Ajax wil aanvaller vastleggen en verdediger nog een keer laten komen

Maandag, 25 april 2011 om

Ajax krijgt na Eyong Enoh mogelijk opnieuw een speler van Cape Town die het eerste elftal beter kan maken. De Zuid-Afrikanen Thulani Serero (21) en Clayton Daniels (26) liepen in de afgelopen periode stage in Amsterdam en hebben indruk gemaakt op de technische staf. Ajax meldt op haar officiële website dat de club gaat proberen om Serero binnen te halen.

De talentvolle aanvaller liep al voor de tweede keer stage bij Ajax en heeft Frank de Boer weten te overtuigen. Ajax gaat, samen met de speler, bekijken of het tot een overgang van Kaapstad naar Amsterdam kan komen. Serero speelde dit seizoen tot dusver 25 competitiewedstrijden voor Cape Town, getraind door Foppe de Haan, en scoorde daarin tienmaal.

Daniels liep voor het eerst stage in Amsterdam, maar ook hij heeft een goede indruk achtergelaten. Ajax en de verdediger bekijken samen de mogelijkheid om tot een tweede stageperiode te komen. Evenals Serero speelde Daniels dit seizoen 25 competitiewedstrijden voor Cape Town, dat overigens nog vol in de strijd is om de Zuid-Afrikaanse landstitel.Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door Shooz)

Klinkt mooi Serero Gooooaaaaaaaal.

Iemand een idee wat voor een type speler hij is ?

Moet ajax eigenlijk een transfersom betalen als ze een speler van hun zusterclub overnemen?

25 april 2011 om 19:12

Ja inmiddels wel ja... ze hadden een regel dat ze een aantal spelers gratis mochten overnemen maar moeten nu gewoon betalen. Maar het zullen geen Friese of Munsterman bedragen zijn.

25 april 2011 om 19:14

voor zover ik weet wel. alleen heeft Ajax de eerste optie op koop, dus als bijvoorbeeld Benfica de helft bied van Ajax dat wordt geaccepteerd, dan kan Ajax automatisch de speler ook voor de helft kopen.

Ajax zal gewoon een transfersom op tafel moeten leggen. Totaal onnodig als je het mij vraagt wanneer je Lodeiro nog op de bank hebt zitten. Een jongen die je nog geen 1,5 jaar geleden voor meer dan drie miljoen hebt gehaald.

25 april 2011 om 19:14

Lodeiro kan naast Eriksen naar mijn mening, dit lijkt mij meer een pure aanvaller. Bovendien moet hij (lodeiro) eerst maar eens fit worden.

25 april 2011 om 19:23

Afcfokke.......lodeiro is allang fit. Die zit al weken bij de selectie en speelde in die benefietwedstrijd voor Japan ook een prima pot.

25 april 2011 om 19:16

Maar Lodeiro is toch een middenvelder? Zou ik op linker middenveld zetten. En dit is een aanvaller dus ik zie het probleem niet? Jozefzoon wordt ook verhuurd en misschien vertrekt El Hammie nog wel of Cvitanich. Ik dacht eigenlijk dat Serero een aanvallende middenvelder was.

25 april 2011 om 19:23

Dit is geen type Lodeiro, dit is een pure aanvaller. Lodeiro is een aankoop puur voor Suarez geweest.

25 april 2011 om 19:31

Ik denk dat je die jongen daarmee echt tekort doet. Hij zal op voorspraak van Suarez gehaald zijn, maar hij is echt niet gehaald om als knuffeldier van Suarez te fungeren. Die jongen is ondanks zijn jonge leeftijd gewoon Uruguayaans international, bovendien heeft hij het redelijk goed gedaan tijdens het WK. Ik denk dat ze gezien zijn Wk-status nog best een prima transfersom voor hem kunnen beuren, of gewoon een jaar verhuren.

25 april 2011 om 20:03

Lodeiro is het beloofde talent van Uruguay! Er waren niet voor niks meer clubs voor hem in de race. Hij is ook gewoon goed, maar De Boer vindt dat hij eerst positioneel moet bijleren, maar deze man geeft heerlijke steekpassjes, intelligente voetballer!

Eerlijk gezegd heeft Eyong Enoh geen goede indruk achter gelaten op mij en ze moeten niet talenten niet halen, want ik denk dat er bij de Ajax jeugdopleiding betere spelers rondlopen. De Amsterdammers moeten niet meer van die rare namen halen, maar iemand die we kennen bijvoorbeeld een speler van de Eredivisie en niet uit Afrika. Enoh is erg fysiek, maar voetballend zeer zwak en heeft vaak geen oplossing daarom moeten ze ook die andere twee spelers niet halen. Ik bedoel dat ze dan teveel risico nemen en geld weggooien voor die spelers. Ik zou liever voor de Eredivisie-spelers gaan ook al zijn ze wat duurder dan hebben ze teminste spelers die Nederlands kunnen. Voor de communicatie is het niet handig als je spelers uit Afrika haalt.

25 april 2011 om 19:32

Dus omdat Enoh niet goed genoeg is moeten ze maar meteen stoppen met spelers van Ajax CT halen? Oleguer is ook niet goed genoeg voor Ajax dus moeten ze nu Xavi of Messi maar weigeren? Daarbij is Serero een aanvaller en goede aanvallers lopen er momenteel niet zoveel in de jeugdopleiding. Castillion komt eraan. Fischer misschien over een paar jaar. Bitter misschien? Dan houd het op.

25 april 2011 om 19:35

Dus omdat Enoh niet echt een goede indruk achter heeft gelaten moet Ajax deze twee ook gelijk maar niet halen? wat een onzin, je kent deze spelers niet eens misschien zijn ze wel erg goed.

25 april 2011 om 19:40

Ik denk dat hij ook bedoeld dat er in de periode tussen Enoh en Pienaar ook geen noemenswaardige spelers naar Ajax zijn toe gekomen die een indruk hebben kunnen achterlaten. Zo ook heef Ajax een andere nummer 10, ik meen Claassen gehaald die het nooit ver heeft geschopt.

Dan ga je je toch afvragen of het geld dat je ieder jaar in die club pompt niet beter besteed kan worden. Ik vind dat zeker geen rare gedachte. Daar komt nog bij dat een land als Zuid Afrika niet echt hoog op de wereldranglijst staat en niet erg bekend staat om haar grote talenten. Ik denk dat een opleiding in een land dat structureel vele grotere talenten voorbrengt, als Ivoorkust, Ghana en Nigiria dan meer de overweging waard zijn.

25 april 2011 om 19:35

Ik vraag me toch echt af wat Enoh zijn kwaliteiten met die van deze jongens genaamd Serero en Daniels te maken heeft. Als Ajax vind dat ze goed genoeg zijn nemen ze die jongens toch gewoon. Ze vragen echt niet zoveel salaris als Oleguer hoor. En als je toch begint over Enoh die een slechte indruk op je heeft gemaakt. Nou, Ajax heeft ook een jongen gehaald die heet Pienaar en die het wel goed heeft gedaan. Dus deze jongens kunnen ook gewoon goed zijn. Ik zie ze graag komen.

25 april 2011 om 19:42

Ik snap helemaal niets van je redenering.
Omdat je Enoh niet goed vindt, zijn deze 2 jongens ook niets? Zijn het kopieën van elkaar of zo?

25 april 2011 om 20:48

'Ik zou liever voor de Eredivisie-spelers gaan ook al zijn ze wat duurder dan hebben ze teminste spelers die Nederlands kunnen. Voor de communicatie is het niet handig als je spelers uit Afrika haalt. '

Nee, daar weet ADO alles van he, met een zeker Kubik, Bulykin en nog een met een hele lange naam die men huurde afgelopen seizoen.

26 april 2011 om 02:07

Dude, even een paar namen:

Steven Pienaar (2002-2006- Landskapioen/jc schaal/knvb beker allen 2 x, 1 WK gespeeld).

Tijani Babangida ( 1996-2000, 3 Wk's gespeeld , Landskampioen//knvb beker beide 2x).

Nwankwo Kanu (1993-1996, ex-olympisch kampioen, 2 Wk's gespeeld, Landskampioen 3x, JC schaal 2x , Knvb beker 1x Championsleague 1x, runner up Chamionsleague 1x)

Finidi George (1993-1996, Landskampioen 3x, JC schaal 2x , Knvb beker 1x Championsleague 1x, runner up Chamionsleague 1x, 2 Wk's gespeeld).

Dit kan Enoh niet ongedaan maken.

Leuk dat ook Daniels nog een keer mag komen. Maar hij is wel al 26. Als hij daadwerkelijk die nieuwe rots in de verdediging is hadden we daar best wat eerder achter mogen komen.

Ik heb ze beide nog niet zien spelen. Als je echter af mag gaan op het oordeel van Foppe de Haan en Frank de Boer moeten we toch wel concluderen dat het goed zit en deze 2 spelers een absolute meerwaarde hebben voor Ajax. Een extra aanvaller is natuurlijk nooit weg gezien Castillion geblesseerd is. Daarbij zal de Boer ook wel rekening houden met een vertrek van El Hamdaoui.

Ik gebruik niet zo goed waarom ze iemand van 26 in de verdediging willen halen... Vind dat het achterin bij Ajax wel goed draait alleen het middenveld bakt er niet zoveel. Het zijn allemaal ''dwergen '' en je kan best met Erikson en De Zeeuw spelen maar een grote neger die ballen veroverd kopduels wint en de opbouw van achteruit neerzet zou Ajax denk ik beter kunnen gebruiken dan een verdediger of een spits.

25 april 2011 om 19:31

Misschien i.p.v. Ooijer?

25 april 2011 om 19:40

Oleguer gaat weg, Ooijer is oud, Vertonghen staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar met alleen al een vertrekkende Oleguer heb je komend seizoen niet overdreven veel mogelijkheden achterin.

Wat ik pas echt niet begrijp: Waarom een 2e stage? Je kunt videobeelden kijken, wedstrijden daar bezoeken, informatie inwinnen bij je collega's van Ajax CT, en je hebt hem nu hier gezien. Dan ben je of overtuigd, of je vindt hem niet goed genoeg, toch?

enige wat ik heb gezien van hem is een filmpje van een mooi doelpunt op de training.
ik ben erg benieuwd en hopelijk kan hij meteen een meerwaarde hebben!

Die jongen van 21 lijkt me het best om te halen. Hij is nog jong, en heeft blijkbaar goede indruk gemaakt op de Boer en zijn staff. Ik vind die man van 26 wel een groot risico. Hij zit waarschijnlijk bijna aan zijn top, hij zal niet veel verder meer groeien. Het kan een hele goede speler zijn, maar als hij echt goed is kan het misschien een geval als Theo Janssen zijn, dat als ze naar een betere club gaan dat ze op latere leeftijd aan hun top zitten. Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk. En het is ook niet echt nodig om een verdediger te halen. Ze hebben Ooijer en Oleguer ook nog achter de hand. Een derde lijkt me onnodig, maar ik weet niet wat voor een spelers het zijn, misschien is hij wel erg goed. Laten we hopen

25 april 2011 om 19:44

@_ajax_real_

Ik mag hopen dat we Oleguer in ieder geval kunnen slijten. Ik zou er meteen voor tekenen als Daniels een bruikbare speler is. Oleguer hoeft zelden op te draven, is geen geweldenaar maar wel een grootverdiener. Doe mij maar Daniels (als die tenminste bruikbaar is).

25 april 2011 om 19:59

Inderdaad, je weet niet wat voor een speler het is. Oleguer verdient erg veel, en heeft ook veel bonussen in zijn contract staat. En hij is lang niet goed genoeg voor de basis. Het zou het beste zijn als ze hem kunnen verkopen. Maar ik denk niet dat Daniels bruikbaar is, hij is te oud denk ik.

25 april 2011 om 20:20

Oleguer zijn contract loopt af, dus slijten is al helemaal onmogelijk. Maar we zijn er gelukkig wel eindelijk vanaf.

25 april 2011 om 20:00

Contract van Oleguer loopt af komende zomer, dus is het miscchien wel fijn om een extra ervaren centrale verdediger erbij te hebben. We hebben anders alleen Vertonghen( staat in belangstelling van meerdere clubs) en Alderweireld en Ooijer. Ik ben wel voorstander van jeugd in laten stromen, maar wat extra ervaring achter de hand houden is natuuurlijk ook nooit weg

Hopelijk een speler die zo goed is als Pienaar.

Enoh is namelijk nuttig en bruikbaar, maar niet meer dan dat. Pienaar was wel een geweldige versterking. Een goede aanvaller kunnen we bovendien wel gebruiken. Een goede verdediger erbij is ook niet verkeerd. Ik vraag mezelf alleen af hoe het komt dat hij nu pas op stage komt. Deze jongen is al 26 jaar. Die voetbalt toch al langer dan dit seizoen?

Als die Daniels een twijfelgeval is, dan zou ik hem niet halen. Ajax heeft nog altijd Ooijer die kan invallen of Boilesen die in het centrum kan spelen.

25 april 2011 om 19:56

Ooijer heeft wel nog met een jaar verlengd, maar dat zal ongetwijfeld zij laatste jaar zijn. En wanneer Vertonghen en Van der Wiel vertrekken is een extra verdediger geen overbodige luxe denk ik.

Heeft iemand enig idee hoeveel die Serero moet gaan kosten? Aangezien Ajax hem niet transfervrij over kan nemen..

25 april 2011 om 20:02

Ik heb geen idee eerlijk gezegd, maar ik verwacht zelf dat de prijs maximaal een miljoen zal zijn en dat is denk ik het absolute maximum. Ik denk dat het een paar ton zal zijn om hem over te nemen aangezien Ajax ook geld investeert in Ajax Capetown

25 april 2011 om 20:30

Oke, dat valt dan wel weer reuze mee. Als het dan echt een versterking zou zijn, ben je ook wel weer gek als je hem laat lopen voor dat bedrag.

25 april 2011 om 20:08

Op transfermarkt.de staat dat zijn marktwaarde ongeveer 6ton is.

Dit is wel een leuke berichtgeving. Maar ik vind dat voetbalzone wel duidelijker mag zijn wat voor type voetballer het is. Een buitenspeler? Een echte nummer 9? Kan die van zowel links als rechts spelen. Dat is wel interressanter. In iedergeval hoop ik dat het een nummer 9 is. De nummer 9 die we op dit moment hebben rondlopen bij Ajax past niet in het systeem. Maar dit zijn goede investeringen, goedkoop ophalen en dan kijken wat je ermee kan. En Frank de Boer zal hem ook wel bekeken hebben dus dat zit vast wel goed. Wel hoop ik dat er een nieuwe centrale verdediger doorgroeit bij Ajax. Ik heb een sterk vermoeden dat Jan Vertonghen en Van der Wiel vertrekken einde van het seizoen. En met Ooijer, Alderweireld en Olegeur red je het niet echt. Ik hoop dat ze dan geen domme investering doen door een type Wielaert te halen. In mijn optiek zou ik Ron Vlaar een goede kandidaat vinden. Dit ligt best gevoelig, dat snap ik wel. Maar Douglas is niet te betalen voor Ajax. En tsja Feyenoord heeft geld nodig. Mocht Vertonghen vertrekken zou het een goede optie zijn. En wat ik jammer blijf vinden is dat Ajax geen ervaring heeft op het middenveld. Hopelijk zal Seedorf terug komen. Al acht ik de kans klein. Maar hopen mag je altijd. Nu is het zaak om alvast te bouwen aan een nieuwe seizoen. En alle spelers die weg willen gewoon in de zomer laten vertrekken. Want geschiedenis liegt niet ( daar heeft PSV mee nu te maken) Als je een speler in de winterstop laat vertrekken die een vaste kracht is van je basiselftal, kun je zeker vastleggen dat de ploeg vele steken zal laten vallen. Ik hoop dat Ajax na Sneijder, Huntelaar en Suarez wat geleerd heeft....!

Ben benieuwd wat Serero voor een type speler is. Daniels is volgens mij een soort Douglas. Groot en stevig, maar opbouwend is hij wel sterk. Hij zal gelijk gaan moeten spelen want hij zit nu in de beste periode voor een verdediger. 26 Jaar, toch op leeftijd. Hopen dat hij de plek van Vertonghen kan gaan invullen, die is komend seizoen denk ik in de PL, Serie A of PD te bespotten.

tja wat mij betreft mogen ze dat cape town opdoeken. Pienaar is de enige fatsoenlijke voetballer die er uit voort is gekomen. Enoh was voetballer van het jaar in Zuid Afrika dacht ik nou dat zegt dan ook wel wat. De beste voetballer die ooit bij Ajax cape town heeft gespeeld heeft ajax zelfs laten lopen John Obi Mikel.

26 april 2011 om 00:20

@ Eltanque

Ik ben het met je eens dat er tot nu toe weinig positiefs uit Ajax Cape Town is gekomen qua spelers die de overgang gemaakt hebben. Wie weet gaat dat er nu wel van komen, eens moet toch de eerste keer zijn

Daarbij is Ajax Cape Town natuurlijk meer dan een sateliet club en met name in Cape Town zelf. Dat zal Ajax ook heel wat goodwill opleveren en indirect zal Ajax daar toch ook wel aan verdienen denk ik.

Persoonlijk ben erg benieuwd naar deze twee jongens, maar goed dat ben ik altijd naar spelers die nieuw zijn en helemaal als ik ze niet echt ken hehehe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren