Qatarese voetbalbond moet zelf initiatief tonen bij verplaatsing WK 2022

Donderdag, 20 januari 2011 om

Het Wereldkampioenschap in 2022 in Qatar blijft nog altijd een heet hangijzer binnen de kringen van de FIFA. Hoewel Sepp Blatter recentelijk nog liet weten dat het WK vermoedelijk in de wintermaanden zal worden gehouden, heeft de Wereldvoetbalbond nu de handen van het probleem afgetrokken. Mocht men het voetbalevenement willen verplaatsen, dan zal dat door de voetbalbond van Qatar worden geregeld, zo laat de FIFA donderdag weten.

/

“Iedere potentiële verandering van het houden van het Wereldkampioenschap 2022 van de zomermaanden naar de wintermaanden, zal door de voetbalbond van Qatar moeten worden geïnitieerd en moeten worden voorgelegd aan het uitvoerend comité van de Wereldvoetbalbond”, zo laat de FIFA middels de officiële kanalen weten. “Op dit moment zijn er geen concrete plannen voor het verschuiven van de speelperiode.”

In de eerste week van januari liet FIFA-baas Blatter nog iets anders weten. “Ik verwacht dat het toernooi in de winter zal worden gehouden. Wij hebben nog voldoende tijd om naar dit thema te kijken aangezien er nog elf jaren te gaan zijn, maar wij moeten de meest gepaste periode uitkiezen voor het Wereldkampioenschap. En dat betekent januari of het eind van het jaar”, aldus Blatter destijds. De beslissing ligt echter niet bij de Zwitser.


Poll

Ik hoop dat het WK wordt verplaatst naar de winter


11 reacties (laatste reactie door Vlassie1980)

Dat ze het dan maar gewoon helemaal weggeven. Jongejonge wat moet ik in Januari met een WK, geen sfeer helemaal niks. In een huiskamer met wat vrienden voetbal kijken is normaal gezellig maar toch niet met een WK. Met je hele dorp op plein staan dat hoort bij een WK.

20 januari 2011 om 13:33

je hebt helemaal gelijk, de fifa maakt zich ongelofelijk belachelijk op dit moment. Als het toernooi in de winter zou moeten worden gehouden had dit al in de eerste regel van hun bidbook moeten staan. Ronduit belachelijk dat het gewoon achteraf nog niet duidelijk is, dit is gewoon het bewijs dat het alleen maar om het geld gaat. Ze hebben geen eens verder gekeken dan hun eigen neus lang is.

Ik kan er nog steeds niet bij dat een land dat zo weinig op heeft met voetbal het WK toegewezen heeft gekregen, het land heeft geen voetbal know-how en helemaal geen beleving op het voetbal gebied. Hier moet echt wel een olieachtig geldluchtje aan gezeten hebben.

En het toernooi organiseren in de winter?? Nou daar zullen ze in heel veel landen niet blij mee zijn. Hoe zit het met vakanties van mensen en dat soort dingen? Ik wil voetbal kijken op een plein met een groot scherm en een pilsje en vooral lekker weer. Geen zin om met 200 man in een stampvolle kroeg te moeten gaan kijken.

Mijn eerste reactie is: Goed gedaan Fifa. Deze situatie is toch gewoon al jaren een feit. Qatar is in de zomer geen land om in te voetballen. En wat doet de Fifa? We gunnen het belangrijkste voetbaltoernooi aan Qatar en bekijken achteraf of het allemaal wel mogelijk is. Als dit beleid voeren is dan snap ik er denk ik niks van.

Alle landen moeten dit WK gaan boycotten.
Kom op zeg hoe halen ze het in hun botte koppen om in die zandbak een WK te gaan organiseren.
Ze zijn helemaal gek daar bij de Fifa, money money money!

Ja meneer Blatter nog 11 jaar....ben je er dan nog wel? Volgens mij ziet hij zijn aftocht al aankomen en hij doet nu maar wat om zijn laatste centjes te verdienen. En dan over 2 jaar treed hij af en met een dikke rekening lekker met pensioen gaan.....

voordat we het weten is het 2022.....dus hallo fifa duidelijkheid grijp in als wereldvoetbalbond.....help die mensen en laat de toeschouwers beter informeren van hoe ze dat gaan doen want we hebben allemaal vraagtekens hier!!!!

Dit bewijst maar weer dat de Fifa een ongelovelijke fout heeft begaan met het kiezen voor Qatar. De Fifa was zo te spreken over de stadions met airconditioning die Qatar zou neerplanten (over milieuvriendelijk gesproken). Wat een pracht idee was dat toch! Ik had er echter mijn twijfels over.

Nu is Qatar 'gekozen' om dit WK te organiseren, en het eerste wat men daar doet is zeggen dat een WK in de zomer daar wel erg warm is en dat het dus maar in de winter moet. Ehm... waar is jullie eersteklas idee van airconditioning in stadions? Dat idee waar de Fifa juist zo dol op was?

Als de Fifa nou eens nadenkt, dan herstellen ze deze fout en laten ze het Australië o.i.d. organiseren. Daar zijn ze wel gek van voetbal en hebben ze wel een representatief elftal. Ookal kan het daar ook heel warm zijn, toch vind ik dat zij het meer verdienen dan Qatar!

PS: Oja, ieder groot voetballand zal dit WK moeten boycotten. Ik zal zeer gelukkig worden als onze bondscoach voor de kwalificaties spelers van het tweede van teams als FC Balopdak en VV Gatinveld zal selecteren!

Ik herinner me wk 94 nog. Toen vond ik 's nachts wedstrijden kijken nog leuk omdat ik dan op mocht blijven/wakker gemaakt werd. Maar eerlijk gezegd heb ik daar helemaal geen zin in. Dit WK had gewoon in Europa gehouden moeten worden. Engeland ofzo

20 januari 2011 om 16:30

Het is daar 2 uur vroeger als in Nederland, dus je hebt kans dat je wedstrijden op het werk moet volgen.

Ik vind dit allemaal heel amusant om te lezen, de Fifa werkt zich in allerlei bochten en weigert om hun eigen fout toe te geven.

Die airco voorstellen zijn ook belachelijk, het kan gewoon niet om stadions met die grootte te koelen met een paar aircootjes. Er komt zo veel hitte van buiten het stadion binnen via het open dak dat ik me dat gewoon niet voor kan stellen. Daarnaast hebben de bezoekers van de wedstrijden ook nog eens te maken met die hitte, ik voorzie dan ook heel wat oververhitte toeschouwers en alle gevolgen van dien. Mensen die in Qatar wonen zijn aan die hitte gewend maar bezoekers niet.

Daarnaast slaat het nergens op dat Qatar dit WK krijgt:

- Veel te klein land
- 0,0 voetbalhistorie ( hebben ze zich ooit voor een WK geplaatst )
- Stadions opbouwen > WK > Stadions afbreken

Had dat WK lekker aan een echt voetballand als Nederland/belgie, Spanje/portugal, Engeland etc... En niet aan een landje dat veel te veel te spenderen heeft, met geld is blijkbaar alles te koop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 12 december
Juventus is van plan om concreet actie te ondernemen om Paul Pogba over te nemen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren