'Blatter ziet wel wat in India als organisator van WK 2026'

Maandag, 10 januari 2011 om 17:35Erik van Dam

Sepp Blatter lijkt voornemens om het WK voetbal in 2026 naar India te brengen. De FIFA-voorzitter, wiens uitspraken hem de laatste weken op steeds meer kritiek komen te staan, hintte volgens Britse media naar een dergelijk perspectief toen hem werd gevraagd welke onontgonnen gebieden nog werkterrein kunnen worden van de wereldvoetbalbond.

/

“Als we nieuwe terreinen moeten identificeren waar voetbal een grotere rol kan gaan spelen, is dat zeker het subcontinent India”, aldus Blatter. “Daar wonen 1,2 miljard mensen. Het is echt een dubbele markt, niet alleen voor voetbal maar ook als economie. India is echt een macht.” In 2010 baarde de FIFA opzien door de WK's van 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar te geven.

Die twee landen veroverden de meeste stemmen tijdens de beslissende eindronde in de eerste week van december. Voor 2014 is Brazilië al enige jaren geleden verkozen als organiserend land. Het toernooi van 2026 is nog aan geen enkele land vergeven. De keuze van de FIFA voor Rusland en Qatar kwam Blatter en consorten op veel kritiek te staan, maar die werd telkens gepareerd.


Poll

Een WK in India zou een goede keus zijn van de FIFA


135 reacties (laatste reactie door Marty10)

Zit daar nou niet echt op te wachten. Kies aub een land waar voetbal echt leeft

10 januari 2011 om 18:39

En hoezo niet? Waarom verdienen de kleinere landen geen kans? India heeft altijd geweldige talenten, maar door slechte opleidingen krijgen ze nooit de kans om het maximale er uit te halen.
In India leeft voetbal heel erg, maar aangezien hun voetballers nou niet echt bepaald heel goed zijn, zijn ze meer voor Brazilië en Argentinië.
De Fifa doet dit natuurlijk omdat er 1 genoeg ruimte is in India, 2 de stadions er al reusachtig zijn, maar bijna nooit gevuld, 3 ze de Indiase voetbal willen verbeteren. Geloof mij maar er zit echt talent, Bayern en Chelsea hadden al samen besloten om daar de talenten de kans te geven, omdat er echt wel talent is.

10 januari 2011 om 18:59

Misschien is er een reden dat de stadions nooit gevuld zijn?

Het wk moet een feest zijn, waar de bewoners aan meewerken.
Kan me afgelopen zomer nog wel herinneren dat de Afrikaanse mensen in het publiek zich meer druk maakte om die toeter dan om wat er op het veld gebeurt.
2022 is bovendien al in qatar.

10 januari 2011 om 19:15

Misschien heb ik de reden al verteld? India die doet om niets mee en dat ze momenteel aan de Azie Cup meedoen is een uitzondering, want nu zijn de stadions wel gevuld.

Het WK wordt dan een enorm feest. Geloof mij maar, daar zijn ze echt voetbalgek en als ze een kans kunnen zien dat India voetbal tegen (ook al is het maar) Finland worden ze helemaal gek. Er wonen 1.3 miljard mensen in India, waarvan er een half miljard fans zijn en de mogelijkheid hebben om tickets te kopen. De bewoners zullen er alles aan alles doen om het een feest te maken, elk doelpunt is reden voor een feest. Ze zullen al trots zijn als ze 8-1 van Brazilië verliezen.

Dat van die Afrikaanse mensen moet je niet sirieus nemen, want dat gebeurt alleen daar. In India zal dat echt niet gebeuren.

Ja en ? Hoevaak is het in Azië gehouden? Zuid Korea/japan was de 1e keer, Qatar wordt de 2e keer en India de 3e keer.
Als jij het toch zo oneerlijk vindt laten we dan even meetellen:

Aantal wk's Europa: 10 ( 1 van Rusland)
Aantal wk's Azië : 1x( 2 Qatar en misschien India)
Aantal wk's Zuid-amerika: 2( 1 Brazilië)
Aantal Wk's N-amerika: 3x
Aantal wk's Afrika: 1x

Dan mag Azië ook een paar keer of niet? Vergis je niet, ik ben gewoon puur Nederlands maar je mag ook is aan de anderen denken.

PS: Afrika mag ook een paar keer.

10 januari 2011 om 19:38

Ik vind dat je zowiezo mag eisen dat een eventuele organisator een representabel team op kan stellen en zelf een aardige competitie heeft. Zolang dat niet het geval is moet je het ook niet doen. Landen die al vele jaren aan voetbal doen moeten hiervoor beloond worden niet genegeerd. Want alle landen die kunnen voetballen die moeten dan maar naar een land toe wat er geen ene reet van bakt.

Als India een leuk team kan opstellen en ze hebben een beetje een competitie dan zie ik geen probleem om daar ooit een WK te houden maar niet binnen 20/30 jaar ben ik bang. En buiten dat hanteert de Fifa een roulatie-systeem dat per WK het in Europa, Afrika, Amerika en Azië word gehouden. Dus dan moeten ze zowiezo nog 3 rondes wachten na Qatar. En dan nog moet blijken of het niet een te groot sloeberland is om een WK te kunnen houden. Want je moet wel een beetje reëel blijven en niet als een of andere hippie gaan zitten roepen dat het daar ook wel kan omdat daar de bevolking zo blij van word. Laat eerst maar eens zien dat het een voetballand is.

En PS Afrika mag ook een paar keer? Armoe troef hoor daar. Ja nee laten we daar maar niet over denken en toch een WK organiseren omdat de bevolking het zo leuk vind. Anders is het niet eerlijk.

10 januari 2011 om 19:50

Je hoeft niet alleen naar de teams te gaan kijken hoor. Het gaat uiteindelijk er om of je er kan voetballen en de grote aantallen toeristen kan opvangen. Dat is toch uiteindelijk het hele idee van de Fifa. Trouwens de Fifa weer een slapende reus hier wakker schudden, want talent is er altijd zat maar Indiase clubs hebben bij lange na niet genoeg geld om ze goed op te leiden.
Daarom willen Chelsea en Bayern hiervan profiteren. Zij zouden per jaar een paar talenten uitnodigen om te kijken of ze goed genoeg zijn. In ruil daarvoor willen ze wel de voorkeur krijgen voor die talenten.

Dan is die roulatiesysteem wel nieuw, want tot 2002 was het allleen maar Europa en Zuid-amerika.

Ja Afrika heeft inderdaad recht op nog een keer! Misschien in het WK 2026 wel, want zij zijn nu maar 1x aan de beurt geweest.

10 januari 2011 om 20:40

In zuid-amerika is het wk al 4x gehouden.

10 januari 2011 om 21:00

Oke dat is niet zo veel nee.

Maar ik bedoel dat Europa te vaak is geweest. Ik wil eens proeven van de landen die ik niet ken. In India ben ik toevallig ooit geweest, maar bijvoorbeeld Qatar, Paraguay, China. Mooie landen.

10 januari 2011 om 21:11

Ik vind dat je het WK moet houden alleen in landen die een voetbalcultuur hebben met een goede competitie, goed nationaal elftal en het moet geen 3e wereldland zijn. Ik vind ook dat de Fifa opgeheven moet worden want een WK in Qatar slaat natuurlijk 100% nergens op. De Fifa spuwt regelrecht in het gezicht van mensen die al tientallen jaren aan voetbal werken en een cultuur daarin hebben opgebouwd. Nee laten we in plaats daarvan het WK weggeven aan landen die geen ene reet voorstellen in de voetbalwereld. Want dat is pas eerlijk. Jaha.

Ik zeg niet dat je nooit een WK moet organiseren in India, Afrika of waar dan ook maar je moet wel gewoon verstandig blijven nadenken en niet zomaar Wk's weggeven. Zodra een land kan bewijzen dat ze een voetbalcultuur hebben (dmv de nationale ploeg en competitie) met een goed bestuurd land in een klimaat waar valt te voetballen dan zou je pas na moeten gaan denken of het mogelijk is. Niet eerder.

Ik heb niets tegen India maar je moet niet een WK weggeven om zo een land te ontwikkelen in voetbal. Het moet juist meer als beloning gezien worden omdat het land zich zo ontwikkeld heeft in voetbal. Want zo doe je de landen die zich wel ontwikkelen en waarvan het bid genegeerd word groot onrecht aan.

11 januari 2011 om 04:34

Zou wel bijzonder zijn India

Twee keer achter elkaar naar Azie? Zou logischer zijn als een Afrikaans/ Noord- Amerikaans het zou organiseren. Ik had gehoord dat Marokko ook wat interesse had.

10 januari 2011 om 17:41

Ik zou inderdaad ook zeggen Noord Amerika of misschien wel Oceanië. Oceanië is het nog nooit gehouden, en iedereen is voetbalgek. Het is alleen een beetje ver vliegen.

10 januari 2011 om 17:44

Voor ons wel ja. Maar voor landen als China, Japan, Zuid-korea is Duitsland bijvoorbeeld weer ver vlieg.

Je kunt niet iedereen tevreden stellen natuurlijk.

10 januari 2011 om 18:04

Ik ben het wel met je eens dat die landen inderdaad voorrang horen te krijgen.

Maar ik zou het niet erg vinden als het land een keer in India gehouden zou moeten worden. Dan wel natuurlijk dat de Fifa weinig tot geen winst moet halen uit dit toernooi en dat India er een stuk beter van wordt.

Tegen die tijd moet dat toch wel lukken, want ik hoop dat in 2026 Blatter het toch echt een keer opgegeven heeft. Al heb ik nog wel mijn twijfels

10 januari 2011 om 18:41

Weinig winst? Jij weet niet hoeveel mensen er daar voetbalgek zijn, daarbij komen er altijd veel Chinezen op dat land af. Ik denk juist dat het de Fifa om de winst gaat aangezien er 1.3 miljard mensen wonen daar.

10 januari 2011 om 18:51

Ja, dat snap ik gelukkig ook nog wel. in een land met veel inwoners kan je veel winst maken. Maar, wat ik bedoel is dat ik graag zou zien dat de Fifa dat wk in India geeft om de inwoners daar ook echt te helpen. En dat ze zelf dus geen winst of maar een klein beetje en dat de rest van die winst gewoon naar India gaat. Dat hoop ik. En misschien dat het in 2026 nog wel kan omdat er dan een ander iemand aan de macht is binnen de fifa.

10 januari 2011 om 19:42

Oh dan hoop ik zelfs dat jij een groen randje krijgt haha.

Het zou natuurlijk mooier zijn als de Fifa hun winst- de kosten aan India gaf. Echter denk ik dat tegen die tijd India het geld niet eens nodig heeft. Ze voorspellen dat binnen 10 jaar India samen met de VS de rijkste land van de wereld is. Ze zitten nu zo in een stroomvaart, maar goed als ze nog net zo arm blijven zou het een prima idee van de Fifa zijn om wat geld te doneren aan India.

10 januari 2011 om 23:28

China. China en de VS, India zou nog wat langer moeten werken dan 16 jaar. Maar in 2026 zijn ze waarschijnlijk de derde wereldmacht, met China op 1 en de VS op 2. Europa 4e maar met een grote achterstand op de rest. Helaas, raar maar waar. En Blatter is er waarschijnlijk niet eens meer over 16 jaar, hopenlijk een staat er dan een voetbal liefhebber op zijn plaats.

Ja kom op zeg, als we toch bezig zijn, waarom geven we het WK 2030 dan niet aan Turkmenistan. Kom op, een WK hoort in een land plaats te vinden waar het voetbal echt leeft en het land dient ook een beetje voetbalhistorie te hebben.

10 januari 2011 om 19:41

Inderdaad al dat domme hippiegelul hier. Zorg eerst er maar eens voor dat je een representabele competitie hebt en nationale ploeg. Dat het land verder zelf ook een beetje in orde is en dan praten we wel verder.

wanneer is zijn termijn afgelopen want ik vind dat hij geen verstand van voetbal heeft. india is geen voetballand.

Kies voor een land waar voetbal echt leeft, bijvoorbeeld Argentinië, Europa of Turkije ofzo. Waar maakt die gozer zich ook druk om, hij is dan toch al lang dood..

Alsjeblieft zeg, gaan we nu al praten over een WK in 2026?
Ik vond 2022 al ver weg.

O mijn god, wat nu weer. India is een prachtig land met aardige mensen maar ze hebben weinig interesse in voetbal daar volgens mij. Naar mijn weten is ondermeer cricket daar heel groot. Laatst mochten ze een soor olympische spelen organiseren voor alle landen van het voormalige Britse rijk en dat is ook al een fiasco geworden....

10 januari 2011 om 17:48

Ja precies.
Het is nou niet dat de infrastructuur daar zo goed is, of de stadions, of men daar voetbal ademt en ik denk ook niet dat ze met een grote zak geld aankomen.

11 januari 2011 om 18:46

Natuurlijk wel. Veel arme mensen in India maar ook veel Hele rijke. Mochten deze mensen spontaan een gevoel voor het spelletje krijgen, dan komt die zak geld er echt wel, en dat weet Blatter maar al te goed. Maar hier is ook het grootste probleem dus gewoon dat niemand daar voetbal volgt. Als ze zouden willen zouden ze zo een goede competitie kunnen oprichten met buitenlandse (oude en geflopte) spelers a la Japan of de Arabische landen.

Gelukkig is Blatter toch al dood tegen die tijd, dus kunnen we hopen op een nieuwe wind.

Hopelijk als dat word beslist is meneer Blatter al vertrokken.

In India is niets , geen goeie verbindingen geen voorzieningen geen stadions , geen grote populariteit.

Het cricket is vooral zeer populair en het Hockey leeft in dit soort landen , voetbal veel minder en tegen die tijd zit er hopelijk een raad die rationeel kiest en niet alleen om het geld.

Ik vind het rare van deze man dat hij allemaal beslissingen neemt en meningen heeft maar dat hij tegen die tijd allang al dood en begraven is. Hij is nu al in de 70, het WK in Qatar hadden ze eigenlijk al niet moeten beslissen maar pas over 2 jaar, ze kijken veel te ver vooruit.

Pffff, we zitten in 2011 en ze denken al na over 2026, waar is Fifa mee bezig.

1.2 miljard Indiërs, noem mij nu 1 van die 1.2 miljard die in Europa voetbal bij een redelijke club.

India is geen voetballand en zal het nooit worden !

10 januari 2011 om 19:49

Denhaag0

1 speler die voor mij wel degelijk iets voorsteld en uit india komt : Harmeet Singh.

En het wk moet helemaal niet naar India gaan, zoals je zag afgelopen jaar zijn de common wealth games in india ook al geflopt en die mensen w8ten daar egt niet op geloof mij maar. Eerder cricket of hockey.

Hier nog een link voor zijn skills!!

http://www.youtube.com/watch?v=jzcxeflyz4m

10 januari 2011 om 20:22

valerenga in noorwegen ... dat is nog eens een goeie club.

en hij word vast international voor noorwegen want india stelt niks voor.

Nou volgens mij is Europa zo langzamerhand ook wel weer aan de beurt. Alweer zo'n derdewereldland

10 januari 2011 om 18:15

2018 is in Rusland --> Europa. eerder N-amerika/afrika is dan weer aan de beurt

Wk 2030 Antartica? ook nog een onontgonnen voetbalgebied. Dit is belachelijk, als we het in India houden krijgen we hetzelfde probleem als in Zuid-afrika, 4 weken lang leuk, dan gaat iedereen naar huis en zitten de mensen in de ghetto's van Delhi met een mooi uitzicht op een veel te groot stadion dat niemand meer gebruikt.

tja, weer zo'n land waar voetbal niet echt op hoog niveau is.
na quatar nu india, laat me raden, de volgende keer in venezuela ofzo?

Ze moeten die WK wel naar India sturen. Het is toch prachtig voor zo een land om WK te mogen organiseren. Het is misschien een arm land maar er houden genoeg jongens van voetbal maar niemand wilt helpen dan kunnen ze ook niet beter worden. India is een groot land in Azie en van mij mogen ze het WK hebben. Dat is toch leuk voor die mensen hebben ze groot bezoek in hun land en gun het ze ook maar vele mensen hier niet.

10 januari 2011 om 18:00

Hoezo? Noem één voetballer uit India? Geen hond speelt daar voetbal joh. Er zijn alleen wat lui die fan zijn van Manchester United en Arsenal omdat India vroeger deel uitmaakte van het Britse wereldrijk, thats it. In India leeft voetbal totaal niet, die hebben 10 x liever een cricket toernooi dan een voetbal WK.

10 januari 2011 om 18:16

Hoe bedoel je noem een voetballer uit India?! Rio Ferdinand voorouders komen eigenlijk uit India dat is een hele grote voetballer maar hij is in Engeland geboren en dat is een veel grotere voetballand. Je hebt helemaal geen respect voor India. Er zitten genoeg jongens die willen voetballen maar ze kunnen geen opleiding betalen maar er zitten genoeg voetballers in India die goed zijn. In India leven 2 sporten Voetbal en Cricket.

10 januari 2011 om 18:23

Ik geen respect voor India? Joh ik heb vreselijk veel respect voor India. Mijn vriendin komt zelfs uit India dus dat lijkt me nogal onzin wat je hier verteld. En voor voetbal heb je overigens geen opleiding nodig hoor vriend, alleen een voetbal en een veldje om het te doen. Denk je dat Maradona, Ronaldo (brazil), Ronaldinho of Pele (die voetbalde zelfs op zijn blote voeten omdat hij geen geld had voor schoenen) op een professionele voetbalschool zaten ofzo? Wat een nonsens joh..

10 januari 2011 om 18:40

@ tristanajax

Dat is niet helemaal waar. Het is een combinatie van genen, cultuur en mogelijkheden. Maar opleiding speelt absoluut een grote rol. Op Argentinie en Brazilie na zijn bijna alle grote voetbal-machten, rijke landen. Voetbal in landen als Rusland ontwikkelen zich in een rap tempo, juist omdat er geld in gepompt wordt. Of denk je dat er nu ineens betere voetballertjes geboren worden.

10 januari 2011 om 18:48

Talent = talent. Dat moet gewoon ontdekt worden. Er zullen misschien minder scouts in India rondlopen, dat lijkt me inderdaad erg reeel maar zeggen dat er genoeg jongens zijn die willen voetballen maar geen opleiding kunnen betalen en dat daarom het Indiase voetbalteam lachwekkend is, dat koop ik echt niet. Als een jongen in India vreselijk goed kan voetballen word hij vanzelf wel door een lokale jeugdclub gescout en héél veel meer dan een bal en een fatsoenlijk veld heb je echt niet nodig om jezelf te onwikkelen als talent (op latere leeftijd is dat anders). Mijn punt is dat ze in India echt niet veel bezig zijn met voetbal, als ze dat wel waren zou hun nationale team wel even heel wat beter zijn.

10 januari 2011 om 19:02

Maar die interesse is daar deels niet door het gebrek aan mogelijkheden. Interesse moet je opwekken door de sport aan de man te brengen, en vervolgens moeten er mogelijkheden zijn voor kinderen om overal in het land te kunnen voetballen.

Overal ter wereld wekt voetbal de interesse op van mensen, omdat het zo enorm toegankelijk is. Wie weet hoeveel Indiërs genetisch gezien topvoetballers hadden kunnen worden. Ze weten het zelf niet.

Ze hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Australie en de VS, ook geen alternatief voor voetbal (cricket is geen alternatief). Ik zou niet weten waarom ze daar niet zouden houden van een fysieke balsport.

Ik moet weg, vandaar deze vage uitleg, we pm'en wel.

10 januari 2011 om 21:18

Wat heeft respect voor India nou te maken met het feit dat er geopperd word om daar een WK te spelen? Er zijn heel veel landen die graag een WK willen organiseren die wel een voetbalcultuur hebben en een naam in de voetbalwereld. Moet een land dat geen ene maar dan ook echt geen ene reet voorsteld in de voetbalwereld voorrang krijgen boven een land dat wel een voetbalcultuur heeft? Dat is een beetje omgekeerde wereld he vind je ook niet?

Ook dat zinnetje ook 'dat is toch leuk voor die mensen'. Kom op man. Ieder land vind het leuk om een WK te mogen organiseren. Verder zouden ze in India eerst maar eens de armoede gaan bestrijden en dat achterlijke kastensysteem uit de wereld helpen. Verder zijn de steden ook goor. Als straf zouden ze juist de volgende 100 jaar niet een WK mogen organiseren door die wantoestanden daar.

Voordat een land een WK toebedeeld kan krijgen moeten ze eerst maar eens bewijzen dat ze een leuke competitie hebben en nationale ploeg. En niet andersom! Hippie

10 januari 2011 om 22:10

@s-070

Het zou afbraak voor het voetbal zijn als het zou gebeuren. India is een groot en vervuilt land. In sommige steden waar dan waarschijnlijk stadions komen te staan staat een dag in die lucht gelijk aan het roken van tientallen sigaretten. Daarnaast zal de beslissing weer een puur om geld genomen reden zijn.

Ik vind er zo snel mogelijk een nieuwe wet moet komen binnen de fifa dat alleen de beste 25 landen recht hebben om te stemmen. In ieder geval geen landjes die zo corrupt zijn dat we weer kunnen aanteken voor een WK in een land waar geen voetballiefhebers op zitten te wachten.

Daarnaast word het tijd dat Blatter zijn biezen pakt en dat hij plaats gaat maken voor een voetbalicoon op de troon van de Fifa. Eigenlijk moet de bezem door alles van de Fifa heen zodat er een nieuw beleid komt.

Hou toch op man, 2026, waar gaat t over. Dat is pas over 15 jaar. Tegen die tijd is meneer Blatter al lang geen voorzitter meer...

10 januari 2011 om 18:00

Joh dan is die al overleden waarschijnlijk.. Hij is nu al iets van 74 jaar of iets dergelijks.

Hoeveel zat er nu weer in die enveloppe ? Komaan de gewone mens in de straat kan zichzelf niet onderhouden en dan wil je daar een WK organiseren. Heeft Zuid-afrika deze man niets geleerd.

Ja hoor. Als dit zo doorgaat, zitten we straks met een WK op drijvende stadions in de Stille Oceaan. Het wordt echt tijd dat Blatter vertrekt.

India is geen voetballand er zijn nauwelijks steden en wat moeten mensen met de stadions na het wk? Beter zouden ze het Wk geven die het Wk wint of iets in die richting.
Maar in India is er zoveel kinderarbeid en die wetten zijn daar zo slecht en ook de infrastructuur..
Hopelijk word blatter afgezet en snel zodat er eindelijk een eerlijke man bij de Fifa komt die heel de zooi daar om gooit. Johan Cruijff ofzo dat zou leuk worden haha.

10 januari 2011 om 19:51

Er zijn nauwelijks steden? Echt wel: Bombay (17 miljoen mensen), New Dehli (13), Calcutta (14), Bangalore (7), Chennai (7). En verder nog een stuk of 15 steden met meer dan 1 miljoen inwoners.

Tuurlijk, weer in een land zonder voetbalcultuur. Fifa denkt alleen maar aan het geld. De corrupste man, blatter, moet nu echt aftreden.

Blatter zal wel denken. Ik wil belasting van de burgers.als Iedereen 1 Rupie betalen en dan heeft de Fifa er weer een miljard bij
Maar het lijkt me onzin om het WK in India te houden. Ze doen daar bijna niet aan voetbal. Het is wel beter dan Qatar. Het is daar warm maar dan niet zo warm als in Qatar. De regering zal daar wel veel geld hebben, anders zou Blatter daar niet op gekomen zijn denk ik.

10 januari 2011 om 18:30

Hahaha ja, 1 miljard rupie's ja. Zou niet weten hoeveel dat waard is Maar waarschijnlijk is blatter al bij als het 1 miljard is, verder komt hij toch niet.

Het WK 2026 in India, één van de armste landen ter wereld, maar Blatter zal wel weer beweren dat dit goed voor de Economie is, net zoals het goed voor Zuid-afrika was, waar nu alle stadions leeg staan. Natuurlijk kijkt Blatter verder dan zijn neus lang is en ziet hij dat India in potentie het nieuwe China kan worden met lage lonen en hoge producties. Maar alsjeblieft laat het Wk 2026 in een sfeervol (voetbal)land worden gehouden en niet gekozen door iemand die in 2026 al tussen zes planken ligt.

Zullen we eerst even afwachten hoe de wereld er over 8-9 jaar uit ziet?

Ja India is booming, en ja het land heeft enorme potentie, maar ze hebben ook afschuwelijk veel interne problemen en het land ligt in een erg onstabiele regio. Ooit zal India wel weer een wereldmacht worden, zowel militair als economisch, maar zo ver op de zaken voorlopen is onnozel.

Volgende uitspraak Blatter:

''wk 2042 op de maan''

10 januari 2011 om 18:05

Wéér een wereldmacht? Wanneer is India in de (moderne) geschiedenis ooit een wereldmacht geweest..?

On: Misschien is Blatter wel gewoon dement aan het worden. Mensen doen dan wel vaker rare uitspraken. Reagan had het, Berlusconi lijkt het ook te hebben.

10 januari 2011 om 18:18

Niet, maar voor het kolonialisme was India absoluut een wereldmacht met een enorm rijke cultuur. Ook hebben zij veel bijgedragen aan de wetenschap.

India dreigde tientallen jaren geleden al een wereldmacht te worden, men heeft er toen alles aan gedaan om dat tegen te werken. Met succes, maar zoiets kan je niet altijd tegen houden.

10 januari 2011 om 18:55

Voor het kolonialisme was India een rijke cultuur, en in de regio machtig maar geen wereldmacht. Niet te vergelijken denk ik met andere wereldmachten. Ze hebben veel nagelaten misschien, maar het is geen wereldmacht geweest zoals Rome, Nederland, Engeland, Amerika zijn geweest..

En ik ben ook benieuwd wat er tientallen jaren geleden dan gebeurt is dat ze een wereldmacht dreigde te worden. Tientallen jaren geleden was de koude oorlog in volle gang en waren de VS en de SU op het hoogtepunt van hun macht..

10 januari 2011 om 20:02

Boowl29,

ik zal je eens zeggen India liever zeg ik de Sikhs hadden vanaf 1700- 1849 tot en met afghanistan de macht, Hoezo geen wereldmacht, zij hadden tenminste toen de taliban onder hun macht en dat lukt Amerika nier eens nu!!! Maar toen kwamen de britten en die hebben het weer opgefokt.

10 januari 2011 om 20:54

Laat me aller eerst zeggen dat ik je eerste zin niet begrijp. Volgens mij ben je of wat vergeten te typen of anders iets vergeten weg te halen.

Als je mijn reactie goed leest zie je dat ik wel toegeef dat ze in de regio machtig waren, maar niet op wereld niveau.
Ik weet eigenlijk niet of ik uberhaupt wel serieus moet reageren op dat taliban verhaal van je, ik neem aan dat het een grap is. Je weet zelf ook dat de taliban toen geen rol speelde, die bestaan pas sinds 2de helft vorige eeuw.

India werd in de periode die jij aangeeft al 1700-1849 ook al gekoloniseerd door Engelse, Portugezen e.a.

Dus samenvattend: als je reactie een grap was, dan ben ik degene die hapt en is je grap geslaagd. Maar ik vrees dat je het serieus bedoelde. In dat geval adviseer ik minder te spijbelen tijdens geschiedenis.

Dan vrees ik dat er weer een WK verpest gaat worden door een land waar voetbal helemaal niet leeft! We hebben het in Zuid-afrika al een beetje gezien, maar in landen als Qatar en India heerst totaal geen voetbalsfeer. En bovendien zijn er dan weer bijna geen fans uit Eruope die meereizen, waardoor de sfeer in de stadions belabberd zal zijn.

Ik denk dat India alvast een aanbetaling heeft gedaan aan Blatter. Hij kiest alleen voor de landen met het meeste geld, en niet voor het mooiste WK!

Blatter is geboren in 1936, dan zou hij 90 zijn en enkele malen moeten zijn herkozen. Klinkt onwaarschijnlijk maar met dit onbetrouwbaar stuk vreten weet je het natuurlijk nooit.

10 januari 2011 om 18:04

Maak je geen zorgen, Blatter zit er dan nog wel hoor. Onkruid vergaat niet!

Mij lijkt het goed als men het WK van 2026 in Andorra houd!
Meer dan genoeg ruimte voor de stadions en echt een voetbalgek land dat net zoals India al veel heeft bewezen met hun Internationale ploeg.
/sarcasm

hebben ze veel geld in india dan?

het lijkt mij dat europa weer eens aan de beurt is? in europa leeft voetbal immers het meest, en lopen de beste voetballers rond

India?? Ik neem aan dat hij dat zegt op basis van wat ze hem persoonlijk kunnen bieden, want als je zag hoe ze die Commonwealth Games pas georganiseerd hebben komen ze toch niet als eerste in je op voor organisaties van grote evenementen. Google maar eens India Commonwealth Games problems.
Bovendien wist ik niet dat dit een ''voetbalgek'' land was.

Tuurlijk Blatter, en waar wordt het WK 2030 gehouden, op Antarctica? Hoe kan iemand deze man nog serieus nemen. Misschien is het iets logischer als je even wacht met dit soort uitspraken, doe deze pas op het moment wanneer je weet hoe een land er in 2026 uit gaat zien.

Ja hoor straks gaan we nog een keer naar de Solomoneilanden,die idioot is er gek genoeg voor.

Denk aan de nieuwe markt Blatter. Over een jaar of 100 zullen er mensen op Mars kunnen leven. Plaats er alvast een stadion. Doen we het WK van 2140 op Mars.

Kunnen we daarvoor nog even op Madagascar en in Mongolië Wk's organiseren. Het is gewoon een grote markt daar, dus waarom niet gewoon doen...

Hmmm India??? is dat niet dat land dat afgelopen jaar het WK hockey heeft mogen organiseren ( een sport die 1000 keer kleiner is als voetbal ) en wat bijna werd geannuleerd wegens terreurdreiging en omdat ze de organisatie niet in de hand hadden?? Ja lijkt me een heel goed idee om dan de grootste sport ter wereld daarheen te brengen!! Wat is die Blatter toch een domme vent, heb het echt helemaal gehad met die vent!! waarschijnlijk ligt er een miljard voor hem klaar als hij het er in zijn termijn nog even doordrukt!!

volgende uitspraak Blatter:
WK 2030 naar Afghanistan, ja, ze kunnen daar wel wat geld en economische boost gebruiken vanwege de verwoestende oorlog.
Wat een zinloze beslissing zou dat zijn, India een WK? heeft iemand hier ooit iets gehoort over de stadions daar? volgens mij hebben ze ze niet eens, tenminste niet in WK waardige vormen. Ik denkt dat het WK 2030 of naar Aussies of Europa gaat

word tijd om die hele fifa ongein links te laten liggen en samen met de grote landen zelf iets op te zetten, dit gaat nergens meer over...

Bij mijn weten mag het WK niet 2 keer achter elkaar op het zelfde continent gehouden worden! Dus Blatter spreekt zichzelf hier al ernstig tegen. Of hij moet niet weten dat India en Qatar beiden in Azië liggen! Misschien dat de beste man zichzelf probeert vrij te pleiten nav alle kritieken over de toewijzing van de Wk's aan Rusland en Qatar voor wat betreft het kiezen voor het grote geld. India is immers straatarm!

10 januari 2011 om 18:22

India is niet straatarm hoor, teminste dat ligt er aan hoe je het bekijkt; In India wonen een heleboel arme mensen, en de kloof tussen arm en rijk is bizar en groeit alleen maar. Maar India is een van de allergrootste opkomende economieen, ik geloof na China de snelst groeiende economie ter wereld, en er is wel een hoop geld te verdienen met een wk daar. Dit is wat Blatter bedoelde met nieuwe markten, lijkt me.

10 januari 2011 om 18:44

Natuurlijk als je straatarm bent, heb je de mogelijkheid om juist dan tot de snelst groeiende economieën te horen. Maar op dit moment is het een erg arm land. En het kenmerk van dat soort arme landen is inderdaad dat de tegenstellingen tussen arm en rijk schrijnend zijn! Maar dat er porentieel is lijkt me duidelijk! Maar bedoelde te zeggen dat Blatter zijn imago wil redden door te laten blijken dat niet alleen ''rijke'' landen zoals Rusland en Qatar in beeld zijn maar ook een arm land als India.

10 januari 2011 om 18:53

Ik snap wat je bedoelde te zeggen, alleen ik geloof niet dat Blatter het doet om zijn naam te zuiveren, maar juist wel voor het grote geld. Schattingen van de grote landen zijn dat India al voor 2050 bij de 4 grootste economieen ter wereld hoort. Alles is daar aanwezig, heel veel inwoners, grondstoffen etc. Het feit dat er een hele hoop arme mensen wonen hoeft niet te betekenen dat de Fifa er niet enorm veel geld vandaan kan halen (kijk maar naar Zuid-afrika). Ik denk dat Blatter er juist wel voor het geld heen zou willen

10 januari 2011 om 19:20

In dat licht bezien, klinkt het erg aannemelijk wat je zegt. En ja Blatter is er inderdaad wel de man naar! Wat zal iedreen blij zijn als er een jongere garde bij de Fifa aan het roer komt. En gewoon een transparante manier van kiezen, dat lijkt me must nr 1 voor de Fifa om nog iets van zijn geloofwaardigheid te behouden.

Ja dat is ook logisch, van de Bric landen (brazilie Rusland India en China, gezien als de grootste opkomende economische wereldmachten) hebben alleen India en China nog geen wk organisatie gehad, je kon er dus op wachten. Valt een hoop te halen.

Aan de ene kant ook absoluut terecht. Woont een enorm groot deel van de wereldbevolking daar en het zou de populariteit van het voetbal daar enorm kunen stimuleren. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat voetbal helemaal niet leeft in India, waar Cricket met afstand de grootste sport is en voetbal volgens mij niet eens de top 5 haalt (correct me if Im wrong!). We zien het wel.

Voor mij blijft australië een beste keuze.
Het land doet al jaren mee op wk's, het land is economisch in staat om dit te kunnen organiseren.
Het land is voetbalgek en heeft toch het een en ander bereikt op de laatste wk's, geen topprestaties maar ik denk dat bijvoorbeeld de wedstrijd tegen italië nog vers in het geheugen ligt bij vele.

Hoe kan hij dit nou weer roepen??? Een WK 2x achter elkaar op hetzelfde continent (quatar/azie) kan helemaal niet. Dat is een regel van de Fifa zelf. Of die smerige Blatter bedenkt hier wel een nieuwe regel voor die uiteraard dan door iedereen bij de Fifa goedgekeurd zal worden.

Jongens, waar zeuren jullie over? Chicken Tandourhi en goedkope taxi's voor iedereen! Zeg nou zelf, wat is er leuker dan door een ondervoedde/betaalde familie bedient te worden?

Als de fifa dit toelaat, valt het door de dubbele bodem van de mand! 3x Azië na elkaar( Rusland ligt voor het grootste deel toch echt in Azië). Dit betekent dus dat het in 2030 reeds 30 jaar geleden is dat het er een wk in Europa wordt gehouden. Dit terwijl Europa de bakermat van het voetbal is. Blatter is duidelijk geen chauvinist maar een ordinaire zakkenvuller!

Ik zou Australie ook een goede keuze vinden, en anders een Europees land. Ik hoop sowieso dat die Blatter eens vetrekt om zijn debiele, conservatieve uitspraken. Maarja hij heeft de Fifa inmiddels zo omgevormd dat de hele organisatie corrupt is, dus de opvolger van Blatter zal wel net zo slecht zijn.

hahaha volgens mij is meneer blatter ons nu gewoon een beetje aan het pesten. India kan toch gewoon niet. Fifa moet eerst gewoon kijken of het land een degelijke voetbal team heeft !!

Waarom toernooien organiseren voor pas over 26 jaar? Tegen die tijd is de wereld al lang vergaan... En als je een land kiest, kies dan ook een echt voetballand. Komop, nu heb je Qatar en wellicht India. Deze landen zijn dus al zeker voor deelname aan het WK. Wat hebben die daar te zoeken?

”daar wonen 1,2 miljard mensen. Het is echt een dubbele markt, niet alleen voor voetbal maar ook als economie.”

En waar gaat het dus weer om? Juist ja, geld...

volgens mij doet Meneer Blatter mee aan het programma : Het slechtste idee van de wereld ( niet het beste idee van Nederland )

echt deze man moet echt een ophouden met elke week een of ander gek idee in de media te roepen, want zo neemt dadelijk niemand hem meer serieus ( als iemand dat nu dan nog wel doet )

misschien een suggestie voor volgende week, we kunne eens op een WK de verlengingen op het strand te spelen.

Blatter wordt gevraagd waar het nog zou kunnen dus ja dan is dit toch een logisch antwoord?hij zegt toch nergens dat hij het daar ook wilt? Weer een lezerstrek kopje van voetbalzone. Zou het ook...? Ja zou kunnen.

10 januari 2011 om 18:54

Het kwam bij mij ook over als zon antwoord waar ze naar hebben zitten vissen. Vervolgens word het als een los artikel geplaatst en valt het buiten zijn verband. India is inderdaad nog een land met grote mogelijkheden en een enorme bevolking mocht het WK weer naar Azië gaan verwacht ik toch dat dat dan in China zal zijn. Ook meer dan een miljard inwoners, snel groeiende economie en een overheid met veel geld, plus dat hun nationale team ook al verder dan dat van India lijkt te zijn. Lijkt me ook niet nodig om hier stil bij te blijven staan, in het artikel zelf word wat uit de titel blijkt verder niet meer genoemd als zijnde door Blatter gezegd en de komende maanden\jaren zullen er nog genoeg andere landen genoemd gaan worden waar we onze vraagtekens bij zullen zetten als kandidaten.

Vorig jaar Afrika komende ronde Zuid-amerika dan Europa/azië daarna weer Azië/midden-oosten. Dus als ze het een beetje ''eerlijk'' willen houden geven ze de organisatie aan een noord/centraal Amerikaans land of een land uit Oceanië.

ha ha wie is er voor een ''song festival'' systeem? De regerend kampioen organiseert het toernooi vier jaar later ook. Dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat je in ''echte'' voetbal landen uitkomt, en mocht een bond kans willen maken op een toernooi dan moeten ze eerst een top-team opstellen voordat ze überhaupt kans maken. Zal op de lange termijn het internationale niveau ook geen schade doen want nu is het niveau van sommige teams echt om te huilen. Plus dat we dan als Nederland ook meer kans hebben want ik verwacht niet dat wij ooit nog als winnaar voor een Wk-bid uit de bus zullen komen.

Tegen die tijd is Noord-amerika eigemlijk wel weer aan de beurt als continent zijnde. Maar dan kom je al snel uit bij de VS of Mexico (evt Canada), Australië lijkt me t.z.t. eigenlijk wel de beste optie!

india hebben ze daar ook al geld haha?

nee wat moeten ze daar toch doen. beetje jammer, maar miss is het klimaat ofzo daar wel goed ? ik ben niet thuis in dat soort landen, maar goed we zullen zien 2026 dat duurt nog wel even

wordt hoog tijd dat blatter idd toernooitjes gaat organiseren in india en papau nieuw genua etc....

je moet eens bijhouden hoeveel die man in het nieuws is de laatste weken/maanden, puur omdat hij probeert vertrouwen te winnen van de media, Er is echt wel wat gaande daar binnen de Fifa en hopelijk kan hij daar ook binnenkort niet meer omheen

mensen zouden massaal de fifa moeten boycotten, geen fifa spelletjes, geen international wedstrijden en al helemaal niet meer naar wk's gaan!

10 januari 2011 om 19:02

In juni word er een nieuw President voor de Fifa gekozen en Blatter stelt zich opnieuw beschikbaar. Hij zal zelf ook wel door hebben hoe er veel over hem gedacht word dus misschien dat hij zijn imago daarvoor wat probeert op te poetsen?

Het zou wel een goeie keuze zijn maar nog niet voor 2026 , misschien 8 jaar later of zo want hij gaat in 2022 al naar Azië.

Deze man is totaal van het padje.

Ten eerste: in India is het volgens mij zo ongeveer net zo heet als in Qatar. Dus dan krijg je na de benoeming weer iedereen van: ja we doen het in de winter.

Ten tweede: dan is het drie keer achter elkaar in landen in opkomst, waar nog helemaal niets is. Europa is dan weer aan de beurt, of Noord-amerika!

Dus Dagobert Duck heeft al weer Dollartekens in zijn ogen!

tja dit soort landen vraag ik me altijd af wat voor toegevoegde waarde het heeft. Je ziet de problemen in Zuid Afrika al ontstaan aangezien ze in kaapstad een groot probleem hebben met het Green Point stadium. Hier kunnen ze geen bestemming voor vinden en is zeer kostbaar om te onderhouden de gemeente kaapstad gaat dit ca. 500.000 euro per jaar kosten. En voor wat voor niks dus? zo'n scenario zou in India ook denkbaar zijn aangezien ik niet denk dat veel mensen de kaarten voor een wedstrijd in zo'n stadion kan veroorloven. De rijke indiers zijn over het algemeen vooral cricket en hockey liefhebbers. Voetbal is toch meer een volkssport en laat het volk in india zich over het algemeen nou niet de luxe kunnen veroorloven naar een wedstrijd te gaan. Net als in zuid afrika.

Onzin, waarom naar India?
Dan krijg je weer hetzelfde als in Zuid-afrika.
Al die stadions die niet eens gebruikt kunnen worden.......
Lekker bezig daar bij de fifa

10 januari 2011 om 19:30

Dat interesseert de heer Blatter en consorten toch helemaal niks! Het gaat om hun eigen belang en financieel gewin. Wat er na dat WK gebeurt vinden ze totaal niet belangrijk.

Wanneer is die verkiezing ? Dan heeft Blatter het loodje wel gelegd lijkt me. Gaan toch niet weer z'n 3e rangs land een wk laten organiseren. Laat een fatsoenlijk land maar weer organiseren na al die achenebbisj landen die we nu krijgen..

Ik denk dat Fifa voor de goedkope merchandising gaat, ik heb gehoord dat ze daar goedkope werkkrachten hebben

On:
Natuurlijk belachelijk dat Blatter dit suggereert, dit land staat vol met schandalen zoals kinderarbeid.

ach ja na de nummer 114 (qatar) kan het WK ook naar de nummer 142 (india)!
Misschien een idee om een WK van B-en C-landen te gaan doen, dan kunnen dit soort landen ook een WK organiseren..... Het is maar weer eens duidelijk. Blatter is alleen maar geinteresseerd in geld. Voetbal komt pas op de 2e plaats.....

die blatter moet eens dingen gaan zeggen die hij weet en niet wat hij denkt. Voor zover ik weet is hij al aardig op leeftijd, dus opschieten blatter !!

Waar bemoeid die man zich nog mee, kan hij dat van 2026 niet gewoon aan zijn opvolger laten in plaats van dat hij er nu van alles over gaat zeggen
Hij zou zelf wel denken dat hij er nog bij is en nog wel als president

Off: Blatter zat net bij die verkiezing op eurosport voor de beste voetballer 2010 weer lekker vies te lachen met zijn glimmende voorhoofd

Rusland ,qatar
Misschien India en dan nog China
Een wk is altijd groots
Zeg wat je wil van Blatter maar zo blijft voetbal wel de grootste sport ter wereld.

Eerst zeggen dat wij voor 2022 niet mee mogen doen omdat 2018 al zeker in Europa is en nu voorstellen om het twee keer achter elkaar in India te doen? Belachelijk!

Daarbij leeft het voetbal in India, net als in Qatar, totaal niet, dus ik zou niet weten waarom je het daar naartoe zou brengen. Nu komen er vast weer mensen aan met dat 'kleine' landen ook een kans verdienen, maar je brengt zoiets toch naar waar de markt er voor is. Als jij iets wil organiseren zorg je ook voor gemotiveerde mensen die er echt voor willen werken en niet voor mensen die er totaal niet in geïnteresseerd zijn, waarom zou je dan wel een WK naar een land brengen waar voetbal totaal niet leeft terwijl in Europa en Zuid-amerika en voetbal juist enorm leeft en de mensen het daar heel graag binnenhalen.

Jongens, jullie weten toch allemaal wel dat Blatter dit alleen doet omdat hij dol is op kerrie. Hij heeft een deal gesloten met India en het zou om duizenden kilo's van het exotische spul gaan.

On: Dat meen je niet... Maarja wat kan je zeggen. Het staat nog niet vast dus laten we niet allemaal al hysterisch gaan doen want voor hetzelfde geld worden wij het. (hoewel ik dat betwijfel)

Niks tegen India, maar hun organisatietalenten zijn nou niet echt om over naar huis te schrijven. De aanloop naar de Commonwealth games en nu het WK cricket is nou op zijn zachtst gezegd niet vlekkeloos verlopen.

Maar goed, die fifa wil het WK aan regios geven die nog niks georganiseerd hebben. Ben benieuwd wanneer Groenland, de Solomoneilanden, Antartica, Somalie en natuurlijk Curacao het mogen organiseren.

Ppfff Triest hooor,, eerst al qatar en rusland en dan zegt hij: ''het is echt een dubbele markt, niet alleen voor voetbal maar ook als economie''. Het lijkt me duidelijk dat de belangen van de fifa voorop staan en dat ze india gebruiken om reclame te maken, egt zielig hoor. Het moet gewoon zo zijn dat de landen die zig beschikbaar wille stellen mee mogen loten en dat de loting net zo gaat als de CL geen corruptie, geen stemmen : de gelukkige wint!!

En weer een opmerkelijke keuze. Na Qatar nu India. Ik vind persoonlijk dat de USA een WK verdiend, als voetbal hier ook groot wordt, zou dat geweldig zijn voor de stimulans in de voebalwereld. Er zit zo ongelooflijk veel geld hier, als je nagaat dat ze per jaar al meer dan 600 miljard dollar uitgeven aan het leger. Nou zou dat voor sport uiteraard veel minder zijn, maar het laat zien wat voor potentie hier zit. Ik zie het hier met mijn eigen ogen, sport is het meest belangrijkste hier. Over 16 jaar zou dat alleen maar gegroeid zijn, en ik hoop zo dat voetbal dan een van hun favoriete sporten is. En er is echt wel ruimte voor nieuwe sporten hier. Lacrosse is een andere opkomende sport. Maar ik wil zo graag voetbal zien hier, en een WK zou geweldig helpen. India kan een interessante markt zijn voor de toekomst, aangezien er ongeveer 1,5 miljard mensen wonen en heel Azië booming business is. Maar gun de Amerikanen een WK, ik beloof je dat we jullie niet zullen teleurstellen.

Rot alstublieft op met die verschrikkelijke landen Hou t lekker ergens waar ze ook echt kunnen voetballen....

Wat een gek is die sepp Blatter toch, als het zo doorgaat wil die het wk van 2030 in siërra leone gaan houden...

Hopelijk zit die vent in het bejaardenhuis tegen de tijd dat het WK wordt toegekend, maar ik ben bang dat hij tot het bittere einde niet van de troon af te schoppen is..

Nou sorry hoor, maar wat doen wij en België nou onder ten opzichte van India?

We organiseren toch gewoon een eigen WK? Als landen als Engeland, Duitsland en Nederland (de grote voetballanden) uit de Fifa stappen dan weet ik zeker dat blatter aan onze schoenen hangt te kwijlen om deze landen weer terug te krijgen. Zo krijgen we het WK weer naar Europa zoals het hoort (of zuid america) of we dwingen een ontslag van meneer Blatter(tje), want eigenlijk is hij maar heel klein.

Vandaag ze een Australische commentator nog tijdens india Australie dat er een middenklasse van 500miljoen is, waarvan de helft interesse in voetbal heeft, en ook geld wil betalen ervoor.
Dan kom je op 250miljoen.
Dat is meer dan de hele Amerikaanse bevolking.
Bijna de hele Europese bevolking
Al zouden deze mensen 1dollar per maand aan lidmaatschap betalen zou je 250miljoen dollar hebben.. met dat geld kan je een aardige competitie bouwen.

ook staat er op elk schoolplein een voetbalveld en leeft het heel erg bij de jeugd.

De stadions zijn er al, in india staat het 1na grootste stadion van de wereld 120.000plaatsen en nog een paar van 90 000plaatsen.

En ik denk met de aankondiging dat en WK naar india komt kan die 250miljoen zo verdubbeld worden.

Ik zeg doen!

Blatter is wel een slechte grappenmaker..

Kom op zeg, een WK in een land waarin voetbal niet leeft, en wat waarschijnlijk een toernooi wordt waar de helft van de stadions gevuld moet worden met militairen om de veiligheid te garanderen. (net zoals in de Champions Trophy o.d. met hockey)

Ach man, rot nou toch eens op. Het grootste sportevenement ter wereld moet ook het grootste sportfeest ter wereld worden!
Geef het alsjeblieft gewoon aan Engeland ofzo. Dan weet je dat het helemaal geweldig wordt waar iedereen nog lang over na zult praten.
Nu krijg je het voor de derde keer in een land waar voetbal totaal niet leeft.

Het wordt hoog tijd dat Blatter een keer de zak krijgt!

ik vind dat austalie het wel eens mag hebben het enige werelddeel waar nog nooit 1 is geweest

11 januari 2011 om 12:01

uuhm volgens mij is op antartica ook nog nooit gespeeld dus australië is niet de enige hoor

11 januari 2011 om 12:03

vind het egt slegt dat deze 2 opties over het hoofd worden gezien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren