Ajax hoort bij Italiaans titelfeest Milan kassa flink rinkelen

Zaterdag, 7 mei 2011 om 23:06Erik van Dam

De verovering van de landstitel door AC Milan zorgt ook voor blijde gezichten in Amsterdam. Ajax verdient namelijk 750.000 euro extra aan Urby Emanuelson, die in de winterstop verkaste naar i Rossoneri. Bij de overgang van de Oranje-international spraken beide clubs een initiële transfersom af van 1,7 miljoen euro. Bij een titel zou daar nog 7,5 ton bijkomen.

/

Milan speelde zaterdagavond doelpuntloos gelijk bij AS Roma. Het ene punt was voldoende om de achttiende landstitel in de historie binnen te slepen. Emanuelson, wiens contract bij Ajax in de zomer ten einde zou lopen, verliet de hoofdstad na zesenhalf jaar en tekende in Italië een overeenkomst tot 2014. Tot op heden speelde hij nog weinig: in de Serie A begon hij één keer in de basis en viel hij zesmaal in.

Vorige maand scoorde de linkshalf/linkeraanvaller voor het eerst, tegen Palermo. De Scudetto met Milan is de eerste landstitel voor de dertienvoudig international. Voor ploeg- en landgenoot Clarence Seedorf is het titel titel nummer zes op zijn conduitestaat; voor Mark van Bommel is het nummer negen, wanneer ook het kampioenschap met Fortuna Sittard in 1994/95 wordt meegerekend. AC Milan is nu qua landstitels op gelijke hoogte gekomen met Internazionale, dat er ook achttien verzamelde. Juventus blijft de recordkampioen van Italië, met 27 titels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door remember95)

dat is weer mooi meegenomen voor het financieel geplaagde ajax

7 mei 2011 om 23:10

Zo geplaagd is ajax op dit moment ook weer niet het is niet zo erg als PSV of feyenoord.

7 mei 2011 om 23:20

Ja Wesley, Ajax is financieel zo gezond dat ze een marktconforme 5 miljoen over hebben voor een Bas Dost of Sigthorsson en zich niet belachelijk maakt met een bod van 2 a 3 miljoen.

7 mei 2011 om 23:27

Het een heeft weinig met het ander te maken. Een club kan financieel heel gezond zijn, maar toch een bedrag bieden op een speler dat ver onder de vraagprijs ligt. Dat kan te maken hebben met het onderhandelingsproces, maar ook met een andere waardering (vinden dat de speler niet meer waard is dan een bepaald bedrag, dat onder de vraagprijs ligt).

7 mei 2011 om 23:29

Wat is er belachelijk aan dan? Sigthorsson heeft nog maar een contract voor een jaar, zou je voor een dergelijke speler 5 miljoen neerleggen? 2 tot 3 miljoen is een mooi bedrag voor een voetballer die er net bij komt kijken en nog maar een contract voor een jaar heeft. Dost, leuke voetballer met de trekjes van een Ajax spits. Heeft het bij Almelo leuk gedaan, maar voor een dergelijke speler 5 miljoen neerleggen is gewoon teveel van het goede. De tijd dat Ajax abnormale bedragen betaalde voor matige spelers is voor goed ten einde.

7 mei 2011 om 23:29

Waarom zou je niet eerst met twee miljoen proberen? Wie weet is AZ of Heerenveen zo gek om hem voor dat geld te laten gaan. Of betaal jij overal gelijk de volle mep voor als je met onderhandelen ook nog wat van de prijs af kan halen?

7 mei 2011 om 23:29

Sigthorsson heeft nog een contract voor een jaar....daar betaal je geen 5 voor en bij bas bleef heereveen volhouden tot de laatste 20 minuten....

kom dus niet met onzin...

ontopic... van harte urby, van bommel en ajax met de extra 7.5 ton.

7 mei 2011 om 23:34

@lord Zedd: weet je nog voor hoeveel jullie ElH van de hand deden? Je kan toch moeilijk beweren dat Sigthorsson op dit moment evenveel waard is als ElH destijds voor jullie.

7 mei 2011 om 23:54

Maykel24. Sigthorsson is 6 jaar jonger, kan langer mee, is verder in zijn ontwikkeling dan ElH 6 jaar terug, net als ElH toen bij AZ is Sigthorsson nu de sleutelspeler van AZ, scoort veel meer dan alle andere basisspelers bij AZ, ligt veel beter in de groep dan Elh. Als hij er nu al 15 in één seizoen maakt (in zijn eerste seizoen dat echt telt), wordt dat er de komende jaren alleen maar meer.

Ik vind het niet zo gek als AZ 5 miljoen voor hem vraagt. Hoeft van mij niet per se weg. Ja kan die 2 a 3 miljoen ook vergelijken met de 20 a 30 miljoen die grotere clubs betalen voor sleutelspelers bij Ajax. Dan zou 5 miljoen nog veel te weinig zijn. Er zijn genoeg spelers met een contract dat nog maar een jaar loopt en veel meer dan 10 miljoen kosten.

8 mei 2011 om 00:02

Uhm ja, maar dan is de kans groot dat niemand hem koopt en dan loopt hij dus volgend jaar voor niks de deur uit. Hij gaat AZ door te spelen + salaris echt geen 5 miljoen opleveren, dan ben je dus een dief van je eigen portemonnee.

8 mei 2011 om 00:03

Er is een verschil tussen gezond zijn en gezond blijven.
En daarnaast is 750.000 euro voor elke club toch weer lekker meegenomen. Scheelt minimaal 1 salrispost, en zo word je toch weer iets gezonder.
Euro's zijn toch de vitaminen van het voetbal.

8 mei 2011 om 01:32

het is zelfs een mega bedrag, kijk naar wat Afellay opleverde! Die had weliswaar maar 6 maanden over, maar die was Oranje international die al jaren uitblonk bij PSV en ging naar Barca, voor 3 miljoen euro...dat je dan voor 12 maanden contract van een Ijslander die nog maar enkele maandjes presteert óók 3 miljoen betaalt, vind ik dan meer dan schappelijk, riant zelfs.

8 mei 2011 om 09:38

Bod op Sigthorsson is niet echt belachelijk te noemen, die heeft tot 2012 een contract. nog 1(!!) seizoen dus, dan vind ik 2 miljoen voor zo'n speler best een normaal bedrag om mee te beginnen.

Verder mooi meegenomen voor Ajax natuurlijk.

8 mei 2011 om 10:43

@gulio
Als Sightorsson matig is, waarom wil Ajax hem dan kopen?

8 mei 2011 om 13:24

He Lord Zedd,

Misschien wordt het eens tijd om je AZ bril even af te doen. Laat ik je het is even duidelijk uitleggen. Sigthorsson is een talent, en het blijft een talent. Jij kan wel zeggen dat hij 6 jaar jonger is, maar de vraag is natuurlijk of hij dit seizoen niet een opleving heeft gehad of dat hij daadwerkelijk een talentvolle spits is. De tijden dat club miljoenen uitgeven voor nieuwe spelers(in Nederland) is voorbij.
AZ kan het zich overigens helemaal niet permiteren om een bod van zeg 2miljoen op Sigthorsson af te wijzen, gezien het feit hij niet van plan is bij te tekenen. En als je ziet dat AC Milan dus in totaal 2,4 voor Emanuelson heeft betaald en Barca 4 miljoen voor Afellay vindt ik maximaal 1,5/2 miljoen eigenlijk echt voldoende voor Sigthorsson. Ja gaat er nu al vanuit dat Sigthorsson voor 20/30 wordt verkocht later. Dat vindt ik erg voorbarig gezien het feit club sowieso niet meer neerleggen voor spelers uit de Nederlandse competitie. Buiten dat vindt ik Sigthorsson nog niet klaar voor Ajax. Daarvoor komt hij nog teveel tekort. Ik weet ook niet of ik hem wel bij Ajax vindt passen, ik ben meer gecharmeerd van die andere ijslander bij AZ, die Gudmondson Maar als Ajax Sigthorsson echt wil hebben zou ik hem nog lekker een jaartje bij AZ laten voetballen en hem dan gratis oppikken.

8 mei 2011 om 14:19

Ik zie hier anders ook heel veel mensen met een Ajax-bril die Sigthorsson voor een koopje willen hebben. Begrijpelijk, maar begrijp een ander dan ook.
AZ hoeft Sigthorsson niet te verkopen. Er is geen acute noodzaak, AZ is zelfs onlangs een categorie naar boven geschoven in de financiele ranking van de Knvb. Logisch dus dat AZ zegt: transfer prima, maar dan zeker niet te goedkoop.

7 mei 2011 om 23:16

Mag ik weten in welk opzicht Ajax financieel geplaagd is?

8 mei 2011 om 10:50

Financieel geplaagde Ajax??? Verdiep je eens ergens in voordat je begint te raaskalen. Ajax heeft vorig seizoen een verlies gemaakt van 21 miljoen. Dit seizoen is er al 14 miljoen bespaard op salaris door het vertrek van dure jongens als Gabri. Luque, Pantelic, Suarez etc. Over 1,5 maand komt daar nog 5 miljoen bij aangezien de contracten van Oleguer, Sno, Atouba en Wielaert dan aflopen. Daarnaast heeft Ajax dit seizoen een aantal verbeterde en nieuwe sponsorcontracten afgesloten met o.a Mercedes en ik weet niet of je doorhebt maar over het eerste half jaar maakte Ajax al een kleine winst en daar zaten de CL inkomen, verkoop van Suarez en Urby nieteens bij ingerekend. Van de top 30 Uefa Coefficient clubs in Europa is Ajax samen met Bayern en Arsenal 1 van de weinige clubs zonder schuld en met een eigen vermogen.

8 mei 2011 om 13:44

Financieel geplaagd Ajax? Zover ik heb vernomen sluit Ajax dit jaar met positieve cijfers af. Dit komt vooral door de verkoop van Suarez natuurlijk. Of ze hier spelend op geplaagd zijn? jaa. maar financieel zeker niet.

Als Ajax nu kampioen wordt, heeft Emanuelson ook de dubbel te pakken..!!
Kampioen met Milan en met Ajax.

On: 750.000 is niet erg veel voor de financiele situatie bij Ajax, maar het is leuk meegenomen. Zal wel weer in schulden gestopt worden, goeie zaak!

7 mei 2011 om 23:12

Welke schulden? Ajax heeft geen schulden...

7 mei 2011 om 23:11

Ajax heeft geen schulden weet niet op je het mee gekregen hebt de laatste maanden maar ajax staat weer in het groen.

7 mei 2011 om 23:33

Dat Ajax in het groen staat, heeft totaaaaal niks te maken met of ze schulden hebben of niet. Dat ze in het groen staan, heeft te maken met of ze winst hebben gemaakt of niet. Wanneer beginnen mensen dit nou eindelijk te snappen! Elke club heeft schulden, ook Ajax!

7 mei 2011 om 23:51

Ga jij het maar eens begrijpen, in Nederland mag je amper schulden hebben! Anders zou Ajax geen miljoenentransfers mogen proberen te doen totdat ze schuldenvrij zijn, en ik weet niet of je het nieuws de laatste tijd hebt gevolgd maar Ajax is volop bezig met transfers.

Alleen in het buitenland heeft zowat iedere club schulden. In Nederland wordt het tenminste nog beperkt gehouden door de Knvb (nou maar hopen dat het ooit z'n vruchten afwerpt.

8 mei 2011 om 00:17

@dopdop,

Over niet snappen ...

Ajax heeft inkomsten en uitgaven, wanneer de uitgaven hoger zijn dan de inkomsten is er verlies.. er is nog niet direct sprake van een schuld!.
Wanneer er sprake is van verlies kan Ajax 2 dingen doen, aanspraak maken op het Eigen Vermogen.. (ajax heeft door de beursgang een grote financiele buffer) of spelers verkopen (zodat de inkomsten hoger worden dan de uitgaven).

Er is pas sprake van een schuld wanneer Ajax de kosten niet kan betalen.
Wat bijvoorbeeld met veel JL clubs aan de hand is is dat de inkomsten lager zijn dan de uitgaven maar zij hebben geen/nauwelijks financiele buffer.. zodat er schulden ontstaan die niet betaald kunnen worden.

Ajax heeft dus over een jaar gezien de afgelopen jaren regelmatig verlies gehad, maar mede door de beursgang is dit verlies opgevangen en is er dus geen sprake geweest van langlopende schulden.

8 mei 2011 om 00:54

Voor sommigen hier: Een lening en een hypotheek is ook een schuld.

Financieel gaat het met Ajax weer goed, maar ze zullen heust wel leningen en hypotheken hebben lopen, maar ook dat wordt in een begroting mee genomen en daar is helemaal niets mis mee.

Zolang je inkomsten hoger liggen dan je lasten dan gaat het financieel goed. Ook al heb je schulden die je netjes aflost.

8 mei 2011 om 09:15

Een lening en hypotheken enz. is in de praktijk een schuld maar op de financiele balans zijn de aflossingen kosten.
Al betwijfel ik of Ajax hypothecair leningen heeft lopen?

8 mei 2011 om 10:23

Ajax heeft de mogelijke lening bij de ABN nooit nodig gehad. Daarnaast wordt het stadion gehuurd dus van een 'hypotheek' is geen sprake. Ajax heeft een positief eigen vermogen wat de afgelopen jaren door structureel verlies behoorlijk is geslonken. Nu er ook weer winst wordt gemaakt is Ajax alleen nog maar gezonder aan het worden. Geen schuld, geen verlies, kunnen veel clubs een voorbeeld aan nemen. Ajax is komen seizoen gewoon weer een van de meest gezonde clubs van het land. Als er nu ook weer prijzen worden gepakt met een team van vrijwel alleen maar eigen kweek spelers valt er eigenlijk helemaal niets meer te zeiken, maarja....het blijft Ajax heh.

8 mei 2011 om 10:54

@ Dopdop

Ajax Heeft Geen Schulden. Is het nu zo lastig te begrijpen. Lees het jaarverslag eens voordat je denkt het te weten. Ajax heeft een eigen vermogen. Wanneer je in Nederland als club schulden hebt dan kom je onder toezicht van de Knvb net zoals Feyenoord.

8 mei 2011 om 12:06

En zoiets als El H afbetalen bij AZ, valt dat ook niet onder schuld, want het is eigenlijk kopen op afbetaling,

7 mei 2011 om 23:14

wel irritant dat veel mensen dit nog denken. eind vorig jaar maakte Ajax een verlies van 20 miljoen. Dat moest opgevangen worden uit eigen kapitaal ( geen geld lenen bij bank dus ). Dus ajax heeft geen schulden. En Ajax is dit jaar wel ruim winst gevent ( transfers Suarez en Urby en de champions league.) Dus ga AUB geen dingen over schulden van Ajax hebben terwijl je er niks van af weet.

\
On topic.

Dit is natuurlijk heel leuk voor Urby en voor Ajax. Ik gun het Urby heel erg dit kampioenschap.

7 mei 2011 om 23:17

PS: Even voor gehele duidelijkheid te scheppen. Een jaar verlies draaien wil niet zeggen dat je dan gelijk in de schulden staat. Elke euro extra is voor Ajax financieel gezien welkom. Desalniettemin heeft Ajax financieel een goed seizoen achter de rug met de inkomsten van de Champions League en Europa League en natuurlijk het verkoop van spelers als Luis Suarez en Urby Emanuelson.

7 mei 2011 om 23:21

Zelfs zonder die transfers stond ajax in het groen.

7 mei 2011 om 23:31

@ sandervn

Je verhaal klopt alleen zijn de transfers van Suarez en Emanuelson niet meegerekend bij de onlangs gepresenteerde zwarte cijfers.

8 mei 2011 om 00:09

In het groen staan zegt niets. Natuurlijk heeft Ajax schulden, zoals ieder bedrijf en ook de meeste mensen (hypotheek), maar ze heeft ook eigen vermogen en dat bedraagt iets van 47 % van het balanstotaal en dan ben je gewoon :''gezond''. Tussenhaakjes, want het maakt natuurlijk wel uit wat je prognoses zijn en hoe je inkomsten in de loop van de jaren zijn verlopen. Want als je de komende jaren nog verliezen verwacht, kan je niet over gezond spreken. Naast eigen vermogen en vreemd vermogen heb je bijvoorbeeld ook nog voorzieningen, waarvan een deel er bijvoorbeeld voor zorgt dat je in de toekomst meer van je winst overhoudt. Het is dus allemaal vele malen ingewikkelder dan jullie doen voorkomen. Ajax heeft schulden, maar zit niet in de ''schulden''.

8 mei 2011 om 03:38

dopdop

het is duidelijk dat jij totaal geen zak weet over
het economie. Ajax heeft verlies gedraaid de afgelopen seizoenen.
dus ze hebben geen schulden.

Toch 2,5 miljoen (in totaal), erg lekker voor het financiele gedeelte. Nog redelijk veel omdat hij anders tranfervrij weg mocht. Nu nog Ajax kampioen worden en Urby krijgt nog een feestje, ik gun hem 't beste daar in Milaan.

Mooi meegenomen voor Ajax zonder er iets voor te hoeven doen. Leuk ook voor de Nederlandse 'enclave' daar in Milan.

Dus Ajax moest eigenlijk ook hopen dat Real Madrid de Cl-finale haalde? Dan kregen ze toch ook nog geld van Real Madrid toch ivm de transfer van Huntelaar.
Dat was toch onderdeel van die 7 miljoen die variabel was en de 20 miljoen die vast stond?

8 mei 2011 om 08:03

Volgens mij werd die 7 miljoen sowieso aan Ajax gegeven nadat Huntelaar naar Milaan is gegaan, er zat ook nog een transfer-clausule in het verkoops-contract. Dat betekent dus dat Real Madrid in een half jaar 12 miljoen verlies heeft geleden aan Huntelaar: 27 miljoen aan Ajax - 15 miljoen van AC Milan...

Kreeg Ajax laatst ook nog een vergoeding van Real ?
Dat stond toch in de clausule bij de overgang van Hunterlaar naar Real, dat als Real de halve finale Champions League zou halen kreeg Ajax nog wat geld erbij.
Maar ik kan het fout hebben, omdat Hunterlaar al paar jaar is vertrokken bij Real en dat die clausule dan niet meer geld.

7 mei 2011 om 23:20

Neh in de regel blijven zulke clausules geldig. Of de voetballer nog bij de betreffende club speelt of niet is bijzaak.

7 mei 2011 om 23:26

Ja dat klopt daar kreeg ajax ook nog een vergoeding voor.

onn: Het geld is natuurlijk mooi meegenomen het is niet heel veel geld maar toch mooi meegenomen.

7 mei 2011 om 23:50

Weet je ook hoeveel Ajax kreeg ?
Dit zijn wel lekkere extratjes die je door slim handelen hebt gekregen.
Volgend seizoen lekker investeren en hopelijk dit jaar en volgend jaar kampioen worden.

8 mei 2011 om 00:37

Ajax kreeg 1 miljoen ieder seizoen dat Real de kwartfinale van de CL haalde. Dit 5 jaar lang vanaf de transfer van Huntelaar. Dit was het 2de seizoen dus als de komende 3 seizoenen Real de kwartfinale haalt betekend dat nog 3 miljoen bonnus.

8 mei 2011 om 08:04

Volgens mij niet. Ik denk dat Ajax dus 7 miljoen bovenop de 20 miljoen heeft gekregen toen Huntelaar naar Milan verkaste, en nu niks meer krijgt in de zaak Huntelaar.

8 mei 2011 om 17:18

Wat adzevedo zegt klopt

Mooi bedrag levert dat zo nog op met emanuelson.

Krijgen ze ook niet extra geld nog van Seedorf ofzo? Of hadden ze niet van zulke contracten vroeger?

Wel lekker als onverwachts je als Ajaz zijnde een bonus kunt opstrijken.

edit: Trouwens oud-ajacied Zlatan Ibrahimovic speelt op dit moment ook in Milaan natuurlijk.

7 mei 2011 om 23:20

@ Afcajaxruub

Seedorf is van Ajax niet direct naar Acmilan gegaan. Denk niet dat er toendertijd met zulke contracten werd gewerkt. Allegri heeft een leuk team samen kunnen stellen. De komst van Mark van Bommel was zichtbaar in het 2e seizoenshelft. In Munchen zullen ze voortaan wel uit kijken met spelers van de hand doen .

7 mei 2011 om 23:24

Oh, dat zal dus alleen werken bij een transferbonus zeg maar.
Ik probeer daarmee te zeggen, dat bijvoorbeeld Ajax nog een dikke bonus kreeg toen Sneijder van Real Madrid naar Inter Milan ging. Dat is ook niet te directe transfer naar Milan, maar ik denk dat die bonussen voor kampioenschap inderdaad een directe transfer nodig zullen hebben.

7 mei 2011 om 23:37

Hoe waarschijnlijk lijkt het je dat een club bij een verkoop een clausule opneemt aangaande een kampioenschap van 15 jaar later? Los van het feit dat Seedorf inderdaad niet van Ajax naar AC ging.

8 mei 2011 om 10:41

Ja oke, maar ik weet ook niet hoe die contracten in elkaar zitten, maar al zou Sneijder over 5 jaar nog naar een andere club verkassen krijgt Ajax bijvoorbeeld 5%. Dit is toen ook gebeurd toen Sneijder van Real Madrid naar Inter Milan ging.

7 mei 2011 om 23:54

Ze zullen vast vroeger ook wel met soort contracten hebben gewerkt. Maar meestal hebben ze wel een bepaalde looptijd van 3-5 jaar. 15 jaar is wel heel erg onwaarschijnlijk. Maar wie weet maakt Ajax ooit nog financiele klapper als Sampdoria zich verdwaalt en in de Cl-finale komt...

Het is niet zo dat Ajax geld krijgt voor elke speler die ooit voor Ajax heeft gespeeld en kampioen is geworden.

Altijd lekker als je geld binnen krijgt zonder er iets voor te hoeven doen. Leuk voor Emanuelson en van Bommel dat ze de titel hebben gepakt en wie weet pakt Emanuelson dit seizoen nog een kampioenschap.

Hmm ik dacht dat Ajax maar 5 ton extra kreeg. Ik geloof dat ik toentertijd had gelezen dat Ajax inderdaad 1,7 miljoen kreeg en 2,2 miljoen als AC Milan kampioen werd. Maar in ieder geval, het is allemaal mooi meegenomen! Nu moet liverpool nog ff 4e worden en dan krijgen we nog extra miljoen(en) van Suarez' zijn overeenkomst.

8 mei 2011 om 09:50

''nu moet liverpool nog ff 4e worden en dan krijgen we nog extra miljoen(en) van Suarez' zijn overeenkomst.''

Dat is haast niet meer mogelijk, met nog 3 wedstrijden te gaan en 7 punten achterstand op de nummer 4, lijkt het me dat een 5e plaats het maximaal haalbare resultaat is voor L'pool.

Dat is een hele goede deal geweest, ook aangezien het rond de winter al zeer waarschijnlijk was dat Milan kampioen ging worden. Slim nagedacht van het bestuur.

Weet iemand hoe het zit met Suarez en Liverpool, daar kan toch ook nog 4 miljoen bovenop komen dacht ik? Als dat bij Europees voetbal al het geval zou zijn liggen we aardig op koers.

Een goede deal van Ajax. 7,5 ton is voor een Nederlandse club redelijk veel. Daar kunnen ze een leuk talent voor halen.

Maar al die extra beloningen voor als ze iets behalen zijn niet nodig. Daaraan kan een club kapot gaan. Voor AC Milan is dat niet erg, maar andere clubs wel. Hoeveel geld is Ajax al niet aan bankzitter Oleguer kwijt met salaris en Barcelona die het heel erg goed deed?

Het is gewoon een bedrag dat zeker welkom is in Amsterdam. Zo hebben ze in totaal iets minder dan 2.5 miljoen euro gekregen voor Urby. Niet verkeerd gezien het aflopende contract van hem. Daarnaast was het wel een aardige speler, maar hij heeft te lang stil gestaan. Voor Ajax was het beter dat hij wegging.

2.5mil is behoorlijk wat geld eigenlijk. Hij had nog maar een half jaar contract dus wat dat betreft heeft Ajax uitstekend onderhandeld.
En nu even niet om te provoceren oid, maar krijgt Psv nog een extra transfersom als Barca kampioen word? Het is toch eigenlijk te gek voor woorden die 2.5mil want Afellay ging voor 3mil??? weg die echt 3 klasse beter is dan Urby.

ach dit bedrag dekt net de helft van het jaarsalaris van Atouba...lekker bezig!

Ajax staat bekend om zijn goede onderhandelen.
De volle pond voor Suarez, Sneijder, Huntelaar, Vermaelen.
Suarez opgepikt voor een appel en een ei, bij Groningen
Alleen soms zitten er ook een aantal mindere tussen.
Atouba, Oleguer, die andere Spanjaarden, die Brazilanen van vorig jaar en zo zijn er nog wel een paar.
Met de Zeeuw hebben ze een speler binnengehaald, die niet meer dan de middenmoot kan halen in het buitenland, dus kan wel eens een blijvertje worden, wat op zich geen kwaad kan in je selectie.
Zoals Ajax nu bezig is met jeugd in te passen is een goede zaak.

Goed nieuws voor Ajax,en als ik mij niet vergis kan Ajax ook nog enkele miljoenen bijschrijven als Liverpool zich plaatst voor de CL en die kans is gezien de vorm van Totenham zeker aanwezig.
Na enkele financieel magere jaren ziet het er momenteel gewoon erg goed uit op financieel gebied.nu sportief nog.

8 mei 2011 om 08:57

@plumber01: Liverpool staat nu 6e en Tottenham 5e. Is het zo dat in Engeland de nummers 1 t/m 5 zich kwalificeren voor de CL? Of wordt het dan toch EL?

8 mei 2011 om 10:58

Denk dat ik er naast zit,want nr. 4 speelt volgens mij voorronde CL en de rest gaat EL spelen.

8 mei 2011 om 11:25

Oh okee. Jammer. Was wel goed voor Ajax geweest als Liverpool nog CL had kunnen halen. Theoretisch is het nog wel mogelijk voor Liverpool om 4e te worden, maar ja, dan moeten Tottenham en Manchester City veel punten verspelen de komende 3 wedstrijden en Liverpool alles winnen...

Ajax sloot het boekjaar 2009/2010 af met een verlies van 22.8 mln en het Eigen Vermogen daalde daardoor naar 40 mln. Het boekjaar 2008/2009 had Ajax een verlies van 3.4 mln. Nadat Ajax in het huidige boekjaar Champions League heeft gespeeld, Suarez en Emanuelson heeft verkocht, drastisch heeft gesaneerd en een heel stel overbodige, dure spelers heeft laten vertrekken en/of nog zullen vertrekken (sno/aissati/atouba/cvitanich/lodeiro/donald/olegu... zal Ajax waarschijnlijk weer een positief bedrijfsresultaat behalen. D.w.z. een positief resultaat op de normale exploitatie dus zonder transfer- en Cl-inkomsten.
Let op; het Eigen Vermogen na de beursgang was ooit 103 mln !!!

M.a.w. Ajax kan die 7,5 ton erg goed gebruiken.

Lees ik nu geplaagde Ajax? Denk dat die club op dit moment samen met Twente het gezondst zijn van allemaal. Kijk bijv naar met name psv en fey. Ajax op dit moment zeer goed bezig en de talenten komen weer graag. Heel goed!!!!

Geweldig nieuws ! Het geld is altijd welkom, zeker omdat we een fysiek sterke en voetballende middenvelder hard nodig hebben, een type Yaya Touré.

Als je dan nu hoort, wat Ajax nu uiteindelijk nog voor Emanuelson ontvangen heeft. Ongelofelijk voor zo'n speler, die ook nog maar een contract had voor een half jaar !! Chapeau Ajax.

Goed financieel nieuws voor Ajax. Ik hoop daarnaast echt dat Emanuelson bij Milan stappen gaat maken, het liefst als linksback. Want op die plek heeft het Nederlands Elftal heel hard iemand nodig die een stuk beter is dan Pieters.
Je hoort steeds dat het zo knap is dat Ajax deze titelstrijd volhoudt met deze jonge spelers en zonder Suarez en de geblesseerde Stekelenburg. Emanuelson wordt hierbij vaak (in mijn ogen ten onrechte) niet genoemd. Hij was toch een belangrijke basisspeler voordat hij afgelopen winter vertrok.

Mooi nieuws voor Ajax!

Emanuelson heeft gewoon net zo veel opgebracht als Affelay die in de winter naar Barcelona is gegaan. Zeker knap werk van de Amsterdammers, maar tegelijkertijd geeft dit natuurlijk ook weer de onkunde bij PSV aan.

750.000 is lekker meegenomen. Dat is al bijna het bedrag dat Boerrighter moet kosten. Hebben ze zo een bijna gratis speler, enkel het salaris betalen

8 mei 2011 om 10:22

Zeker mooi meegenomen. Slim onderhandelt door Ajax...

ps. Weet jij iets meer over Boerrigter, hangt een transfer in de lucht? Of gaat het niet meer door?

8 mei 2011 om 12:11

Die gaat sowieso weg bij Rkc. En het lijkt mij dat Ajax nog steeds de meeste kans heeft. Dat zie ik in ieder geval niet meer afketsen eigenlijk.

Helaas dat hij weg gaat, maar dat hou je toch niet tegen.

nu ik erover nadenk heb je wel gelijk haha dat emanuelson ooit nog is net zoveel waar zou zijn als affelay

Prima onderhandelt door Ajax
€750.000,- erbij waar je niks voor hoeft te doen, super

Goed nieuws voor Ajax, scheelt toch weer in de volgende investering.

Toch ook weer mensen,die de transfer van KJ een goede zaak vonden. Met KJ hadden ze een paar keer kampioen geworden. Dus de transfer was financieel een goede,maar sportief een slechte zaak.

Natuurlijk altijd leuk om dit geld weer te kunnen bijschrijven. Jammer dat Urby zo weinig heeft kunnen bijdragen. Vooraf kon dit misschien al wel voorspeld worden. Hij komt jammer genoeg voor hem, te kort om op dit niveau een echte rol van betekenis te kunnen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren