Keizer zegt erelidmaatschap Ajax op: 'Het ontbreekt aan voetbalkennis'

Maandag, 9 mei 2011 om 20:23Erik van Dam • Laatste update: 20:27

Piet Keizer heeft besloten vanaf heden geen erelid meer te zijn van Ajax. De vermaarde linksbuiten, die zijn complete carrière (1960-1975) in het shirt van de Amsterdammers speelde, wil vanaf nu door het leven als 'gewoon' lid van Ajax. Dat maakt de club maandagavond bekend via de officiële kanalen. “Je mag best weten dat ik het buitengewoon betreur, dat zo'n prominente Ajacied geen erelid meer wil zijn”, geeft voorzitter Uri Coronel te kennen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door AFCA_LEEDS)

Jammer, zou het iets te maken hebben gehad met hoe het de laatste tijd er aan toeging bij Ajax? Cruijff heeft nou niet op de meest nette manier duidelijk gemaakt wat hij wil, en het heeft voor een hoop onrust gezorgd. Maar misschien heeft het daar ook wel niks mee te maken

Ik denk dat hij door gisteren een erelidmaatschap bij Twente ambieert..... Daar voetballen ze namelijk wel aanvallend.

9 mei 2011 om 20:31

Zeg jij maar niks over je club die in het begin van dit jaar op degredatie stond. Ajax staat bekend als aanvallend voetbal en gister vielen ze ook veel aan. En Twente speelt niet altijd aanvallend voetbal hoor. Die spelen op zn tukkers. soms op een Duitse manier om in de laatste minuut nog altijd scherp te zijn en het dan af te maken? noem je dat aanvallend voetbal.

9 mei 2011 om 20:35

Het ontbreekt in ieder geval aan voetbalkennis

9 mei 2011 om 20:38

Denk het ook Daarom doen we mee om de 1e plek en stonden we in de finale van de beker.

Moet je nagaan als er straks wel voetbalkennis is bij Ajax. Dan halen we de finale van de CL denk ik.

9 mei 2011 om 20:39

Dat zou me niet verbazen het is namelijk zo dat het altijd net niet is daar in Amsterdam!

9 mei 2011 om 20:40

Inderdaad, vorig jaar hebben we ook geen beker gewonnen, was het ook weer net niet he?

9 mei 2011 om 20:41

Dat was toch geen prijs volgens de meeste van jullie? Dat las ik gisteren overal op deze site...

9 mei 2011 om 20:42

Moet je even naar de prijzenkast kijken

9 mei 2011 om 20:42

Elmo jij bent gewoon Anti Ajax. En kijkt naar een Anti-ajax bril. Maar zeg maar niets, kijk maar naar de onze prijzen kast. Die is 4 maal zo groot als jouw club. Jaloezie noem ik mensen zoals jij.

9 mei 2011 om 20:44

Wat ben je toch aan het provoceren Elmo, wat wil je dat we zeggen? De beker is zeker wel een prijs die je graag wint, dat zegt iedereen. Dus ja, ook de Ajacieden.
Maar je kan toch niet ontkennen dat het kampioenschap vele malen belangrijker is dan de beker?

9 mei 2011 om 20:57

Elmo, het is heel overduidelijk dat jij gewoon reacties uitlokt. Gefeliciteerd; het lukt je. Ik zal je toch even op je plaats zetten omdat iemand waarvan zijn geboortejaar hoogstwaarschijnlijk 1981 is, zich niet zo zou moeten gedragen. Ik snap dat de regio waar jij vandaan komt het vooral moet hebben van de laagwaardige industrieen waardoor het kennis niveau rond en rondom Rotterdam iets lager ligt maar dat is nog geen reden om mensen zo expres te gaan irriteren.

Het is een vervelende situatie bij Ajax waar niemand blij mee zou moeten zijn, want ook al is het voor jou misschien nog wel lastiger te aanvaarden; Ajax is de grootste club in NL. Zowel commercieel als sportief; kijk maar naar de begroting en de prijzenkast.

Dat jij de wedstrijd van gister aankaart slaat werkelijk waar helemaal nergens op, ik neem daarbij aan dat jij het artikel niet hebt gelezen. Heb je dit wel, dan zou ik me schamen. Emoties overheersen zwaar bij jou, dit komt waarschijnlijk voort uit de situatie waarin jij je begeeft. Je bent fan van Feyenoord, daar kan je waarschijnlijk niks aan doen want je bent er mee op gegroeit. Feyenoord is al jaren van zijn troon gestoten en keert hoogstwaarschijnlijk niet snel terug, dat is treurig maar geen reden om andere clubs af te vallen. Je zou je eigen bestuur en club moeten afvallen! Zeker als 30 jarige...

9 mei 2011 om 21:03

Gefrustreerd dat Ajax in verleden, heden en toekomst een betere club is dan jouw cluppie?
Ga toch lekker genieten van je Zilveren Bal ofzo, want een eigen toernooi organiseren en vervolgens zelf winnen is een wereldprestatie en dat maakt in de wereld indruk!

9 mei 2011 om 21:18

@sandervn dat je nog serieus reageert ook snap ik niet.
Het lijkt me overduidelijk dat elmo1981:
- een nare smaak heeft overgehouden aan dit seizoen en dit op Ajax afreageert (kan ik best begrijpen als je kijkt hoe Feyenoord gepresteerd heeft).
- geen verstand van voetbal heeft en de wedstrijd gisteren hooguit alleen via teletekst heeft gevolgd.
- uit is op reacties zoals die van jou.

ON: heel jammer dat een persoon als Keizer zijn erelidmaatschap opzegt. Dit zijn toch wel de mensen die de club maken. Ben benieuwd wat de werkelijke reden is dat hij zich terugtrekt.

9 mei 2011 om 22:11

Jij hebt niet eens recht van spreken!
Wij strijden niet het eerste seizoenshelft om de degradatie.
Dus kom al helemaal geen grote mond hebben met dat Ajax geen voetbalkennis of wat dan ook, want als 1 club dat niet heeft is het Feyenoord wel.

Ik word echt schijtziek van al die mensen die Ajax probeert af te zeiken jullie zijn vast jaloers!!!!

On-topic: jammer dat hij ermee ophoudt het was een goeie voetballer en een topman, maar als hij hier zich prettig bij voelt zijn keuze.

9 mei 2011 om 22:16

Ik kan wel gewoon om je lachen ook al ben je een Feyenoorder
Prima, beetje kritisch zijn is niet verkeerd en een grap maken moet kunnen!

On:
Bizar dat Keizer zijn lidmaatschap opzegt, dat betekent dat je Ajax zijnde echt verkeerd bezig bent...

9 mei 2011 om 22:52

JA en die 29 kampioenschapen, 18 knvb bekers, 7 johan cruijf schalen, 4 champions leagues, 1europa cup 2, 1 uefa cup, 3 supercups, en 2 wereldbekers waren ook allemaal net niet.

9 mei 2011 om 23:31

Net niet?? Misschien een keer de prijzenkast van Ajax bekijken!!! Die is een keer of 3 groter dan die van jullie. En beter net niet dan nog niet in de buurt komen van net niet zoals Feyenoord.

Ontopic:
Keizer is teleurgesteld in een aantal zaken en dat mag.

10 mei 2011 om 02:44

@ Elmo1981

Bij jouw eerste reactie druipt er anders ook niet de voetbalkennis er vanaf hoor. Tjone jonge wat een niveau, dat je daar een groen randje voor krijgt.

Keizer is voelt zich meer beledigd omdat Cruijff wel een kentering terweeg kan brengen. Jammer dat hij zo denkt, want hij is natuurlijk wel een icoon die voor de club behouden moet worden maar goed als hij dat niet wilt dan houd het op.

9 mei 2011 om 20:38

Grappig dat jij dat zegt...

On: Aan de ene kant logisch, het proces (van verbeteren functies en beleid) verloopt niet zonder problemen. Er zullen vast veel verkeerde woord-wisselingen en irritaties zijn geweest in oa de ledenraad. Ik neem het hem niet kwalijk om daar afstand van te doen en over een langere termijn zullen we vast te horen krijgen wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.

Aan de andere kant vind ik dit een beslissing die je niet zomaar doet (als echte ajacied) en een beetje een laffe manier van je emoties uitspreken.

9 mei 2011 om 21:02

Laf??? Je ere lidmaatschap opzeggen laf vinden? Vind jij uist heel dapper. Blijkaar zit hij dicht bij het vuur en weet waar hij het over heeft anders zeg je niet zomaar je ere lid maatschap op. Hiermee maakt hij een statement. Voor de goede orde hij blijft wel lid van de ledenraad.

10 mei 2011 om 01:56

Zoals ik aangeef weet ik niet hoe het er aan toe is gegaan en wat zijn beweegredenen zijn.

Als hij met een/het beleid niet eens is, kan je dat op vele manieren onder woorden brengen. Het opzeggen van je ere lidmaatschap, iets waar je trots op mag zijn aangezien de club jouw dat gunt, is een beweging die goed overwogen moet worden. Of dit het slimste is valt te betwijfelen, aangezien het wel een erg extreme manier is. Je moet bedenken dat je op een bepaalde manier wel afstand neemt van de club, aangezien je een toekenning naast je neer legt.

9 mei 2011 om 21:23

Ik voel me toch even geroepen al jouw citaten onderuit te halen. Hier komen ze:

1. Ik denk dat hij door gisteren een erelidmaatschap bij twente ambieert..... Daar voetballen ze namelijk wel aanvallend.

twente voetbalt totaal niet aanvallend. Ik vind het helemaal niks, objectief bekeken natuurlijk. Flitsend aanvalsspel zul je daar niet snel zijn. Een voorzetje vanaf de zijkant die wordt binnen geknikt. Prima voor het resultaat, heeft ze ver gebracht, maar meer ook niet. Amusementswaarde is onder 0.

2. Het ontbreekt in ieder geval aan voetbalkennis

Het feit dat jij mensen als Cruijff, Jonk, Berkgkamp, De Boer etc etc etc niet op waarde weet te schatten zegt al genoeg. Er is dan ook niemand die verwacht dat jij van deze mensen de kennis/kunde op waarde weet te schatten, kun je zelf ook niks aan doen.

3. Dat zou me niet verbazen het is namelijk zo dat het altijd net niet is daar in Amsterdam!

Neem eens een kijkje in het Ajax-museum. Kun je gelijk een paar dagen vrijhouden als je echt alle prijzen wilt zien. Net niet slaat dus wederom op niks.

4. Dat was toch geen prijs volgens de meeste van jullie? Dat las ik gisteren overal op deze site...

De beker is inderdaad geen prijs nee. Leuk als je hem sporadisch wint, maar na 19x heb je het wel een beetje gezien, vooral na 4x in de laatste 10 jaar! Daarbij hebben we vorig jaar geen finale van de beker gehad, dat was meer een voetballes voor Feyenoord. Dan gaat de waarde van zo'n beker toch wel zwaar omlaag, erg jammer. Enige vorm van weerstand was leuk geweest vorig jaar.

9 mei 2011 om 21:54

Het klopt dat we vorig seizoen inderdaad geen finale hebben gehad, maar dankzij de druk uit Amsterdam en randdebielen (afca) een trieste tweeluik. Zo jammer, want het had één groot voetbalfeest moeten worden. Helaas is dat tot op heden en weet ik veel hoever in de toekomst niet meer mogelijk.

Dan mag ik uit jouw woorden opmaken dat je de schaal al helemaal niet meer wilt winnen. Dat zou de 30x worden en de 2e of 3e in de afgelopen 10 jaar. Nee bah, dat heb je dan wel een beetje gezien. Daarbij heeft ajax dit seizoen 2x makkelijk van de aartsvijand gewonnen, dus de waarde van de schaal is wel zwaar omlaag gegaan dit seizoen. Nee, laat Twente deze schaal voor de 3x maar winnen.

Verder is het leuk dat jullie museum uitpulkt van de prijzen dankzij het zogenaamde totaalvoetbal. Feit blijft dat Feyenoord Nederland op de voetbalkaart heeft gezet door als eerste club de Europese hoofdprijs alsmede de wereldbeker te winnen. En waarschijnlijk (geen feit want jij nog ik kan de toekomst voorspelen) de laatste Nederlandse club die een Europse beker heeft gewonnen.

Als Twente niet aanvallend voetbalt met een amusementwaarde van 0. Is het spel van ajax dan -1 of zelfs lager? Ik vond ajax gisteren verbazend goed voor de dag komen. Zo ook een keer in en tegen Milan, helaas altijd tegen Feyenoord, maar verder was het voetbal dit seizoen vaak niet om aan te zien. Misschien is dat wel de reden van Keizer om het erelidmaatschap op te zeggen?

9 mei 2011 om 23:36

Dankzij de druk uit amsterdam en randdebielen? Het was jullie burgervader die geen Ajacieden in De Kuip toe wilde laten dus kom niet met die onzin aanpraten. Want de Kuip is in deze wedstrijd een neutraal stadion dus de Ajaxsupporters hadden net zoveel recht om daar te zijn als de Feyenoordsupporters. Wanneer de bekerfinale in de Arena gespeeld zou worden en Feyenoordsupporters niet mochten komen dan zou alles wat Feyenoord een warm hart toedraagt ook op zijn achterste benen staan dus hou je zielige post alsjeblieft voor je.

9 mei 2011 om 23:58

pfff, het is toch wel triest dat zo'n reactie een groen randje krijgt.
het is alleen maar bedoeld om te sarren en te provoceren, heb je niks beters te doen ofzo?
ga iets doen met je leven zou ik zeggen...

10 mei 2011 om 00:45

@elmo1981
Ongelovelijk dat je als Feyenoord supporter zoiets durft te zeggen, het was lang nog maar de vraag of jullie clubje nog wel in de Eredevisie zou spelen volgend jaar.

Dit is natuurlijk niet meer dan logisch en zat er al langer aan te komen. Het heeft natuurlijk niks te maken met de Cruijff-revolutie, ook dat spreekt voor zich. Hij vindt gewoon dat in de ledenraad nog te veel mensen zitten zonder voetbalkennis, een voor zichzelf sprekend feit wat al langer bekend is. Mede daarom ook is het goed dat Cruijff er stukje bij beetje mensen neer zet die dit wel hebben.

9 mei 2011 om 20:47

Ja, want jij zag natuurlijk allang aankomen dat Keizer zijn erelidmaatschap op zou zeggen. Zo'n volstrekt logische actie van Piet, het is natuurlijk ontzettend dom van andere 'voetbalzoners' dat ze dit niet voorspeld hadden.

9 mei 2011 om 21:04

Typisch gevalletje van mosterd na de maaltijd! Maar ja E4L zit er wel eens vaker naast, is niet erg. Wijsheid komt de jaren zullen we maar zeggen.

Jammer voor Ajax dat zulke iconen zo'n statement maken. Er is daar dus echt wel iets aan de hand.

9 mei 2011 om 21:17

@expert4life

Hij heeft tegen VI wel degelijk verklaard dat de manier waarop Cruyff en consorten dit hebben gedaan één van de redenen is voor zijn beslissing. Dat heeft hij overigens al eens eerder verklaard, daags na het vertrek van het bestuur.

9 mei 2011 om 21:37

Expert4life,
Als je je wat beter had verdiept in de geschiedenis van Piet Keizer, dan had je geweten dat hij de manier waarop Cruijff samen met de Telegraaf een revolutie ontketent niet zijn goedkeuring heeft. Sterker nog, Keizer vindt het helemaal niets. Verkeerde mensen willen graag een graantje meepikken, de zaakwaarnemer van Cruijff. Ook een aantal oud-voetballers is nu plotseling haantje de voorste, hoewel ze jarenlang niet in de Arena zijn geweest. Bovendien is hij van mening dat er ervaring moet zijn in het technische gedeelte van de club, dus niet alleen maar bouwen op jonkies. Plus het feit dat het neersabelen van mensen niet Piet Keizer eigen is!
Het zou beter zijn als je je eens wat meer gaat opstellen als expert, niet als een krompratende aandachttrekker!

9 mei 2011 om 21:46

Dus? Wat is je punt? Dat is toch allemaal al maanden lang bekend. Het is dan dus toch logisch dat hij afstand doet van zijn erelidmaatschap. Ik zie het hele probleem niet. Zag dit al van veraf aankomen.

Is misschien handig als je van te voren even je reactie na leest en je af vraagt: voegt dit wel iets toe? Of staat dit allemaal al op internet?

Leuk dat je me hier even te kakken probeert te zetten, maar net als je voorgangers is ook jouw reactie werkelijk kansloos.

9 mei 2011 om 22:10

Expert4life,
Ik zal het duidelijk opschrijven, opdat jij voor het eerst in een discussie op de inhoud zal ingaan in plaats van mooie, ontwijkende redenaties zult gebruiken.
Ik citeer(voor de duidelijkheid: Jou!):
''het heeft natuurlijk niks te maken met de Cruijff-revolutie, ook dat spreekt voor zich.''
Dan citeer ik Keizer: ''daarnaast vraag ik me af waar Johan Cruijff precies op uit is met zijn revolutie'', aldus Keizer. ''gaat het Johan om de macht of is hij bezig met het clubbelang? Dat laatste zou voorop moeten staan.''
Kijk, op dit moment zal jij altijd nog kunnen zeggen: ''hier staat niet letterlijk dat Keizer het ere-lidmaatschap van zich afgooit door de 'fluwelen' revolutie.''
Behalve dat jij zelf ook wel weet dat hij dat hier wel meebedoelt, heb je juridisch een punt.

Daarom vervolg ik mijn uitstekende aaneenschakeling van waarheden. Had je namelijk verder gezocht op internet of op tv. Dan weet je dat Keizer ook had gezegd: ''ik heb het ere-lidmaatschap opgezegd, onder andere door de fluwelen revolutie''. Hieruit valt te concluderen dat het eerste citaat van jou onwaar is. Oftewel, het haalt heel het stuk van jou onderuit.

9 mei 2011 om 22:27

Hahahaha, wederom kansloos. Ik zal er voor jou speciaal inhoudelijk op ingaan.

''ik heb het ere-lidmaatschap opgezegd, onder andere door de fluwelen revolutie''

Als jij een volger bent van Studio Ajax, en dat ben jij natuurlijk, dan weet je dat Cruijff en Keizer op 1 lijn zitten wat betreft de denkwijze over de club. Over de manier waarop hij met mensen om gaat heeft Keizer openlijk zijn twijfels uitgesproken, want natuurlijk niet wijst dat dit een oorzaak is van het opzeggen van zijn erelidmaatschap! Logisch natuurlijk.

9 mei 2011 om 22:47

Je hebt nergens, maar dan ook echt nergens, het citaat van Keizer in mijn stuk neergehaald, iets dat ook onmogelijk is. Wat overigens wel cruciaal is een debat, wil je het winnen. Keizer heeft zelf letterlijk gezegd dat hij onder andere is opgestapt vanwege de fluwelen revolutie. Zonder hierop in te gaan, je nederlaag te erkennen en mij hartelijk te bedanken, probeer je je foute conclusies goed te praten. Dit getuigt van Ajax-onwaardig gedrag: inhoudelijk een nul, respectloos en het tentoonspreiden tot verdedigens aan toe van onwaarheden! Ik denk dan ook dat je mij meer kan vergelijken met een visionair, een grondlegger van zuiverheid zowel in de discussie als op kentheoretisch gebied.
Daarom zal ik ook nog verder ingaan op jouw 'betoog'. Ik ben geen trouwe volger van Studio Ajax, omdat ik altijd op de terugweg naar huis als het wordt uitgezonden en ik het vaak een inhoudsloos programma(wat voor jou dus) vind. Deze aflevering heb ik toevalligerwijs wel gezien. Als je goed had gekeken, dan had je geweten dat Keizer het in grote lijnen eens is met Cruijff(dit heb ik niet meer dan beaamd). Maar de manier waarop Cruijff de fluwelen revolutie heeft opgestart, niet de manier is om Ajax te helpen. En dat hij(in een later stadium) onder andere vanwege dit is opgestapt!!!(let op= feit, dit haalt jouw eerste stuk neer, onomstotelijk) Bovendien is hij niet blij met veel van de mensen die meelopen met Cruijff. Ten slotte, Keizer vindt Jonk en Bergkamp te onervaren om aan hen de boogde functies, leidinggevende jeugd en scouting, te geven.

9 mei 2011 om 23:21

Jij smeekt wel heel erg om je gelijk? Dat is toch indirect je meerdere erkennen?

Gelijk ga je op dit gebied nooit krijgen. In je stuk staat werkelijk niks nieuws, de toegevoegde waarde ontgaat me volledig en als ik van die inkoppertjes wil dan open ik zelf wel de Ajax-sites. Leer eens een mening hebben! Daar is dit forum voor, gooi er eens wat lekkere argumenten in! Daar ben ik benieuwd naar. Al dat geneuzel van jou ken ik onderhand wel en staat op 10 verschillende Ajax-sites.

Jij zult het waarschijnlijk weer zien als een reactie waarop ik inhoudelijk niet in ga. Ik heb in mijn vorige stuk al duidelijk gemaakt waar je staat, daar zal het ook altijd bij blijven.

9 mei 2011 om 23:38

Op welke oud-voetballers doel je?

9 mei 2011 om 23:47

Oke, ik had dus gelijk. Lafheid voert de boventoon, jammer.
Het ging in deze discussie om jouw mening, die gestaafd was op een leugen. Door die leugen aan te tonen heb ik jouw mening onderuit geknald.
Trouwens erg tegenstrijdig: Enerzijds verwijt je me(onterecht) dat ik geen mening heb, anderzijds zul je me geen gelijk geven op 'dit gebied'. Waar zou je mij geen gelijk in kunnen geven indien ik geen mening heb?
De stelling van jou blijft staan: Keizer heeft zijn ere-lidmaatschap niet opgezegd vanwege de 'fluwelen revolutie'. Het citaat van Keizer dat dit ontkracht, blijft ook staan. Oftewel, Zilva48-expert4life 1-0. Als je trouwens nog verder wilt leren van een klasbak als ik, kun je me altijd lief vragen wat deze uitkomst(dan Keizer oa weg is door Cruijff) nu betekent. Dit kun jij zeker wel gebruiken, een visinair als gids!
(smeken om je gelijk is iets anders dan iemand alle hoeken van het discussieveld te laten zien)

10 mei 2011 om 03:30

Beste Zilva,

het is grootmoedig om een leugen onderuit te willen halen of wat dan ook, maar heb dan eerst zelf je feiten op een rijtje...

Waar heb jij jouw quote van Piet Keizer vandaan, als ik vragen mag? En dan bedoel ik dus deze: ''ik heb het ere-lidmaatschap opgezegd, onder andere door de fluwelen revolutie''. Er is namelijk nergens een direct verband te vinden voor zijn opzegging en het beleid van Cruijff, sterker nog, hij doet het af als ''de ontwikkelingen van de afgelopen weken'' en slechte ervaringen met de ledenraad in die wekend. Dit kan toch van alles betekenen, hij zegt niet ik heb slechte ervaringen met Cruijff? Ik doe het af als een schreeuw om aandacht en wel hierom:

De reden dat Piet nu zijn erelidmaatschap inlevert is omdat Johan meer publiciteit, macht en mensen voor zich wint dat Pietje en dat kan de Keizer natuurlijk niet verkroppen. Dan verkondigd Johan Cruijff een plan klaar te hebben liggen voor Ajax, dus komt meneer Keizer er ook even tussendoor met zijn ''plannen'' waar hij verder nooit echt over heeft gerept.

Er werdt hem een kans geboden om mee te praten over het te voeren beleid via het klankbord groep, wat dus naar blijkt heel veel invloed heeft gehad, maar hij wou dit ook niet. Indertijd kreeg hij nog geen bevredigende antwoorden van de betreffende commissie, maar heeft naar eigen zeggen dus ook alleen vragen gesteld, zelf niets van zijn eigen plan voor ajax naar voren geschoven... Waarom niet vraag je je dan af? Allicht gewoon een roep om aandacht...

Dan even heel kort maar over de jeugdopleiding en scouting, waar Bergkamp en Jonk te onervaren zouden zijn. Mijn argument tegen Piet Keizer zou zijn: ''bergkamp heeft jarenlang met een van de grootste de talenten-meesters samen gewerkt in en heeft hier ook zeker wat van opgepikt, anders haal je niet zo snel als hij je trainersdiploma. Enige heikele punt kan zijn de warme vriendschap die hij heeft met diezelfde grote talenten-meester. Wim Jonk daarentegen is al bezig om spelers individueel beter te maken, hij weet dus weldegelijk wat een speler nodig heeft om de top te bereiken en allicht ook of een speler de potentie heeft om diezelfde top te bereiken. Waarom zou hij dus niet als hoofdscouting aan de slag kunnen? Heeft trouwens ook een zeer bekende kop en is vaak overal wel een graag geziene gast (ook handig als je dus zelf ook gaat scouten natuurlijk).''

Dan ook even over ''de goedkeuring'' door Piet Keizer over het beleid gevoerd door Johan Cruijff in de laatste maanden. Ik vraag mij alleen af, als hij er zo op tegen was, waarom heeft hij Cruijff niet zelf (privé, in de luwte) tot de orde/tot bedaren gemaand, maar alleen aandacht gezocht via de media?

Piet Keizer wordt door velen al niet meer serieus genomen, al een langere tijd eigenlijk niet. Dit is best wel jammer, want ik geloof dat Piet een goede voetbal filosofie erop nahoudt, maar dan moet je niet overal maar voor terugdeinsen en er wel steeds tegenaan willen pissen wanneer je aandacht te kort komt...

10 mei 2011 om 08:56

Nee, je hebt totaal geen mening. Je haalt wat citaten van internet die je zelf aanpast, dat is toch geen eigen mening? Dat is gewoon kansloos. Ik geef je in de aangepaste citaten dan ook geen gelijk nee. De tegenstrijdigheid waar jij op doelt ontgaat me volledig.

Lees hierboven het stuk van Analyse maar, dat bespaart mij weer een hoop typwerk.

Raar, heb hem laatste weken vaak op de toekomst zien lopen. Had juist verwacht dat hij ook een vinger in de pap zou krijgen.

Want Ajax speelt echt zwaar op de verdedeging.. (ahum)

On: Snap niet waarom hij niet even gezellig met johan afspreekt om te vragen wat ie van plan is, zover ik weet hebben die gasten geen ruzie ofzo toch...

En als hij mensen met voetbalkennis wilt waarom blijft hij dan niet..

Maargoed hij zal ze redenen er voor hebben..

Zonde dat zo een groot icoon het blijkbaar niet ziet zitten in de hervormingen die aanstaande zijn. Ik dacht altijd dat hij op één lijn stond met Cruijff.

Ik vind het wel slap om te zeggen dat er een gebrek is aan ervaring en dan zelf opstappen, op zo'n manier wordt dat gebrek toch juist alleen maar groter?

Neem het hem nog steeds kwalijk dat ie niet wilde dat Ajax Huntelaar zou kopen. Dat kon een blinde nog zien dat dat juist een fantastische aankoop was.

Het woord Erelid zijn zegt het al, een club eert je. In goede en slechte tijden ben je Erelid. Het is niet iets waar je nee tegen zegt of gaat zeggen. Ik begrijp deze bizarre gedachtenkronkel van dhr Keizer dan ook niet.

Ik denk dat hij gekrenkt is, dat hij zich te goed voelt en vindt dat hij te weinig aandacht gekregen heeft in de 'fluwelen' revolutie. Kritiek op Johan Cruijff hebben is één ding, maar ik denk dat hij vindt dat Johan Cruijff dit niet doet voor de club maar voor Johan Cruijff. Maar daar zit de fout, hij denkt dat Johan Cruijff doet wat hij zelf zou doen. Aandacht opeisen.

Ik zeg geen Erelid, onthef die man van sowieso ook maar één stoeltje tijdens welke wedstrijd dan ook.

Doet ie slim. Even de zaak op scherp zetten voor zondag.

Tja, het zegt me weinig. Keizer heeft voor Ajax vroeger veel betekent, maar als we ieder erelid tevreden moeten houden dan kan je net zo goed stoppen als voetbalclub. Als hij er geen zin meer in heeft moet Piet er mee stoppen. Ajax is een grote club en als we met iedereen rekening mee moeten houden dan kan je gewoonweg geen normale voetbalclub leiden.

Het is altijd jammer als een groot icoon uit de club geschiedenis zijn erelidmaatschap opzegt. Maakt niet uit wie het is, wat de reden van de opzegging is. Het doet toch altijd pijn.

Normaal zou ik zeggen dat de club zich dit meteen zou moeten aanrekenen. Toch doe ik dat in dit geval niet. In dit stukje worden er door Keizer namelijk drie redenen gegeven voor de opzegging van zijn erelidmaatschap.

De eerste reden is dat het ontbreken van voetbal kennis in de ledenraad. Helaas voor meneer keizer kan de stichting ajax (niet de NV) niet op ieder moment alle leden van de ledenraad vervangen. Dit kan alleen tijdens de ledenraad verkiezingen. Deze zijn net geweest en tijdens iedere verkiezing komen alleen maar een gedeelde van de plekken vrij. Om op een democratische manier de gehele ledenraad te vervangen moet er gewacht worden op de komende ledenraad verkiezingen. Of, er moet een algehele ledenvergadering komen. Tijdens deze vergadering kan de ledenraad weg worden gestuurd. Het enige probleem is dat dan een forse meerderheid 66% of 75% tegen de huidige ledenraad moet stemmen. Deze kans is praktische gezien onmogelijk.

De tweede reden is dat meneer keizer niet weet of Cruijff uit eigen belang handelt of dat hij in het belang van Ajax handelt. Dit weet niemand behalve Cruijff. De uitkomst van deze vraag laat op zich wachten en zullen we pas over een paar jaar kunnen beantwoorden. Hier kan dus ook de leiding van Ajax niets aan doen. Zij waren over het algemeen tegen de komst van Cruijff.

De laatste reden is dat hij niet langer in één adem genoemd wil worden met sommige andere ereleden.

Hier kan de ajax directie ook weinig aan doen. Je kan moeilijk een paar mensen hun erelid afpakken om met alle respect meneer keizer tevreden te stellen.

Natuurlijk weet ik dat meneer Keizer nergens uithaalt. De reden van opzegging is niet de schuld van de huidige of komende Ajax directie. Het zijn verschillende factoren. Het enige wat ik vind is dat Keizer zijn eisen een beetje onredelijk zijn. Hij eist op de hoogte gesteld te worden van dingen die nog geen eens beslist zijn. Er word nog naar van alles gezocht. Maar in deze keuzes heeft hij geen vertrouwen omdat de ledenraad geen voetbal kennis heeft. zoals ik hier boven uitlegt is deze eis onredelijk, het is namelijk onmogelijk om de ledenraad een shot voetbalkennis tegeven. Hoe graag men dat ook wil.

Maar goed. Het is zijn keuze en deze keuze zal ik respecteren.

Keizer zal wel gelijk hebben maar hij komt mij altijd nogal verbitterd over. Je ziet m ook nergens verschijnen in praatprogramma's oid. En elke foto die je ziet lijkt hij wel een alcoholist zonder familie en vrienden. Is hij ooit weleens positief geweest?

Nou Boys van Ajax, als ik voetbal international zo hoor, is het niet wat , en wordt het ook niet meer wat
met de jongens van Ajax

9 mei 2011 om 23:40

Gelukkig zit VI er 9,5 van de 10x naast en hoef je je daar dus niet druk om te maken wat daar vermeld word.

Ik zie dit toch een beetje als een verlies voor het kamp Cruijff. Keizer zegt zijn erelidmaatschap op. Tel daarbij op dat een typische Van Gaal denker als Ronald de Boer staat te springen om een jeugdteam onder zijn hoede te nemen en er tekent zich een fors verlies voor kamp Cruijff af.

Dit is voor Cruijff denk ik toch wel kritiek vanuit een hoek waaruit hij het niet verwacht had , als je tussen de regels doorleest kan je concluderen dat Keizer het niet eens is met de manier hoe Cruijff uiteindelijk zijn zin er doorheen heeft gedrukt en dat hij misschien ook wel vind dat Cruijff zijn ideeën inhoudelijk zeer goed zijn maar dat hij niet rekening houd dat het een bedrijf is een NV en niet meer zo als vroeger echt een club.

Ik begrijp wel dat Keizer niet in een adem genoemd wil worden met bijvoorbeeld Coronel na wat die allemaal naar buiten heeft gebracht en met wat voor woorden , hij is ook teleurgesteld in Cruijff lijkt het , de manier waarop hij gehandeld heeft vind Keizer niet netjes en dat is natuurlijk ook zo. Coronel vind ik een uitermate nette man en zulke teksten vind ik eigenlijk niet bij hem passen en Cruijff zal dit ook niet netjes hebben gespeeld en er zullen ook wel dingen van zijn kant gezegt zijn die niet kunnen.

Johan Cruijff, Sjaak Swart, Uri Coronel, Michael van Praag, Arie van Os, Wim Schoevaart, Hennie Henrichs, André Kraan en Rob Been senior , dit zijn de ereleden die nu nog over zijn , het kan ook aan mij liggen maar horen er bij een voetbalclub als erelid niet vooral voetballers in dat rijtje thuis ? Met alle respect maar een van Os ,henrichs en Kraan hebben Ajax toch niet aan successen geholpen net zoals Swart en Cruijff , dat zijn bestuurders en daar word toch van verwacht dat ze hun taken naar behoren uitvoeren , Schoevaart is dan een ander verhaal die heeft voor Ajax dingen bewaard die van onschatbare waarde zijn voor de geschiedenis en Coronel is al heel lang verbonden aan de club en heeft daardoor ook zijn stempel op het moderne Ajax gedrukt van Praag eigenlijk idem.

Van Basten , van Gaal o.a , mensen die echt iets hebben neergezet bij Ajax en die echt heel belangrijk zijn geweest voor de geschiedenis , dat soort mensen horen erelid te zijn van een voetbalclub en geen bestuurders , in mijn ogen horen ereleden van een club of voetballers te zijn of mensen die zoals Schoevaart heel hun leven hebben gewijd aan Ajax en van onschatbare waarde daardoor zijn.

Ik snap Keizer niet Vooral de timing is raar - nu krijgt hij even aandacht, maar als Ajax komend weekend wint maalt niemand om dit symbolisch zo zware gebaar van Keizer. Kruit is verschoten, hij is dan echt uitgepraat. Wat wil hij bereiken, hoopt hij nu dat Twente kampioen wordt zodat hij zijn gelijk kan halen achteraf? En wat win je dan? Had hij hetzelfde niet kunnen roepen met behoud van zijn erelidmaatschp? Het komt zo zinloos over...

Ik denk zelf dat het gewoon overduidelijk dat hij weg gaat om een tactische overstap naar FC Twente te maken. Dit omdat FC Twente eigenlijk al datgene is, wat Ajax vroeger was. Ajax gaat langzamerhand richting Feyenoord op. De eeuwige net niet club. Enkel arrogante fans en voetballers, bakken er nu onderhand al jaren he-le-maal niks meer van. Keizer doet hier goed aan.

9 mei 2011 om 23:04

Oh zit dat zo. Dus het gaat even niet goed en dan vind jij dat je je lidmaatschap op moet zeggen. Voor wie was jij toen AC milan degradeerde?

Twente is wat Ajax vroeger was?? Dus Twente heeft de CL gewonnen en de wereld titel? Shit, dat heb ik even gemist. Sorry.

Ze bakken al jaren he-le-maal niets? Klopt vooral toen we meer dan 100 goals scoorde en op doelsaldo de titel niet binnen hebben gehaald en elk seizoen voor de titel spelen. Echt niet normaal meer hoe slecht Ajax al jaaaaaren presteert.

Ajax gaat langzaamerhand richting Feyenoord? Wij zoeken nog havenarbeiders om onze club te sponsoren en wij vragen alle supporters om 100 euro te doneren, zodat we toch iets kunnen doen. Ik hoop maar dat we niet weer voor degradatie strijden in de eerste helft van de competitie.

Ik hoop dat ik snel al die jaren die ik gemist heb kennelijk, snel weer terug krijg. Maar met jouw post blijf ik gelukkig op de hoogte van de actuele voetbalzaken.

Bedankt Mila Nesta.

9 mei 2011 om 23:43

Richting Feyenoord op?? Is Ajax de laatste 5 jaar ook lager dan positie 7 geeindigd? Heeft Ajax ook een schuld van 50 miljoen? Of is Ajax de laatste 5 jaar 2x net geen kampioen geworden (misschien 3 deze keer) en de rest in de top 3 en hebben we een eigen vermogen van 60 miljoen en sluiten we dit boekjaar af met een grote winst???

Arrogante fans en voetballers mag je ook uitleggen want als er hier 1 supportergroep arrogant is dan zijn het de Twentenaren wel die de rol van de Psv'ers en AZ supporters over hebben genomen die hier 5 jaar lang de grootste mond hadden.

Dus kom met kloppende argumenten en dus feiten en zeg anders gewoon niks want volgens mij is Milan dit seizoen ook pas weer voor het eerst sinds 2004 kampioen geworden (ook laatste keer dat Ajax kampioen was) en hebben ze dat ook alleen maar te danken omdat Inter zwaar ondermaats presteren.

10 mei 2011 om 02:42

Vermakelijk dat je het paradox in je post zelf niet hebt opgemerkt.
Je begint over de arrogantie van fans en voetballers van Ajax, maar pleit daarvoor dat FC Twente nu al datgene is wat Ajax (in de zin van topclub) vroeger was. Over arrogantie gesproken..

De eeuwige net niet club?
Ik geef je volkomen gelijk! 29 titels, 4 CL bekers.. pff inderdaad! Daar kunnen ze echt niet aan Twente tippen.

Het is vrij tragisch, FC Twente stelt eindelijk iets in Nederland voor. In plaats van een beetje trots te zijn op de positieve concurrentie in de Eredivisie, gaan sommigen zich als provocatieve koekenbakkers gedragen.

10 mei 2011 om 03:15

@ Milanesta

Hahhaha ja natuurlijk hij zal een overstap naar Twente maken.
In je dromen kerel, dat mocht je willen.

'' Dit omdat FC Twente eigenlijk al datgene is, wat Ajax vroeger was ''

Hoe kan je dit nou met droge ogen beweren ?

Erelijst:

Landskampioen: 1918, 1919, 1931, 1932, 1934, 1937, 1939, 1947, 1957, 1960, 1966, 1967, 1968, 1970, 1972, 1973, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1985, 1990, 1994, 1995, 1996, 1998, 2002, 2004

Europa Cup voor landskampioenen / Champions League (vanaf 1956): 1971, 1972, 1973, 1995

Europa Cup voor bekerwinnaars: 1987

Uefa Cup (vanaf 1960): 1992

Europese Supercup (vanaf 1972): 1972, 1973, 1995

Wereldbeker (vanaf 1960): 1972, 1995

(k)nvb-beker: 1917, 1943, 1961, 1967, 1970, 1971, 1972, 1979, 1983, 1986, 1987, 1993, 1998, 1999, 2002, 2006, 2007, 2010

Nederlandse Supercup: 1993, 1994, 1995, 2002, 2005, 2006, 2007

Afdelingskampioen Eerste Klasse: 1918, 1919, 1921, 1927, 1928, 1930, 1931, 1932, 1934, 1935, 1936, 1937, 1939, 1946, 1947, 1950, 1952

Intertoto: 1962

Ik geloof niet dat Twente dezelfde cijfers kan overleggen of wel ?
Die titels heb je zeker gewonnen op je Playsation/x-box 360

Ajax gaat dezelfde kant op als Feyenoord ?
Man man jij hebt er echt geen verstand van.
Als je niks zinnigs te melden heb zeg dan niks.
Hoe verzin je het om zo'n reactie te posten hahahaha.

Tot op zekere hoogte kan ik hem wel volgen.
Ik snap zijn punt dat hij wilt dat er nog meer voetbal in de ledenraad komt en ik weet dat hij zich toch wel een beetje beledigd voelt omdat er na zijn rapport niet is om gekeken.

Wat ik dus niet snap is zijn kritiek op Cruijff.
Een paar weken geleden in Studio Ajax ( nee niet Studio Voetbal voor de lolbroeken onder ons ) bij AT5 nam hij het juist op voor Cruijff en veegde hij de vloer aan met Ivo Niehe. Niet alleen Ivo moest eraan geloven, maar iedereen die maar goedkoop en achterhaalde kritiek had op Cruijff.
Daarnaast gaf hij toen ook aan dat de leiding van Ajax moest luisteren naar Cruijff.
Ik vraag me serieus af of hij dit letterlijk zo gezegd heeft.

Ik volg de ontwikkelingen van mijn cluppie vanuit het verre oosten maar ga kijken wanneer ik ook maar effe kan. Dit terzijde; wat heeft Piet eigenlijk toegevoegd aan Ajax de laatste tijd? Hij bromt altijd negatief en vroeger was het allemaal beter. Nu er eindelijk iets positiefs (hopen we allen) staat te gebeuren, stapt hij op als erelid. Dit riekt naar aandacht vragerij. In de zin van: Johan, ik leef ook nog en je vergeet mij erbij te betrekken. Als Johan en Keje etc slim zijn, laten ze Piet lekker lopen en geven ze hem nog een warm plaatsje op de tribune. Dat heeft hij wel verdiend.

Dit zal voor de blinde Cruijff volgers toch vreemd zijn, ik vind het volstrekt logisch, als je ziet hoe Cruijff het aangepakt heeft. Hij heeft dit bestuur afgezet via de media en daar zit het fout, daar zit de kronkel. Daarnaast wilt Cruijff mensen ontslaan zoals olde riekerink zonder hem te hebben gesproken dat terwijl Cruijff de voorgaande jaren niet de verantwoordelijkheid wou nemen laat staan aanwezig was in de arena.

Een revolutie doe je binnenskamers, dat je dan na goed overleg een van den Boog laat vertrekken, oke. Alhoewel ik zeker weet, dat als er constructief te werk was gegaan, dat dat niet nodig was. En daarnaast springen er nu allerlei mensen zonder voetbalkennis het gat in, daarom is het ook zo slecht dat Cruijff telkens in barcelona zit, vanuit daar kun je niet zien wat er binnenskamers gebeurd. Als je echt ajax er bovenop wilt helpen moet je momenteel dagelijks aanwezig zijn, full time dus!

Het zal wel ontkracht worden door blinde Cruijff volgers, maar ajax doet nog steeds een stap achteruit. Met alle bombarie is nu het bestuur opgestapt en nu? We hebben nog steeds geen directie, Rvc, bestuur helemaal niks, Cruijff wil niet in het Rvc, hij zegt van wel maar waarom is dit dan nog niet gebeurd? Hij wilt toch alles zo snel mogelijk doorvoeren maar pakt zelf op dit moment niet door, kortom hij gaat gewoon zijn verantwoordelijk niet nemen. Dan komt er straks een type van den Boog (daaronder schaar ik van Duijvenbode, Molenaar en Overmars ook alledrie onervaren) en gaan we gewoon weer van onderaf aan fouten maken en gaan we weer lekker opnieuw bouwen, zeer slecht voor ajax.

De directie etc. wordt gevormd door een commisie, daarin zit ene Been jr. en nog een paar onbekenden zegt mij geen drol.

10 mei 2011 om 14:11

@ Stanafca

Wil het al vlotten met de oprichting van de fanclub van Coronel en van der Boog ?
Al zou ik Cruijff blind volgen, dan doe ik dat liever dan Rik van den Boog blindelings volgen. Maar dit is inderdaad voor een groot deel niet echt te begrijpen. Dan met name de kritiek en het wantrouwen wat er opeens is naar Cruijff toe.

Een paar weken geleden in Studio Ajax ( nee, niet Studio Voetbal voor de lolbroeken onder ons ) bij AT5 nam hij het juist op voor Cruijff en veegde hij de vloer aan met Ivo Niehe. Niet alleen Ivo moest eraan geloven, maar iedereen die maar goedkoop en achterhaalde kritiek had op Cruijff. In die catogorie val jij ook. Hij stoorde zich daar mateloos aan, daarom schoof hij onaangekondigd aan.

Jouw grote helden van denk Boog en Coronel moesten er ook aan geloven, zijn boodschap aan hun was dat ze er verstandig aan deden naar Cruijff te luisteren en hem zijn gang te laten gaan.
Daarnaast liet hij ook duidelijk merken dat hij het niet op alle punten met Cruijff eens was, maar dat hij hem wel volledig steunde.
Geloof je me niet dan moet je bij AT5 de afleveringen maar nakijken, die uitzending was niet langer dan anderhalve maand geleden.
Dus ja, ik sta hier van op te kijken en vraag me dus af wat er in die tussen tijds gebeurd is.

Verder word ik een beetje moe van je propaganda voor van den Boog en co. Je slaat de plank volledig mis en met name in jouw een-na-laatste alinea.
Je loopt daar te verkondigen dat het Cruijff zijn schuld is dat er nog geen nieuwe directie is.

A- Al had de directie en het bestuur gewoon mee gewerkt was er niks aan de geweest.

B- Het huidige bestuur en directie zitten er nog todat er vervangers zijn.

C- Daar gaan een aantal tijdrovende procedures aan vooraf, dat is statutair vastgelegd en normaal voor een N.v. Het waren jouw helden die een vertragings tactiek toepaste.

D- Het is aan de ledenraad om nieuwe mensen voor te dragen en niet Cruijff.

Met andere woorden jij kan wel lekker populistisch zeggen, dat het te lang duurt en dat hij de directie en het bestuur had moeten vervangen etc etc. Het probleem is echter dat hij dat wettelijk gezien niet eens kan ! Jij had je mond vol dat Cruijff het ( arbeids )recht niet kende, maar zo te zien heb je daar zelf ook weinig kaas van gegeten.

Jij durft te stellen dat van Duijvenbode, Molenaar en Overmars van hetzelfde kaliber zijn als Rik van den Boog ???
Hoe verzin je het ? Ze hebben maar 1 ding gemeen met van den Boog en dat is dat ze bestuurlijke ervaring hebben. Wat ze echter allemaal voor hebben op van den Boog is hun voetbal en met name Ajax kennis.

'' Als je echt ajax er bovenop wilt helpen moet je momenteel dagelijks aanwezig zijn, full time dus! ''

Jij bent echt selectief oost-indisch doof heh ?
Cruijff heeft al aangegeven al open te staan voor een zetel in de raad van commissarissen. Als klap op de vuurpijl heeft hij ook nog verklaard, dat hij zich voor een langere periode zich heel intensief met Ajax wilt bezig houden.

Het is overigens te zot voor woorden dat Olde Riekerink de jeugdopleding nu mag samen stellen. Hij is zodirect de eerste die een andere functie krijgt.
Ze moeten die gast zodirect gewoon zijn contract afkopen, waardeloze vent.
Lekker investeren terwijl je weet dat dingen eerdaags toch gaan veranderen.
Ja, jouw helden hebben het beste voor met de club, het lijkt de tactiek van de verschroeide aarde wel. Alles kapot maken zodat de nieuwe machthebbers eerst flink moeten puinruimen.

De kronkel zit echter bij jouw, je blijft maar oude koeien uit de sloot halen.
Die zaken zijn allang en breed achterhaald, ik begin me nu serieus af te vragen of jij uberhaupt het nieuws rond onze club daadwerkelijk volgt. Je zet je jezelf volledig voor paal met bepaalde uitspraken die je hier doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren