De grote kleine bekerfinale

Maandag 2 mei 2011. De dag staat al gemarkeerd in mijn agenda. Dan is het eindelijk zover, de bekerfinale. Ik heb het dan over de bekerfinale voor de beloftes van Nederland. Jong Vitesse/AGOVV zal het in Waalwijk opnemen tegen Jong Feyenoord/Excelsior. En ik ben erbij, en met mij duizenden Feyenoorders.

Waar een dag later in De Kuip te Rotterdam de clash tussen FC Twente en Ajax plaatsvindt gaat bij Feyenoord alle aandacht inmiddels uit naar het beloftenelftal. Het seizoen was eerlijk gezegd klote, voor zowel onze hoofdmacht als het tweede elftal. De selectie en beloften moesten door bezuinigingen apart van elkaar trainen. De spelers van Excelsior trainden bij Excelsior en de Feyenoorders idem dito. Er was dan ook in de wedstrijden regelmatig sprake van een chaotische sfeer. De spelers van Excelsior die rondhuppelden in een Feyenoord-tenue, voor mannen als Leen van Steensel een droom die uitkwam. Zo kwam het voor dat Ajax-huurling Marvin Zeegelaar tot schrik van alle Ajacieden en Feyenoorders rondliep in een tenue van de Club van Zuid. Het publiek op Varkenoord wist niet wat het zag in de desbetreffende wedstrijd.

De wedstrijden gingen ook niet allemaal crescendo. Zo waren er dagen dat er louter en alleen B-spelers van Excelsior meespeelden en prompt verloor Jong Feyenoord/Excelsior met fikse cijfers. Als de A-jeugd van Feyenoord geen wedstrijd had en meespeelde met de beloftes werd er weer galavoetbal vertoond met een grote overwinning als gevolg. Het evenwicht was zoek.

Gelukkig vormt het bekertoernooi de uitzondering en vinden we daar ons vertier. Zo schakelden we in de kwartfinale PSV uit na strafschoppen dat aantrad met spelers als Jan Kromkamp en Genero Zeefuik. In de halve finales troffen de manschappen van André Hoekstra Jong FC Den Bosch, ook geen obstakel. En nu wachten de beloftes van de gezamenlijke jeugdopleiding van Vitesse en AGOVV.

Ik voorspel jullie dat dit een historische bekerfinale voor beloftes gaat worden. Ik heb in mijn tijd dat ik geïnteresseerd ben in de beloftecompetitie nog nooit zo'n drukte gezien voor kaarten voor de eindstrijd. Feyenoord heeft inmiddels extra kaarten toegewezen gekregen van onze voetbalbond. De Rotterdammers hadden de 1400 beschikbare kaarten al binnen 48 uur van de hand gedaan. En dat voor de schappelijke prijs van vier euro de man. Ideaal toch? Vooral als je bedenkt dat de gemiddelde supporter een student is of werkt. In deze tijden mogen alle prijzen wel zo laag zijn.

Het wordt een leuke wedstrijd, ongeacht de uitslag. We gaan er een lekker sfeertje van maken vanuit de vakken KK en JJ (dat is dus bij het uitvak) in het Mandemakers Stadion. Dat het een avondwedstrijd betreft zal het er alleen maar gezelliger op maken. Wij reizen gezamenlijk met de Arnhemmers en hun Apeldoorner vrienden vanuit Arnhem en Nijmegen naar Den Bosch om vervolgens te bussen naar Waalwijk. Geen trein of buscombi, Aboutaleb heeft even niets te zeggen over ons. Voor de oudere supporter echt bier van de tap! Geen zero-tolerance beleid van de agressieve politie. Dit is hoe voetbal beleeft hoort te worden!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 0 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

0 reacties

Kom maar op met de reacties. Let er s.v.p. wel op dat enige kritieken opbouwend moeten zijn. Als jullie iets niet leuk vinden o.i.d. gelieve er een argumentatie bij te geven. Dat kan ik dan meenemen voor de volgende CE.

Je moet schrijver/journalist worden mann.

Goed stuk. De 'mini-bekerfinale' kan nog leuker worden als er een Tifo-actie gehouden kan gaan worden. Alleen bij de Arnhemmers loopt de kaarten niet storm, dat is toch wel weer wat minder. Deze wedstrijd kan natuurlijk nog mooier worden, omdat er amper regels zijn. Misschien toch een wedstrijd met een Engelse tintje!

Prima stuk. Ik heb het in een keer uitgelezen, mede doordat het toch wat korter oogt. Ook die andere info over bijv Zeegelaar heb ik niet meegekregen, leuk dat je dat vermeld. Verder is het goed geschreven en actueel. Vijf dik verdiende sterren dus!De finale tussen Ajax en Twente is op zondag 8 mei , en jij zegt dat maandag 2 mei de finale van de beloften word gespeeld en een dag later Ajax-twente.... Iets klopt hier niet.

Veder wel een leuk stuk , ik had er al berichten over gelezen en gehoord van een vriend die voor Feyenoord is. Ik vind het mooi hoe Feyenoord supporters , toen ze in de hoog tijden van crisis zaten het optunisme weten te vinden. Ondanks alle ellende vond men iets positiefs om zich helemaal op te storten. Inmiddels heeft ook Feyenoord 1 weer zicht op iets moois maar dat zal de aandacht van de finale voor beloften niet minder maken.

Eerst vond ik het een beetje kort , maar anderzijds , je verteld wat er aan intressants te vertellen is. Wat er staat , is lekker weg te lezen en dat is belangrijk en boeiend. Op spelling kan ik niet oordelen want ik ben zelf erg dyslectisch en lees er vaak overheen. Het intresseert me veder ook niet zoveel als er fouten in staan want de inhoud gaat het wat mij betreft om. Ik geef je 4 sterren , een leuk stuk.

16 april 2011 om 19:11

True. Ik zag het pas toen ik het had ingediend. Heb inmiddels een mailtje uitstaan naar de redactie of ze het willen wijzigen. Zal dus hopelijk snel verholpen worden.

Leuk stukje.
Enkel trouwe supporters als die van Feyenoord zouden massaal zoveel kaarten kopen, daar kunnen zowel Twente, Ajax als mijn club PSV wat van leren.
Toen Feyenoord PSV uitschakelde na penalty's was ik al verbaast.
Verder hoop ik dat je het meedoen van Kromkamp sarcastisch bedoelt, want in de jeugd lopen er twee betere backs rond dan hij.
Naja, ik hoop dat Feyenoord de bekerfinale wint, dan hebben ze ten minste nog enigszins wat te juichen dit seizoen.

Mooi stukje hoor, ik vind het opvallend maar toch mooi dat er zoveel kaartjes worden verkocht voor de jeugd, die krijgen natuurlijk niet zoveel aandacht nu.
Hopelijk voor jou wint Jong Feyenoord/excelsior dan

5 sterren, goede schrijfstijl!

Leuk dat iemand is aandacht geeft aan zowel jong Feyenoord, als het groot aantal feyenoorders dat zich 2 mei richting waalwijk laat gaan. Misschien leuk om erbij te zeggen dat we nu ongeveer met 2900 man richting waalwijk vertrekken ipv de 1400 fans die in dit stukje staat.

17 april 2011 om 23:47

Toen ik dit schreef waren het er nog 1400! Ben ook enorm blij dat er meer mensen komen. We nemen gewoon dat stadion over!

19 april 2011 om 20:30

En inmiddels richting de 4000, dit is niet goed voor het broeikaseffect kan ik je zeggen.

Top stuk. Heb het in 1 keer uitgelezen en dat voor een Ajax supporter. Klasse gedaan. 5 sterren.

Ik vond enkel de tweede alinea wat rommelig. Voor de rest een leuk stuk om te lezen

Tot mijn grote verbazing kwam ik deze Club Expert als column tegen op de Feyenoord-fansite Fr-fans.nl. Zonder contact te hebben opgenomen hebben zij mijn stuk geplaatst op hun website. Ben hier totaal niet content mee. Vind het super als mensen mijn stukjes waarderen en willen plaatsen op eigen sites. Maar neem hiervoor wel contact met me op... Heb inmiddels wel een mail verstuurd naar de desbetreffende site.

17 april 2011 om 23:36

Dit vind ik dan weer een beetje raar.... Je vind het mooi maar ze moeten ze moeten er wel jou 'goedkeuring' voor vragen. Je hebt een leuk stuk geschreven maar krijg nou geen sterallures en wees er trots op dat mensen je stuk willen lezen, niet op het feit dat je naam en goedkeuring daar moet staan.

17 april 2011 om 23:42

Daar gaat het niet om. Ik voel me vereerd als ze mijn stukjes willen plaatsen. Maar ik ben een schrijver, vergelijk het met muziek maken. Jij maakt een songtekst, en een ander gaat het inzingen. Ik wil gewoon de credits ervoor krijgen snap je? Er staat nergens van wie het is.

17 april 2011 om 23:47

Juist dat is nou precies datgene wat ik niet snap. Als supporter willen we altijd dat elke individuele speler aan het team en aan de club denkt. Maar jij doet nu precies niet. Jij schrijft ( eindelijk ) een stuk waarin het legioen positief benaderd wordt, en in plaats van aan de club te denken, ga je eigenlijk voor je eigenbelang. Take one for the team zou ik zeggen.

17 april 2011 om 23:51

Ik heb in het verleden me vaker positief uitgelaten. Maar kijk, ik schrijf stukjes. Is het dan niet eerlijk als ik gewoon de credits krijg voor mijn eigen werk? Iedereen wilt gewaardeerd worden, ik ook. Schrijven is wat ik doe en leuk vind. Ik wil er mijn werk van maken. Is het dan niet logisch dat je wilt dat mensen je waardering geven voor je eigen werk?

18 april 2011 om 00:05

Dan heb ik me misschien iets anders van het stuk voorgesteld dan het daadwerkelijk is. Ik dacht dat ik een stuk aan het lezen was over een Feyenoord fan die het mooi vind om over Feyenoord te schrijven en te vertellen. Niet over een schrijver die dit doet voor de credits. Vind in ieder geval je club expert een stuk minder mooi geworden na deze uitspraak. Als ik verhalen wil lezen over feyenoord waar mensen credits en faam aan willlen verdienen kijk ik wil in het AD of de VI.

18 april 2011 om 00:17

Tuurlijk vind het het mooi om over Feyenoord te schrijven en vertellen. Maar het is gewoon een principiële kwestie. Ik wil gewoon dat men vraagt van: ''goh, mag ik jouw stuk plaatsen op mijn website?'' Desnoods laten ze mijn naam erbuiten. Ik wil het gewoon weten, geeft een gevoel van genoegdoening en waardering.

18 april 2011 om 16:03

Het gaat er niet om of jij het nou raar vind of niet. Het gaat er om at het gewoon niet hoort, copy pasten van andermans werk. Ook al is het dit keer positief over Feyenoord je moet ten aller tijde toestemming moeten vragen aan de auteur.

19 april 2011 om 20:29

Dan is het inderdaad een princiele kwestie, ik had in dit geval denk ik een bedank mailtje gestuurd ipv een mail om tekst en uitleg. Geeft het plaatsen op de website zelf dan al niet genoegdoening en waardering? Hoop in ieder geval dat je hebt gekregen op dat wat je hoopte te krijgen,

@vondutchie het gaat in dit geval wel om hetgene wat ik vind, ik ben hier namelijk om een mening te geven. Als jij op elke reactie op dit forum gaat zeggen; het gaat er niet om wat jij vind. Dan kennen we wel allemaal ophouden.

Leuk stuk, goede opbouw, en prettige schrijfstijl en ook het onderwerp is interessant. Je hoort er bijna niemand over. Van alle supporters zijn er maar weinig die ook de beloften volgen. Mooi om te zien dat er veel belangstelling voor is.
Alleen reizen jullie vanuit Nijmegen of Arnhem naar Waalwijk?? Waarom geen Rotterdam? Beetje onduidelijk. Ook vind het stuk te kort voor 5 sterren en ik vind het eentonig geschreven, had graag nog een opmerkelijke quote willen lezen, zorgt ervoor dat de tekst iets boeiender wordt.

Kortom: Leuke CE. 4 sterren.

18 april 2011 om 10:13

Niet iedereen woont in Rotterdam he. Er gaan bussen van de supportersvereniging vanuit Rotterdam naar Waalwijk. Maar ik ga vanuit Nijmegen.

18 april 2011 om 12:33

Gelukkig niet , nee maar omdat je wij zegt, ga ik van het legioen uit.

Grappig dat dit bij Clubexpert terecht is gekomen. Had zelf ook graag gewild, puur vanwege de relaxte sfeer die er zal zijn en de kaartjes van 4 euro. Helaas zijn maandagen niet de dagen dat ik kan. Mooi dat we ondertussen ook al op 3000 kaarten zitten volgens mij. Op naar de 3300 of wellicht nog meer!

Prachtige Clubexpert hoor! Ook leuk dat er zo'n enorme interesse is voor deze finale, zo blijkt maar weer hoe trouw en fanatiek het Legioen is. Leuk voor die jongens dat ze zo aangemoedigd gaan worden, nu maar hopen op een (klein) succesje in dit rampseizoen.

Btw: 5 sterren uiteraard! Meer dan verdiend!

Toch nog een lichtpuntje dit seizoen, misschien zondag nog een 3 punter tegen Psv, dat zou helemaal geweldig zijn

Leuke column, ik verheug me er ook echt op! Een echte oldskool voetbalsfeer!

top geschreven stuk. Zo hoort voetbal idd te zijn. Buscombi waarom??? Bij sommige wedstrijden kan ik er wel bij inkomen maar de meeste zijn belachelijk. Als je kijkt naar de jupiler league, almere-fortuna een buscombi en van de vrijdag verplaatst naar waarschijnlijk maandag overdag????? Nooit problemen maar overal worden buscombi's uit de grond gestamt alsof het allemaal maar normaal is. Helaas. Schrijfstijl top, zit te wachten op je volgende dus hup schrijven

Ikzelf ben een grote fan van ADO den Haag.
Elke week eretribune in t' Kyocera Stadion.
Vroeger was ik nog voor Feyenoord.
Goede tijd met Kuyt, Kalou enzovoort.
Ik weet dat veel mensen Mario Been een goede coach vinden.
Toch denk ik dat Van den Brom het beter zou doen bij Feyenoord gezien zijn tactiek.
Misschien is Been ook wel beter dan Van den Brom maar ik richt me nu op het team van Feyenoord.
Met een team als ADO sta je ook niet zomaar 5e in de Eredivisie. (ookal daalt de kwaliteit van de Eredivisie zwaar, gezien er vele spelers worden verkocht naar het buitenland.)
Ik hoop dat Feyenoord hier nog iets van een succes uit haalt.

Succes met je volgende column, trouwens heel goed geschreven gozer.
Lijkt alleen beetje kort.
Volgende keer misschien iets meer details.
1 Alinea meer?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren