Juninho gaat voor 260 euro per maand aan de slag bij oude liefde

Donderdag, 28 april 2011 om

Juninho keert na tien jaar terug bij Vasco da Gama, de club die hij lange tijd diende alvorens hij de overstap maakte naar Europa. In France Football erkent de vrijetrappenspecialist dat hij Al-Gharafa achter zich gaat laten om definitief af te bouwen in thuisland Brazilië. Rijk zal Juninho er niet van worden: bij Vasco komt hij voor 260 euro per maand op de loonlijst te staan.

/

“Het gaat me hier niet om het zakelijke gedeelte”, aldus de veertigvoudig Braziliaans international. “Bij deze club wil ik in voor- en tegenspoed spelen.” De hernieuwde samenwerking met Vasco gaat in juni in. “Ik kom terug op een minimumloon. De komende maanden zal ik mezelf goed voorbereiden. Ik ben niet meer de Juninho van tien jaar geleden, maar ik kan nog steeds iets bijdragen aan deze club, waar ik van houd.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik op een dag terug wilde keren en zie ernaar uit om terug te keren in Rio en de fans te zien”, aldus de vedette. Op basis van prestaties met Vasco zullen de inkomsten van Juninho nog kunnen stijgen. Tussen 2001 en 2009 verdiende hij al fors bij Olympique Lyon en de laatste twee jaar werd zijn bankrekening verder gevuld in dienst van Al-Gharafa in Qatar.Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door Ajax_no1)

Dit is echt diep respect. Clubliefde ten top !

28 april 2011 om 10:03

Clubliefde??? Deze man heeft waarschijnlijk een te groot ego om als een nobody de voetballerij uit te gaan... Nu komt die terug naar zijn oude liefde maar als bejaard man, wat heeft de club daaraan? Het zou pas clubliefde zijn als die op zijn top naar 'zijn' club vertrok.. Of twee jaar eerder, want op dat moment verkiest hij een club uit de woestijn boven Vasco??

Hoe kan je dat uitleggen??

28 april 2011 om 10:10

Om als een nobody uit het voetbal te gaan ? Nou dan kan je Juninho niet goed genoeg denk ik. Vele grote voetballers gaan naar die zandbak maar gaan toch ook gewoon als grote personen uit de voetbalwereld (zie de Boertjes, Cannavaro)

En wat kan hij nog bij Vasco gaan bereiken om volgens jouw als een 'held' de voetbalwereld te verlaten, bovendien is het volgens jouw een bejaard man dus kan hij helemaal niks meer bereiken.

Als jij bij je oude club gaat voetballen voor een (verplicht) minimumloon, voor hem dus vrijwel niks, dan heb je gewoon veel clubliefde. En zeg niet dat de club niks aan hem heeft want anders willen ze hem er toch niet bij ?

Wat jij allemaal zit te uit te kramen is echt de grootste onzin en met heel weinig respect voor de voetballer Juninho

28 april 2011 om 10:15

Ja Rijsoord je hebt groot gelijk, hoe durft hij ook nog eens een salaris van 260 per maand te vragen de geldwolf!

28 april 2011 om 10:22

Nou ik kan je in ieder geval wel uitleggen wat Vasco da Gama hier aan heeft. Zelfs al speelt hij niet worden er alsnog mega veel shirts verkocht en aangezien er een ''ster'' is gekomen zullen er nog meer seizoenskaarten worden verkocht.... DIt is alleen het financiele voordeel. Verder neemt hij veel ervaring mee kan hij jongen braziliaanse talenten van de straat houden en misschien diet hij het daar wel gewoon heel goed.... En opzich is voor 260 e spelen een teken van clubliefde...

28 april 2011 om 10:21

echt he , snap het ook niet meer man.
bedoel 260 euro!! dat is toch geen clubliefde meer:s
clubliefde zou je niets vragen aan je club!!

28 april 2011 om 10:49

Denk dat je toch het minimumloon moet verdienen om op papier enzo te staan. Dit ivm de verzekering. Denk dat het daar mee te maken heeft.

28 april 2011 om 11:38

nou dan heb jij hem zeker nog nooit zien voetballen.
zijn vrije trappen zijn nog steeds de beste van de wereld en hij is een prima spelverdeler
dus zeg voortaan iets zinnigs A.u.b

28 april 2011 om 12:00

Prachtig om te zien al die reacties... En vooral de argumenten, die jullie gebruiken. Al die reacties bewijzen dat volgens jullie clubliefde in geld wordt uitgedrukt??? Ik heb respect voor Juninho dta hij weinig geld vraagt.. Maar daar gaat het helemaal niet om... Het gaat erom of die nog wat in te brengen heeft of toe te voegen aan het team.. En ga nou niet zeggen hoe werelds Juninho wel niet is, dat weet ik zelf ook wel, maar vergeet niet dat die 2 jaar in een woestijn heeft lopen voetballen en dat die al heel wat jaartjes ouder is dan toen die top was bij Ol..

Als hij echt clubliefde had gehad verkies je de woestijn niet voor Vasco twee jaar eerder.. Dat is mijn punt en niet Geld.. Maar goed tegenwoordig wordt voetbal alleen maar bepaald door geld!! En jullie zijn daar het levende bewijs van..

28 april 2011 om 13:31

Hij bedoeld dat hij eerst gaat lopen cashen in Qatar en vervolgens terugkeert op oude leeftijd. Wat hij alleen niet door heeft is dat Juninho nooit een snelle voetballer is geweest. Juninho is een speler met een geweldige pass en een verwoestende vrije trap die ook nog is geregeld aanvalt en goals meepakt. Juninho is een type speler die elke club kan gebruiken. Vind het een prachtige actie dat hij nu terugkeert bij Vasco da Gama.

28 april 2011 om 14:08

Het maakt niet uit of hij speelt of niet.
Het is geweldig voor de fans en het levert bakken met geld door de extra sponsoring en verkoop van shirts, ballen en andere accesoires. Dus zijn komst is meer dan alleen in je laaste jaren tegen een bal aan trappen.

Verder vind ik het gewoon geweldig, 260 per maand.

28 april 2011 om 15:12

@rijsoord

Het enige wat Juninho nu nog kan doen is zijn diensten zo goed als gratis aanbieden. Vasco moet dan bepalen of hij dat nog nut heeft voor de club. Ik denk dat het financiel makkelijk uit kan ivm shirtverkoop en toeschouwers. Of hij sportief nog iets toevoegt moet de trainer straks maar bepalen.

Natuurlijk was het voor de club mooier geweest als hij 2 jaar geleden terug was gekomen, maar Juninho heeft hoogstwaarschijnlijk een arme familie en wilde daarom nog ff flink cashen, doordat hij dat heeft gedaan hoeft hij nu ook niet veel te vragen van zijn club. Dus ik vind het prachtig dat hij dit zo doet. Helaas heeft Vasco wel een lelijk en klein stadion, maar hij zal in Qatar vast ook niet veel toeschouwers gewend zijn!

28 april 2011 om 16:09

Maak het nou niet erger dan het is.
260 euro is wel logisch aangezien de beste meneer zijn zakken al 2 jaar in het midden oosten heeft gevuld.
Om af te bouwen heb je niet echt geld nodig na zo'n avontuur.
Ik vind het prachtig dat hij terugkeert bij zijn oude ploeg.
Lekker afbouwen en een prachtig carriére heeft deze man gehad.

28 april 2011 om 16:32

Zoek eens video's van hem bij Al-gharafa, je gelooft je ogen niet wat hij nog kan met de bal. Talent raak je niet kwijt.

28 april 2011 om 22:30

@ Bouhoes: Ik denk niet dat zulke zaken daar zo goed zijn geregeld als in ons land. En daarnaast zal hij wel wedstrijdpremies en doelpuntpremies ontvangen.

28 april 2011 om 10:21

Het is wel degelijk een mooi gebaar maar aan de andere kant heeft hij net twee jaar in Qatar gespeeld om zijn zakken te vullen. Als hij echt een gebaar had willen maken had hij dit twee jaar geleden gedaan.

28 april 2011 om 11:26

Prachtig dit!

Clubliefde, mooi om te zien! Vooral omdat het steeds zeldzamer wordt.

een goeie voetballer echt waar, vooral zijn traptechniek, beter als die van ronaldo, want hij zit in een dip de laatste tijd, maar juninho niet te geloven

Nou dat noem je pas club liefde.
Hij zal idd niet meer de Juninho van 10 jaar terug zijn maar hij kan zeker nuttig zijn voor vasco.

Nou, het lijkt erop dat hij al genoeg gecashed heeft om deze liefde voor z'n oude club zonder de drive van geld tot uiting te laten komen. Mooi gebaar, er zijn zat voetballers die dat niet meer zullen doen in de nadagen van hun carriere.

28 april 2011 om 11:28

Wow, ik las eerst 260.000 per maand maar dit is echt werelds!

Die zal wat die bij Al-gharafa heeft verdiend ruim kunnen leven in brazilie

Dit is zeldzaam in het voetbal zoveel liefde voor 1 club, egt respect voor hem

Een mooi gebaar richting zijn club dat hij voor 260 per maand op de loonlijst staat. Netjes

Mooi gebaar! Zo kan het ook, Manchester City! Deze man, ik kan niets anders zeggen dan Held!

28 april 2011 om 12:00

Leg ''zo kan het ook, Manchester City!'' even uit?''

ON: mooi gebaar van een grote speler. Dit gaat Vasco da Gama in ieder geval veel geld opleveren en op sportief gebied zal hij ook wel wat kunnen toevoegen. In ieder geval goede kans bij vrije trappen.

28 april 2011 om 12:05

Ja, kan je dat uitleggen?
want ik snap niet wat dit met club liefde te maken heeft..

28 april 2011 om 12:15

Als je even kijkt naar de salarissen van City. Is dit salaris 1000 keer zo weinig. Dat zegt toch wel wat. Dus daarom deze opmerking. Zo kan het ook, spelers die bij je club komen spelen om de clubliefde, niet om de liefde voor het salarisstrookje.

28 april 2011 om 12:57

ja oke, op die manier. groot gelijk geef ik je.

Mooi dit, voor een prikkie nog voor je ouwe club spelen,

Clubliefde ????????

Waarover hebben we het in godsnaam.
Als we het hebben over clubliefde denk ik aan spelers als : Giggs , Scholes , Maldini , Puyol , Casilias , Del piero , Totti en noem maar op.

Die zijn hun club trouw tot ze niet meer kunnen sporten... maar deze jonge man verdiende zijn poen in een Olieland keert nu terug voor weinig geld... zo iemand noem je gewoon een sporter die door wilt voetballen na zijn carrière.,

28 april 2011 om 10:21

@beacksss:

Je vergeet een ding.. Al deze spelers die je opsomt spelen bij een Europese topclub!

Juninho komt uit Brazilie en daar droomt iedereen van Europa.. Die dromen om bij de werkgever op de loonlijst te staan van de spelers die jij opnoemt! Je kan een speler van Vasco niet vergelijken met eentje van Real Madrid, Barca, Man United, Milan, Juventus en Roma!

On: Geweldige actie van Juninho.. Een liefhebber van het voetbal, want anders ga je niet voor 260 euro per maand bij je jeugdliefde spelen!

28 april 2011 om 10:24

Als je bij een club zit als Manchester of Real Madrid dan strookt de clubliefde ook met je droom als voetballer en ook financieel. Het is daarom ook een stuk makkelijker om te blijven.

28 april 2011 om 12:55

Als ie voor 260eur elke maand een vrijschop erin pegelt lopen ze in Rio lachend te zingen en te springen joh!

Geweldige actie van Juninho. Ik hoop dat hij voor waarde kan zijn en zijn doelpuntjes of assists mee kan pakken.

260 euro per maand. Ik hoop dat hij daar van rond kan komen

28 april 2011 om 10:45

deze man heeft zoveel geld dat zelfs zijn achterkleinkinderen niet hoeven te werken

Prachtige voetballer, mooie jaren gehad bij Lyon.

Mooi dat hij nu voor een minimumsalaris gaat voetballen, zijn zakken zijn toch al meer dan voldoende gevult. Toch zijn er genoeg voorbeelden die nooit genoeg geld schijnen te hebben en altijd weer voor het grote geld gaan en hij wil gewoon nog lekker voetballen.

Diep respect voor deze vrijetappenkoning!

€ 260 is in brazilië nog altijd 2x het daar geldende minimumloon. Dus rondkomen zal geen probleem zijn. Omgerekend ongeveer € 2700 in Nederland (2x minimumloon hier). Dus best een aardig salaris, niet voor een profvoetballer, maar een groot deel van de bevolking zou er een moord voor doen.

Natuurlijk zal hij het deels uit clubliefde doen. Hij kan ook ergens het veelvoudige verdienen, alleen al vanwege zijn naam. Beetje flauw om het af te doen als zijn laatste kans om nog iets in het voetballen te kunnen doen. Als hij wil kan hij ook best ergens in Europa als assistent-trainer aan de slag. Maar nee, hij wil nog een jaartje (of meer) voetballen. Hij denkt dat op dit niveau te kunnen en vraagt een heel redelijk salaris en kiest voor zijn oude club.

28 april 2011 om 10:59

Volgens het CIA Factbook was het gemiddelde inkomen van de Braziliaan $ 10.900 per jaar, dat komt neer op een bedrag van US$ 908 per maand. Die € 260 staat gelijk aan een kleine $ 400, dus dat lijkt me wel het minimumloon in Brazilië.

Volgens mij is het gewoon een prachtig gebaar van Juninho.

28 april 2011 om 11:09

Minimumloon in Brazilie is 540 Reias. En dat is (exact op dit moment) € 234,93.

Je hebt gelijk. Ik had oudere cijfers (klote Wikipedia) en geen rekening gehouden met de recente hoge inflatie over de laatste jaren.

28 april 2011 om 11:03

Ik denk dat een bankrekening van tientallen miljoenen ook wel zal helpen bij het rondkomen in Brazilië.

Haha, grappig.
Al vind ik het wel een beetje een vreemd gebaar.
Nu ineens de man met een gevoel voor 'clubliefde' terwijl ik denk, ga 2 jaar eerder al naar Vasco. Dan kan je echt nog iets betekenen. Maar blijkbaar is dat te veel van het goede. Dus eerst nog even wat miljoenen opstrijken bij Al-gharafa in Qatar.
Maar ach, geef hem is ongelijk

Met zijn ervaring en traptechniek moet je wel een meerwaarde zijn

Alleen al voor de publiciteit die deze man brengt naar de club is dit al van zo een grote waarde. Wel geweldig carriere gehad ik ga zijn CL momenten missen.

Die man is al 6x binnen. Zijn klein-klein-klein-klein zoon hoeft niet meer te werken met het geld wat hij de laatste jaren in Qatar heeft verdiend.

28 april 2011 om 11:36

Nou, ik neem aan dat zijn over-over-over-over-over groot moeder sowieso niet meer hoefde te werken. Er vanuit gaande dat ze al een tijdje overleden is

Wat een onzin allemaal die reacties... Zeggen dat deze man geen clubliefde heeft?!

Hij komt uit brazilie en heeft daardoor uiteraard de stap naar Europa gemaakt om op een hoger niveau te spelen.

6 jaar Vasco da Gama en vervolgens 8 jaar Olympique Lyonnais dat zegt toch wel wat over Juninho!

Hij kon in zijn jaren bij Lyon meerdere malen naar diverse clubs die een stapje hogerop waren, maar is Lyon altijd trouw gebleven, oftewel respect!

En daarnaast kan die vast nog wel wat betekenen voor Vasco. Ronaldo kon met zijn 33 jaar en zijn dikke pens namelijk ook nog 23x scoren daar dus hoezo zou Juninho niks meer kunnen betekenen daar? :-)

Zo hoog is het niveau nou ook weer niet daar! Helemaal niet met zoveel ervaring in Europa.

28 april 2011 om 13:00

Ach hij schiet er toch minimaal 6-7 vrijetrappen erin per seizoen, dus hij zal zeker wel voor wat extra waarde zorgen.

Wat een respect heb ik voor deze kerel, hier zie je er niet veel meer van de laatste tijden maar Juninho Pernambucano bewijst dat er nog wel degelijke voetballers met echte club liefde zijn.

Super dat hij dit doet, dit zie je niet zovaak in het voetbal.
Nu kunnen mensen wel heel makkelijk zeggen dat hij over de top is enzo, maar hij doet het toch ! Mensen die beweren dat het alleen clubliefde is als een voetballer dit zou doen op het hoogte punt van zijn carrieren is natuurlijk gedeeltelijk onzin. Uiteraard zou dat iets geweldig zijn maar aan de andere kant zouden jullie die miljoenen ook niet laten lopen. Dan hebben we het nog niet eens over de sportieve uitdagingen en de roem die je kunt vergaren.

Liefde moet van twee kanten komen zo ook club liefde
Dat word hier wel getoond vind ik, de beste man kan zeker zijn steentje nog bijdragen.

Een hart voor de club! mooier dan dit word het toch bijna niks, die 260 euro in de maand is gewoon benzine geld ofzo haha, voor deze man een symbolisch bedrag natuurlijk...

Ik vind ook dat hij dit gewoon 2 jaar eerder had moeten doen, de man heeft echt al veel geld bij elkaar kunnen schrapen tijdens zijn imposante carrière.

Juninho en zijn familie hoeven natuurlijk nooit meer te werken, maar alsnog is dit een mooi gebaar van hem richting zijn club. Het is wel te hopen dat ie er nog een beetje potten kan breken, anders is het ook weer een beetje jammer dat hij nu pas terugkeert.

Naat de inkomsten van shirts en al die dingen die er nu bij komen hebben ze wel degelijk wat aan zijn vrije trappen en schoten daarmee kan hij zowiezo nog wel belangrjk zijn

Geweldig dat hij dit nog doet, natuurlijk zou Juninho net zo goed voor niets kunnen spelen want die 260 euro per maand kan hem gestolen worden. Mooi dat hij club nog komt helpen, ben een groot van van Juninho en ik denk dat hij er nog een paar vrije trappen in zal schieten.

Mensen denken anders over Clubliefde dan het eigenlijk is.
Clubliefde is als je van je club houdt, als je scoort het embleem kust en het viert met je hele team.
Je bent een clubman als je ze verlaat als het goed gaat, niet als het slecht gaat.
Je zou altijd moeten terugkeren of bij de club blijven en ook spelen met je hart en ziel.
Je bent een echte clubman als je geliefd bent bij de supporters.
dit is voor mij de defenitie van clubliefde.

Juninho zal in mijn ogen de beste vrijentrapper zijn en ik zal zijn fenominale schoten nooit vergeten.
Wat hij mij laten genieten met zijn voetbal en doelpunten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vasco da Gama

Stand
 TeamPnt+/-
14.Chapecoense44-16
15.Ceará44-6
17.Sport Recife42-22
Voor de complete stand: Serie A

In de wandelgangen

Woensdag 12 december
Juventus is van plan om concreet actie te ondernemen om Paul Pogba over te nemen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren