The end of the line

Het is 1 mei 2011, de dag waarop het dan toch is gebeurd. Om kwart over drie Portugese tijd zit ik huilend voor de tv. Het zat er al langer aan te komen, maar na een laatste stuiptrekking tegen AZ was er heel diep in de harten van de Willem II-supporters een klein lichtje aan het branden. Een licht van hoop. Maar zoals het heel dit seizoen al het verhaal was kwamen we uiteindelijk toch weer wat kwaliteit tekort.

Hoe snel de club is afgetakeld doet gewoon pijn. Een kleine twaalf jaar geleden speelden we nog Champions League-voetbal. Ik zou de statistieken zelf niet eens geloven als ik ze niet op voorhand zou kennen. Het klopt dat we de laatste paar jaar wel vaker door het oog van de naald zijn gekropen, maar dat doet er nu niet toe. Het enige wat nu resteert is onbegrip, pijn en verdriet.

Waarom nu net onze club, waarom net de onze. We doen al zo lang ons best en we roeien al langer met de riemen die we hebben. We hebben altijd gevochten voor lijfsbehoud, al die afgelopen jaren zag ik het geloof bij de spelers zelf. Alleen dit jaar was zelfs dat geloof niet meer terug te zien. Dat ze het opgaven deed misschien nog wel het meest pijn. Uiteraard kan ik weer gaan zeuren over scheidsrechters die ons vaak ten onrechte hebben benadeeld, maar dat doet er nu niet meer toe. We moeten er nu onze schouders onderzetten en er mee leren omgaan. We kunnen wel blijven treuren, maar daar schieten we ook niks mee op.

"Volgend seizoen worden we kampioen", was de tekst die ik in een flits voorbij zag komen op het spandoek dat de Willem II supporters hadden meegenomen naar Enschede. Ondanks dat het als een cynische opmerking gezien kan worden hoop ik stiekem dat er een kern van waarheid in zit. Dat we goed genoeg kunnen presteren om kampioen te worden. Dat we niet dezelfde weg als Sparta bewandelen en in de middenmoot belanden. Iedereen hoopt daarnaast op het feit dat we een fatsoenlijke selectie kunnen samenstellen samen met de zes a zeven spelers die geen degradatieclausule in hun contract hebben staan. Het moet een team worden dat erin gelooft en zijn volle honderd procent aan inzet geeft.

Dit is zo ongeveer wat er nu al door de hoofden door de Willem II-supporters spookt die al verder denken aan volgend seizoen. Dit alles terwijl er nog een speelronde gespeeld moet worden. Dan horen we nog stil te staan bij wat we gaan missen komend seizoen. We spelen over twee weken onze laatste derby. We zullen volgend jaar ook geen busreisjes meer naar Rotterdam, Nijmegen of Enschede hoeven afwerken. Geen voetbal meer op het hoogste niveau en lekker in het weekend, maar alles op een drukke vrijdag. Volgend jaar pakken we lekker de bus naar Sittard, Almere en Leeuwarden. Één ding is wel zeker: we zullen als het moet met tranen in onze ogen onze leuzen scanderen door heel Nederland, waar we ook gaan. We are and we remain the red white and blue.

Terwijl half Nederland in de spanning is van wie er kampioen wordt en wie er hard kan gaan feesten, zijn wij begonnen aan ons rouwproces. Tot over twee jaar, hopen we. Als we terugkomen zullen we hebben geleerd en hopelijk weer een hecht team zijn, maar vooralsnog verwachten we maar niks. We reached the end of the line, Tilburg uitstappen alsjeblieft. En de poort van de Eredivisie sluit zich zeer langzaam, terwijl onze Tilburg-express één ronde voor het einde langzaam tot stilstand komt..

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 10 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door 020king)

Tsjaa je mag volgend jaar nog wel met de bus naar Rotterdam hoor...misschien zelfs wel 2x.

Ik vond het een voorspelbaar stuk. Goed geschreven, maar niet echt vernieuwend. Dit soort kreten hoor je elk jaar uit het kamp van de degradant komen.

''we zullen volgend jaar ook geen busreisjes meer naar Rotterdam, Nijmegen of Enschede hoeven afwerken''

Misschien wel 2 keer naar Rotterdam

Verder snap ik je pijn en verdriet wel, het zat jullie dit jaar ook helemaal niet mee. Ik hoop dat ze over 2 á 3 jaar weer terug keren want deze club hoort in de eredivisie thuis.

Het zat er aan te komen, maar als het moment daar is, is het toch pijnlijk.

Het is misschien wel tijd voor een doorstart, en met de degradatie kan de club opnieuw worden opgebouwd om zodoende weer een stabiele Eredivisionist te worden. Dus misschien is de degradatie nog niet zo slecht, het was anders toch steeds aanmodderen gebleven.

Maar het kan ook veel slechter gaan lopen, ik noem een Leeds United. Was toch eerst een toonaangevende club, maar daarvan is nu ook weinig over.

3 mei 2011 om 19:18

Goed geschreven stuk Staw, mooi geprobeerd je emoties er in te stoppen en ik hoop dat we jullie snel terug zien in de Eredivisie. Verder niet gestoord aan de grammatica en taalgebruik.

4 sterren

ze moeten oppassen dat er niet gebeurt wat er in engeland gebeurt en nu in spanje met tenerife dat ze niet gelijk weer degeraderen ik denk niet dat het gebeurt maar die iritante uitwedstrijden in roosendaal almere veendam en eindhoven kan je op inzet zo verliezen al is w2 wel een club die altijd in de eredivisie hoort te spelen al zat dit er al wel een paar jaar aan tekomen

Erg mooi stuk, uit volle emotie geschreven. Vaak gaat dit helemaal verkeerd maar je hebt me positief weten te overtuigen. Grammatica en taalgebruik dik in orde.
Hopelijk zien we Willem 2 snel weer terug met een sterk uit jeugd opgebouwd team.

4sterretjes

Mooi stuk, geschreven door iemand die een club was willem II een warm hart toe draagt, en die in dit stuk zijn emoties heeft verwerkt.

Het is erg jammer om te zien hoe bepaalde clubs, waaronder ook willem II zo achteruit kunnen gaan.
De degradatie was dit seizoen onvermijdelijk, ook al speelden jullie dit seizoen(vooral in wedstrijden na de winterstop) voor doelpuntrijke en leuke wedstrijden (4-5 roda, 3-3 utrecht, 4-3 heerenveen) en op sommige momenten beter voetbal dan VVV dat boven jullie is geëindigd.

Willem II heeft zelfs meer gescoord dan Vvv, dat eigenlijk pas de laatste wedstrijden zijn draai heeft gevonden. Degradatie is echt het einde van de negatieve spiraal waarin de club zich bevond en kan weer vanaf nul gaan beginnen met bouwen.

Maar goed ik hoop en denk dat Willem II snel weer terug zal keren naar de eredivisie door een jonge trainer die aanvallend voetbal wil spelen en met jonge (nederlandse) spelers, aangevuld met ervaren jongens. En achter de schermen een organisatie die in handen ligt van Mark van Hintum die ook de ambitie uitstraalt de club weer op te bouwen.

The end of the line... Zo voelt het nu. Maar het is ook een nieuwe start. De Tilburg-express moet even de remise in om na een flinke opknapbeurt weer met volle vaart de toekomst tegemoet te rijden.

Stations als Almere, Sittard en Apeldoorn die je op voorhand niet zou aandoen, blijken nu wellicht de ideale plek om ons te verfrissen en versterken alvorens we de reis hervatten naar het einddoel dat eredivisie heet. Ons lot ligt nu in de handen van de monteur (van Hintum) en de machinist (streppel) terwijl de verkeersleidng (faber) de seinen op groen zal moeten zetten.

Mooi stuk! uit het hart gegrepen. Onze club gaat niet kapot!

4 mei 2011 om 01:17

Dankje willowfield, mooie metaforen trouwens, had ik ook graag in mn stukje verwerkt!
Zeker dat wij nooit opgeven!
Tilburg till we die!

Mooi stukje, iets wat ik waarschijnlijk gelukkig nooit zal voelen. Het is echt uit het hart geschreven en ik waardeer dat zeer.

Ik wens je veel sterkte met Willem II in de toekomst. Prachtige club, hopelijk komen ze snel terug in de Eredivisie!

Leuk om te zien dat je zegt dat Fortuna en Almere erin blijven. RBC degradeerd dus in jouw ogen Maar verder leuk stuk door de ogen van een echte Willemii fan. Vind ik toch de leukste colums. Columns over ,,kleinere'' clubs. Dus JP en onderaan eredivisie. Keep up the good work

Mooi stuk. Kan me er ook prima in vinden!

Net stuk hoor!
Opbouwend goed en uit het hart geschreven, niks op aan te merken!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger70
D. KöhnVerdediger70
U. JenssenVerdediger70
D. SaddikiMiddenvelder71
G. SağlamMiddenvelder71
M. KöhlertAanvaller71
C. NunnelyAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren