Ronaldinho rondt terugkeer naar Brazilie af en tekent bij Flamengo

Dinsdag, 11 januari 2011 om

Na tien jaar op de Europese velden te hebben gevoetbald is Ronaldinho definitief teruggekeerd naar Brazilië. Vice-voorzitter Adriano Galliani liet eerder al weten dat de kans groot was dat de aanvaller voor Flamengo zou tekenen en dinsdagochtend maakt de Braziliaanse club op haar website melding van de komst van de voormalig wereldvoetballer van het jaar. Ronaldinho tekende voor 3,5 jaar.

/

Flamengo maakt tevens melding van de betaalde transfersom en die ligt met drie miljoen euro toch een stuk lager dan de oorspronkelijke vraagprijs van Milan, die op acht miljoen lag. Ronaldinho gaat tot de zomer van 2014 130.000 euro per week verdienen, een bedrag dat mede mogelijk wordt gemaakt door twee investeringsmaatschappijen.

In 2009 had de club al eens succes met een Serie A-afvallige; toen werd het kampioen dankzij Adriano Leite Ribeiro. Adriano keerde vervolgens terug in Italië bij AS Roma, waar hij een dramatisch eerste halfjaar kent. Het is afwachten of ook Ronaldinho weer opleeft in zijn vaderland. De dribbelaar (30) speelde van 1998 tot 2001 voor Gremio, daarna twee jaar voor Paris Saint-Germain, van 2003 tot 2008 voor Barcelona en de laatste tweeënhalf jaar in Milaan.Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door esp-tuk)

Nou, met dat zware lichaam ben ik benieuwd hoe hij het er vanaf gaat brengen. Ik vind de keuze voor Flamengo toch verrassend. Ik zag hem eerder terugkeren naar Gremio.

deze man heeft niks geen liefde voor gremio, wat die eerder wel aangaf. hij gaat voor een paar tonnetjes meer naar flamengo. als of die nog niet genoeg verdient heeft.

11 januari 2011 om 08:37

wat een onzin, deze jongen heeft gewoon een liefde voor Brazilie over het algemeen, het liefst zou hij naar Gremio zijn gegaan(zoals hij zelf heeft gezegd). maar Gremio kan het gewoonweg niet financieren. niet een deel van z'n salaris, niet een deel van de transfersom die AC Milan eiste. Dus is het simpel, kiezen voor Flamengo en naar z'n geliefde Brazilie terugkeren of kiezen voor een doodlopende weg bij Milan.

Misschien maar goed ook. HIj heeft de Europese velden nu wel gezien en kan ik nu rustig afbouwen in zijn vaderland Brazilië. Enigste wat me opvalt is dat hij zo weinig gekost heeft, als je naar de vraagprijs kijkt. Maar goed, succes daar Ronaldinho

Warom gaat die naar een club die 14de staat?
Zeker om het geld.

11 januari 2011 om 08:22

Het seizoen is afgelopen, ze 'staan' geen 14e. Vorig jaar was een rampseizoen voor Flamengo maar ze zijn het jaar ervoor nog kampioen geworden en willen daar dit jaar weer voor gaan. Qua supporters is Flamengo de grootste club van Brazilie en van Zuid-amerika.

11 januari 2011 om 11:10

Reageer niet zo kortzichtig als je de achtergrond verder niet kent.
Flamengo is de grootste club van Brazilie, zowel de historie als de achterban, daarnaast spelen ze de thuiswedstrijden in een echte voetbaltempel normaal gesproken (maracana) en zijn er mooie derby's met Botafogo, Vasco maar vooral Fluminense!

Dat ze afgelopen jaar een slecht seizoen gedraaid hebben is jammer, maar zal weinig af doen aan de reputatie van de club en de verwachting is dat ze volgend jaar gewoon meedoen in de top. In Zuid-amerika zie je wel meer dat clubs wisselvallig zijn, zie Fluminense, dit jaar kampioen en daarvoor erg laag. River Plate, een grote club die zo ineens degradeerde! Flamengo komt er wel bovenop, helemaal met Ronaldinho, wat natuurlijk een echte topper is voor de Braziliaanse competitie.

Ik vind dit een rare keuze van Ronaldinho, maar ik ken de situatie niet en kan dus moeilijk oordelen. Alleszins vind ik het zeer spijtig dat hij niet meer op de Europese velden te aanschouwen is want deze man heeft een natuurlijke flair over zich hangen die nog maar weinig gezien is.
Geld heeft deze man op het verkeerde pad gebracht, want anders stond hij dit jaar gewoon nog in het eerste elftal van Barcelona en hadden ze met hem nog meer prijzen gewonnen.
Ongelooflijk veel voetbaltalent, maar oh zo weinig verstand. Het lijkt de laatste jaren echt een plaag te worden bij de Braziliaanse wonderkinderen. De stap van straatarm naar superrijk is blijkbaar moeilijker te nemen dan gedacht.

11 januari 2011 om 09:37

Als je arm bent geweest en je kan enorm veel geld verdienen no matter what, had ik het ook gedaan. Schijt aan de wereld man! Hij heeft nu aardig wat centen op zijn bankrekening staan en andere mensen roepen dat het jammer is dat hij van de Europese velden verdwijnt en dat hij enkel voor het geld gaat, tuurlijk gaat hij voor het geld.

Waarom vind je het eigenlijk een rare keuze, dat vraag ik me wel af?

11 januari 2011 om 09:44

Ik vind niet dat hij niet voor het geld mag kiezen, maar ik zeg gewoon dat het geld hem wel zijn carrière gekost heeft. Braziliaanse spelers die uit de sloppenwijken komen hebben vaak problemen om zich aan te passen aan het bezitten van veel geld en dat vind ik spijtig.
Van mij mogen alle Braziliaanse spelers 1,000,000 miljard euro per jaar verdienen bij eender welke ploeg, het maakt me niet uit zolang ze blijven werken op het veld.

Ik vind het een rare keuze omdat Gremio, de ploeg van zijn hart ook interesse had. Hij heeft altijd gezegd dat Gremio zijn club is en dan had ik gedacht dat hij er ook zou naar terugkeren.

11 januari 2011 om 09:45

Ik zeg ook niet dat je zegt dat hij niet voor het geld mag kiezen, maar ik begrijp zijn denkwijze wel, als dat hem is natuurlijk.

Dat van Gremio wist ik overigens niet, dankje.

Tering verdient ie gewoon nog bijna 7 miljoen. Dinho het ga je goed. Toch jammer dat ie niet naar gremio is gegaan. Maar niets dan respect voor wat hij de voetbalwereld heeft laten zien. Wat was hij goed bij barça

bedankt dat je iets heb laten zien wat niet veel voetballers laten zien, een gemeende glimlach tijden je wedstrijden en trainingen

Dinho, succes terug in je eigen lad geniet er van

Jammer dat Ronaldinho's keus is gevallen op Flamengo, want ik denk dat Ronaldinho nog makkelijk zou kunnen bijbenen bij een Europese topclub. Overigens was Ronaldinho geen meerwaarde meer voor Milan, dus zat een vertrek er al aan te komen. Ik hoop dat Ronaldinho er nog wat gaat maken bij Flamengo.

3 miljoen? AC wilde er 8 of 9 voor hebben toch? Ik weet dat Ronaldinho hoopte dat AC zou zakken maar dit is 1/3 vd oorspronkelijke prijs.. Maar ik hoop voor hem dat hij weer opbloeit in Brazil.

echt jammer vooor ronaldinho was altijd toppertje

Het zat er al een tijdje aan te komen. Nu kan hij gaan afbouwen bij Flamengo, eigenlijk had hij dit al eerder moeten doen. Bij AC heeft hij nooit meer zijn Barca-niveau gehaald. En dat is toch best jammer, want wat was hij toen goed. Gelukkig hebben we de beelden nog..

Jammer dat Ronnie weg gaat. Hij deed het toch niet eens zo slecht @ AC Milan? Vorig jaar vond ik hem zelfs één van de smaakmakers van de club.

Dinho is ook weggegaan vanwege Cassano, maar hij wou eerder in de zomer weg. Ik vind ook dat hij minder speelminuten heeft gekregen van Allegri. Onder Leonardo was die vorig seizoen nog best belangrijk voor Milan. Maar we horen ook verschillende verhalen van hem in het nachtleven van Milaan. Hij moest volgens mij eerder naar Gremio gaan, waar hij ook begon.

Dat heet dan clubliefde, he, Ronaldinho? Je houdt zoveel van Gremio, dat je voor het hoogste salaris kiest bij Flamengo.

11 januari 2011 om 10:09

ja ben ik met je eens het is jammer hij had gewoon een paar jaartjes bij gremio moeten voetballen bij zn oude clubie en lekker je carriere afsluiten

11 januari 2011 om 11:13

Gremio kon eigenlijk niks qua financien. Om naar Gremio te gaan had Ronaldinho zijn eigen transfer moeten betalen en dan spelen zonder salaris te krijgen. Ik denk dat hij graag naar Gremio terug gegaan zou zijn, maar Flamengo is natuurlijk een hele mooie club.

14 januari 2011 om 19:53

ja daar heb je ook weer gelijk in niemand wilt gratis werken natuurlijk dus ik snap hem

Wel jammer dat die weg gaat.
Volgens mij gaan we ook niet zoveel meer van hem horen.
Tenminste daar hoop ik dan ook niet zoveel op.

Nou ja veel succes voor hem.

Het ga je goed!
Trots dat deze speler roodzwart heeft gedragen en dat hij vorig jaar nog zoveel aan ons als supporters heeft gegeven.

Eigenlijk volstaan maar twee woorden:
Grazie Dinho!

Gefelciteerd Dinho, succes daar in Brazilie.

Hoop dat je toch terugzal keren op het WK 2014 zal een mooie afscheid worden.

Au revoir Dinho

Je was en bent nog steeds voor mij de beste speler ter wereld.
Daar veranderen je blessures / en of slechte vorm helemaal niets aan.
Hij heeft voetbal een nieuw tintje gegeven en niet alleen dat, hij had de Ballon d'or wel een stuk of 5x kunnen winnen als z'n mentaliteit niet zo naar de klote was.

Ooh wat was je een geweldenaar! Het klappen van de madristas tijdens die gala voorstelling zal ik nooit meer vergeten.

Grande Dinho !

Erg jammer dat hij nu weg gaat uit Europa
Het was een geweldige speler. Nu nog steeds, alleen kan hij niet meer meekomen met de top.

Maar hij heeft het ook wel goed in Brazillie. 130.000 per week is niet verkeerd. Wil ik ook wel
Maar Gremio zal toch wel meer als 3 miljoen hebben over gehad voor hem? Ze hebben niet veel geld maar vast wel meer als 3 miljoen.

Veel succes in Brazilie en laat ze zien wat je nog kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Flamengo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Palmeiras8038
2.Flamengo7230
4.Gremio6621
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Voor de complete selectie: Clubpagina Flamengo.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Flamengo.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren