Het verhaal van de stagebegeleider

Dinsdag, 4 januari 2011 om 15:35 door HullCityAFC

Ik lees snel omdat ik op stage zit, en ik eigenlijk met andere dingen bezig moet, maar toch neem ik ieder woord in me op. Sepp Blatter wil de penaltyreeks bij grote wedstrijden afschaffen. Tussen alle reacties op het forum probeer ik duidelijkheid te krijgen. Na eerst het tegenovergestelde gezegd te hebben komt hij nu met dit. Dan komt onverwachts mijn stagebegeleider langs...

Ik voel een hand op mijn schouder en hoor een stem die vraagt wat ik aan het doen ben. Ik besluit om niet schijnheilig weg te klikken, maar draai me om, kijk hem aan, en vertel wat ik zojuist heb gelezen. Tot mijn grote verbazing wendt hij zijn blik af van mij, en kijkt naar het scherm. Ik zie zijn ogen groter en groter worden. Zonder dat hij het doorheeft valt zijn mond een stukje open. Na een poosje zo gekeken te hebben, kom ik tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal geen lang stukje tekst is, maar dat hij nog steeds geen beweging heeft gemaakt. Dan, geheel onverwacht, draait hij zijn hoofd, strijkt zijn haar voor zijn ogen weg en kijkt me scherp aan.

Net als ik me voorbereid op een vermaning, klinkt zijn stem een stuk zwakker dan normaal. Timide, zo lijkt het wel. ''Heb je het al gelezen?" vraagt hij. Eigenlijk vind ik dat een rare vraag, want ik had het stuk al een tijdje op mijn scherm. ''Ja", antwoord ik. ''Blatter wil de penalty's a...'' ''Afschaffen', maakt hij mijn zin af. Nog steeds staat hij daar. Zijn handen een eind uit elkaar op de rand van mijn bureau, lichtjes gebogen, en met zijn ogen op het scherm gericht. Ik vraag of hij dat zo'n ramp vindt. Hij kijkt me aan of ik gek ben. ''Jij zit toch op voetbal?'', vraagt hij. ''Ja.'' ''Dan mag je niet aan mij vragen of ik dit zo'n ramp vind.'' Hij pakt een stoel, en schuift bij mijn bureau aan.

''Penalty's,'' begint hij, ''zijn, op de doelpunten na, de mooiste dingen die in het voetbal voorkomen.'' ''Ook mooier dan de dribbelacties van Lionel Messi, of de schijnbewegingen van Cristiano Ronaldo?'', vraag ik hem. ''Ook mooier dan dat. Kijk, voetbal bestaat uit een aantal aspecten die het spelletje zo mooi maken. Je kan wel naar een wedstrijd van Arsenal kijken, maar wanneer die weg worden gespeeld door een clubje uit Oekraïne, is er aan hun spel ook nog weinig moois te zien. Totdat er een doelpunt valt. Dat is een mooi lichtpuntje in een wedstrijd. Maar stel je voor. Je kijkt naar de afgelopen halve finale van het WK. Spanje tegen Duitsland. Twee ploegen die het hele toernooi al mooi voetbal spelen. Er wordt niet gescoord. Wat is er dan aan die wedstrijd? De hele tijd kijk je op televisie naar de linkerbovenhoek van je scherm om te kijken hoelang het nog duurt, en dan zie je elke keer die twee verdraaide nullen staan. Dan wil je toch iets anders? Je wilt actie, je wilt spektakel. Wat is er dan mooier dan vijf schoten op doel voor elk team, waarvan het team dat er de meeste benut, een feestje mag vieren?''

De reden waarom ik hem op dat punt nog niet onderbroken heb, is vanwege het overweldigende feit dat hij mij vertelt waarom de penaltyreeks niet afgeschaft mag worden. Op het moment dat ik vertel dat het grote nadeel van de penaltyreeks is dat niet altijd het beste team doorgaat, onderbreekt hij me. ''Nog een voorbeeld. Kwartfinale, Ghana - Uruguay, mondt uit in penalty's. Stel je voor. Je bent een supporter van Ghana, wat is er dan mooier dan op het puntje van je stoel zitten, of juist niet durven kijken naar de resultaten van jouw team?'' ''Nou, ik heb liever dat mijn team gewoon in de reguliere speeltijd meer goals maakt dan de tegenstander doet, zodat ik gewoon na iets meer dan negentig minuten een feestje kan vieren.'' Zeg ik. ''Maar dat is het hem nou juist! Negentig minuten is zo gewoontjes. Negentig minuten, feestje, heu!'', is zoals hij het letterlijk zegt. ''Maar wat nou als jij eerst nog een halfuur verlenging moet kijken, en daarna nog een aantal minuten je nagels aan het verorberen bent? Dan kun je toch pas zeggen dat je een geslaagde avond hebt gehad?''

Wanneer ik er over nadenk, heeft hij misschien ook wel gelijk. Het mooie van voetbal gaat eigenlijk verloren. En om al mijn laatste twijfels weg te nemen, stelt hij mij de vraag wat voor ander alternatief ik voor de penalty's zou hebben. Die vraag beantwoord hij zelf. ''Stel je voor; na negentig minuten staat het nog gelijk, zou je dan net zo lang door willen laten spelen totdat er een doelpunt valt? Als je dan naar Feyenoord - Vitesse zou kijken, zou je na drie maanden van kluizenaartje spelen eindelijk weer eens naar buiten kunnen. Nee nee, die penaltyreeks moeten ze er gewoon inhouden. En wanneer ze dat niet doen, weet ik zeker dat voetbal jaar na jaar steeds meer geliefden verliest.

Dan weet ik het. Hij heeft gelijk. Hij, mijn stagebegeleider, die mij les geeft over voetbal. De man die ik zag als een collega, als een leidinggevende die mij alles kon vertellen over het opstellen van marketingplannen. Dit keer is het mijn beurt om mijn mond open te laten vallen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 23 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door Jan-W)

Haha erg leuk dit. Heel leuk en origineel idee, en toch met een duidelijk boodschap. Er zit zeker een kern van waarheid achter de woorden je begeleider, en die schets je ook nog eens op een hele mooi manier.

Bij deze twee zinnen dacht ik alleen heel even aan wat anders, iets heel fouts

Nog steeds staat hij daar. Zijn handen een eind uit elkaar op de rand van mijn bureau, lichtjes gebogen.

Nee maar zonder dollen, ik vind dit een mooi verhaal. Het getuigd van creativiteit, en het is weer eens wat anders.

5 sterren.

4 januari 2011 om 15:57

Kan nog niet stemmen, hopelijk nu wel.

Edit: Ik kan om een of andere reden niet op die sterren drukken man, zodra het lukt krijg je ze ik snap het ook even niet!

4 januari 2011 om 16:22

Ik heb daar ook al een paar dagen last van en ik heb de moderators een bericht gestuurd, maar heb niets meer vernomen van ze.

ON: Orginele CE, geen of weinig fouten en leest heerlijk weg!!!

5 sterren (als ik ze kan geven hahaha)

4 januari 2011 om 21:37

Hahaha, ik snap wat je bedoeld. Nu ik het lees, leest het inderdaad een beetje fout. Maarja, zolang er om gelachen wordt vind ik het geen groot probleem. Bedankt voor de positieve feedback, daar kan ik zeker verder mee.

Om te reageren op het verhaal van het stemmen, ik wilde gisteravond op een andere CE stemmen, maar dat wilde hier ook niet..

Geweldig verhaal, ik heb hem heerlijk weg zitten lezen. Ik geef je vijf sterren ook nog eens omdat ik zelf nu op stage zit en om de 2 a 3 uur heel eventjes de tijd neem om het voetbalnieuws op voetbalzone te checken! Dit zou mij zomaar ook kunnen gebeuren.

Respect!

5 sterren.

geweldig stukje! ook vijf sterren

Ik vind het een fantastisch verhaal. Het is origineel en het stuk las goed weg. Ik kon je niet op spelfouten betrappen, dus ga zo door!

Dikverdiende 5 sterren als ik zou weten hoe ik die zou moeten geven, want ik kan er niet op klikken. :D

Haha. Ik weet precies hoe jij je voelt. Ik zit ook op me stage en kan het niet laten mee te kijken op voetbalzone wat er gebeurd in de voetbalwereld. Toch moet ik soms onverschiet wegklikken omdat mijn stagebegeleider langsloopt. Wellicht hypocriet, maar toch heb ik liever dat hij dit niet ziet. En dan hij gewoon denkt dat ik constant bezig ben.

Je hebt een leuk stuk geschreven, originele twist, maar de boodschap vind ik er niet heel sterk uitkomen. Je geeft aan dat je stagebegeleider penalty's ontzettend mooi vind en daarvoor geef je twee argumenten (die vanuit hem komen), waardoor het een persoonlijk en dus subjectief iets is. Dat terzijde, je stuk is goed geschreven en ik kon mijn ogen niet van mijn scherm afhalen. 4 sterren.

P.s: Ook ik kan niet stemmen!

4 januari 2011 om 17:16

Dat is maar goed ook (dat jij niet kan stemmen), want dit stuk is absoluut 5 sterren waard.

4 januari 2011 om 18:50

Damn sinds wanneer mag ik geen mening hebben. Ga je lekker ergens anders vervelen.

Ik vind het een goed stuk, maar zoals ik al aangaf vond ik dat het niet subliem was en daarom geen vijf sterren waard. Punt, en daar kan jij niks aan veranderen.

4 januari 2011 om 21:39

@ Goedemorgen en Dutchmen

Ik vind het fijn dat ik 5 sterren voor mijn stukje krijg, daarvoor ook hartelijk dank! Maar ik vind ook dat Dutchmen, net als iedereen, zijn eigen mening mag hebben, en die voor mag dragen op een forum als daar de mogelijkheid voor is. Met de feedback die ik van Dutchmen heb gekregen kan ik immers weer verder schrijven, waardoor hij me de volgende keer misschien wél 5 sterren zal geven.

Dus, zowel Goedemorgen als Dutchmen, bedankt voor de feedback!

4 januari 2011 om 18:27

Gebruik je Internet Explorer? Ik heb Firefox en bij werkt het gewoon..

4 januari 2011 om 21:40

Ik heb geprobeerd te stemmen op een CE in zowel Firefox als Internet Explorer, maar beide browsers geven aan dat er al een bepaald aantal sterren is ingevuld. Ik kon klikken wat ik wilde, maar zonder resultaat..

Geweldig stukje,orgineel maar dat maakt het leuk! 5 sterren

Prachtig stuk, leuk om te lezen. De titel maakt de lezer nieuwsgierig. Absoluut 5 sterren waard.

Leuk stukje, goed geschreven en het las lekker weg. Inhoudelijk is het prima en ik heb geen echte fouten opgemerkt, dusja, goed gedaan. Mijn complimenten!

Haha! Tof stukje!

5 sterren!

Kan niet stemmen.

Gewoon fantastisch om te lezen! Leuke stagebegeleider trouwens! haha

Najaa, ik kan er nix anders aan toevoegen dan de andere reacties,
5 sterren

ik kan trouwens ook niet stemmen, dat doe ik als het wel mogelijk is

Jammer ik dacht een stuk over Hull City te vinden... 1 ster.

Grapje. Dit is een geweldig stuk natuurlijk. Ik vind ook dat de strafschoppen moet blijven, omdat het zo spannend is. Ik vind het niet echt een loterij. Loterij is puur dom geluk. Je gaat mij niet vertellen dat strafschoppen puur dom geluk is! Je moet wel degelijk kwaliteiten hebben om de reeks te winnen.

Wel vind ik dat misschien de zelfde regel ingevoerd moet worden als bij de tie-break bij het tennis. Dat er twee doelpunten tussen moeten zitten en dat er steeds twee penalties op rij door het zelfde team genomen moeten worden, omdat het bewezen is dat het beginnende team voordeel heeft.

Ik vind het een leuk idee om het zo te schrijven en ik zie wat je bedoeling is. Je wil mensen weg laten dromen door ze mee te nemen in het verhaal over penalty's, maar dat is niet gelukt vind ik. Iedere keer stuit ik op een anti-climax. Het wordt lekker opgebouwd, maar dan maak je het niet af. Je overtuigd niet.

De mooie woorden van je stagebegeleider worden afgebroken met de saaie woorden van jou zelf. Ik had liever een stuk van 1000 woorden van je stagebegeleider gehad als je begrijpt wat ik bedoel.

Het is prima geschreven, niets mis mee, maar wat je probeerde is niet gelukt bij mij. Helaas.

4 januari 2011 om 21:42

Ik begrijp zeker wat je bedoelt, en ik kan ook zeer veel met de punten die je aangeeft, waarvoor dus dank! Ik zal deze feedback meenemen in mijn volgende stukjes.

Ik vind dat goed schrijft en een goede column hebt geschreven. Inhoudelijk ben ik het niet helemaal eens met jou (en je stagebegeleider). Ik kijk voetbal toch echt voor het spel en niet alleen die doelpunten, ik ben een keer bij Arsenal tegen Fullham geweest toen nog Bergkamp tegen Van der Sar. Het werd 0-0, maar het spel van beide ploegen was geweldig zowel aanvallend als verdedigend geweldige acties gezien en van de sfeer op Higbury heb ik super genoten en dat alles zonder dat extra genot van penaltys, dat was ook een beetje een anticlimax geweest aangezien ik niet echt voor een partij was en de wedstrijd gewoon geen winnaar verdiende.

Van mij hoeven de penaltys niet af te worden geschaft, of er moet een heel goed alternatief komen, maar om ze nou zo te verheerlijken vind ik niet nodig. Goed voetbal dat is waar het bij mij om gaat.

4 sterren

Mooi stuk man!
Leest echt lekker.
Dit stuk heeft mij ook echt op andere gedachten gebracht, het is uiteindelijk gewoon mooi die penalties.
5*

edit: kan ook niet stemmen..

Je stelt een visie ten toon die afwijkt van de meerderheid. Je kijkt er anders tegenaan. Dat vind ik ontzettend leuk, het is iets wat Nico Dijkshoorn ook doet. Dat ik het helemaal niet met je eens ben en het onbegrijpelijk vind dat grote toernooien beslist kunnen worden door iets wat eigenlijk niks met voetbal te maken heeft. Maar nu zie ik wel in dat er ook een mooie kant aan zit.

Fantastisch stuk!
het gaat hier niet om mening, maaar om het verhaal. Je schrijfstijl is ook erg goed, het is amusant om te lezen.

ik kan niet stemmen...

Zoals velen al aangeven is het een zeer vermakelijk stuk om te lezen. Dit is vooral omdat het echt uit jezelf komt. Aan de hand van de woorden van je stagebegeleider maak ik een beeld in mijn hoofd van een man die op het eerste gezicht nogal bot overkomt, maar als je hem wat beter leert kennen een ontzettend aardige gozer is. Maar dat terzijde.

Als ik kan stemmen, geef ik je 5 sterren.

Continue the same way!

Edit: Kan nog niet stemmen, maar zal het zeker doen wanneer dit verholpen is.

Kan vreemd genoeg nog steeds niet stemmen. Weet iemand waardoor dit komt?

5 januari 2011 om 10:46

Misschien ligt dit aan je internetbrowser? Internet explower deed het niet bij mij, maar met google crhome doet het stemmen het wel?

5 januari 2011 om 11:09

Heb zojuist ook Google Chrome geprobeerd, ook daar werkt het niet.. Ik blijf het raar vinden. Ook niet helemaal eerlijk naar de schrijver lijkt me. Alle stemmen die hij wel zou horen krijgen, maar uiteindelijk niet heeft gekregen..

Edit 11:11:

Firefox bijgewerkt, en kan nu wel stemmen.

een zeer goed geschreven stuk: 5 sterren.

leesbaar vlot grappig stuk!

Orgineel stuk. Klinkt wel alsof je stage begeleider een wat strenger iemand is en zich toen van een andere kant liet zien. Ben het eens met je stagebegeleider. Al moet ik zeggen dat ik je stuk niet overgeweldigend vond, je krijgt van mij 4 sterren.

It's red in Russia! Mooiste woorden van een commentator ooit. Edwin van de Sar met glimlach in de lucht weet dat hij de CL heeft gewonnen. Hij wist precies wat Anelka ging doen!

5 januari 2011 om 17:47

''van der Sar saved it, United again!''

Goed stuk, heb er zeker van genoten. Ik kan me ook wel vinden in de woorden van je stagebegeleider.

5*

Had toevallig ook gereageerd op betreffend artikel van Blatter; die man weet zich iedere keer weer belachelijk te maken. Ik blijf lekker voorstander van penalty's, die spanning is inderdaad in mijn ogen niet weg te denken.bovendien is het ook eens een kans voor keepers om held van de avond te worden, meestal worden keepers toch ondergewaardeerd vind ik..

Goed stuk en niet teveel Vz'en op je stage

Heel origineel!!
Ik zit niet vaak op Voetbalzone en lees daarom ook bijna nooit clubexperts, maar ik vind deze gewoon super origineel en hij leest ook nog eens lekker weg. Ik dacht eerst toen ik dat nieuws las, verrek: die Blatter heeft gelijk. Maar jij hebt me weten overtuigen dat penalty-serie's juist heel erg spannend zijn en gewoon bij voetbal horen.

5*

Hehe, leuk geschreven, leest heel lekker weg. Kan mij het nog goed voorstellen ook; al heb ik het geluk dat ik op elke stageplek zo vrij als een vogel ben en dit in alle rust mag en kan lezen.

Ik las het bericht van Blatter ook en toen dacht ik hetzelfde als jij beschreef in je stuk. Je kan zo iets toch niet weghalen? Hoe wil je een winnaar bepalen? Nog een wedstrijd? Nog meer druk op de spelers? Nee, penalty's zijn geweldig.

Net als dat ik ook van een 0-0 geweldig kan genieten. Wie kent deze nog? Vitesse - Psv. Eindigt in 0-0. Vitesse is vele malen sterker, schiet heel veel op goal. Maar één geweldige man houdt het tegen; Gomes. Een weergaloze wedstrijd die op en neer ging, met heel veel kansen voor beide ploegen maar de meeste voor Vitesse. Maar toch nèt niet...nèt, nèt.
Hoewel ik baalde, ging ik met een geweldig gevoel naar huis, want WAT een wedstrijd was dat!
En dat gevoel heb ik na penalty's ook; het is inherent aan het voetbal; kan niet, mag niet!

Leuk, grappig stuk. Goed geschreven! Zelf ook vaak genoeg op stage op internet gezeten maar nog nooit ''betrapt''.

Leuk stukje! Leuk verhaal, origineel en een leuke inleiding op de discussie. Wel iets aan de korte kant eigenlijk, dat is mijn enige punt. 4 sterren.

Wat ik van penals vind, gewoon houden. Het is een loterij, dat is waar. Maar op deze manier kan de beste ploeg ook 'gestraft' worden voor het feit dat ze verzuimd hebben te winnen in de reguliere tijd. Dus in mijn ogen heb je ook al was je de betere, het gewoon niet goed genoeg gedaan als je verliest door penalty's.

Tel daar de gigantische spanning en dramatische ontknoping bij op, dan kom ik voor mijzelf tot de conclusie dat het gewoon moet blijven. Het blijft echter ook een persoonlijk ding denk ik.

het is wel een leuk stukje en ik vind ook zeker wel dat de penalties gewoon moeten blijven,
maaar zooo geweldig als hier staat zijn ze nou ook weer niet.

want als je gwn een lekkere wedstrijd speelt en beter bent, maar je verliest op penalties dan voel je je best wel genaaid..
ook al is t dan je eigen schuld dat je niet zelf meer hebt gescoord.

verder wel leuk
4 sterren

Leuk stuk man!

Ik loop ook stage en dan lekker Voetbalzone lezen tijdens stage. Zodra de begeleider langs komt is het allang weer weggedrukt haha.

Ot:
Leest lekker weg en ben het er ook gewoon mee eens!

haha, ik vind het maar knap dat mensen zulke stukken kunnen schrijven! erg leuk en vermakelijk

Goed stuk en leest lekker weg. Je hebt er een leuk verhaaltje van gemaakt en je doel is ook duidelijk.

Echter ben ik het met je onderwerp niet helemaal eens.

Penaly's zorgen inderdaad voor veel spanning, maar ik vind ook dat een zwakker team uiteindelijk zo de wedstrijd kan winnen. Dan kan er uiteraard gesteld worden dat de ''betere'' ploeg het gewoon eerder af had moeten maken, maar hoe vaak zie je niet in een wedstrijd waar er één team duidelijk de favoriet is, dat de ander alleen verdedigt en hoopt op een counter of in dit geval een penalty reeks. Naar mijn mening beloon je zo een team, dat kosten wat kost penalty's wil hebben.

Ook schrijf je in je stuk over een wedstrijd die 0-0 is dat ''je stagebegeleider'' dat niet leuk vind. Een wedstrijd hoeft natuurlijk niet bij voorbaat slecht te zijn als er niet gescoord wordt. Hoe vaak is er niet een wedstrijd die in 0-0 eindig, maar er wel lekker aangevallen wordt en genoeg kansen worden gecreeërd. Tuurlijk is een doelpunt (mits voor je eigen team haha) het mooiste, maar als ik een neutrale wedstrijd zit te kijken kan het ook met een 0-0 mooi zijn geweest.

Verder geef ik mijn sterren over het artikel zelf en dat is naar mijn mening gewoon lekker goed. Ik heb dus een andere mening, maar dat doet niets af aan de leukheid en frisheid van het artikel en het leest ook lekker weg. Daarom krijg je van mij gewoon de 5 sterren!

Ik vind het stuk reuze meevallen en in mijn beleving is het stuk zelfs nep, het komt op mij over dat je gewoon je eigen mening in een leuk verhaaltje probeert te stoppen. Dit kan ik niet bewijzen dus dan gaan we er maar vanuit dat het echt is. Ik vind het helemaal geen geweldig stuk, je probeert iets op een kinderlijke manier uit te leggen. Taaltechnisch vind ik dit dus absoluut geen hoogstandje. Ik snap zelf ook wel dat penalty bij de voetballerij horen. Sorry maar ik ben het niet eens met het gros maar vind het aan de bovenstaande uitleg maar een heel middelmatig stukje wat zeker geen 5 sterren verdient, maarja dat is weer mijn mening.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Hull City

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren