Een smeekbede aan mijn Godenzonen

Nee, ik geloof niet in een God. Vroeger sloeg ik altijd een kruisje als ik had gescoord, maar ik denk dat ik toen te jong was om echt te begrijpen wat ik deed. Bizar genoeg heb ik een rotsvast geloof in zijn Godenzonen. En dit keer is het bijna van levensbelang dat ze hun mannetje staan! Laat ze deze smeekbede alsjeblieft horen!

De bekerfinale liep voor mijn club uit op een deceptie. Veel Ajacieden om me heen kan de beker gestolen worden, maar voor mij deed het pijn, zo'n finale in de slotminuten verliezen. Zeker als je eerder in de wedstrijd nog, schijnbaar comfortabel, met twee goals verschil op voorsprong hebt gestaan. FC Twente is een formidabele ploeg, dat is een feit. Juist daarom smeek ik de Godenzonen in het duel van het jaar een beroep doen op hun bovennatuurlijke krachten, waarvan ik weet dat ze ze hebben.

De landstitel is natuurlijk wel het allerbelangrijkst. Ik werk dagelijks met sportnieuws en mijn maag trekt het niet meer, hoor. Het is verschrikkelijk spannend, al weken! Veel mensen doen denigrerend over de Nederlandse competitie, maar doe mij maar Ajax - De Graafschap boven Barcelona - Real Madrid! Dat heeft naast de liefde voor mijn club te maken met de prachtig kleine niveauverschillen die er in deze competitie zijn en de spanning die dat veroorzaakt. De laatste jaren is de onvoorspelbaarheid van de Eredivisie flink gestegen en dat is de entertainmentwaarde erg ten goede gekomen. Iedereen kan van iedereen winnen. Een wedstrijd als Ajax - FC Twente is toch prachtig? Niemand kan een zinnig woord zeggen over het spelverloop!

Inderdaad, veel mensen proberen dat wel graag. Door te kijken naar wie er op wie staat, door er statistieken uit het verleden bij te pakken en door het thuisvoordeel en de supporters erbij te betrekken. Natuurlijk, dat zijn allemaal factoren die meespelen. En natuurlijk kan het erg nuttig zijn om vertrouwen te hebben in een goede afloop. Als het erbij halen van dergelijke zaken de spelers en supporters erbij helpt om wat zelfverzekerder naar het duel toe te leven, prima. Mijn punt is dat je, zeker als je kijkt naar de bekerfinale, echt niet zomaar even weet dat Ajax gaat winnen, zoals sommige frequent reagerende forumbezoekers beweren. Daarom zal ik eens niet aan het stereotiepe beeld dat van een Ajacied bestaat voldoen door eerlijk te zeggen dat ik gewoon ontzettend hoop dat onze Godenzonen die derde ster gaan binnenhalen! En niet dat het een eitje wordt.

Dus Miralem, met je soms zo onnavolgbare dribbels, laat dat linkerbeen van je alsjeblieft vaak gelden tegen de Tukkers! Christian! Dartel naar hartelust in het rond en maak ze gek met je splijtende passes! Jan! Tegen jou hoef ik geloof niet veel te zeggen, maar succes in ieder geval! Siem! Waar je precies het beste in bent, dat weten we nog niet... Maar doe het! Gregory! Laat nu zien waarom jij de komende tien jaar de rechtsback van het Nederlands elftal bent! Kenneth! Ik laat een tattoo met je beeltenis zetten als jij ons na zo'n blessure naar de titel leidt!

Toby! Dit is het perfecte moment om nog een keer zo'n pegel van afstand in de bovenhoek te jassen! Lorenzo! Ietsje minder wild mag wel, maar je inzet is voortreffelijk en je blijkt ook nog over aardig wat scorend vermogen te beschikken, dus benut dat! Alsjeblieft! Vurnon! Maak ze een kopje kleiner! Nicolai, Daley! Wie er van jullie ook speelt, ga ervoor en laat ze zien waarom wij Ajax zijn! Eyong! Die motor van jou gaan we zeker nog nodig hebben! Demy, laat je jonge teamgenoten maar zien hoe kampioen worden moet! En alle anderen die misschien speelminuten gaan maken! Laat de Goddelijke krachten jullie boven jezelf doen uitstijgen en strijd voor het Rood-Witte doel! Ik en met mij zo'n 3,7 miljoen andere Ajacieden rekenen op jullie!

Even zonder dollen. De komende wedstrijd is misschien wel de belangrijkste voor Ajax in jaren. Er is ook een hoop prestige aan verbonden, want het laatste landskampioenschap is al weer een tijdje geleden en elk jaar gaan de bijtende reacties van rivaliserende supporters daarover meer pijn doen. Als je heel eerlijk bent moet je vaststellen dat we met flink wat mazzel zover zijn gekomen dat we het nu, zoals vaak wordt gezegd, in eigen hand hebben. En ik hou mijn hart vast. Ik zal altijd in mijn Godenzonen blijven geloven, dat is zeker. Als de zonen zich er maar van bewust zijn dat ze elk greintje inzet, spelinzicht en energie dat ze in zich hebben zullen moeten aanwenden om dit FC Twente, de regerend landskampioen, te verslaan.

Laat de strijders zich tot de tanden wapenen om, weliswaar bij voorkeur met fair play, de koning van zijn eenjarige troon te stoten. Laat ze beseffen dat het bestijgen van die troon lastiger zal zijn dan ze misschien denken en laat ze daarvoor tot het gaatje gaan! Laat ze doorhebben dat een ploeg die in De Kuip kan winnen, ook zomaar in de ArenA de sterkste kan zijn. En laat ze zich boven alles gesteund voelen door de gedachte dat in heel Nederland miljoenen mensen bij elke trap, bij elke schijnbeweging en elke keiharde tackle of aanvaring met ze meeleven!

Want wij zijn Ajax! Dat zijn we met zijn allen! Ik ben maar met weinig echt fanatiek, maar qua voetbalzaken ben ik een regelrechte fundamentalist. Frank de Boer is onze profeet, hij predikt pure voetbalwijsheid (en nog met een grappige stem ook!). De ArenA is onze tempel, het Ajax-clublied ons spirituele lied. Het magische tenue is ons geloofsgewaad, de website van Ajax ons heilig boek. Ik geloof misschien niet in een God, maar ik beleef de liefde voor mijn club absoluut als een religie. En hoewel ik geloof dat bidden niet werkt, zal ik misschien nog wel af en toe een kruisje slaan in aanloop naar en tijdens de wedstrijd. Voor onze Godenzonen. Wie weet helpt het.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door Dimitrie)

Juist daarom smeek ik de Godenzonen in het duel van het jaar een beroep doen op hun bovennatuurlijke krachten, waarvan ik weet dat ze ze hebben.

Dag beste mensen! Ondanks veelvuldig nalezen is het woordje 'te' hier vergeten! Het moet dus zijn:

Juist daarom smeek ik de Godenzonen in het duel van het jaar een beroep te doen op hun bovennatuurlijke krachten, waarvan ik weet dat ze ze hebben.

Sorry voor het foutje en hopelijk veel leesplezier!

Daan

Ik denk dat je hier goed verwoord hoe de meeste Ajacieden zich momenteel voelen..je vertelt niet veel nieuws, maar weet het wel aardig onder woorden te brengen..ook ik ben doodsbang dat we straks met lege handen staan..laten we hopen dat onze dapp're strijders zich over de zenuwen heen kunnen helpn..twente heeft (in mijn ogen) minder te verliezen dan Ajax..

9 mei 2011 om 13:00

Thanks! Ik wilde ook niets nieuws vertellen, maar inderdaad vooral het gevoel dat bij me leeft onder woorden brengen. Mijn stukjes zijn vaak wat meer vanuit de emotionele invalshoek geschreven. Daar voel ik me wel prettig bij

Het is triest om te concluderen dat FC Twente Ajax op alle fronten voorbij is de laatste jaren. De Tukkers presteren al jaren beter dan Ajax en ook gisteren was het schrijnend om te zien hoe Ajax werd weggespeeld na rust.

Het team wat er nu staat kan niet beter dan wat ze gisteren hebben laten zien. Dat is de conclusie van de afgelopen weken. Er valt niks boven natuurlijks aan te roepen, want dat is gewoon niet aanwezig.

Ik vind het een goede CE, maar smeken zal niet voldoende zijn om Ajax aan de titel te helpen. Ze moeten hopen dat PSV niet wint in Gronignen, anders heb je een waardeloos seizoen.

Goed stuk, het wordt echt ontzettend spannend. Ik als Psver hoop natuurlijk dat Twente de titel pakt en dat Ajax derde wordt achter PSV (als ze winnen in Groningen) en dat zie ik eerlijk gezegd ook wel gebeuren. Groningen is de laatste weken niet in vorm (psv ook niet, maar ze hebben wel meer kwaliteit en dus kunnen ze elk moment een wedstrijd beslissen) en Twente pakt sowieso een punt in Amsterdam. Het worden prachtige wedstrijden, ik wens je er veel succes mee!

Over het stuk: Goed nieuws, maar bij mij breng je de spanning er weer lekker in. 4 sterren net als de andere.

9 mei 2011 om 16:28

Eigenlijk slaat het helemaal nergens op wat je zegt, maar toch ook weer wel.
''ik als Psver hoop natuurlijk dat Twente de titel pakt en dat Ajax derde wordt achter Psv''
Het hoort je geen bal uit te maken wie er kampioen wordt als het PSV niet wordt. Kijk, je kan persoonlijk een afkeer tegen een club hebben, heb ik ook (en laat dat nou net toevallig PSV zijn ). Maar het hoort niet zo te zijn dat een supporter van de ene club per definitie een afkeer heeft tegen die andere club. Maargoed, zo gaat het nou eenmaal in Nederland en ik ben er ondertussen wel aan gewend. Maar ik blijf het ook wel een beetje raar vinden.

11 mei 2011 om 09:26

Tja in nederland heb je of een hekel aan ajax of je bent voor ajax. Zelf heb ik een afkeer tegen Twente omdat die als maar arroganter worden en altijd tegen ons zeggen dat wij arrogant zijn en bij hun het dan oosterse nuchterheid heet of zelfverzekerd zijn.

'laat ze doorhebben dat een ploeg die in De Kuip kan winnen, ook zomaar in de Arena de sterkste kan zijn. '
Is dit wel wat je bedoeld, of moet je, dat ze juist niet zomaar in arena de sterkste zijn?(neem aan dat je met ZE, fc Twente bedoeld?

9 mei 2011 om 14:27

Nee hoor, het staat er zoals ik het bedoelde. De jongens moeten juist waakzaam zijn, en niet denken dat ze het in de Arena wel even gaan fixen. Laat Ajax doorhebben dat Twente ook zomaar in de Arena kan winnen, vat je?

Iedereen trouwens bedankt voor de reacties en het lezen!

Mooi stuk, goed vol beleving geschreven!

Overigens zal Ajax mijn inziens een pact met de duivel moeten sluiten om het voor elkaar te boksen. Want om eerlijk te zijn acht ik FC twente op elk front sterker dan Ajax. Getuige, de wedstrijd van gisteren. De marge van twee doelpunten was gezien de wedstrijd tegen de verhouding in en ja hoor nog voor de rust bleek dit ook zo te zijn.

Sorry Ajax, ik denk echt dat jullie derde ster nog een tijdje moet wachten. Volgend seizoen nieuwe dagen nieuwe kansen!

9 mei 2011 om 16:26

Getuige de wedstrijd van gisteren acht je Twente op elk front sterker...ik zal gelijk even iets uit de wereld helpen hierbij...de wedstrijd van gisteren is in geen enkel opzicht te vergelijken met de wedstrijd die zondag gespeeld gaat worden...de Boer haalt zijn beste middenvelder + vd Wiel naar de kant met het oog op volgende week, dit zegt in mijn ogen al een hoop...daarnaast lijkt iedereen wel vergeten dat Ajax vorig seizoen korte metten heeft gemaakt met Twente, 3-0 thuis, ook op het moment dat het erom ging. Ook lijkt iedereen vergeten te zijn dat Twente de laatste weken net zo bagger speelde als Ajax en Psv, en dan vooral in de uitwedstrijden. Ik zeg niet dat het een makkie word, maar Ajax hoeft zich niks aan te trekken van dit verlies, want als je ziet hoe kinderlijk eenvoudig de 0-1 wordt gemaakt, is duidelijk dat ook Twente zwakke punten kent. Het is nu aan onze verdediging om niet van die makkelijke goals weg te geven...1-2 was onwaarschijnlijk zoals ze door de defensie liepen, dat mag nooit zo gebeuren...2-2 was een dramatische dekkingsfout van vd Wiel...2-3 was ook dramatisch gedekt... Nee alles valt of staat straks met het houden van de 0. Ajax scoort wel in de Arena, minstens 1 doelpunt....maar die 0 moet gehouden worden..iets dat Ajax de laatste maanden opvallend vaak is gelukt. Ik heb er vertrouwen in ...

9 mei 2011 om 16:29

:D godsamme, je lijkt wel boos :D Maar idd die mening kan ook best wel eens gaan kloppen. Ik heb er voor Ajax alleen een hard hoofd in.

Overigens, haal jij er vorig seizoen bij. Maar je begrijpt dat, dat feit geen enkele waarde heeft, toch?

9 mei 2011 om 16:40

Het gaat er meer om dat iedereen vorig jaar Twente ook sterker achtte, maar dat Ajax wél met 3-0 won. Dat zou nu ook kunnen gebeuren. Al verwacht ik dan een kleinere uitslag.

11 mei 2011 om 08:46

vorig jaar ging de laatste wedstrijd nergens meer om dus ik vindt niet dat je die vergelijking kunt trekken.

11 mei 2011 om 21:47

Vorig jaar was Ajax Twente niet de laatste wedstrijd, maar de een of twee na laatste...en doordat Ajax won, kwam het op slechts 1 punt achterstand van Twente te staan waardoor Twente de laatste wedstrijden wel moest winnen om kampioen te worden....het ging dus wel degelijk nog ergens om

Een zeer goede CE! Je verwoordt het echt heel goed en ik denk dat je namens 95% van alle Ajacieden spreekt. Ik heb het met veel plezier gelezen.

Al ben ik er wel redelijk van overtuigd dat Ajax de titel gaat pakken (en of ze me dan arrogant noemen of niet, dat maakt me geen bal uit). Ik denk dat Ajax er staat zondag, dat ze Twente bij de strot grijpen en dat ze aan het eind de schaal omhoog houden. Ik denk dat deze wedstrijd enorm veel motivatie oproept (voor zover dat al niet maximaal was) om revanche te nemen op Twente, om ze te vernederen. Nou zal dat laatste niet gebeuren, maar ik verwacht een Ajax dat werkelijk waar álles wat ze in zich hebben zullen geven. En met 52.000 man erachter misschien nog wel ietsje meer. En ik denk, dat als ze dát doen, dat ze van Twente zullen winnen.
Ik heb er ongelooflijk veel vertrouwen in, meer dan ooit en ik heb ontzettend zin in zondag. Het gaat een voetbalthriller vanjewelste worden!

Waar in Amsterdam kan ik het beste de voetbalwedstrijd volgen? Met uitzondering van een stoeltje in de Arena natuurlijk Wanneer wordt het duidelijk of er een groot scherm op het Museumplein staat?

ON: Zeer goede Ce!. Je brengt het gevoel dat er heerst erg goed over. Zelf ben ik ook een enorm fanatieke Ajacied, doch realistich. We winnen met 5-0

10 mei 2011 om 08:47

ja, 5-0 zou leuk zijn

Ik zelf hoop op een spannende 4-3 overwinning van Ajax

4'' 0-1 Ruiz
8' 1-1 Eriksen
42'' 2-1 Ebecilio
Rust
55'' 2-2 Landzaat
75'' 2-3 Janssen
82'' 3-3 Vertonghen
90 3 4-3 El Hamdaoui

Verder een leuke CE die het gevoel van de ajacieden op dit moment goed verwoord

10 mei 2011 om 10:09

Als dit gebeurt pak ik de AED er vast bij, want zo'n spelverloop gaat mijn hart niet houden. Mounir die de kampioensgoal maakt, ik zou het hem gunnen.

10 mei 2011 om 11:38

Hem wel maar de supporters die hem uitfloten niet. Daarnaast vindt ik de CE helemaal niet zo goed, ik snap de spanning maar die opsomming die je maakte. Het is niks nieuws wat je vertelt.
Ik vind dit meer een CE om punten te scoren aangezien heel veel forummers voor ajax zijn.

11 mei 2011 om 09:28

@ dimitrie

denk niet dat ik dan het doelpunt van El Hamdaoui meemaak dan ben ik al opgenomen in het ziekenhuis.

12 mei 2011 om 13:04

haha ja, dat geloof ik ook wel

Ik hoop echt op zo'on wedstrijd, dan is de titel nog zoeter

Ben een Psver maar je moet het niet gekker maken dan het is als Ajax in de Champions League tegen Barca speelt dan kun je zoveel bidden als je wilt maar dan winnen doen ze toch niet.
Middelmatige CE
2 sterren

10 mei 2011 om 13:29

Nee, PSV wel zeker?

10 mei 2011 om 15:44

Word ik zo ziek van ik geef een reactie hierop.
Heb ik gezegd dat PSV barca wel kan verslaan.

Ik ga ook niet bidden tot Fritsje Philips dat wij opeens heel erg goed zijn wat een onzin zeg

10 mei 2011 om 15:52

Ajax en PSV kunnen FC Barcelona op een goede dag echt wel verslaan.

Je moet niet zo negatief denken wat betreft Europa.

Door deze gedachtegang is Belgie ook ten onder gegaan.

positief denken!

Branie! Gogme! Bluf! Hollandse School!

Allemaal aspecten die horen bij Ajax en iets mindere mate de andere clubs.

Dit moet en kan terug komen! Bij een van onzer topclubs (psv, Feyenoord en Ajax)

Al weken leef ik naar deze wedstrijd toe en ik zit echt vol spanning, het is echt verschrikkelijk want je kan er inderdaad geen zinnig woord zeggen over de wedstrijd. Maar je CE is goed, je schrijft leuk en kan me vinden in wat je schrijft. 4 sterren

Prachtig stuk en precies hoe volgens mij zowat elke Ajax supporter zich voelt. TOP stuk

Zelfs in de Europa League hebben de Nederlandse ploegen het loodzwaar. En dan was dit nog een goed jaar ook.

Grote kans dat het zware ongeluk dat Nesu overkomen is, PSV aan CL gaat helpen. Het is na het overlijden van Dito, de zware blessure van Mulenga en de naaierij op de Europese velden de zoveelste harde klap die de selectie van Utrecht over zich heen krijgt. En zeker niet de minste, want voorop staat dat deze jongen er qua gezondheid misschien niet eens meer bovenop komt, laat staan een voetbalcarrière. Ik denk niet dat Utrecht dit nog in een positief resultaat tegen AZ kan omzetten. De kopjes zullen hangen en dat kun je eerlijk gezegd niemand kwalijk nemen. Ik verwacht dat AZ in de rust al in veilige haven is. Dat zal ook in Groningen bekend worden, waardoor men bij Groningen met de play-offs in het hoofd aan de tweede helft begint. Groningen gaat zich sparen, waardoor PSV na een zware wedstrijd in de laatste twintig minuten nét aan een overwinning komt. Het zou niet helemaal verdiend zijn en het is op deze manier zeker geen mooi scenario, maar ik acht het zeer waarschijnlijk dat het deze kans op gaat. M.a.w. groeit de druk voor Twente en Ajax des te meer.

Mooi stukje, maarre. De naam Godenzonen heeft niks met God te maken hoor. Dat heeft te maken met de Ajax uit de Griekse mythologie, die een halfgod was. Ergo, een godenzoon.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren