Schrale troost voor Janssen: FC Twente-middenvelder volgt Suárez op

Maandag, 16 mei 2011 om

Theo Janssen is door De Telegraaf uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar en dus bezitter van de Gouden Schoen 2010/11. De middenvelder van FC Twente en het Nederlands elftal is daarmee de opvolger van voormalig Ajacied Luis Suárez. Janssen blijft Wesley Verhoek (ADO Den Haag) en Ruud Vormer (Roda JC Kerkrade) voor.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Theo Janssen is terecht als eerste geëindigd


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door hietbrink62)

Zeer terecht, hoop echt voor hem dat hij volgend jaar bij een Europese topclub speelt!

Volkomen terecht dat Janssen dit wint. Al maakt hem dit vrij weinig uit op dit moment..
Veruit de beste speler en had in de meeste wedstrijden een grote waarde voor Fc Twente.

zeer terecht .. maar jammer dat het zo laat komt.

Poe, ik dacht even dat hij een transfer naar Liverpool had gemaakt...

16 mei 2011 om 08:36

haha ik ook

16 mei 2011 om 08:45

dan zou hij suarez toch niet opvolgen? of suarez moet daar weg gaan, maar dat zie ik niet zitten ..ik denk wel, helaas voor de twentesupporters, dat hij zal vertrekken

16 mei 2011 om 10:02

ik d8 juist dat die naar ajax zou gaan :P

Chapeau, heeft Twente dit seizoen zoveel punten bezorgd door zijn goals en fijne trap die altijd voor gevaar zorgde bij vrije trappen.

Over het hele seizoen gezien is dit idd de beste speler van de eredivisie. Persoonlijk heeft hij genoeg punten gepakt voor Twente, ook in Europa. Hij zou eigenlijk naar een andere club moeten gaan, ik denkt dat hij zijn top iig bereikt heeft en gelijk bekroond met een gouden schoen. Top.

janssen heeft gewoon erg goed gespeeld dit jaar, was ook t meest bang voor hem gisteren..scoorde niet voor niets 4 goals in 3 wedstrijden tegen ajax..hij heeft deze persoonlijke titel meer dan verdiend!

Zeer terecht dat Janssen de gouden schoen krijgt, was (met afstand) dit seizoen de beste. En is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat FC Twente tot op de laatste dag nog kandidaat was voor de titel.

Ik ben benieuwd waar hij volgend jaar speelt.

gefeliciteerd janssen je hebt em verdient.
maar de rest van de lijst:s wat doet vormer op plek 3 man haha.

16 mei 2011 om 17:19

Dat is een terechte plek, heeft een heel constant en goed seizoen gedraaid. Word alleen onderschat door een hele hoop analisten en journalisten. Hij is de stofzuiger van Roda JC en heeft vaak geweldige passes in huis. Hij is de sleutel van het elftal van Roda JC, dat was gisteren namelijk goed te merken, toen hij door een schorsing afwezig was.

16 mei 2011 om 17:24

kom op dszudzak heeft 16 goals en 13 assist ofzo vlemincx 23 goals en 5 assist die zijn veel belangrijker als iemand die een beetje balletjes ophaald we moeten echt niet gaan doen of hij zo geweldig is want dan zou nigel de jong de beste speler van de wereld zijn en niet messi of ronaldo?

16 mei 2011 om 17:35

Ik vind dat juist ook deze voetballers meer aandacht moeten krijgen, hij breekt heel veel opbouwende aanvallen van de tegenstander af en weet dat heel vaak medespelers meteen de andere kant op te sturen, waardoor we zelf gevaar stichten en niet moeten gaan verdedigen.
Dat vindt ik een van de belangrijkste taken in een elftal, want heb je zo iemand niet in je team heb je heel vaak geen controle over het middenveld.
Bovendien is een Vleminckx en Dszudzak zeer zeker belangrijk, maar als je de ene week 4x keer scoort en superbelangrijk bent voor je team. Maar de volgende 3 wedstrijden het net niet weet te vinden en onder je gemiddelde speelt, dan ben je het mijn inziens niet waard om hoog genoteerd te staan in een klassement dat gaat over een heel seizoen. Dat zijn eerder mensen, die in aanmerking komen voor het winnen van de ''speler van de week'' titel.
Terwijl Vormer er dit seizoen iedere wedstrijd heeft gestaan en gewoon een goed gemiddelde behaalde door iedere wedstrijd weer zijn taken goed te vervullen en wie een constant seizoen draait verdiend een hogere plek.

waarom staat Ruud Vormer op nummer 3????????????????

16 mei 2011 om 09:03

Misschien omdat hij goed en constant speelt, altijd een van de betere mensen op het veld is en zelfs in slechtere wedstrijden een voldoende scoort?

Belachelijk dat Stekelenburg niet in de top 10 staat! Ok, hij heeft de laatste 10 wedstrijden niet mee kunnen spelen door een ongelukkige blessure, maar hij heeft in de wedstrijden die hij wel speelde wel punten gepakt voor Ajax. Hij had op zijn minst in die top 10 mogen staan.

16 mei 2011 om 09:51

Op zich vind ik het een goede regel dat je een minimaal aantal wedstrijden gespeeld moet hebben. Het gaat immers om een heel seizoen, niet om een deel. Het is vervelend als spelers wegvallen door blessures, maar dat is nu eenmaal de realiteit.

Met alle respect voor Stekelenburg, maar het zegt ook wel veel over een competitie als een doelman de beste is.

16 mei 2011 om 11:15

Dankzij Stekelenburg had Ajax zo weinig doelpunten. Hij is voor mij ook degene die Ajax kampioen heeft gemaakt met zijn geweldige reddingen.
Hij behoort tot de top5 beste keepers van de wereld, dan is het toch logisch dat je dan ook de beste speler bent in de Eredivisie. Er is geen enkele andere speler die in het rijtje top 5 van de wereld staat.

16 mei 2011 om 11:23

Ik wil niets afdoen aan de prestaties van Stekelenburg, maar in mijn beleving is het zo, dat als de keeper de beste man van het veld is, dan staat de verdediging te schutteren.

Neuer, Casilias, van der Sar zijn stuk voor stuk wereldkeepers toch zullen wij in Duitsland, Spanje en Engeland geen prijs krijgen als beste speler.

Ik las de titel en dacht dat hij als rechtbuiten naar Ajax kwam :-S haha nou wat dat aan gaat zie ik hem wel graag komen (heb ik van de Snor). Die zei dan Theo heel goed bij Ajax zou passen. En daar geef ik hem wel gelijk in alleen zal dat niet haalbaar zijn en zal Theo dat absoluut niet willen (logisch)

Absoluut niet terecht - hij is een goede tweede. Stekelenburg is natuurlijk op dit moment de beste speler in de eredivisie. Vaste waarde in het NL elftal, op het WK -samen met iker- de beste keeper van het tournooi, veel punten gepakt voor ajax en wordt continue gelinkt aan topclubs.

Daarnaast vind ik dat vertonghen -als beste verdediger van de eredivisie- in de top-3 had moeten staan:
1. steek
2. jansen
3. vertonghen

16 mei 2011 om 09:31

Wat jij vind moet je bij de politie brengen!! Elke week heeft de telegraaf wedstrijd scouts, die geven cijfers, daarop word deze einduitslag gebaseerd. Steek heeft weet ik niet hoeveel wedstrijden gemist dus simpelweg geen cijfer de laatste weken.

16 mei 2011 om 10:11

@tom_dwan Ik begrijp hoe ranking tot stand komt. en dat is nou precies waar de schoen wringt. Het gaat er niet om dat je alle wedstrijden speelt, maar hoe goed je bent en hoe belangrijk je voor jou club bent. In dat opzicht vind ik steek (op zijn positie) toch een paar klassen beter

16 mei 2011 om 10:29

Nou blijkbaar weet je dat niet, anders begin je niet over het wk? Dat heeft er namelijk niets mee te maken. En als je continue word gelinkt aan topclubs moet je boven aanstaan? Lijkt me niet. Hij heeft een prima half seizoen gehad, en ja was waarschijnlijk nummer 1 geworden met een vol seizoen, maar wat ik al zei hij komt puntjes te kort.

16 mei 2011 om 10:35

Wat hij in oranje gepresteerd heeft, is natuurlijk voor deze prijs niet echt boeiend. Daarnaast heeft hij simpelweg te veel wedstrijden gemist dit seizoen, want ik denk dat zijn gemiddelde cijfer voor zijn blessure echt wel voldoende was voor in elk geval een plek in de top 3. Ik vind het echter wel terecht dat een bepaald aantal wedstrijden gespeeld moet worden: Stekelenburg heeft meer dan een kwart van het seizoen gemist en in die periode heeft hij dus ook vrijwel niets kunnen betekenen voor Ajax (op misschien wat morele support na).

Ik had het Stekelenburg ook wel gegund, maar Janssen is geen verkeerde keuze natuurlijk. Zou niet weten wie er naast deze twee aanspraak zou moeten maken op deze titel.

Ik kan me voor de rest niet echt vinden in de top 10, maar dat lijkt me ook niet heel relevant aangezien daar eigenlijk geen eer aan te behalen valt.

agh agh agh hou nou eens op over stekelenburg leuke keeper een topper echt
alleen dit gaat over mensen die over een heel sesoen hebben gevoetbalt en steekie is te lang afwezig
en nog een punt staat vermeer er ook in dan ?haha

Stekelenburg zou hem hebben gewonnen als hij niet geblesseerd was geraakt, maar dat is gewoon pech hebben.
Ik ben geen fan van Janssen, maar hij was wel enorm belangrijk voor Twente dus het is wat dat betreft absoluut verdient.

Terecht. Blijft gewoon de beste speler als hij in goede doen is. Gisteren ook één van de weinigen bij Twente die een voldoende scoorde. Hij is toe aan een stap hoger, ik denk dat een club uit Duitsland hem wel zou passen. Misschien Schalke zou qua afstand ideaal zijn. We zullen het zien, ik vind deze prijs in ieder geval niet meer dan verdiend!

Terechte uitslag, absolute smaakmaker van de Eredivisie, en als de Europese topclubs een beetje hebben opgelet, gaat hij van de zomer een mooie transfer maken. Het is hem gegund, helaas voor Twente een enorme aderlating..maar dat zeiden we de vorige jaren ook over Elia, Arnautovic, N'kufo en nog een rits toppers dus ik maak me niet al te druk, Munsterman heeft vast wel een plannetje klaarliggen. Verder vind ik dat Vertonghen toch echt wel beter was dan Verhoek, Vormer en Janssen, had in mijn ogen een tweede stek verdiend, maar die zal wel te weinig punten in het Jol tijdperk hebben vergaard. Is samen met Stekelenburg de absolute sterkhouder van de kampioen, dus verdient een individuele prijs naar mijn mening.

16 mei 2011 om 10:43

''terechte uitslag, absolute smaakmaker van de Eredivisie, en als de Europese topclubs een beetje hebben opgelet, gaat hij van de zomer een mooie transfer maken.''

''verder vind ik dat Vertonghen toch echt wel beter was dan Verhoek, Vormer en Janssen, had in mijn ogen een tweede stek verdiend, maar die zal wel te weinig punten in het Jol tijdperk hebben vergaard.''

Je vindt dat Janssen terecht heeft gewonnen, maar je zegt dat Vertonghen beter is. Beetje vreemd, nietwaar?

16 mei 2011 om 12:24

04. Willem Janssen (roda JC Kerkrade) 197,5

heeft Theo Janssen verdient gewonnen.

zijn presentatie dit seizoen is echt ongeloofelijk. Als je thuis scoort tegen grote ploegen Inter, PSV en Ajax heb je het toch goed gedaan. En de goals die hij maakte zijn ook wel fraai.. en hij scoorde ook meestal in belangrijkste wedstrijden. Ik hoop voor FC Twente dat hij blijft.

In mijn ogen is Theo Janssen echt de man van dit seizoen. Hij is zo belangrijk geweest voor Twente. Verder vind ik het een normaal lijstje, alleen dat Wisgerhof er in staat snap ik niet echt. De laatste tijd speelt hij wel redelijk goed, maar ik vind dat hij meer op de kwaliteiten van Douglas 'meelift' dan dat hij het met zijn eigen kwaliteiten doet. Maar mooi voor hem dat hij er bij staat, ik denk dat hij op het veld een belangrijke speler is voor de rest (in mentaal opzicht dan). Overigens vind ik het wel heel opvallend dat er geen topscoorder in de lijst staat. Daarnaast is Roorda ook wel een speler die in dit rijtje thuis hoort vind ik. Dus voor een groot deel vind ik hem wel kloppen, maar ik had toch wel Roorde en een topscoorder verwacht.

Oeh, wel netjes 3 spelers van Twente in de top 10 en 1 toekomstige(willem Janssen) we doen het goed! nu hopen dat er veel aanblijven. Ik vind dit ook zeer terecht voor Theo! De weg naar de (nederlandse) top was lang voor hem, en het is ook zeer verdient. Wel opmerkelijk dat de verschillen zo klein zijn, niets tegen Verhoek die zeer belangrijk was voor Ado maar had gedacht de verschillen groter waren in deze verkiezing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. MenigAanvaller61
J. de LangeKeeper00
J. DrommelKeeper60
D. DumićVerdediger40
T. EbuehiVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren