Doelman groeit uit tot reddende engel met gelijkmaker in 94ste minuut

Scott Flinders (24) zal bij de fans van Hartlepool United nog lang herinnerd worden als een reddende engel. De Engelse keeper kopte afgelopen weekend in de vierde minuut van de blessuretijd nog de gelijkmaker binnen in de wedstrijd tegen Bournemouth. Eerder had hij Hartlepool al op de been gehouden met enkele uitstekende reddingen.

De ontmoeting tussen Hartlepool en Bournemouth was er niet één die bol stond van de belangen. De nummers achttien en zes van de League One, het derde profniveau in Engeland, zijn beiden zo goed als uitgespeeld. Toch maakten ze er een interessant affiche van, met name in de laatste minuten.

Eerst onderscheidde Flinders zich met een paar prima reflexen op pogingen van spelers van Bournemouth. In de dying seconds van de wedstrijd ging de sluitpost mee naar voren bij een hoekschop en kopte hij warempel de 2-2 binnen langs collega Shwan Jalal. Uiteraard was het pas de eerste keer in de zevenjarige carrière van Flinders dat hij het doel trof.

Bekijk hier de gelijkmaker van Scott Flinders:

1
2

Doet me denken aan de Europa Leauge wedstrijd van AZ tegen een belgische club (ben ff vergeten) waarin de keeper ook de laatste seconde van de wedstrijd een vrije trap in kopt

3 mei 2011 om 14:42

Ja inderdaad, volgens mij was dat Proto toen.
Wel een knappe redding van de doelman inderdaad, doet mij meer denken aan die keeper van ik dacht Willem 2 die scoorde uit een corner.

3 mei 2011 om 14:56

Bolat tegen Az
Proto tegen Gent

Doet mij denken aan de goal van Pieckenhagen dat toen keeper was bij Heracles die tegen AZ kopte, ook in blessuretijd...

3 mei 2011 om 14:46

bolat van standard luik... en wat een heerlijk moment was dat (en het was in de CL btw)

on:
ik vind het altijd wel grappig als een keeper scoort, zeker als het nog punten oplevert ook, dan ben je echt een held...

Het was Sinan Bolat van Standard volgens mij beste keeper in de belgische competitie na proto van Anderlecht

Het is Az volgens mij een stuk of 3x voor gekomen. Heracles, standaard maar die laatste kan ik me niet herinneren volgens mij herenveen.

3 mei 2011 om 15:14

volgens mij sporting ook een keer

3 mei 2011 om 15:31

Nee, Sporting scoorde wel in de 120e minuut, maar dat was de rechtsback Miguel Garcia

3 mei 2011 om 19:36

Dat was Bolat van Standard Luik, heb ik ook geen leuke herrineringen aan.. In de CL was dat..

dat was Standaard Luik. En de keeper die toen scoorde was Bolat.

On Topic: mooie goal en leuk voor hem en het team.

Leuk voor die jongen zeg! Dat maak je niet vaak mee, zo te lezen keepte hij goed, slagroom op de taart dus.

Dat zijn geweldige gebeurtenissen De Turkse Bolat deed het ook tegen AZ.

3 mei 2011 om 15:05

Ik moest inderdaad ook gelijk aan Bolat denken! Vooral het orkaan van geluid in Sclessin was oorverdovend! Geweldige momenten zijn dat zeg! Dat zijn de mooiste momenten uit een loopbaan van een willekeurige keeper!

haha,super als dit gebeurd,echt geweldig om zoiets te zien,als het maar niet tegen je eigen club gebeurd,xd

Geweldige ervaring lijk me dat.

Jan Smith deed zo te zien de samenvattingen

Haha, dit vind ik altijd wel grappig om te zien. Erg leuk voor de keeper en dit zie je natuurlijk niet elke dag. Waren ook nog eens uitstekende reddingen van hem daar.

Doet mij denken aan Jimmy Glass. Dat was een keeper die Carlisle United had geleend. Carlisle, toen een ploeg uit de League Two, stond op degraderen toen Glass in de allerlaatste seconde een bal binnenkopte waardoor Carlisle behouden bleef voor het profvoetbal . Deze is iets minder spectaculair, maar nog altijd prachtig.

Je zult er je toto maar door verliezen...

Fraaie kopbal. Maar minstens zo fraai zijn de reflexen waarmee hij aan het begin van het fragment een doelpunt weet te voorkomen.

Die keeper van Sevilla, Palop, deed het in de Uefa cup tegen Shaktar een paar jaar terug. Iets hoger niveau en iets belangrijkere wedstrijd. Maar toch, deze is natuurlijk ook mooi.

Hoe kan je al uitgespeeld zijn als je 6 e staat in de League One?