'Jan is toe aan stap hoger en zou in Spanje of Engeland niet misstaan'

Maandag, 2 mei 2011 om 07:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:36

Jan Vertonghen was zondag in de competitiewedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax (1-2) een van de uitblinkers. Dat viel ook op bij Kees Kist, rapporteur van De Telegraaf. "Hij is zonder enige twijfel de leider van Ajax, straalt rust uit en organiseert de boel", luidt het oordeel van de oud-international. "Jan is echt toe aan een stap hoger. Hij zou in Spanje of Engeland niet misstaan."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Jan Vertonghen is het niveau van Ajax ontgroeid


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door bekkerz)

jan gaat in de zomer niet weg. Ik denk pas in de winterstop.

Narsingh tsja je kan zeggen ,zonde van ajax maar aan de andere kant. Als hij was gebleven dan was hij mischien gewoon niet doorgebroken. Wel een lust om naar te kijken. Beetje zo'n elia type.

En dan suljemani. Wat speelde hij gisteren toch goed. Mischien wel zijn beste wedstrijd dit seizoen.kappe,snelheid,fysiek. Hij won alles.

Toch denk ik dat lodeiro beter de rol van demy kan overnemen. Demy verpestte gisteren bijna alles.lodeiro is gretiger en maakt minder domme overtredingen dan demy die het spelletje gewoon verleerd is.

En ja beerens. Ik heb hem beter zien spelen. ik weet niet wat ik van hem moet vinden. Mischien als ruiz weggaat dat zij beerens kunnen nemen?

2 mei 2011 om 07:54

Sulejmani was in de eerste helft echt fantastisch. Ik vond hem alleen in de tweede helft een stuk minder aanwezig. Beerens dolde van der Wiel toch ook wel een aantal keren lelijk hoor

2 mei 2011 om 08:54

vd Wiel is echt een dromer. Hij heeft concurrentie op die rechtsback-positie nodig, want het wordt iedere wedstrijd nonchalanter.

2 mei 2011 om 14:28

Van de Wiel wil graag de opkomende back zijn en zo hier en daar een actie kunnen maken. Je ziet vaak dat het dan mislukt, en daardoor gaat hij inderdaad een beetje dromen. Maar doordat Sulejmani voor Van der Wiel staat, wilt dat niet lukken. Zoals bij het Nederlands Elftal dat wel lukte. Concurrentie zal hij niet nodig hebben.

2 mei 2011 om 17:09

toivomakie is er al voor op rechtsbak

2 mei 2011 om 08:44

Lodeiro voor de Zeeuw? Lodeiro is een aanvallende middenvelder die zelfs als aanvaller kan spelen. Die ga je toch niet op de positie van de Zeeuw neerpleuren! Kijk hoe de Jong het altijd op die positie doet. Ook bagger.

2 mei 2011 om 17:06

De Jong doet zeer nuttig werk daar hoor! Alleen je moet het hiermee doen.. Ik had ook liever iemand gezien met een snellere handelingssnelheid. Naja ik vind de Jong zo als kaatser niet misstaan.

2 mei 2011 om 17:25

Ik heb het wel over dejong op de positie van de Zeeuw he. Niet over de Jong als spits.

2 mei 2011 om 09:35

Demi verpeste gisteren bijna alles...?!
Ik vond hem een van de beteren op het veld, man! De drijvende motor op het middenveld, de aanjager, de man met de mooie passes...
Hebben wij een andere wedstrijd gezien?

2 mei 2011 om 10:09

Demi speelde echt geen goede wedstrijd. Die heeft gewoon een verloren seizoen. Hij is niet in vorm geweest, mist ook het volledige vertrouwen van de coach i.c.m. wedstrijdritme!
Ook deze wedstrijd was dat duidelijk, maar daarmee wil ik hem niet afschrijven, want hij kan voor komend seizoen weer zeer belangrijk worden. Het is nl maar weer bewezen dat spelers 12-17 belangrijker (kunnen) zijn dan de 1e 11!

2 mei 2011 om 14:35

Hebben jullie wel eens gezien hoe de Zeeuw 'meeverdedigd'? Hij sjokt als een ouwe vent over het veld. Hij acteert te verdedigen maar laat zijn directe man altijd, maar dan ook echt altijd lopen. Let maar eens op de volgende wedstrijd dat hij speelt.

Dan speel je naar mijn mening met slechts 10 of 10,5 man op het veld. Aanvallend brengt hij wel degelijk iets maar wanneer jij als Ajax speler ziet dat de Zeeuw een speler 'dekt' of dus eigenlijk acteert te dekken, dan laat jij die speler met rust met als gevolg dus dat die speler vrije doorgang heeft. Het is te beroerd om aan te zien dat hij gewoon echt 0,0 verdedigend werkt verricht of wil verrichten. Verdedigen begint in de aanval zegt de Boer dan altijd, maar als zelfs je middenveld niet geheel meeverdedigd dan vraag je gewoon echt om problemen. Dat is de reden dat de Zeeuw van mij ook mag vertrekken.

On:

Wat Vertonghen betreft. Die jongen is een van de beste spelers van Ajax op dit moment maar moet hij daarom de stap naar het buitenland maken? Vraag je ten eerste eens af waarom hij de beste speler van Ajax is op dit moment? Dat is omdat Suarez is verkocht in de winterstop, Stekelenburg geblesseerd is, de Zeeuw zoals ik al aangaf totaal niet presteerd en hetzelfde geld voor El Hamdaoui. Ik vind dat Vertonghen zeker nog niet is uitgeleerd en nog wel een a twee jaar bij Ajax mag blijven. Wanneer hij vertrekt heb je namelijk weer zo'n meneer als die van het artikel die Eriksen als beste Ajacied gaat bestempelen. Moet hij daarom ook weg omdat hij te goed is voor Ajax of neemt Ajax gewoon de tijd niet om het team aan het nivea van zijn betere spelers aan te passen.

Ik denk dat dat laatste vooral het geval is. Als je structureel je beste spelers blijft verkopen dan zak je als club gigantisch af. Dat is tevens het dilemma van Ajax: geen betere spelers willen kopen en alles met de jeugd doen dan krijg je het probleem van Arsenal. Je beste spelers willen vertrekken omdat andere clubs gewoon meer kans maken op prijzen. Als jij als Wenger of de Boer gewoon echt een paar topspelers om je jeugd heen zet dan voelen de huidige 'goede spelers' zich beter ondersteund en zien zij dat prijzen te pakken zijn. Ajax heeft nu het geluk dat PSV en Twente ook hebben verzaakt in het punten pakken maar zoals het puntenaantal vorig jaar aangaf: Dit is de kampioen van de armoede.

2 mei 2011 om 10:51

Ok dit mag je dan effe aan me uitleggen. Lodeiro heeft 2 wedstrijden gespeeld? Hoe kan je nou zeggen dat hij dan wel even de rol van demy kan overnemen. Ik vond Demy gisteren stukken beter dan Enoh, die bijna alles fout deed. Dus ik zie dan duidelijk liever Demy dan Enoh. Die enorme kans was inderdaad wel Demy zijn schuld, hij had die bal zelf erin moeten prikken ipv op Ebecilio te passen. Maar om nou te zeggen dat hij het verleerd is gaat te ver, ik durf zelfs te zeggen dat je dat doet om te provoceren want het is gewoon zwaar overdreven. En ik ben bang dat Jan wel weggaat deze zomer.

2 mei 2011 om 13:48

Lodeiro kan natuurlijk niet zo 123 de rol van de Zeeuw overnemen, onmogelijk zelfs. Sterker nog, beide types zijn niet met elkaar te vergelijken.

Enoh viel inderdaad gisteren niet echt goed in. Maakte rare acties wat volkomen onnodig was. Ik heb dan ook geen idee wat de Boer bezielde, het liep goed, dus lekker laten staan zou je denken.

Vertonghen gaat deze zomer weg, daar is zo veel belangstelling voor, die kan uitkiezen. Tevens zal Ajax een financiële klapper maken daardoor.

2 mei 2011 om 14:16

Lodeiro stond toen hij naar Ajax kwam bekend als het grootste talent van Uruguay, hij speelde al interlands en speelde daarin ook vaak goed alleen heeft hij door blessures inderdaad hier nog niets laten zien.

Als je Lodeiro wil laten spelen zou ik hem op Ebecilio z'n plek zetten (waar hij in Uruguay vaak speelde) of op Eriksen z'n plek maar dat zie ik dan weer niet gebeuren.

2 mei 2011 om 14:29

Ik dacht dat Lodeiro een verdedigende middenvelder was? Of dan in ieder geval een controlerende maar ik wist niet dat hij ook zo aanvallend ingezet kon worden? Ik weet inderdaad dat hij door blessures nog niets heeft kunnen laten zien. Maar op de plek van Ebecilio hebben we ook nog een Ozbiliz die we kunnen inzetten. Door daarnaast nog de opties Sulejmani, Castilion en El Hamdaoui voorin te hebben acht ik het niet nodig om hem daar te gebruiken. Zeker niet als we straks ook nog die Serero eraan toevoegen. Enoh en De Zeeuw vind ik echter niet overtuigend, wat ik wel kan zeggen van Anita, Eriksen en De Jong. Eerlijk gezegd pleit ik er ook voor om Enoh of De Zeeuw te verkopen deze zomer. Je hebt dan Anita, Enoh of De Zeeuw en Lodeiro voor de positie van verdedigende middenvelder. De Jong en Eriksen daarvoor. En dan aanvullen met talent uit de jeugdopleiding...

2 mei 2011 om 15:13

Lodeiro is een aanvallende middenvelder, een jongen met een prachtige dribbel, een goede(functionele) techniek en een goed inzicht. Ik weet dan ook niet hoe je er in godsnaam bijkomt dat hij een verdedigende middenvelder is.

Ik zou graag zien dat die dweil van een Ebecilio eruit gaat en Lodeiro zijn plek invult als hangende linksbuiten. Zijn creativiteit gecombineerd met die van Eriksen en Sulejmani zou een lust voor het oog zijn van iedere voetballiefhebber, helaas zal het niet gaan gebeuren ben ik bang...

Over Vertonghen gesproken, ik hoop met heel mijn hart dat hij blijft bij dit Ajax. Een zeer goede verdediger met een goede sliding, de slimheid van Frank de Boer(als speler) en een fysiek waar je u tegen zegt. Daarbij is het ook een ontzettend vriendelijke en sympathieke gozer. Hopen dat hij ons dit jaar kampioen maakt en hij er volgend seizoen in de CL bij is

Vermeer
vd Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Boilesen
Anita
De Zeeuw
Sulejmani
Eriksen
Lodeiro
de Jong
2 mei 2011 om 17:10

Ja precies, maar als Lodeiro zo goed speelde had hij dat wel gedaan. Denk ook dat hij misschien nog echt op gang moet komen, Heeft inderdaad lange blessures gehad. Op Eriksen zijn plek zal die niet gaan starten. Misschien op de plek van Ebecilio ja.

2 mei 2011 om 17:44

Is het je niet opgevallen dat Enoh goeie ballen van Hee weg haalde? Weinig fouts gedaan in mijn ogen! Oh ja, 1 balletje schoot die in de voeten van een Hee middenvelder.

2 mei 2011 om 21:14

En hij zorgde er bijna voor na die bal in de Heerenveen speler te schieten dat Heerenveen een penalty kreeg. Daarna zag ik hem welgeteld nog twee foute passes geven. Al met al heb je dan gewoon een zwakke invalbeurt gemaak in mijn ogen. En dit is niet de eerste keer dit seizoen dat ik hem in zijn opbouw erg zwak vond. Enoh past gewoon niet in dit systeem van Ajax. Vorig jaar en aan het begin van het seizoen was hij vaak zelfs de beste man van het veld, maar vooral na de winterstop heb ik hem niet meer dat niveau zien halen.

2 mei 2011 om 21:21

@ Balsjaak

Als het klopt dat Lodeiro op de positie van Ebecilio kan spelen ben ik het volledig eens met je opstelling, alleen vind ik De Jong niet sterk in de spits. Eigenlijk is Siem in mijn ogen dan ook de moeilijkste factor om te plaatsen in het team van volgend jaar. Hopelijk vind De Zeeuw zijn vorm van voor het WK weer terug. Vind hem de laatste paar wedstrijden wel al weer iets beter spelen dan de rest van het seizoen, maar nog steeds niet zo overtuigend als voor dit seizoen. Mocht De Zeeuw niet meer zijn oude vorm terugvinden, dan zal ik De Jong plaatsen op De Zeeuw zijn plaats. In dat geval kan je in de spits ruimte maken voor die Serero (als ie werkelijk zo goed is) en eventueel Castilion. Mocht één van laatstgenoemden volgend seizoen kunnen excelleren dan heb je een topteam. Ben alleen bang dat Van der Wiel en/of Vertonghen helaas volgend seizoen niet meer in Amsterdam spelen, hoop het uiteraard wel. Vooral Vertonghen is een topper, en in mijn ogen de beste centrale verdediger van de Nederlandse velden...

Vertonghen speelde inderdaad best sterk al werden er wel veel kopduels verloren voor de goal. Daarnaast is Boilesen wel een talent maar werd hij helemaal blind gedolt door Narsingh, die man heeft echt wel 20 voorzetten vanaf rechts gegeven. Ik vond Anita wel goed spelen op het middenveld en ik vond Enoh heel sterk invallen.

2 mei 2011 om 10:14

Boilesen blind gedold??? ik vind echt super goed hoe Boilesen hem heeft verdedigd! Narsingh is op de 1e meters echt sneller maar Boilesen zat er steeds goed bij. Als je hapt dan is hij zo weg en dat heb ik niet gezien! Complimenten voor deze Jongen!

2 mei 2011 om 10:40

En daarbij moet je niet vergeten dat het nog een hele jonge jongen is die pas een paar wedstrijden in de basis staat en hij tegenover op dit moment misschien wel de beste vleugelaanvaller van de nederlandse velden staat, ik vond dat hij het best goed heeft gedaan.

2 mei 2011 om 14:30

En je moet ook niet vergeten dat hij zijn eerste wedstrijd speelde, die heel belangrijk was. De druk stond er meteen op bij hem, en die druk is er nog steeds. Hij moet even zijn spel terug vinden, en dan kan het een hele goeie worden.

2 mei 2011 om 12:37

Vond je serieus Enoh heel sterk invallen? Toen die man erin kwam werd er alleen nog maar achteruit gevoetbald en dat is nu net wat Ajax niet wil. Met De Zeeuw was Ajax veel sterker in mijn ogen. Ik vind echt dat Enoh te kort komt voor het niveau dat Ajax nastreeft.

En over Narshingh, die man heeft 2 voorzetten gegeven waar Boilesen iets mee te maken had, de rest was steeds na een corner of andere spelhervatting, en in die gevallen staat Boilesen niet bij Narsingh. Boilesen heeft het in ieder geval beter gedaan dan alle andere backs die tegen Narsingh stonden de laatste tijd.

2 mei 2011 om 13:08

Dat vond ik niet. Ik vond dat Enoh veel ballen heeft veroverd heeft op het middenveld.
Enoh speelde heel nuttig. Vind het jammer dat je Enoh niet kan waarderen omdat het een hele nuttige kwacht is.

2 mei 2011 om 13:50

Enoh is zeker een nuttige kracht. Feit is wel dat Ajax gisteren tot aan die wissel pressie naar voren speelde en veel kansen kreeg. Toen Enoh erin kwam ging Ajax achteruit en was het alleen nog maar tegen houden.

2 mei 2011 om 14:08

Ik vind hem ook nuttig hoor, maar niet in een wedstrijd als gisteren. Toen hij erin kwam ging Ajax achteruit voetballen en dat is niet goed. Hij moet voetballend beter worden, dan is hij een goede kracht. Nu nog niet, vind ik.

2 mei 2011 om 14:51

@ Johnnie10

Enoh heeft niet veel ballen verovert maar juist alle ballen die voor zijn voeten kwamen weggepeerd. Dat was ook de opdracht van de Boer en daarom is hij ook in de ploeg gebracht.

Vertonghen is zeker toe aan een hoger niveau al zou een jaar Ajax geen straf zijn. Je kunt duidelijk zien dat hij is gegroeid in de rol van een leider. Achterin deelt hij de taken uit en springt bij waar het nodig is. Als Vertonghen wel vertrekt mag Ajax haar portomonee wel open trekken want een waardige vervanger moet er zeker voor terugkomen.

Natuurlijk is Verthongen het niveau van Ajax niet ontgroeit, Verthongen moet het niveau van Ajax belichamen! Iedereen zou minimaal op dat niveau moeten zitten, zeker voor de topclub Ajax. Anders zijn ze geen topclub meer als ze onder dit niveau blijven hangen... Vond trouwens Boilesen en vd Wiel gisteren erg slecht spelen, uiteraard had dat ook te maken met Narsingh en Beerens, die speelden nl erg goed...

2 mei 2011 om 21:26

Eens met je groene randje, op je laatste opmerking na. Ik vond dat Boilesen het namelijk naar behoren deed. Natuurlijk kon Narsingh twee keer voorzetten terwijl Boilesen hem moest tegenhouden. Aan de andere kant kan je ook zeggen dat Boilesen meer diepgang brengt aan de linkerkant. En dat kun je van Anita en Blind niet zeggen. Ajax speelt traditioneel met vleugelbacks en is daarmee altijd dreigend geweest in het verleden. Met Van der Wiel op rechts (in de vorm van zijn WK en daarvoor) en Boilesen op links heeft Ajax voor volgend seizoen twee vleugelbacks. Natuurlijk ervan uitgaande dat Gregory niet verkocht wordt deze zomer kan Ajax dus volgend seizoen met hun twee in de gelederen weer zijn oude vertrouwde spel spelen...

3 mei 2011 om 12:58

Jazeker, Boilesen deed het opbouwend ook weer naar behoren, maar liet zo nu en dan verdedigend een steek vallen.... De vraag is echter of je hem hierop kan aankijken, gezien zijn leeftijd en ervaring tot nu toe. Ik ben iig blij met deze speler!

Hoe sneller opgerot hoe beter.
Een van de meest overschatte verdediger op de nederlandse velden.
Er word vooral gekeken naar zijn voetballende kwaliteiten.
prachtig dat hij een goede lange pass kan geven, maar alleen in Nederland beoordelen we verdedigers op voetballende kwaliteiten.
Kijk eens bijvoorbeeld hoeveel kleine slippertjes deze jongen maakt, plus de kopduels!!! ( maar jan is toch zo sterk?) dan zie je dat deze jongen in het buitenland hoioguit bij een subtopper aan de slag kan.
een Soort Heitinga dus, waarbij ik Heitinga nog een klasse hoger inschat dan Vertonghen.
OP zich is het niet erg.. maar als je dit combineer met zijn matennaaiende en acteer gedrag, dan moet hij zeker niet naar England gaan.
Ik zie hte al voor me, Drogba komt stevig maar fair i en vertonghen doet dat net alsof hij doodgetrapt wordt a la alves.. en drogba krijgt rood...
Nou dan verlaat vertonghen het veld echt niet levend.....

Perfecte club zou barcelona en of real madrid zijn ook allemaal van zulke vervelende mannetjes.
zelkf keihard uitdelen, maar als ze een kline tik krijgen meteen op de scheids afstormen, om kaarten vragen, en over het veld rollen...
Helaas heeft hij het niveau er niet voor.............

2 mei 2011 om 09:06

En wat is hierbij de toegevoegde waarde van jouw reactie?
Je geeft niet een argument en loopt alleen maar bakerpraatjes aan elkaar te koppelen.

Ot
Heb het vermoeden dat Jan nog iets constanter dient te worden,
Daarnaast hoeft hij nog niet weg want komend seizoen zullen we hem nodig hebben in de CL.

2 mei 2011 om 09:56

Ik denk dat je dan een beetje een bord voor je kop hebt want Vertonghen is veruit de meest constante kracht van Ajax dit seizoen (samen met Steek). Hij leidt, coacht, strijdt, heeft inmiddels de nodige ervaring, draagt aanvallend zijn steentje bij en is verdedigend enorm gegroeid. Zeker qua kracht, timing en in kopduels. En natuurlijkmaakt hij nog veel kleine slippertjes, maar ga nou niet beweren dat centrale verdedigers in Engeland geen slippertjes maken want daar zie ik ook ontzettend veel verdedigingsfouten. Verdedigers in de Engelse competitie compenseren gewoon heel veel met kracht. En laat ik verstandig zijn en niet op je commentaar wat betreft zijn ''acteergedrag'' ingaan want dan is het einde zoek.

OT: Ik denk dat Jan helemaal klaar is voor de (europese) subtop in Engeland of Spanje. De absolute top lijkt me nog iets te hoog gegrepen, want ondanks dat hij verdedigend enorm gegroeid is, lijkt me dat nog een brug te ver

2 mei 2011 om 10:06

Wat jij hier loopt te zeggen vind ik echt flauwe kul.

En wat zeg je over vermaelen dan? Die was toch ook naar een topclub gegaan (arsenal) en deed het daar ook naar behoren. Ik vind dat Vertonghen toch wel beter/sterker voetbalt onder deze omstandigheden dan vermaelen dat toen deed.

Dus denk ik niet dat hij zal onderdoen voor topclubs in England.

Uiteraard ben ik het wel met je eens dat hij beter bij een club als barcelona of real madrid past, maar dit om het feit dat ik hem gewoon op voetballend gebied een betere speler vindt dan op het gebied van kracht.

Ot

Ik denk dat Jan na de zomer vakantie wel weg is. Ik denk dat ac Milan hem gaat proberen aan te trekken.

2 mei 2011 om 12:40

Volgens mij is jou reactie niet echt objectief te noemen

ot: ik vind de kwartfinale voor ajax niet onmogelijk, maar ook niet realistisch. Ik denk dat als je steeds cl speelt, het uiteindelijk weer mogelijk is, eerder niet. Dan zou ajax dus elk jaar 1e of 2e moeten worden, en indien 2e, zich ook nog moeten kwalificeren voor de cl. Wanneer ajax dit voor 5 jaar lukt, dan spreken we verder over de kwartfinale.

Jan is helemaal niet toe aan een stap hoger. Stond gister ook weer te slapen achterin zoals gewoonlijk. Kinderlijk verdedigd werd er door onze 2 belgen. Die 2 moeten nog heel wat leren! Mensen moeten eens op hem letten en dan zien ze dat Vertonghen ontzettend veel fouten maakt.

2 mei 2011 om 11:42

Verthongen maakt meer goed dan dat hij fouten maakt

Qua persoonlijkheid een eikel, maar een fantastische verdediger. Spanje en Italie zijn echte landen voor Jan. Villareal is een optie, maar nog lang van het niveau Real-barca. Bij Milan zou hij denk ik wel slagen.

2 mei 2011 om 10:38

Dat is jouw beeldvorming van Vertonghen, maar ken je hem persoonlijk? Nee! Dus oordeel niet over een persoonlijkheid van een mens die je niet persoonlijk kent!

2 mei 2011 om 11:38

Ik denk dat Drogbaa meer bedoeld dat Vertonghen soms een eikel op het veld kan zijn. dat ben ik wel met hem eens, maar welke verdediger is dat tegenwoordig niet?

Ben ook totaal niet mee eens dat ie toe is aan een topclub. Ook Toby niet, ook Greg niet. Ze maken allemaal nog veel te veel fouten. Voetballend is Jan top niks over te klagen. Maar de fanatieke duels in de lucht, de kopduels gewoon, het elkaar rugdekking geven!!! Nee daar moet ie echt nog heel veel leren. Kijk eens hoeveel kansen de twee belgen achterin weggeven. Zowel tegen Excesior en nu ook weer tegen Heerenveen. Laat hem nu eerst eens een heel seizoen sterk spelen en vooral tegen de,met respect, kleinere clubs. Daar proef ik bij Jan (maar vooral ook bij Greg) heel veel gemakzucht. Zo van, dit gaan we toch wel ff winnen. Tegen Twente zal het achterin met Jan ook veel dodelijker moeten, anders gaat Ajax het gewoon niet redden.

In mijn ogen is Vertonghen toch wel uitgeleerd in de Eredivisie.
Alleen hoop ik niet dat hij vertrekt, want dan zou onze hele verdediging een stuk slechter worden.
Toch vind ik Tottenham wel een leuke club voor Jan!

2 mei 2011 om 10:50

Granqvist op de plek van Vertonghen
Is toch niet zo'n heel grote vermindering.
En dan heb je ook nog een penalty specialist
Vertonghen krijg je makkelijk 10 of 12 miljoen voor,
Granqvist kost 6 miljoen.
Heb je 6 miljoen winst

2 mei 2011 om 14:22

Precies als je Granqvist of Boulahrouz als vervanger kan halen ga je er niet super veel op achteruit. Of met Groningen een intressante deal maken om Granqvist en Matavz voor een leuke prijs over te kopen daar zou Ajax niet slechter van worden.

Moet dringend een stap hoger.
Lijkt mij ook een geval Vermaelen.
Jongen die op een hoger niveau pas echt gaat schitteren.

2 mei 2011 om 09:47

Vertonghen is nu verder dan Vermaelen op het moment dat hij vertrok. Al pakt de transfer van Vermaelen wel erg goed uit. Milan lijkt me inderdaad ideaal voor Jan. Voor de absolute top moet hij zich nog even doorontwikkelen.

2 mei 2011 om 09:58

Ja daar ben ik het helemaal mee eens

Denk dat de eredivisie de top is voor Verthongen en Aldewijreld ,ik zie in Nederland op dit moment geen een speler die een stap hoger aankan ,verthongen maakt toch nog heel vaak blundertjes
envaker hakve halve nood remmen nodig om zich staande te houden
hij zal nooit geschikt zijn voor een echte topclub ,

Maar af en toe vraag ik mij af wat is een stap hogerop ,
Blackpool ,wolverhamtom ,mallorca ,ziet men dat als hogerop ,misschien finacieel wel,maar sportief gezien nee.

2 mei 2011 om 10:29

Dat riep je waarschijnlijk ook over Vermealen. Je moet juist naar een hoger niveau om je verder te ontwikkelen, dan gaan die foutjes er ook uit. Maar net zoals bij alle 'vermealen lachers' zullen we ook jouw mea culpa niet niet zijn als hij wel slaagt in het buitenland.

Als ajax kampioen wordt dan blijft hij i.v.m champions legeua
maar ik denk dat hij wel bij liverpool aan kan. want die verdeding is niks. die kunnen niet eens fatsoenlijk opbouwen. allleeen hij moet nog iets harder worden voor de premier legeua

Huh? Jan speelde gisteren een van zijn mindere wedstrijden!!!

Verschillende keren onnodig balverlies. Niettemin ben ik wel van mening dat Jan toe is aan een stap hogerop. Hij steekt er normaliter namelijk wel bovenuit.

2 mei 2011 om 11:44

Ik ben het met je eens, vond Jan niet heel sterk spelen, maar hij was goed genoeg.

En de mensen die beginnen over al zijn verloren kopduels gisteren, ik denk dat er maar weinig zijn die een kopduel winnen van Bas Dost

2 mei 2011 om 17:10

@ Bruijnie

Je hebt gelijk dat weinig een kopduel van dost winnen al deed jan dat bij de tweede paal wel een keer maar als dost gaat koppen moet je er bij zijn en daar gaf jan een keer helemaal niet thuis en dat moet eruit bij hem

Van der Wiel is echt vreselijk
Ongelovelijk dat clubs als City,bayern,barcelona of Chelsea hem willen hebben.
Die jongen komt nu al zoveel te kort.
Als je al 5 miljoen voor hem kan vangen, mag je god dankbaar zijn.
Wat is die gozer slecht zeg.

Vertonghen is net niet goed genoeg voor een Real Madrid of Manchester United
Misschien voor de subtop, Tottenham en Villareal.

2 mei 2011 om 09:53

Ja, zou ook niet weten wat er met Greg aan de hand is. Jammer dat er geen directe concurrent achter hem staat want een tegenslag in zijn carriere kan hij wel van leren. Hij staat de laatste tijd bagger te verdedigen, en aanvallend is het ook niets. Beetje vedette verschijnselen?

2 mei 2011 om 09:56

Gewoon Ruben Ligeon is een basisplaats geven,
Misschien dat hij dan wel wakker word
En dan weet dat hij wel voorzetten eruit moet halen.
Of Hem gewoon is laten banken en Anita op rechts
Ik weet niet wat mensen in hem zien, Hij is tijdens de wedstrijd volgens mij alleen maar met z'n haar bezig

2 mei 2011 om 10:49

Punt is dus dat Van der Wiel niet slecht is, maar wel slecht speelt. Een heel groot verschil, want de juiste kwaliteiten bezit hij zeker, en die topclubs hebben dat ook gewoon door, dus vandaar dat hij nog steeds op veel interesse kan rekenen. Je ziet het ook wel vaker met dit soort spelers die heel veel potentie hebben maar waarbij het er niet uitkomt: als ze door een transfer nieuwe prikkels krijgen, spelen ze bij een nieuwe club ineens de sterren van de hemel. Hetzelfde gebeurde min of meer bij Afellay, die bij PSV ook nog maar weinig indrukwekkend was en vooral bij het Nederlands elftal excelleerde, maar na zijn transfer naar Barcelona toch behoorlijk opgebloeid is. Zoiets kan met Van der Wiel ook zomaar gebeuren - sterker nog, ik vind het heel aannemelijk!

Een eventueel vertrek van Vertonghen bij Ajax zou een flinke aderlating voor de club zijn, want juist defensief gezien staat het best aardig de laatste twee jaar. Wanneer je dan de leider van de verdediging kwijt raakt, houd ik m'n hart vast over hoe het georganiseerd moet worden. Ooijer gaat geen basisplaats meer krijgen, dus dan zou het wellicht aan Alderweireld zijn om de kar te trekken?
Ik denk in ieder geval dat Vertonghen wel klaar is voor een stap hogerop, en eigenlijk moet je hem dat ook gewoon gunnen. Hij zou prima terecht kunnen bij een leuke club in Engeland ofzo. Jammer voor Ajax, maar zo werkt het nu eenmaal: de belangrijkste spelers zijn altijd als eerste weg.

nou demy vind ikk verdedigend helaam niet goed. Hij laat ze man lopen. Kopduel wint hij nooit. Verdedigend helemaal niet agressief. Lodeiro heeft op het wk ook gewoon opdie positie gestaan en oogt gewoon gretiger. Nee doe mij maar lodeiro.

Helemaal mee eens!
Net als dat van der Wiel dat is.

DIe biljven steken in het niveau van Ajax.
Kijk naar Vermaelen. Daar werd ook aan getwijfeld toen hij naar Arsenal vertrok...

Spelers passen zich aan en ontwikkelen zich verder als ze met topspelers om zich heen spelen.
Kijk naar van der Wiel afgelopen WK. Die komt echt niet tekort. Die heeft gewoon de motivatie niet meer om bij Ajax uit te blinken en is toe aan iets anders.

Jan staat altijd als een oud wijf te verdedigen in Europese wedstrijden. Laat hem daar maar eens een keer goed spelen i.p.v tegen VVV

2 mei 2011 om 11:22

Wedstrijd tegen AC milan vergeten zeker in de Arena? Toen was hij echt top!

2 mei 2011 om 14:34

Laat je eigen verdedigers maar een keer goed spelen tegen VVV

Ik vind dat Jan Vertonghen er nog niet klaar voor is, ben het toch een beetje eens met Downtoearth. Af en toe denk ik wat loopt daar voor mietje rond, als ie weer slap een duel verliest. Dat kaarten vragen mag hij trouwens ook wel afleren.

Jongens,. laat de jongens van Ajax nu eens een keer een paar jaar hetzelfde niveau halen en praat daarna eens over verkassen naar het buitenland.
Ik denk dat Jan er nog niet klaar voor is want hij maakt teveel kleine verdedigende foutjes. Hij lijdt knullig balverlies in en herstelde het gelukkig zelf maar hij nam wel een risico om een tackle in te zetten in de 16 meter. In de top van Europa kan je dit jezelf niet veroorloven dus ik zou zeggen. Eerst prijzen pakken met Ajax en dan pas kijken wat je waard bent in de UK of Italie

Vertonghen vind ik op dit moment veruit de beste speler van Ajax. Hij presteert zeer constant en is een echte leider in het veld.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat Vertonghen zonder enige twijfel de stap kan maken. Wat is deze man gegroeid de afgelopen jaren, absoluut de leider van het huidige Ajax. Fysiek sterk, goed in de duels, kan inschuiven en heeft een prima pass. Ik zie hem dan ook wel de lijn van Vermaelen volgen.

Sulejmani heeft zich dit jaar natuurlijk ook super ontwikkeld. Pakte ook tegen Heerenveen weer zijn doelpuntje mee. Ik denk echter dat hij volgend seizoen pas echt gaat vlammen, ook al heeft hij dit jaar al indrukwekkende statistieken voor een buitenspeler.

Hij is zeer sterk achterin kan koppen,goeie tackle in huis en kan opbouwen heeft een prima snelheid en pass in huis.

Als hij zijn rushes beter zou kunnen controleren zoals een Granqvist dat doet was hij heel compleet nu nog iets teveel balverlies wanneer hij naar voren willen komen.

Laat hem Vermaelen achterna gaan. Ik wil Vertonghen weleens bij Arsenal zien spelen. In Engeland kan Jan sterker worden, en als hij dat daadwerkelijk wordt, heeft hij veel in huis om ook te gaan slagen in het buitenland.

2 mei 2011 om 14:38

Haha, want Engeland ligt niet in het buitenland ofzo?

Ik word er zo moe van. laat deze jongen nog 2 jaar bij Ajax voetballen. Hij speelt een goed seizoen en dan moet ie gelijk vertreken naar het buitenland. Zo wordt het nooit wat met de nederlandse competitie.

2 mei 2011 om 12:42

je zal moeten accepteren dat het gewoon nooit wat wordt met de nederlandse competitie zolang die oneerlijke concurrentie door mag blijven gaan...
hoe jammer het ook is

2 mei 2011 om 13:37

Laat deze jongens allemaal nog twee jaar bij Ajax blijven en je kan tot na de winter meeblazen in de CL. Maar zoals het al jaren gaat zal er veel weggaan, al heb ik er goede hoop op dat het enkel bij Stekelenburg blijft.

Ik vind helemaal niet dat Vertonghen het Ajax niveau ontgroeid is.. hij is nu net pas een Ajax waardige speler.. Hij laat zien tegen de 'druk' te kunnen.. nou, hé hé eindelijk. Maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Ajax moet Jan proberen te behouden, het moet toch wel mogelijk zijn voor Ajax om hem nog minimaal twee seizoenen bij ons te houden? Hij is dan 26 en op zijn top, dan kun je wat mij betreft, als je echt zo graag wil en er komt een top club wel gaan. Ajax kan dan misschien geen grote aankopen doen maar gebruik dat geld dan om je betere spelers langer vast te leggen.. Kijk naar Porto, Napoli, Villareal een voorbeeld voor Ajax.. en kom me nou niet vertellen dat die clubs zoveel meer mogelijkheden hebben financieel dan Ajax.. ik draaf een beetje door maar goed, jammer dat spelers ervoor kiezen om naar een club als Atletico of Everton te gaan in plaats van met ons aller Ajax iets te willen neerzetten.

nou ,ik hou elke week me hart vast met deze verdedeging narsingh kon gister elke keer de voorzet geven en gevaarlijk zijn en de belgen moeten toch echt meer opletten bij hoge ballen!! nee nog geen engeland hoor !! want dan zitten ze na een week op de bank!

Vertonghen moet ook echt vertrekken deze zomer, is helemaal uitgeleerd in de Eredivisie en word ook al 24 dit jaar geloof ik dus de perfecte leeftijd om te verkassen, Beerens terug naar PSV hoop ik en ik zie het eerlijk gezegd nog gebeuren ook, hij vaak genoeg aangegeven terug te willen komen en ik zal dan een van de eerste zijn om hem te verwelkomen.

Cassió
Tamata
Marcelo
Marzo/Bouma
Pieters
Hutchinson
Labyad
Toivonen
Mokhtar
Lens
Beerens
2 mei 2011 om 14:39

Moet PSV wel eerst CL halen of iets verkopen.. Ik denk dat er anders helemaal niks komt.

Waar komt deze Boilesen opeens vandaan. Ik ben even weggeweest en zie hem nu voor het eerst verschijnen. Is Blind gepasseerd(terecht imo). Is Boilesen eigen jeugd?

De meesten mensen hier kennen er ook echt geen zak van. Niet toen Vermaelen de stap hogerop maakte, en zeiden dat ie er nog niet klaar voor, en ook nu ook niet. Vertonghen moet juist wel de stap hogerop maken want hij speelt ondertussen al een tijdje in de eredivisie, tegen dezelfde tegenstanders van een minder niveau waar hij onmogelijk kan uit leren en wat ie in een moeilijkere competitie zoals de PL of PD wel zal kunnen. De vraag is alleen of Vertonghen zich snel genoeg zal kunnen aanpassen aan het niveau zoals Vermaelen deed en daar ben ik bijna zeker van dat het hem zal lukken.

Jan is dit seizoen niet constant geweest. Ik denk dat Toby een grotere verassing is dit seizoen. Van Jan verwacht je dit niveau, maar Toby straalt naar mijn mening meer rust uit, en is nog 2 jaar jonger ook. Al met al denk ik dat Jan nog een jaar blijft, omdat hij bij ajax de vrijheid krijgt, die hij bij een andere club niet zal genieten.

Ik word een beetje moe van die komentaren als Jan Vertongen is toe aan een stap hoger.

Gisteren zag ik weer 3 vrije kopkansen in het hard van onze verdediging waar hij er minstens bij 1 zelf bij had moeten zitten en de andere beter had moeten organiseren.

Natuurlijk was die tackle op vayrinnen mooi waarbij hij die bal weggleed maar hee... hij herstelde zijn eigen fout en voordat hij dat deed hield hij vayrinen even vast gaat deze jongen''slim''liggen dan krijgt vertongen gewoon geel en is hij gezien voor twente en geloof me in iedere grote competitie gaan ze liggen.(hier bleek trouwens wel hoe sportief vayrinen is na eerder een gele te hebben ontvangen)

Ik denk werkelijk dat Ajax zijn top is en wij zijn blij met hem en iedereen moet eens stoppen met roepen dat mensen te goed worden voor onze competitie zo gaat het niveau nooit meer omhoog en zouden wij het volgend jaar het met een type de rijck moeten doen........alsjeblieft zeg

2 mei 2011 om 17:33

@watcher38

Ik denk werkelijk dat Ajax zijn top is

Mee eens ,het is zelfs zo ,wanneer Ajax echt wil terug keren op internationaal nivo
toch zeker moeten uitkijken naar vervangers voor het centrale duo ,alde weireld Verthongen
zeker voor Verthongen ,hij is voor internationaal nivo te traag in de bal behandeling
zijn Timing is vaak matig ,en hij heeft van die slippertjes ,bijna te vergelijken met Gil Swerts
iedere wedstrijd gebeurt er iets rondom Verthongen wat internationaal word afgestraft

Nee voor de top komt hij echt tekort.

Nee Jan vertongen mag niet weg vind ik

PS: Hij moet gewoon nog 20jaar blijven bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
West Ham United ziet Nathan Aké als opvolger van Angelo Ogbonna, die vanwege een blessure de rest van het seizoen lijkt te missen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren