Wij gaan Europa in!

Kappen en draaien en nog eens kappen. Er wordt gefloten voor een overtreding. De scheidsrechter wijst naar een punt net buiten de zestien. De bal ligt op een mooie positie en het enige wat nog in de weg staat voor een doelpunt is de keeper, het muurtje en de richting van het schot. Het publiek houdt zijn adem in. Dit kan de beslissende goal zijn. Hij neemt de aanloop. Hij is op weg naar de bal en hij schiet. Het is doodstil in het stadion. Die bal gaat over de muur en hij zit erin! Overal hoor je het gejuich van de supporters en overal zie je de blijdschap van de mensen. Hij is ook zo ongelooflijk belangrijk voor AGOVV Apeldoorn.

/

Ik kan het over twee verschillende spelers hebben. Die twee spelers zijn Nacer Chadli en Dries Mertens. Dit stukje gaat dan ook over beide spelers. Ik begin met Dries Mertens.

Mertens kwam op zijn negentiende jaar naar De Blauwen en je kon direct aan hem zien dat het een goede speler kon worden. Hij was snel, wendbaar en hij had een goed schot in zijn benen. Zijn specialiteit is het nemen van vrije trappen. Hij neemt ze met zoveel precisie en gevoel. Wanneer hij de bal goed raakt is deze onhoudbaar voor de doelman. Ik heb nu al drie seizoenen een seizoenkaart en ik heb Mertens dus ook zien spelen. Het leukste moment vond ik dat ik bij een oefenwedstrijd zat van AGOVV tegen CSV Apeldoorn (dat was een van de eerste wedstrijden die ik bezocht) en dat Mertens in de wissel begon. Hij kwam uiteindelijk als invaller het veld op en ik zei tegen een van mijn vrienden: "Ik denk dat die kleine speler een goede voetballer is" en kijk hoe hij nu voetbalt.

Hij ontwikkelde zich heel snel bij AGOVV en met zijn goede spel verdiende hij een transfer naar FC Utrecht. Ik wist wel dat het een goede speler was maar dat hij gelijk in de basis zou worden gezet bij FC Utrecht, dat had ik niet verwacht. Tot nu toe speelt Mertens goed en pikt hij ook regelmatig zij doelpuntje mee. Hij is op dit moment niet meer weg te denken uit de basis van de Domstedelingen. Dat vind ik een goede prestatie en ik hoop dat er een grote toekomst voor hem ligt. Hij heeft al in de Europa League gespeeld en daar speelde hij op een redelijk hoog niveau. Hij heeft naar mijn mening laten zien dat hij een goede speler is en ook dat hij het niveau van de Europa League aankan.

Dan nu natuurlijk Nacer Chadli, de Marokkaanse Belg begon bij MVV in de jeugd, daar werd hij gezien als een groot talent. Om die reden sloeg AGOVV toe en lieten ze hem een periode op proef komen voetballen. Hij speelt in die proefperiode onder de naam Kaliffe, dit heeft AGOVV met opzet gedaan, zodat andere clubs die misschien ook de pijlen op de vleugelspeler gericht hadden niet wisten dat het Nacer Chadli was die op Sportpark Berg & Bos op proef kwam. Zoals jullie allemaal wel weten heeft AGOVV hem een contract aangeboden en speelde Nacer Chadli vanaf dat moment bij de club uit Apeldoorn. Ook bij hem gebeurde er iets leuks in die wedstrijd van AGOVV tegen CSV. Ik zag Chadli en ik zei tegen mijn vriend: "Kijk, hij lijkt wel een beetje op Cristiano Ronaldo". Op dat moment had ik het alleen maar over zijn uiterlijk. Later in die wedstrijd zag ik dat hij ook een beetje dezelfde speelstijl had als Ronaldo. Natuurlijk nog lang niet zo goed, maar de speelstijl leek er naar mijn mening wel een beetje op. Hij heeft ook goede vrije trap en zijn dribbel is ook uitstekend. Deze twee kwaliteiten heeft Dries Mertens ook.

Ook deze speler verdiende met zijn goede spel een transfer naar de Eredivisie. Hij ging naar de landskampioen. Dat is natuurlijk FC Twente. Net als Mertens kwam Chadli na een paar wedstrijden in de basis en ook hij is nu niet meer weg te denken uit de basis. Hij heeft zich waargemaakt in de Eredivisie en in de Champions League en is er ook klaar voor. Hij is een goede talentvolle voetballer en ook hij heeft een grote toekomst voor zich als hij zichzelf zo razendsnel blijft ontwikkelen.

Een paar jaar geleden speelden ze nog in de Jupiler League en nu hebben ze al Europees mogen spelen, tegen hele grote tegenstanders. Inter is hier een goed voorbeeld van, maar ook de Spurs en Liverpool zijn geen slechte teams. Zo snel kan het gaan in de voetballerij, van de Jupiler League naar Europa in een paar jaar!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 19 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door Het_Legioen)

Ik verwachte een sarcastisch stuk over Feyenoord, maar dit is ook leuk! Dit is weer eens wat anders dan Ajax, Feyenoord, Psv etc. Lopen er nu nog wat spelers rond bij Agovv waarvan je denkt dat die ook de stap naar de Eredivisie gaan maken?

20 januari 2011 om 20:51

Op dit moment niet. Ik had gedacht dat Bokila die eerst bij Agovv in de spits speelde die stap wel ging maken, maar die is eigenlijk net iets te vroeg naar een club uit belgie gegaan. Dan had je ook nog leeuwin die wel naar Ado is gegaan maar die denk ik net iets langer had moeten blijven om zich door te ontwikkelen. Oh ja ik zou bijna Hemmen vergeten, hij is nu de spits bij Agovv en hij is 1 van de beste spelers op dit moment. Ik hoop dat hij zich door blijft ontwikkelen.

Vond het eerlijk gezegd een vrij matig stukje. Je hebt een onderwerp gekozen die heerlijk uitgeschreven kon worden en waar zeker meer inzat dan nu. Het wekt bij mij de indruk dat je dit z.s.m. heb geschreven om maar wat te schrijven. Verder is je schrijfstijl op zich wel in orde maar je gaf mij niet echt een ''wauw'' gevoel. Twee sterren.

20 januari 2011 om 21:04

Ik zal volgende keer proberen het iets meer uit te schrijven.
Dat ik heb geschreven om maar wat te schrijven klopt niet. De reden dat ik dit heb geschreven is dat ik vind dat er ook wel eens aandacht mag worden besteed aan de clubs die spelers ''opleiden''.

Bedankt voor je reactie. Ik dacht al dat jij zou reageren omdat je veel tijd besteed aan clubexperts.

p.s
Zou je mij nog wat schrijftips kunnen geven?

Leuk stukje. Vond het niet zo diepgaand, maar a fin. Je kan goed schrijven en zoveel lees je niet over Agovv bij de Ce's, dusja. Je krijgt van mij 4 sterren. Goed gedaan.

Vind het nou niet echt een spectaculair stukje, er staan nog de nodige fouten qua interpunctie en enkele zinnen lopen niet goed.
Verder ga je er niet echt diep op in en dat is wel jammer.
Vind Agovv een sympathieke club en kijk altijd wel wat ze hebben gemaakt, vooral vanwege het feit omdat Vitesse en Agovv samenwerken op gebied van de jeugd.
Ik hoop voor je dat ze maandag wel de periodetitel pakken uit bij Sparta.

Ik geef je 3 sterren voor je stuk

Toen ik het stukje uit had dacht ik: ''was dit het nou?'' Je ging niet diep in op het onderwerp en dat vond ik jammer. Je grammatica was in orde, maar dit stuk had ik ook op Wikipedia kunnen vinden.

2 sterren

20 januari 2011 om 20:59

Ik hoopte ook dat de grammatica correct was ik heb hem namelijk 6/7 keer moeten indienen bij de redactie vanwege grammaticale fouten.

Ik zal proberen volgende keer wat dieper op de onderwerpen in te gaan.

Het gevoel wat Noordzijde beschrijft overheerst bij mij ook een beetje. Je had een schitterend verhaal kunnen vertellen rondom Chadli en Mertens, maar uiteindelijk viel het toch een beetje tegen. Het waren de algemene dingen die iedereen eigenlijk al weet en voor de rest vond ik het een saai stukje.

Je schrijfstijl daarentegen is dan wel weer leuk gedaan, dus dat geeft een beetje kleur aan dit artikel.

Voor mij een nipte 3 sterren voor het schrijven over Agovv (eindelijk geen Psv, Feyenoord of Ajax) en schrijfstijl.

Bedankt voor de reacties!
Ik er inderdaad niet heel goed in om mijn gedachten in woorden uit te drukken, dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik niet diep op het onderwerp in ga. Dat zou een verbeter punt zijn. Dus daarvoor bedank!

Dat de meenste denk ik dachten dat het over feyenoord ging komt den ik door mijn naam en afbeelding

Diepgang, diepgang? Wat is diepgang? Wat moet er verteld worden? Waar ze opgegroeid zijn? of ze strafblad hebben? Wat voor teen bij hun krom staat?
Kom op zeg. Er word gepraat over twee spelers, er wordt verteld waar ze hun voetbaljeugd hebben doorstaan, er wordt verteld dat chadli proefperiode onder een andere naam was, ik vind dat er voldoende diepgang in zit, meer heof ik ook niet te weten, wat kan ik eigenlijk meer weten over deze twee spelers qua voetbal? Daarnaast verteld de schrijver ook zijn mening.
Dit is een stuk dat gaat over een club die twee spelers hebben opgeleid die binnen enkele jaren zijn uitgegroeid tot toppers van de Eredivisie.
Het is altijd zo makkelijk, het woordje diepgang. Maarja, ieder voor zich.

Voor mij zit er genoeg diepgang in, het is 1 van de weinige Ce's die ik wel kan uitlezen en vind het prima dat je er aandacht aan besteed.
Daarnaast is het een mooi voorbeeld dat een JL club ook toppers kan voortbrengen, mijn complimenten voor Agovv, die ook nog een tijdje Huntelaar in de geledene had!

Ik vond het een beetje op een spreekbeurt lijken zoals op de basisschool.
Zo bouw je het eigenlijk ook op, je weet mij in ieder geval niet te boeien met het verhaal.
Ik denk dat de keus van woorden ook hieraan geholpen.

Ok, leuk, waar ging het nou om? Sorry, maar ik vond het echt 3x niks en helemaal nergens over gaan.

''ik denk dat die kleine speler een goede voetballer is'', sorry hoor, maar ben je dan een clubexpert? Heeft vrij weinig met expert te maken. 1 ster.

21 januari 2011 om 13:48

Zou je die ene ster iets meer kunnen onderbouwen?
Ik denk namelijk dat je niet 1 ster kan geven naar aanleiding van 1 zin.
Het was namelijk mijn idee om zo'n stukje erin te doen omdat ik het wel een grappig moment vond en omdat betrekking heeft tot deze spelers.

22 januari 2011 om 17:06

Het verhaal is kinderlijk geschreven. Grammaticaal niet al te best, titel gaat niet over het stuk. Het stuk gaat namelijk over Mertens en Chadli. Verder moest ik me dwingen om het uit te lezen, wat nooit een goed signaal is. Verder informeert het niet, dit zijn de dingen die iedereen bij de verslagen op tv heeft kunnen horen en misschien nog wel het belangrijkste, er bleef helemaal niets hangen. Niets geleerd = weinig sterren.
Alstublieft

Ik vond hem net iets beter als je eerste clubexpert.
Voor je eerste clubexpert gaf ik 3punten+1punt(omdat het je eerste ce was)
Nu geef ik 4 punten +0(het is al je 2e dus geen pluspunten meer)

4 sterren dus.

Aardig stuk, je hebt een goede schrijfstijl, maar het verhaal zelf is niet echt speciaal, als je begrijpt wat ik bedoel.
Ik geef je gewoon 3 sterren, mede doordat er natuurlijk ook zeldzaam weinig Ce's worden geschreven over Agovv.

Leuk stuk om door te lezen!

Nee, dit vond ik geen goede clubexpert. Je ging niet diep in op het onderwerp, er zaten een hoop interpunctie-fouten in en je had er veel meer uit kunnen halen. Je schrijfstijl maakt er een krappe voldoende van.

Inhoud: 2
Interpunctie: 2
Schrijfstijl: 4
____________
2,7

22 januari 2011 om 13:41

Bedankt voor je reactie.

Nu even een vraag die misschien een beetje dom klinkt.
Wat is interpunctie precies. Als ik dat weet kan ik er iets aan doen.

22 januari 2011 om 14:36

Haha, danielpsv13 vroeg me dat ook al

Interpunctie is het gebruik van leestekens in een tekst.

Tja ik vind dit een lastige cc om te be-oordelen.
Het stuk is duidelijk geschreven , misschien iets te simpel opgebouwd , maar is dat positief of negatief?
Wat me wel in negatieve zin opviel was de keren dat je ''je vrienden vertelde hoe goed je een speler vond'', 1 keer op zo'n manier commentaar geven kan, 2 keer is overdone.
Je reakties op de commentaren vind ik zeer toe te juigen , je geeft aan te willen leren en te willen verbeteren. Dus ter aanmoediging nu 4 sterren terwijl ik er 3 wilde geven.

22 januari 2011 om 13:33

Bedankt voor je reactie. (en voor de sterren )
Het klopt dat het misschien overbodig is om 2 van deze stukjes in mijn ce te zetten, maar ik vond het wel leuke momenten omdat het echt gebeurt is.
En wat jij al zegt of ''een simpel opgebouwd stuk'' nou positief of negatief is dat ligt eraan wat je prettig vindt om te lezen.

ik vind het een vrij matig stukje, het vertelt niks nieuws en je leert er niks van:s

Goed stuk, prettig om te lezen

Ik geef mezelf 4 sterren ik heb het zo uitgerekend.
1 ster: 1 persoon
2 sterren: 3 personen
3 sterren: 4 personen
4 sterren: 5 personen
5 sterren: 2 personen

De meeste mensen hebben om 22-01-11 18:20 dus 4 sterren gegeven dus doe ik dat ook.

Schitterend om ook is een stukje over Agovv te lezen.
jij krijgt van mij 5 ster omdat het onderwerp ook zo leuk is

Mooi stuk. Chadli kan het ver schoppen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AGOVV Apeldoorn


83 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AGOVV Apeldoorn.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren