'Was er geen topclub gekomen, dan speelde ik nu waarschijnlijk bij PSV'

Dinsdag, 10 mei 2011 om 08:25Erik van Dam

Omwille van het Nederlands elftal houdt Mark van Bommel voorlopig nog de boot af inzake een terugkeer bij PSV. De 34-jarige middenvelder vertrok in 2005 uit het Philips Stadion en sprak toen en later meermaals de wens uit er ooit zijn rentree te maken. Punt is echter dat Van Bommel veel topwedstrijden wil blijven spelen richting Euro 2012. “Zelf voel ik nog steeds dat ik dit niveau, bij de kampioen van Italië, fysiek en mentaal aankan. De druk, de vele wedstrijden, ik wil dat gewoon zo lang mogelijk vasthouden.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Mark van Bommel zou niet top zijn op Euro 2012, als hij nu bij PSV speelde


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door KevinK)

jammer voor ons, maar wel begrijpelijk dat ie naar milaan is gegaan en ook nog wel een jaartje zal blijven. hopelijk dat ie na ek2012 alsnog komt, want een oude van bommel is beter dan het huidige middenveld !

Achja na het EK van 2012 is hij dus 36. Ben bang voor PSV dat hij Fysiek dan hard achteruit gaat en dat het hele PSV verhaal niet door zal gaan, maar we zullen zien. Hopelijk kan hij nog minstens twee jaar op topniveau mee want van Bommel kan erg belangrijk zijn voor Oranje.

10 mei 2011 om 09:56

dat hoeft niet. Kijk maar naar Giggs en Scholes, zijn ook al over de 36 heen en nog steeds goed bezig op het hoogste niveau, en je kan niet echt zien dat ze er moeite mee hebben.

10 mei 2011 om 10:12

Kijk naar hoe Cocu het deed bij Psv.

10 mei 2011 om 11:26

cocu deed heel veel op techniek en inzicht, wat veel minder energie kost dan alles op kracht strijdlust te doen. Van Bommel zou normaliter eerder versleten zijn dan cocu, en dus minder lang door kunnen.

10 mei 2011 om 11:52

En v Bommel zou het niet op techniek en inzicht kunnen? Onzin dus.

10 mei 2011 om 15:54

zou best kunnen, maar ik zie van bommel eerder in een davids scenario terugkeren dan een cocu scenario.
De speelstijl van Van Bommel acht ik niet goed genoeg om lang op oudere leeftijd op topniveau te spelen

10 mei 2011 om 18:31

Een speelstijl kan je altijd aanpassen hè, ik zie namelijk in van Bommel een speler die ideaal als spelverdeler kan functioneren en het in zich heeft om met geniale pasjes te strooien zoals Cocu dat ook kon. En daar hoeft hij fysiek echt niet in topvorm voor te zijn. Bovendien zou bij PSV dan Hutchinson er naast kunnen staan die het fysiek dan helemaal goed maakt met zijn oneindig lijkende doorzettingsvermogen.

begrijp het heel goed van Van Bommel. Mooi om te horen dat hij Oranje nog zo als prioriteit ziet en daarvoor wil werken.
ik denk dan ook dat bij PSV hij het niveau niet vast had kunnen houden. gewoon omdat zijn medespelers minder zijn, dan zak je zelf ook wat. Vind het voor Oranje dan ook erg goed dat hij nog een uitdaging aangaat op topniveau. voor heel nederland was het wel leuk geweest als er weer eens een grote naam terug kwam.

Ach hou toch op, iedereen trapt er weer in.
Iedereen moet zelf weten wat hij doet in zijn leven maar kom niet met deze bullshit.
Hij wou gewoon niet terug naar Psv maar probeert het zo te verzachten voor als hij ooit terug keert naar Nederland.

Ach, leuk dat van Bommel iedere keer weer aanhaalt dat hij graag weer één keer terug zou willen keren bij Psv. Heb er uiteraard alle begrip voor dat hij gezien de anbiedingen die er voor hem zijn, nog steeds niet terug gekeerd is in eindhoven. Maar speelde van Bronckhorst, Stekelenburg ,van der Wiel, allen basisspelers op het WK, op dt moment ook niet gewoon in de nederlandse competitie? Het EK 2012 is mijn inziens dus geen goed argument om in de zomer niet terug te keren bij Psv.

Ik zie van Bommel uiteraard heel graag terug keren bij Psv, maar helaas niet meer als hij inmiddels 36 is. Ga er dus maar van uit dat van Bommel nooit meer als speler bij PSV terug zal gaan keren.

10 mei 2011 om 10:26

Nou ik denk dat de clubleiding van Psv daar wel eens anders over zou kunnen denken. Ook als Van Bommel net onder zijn eigen top zit, dan is hij nog steeds van grote waarde voor Psv.

Volgens mij is er geen speld tussen te krijgen, bij het verhaal van Van Bommel. Hij maximaliseert voor zichzelf de kans dat hij volgend jaar top is, omdat een prijs met Oranje gewoon zijn hoogste priotiteit heeft. Dat Gio, Steek en Vd Wiel in Nederland speelden doet er niet toe. Ook voor hun geldt dat ze misschien nog wel beter waren geweest als ze bij een topclub hadden gespeeld. van Bommel creert voor zichzelf gewoon de meest optimale omstandigheden, en dat siert hem als prof.

Is ook wel logisch toch. Ik zou ook nog ''even'' bij Milan gaan spelen voordat ik zou vertrekken naar Nederland in zijn situatie. Hij kan het niveau nog makkelijk aan zo te zien, dus waarom niet? Natuurlijk heb je gezegd dat je terug gaat komen maar je hebt niet aangegeven op welke leeftijd dus degenen die lopen te zeiken dat hij nu maar even moet terug komen is onnodig. Hij is nu nog te goed voor het niveau van Psv. Ik denk dat hij nog steeds van waarde kan zijn na het EK. We zullen het zien.

Jammer voor PSV en de Eredivisie dat hij naar Milan is gegaan maarja het is wel begrijpelijk.
Toch een hoger niveau + altijd verzekerd van CL voetbal en ze kunnen hoge ogen gaan gooien.

10 mei 2011 om 10:21

Jammer inderdaad, en tel bij die redenen van jou ook nog het flinke verschil in salaris op.

Je zou ook kunnen zeggen dat wanneer hij in de nederlandse competitie speelt (en hopelijk af en toe in de CL) hij dan waarschijnlijk fitter aan het ek kan beginnen dan na een zwaar seizoen in italie.

Jammer, hoopte stiekem dat v.bommel terug zou keren bij psv volgend seizoen. Kan het wel enigzins begrijpen dat hij in Milaan wilt blijven. Alleen vind ik het raar dat hij steeds zegt dat hij terug wilt want dan moet die dat ook gewoon doen. Daad bij het woord voegen. Niet steeds de psv'er gek maken en dan niet naar onze club komen.

Ach hou toch op Mark, het was beter geweest als je gewoon je mond gehouden had. Nu krijg je weer de dingen als 'als dit of als dat'. Nee Mark, als Milan niet bij jou aanklopte dan voetbalde je wel in Engeland of iets dergelijks.

Bespaar ons jouw praatjes en kom snel terug of kom helemaal niet terug

Van de ene kant begrijp ik Mark wel, maar ik hoop dat hij de goodwill die hij zijn leven lang heeft gekregen uit eindhoven ooit nog gaat belonen met een terugkeer.
heel simpel, psv heeft nu geen geld om echt indrukwekkende spelers te halen en is voor een groot deel afhankelijk van dit soort spelers, (lees v nistelrooij). als beide heren PSV echt vooruit willen helpen en wellicht volledig uit de finaciele malaise willen tillen komen ze transfervrij naar eindhoven terug en spelen ze gewoon CL en waarschijnlijk worden ze kampioen, tevens een carriere als trainer in het verschiet.......

mark come back!!!!!

10 mei 2011 om 15:55

en zeker ook nog voor een minimumloon?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1684 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
G. RobottiUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren