De meest besproken club van Nederland

Maandag 9 mei 2011, Heel voetballiefhebbend Nederland zit om half negen weer met een bak chips en een cola voor de buis. Voetbal Intenational gaat beginnen. Ik ben totaal geen fan van het programma maar vind het af en toe wel leuk om naar de grappen van René van der Gijp te luisteren. Helaas weet ik van tevoren alweer dat er minimaal één onderwerp aan de orde komt die de club Vitesse belachelijk gaat maken. Als het nou informatie was die klopte en die ook nog eens interessant zou zijn dan zou ik er vrede mee hebben maar op deze manier krijgt de club een imago die niet totaal niet klopt.

/

Mijn voorspellingen waren weer eens waar. Johan Derksen kwam op de proppen met het verhaal dat Merab Jordania een tweede ring op het Gelredome wil bouwen zodat er genoeg mensen in kunnen voor de Champions League-wedstrijden over een aantal jaar. Derksen wist natuurlijk dat heel Nederland het een achterlijk idee zou vinden want het stadion zit gemiddeld maar voor 63 procent vol met supporters en Vitesse zou zelfs nog kunnen degraderen als ze zondag met 0-4 verliezen in eigen huis van Excelsior. Een dag later blijkt het verhaal voor geen kant te kloppen maar daar zit Derksen totaal niet mee. Merendeel van de kijkers heeft de afloop van het verhaal toch niet meegekregen en zij hebben nu nog minder sympathie voor de club uit Arnhem.

In Arnhem zijn ze nu onderhand wel gewent aan de mediahype rond de club maar waarom moet het altijd zo negatief zijn? Vitesse is verruit de meest besproken club van Nederland. Je zou denken dat Ajax, Twente, PSV en Feyenoord veel meer publiek trekken dan Vitesse maar niets is minder waar. Blijkbaar heeft het publiek meer behoefte aan verhalen die een club zwart maken dan verhalen die een goede kant van een club laten zien. Deze mensen geloven alles maar wat er op tv gezegd word en deze mensen geloven ook alles van wat er in de krant staat.

Ondertussen heeft Vitesse het imago van een club die niks meer voorstelt. Totaal onterecht natuurlijk want de club speelt op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal en is in staat te groeien naar een heuse topclub. De enige mensen die wat over de situatie bij Vitesse kunnen vertellen is het bestuur en de supporters van de club. Mensen van buiten deze twee groepen luisteren alleen maar naar Derksen of kijken op voetbalsites. Jammer genoeg nemen deze voetbalsites ook maar alles over van een krant van de vijand genaamd De Gelderlander. Deze krant vestigt zich in de stad ten zuiden van Arnhem. Dit is tevens ook de stad waaruit de club van Derksen komt: Nijmegen. Iedereen weet natuurlijk wel dat er tussen deze twee steden weinig respect is. De haat zit hoog en niemand luistert naar elkaar. Helaas heeft de stad Nijmegen twee mediagiganten waarnaar heel Nederland luistert.

Het afgelopen decennium heeft Vitesse de bijnaam FC Hollywood aan de Rijn gekregen. Deze bijnaam heeft de club het meest te danken een de media. Vanaf het tijdperk-Karel Aalbers zijn er vele incidenten gebeurd die door de media enorm opgeblazen werden. Bijvoorbeeld toen er twee onderbroeken kwijt waren werd het meteen in de media gebracht als: onderbroekendief onder spelers Vitesse. Natuurlijk wou de media vanaf het moment dat Aalbers de macht kreeg alles volgen wat met de club te maken had. Aalbers wou een groter stadion bouwen. Heel Nederland dacht: wat moet Vitesse met zo’n groot stadion? Ze krijgen het toch nooit vol. Het antwoord kregen ze direct: In de eerste zeven jaar dat het stadion in gebruik was zaten er gemiddeld 24.000 supporters. Niemand had verwacht dat Vitesse zo’n grote club kon worden maar toch was het ze gelukt. Met de uitspraak: ‘wij worden het nieuwe Manchester United werd de kern voor een nieuw tijdperk vastgesteld’. Vanaf dit moment veranderde het imago van de club. Waar het daarvoor nog een sympathieke en leuke provincieclub was. Werd het nadat Aalbers wegging gezien als de meest overschatte club van Nederland. Vitesse werd het lachertje van de Eredivisie.

Dit was ook het moment waardoor de haat uit Nijmegen kwam en na dit moment werd zoals gezegd alles anders. Bij elk klein akkefietje dat er was kwam de media kijken. Als er weer eens iets gebeurde wist heel Nederland het al binnen een klein uur. Vitesse zakte steeds verder af en kwam steeds negatiever in beeld. Iedereen vond namelijk dat Vitesse veel te hard van stapel gelopen was waardoor het in de jaren erna in de financiële zorgen gekomen is.

Merab Jordania werd op 16 augustus 2010 eigenaar van Vitesse. De hele persconferentie was live op tv te zien en het ging de hele week over Vitesse. Natuurlijk werd er nergens anders meer over gepraat want dit was de eerste keer in Nederland dat er een club in buitenlandse handen kwam. Ik vind het vanzelfsprekend dat mensen er sceptisch over waren en zijn. Maar waarom geeft het merendeel niet gewoon het voordeel van de twijfel? Juist ja: omdat de club zo vaak slecht in het nieuws gekomen is en omdat het al een keer eerder fout gegaan is.

Vandaag de dag zit ik met smart te wachten op een volgende uitspraak die Vitesse zwart maakt. Het maakt mij allemaal niks meer uit. Zolang de media de eigen fans van Vitesse maar niet tegen de club weet te keren. In heel Nederland wordt er negatief gekeken richting Vitesse. Aan de ene kant heeft Vitesse het er zelf naar gemaakt maar aan de andere kant oordelen veel mensen ook over dingen die geroepen worden die door de vijand in de media gekomen zijn. Vaak zijn dit onjuiste berichtgevingen die alleen maar bedoeld zijn om Vitesse omlaag te halen. Geef alles het voordeel van de twijfel, Geef het tijd en oordeel erna. Wees geen naprater en neem veel berichtgevingen met een korreltje zout. Tijd maakt wonden schoon en de tijd zal het leren.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door fabregas6nec)

Zo uitgehuild? Er zal vast een kern van waarheid inzitten hoor, maar hallo wat een calimero verhaal zeg. Je geeft zelf al toe dat het in het verleden al zo vaak is misgegaan... En toch wil je graag dat de mensen Vitesse nu het voordeel van de twijfel geven.
Je geeft niet aan waarom het nu wel beter zou gaan dan de andere keren? Dus waarom zou men nu het voordeel van de twijfel moeten geven, omdat men medelijden met jullie heeft, want iedereen is tegen jullie? Dat zou voor mij juist de laatste reden moeten zijn.
Ik wens Vitesse veel succes, maar ik vond dit geen goede column 2 sterren

Sorry, maar ik vond dit net als Balletje81 geen sterk stuk. Je hebt echt ongelooflijk veel spelfouten en dat stoort me eerlijk gezegd heel erg. Normaal ben ik niet iemand die daarop let, maar nu dus wel.

Verder vind ik dat je een beetje open deuren intrapt, maar je hebt wel gelijk dat Derksen Vitesse even de grond wil in boren via de media. Heel jammer, maar dat doen NEC fans nou eenmaal.

Ik wens je veel succes met Vitesse, helaas voor jou zie ik het met Jordania aan het roer niet meer goed komen.
2 sterren eveneens.

Nu je door hebt dat Vitesse het lachertje is, hoef je nu alleen nog maar uit te vinden dat dit stuk een lachertje is... Niet goed geschreven en het lijkt eerder frustratie van je afschrijven dan daadwerkelijk een inhoudelijk goede CE te maken. Ook van mij 2 sterren.

Ik ga niet zo hard zijn als de mensen voor mij.
Nogmaals let op typ- of schrijffouten. Gewent is niet met een T maar met een D; Gewend.

Omdat ik zelf een supporter van de club ben en zelf ook Ce's schrijf, komt je onderwerp mij niet als onbekend voor. Integendeel. Je hebt zeker een punt.

- Gelderlander doet geen objectief onderzoek naar het Dossier Vitesse
- Gelderlander komt vaker met tendentieuze artikelen over de club.
De Gelderlander werkt, zoals elk regionaal dagblad, samen met het Anp. Het zijn de onafhankelijken als Voetbalzone die de tendens doortrekken. Immers, de Gelderlander publiceert bijvoorbeeld ook het verhaal dat een verbouwing niet mogelijk is. Voetbalzone echter niet, daar baal ik zelf ook enorm van. Voetbalzone is kieskeurig en mensen hier op de fora lullen elkaar klakkeloos na. Een enkeling daargelaten.

Ook over de club heb je gelijk. Het is echter wel 'onze' eigen schuld.niet van de fans, maar van de Raad van Commissarissen, de 'vrienden van Vitesse', Paul van der Kraan, Marc van Hintum en ook zelfs Jan Streuer. Immers, hij was de Technisch directeur, ging weg en nam alle kennis mee. niet erg professioneel.

Het algehele stuk vind ik echter minder boeiend. Probeer iets te schrijven wat mensen niet weten, en combineer dit met je frustraties of euforiestemming. Dan schrijf je een ander stuk waar meer informatie zitten.

Zo had je de Dome beter kunnen onderbouwen. Verbouwing is niet mogelijk: -> Dome is niet in handen Vitesse -> Grondbezit niet in handen van Vitesse -> Geen geld etc etc etc
Daar overtuig je mensen mee, met 'jammer' stukjes helaas niet.

ik vind het zelf ook geen sterk stuk.
jammer genoeg heb ik twee andere Ce's ingeleverd waarvan ik vind dat die ninimaal 4 sterren moeten zijn. helaas zijn deze neit gepubliceerd omdat Vitesse niet de hoofdreden is van de betreffende onderwerpen!

11 mei 2011 om 16:11

Als je het zelf zo'n zwak stuk vindt (waar ik je groot gelijk in geef), waarom laat je het dan plaatsen? Volgens mij heb je het niet eens nagelezen, anders kunnen er niet zoveel spel en stijlfouten inzitten.

11 mei 2011 om 16:34

Je moet ook geen drie stukken tegelijk insturen. Gewoon eentje waar je zeker van bent, en dan een tijdje later weer een andere. Ze gaan nooit drie Ce's van een gebruiker op t zelfde moment plaatsen.

12 mei 2011 om 11:09

ik had die andere twee vorige week al ingeleverd

12 mei 2011 om 21:50

Je kan toch beter week of 3/4 wachten met nieuw stuk.

Was het maar zo'n feest, maar het is en blijft helaas altijd maar Ajax wat de klok slaat. Zelfs over Oranje wordt minder gesproken dan over Ajax.

11 mei 2011 om 16:28

Toen ik de titel las dacht ik ook dat het om Ajax ging. beter titel veranderen in De club waar het meest om gelachen wordt :P

11 mei 2011 om 16:35

Eerder meest bekritiseerde club.

11 mei 2011 om 19:06

nee toch echt eerder de club waar het meest om gelachen wordt. Vitesse is echt de grap van dit seizoen.....

11 mei 2011 om 22:59

Voor volk wat alleen maar schreeuwt en zich nergens in verdiept wel ja. Neem eens de moeite je te verdiepen, ook al is het maar 10% van alles wat er de afgelopen tijden(tijdsbestek van 10 jaar) gezegd of geschreven is en ook echt gebeurd is. Lees mijn Clubexperts maar dan krijg je een completer beeld.

Ondanks dat je het niet goed naar voren heb weten te brengen, begrijp IK wat je bedoelt. Vitesse wordt inderdaad na de komt van Jordania gezien als een soort van mini Chelsea. Ik denk dat het dan eigenlijk wel goed voor het Nederlandse voetbal is. Als Vitesse wat meer gaat kopen, zal het ook beter presteren. En hopelijk komt er dan nog een topclub bij!
Schrijfstijl: 3 sterren
Idee: 5 sterren
4 sterren dus.

Vitesse is een grote grap. Ze halen overal gekke spelers vandaan, willen binnen 3 jaar kampioen worden, terwijl ik ze zomaar de nacompetitie in zie gaan zondag. Het stadion zit maar halfvol, het bestuur is corrupt, de assistenten hebben niks te zeggen. Ik zie nog liever een Helmond Sport in de Eredivisie.

11 mei 2011 om 23:00

Kansloze opmerking. Zijn jullie allemaal zo dom tegenwoordig ofzo?
Iedereen schreeuwt en gilt maar, amar allemaal ongefundeerd. Slaat allemaal als een lul op een drumstel. Zelfde verhaal als ik boven Iniessi schreef.

12 mei 2011 om 09:21

laat maar

Ach, ik begrijp je punt ook wel, maar het is zo simpel geschreven. De uitleg in je CE is haast kinderlijk te noemen. Dat 'de Snor' weer foutieve informatie geeft zijn we zo onderhand wel gewend en het is inderdaad zeer frustrerend als het over je eigen ploeg gaat. Zeker als het andere mensen op verkeerde ideeën kan brengen over Vitesse. Maar laten we niet vergeten dat het al de flop van het jaar is, want met het spelersmateriaal dat Vitesse dit seizoen had (matic, Barazite, Aissati etc.) had je niet tegen degradatie hoeven vechten. Dat je bang bent dat de media zelfs de eigen supporters gaat keren vind ik een ondenkbaar scenario, want als je je laat keren door de media ben je geen echte supporter. Echte supporter ben je in goede en slechte tijden, of de club nou op de achttiende plaats staat of op de eerste plaats. Steun is wat een club levend houdt. Ik ben ervan overtuigd dat uiteindelijk Vitesse wel weer hogerop komt, maar hecht niet te veel waarde aan je emoties.

Uiteindelijk vond ik het dus een matig stukje, waarin dus vrij weinig nieuwe informatie werd gegeven. Wat is er precies fout aan de mededeling van Derksen? Niet iedereen weet waarschijnlijk dat het Gelredome niet volledig van Vitesse is, of dat het stadion niet eens uitgebreid kan worden door de funderingen etc. Hier had je dieper op in kunnen gaan, dat is wel jammer.

Ik geef je 3 sterren, vooral omdat ik weinig Ce's zie over Vitesse. Maar het hadden er net zo goed twee kunnen zijn, maar een 'voordeel van de twijfel' overheerste in je CE, dus ook bij mij

11 mei 2011 om 23:03

Vitesse wordt alleen als de flop gezien, omdat mensen als Derksen een te grote invloed hebben.

Niemand, maar dan ook Niemand, binnen Vitesse, ging dit seizoen voor Europees. Het zou heel leuk zijn geweest, maar totaal onrealistisch.

Jordania kwam te laat bij de club om er nog echt een goede hechte boel van te maken. Pas ná deze zomer kun je echt stellen waar Vitesse staat. Dit jaar was in alles een overgangsjaar. Mensen die niet voor Vitesse zijn geloven dit op een of andere manier. Je krijgt die boodschap niet in die botte koppen, hopelijk bij jou wel. Niet lullig bedoeld ofzo, maar mensen roepen bullshit terwijl het niet zo is.

Volgend seizoen telt echt mee, dit seizoen is en blijft een overgangsjaar. Ach, zolang wij Vitessefans dit maar wel weten!

11 mei 2011 om 23:08

Je ziet ook in de laatste zin van mijn eerste alinea dat ik ervan overtuigd ben dat Vitesse er boven op komt. Ik heb dus nooit gezegd dat Vitesse slecht gaat presteren of iets dergelijks. Een Johan Derksen heeft op mij totaal geen invloed, maar een man met veel geld schept nou eenmaal verwachtingen. Daar heb je geen Derksen voor nodig. Als je dan ziet wat voor gerichte spelers er gehuurd worden, heb ik als buitenstaander een verwachtingspatroon over Vitesse dat ze ook dit seizoen zouden meedingen om play-offs. Niet eens zo zeer Europees voetbal daadwerkelijk halen, maar wel meedingen om de play-offs. Nu is het eigenlijk gewoon erg dat er nog een theoretische kans bestaat om nacompetitie voor degradatie te spelen.

Ik ga Vitesse deze zomer zeker in de gaten houden en ik denk dat een vijjf-jarig plan voor Vitesse een haalbaar doel is, dat ze over vijf jaar mee kunnen doen voor een Cl-plaats of misschien wel kampioenschap. Daar ben ik dan weer van overtuigd. Maar dan moeten ze een daadkrachtige zomer tegemoet gaan en de balans houden tussen Nederlandse en buitenlandse spelers. Ik kijk er in ieder geval naar uit

12 mei 2011 om 01:06

Juist het onderwerp: Gericht huren, heb je fout.

Afgelopen zomer zijn er, omdat Jordania 2 weken voor het sluiten van de transfermarkt kwam, snel spelers gehuurd op posities die zeker nodig waren.
Kijk naar een Nacer Barazite, maar ook naar transfervrije spelers met een kort contract. Bijvoorbeeld Laryea Kingston. Spelers van Chelsea zijn uiteraard op het conto Jordania-abramovich te schrijven.
Daarom zijn deze spelers ook al weer weg. Spelers als Matic, Rajkovic en Delac zijn allen Servische spelers waarvan de eerste twee goede aanwinsten voor elke club in Nederland zijn. Delac moest concurreren met Room, maar het eigen talent won en krijgt de terechte kans.
Pedersen is de enige die destijds gekocht is met het oog op de lange termijn, getuige zijn 4-jaren contract. In de winterstop kwamen Yasuda en Bony naar de club. Het contract van eerstgenoemde is mij niet kenbaar(vergeten), maar Bony is ook voor een aantal jaar vastgelegd. Dáár liggen de accenten:

Huur spelers waar je twijfels over hebt en laat ze zich bewijzen.
Spelers met voldoende kwaliteit en potentie worden langdurig gescout en krijgen een vast, lang contract.
Aanvullen met spelers die goed genoeg zijn, vanuit de jeugd.
Jeugd aanvullen met spelers uit Europa die de kans willen om op een, te komen, schitterend complex willen trainen en op een hoger niveau actief willen zijn.

Kortgezegd is dat waar de club voor gaat. En dat zijn hele goede plannen. Ze zijn niet nieuw, immers introduceerde Aalbers eind jaren '80 hetzelfde bij de club.

Dit is een van de eerste columns die ik helemaal lees, maar ik vind het wel allemaal je reinste onzin.
De Gelderlander zit misschien in Nijmegen, maar er zijn genoeg mensen in Arnhem die die ook lezen. Dus zo haat en nijd is het dus niet?
En de schrijver hoeft niet te wachten op een volgende zwartmakende uitspraak, dat is het al.
Ik zeg het niet omdat ik zelf voor NEC ben, maar het is gewoon zo.
Het trekt spelers aan voor teveel geld die daarna alleen maar geblesseerd zijn en/of niks doen. En hierdoor kunnen ze fijntjes hun te hoge salaris uit hun neus halen.

En ja, Vitesse kan nog degraderen, En ik hoop zóóóó dat dat weer eens gebeurt!
Vroeger had ik nog wel wat sympathie en respect voor Vitesse, mede door de Europese gebeurtenissen. Maar sinds dat Jordania er in is, is Vitesse niks meer geworden dan een hels vreemdelingenlegioen.
Het is en blijft, net als NEC en De Graafschap, een provincieclub die toch het respect verdiend omdat ze al al jaren in de Eredivisie mee doen.

Dan wil ik je nog 1 tip geven:
Kijk je verhaal eerst na voordat je het verstuurd. Ik zie enkele spelfouten.

12 mei 2011 om 08:56

Jouw bijdrage geeft precies het gelijk van de schrijver weer. Leuk om te zien dat wat je probeert te ontkrachten, je gelijk weer bevestigd zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Die domme ondoordachte napraterij van media als de Gelderlander en Derksen bv is precies wat er hier aan de kaak wordt gesteld, oke niet best verwoord maar de achterliggende gedachte is begrijpelijk en jouw reactie is het perfecte ondoordachte, meepratende, oogkleppen voorbeeld.

We moeten je bedanken dat je de woorden van de schrijver bevestigd en dat zonder dat je dat zelf beseft. Maar eigenlijk lach ik me rot. Een tip voor jou: lees het artikel eens goed en probeer de gedachtengang van de schrijver te doorgronden dan had je jezelf niet zo voor L gezet met deze reactie.

Omdat jouw visie (als neccer) ten opzichte van Vitesse al vanaf dag 1 negatief is en verder gevormd wordt door je omgeving, zie je vast ook niet wat die media zeggen. Voor jouw is het waarheid, omdat je niet beter weet of denkt. Helaas ziet de werkelijkheid er toch anders uit als wat bepaalde mensen proberen te schetsen ten gunste van hun eigen verkoopcijfers.

Ik wilde eerst 3 sterren geven, omdat ik de boodschap niet goed gebracht vind en een beetje een ”calimerogevoel” heeft. Wat boeit mij dat geneuzel nu, ik weet wel beter en als het slaagt hoor je niemand meer zulke ”stoere woorden roepen. Maar dankzij jouw bijdrage worden het er 4!

ps ik zie bij jouw ook wat foutjes, maar geen feitjes helaas

Spelfouten zijn, zoals al eerder aangegeven, storend. Ook ben ik (als buitenstaander) er niet echt van overtuigd dat er zo'n ontzettend onterechte hetze bestaat tegen Vitesse, ik had zelf niet per se een negatief beeld van de club voordat Jordania 'in the picture' kwam, daarna veranderde het enigszins ten slechte.

Verder nog een puntje: als het je 'helemaal niks meer uit maakt' en je juist tegen de berichtgeving in de media bent, dan zit je dus juist Niet ''met smart te wachten op de volgende uitspraak die Vitesse zwart maakt'', aangezien dat de indruk wekt dat je daar juist van houd. Maar goed.

Calimero!

Wat een gezever zeg. J. Derksen maakt over iedere club grappen. Het probleem is dat Vitesse en haar supporters zich zo graag serieus genomen willen voelen. Maar wordt eens wakker. Je staat ondanks de investering van miljoenen op de 15e plek, met een kans op degradatie. Desalniettemin lult iedereen bij Vitesse over kampioenschappen, Champions League voetbal en meer van dat soort onzin.

Ow en de meeste (media-)aandacht? Nee hoor, in tegendeel... Alleen als jullie het weer eens zelf opzoeken met domme uitspraken heb je aandacht. verder gaat het over Twente, Ajax en PSV en met regelmaat over de subtop. Zolang je het presteert om van jezelf iedere week weer het lachertje te maken, moet je niet de media de schuld geven. Een beetje zelfspot zou wonderen doen.

12 mei 2011 om 09:29

Ik had toch iets meer intelligentie van je verwacht, maar blijkbaar praat je ook maar iedereen na zonder zelf te denken. De enige onzin die ik lees komt uit jouw koker.

Je weet zelf ook wel dat het laatste artikel waar CL in voorkwam uit de duim van Johan D. komt en toch blijven die oogkleppen en vooroordelen van je hangen...dom, vind jezelf ook niet. Reken Vitesse niet aan wat de media brengt of verdraait. En je weet toch zelf ook dat de meeste titels hier op VZ verdraaid worden om meer reacties te lokken en er wordt heel wat gereageerd op Vitesse artikelen, dat is een feit

Het lachertje blijft vooralsnog Willem 2. O nee, dat is vd Jupiler league..sorry

12 mei 2011 om 09:38

Dus? Over Willem II en andere clubs doen ook wel eens onzinberichten de ronde. Wij zijn ook 'afgemaakt' in VI en met ons veel meer clubs. Vitesse is de enige die zichzelf steeds weer veel te grote schoenen aanmeet en zich er vervolgens ontzettend druk over maakt.

Je reactie is gewoon kinderachtig. Ted v. leeuwen en vd Kraan zijn de mensen die je mag aanrekenen op de uitspraken, niet de media. En als één CL artikeltje al een hetze is... Feit is dat vitesse een scenario met uitbreiding stadion onderzocht heeft. OK, VI rukt het uit zn verband, dat is de format van het programma. Zoals ik al zei: leer wat zelfspot kennen. Neem jezelf niet zo verdomde serieus, dat is veel beter voor je hart en voor je reputatie.

Tot volgend seizoen in diezelfde Jupiler League, als vitesse dan überhaupt nog bestaat.

12 mei 2011 om 09:58

Je beeld cq vooroordeel over Vitesse schemert net als in al je andere reactie's weer door. Prima, ik hou het liever bij de feiten en dat zou de objectieve media ook moeten doen. Vitesse is de club van het vreemdelingenlegioen, het handelshuis, allemaal gehuurde spelers, oostblokkers.... hoor ik niet over Willem2 terwijl het daar nou juist wel of meer van toepassing is. En dat valt best wel mee bij jullie, er wordt iig niet zoveel verdraaid, gelogen, geroddelt of uit verband getrokken. de balans negatief tov positief slaat door, alleen maar omdat het beter verkoopt. Al die grote woorden komen niet bij de club vandaan (dat schijnt niemand te beseffen, ook jij niet) en als dat gebeurd is het de zelfspot van Van Leeuwen die weer een journalist belachelijk maakt.

Eerlijk is eerlijk, het is ook een enorm zooitje bij Willem2 geweest dus die hebben dat ook wel verdiend. Hoe vaak hoor ik niet uit Tilburgse hoek dat de Knvb een degradatieconspiracy tegen willem2 heeft en dat via de scheidsrechters wordt uitgevoerd

Ik neem gewoon een seizoenskaart voor mijn club en daarmee ook de eredivisie, waarom zou ik naar Tilburg gaan??

12 mei 2011 om 10:06

Ja, met dat verschil dat wij ook zelf gewoon toegeven dat het een zooitje is en daarvoor zelfs het eigen bestuur bijna letterlijk de bestuurskamer uitgesleurd hebben. Alleen wij houden niet continue jankverhalen.

Wij zijn dit seizoen onevenredig gepakt door de scheidsrechters op cruciale momenten, anders waren we nu zeker niet uitgespeeld geweest. maar we zijn ook realistisch en weten dat degradatie, direct of via play-offs, haast onvermijdelijk was.

Die grote woorden komen wèl van Vitesse af. Wie gaf er een persconferentie met de legendarische woorden: ''goed nieuws, Vitesse gaat kampioen worden''? Niet de media hoor. Vitesse zelf. Wie roept er steeds dat er zoveel verbetering gaat komen? Wie roept er steeds over prachtige toekomstplannen? De Media... Nee... Vitesse. Nu sta je 15e, kan je nog 16e worden en plotseling gaat men over 'overgangsjaar' spreken, wie neemt je serieus? Niemand! Logisch.

Maar blijf vooral verongelijkt doen en voel je vooral geschoffeerd door de media en god-weet-wie. 1000x liever met Willem II degraderen, desnoods topklasse, dan je hele club in handen leggen van een grillige crimineel waarvan je geen idee heeft of hij er morgen ook nog zin in heeft. Vooral de kop heel diep in het zand steken, stelletje struisvogels!

12 mei 2011 om 10:47

Voorbeeld van je oogkleppen: Wie gaf er een persconferentie met de legendarische woorden: ''goed nieuws, Vitesse gaat kampioen worden''? Niet de media hoor.

Dat was de ex voorzitter nadat ie een paar miljoen rijken geworden. Een hele domme uitspraak die van een clown komt, dat zal en heeft iedere vitesse supporter toegegeven. En jij rekent dat weer Vitesse toe, dat zegt meer over jou niet de club! Vitesse heeft zich gedistantieerd daarvan en Jordania gezegd dat die uitspraken niet slim waren. Maar dat je lees of onthoud je niet of wel?

Toekomstplannen. Het woord zegt het al, die zijn voor de toekomst. Dit jaar is een overgangsjaar. Dat is altijd gezegd, dus open eens je ogen en oren svp.

grillige crimineel?? Hier in Nederland (en op andere ontwikkelde plaatsen) ben je schuldig bij veroordeling. Vooroordelen zijn een uitdrukking van onwetendheid en onderontwikkeling.

Samengevat, je laat je dus lekker beinvloeden door suggestieve berichtgeving en roddels. Slim hoor! Ik kan geen feiten in je verhaal ontdekken, waarschijnlijk omdat je jezelf er niet in hebt verdiept. Dat je daar gelijk een gepeperde mening over hebt staat gelijk aan degradatie van je intelligentie. Leuk je woorden, maar de enige die zin kop hier in het zand steekt ben jij. Dit soort zaken zijn al zo vaak uitgelegd hier, wie het nog niet weet of snapt is gewoon te dom om het te begrijpen en heeft hier niks te zoeken.

Tip: Denk eens voor jezelf, open je ogen en leef naar de werkelijkheid.

Alleen wij houden niet continue jankverhalen.
Wij zijn dit seizoen onevenredig gepakt door de scheidsrechters op cruciale momenten, anders waren we nu zeker niet uitgespeeld geweest. maar we zijn ook realistisch en weten dat degradatie, direct of via play-offs, haast onvermijdelijk was.

Klinkt toch als janken... Desalniettemin, succes in de JL en tot het seizoen daaropvolgend.

12 mei 2011 om 11:15

Ik ben geen Vitesse supporter maar ook mij valt het op dat veel mensen jullie club zwart maken! Ik heb altijd een beetje een zwak gehad voor Vitesse en hoop oen denk dat jullie snel weer Europees spelen! Mijn respect hebben jullie in ieder geval wel en negeer mensen als Willowfield die alleen de boel proberen op te naaien. Veel succes komend seizoen! Gr. uit Enschede

14 mei 2011 om 12:32

Het punt dat je vergeet is dat bij ons ook dat soort dingen spelen, maar wij roepen dan ook niet dat we kampioen willen worden en cl spelen. Vergeet daarnaast niet dat vitesse de enige club is die niet heeft gewonnen van willem II dit seizoen, dus ik hoop dat je trots bent op je clubje, jullie eindigen ook niet ver in punten boven de streep.

Daarnaast zijn er goede en degelijke voorbeelden te geven bij het laatste wat je noemt.

14 mei 2011 om 12:56

Dat roepen wij ook niet, misschien verstandig als je even de stukken goed leest en niet alleen de koppen!. Dus wat is je punt nou??

Het issue hier is dat de media dingen roepen die niet waar zijn en dat de volgers dit klakkeloos en hersenloos overnemen, zonder naar de feiten te kijken. Het enige wat jij hier bewijst is dat je dat ook doet.

- ...en een cola voor de buis
- Helaas weet ik van tevoren alweer dat er minimaal één onderwerp aan de orde komt die de club Vitesse belachelijk gaat maken. Hier moet die vervangen worden door dat. Één onderwerp dat de club...
- ...krijgt de club een imago die niet totaal niet klopt. Zelfde verhaal, alleen die wordt hier vervangen door wat.
- ...onderhand wel gewent.. Sorry, gewent?
- ...is verruit.. Het moet veruit zijn. Nu staat er ver ruit.
- ...wat er op tv gezegd word.. Word is hier wordt. (wat er op tv gezegd loopt) je hoort een t, dus die schrijf je er ook achter.

Deze fouten haal ik uit je eerste 3 alinea's. 6 Schrijf- en stijlfouten in 3 alinea's. Iets wat bij een CE nooit het geval mag zijn. Het is niet zo moeilijk om, voordat je op publiceer klikt, je nog een keer de spellingscontrole eroverheen haalt. Dit haalt de stijlfouten er misschien niet uit, maar de schrijffouten in ieder geval wel. Denk hier de volgende keer alsjeblieft aan.

Ook dit mag nooit: Natuurlijk wou de media... en ...aalbers wou een groter stadion bouwen.. Dit is spreektaal. Wanneer je informatief en formeel schrijft, is het altijd wilde in plaats van wou.

De alinea over Aalbers en Fc Hollywood aan de Rijn is vrij lang, en daarna volgen drie hele korte alinea's. Probeer hier meer evenwicht in te brengen.

Al met al vond ik het geen goed geschreven stuk. Echter, de informatie die je er in verwerkt hebt, heeft mij het wel uit laten lezen. Haal de volgende keer alsjeblieft de spellingscontrole er nog een keer overheen, want dit zijn kinderlijke fouten. Verder moet je nog wat werken aan je formulering, want je gebruikt zinnen die eigenlijk veel te lang zijn. Omdat ik het toch een leuke tekst vond om te lezen krijg je van mij drie sterren.

12 mei 2011 om 13:03

''een imago die niet totaal niet klopt.''

Het imago klopt dus wel...

Ben zelf na die zin bijna afgehaakt, maar uit verveling toch doorgelezen. Best vermakelijk!

Vitesse, de trots van Gelderland.
leuk stuk en mooi geschreven.

*****

NEC - supporter Derksen kraamt wel vaker onzin uit over Vitesse. Om zijn eigen woorden maar eens te gebruiken: cowboy-journalist. Dezelfde cowboy-journalist haalt ook vaak een eventuele titel van Vitesse aan. Wat in augustus vorig jaar gezegd is: Vitesse moet binnen drie seizoenen Meedoen om de titel. Dat is wel even wat anders dan zeggen dat Vitesse kampioen wordt. Maar ja, onze Elster cowboy kakelt er nu eenmaal graag op los en sleurt de kritiekloze Nederlandse (tv)sportjournalistiek daarin mee.

Ik heb het stuk met interesse gelezen. Overigens komt het op mij wel een beetje huilie huilie over. Persoonlijk vind ik dit onnodig gezien de grote (financiële) mogelijkheden van Vitesse. Dat het tot op heden nog bagger is, is niet best. Maar de middelen om het te verbeteren zijn in grote getale aanwezig.

Wat betreft het programma Voetbal International. Persoonlijk vind ik het een leuk programma om te bekijken. De grappen over Vitesse vallen mij ook op. Echter is dat logisch gezien Derksen voor de club van over de waal is. In Nijmegen praat men zeer graag over Vitesse, zo is ook mijn ervaring gezien mijn jaren in die stad als student. Derksen vormt hierop geen uitzondering. Overigens brengt het programma zaken wel met een knipoog. Iedereen die de genoemde zaken voor zoete koek aanneemt, is te weinig kritisch op wat hij of zij hoort in de media.

Samenvattend: Maak je niet druk. Het komt goed met Vitesse gezien de grote financiële mogelijkheden. Bovendien moet jij je niet druk maken over het belachelijk maken van Vitesse. Als het eenmaal goed gaat in Arnhem, dan hoor je daar niemand meer over. En in Nijmegen zal men huilen van jaloezie en nog meer over Vitesse praten.

Ook al is het een beetje onduidelijk geschreven, ik snap wel wat je bedoelt.
Alles wordt enorm opgeblazen, en Vitesse wordt belachelijk gemaakt, hoewel het totale onzin is ..

Uit de reacties zie je maar weer, dat iedereen haat heeft tegen Vitesse. Waarvan zeker de helft niet weet hoe het precies is gegaan bij Vitesse.

Je schijft een goed stuk, echte Vitesse fans zullen fans blijven. De helft van de haters worden allemaal beïnvloed door de media.

Prima stuk, gewoon de kern van waarheid!! Sommige dingen zijn een beetje dubbel op. 4 van de 5 sterren.

Veel fouten en wat je zegt klopt niet. Vitesse meerr besproken dan Ajax,twente of Psv? Zoek maar een live meepraten op van Vitesse met 1000 reacties
1 ster meer kan ik niet geven.

Veel kritiek is al langs gekomen. Ik vraag me echter, als buitenstaander, nog iets af wat betreft de media. De Gelderlander is volgens het stuk erg negatief over Vitesse. Hoe is de berichtgeving van deze krant over Nec? Slechts positief? Dan is het natuurlijk kwalijk dat Vitesse slechts kritiek krijgt. Of is zijn de verslaggevers ook hard voor de nijmeegse club?

Dat laatste zou ik me ook goed kunnen voorstellen. Hier in het hoge noorden is het Dagblad van het Noorden (gevestigd in Groningen) namelijk ook behoorlijk kritisch als het op FC Groningen aankomt. Wat ik hiermee wil zeggen: een streekkrant is lang niet altijd positief over de 'eigen' club(s). Aangezien ik de Gelderlander niet lees en niet weet hoe daarin over andere clubs wordt bericht, kan ik ook niet zoveel met de bewering dat Vitesse altijd wordt zwart gemaakt door die krant... Volledigheid kent geen tijd

aardige column

Alleen 1 ding, hoe kom je er in hemelsnaam bij dat Vitesse de meest besproken club van Nederland is? Dat is toch echt AFC Ajax, kijkende naar publiciteit in de media en zo ook hier de vele reacties op Ajax Topics

Je moet je club niet zo overschatten!

Na de eerste twee zinnen ben ik al gestopt met lezen. Ik weet zeker dat niet heel voetbalminnend Nederland naar VI kijkt en een hoofletter na een komma is wel heel lelijk..

Die haat roep je over jezelf af. De grote monden en het geschreeuw in Arnhem zijn het grootste probleem. Het hoeft maar iets beter te gaan en overal zie je het weer. Daar zit het hem in. Dat wekt geen sympathie op, integendeel. Daar zit Nederland niet op te wachten.

13 mei 2011 om 16:04

dit bedoel ik nou....

Die grote monden die in de media komen die kloppen nieteens want Derksen en de gelderlander zeggen dat zonder dat ze er iets vanaf weten.

14 mei 2011 om 11:43

En jij weet er meer vanaf? Derksen is meestal goed ingevoerd en een lokale krant heeft vaak ook een goed beeld van wat er speelt. Ze zitten ongetwijfeld een keer mis, maar over het algemeen heeft VI het bij het rechte eind. Overigens ook kinderachtig om altijd met de vinger naar Derksen te wijzen, omdat hij slechts het nieuws verkondigt wat zijn journalisten hem leveren.

14 mei 2011 om 13:54

VI krijgt geen informatie meer binnen over Vitesse, geen een journalist die er werkt. dus alle dingen die derksen zegt zijn weldegelijk niet gechekt, dus het merendeel is niet waar ( tenzij hij het van bijvoorbeeld de telegraaf heeft ofzo ) die nog wel met Vitesse in contact staan

respect voor je club dwing je zelf af! na jaren lang wanbeleid iemand uit georgie de club laten over nemen 11 buitenlanders huren en vevolgens roepen dat je in 2013 kampioen word... vind je het gek dat mensen daar lacherig over doen? in nederland houden we niet van suikerooms, dat blijkt gewoon uit onderzoeken van de clubs zelf.
in nederland krijg je respect als je een goed beleid voert en zo hogerop komt.
clubs als FC Twente, FC Groningen, SC Heerenveen, Heracles (er zijn er meer, maar om ma wat te noemen) kunnen door het hele land op wat sympathie rekenen.

uiteindelijk heb je het dus als club zelf in de hand.
ik vind dit ook echt een calimero verhaal, ik snap dat het pijn doet dat je cluppie een lachertje is maar dat vitesse helemaal aan zich zelf tedanken, hoe heel voetballend nederland tegen vitesse aankijkt komt echt niet allemaal door derksen.

14 mei 2011 om 14:50

okee en waar komt het verhaal vandaan dat Vitesse in 2013 kampioen wilt worden? juist ja, Derksen. Vitesse wil dan meedoen om het kamoioenschap, dat is heel wat anders! maar als jy lliever naar Derksen luisterd.....

14 mei 2011 om 15:14

mee doen dan...

het princiepe van mijn reactie blijft het zelfde

derksen de schuld geven is wel zo sneu, net alsof hij alleen ma bezig is om vitesse zwart te maken, ik geloof dat niet, vitesse heeft zelf voor dit imago gezorgd

14 mei 2011 om 15:33

dat ben ik ook gedeeltelijk met je eens... dat staat ook in deze CE, maar zo lijkt het onderhand wel bij Derksen maarja

14 mei 2011 om 16:41

Laat me eens zien, je geeft 1 ster op basis van een aantal onwaarheden die opgeklopt zijn door de media en dan dan zeg je dat Vitesse het aan zichzelf te danken heeft. Dat heeft niks met Vitesse te maken, maar is je eigen beeldvorming.

Respect dwing je inderdaad af, maar als je dat niet krijgt omdat mensen liever de verdraaide roddels van derden geloven dan de feiten, dan heb je te maken met vooroordelen die men liever gelooft dan de waarheid. In duitsland hadden ze daar helaas een gezegde bij: wir haben es nicht gewust. Zo makkelijk is het om iemands mening te beinvloeden, zodat hij weigert zijn eigen ogen te geloven ipv voor zichzelf te waarheid vinden.

De column van Stijnarnhem gaat verder dan alleen Johan Derksen, het gaat erom wat je de media met mensen kan doen. En ook al zegt Stijnarnhem dat je oordeel onjuist hebt, nog kan je het niet toegeven. Respect kun je alleen afdwingen bij mensen die willen luisteren, kijken en begrijpen. Ieder vooroordeel over de club Vitesse wordt weerlegt met feiten door de supporters hier en toch blijven sommigen dit soort domme dingen zeggen, dat is pas sneu.

Een beetje meer respect voor een CE mag best!

14 mei 2011 om 17:35

dus omdat ik hem 1 ster geef heb ik geen respect voor zijn CE? juist wel als dit zijn mening is mag hij dat vinden. ik ben het er alleen niet mee eens, maar daarom heb ik er nog wel respect voor
ik ben alleen van mening dat je als club groten deels zelf bepaald hoe je imago is.
Derksen heeft sowieso de schijn tegen tenopzichte van vitesse maar je moet de kijker en de lezers van VI niet onderschatten, het is niet zo dat iedereen blind derksen na roept
als ik voor me zelf spreek: ik heb mn eigen mening, soms ondersteund door de info van VI en soms ook niet ligt er ma net aan of ik daar een kern van waarheid inzie

als vitesse strks echt Barca voetbal speelt zal ik daar ook echt van genieten maar ik zal het altijd jammer blijven vinden op de manier waarop, maar dat is maar mijn mening als jullie geen probleem hebben met die man vind ik dat prima

Ach, ik geloof eigenlijk niet zo in die complottheorieën over Derksen en De Gelderlander die uit rivaliteitsgevoelens zouden proberen om negatieve onwaarheden over Vitesse de wereld in te brengen. Ze zullen best gekleurd zijn, dat geloof ik wel, maar met deze column laat je het overkomen alsof er een hele politieke agenda achter zit. Daar geloof ik niet in.

Vitesse is trouwens absoluut niet de meest besproken club van Nederland. Wellicht wel de meest controversiële, maar ik vond eigenlijk dat het redelijk rustig geworden was toen het seizoen eenmaal goed op gang was. Het is niet alsof Vitesse de krantenkoppen gedomineerd heeft de afgelopen maanden; dat waren (zoals altijd) Ajax, Feyenoord, PSV en Twente. Kortom, naar mijn idee overdrijf je het allemaal nogal. Daarnaast vond ik het stukje ook niet bepaald goed geschreven (bijzonder veel taal- en spelfouten!), matig opgebouwd en ook niet echt diepgaand. Sorry, maar wat mij betreft was dit 'het' gewoon niet.

Meestal zou ik niet willen dat vitesse degradeert alleen vanwege de derby. Maar dit jaar heeft vitesse zijn naam FC Hollywood maar weer eens waargemaakt. De man die de presentatie van Jordania inleidde(schouten volgens mij??) heeft zichzelf het lachertje van de Nederlandse voetbalwereld gemaakt, net als Jordania en heel vitesse. Dat je met miljoeneninvestering nog op de 15e plek staat is toch schandalig!!? Je mocht toch op z'n minst verwachten dat Vitesse tussen plaats 8 en 12 zou eindigen?? Ik hoop nu daarom gewoon dat Vitesse degradeert omdat ik niet vind dat ze de kans krijgen om volgend jaar te ''rijpen'' en dus echt om Europees voetbal mee mogen doen. Dan moet dit maar tenkoste van de derby gaan. Verder let ik niet zo op wat ze over Vitesse zeggen, de ''plannen'' van uitbreiding heb ik meegekregen maar ik wist al dat dit onrealistisch was en de meeste mensen konden ook wel weten dat Jordania nooit van zijn leven zo'n domme investering zou doen, dat is net als dat je 3miljoen betaalt voor een speler uit de hoofdklasse en dan raar opkijkt dat hij geen bal raakt. Verder vind ik ook dat men eerder zelf iets uit moet zoeken voordat ze een club veroordelen, of uitlachen zoals dit maandag gebeurde, maar Vitessenaren moeten wat mij betreft ook niet meer raar opkijken dat dit gebeurt na weer een poging om kampioen te worden of een stabiele subtopper. Doe het op eigen krachten. Zonder Jordania waren jullie misschien ook wel gedegradeert maar wel op een respectvolle manier met ook veel eigen jeugd. Dat is beter dan hoe het nu kan gebeuren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse6-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchubertKeeper40
E. CornelisseVerdediger40
E. DasaVerdediger40
T. HájekVerdediger40
M. WittekVerdediger40
S. TronstadMiddenvelder40
Y. GbohoMiddenvelder41
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren