zien dat hij, de ervaren man in de selectie, het meeste geniet van de titel. Hij is dan wel de oudste, maar gister was hij weer helemaal een kind. Prachtig om te zien hoe hij ervan genoot!

16 mei 2011 om 11:51

ik begrijp jou best wel op het gebied van André Ooijer. Hij heeft op het veld maar een kleine rol gespeeld en doet net of die de Jan Vertonghen was. (die vond ik dit seizoen namelijk erg sterk)
Maar goed, ik vind het goed dat Ooijer in de selectie zit, schijnt erg belangrijk te zijn voor de jongere spelers en dan mag die van mij een keer lekker gek doen!

enne over dit: ''ook vind ik het altijd zo grappig dat die voetballers niet tegen bier kunnen na 15 pils zijn die echt al dronken''

voetballers zijn geen mensen die elk weekend veel kunnen en mogen drinken dus dan is het niet gek dat je het niet gewend bent en dus sneller dronken bent. na 15 bier is het heel normaal of (lichtelijk?) dronken te zijn. Tenzij je zo onvolwassen bent om op elke zaterdagavond er 25 te drinken en dat normaal te vinden...??!!??

16 mei 2011 om 12:02

Ik ben na 15 pils ook dronken.... en ben al een tijdje gekapt met voetballen

16 mei 2011 om 13:15

Ik drink heel wat bier.... maar na 15 biertjes voel ik hem ook wel hoor? Weet niet wat voor Aa-er jij bent ?

16 mei 2011 om 16:00

Antwoord: Student.

Haha heerlijk zo'n feest.. Je kan alles zeggen maar ze weten na 7 jaar toch nog een aardig feestje neer te zetten ;-)

Heerlijk om ze te zien feesten.
Hier hebben de echte Ajacieden jaren naar uitgekeken.

Gefeliciteerd ajax supporters

Had het niet verwacht dat jullie uiteindelijk nog kampioen zouden worden, maar op basis van die laatste wedstrijd is het terecht.
Beetje jammer dat mijn cluppie het weer uit handen gegeven heeft, denk dat het tijd is voor Fred om een andere hobby te gaan zoeken.

16 mei 2011 om 13:26

Ik vind het ook jammer dat PSV er niet bij zit .. hoe leuk ik het ook voor twente vind, ik zie dat PSV het geld uit de CL gewoon nodig heeft en dat ze het volgend jaar moeilijk gaan krijgen. Maar ook wat dat betreft komt het wel weer goed, je ziet dat alle clubs het roer om hebben moeten gooien en dat zal PSV uiteindelijk ook wel gaan lukken. Kijk maar naar Ajax en Feyenoord waar de afgelopen jaren bezuinigd is en waar nu een gezondere financiele basis ligt en met het oog op komend seizoen 2 clubs die wel weer eens de orginele top 3 kunnen laten zien.

Haha die Frank heeft hem aardig geraakt als je hem zo ziet staan naast Rene Froger
Echt geweldig dit feest na 7 jaar waar we telkens het vernederende helemaal niets in Amsterdam moesten aanhoren is het lange wachten eindelijk beloond met de 3e ster en een prachtig feest.

16 mei 2011 om 12:12

Ja maar de man moet ook elke keer 2 glazen nuttigen. 1 voor zijn jaardag en 1 voor het kampioenschap dan gaat het snel :-)

Alleen NRC pakt niet uit met Ajax.
Dat is dat geforceerde semi intellectuele wat ze dolgraag willen uitstralen maar altijd mee mislukken.

16 mei 2011 om 12:19

NRC is een Rotterdamse 'courant'... één en één is twee...

16 mei 2011 om 12:30

Het is een combinatie van Amsterdams en Rotterdams, dus daar ga je de mist in. Bovendien verhuizen ze binnenkort naar A'dam centrum.

16 mei 2011 om 13:06

Serieus? Oh, dan zit ik even mis.. thanks voor de correctie.. NRC staat toch nog wel steeds voor Nieuw Rotterdamsche Courant?

16 mei 2011 om 13:34

Ja, dat wel geloof ik. Dat Rotterdamse is er de laatste jaren wel sterk afgeschaafd. Dat ze nu het kampioenschap van Ajax te weinig benadrukken is best wel een grove fout van een krant die zich wil settelen op het Rokin.

16 mei 2011 om 12:31

Achja, rotterdam he. De telegraaf is overgeinteresseerd in Ajax...zo is er altijd wel wat aan te merken..

Voorafgaan aan dit seizoen was ik niet zo tevreden over het halen van Ooijer, maar het moet gezegd worden, het is nuttig om hem op de bank te hebben en hij blinkt uit in positiviteit!

Ik stoor me wel een beetje aan Andre Ooijer.

Andre Ooijer was toch altijd de man in het Psv-shirt die heel de wereld wilde laten zien dat hij een gruwelijke hekel aan Ajax had. Altijd als hij tegen Ajax speelde dan moest er een opstootje komen. Dan moest hij iedereen laten zien dat hij helemaal niets met die club had. Nu zie ik hem werkelijk waar op iedere foto en op ieder filmpje de show stelen, alsof hij Ajax met 30 doelpunten kampioen heeft gemaakt. Jammerlijk.

16 mei 2011 om 12:32

Ik erger me aan zijn gedrag in het veld. Vervelend mannetje. Bij zijn terug keer bij PSV was het helemaal om te huilen. Constant met de neus voor aan om kaarten te vragen.

Gelukkig geeft De Boer voorkeur aan jongere spelers. Al kan die Vertonghen ook wat van

16 mei 2011 om 12:36

Het zou zijn proffesionele houding kunnen zijn die hem in staat stelt zich zo op te stellen tegenover sde club uit zijn stad. Wellicht heeft hij dat altijd gedaan om toch te laten zien aan ajax dat hij wel degelijk thuis hoort in het tenue van Ajax.
Achter de schermen doet hij veel met de jonge verdedigers, aanwijzingen en opmerkingen maar ook steun geven wanneer het niet helemaal liep zoals het hoorde.
Hij had wellicht wat minder op de voorgrond kunnen treden maar het is feest en een ieder viert dat op zijn eigen manier.

16 mei 2011 om 12:46

@ ricking08

Ooijer wilde zich niet alleen bewijzen tegenover Ajax, maar hij had zichtbaar een hekel aan Ajax. Nu loopt hij voorop met de schaal en dat schiet bij mij een beetje in het verkeerde keelgat.

16 mei 2011 om 12:48

Ooijer is een Ajax product en lult nog steeds zo plat als mijn buurman..

Misschien heeft ie toen juist zo gedaan om zijn best te doen bij de psv fans duidelijk te krijgen dat hij graag voor ze speelde..

Nu is hij terug op het oude nest en laat hem lekker uit zijn dakkie gaan joh.. Hij is deel van het team en heeft zijn deel gehad in het behalen van de schaal!

16 mei 2011 om 13:07

@ Am*dammer

Hij mag het van mij ook vieren, ik stoor me er echter aan dat hij het viert alsof hij al 20 jaar voor Ajax speelt en de beslissende treffer heeft gemaakt.

16 mei 2011 om 13:18

ik begrijp wat je bedoelt hoor..

maar ik heb zoiets van: hij komt toch uit de jeugd en is een Amsterdammer... das toch net ff anders dan dat het bv een bouma ofzo in de zelfde situatie zou zijn.. toch?

Maar nogmaals ik begrijp wat je bedoelt..

Vertonghen denkt idd op 1:35 ff de mic te pakken hahahaha istie ineens verdwenen!
Vertonghen is baaaaaaaaaaaaaaaaaaas!

Dittttttt is mijn club.... Mijn ideaal.. Dit is de mooiste club van allemaal..!! Haha geweldig.. Allemaal van die lallende dronken lui.. Ach ze hebben het verdient.. Ze hebben gisteren gestreden voor die club en alles gegeven.

Toegegeven we hebben dit seizoen geluk gehad. We zijn wellicht ook niet een echte kampioensploeg. Maar ze hebben dit jaar wel zo nu en dan eens mentaliteit laten zien. En dat is wel te prijzen...

En Twente heeft het ook gewoon erg goed gedaan dit seizoen. Ik gun ze de voorronde CL van harte..

mooi om te zien toch? als kinderen zo blij.. lol

Op naar de vierde ster!!!

Snap best dat jullie eraan storen maar zegt ook wel weer iets over hoe 'die oude psv'er' in de groep ligt!
Toont zich toch als een soort vader en toont ook hoe solidair ajax is! Ook t.o.v. 'een oude psv'er!

Hulde Ajax!!!!!!!! Lang verwacht, toch gekomen!

Ajax gefeliciteerd. De gelukkigste is de kampioen geworden. Van de armoede weliswaar, maar wel kampioen... Op basis van het seizoen in mijn ogen niet verdiend, op basis van de wedstrijd uiteraard wel. Jammer alleen dat het blaten over volgend seizoen nu alweer begint! Maar goed, geniet ervan, zou ik zo zeggen...

Wel even een vraag; waar zijn nu alle afkeurende geluiden van het Cidi en de rest van de Joodse lobby? Het 'wie niet springt..' heb ik toch echt meerdere keren door het stadion horen knallen! Of geldt deze (selectieve) verontwaardiging alleen als iemand bij ADO iets roept??

16 mei 2011 om 15:42

Als jij het verschil tussen we gaan op jodenjacht, en wie niet springt die is geen jood niet kan inzien dan houd het toch al echt op. Als ajacieden antisemitistissche leuzen roepen dan worden ze daar ook op aangepakt.

Daarnaast verdient Ajax op basis van dit seizoen juist de titel. Als je je hoofdtrainer omruilt voor een onervaren trainer. 2 basisspelers verkoopt waaronder de beste speler van de eredivisie en het opvult met jeugd. Al die bestuurlijke onrust hebt in je organisatie en toch nog kampioen kan worden dan verdien je het 100 procent

je kan zeggen wat je vind over Andre Ooijer, al die jaren idd een Psv-er geweest die er niet vies van was alles tegen Ajax te doen. Echter, dit toont ook aan dat het gewoon een geweldige prof is.

Wat mensen even vergeten, Andre is wel een Amsterdammer in hart en nieren, is er opgegroeid en heeft zich altijd verbonden gevoeld met de stad.. Hij genoot gewoon gister en dat mag best denk ik.

16 mei 2011 om 14:16

Ik vind het inderdaad juist leuk als spelers een beetje gek doen en niet bescheiden op de achtergrond staan!

Verrassend om te zien dat hier wel de feestvierende mensen de voorrang krijgen, terwijl bij het Nos-journaal vandaag alleen maar de vechtpartijen en de val van de schaal getoond worden. In datzelfde journaal wordt bij Twente wel het eerst getoond met alleen in de kanttekening de melding dat er 16 mensen zijn opgepakt.

Mooi feesje hoor, het is die jongens van harte gegund na zon spannend seizoen met diepte en hoogte punten! Haha wat een feestbeest trouwens die Ebicilio, die gaat lekker los zeg ik geef hem groot gelijk, debuteren en meteen kampioen worden!

Iedereen praat over een kampioenschap van de armoede, maar ik wil dat toch bestrijden hier. Als je naar de engelse competitie bijvoorbeeld kijk, dan zijn er altijd wel drie of 4 clubs die meestrijden bovenin. De competitie is gewoon in de breedte sterker. Ik denk dat dat in nederland ook het geval is. Uiteraard kan je ook zeggen dat de top slechter is geworden, maar ik geloof daar niet in. en laten we wel even reeel zijn, we hebben 15 miljoen mensen in dit landje, ongeveer 6 keer zo weinig als in Duitsland (in Duitsland zou je dus 6 keer de nederlandse competitie mogen verwachten, daar zou de top 18 dus ongeveer net zo sterk als onze top 3 moeten zijn !!!), dus ergens moet dat verschil ook wel naar boven komen, maar .... met onze 15 miljoen doen we toch in de wereld van 6 miljard mee !!!!

@ heel wat gasten hier. Ik heb ook vanaf mijn 22ste tot nu 29ste jaar moeten wachten dat mijn cluppie kampioen werd en er zijn wel degelijk Ajax zeikerds die het heerlijk vonden om ons keer op keer af te zien gaan. De frustraties bij mij waren aanwezig naar andere supporters (vooral PSV en over het paard getilde Twente). Wel sympatie voor die club maar niet naar de Tukkers zelf. Desondanks en ook gister zag en hoorde ik alleen maar Ajax dit en Ajax dat. Zoals het hoort!! Niemand zong over Rotterdam.eindhoven of Enschede! Wij mogen een lange neus trekken en Andre Ooijer dus ook. Hij is een geboren Amsterdammer, een vriend van de Boer en een verlengstuk op zijn vakgebied, Als speler is hij irritant..in zijn PSV tijd heb ik hem menigmaal vervloekt, maar zo'n speler is hij nou eenmaal en nu zoog hij bij de Twente spelers. Het is een slimme opnaaiende voetballer. Hij had altijd al voor Ajax willen spelen, is er ook opgeleid. Ik zie hem niet als een grote Ajacied, maar een Ajax hart heeft hij wel degelijk!! Respect voor Ooijer. Ik snap waarom hij zo uitzinnig deed. Hij is ook een mens en hij don't give a shit aan wat sommige ajacieden hier vinden!

Ajax is absoluut niet de terechte kampioen. Vind ze van de 3 clubs op dit moment het minst.
PSV had allang kampioen moeten worden vorige maand, maar in plaats daarvan geven ze Ajax alle kans om terug te komen. Vergeet ook niet dat Ajax een paar keer heel gelukkig is weggekomen. Ik noem bijvoorbeeld een Nec-uit.

Twente straalt heel veel professionaliteit uit en was, in mijn ogen, ook de beste ploeg van de Eredivisie. Ajax heeft helemaal geen indruk op mij gemaakt. Vorig seizoen wel, maar dit is misschien wel het minste Ajax dat ik ooit heb gezien. Het zegt meer over de competitie dat zo'n ploeg kampioen kan worden. In Engeland of Spanje zou Ajax blij mogen zijn met een plaats in het linkerrijtje (zelfs dat zie ik dan niet gebeuren)...

Kortom, leuk voor de Ajax-fans, maar jullie mogen PSV zeer, zeer, zeer dankbaar zijn. Nogmaals, het had vorige maand al beslist moeten zijn!

16 mei 2011 om 17:27

als als als.
psv heeft het niet beslist, twente heeft het niet beslist en ajax is gewoon de terechte kampioen van nederland!
elke club is wel eens goed weggekomen he!

ik vind je echt een verschrikkelijk slechte verliezer, bah! (wat bekijk jij het op een haat manier zeg, maar ja verbaast met niks aangezien ajax bij je minst favoriete club staat)
de club die aan het eind 1e staat is de terechte kampioen want die club heeft het over 34 wedstrijden beter gedaan dan de rest, is het nou zo moeilijk voor je om dat te begrijpen???
blijkbaar wel...

vergeet ook niet dat ajax eerder de moeilijkere tegenstanders heeft gehad en psv en twente kregen die tegenstanders pas later waardoor ajax dus op een achterstand kwam maar psv en twente moesten ook nog tegen die teams en verspeelden dus ook punten, je bekijkt het heel erg oppervlakkig als je denkt dat we psv dankbaar mogen zijn!
(draai het maar eens om, als psv en twente dat moeilijkere programma hadden gehad dan stond ajax vorige maand gewoon 1e!)

16 mei 2011 om 17:46

@crazydj07,

Ik vind dat een ploeg, die het hele seizoen geen seconde eerste heeft gestaan (en de laatste maand pas echt gas geeft en veel te veel geluk heeft gehad) het niet verdient.

Over het gehele seizoen heb ik een heel matig Ajax gezien. Ik kan nog steeds niet geloven dat deze ploeg kampioen is geworden. De enige speler die ik echt goed vind is Eriksen, de rest vind ik maar doodgewone voetballers, die je ook bij teams als Ado, Heerenveen en Utrecht tegenkomt.

Eigenlijk zou je Frank de Boer de credits moeten geven, omdat hij met een heel matige selectie het kampioenschap binnenhaalt, maar dat doe ik niet. In plaats daarvan kijk ik eerder naar het feit dat PSV alles heeft weggegeven de laatste wedstrijden.

Ik zie Ajax sowieso niet graag kampioen worden (geef ik eerlijk toe), maar als ze het vorig seizoen waren geworden, had ik daar zonder meer mee kunnen leven. Toen speelden ze erg goed en rolden ze de ene na de andere tegenstander op.
Dit seizoen waren ze eigenlijk,op enkele uitzonderingen na dan, nooit beter dan hun tegenstander. En zeker in de uitwedstrijden was het vaak behoorlijk pover.

Ik ben absoluut niet van mening dat de beste ploeg kampioen is geworden...

16 mei 2011 om 18:08

De ploeg die na 34 wedstrijden bovenaan staat is terecht kampioen klaar. Ajax had misschien geluk tegen NEC ( eerste twintig minuten ) en Heerenveen maar ik kan ook twee wedstrijden gezien waar Ajax recht had op de overwinning ( Ado Uit en PSV thuis ) dus dat heft elkaar op. Bovendien zeggen mensen ook nog dat PSV en Twente Ajax hebben laten terugkomen maar ik vindt van niet want Ajax had eerst een moeilijke schema en daardoor verspilden zei eerder punten. Echter hadden Twente en PSV aan het eind een moeilijke schema en verspilden toen pas de punten. Zodoende kom je uit op een nummer 1 na 34 wedstrijden en dat is zeer terecht Ajax.

16 mei 2011 om 18:55

ja maar jou stuk staat ook vol onwaarheden!

ajax heeft wel degelijk 1e gestaan (niet lang maar dus toch wel)
en wat dacht je van stekelenburg? vertonghen? el hamdaoui (gewoon een uitstekende speler alleen niet voor ajax, maar die zul je echt niet zien bij heerenveen ofzo hoor)
ook van der wiel is een uitstekende speler mits in vorm.
echt onzin dat eriksen de enige goede speler zou zijn...

ja het voetbal was niet altijd goed maar dat telt toch niet? het resultaat telt!
ajax heeft over 34 wedstrijden meer punten gehaald dan de rest en hebben het uitstekend gedaan (zeker als je even meeneemt wat voor rommelig seizoen het was en ook dat de beste speler verkocht is...)

frank de boer heeft het uitstekend gedaan en heeft een ploeg neergezet die verdiend kampioen is geworden! (want de punten tellen!)

een uuhm, wat vind je nou? eerst zeg je dat ajax niet de terechte kampioen is en vervolgens zeg je dat niet de beste ploeg kampioen is geworden, dat is wel een verschil he....

en sinds wanneer verdien je het kampioenschap als je meer kwaliteit hebt dan de ander? het gaat erom wat je er mee doet en ajax heeft er meer mee gedaan dan de rest van nederland, zo simpel is het nou eenmaal, hoe jammer het ook is voor je...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren