Nederlands elftal best presterende landenteam van 2010

Woensdag, 29 december 2010 om 18:10Bart Kruyt

Het Nederlandse voetbal kan terugkijken op een bijzonder succesvol 2010. Op het afgelopen WK in Zuid-Afrika werd de finale gehaald en Nederland heeft dit jaar de meeste punten verzameld voor de wereldranglijst van de FIFA. Oranje is daarom benoemd tot stijger van het jaar, zo meldt de FIFA op haar digitale thuis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door ariska)

En wat kopen we ervoor? We hebben geen extra beker in onze prijzenkast kunnen toevoegen. Ik had liever het slechtst presterende land geweest, maar dan met beker!

Op naar Euro 2012!! Op naar revanche!

29 december 2010 om 18:28

Nederland heeft het goed gedaan op het afgelopen wk en eigenlijk alle verwachtingen overtroffen. Het is niet zo makkelijk om van dit spanje te winnen
We weten allemaal wat er met onze oosterburen is gebeurd, die werden gewoon in hun beste vorm gekleineerd door de spanjaarden. Het ontbrak aan geluk in de finale want het had er alle schijn naar dat het op penalty's zou uitkomen in de finale.

29 december 2010 om 18:37

Heel leuk verhaal hoor maar we hebben nog steeds niks aan deze titel.

29 december 2010 om 18:44

Jij hebt er misschien niks aan maar dan moet je ook niet zeuren. Ik weet zeker dat er genoeg Nederlanders zijn die hier gewoon trots op kunnen zijn. Natuurlijk willen we allemaal een wereldkampioenschap winnen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

29 december 2010 om 18:51

Ja ik ben er zo een. Die beker staat toch niet in mijn kast.
Ik heb genoten van Nederland... een keer minder goed voetbal maar wel spanning tot aan het einde van het WK, en god wat baal ik nog steeds als ik flitsen van Robben zie die richting Cassilas gaat:s

Toch mogen we super trots zijn! Spanje was gewoon de beste!

29 december 2010 om 19:24

Gekleineerd valt ook wel weer mee, spelmaker en smaakmaker van het tournooi Thomas Müller deed namelijk niet mee.

29 december 2010 om 19:55

Duitsland is net zozeer weggespeeld door Spanje als Nederland. Alleen zag je wel dat onze strijdwijze beter was dan die van de Duitsers. Als Robben die bal erin had geschoten en eventueel die kans erna ook had het een andere wedstrijd geweest. En als Iniesta gewoon terecht buitenspel had gekregen had zijn doelpunt afgekeurd geweest. Dan hadden we penalties kunnen nemen...

Maar ja als als als, we kopen er niks voor. Dit is leuk om te horen maar ook niet meer dan dat, want het brengt ons wederom geen prijs....

30 december 2010 om 10:22

Als van Marwijk geen schijtert was geweest,en vaker met Hunterlaar was begonnen dan met de uitvrome van Persie dan hadden we misschien wel die beker gewonnen.
Ook had Wesly vaker van Persie moeten aanspelen.die twee kunnen niet samen spelen.want dan wordt Van Persie de man en daar kan Wesly niet tegen die egotripper.

29 december 2010 om 18:51

Jammer genoeg zijn er altijd mensen die negatief zijn, het gaat er nu niet om wat we aan dit bericht hebben, het is gewoon een nieuwtje dat de fifa naar buiten brengt. We mogen best trots zijn op deze prestatie. We hebben ons land op de wereldkaart gezet, iedereen weet nu dat wij een klein land zijn maar zeer veel goede voetballers voortbrengen, dat is iets om trots op te zijn.

29 december 2010 om 18:58

Ik blijf nog even in die negatieve rol dan.... Vergelijk het aantal goede tegenstanders en de kwaliteit van de tegenstanders van dit jaar even met die van bijvoorbeeld Spanje. Je zult zien dat we onder anderen boven Spanje staan, omdat we niet tegen grote voetballanden oefenen.

Natuurlijk zijn we dan alsnog één van de betere voetballanden, en natuurlijk mogen we daar best trots op zijn, maar we hebben er uiteindelijk niks aan.

29 december 2010 om 20:43

Ja maar het is net als tennis....als je speelt tegen ''kleintjes'' dan krijg je nauwelijks punten. Tegen de grote landen haal je de punten. Als je een keer verliest van een klein land zak je ook als een baksteen.

PS volgend jaar spelen we oefenduels tegen Argentinie en Brazilie. Je word op je wenken bediend.

30 december 2010 om 00:13

Natuurlijk je hebt er altijd wat aan, er kan maar één winnaar zijn dus dat betekend dat de overige weet ik hoeveel landen op deze wereld gelijk kunnen ophouden als je er toch niets aan hebt? Als je zo beredeneerd dan kan je alle sporten wel afschaffen als je alleen maar door te winnen ergens iets aan kan hebben. Er zijn genoeg positieve punten op te noemen aan afgelopen w.k ,voor de knvb bijvoorbeeld, ze hebben nu meer shirts verkocht dan normaal, dit is indirect beter voor het nederlands voetbal. De spelers van het Nederlands Elftal hebben een finale gespeeld wat een ongelofelijke ervaring is, dit kunnen ze weer meenemen voor het aankomende e.k, plus het feit dat tijdens het e.k. tegenstanders veel meer ontzag voor ons zullen hebben waarbij je soms psychologisch voor de wedstrijd al met 1-0 voor staat. Vergeet niet al die mensen die dit w.k hebben genoten omdat ons kleine landje zover kwam, en het grote Brazilie uitschakelde op een schitterende manier. En bovendien is een tweede plaats ook gewoon een prijs, in andere sporten zijn mensen ook heel erg blij met zilver, tuurlijk blijft goud altijd mooier, maar je moet lering trekken uit dit soort dingen en dan proberen om voor goud te gaan. Vooraf hadden we getekend voor een halve finale, maar we hebben de finale gehaald dus jammer van die negatieve instelling.

29 december 2010 om 19:53

Ik had liever gehad dat er wat mooier voetbal werd tentoongesteld en dan maar sneuvelen in de halve finales ofzoiets ipv de finale halen met kutvoetbal. Het ultieme doel van Oranje was altijd dat we met mooi en goed voetbale de finale wilden halen. Een nobel streven dat deze zomer best haalbaar was alleen hebben we met van Marwijk een laffe bondscoach die niet durft in te grijpen.

Tja, opzich een knappe prestatie en een bijzonder goed jaar, alleen is het zo dat de belangrijkste wedstrijd onze enige verliespartij is geworden, al was het niet binnen 90 minuten. Maarja, geen prijs, maar dit is ook een prestatie van formaat waar je best trots op mag zijn en nu proberen Euro 2012 te pakken, dat zou mooi zijn.

Wat ontzettend fijn dat henk kesler dan wel is bezweken onder de druk om van marwijk aan te stellen als coach! Maar inderdaad wat koop je ervoor als je juist de belangrijkste wedstrijd van het jaar wel verliest!

Ik wil de sfeer niet verpesten, maar ik vind het best wel logisch dat Nederland 15 van haar 17 wedstrijden wint, omdat we zo makkelijk loten. Dat we dan Brazilië verslaan is inderdaad wel knap ja.

Wat krijgen ze ervoor ?
Niets, als ze het wk hadden gewonnen, zou het geweldig zijn, maar nu is het voor niets, waarom staat Spanje niet op de 1ste plaaats ?
Die hebben het wk gewonnen, en speelden heel goed tot na het wk.

29 december 2010 om 18:26

Spanje staat ook 1ste op Fifa-ranglijst.
Alleen Nederland heeft het beter gedaan dan Spanje in wedstrijden
Spanje verloor: 3x (geloof ik).
Nederland verloor: 1x
Daarom heeft Nederland beter gepresteerd dan Spanje.
En al die andere landen.

29 december 2010 om 18:29

ja maar tegen welke toplanden(op het wk na dan) heeft Nederland gespeelt ?
Spanje, tegen Argentinie,frankrijk en nog een paar, Nederland daarin tegen tegen geen één topland.
Of vergis ik mij nou ?

29 december 2010 om 18:33

Spanje verloor van Zwitserland. Lijkt me geen topland.

29 december 2010 om 18:36

Nederland verpletterde Zweden.
waar Duitsland tegen gelijk speelde

Aanvaard nou eens dat we al 30 jaar gemiddeld genomen de beste van de wereld zijn samen met Brazilie.

29 december 2010 om 18:37

Nederland heeft niet echt tegen toplanden gespeeld als Spanje.
Maar heeft bijna bij elke wedstrijd zijn plichtig gedaan en
gewonnen.
Nederland heeft wel gespeeld tegen Italie.
Maar geloof dat ze verder niet echt tegen toplanden gespeeld
hebben.

29 december 2010 om 18:39

Ik vind Italie wel een topland hoor...

haha inderdaad alleen kan een land die het slechts gepresteerd heeft geen prijzen winnen natuurlijk..

We moeten ook niet vergeten dat we hierdoor onszelf echt op de kaart hebben gezet...

Het scheelde toch heel weinig die finale,het had alle kanten kunnen gaan maar helaas...

Ook weer zo een geweldig iets, not dus, we hadden kampioen moeten worden, ipv best presterende of whatever, net zoals ajax beste is over 2010, lekker belangrijk, ik wil kampioen worden en heb niks met deze onzin.

29 december 2010 om 18:39

We hebben het hier wel over het wereldkampioenschap en niet over een of ander toernooi wat voor de grap word gehouden. Heb jij enig idee hoe lang de Spanjaarden hebben moeten wachten op een wereldkampioenschap? En dan hebben we het over een land met een geweldige voetbalhistorie en een land met ongeveer 45 miljoen inwoners. Dat is meer dan het dubbele van Nederland.argentinie heeft sinds Maradona met pensioen is gegaan ook geen rol van betekenis gespeelt op een Wereldkampioenschap. Nederland mag trots zijn op de prestaties van het afgelopen jaar.

Ik ben ervan overtuigd dat Nederland ooit wereldkampioen word maar het is gewoon enorm lastig

en nou dan...

nou heb je die prijs maar ik had liever die wereldbeker gehad dan deze dan ben ik nog liever het slechtspresterende land en wel wereldkampioen.

maar ik heb ergens anders gelezen dat nieuw-zeeland de meeste punten meer heeft vergeleken met vorig seizoen. Het was ook wel verdiend vind ik als die hadden gewonnen, want daar zijn al bijna geen profs en dan doe je het zo goed, dat vind ik wel wat waard.

Mensen kom op zeg we zijn een land van 17 miljoen mensen..
Daarbij was gewoon 2010 een top jaar voor Nederland niemand kan daar om heen

Finale van een WK gehaald.

Schitterende kwalificatiereeks met topvoetbal

Wees eens een keer trots dan iedere keer bla bla bla

29 december 2010 om 19:23

Leuk dat je zo optimistisch bent, dat ben ik wat dit betreft niet. 17 miljoen inwonders, geweldig joh. Alsof je er in die 17 miljoen geen 23 kan uitpikken die toevallig een balletje kunnen trappen. Zo'n prestatie is geen naald in een berg hooi vinden, ik kan moeilijk trots zijn als ik vind dat we gewoon het beste team van 2010 hebben en dan van een Spanje verliest die al eerder van een Zwitserland hebben verloren, zoals hieronder mijn al aangeven. Ik ben trots dat wij het beste nationale ploeg hebben van de wereld, want dat hebben wij. Spanje beter? Ach hou toch op. Ze hebben de 2 beste clubs ter wereld, dat sowieso. Maar haal beide sterspelers weg en laat ze tegen Spanje voetballen en ze verliezen met ruime cijfers. Portugal Spanje 4-0 en Argentinie 4-1.

29 december 2010 om 23:23

Jongen kom op zeg.. Je moet trots zijn op wat we bereikt hebben .. niemand had voor de wk gedacht dat we de finale zouden halen .. de meeste hadden hun vakantie al geboekt vvan nederland zal tog niet de finale halen.. hoogste halve finale.. en kijk hoe we gepresteerd hebben.ik ben er trots op

29 december 2010 om 19:55

Wat heeft dat 17 miljoen mensen er nou weer mee te maken, jij veronderstelt nu dat China elke sport zou moeten domineren.

17 Miljoen mensen waarvan 23 goed tegen een bal kunnen trappen lijkt me niet gek.
Voor de rest ben ik het wel met je eens dat iedereen moet ophouden met dat zeuren want Nederland heeft gewoon een fantastische prestatie geleverd in 2010. Ik heb genoten!

En als we zo doorgaan zie ik ons Oranje Spanje nog wel van hun troon stoten!

Niets verwonderlijk
Al 40 jaar is nederland samen met Brazilie de beste voetbal natie ter wereld..

en nederland leverd al 40 jaar Top voetballers generatie'op generatie.

Top voor een landje van 16 millioen inwoners
Daar mogen wij met recht trots op zijn .

Dit heeft helaas geen prijzen tot gevolg gehad. Gelukkig verkeerd Nederland in een goed schuitje. Ajax is namelijk hetzelfde overkomen. Voor Van der Wiel, Stekelenberg en De Zeeuw is dit dus extra zuur. Het kalendjaar was hun jaar. Maar toch staan ze weer met lege handen.

Misschien krijgen we hier wel een beker voor.
Hebben we toch nog iets te vieren.
Maar Nederland heeft gewoon goed gedaan.
We hebben op tacktiek,strijd en kracht gewonnen van iedereen (behalve Spanje).
We hebben gelukkig niet zoals Duitsland gespeeld want die zijn (weggespeeld)
door Spanje.
Ben trots op jongens. In 2012 komt er hier een grootfeest.
Dan verslaan we Spanje in de Finale met 0-1.

Wat een klote reacties hier. Soms schaam ik me er voor om Nederlander te zijn.
Wees blij dat Nederland, voor de verandering, eens bijna het WK had gewonnen! Dat is de afgelopen jaren niet gebeurd.
We hebben een aantal spannende, mooie en leuke wedstrijden gezien. Die heb je kunnen kijken met familie, vrienden en veel bier. We zijn zeldzaam ver gekomen voor zo'n kleine landje.

Maar kennelijk is gezelligheid niet goed genoeg voor de mensen hier.
Ik lach jullie reacties uit. Maar ondertussen sta ik er ook versteld van... Al die reacties met 'wat krijgen we hiervoor?'. Denk eens even goed na voordat je deze onzin post. Dit doet me denken aan mijn mede Ajacieden die het meteen te hoog in hun bol krijgen als er heel even goede resultaten worden geboekt. Get real.

Dit was een prestatie van formaat en daar mag je trots op zijn.
Dit biedt alleen maar perspectief voor de toekomst.

29 december 2010 om 18:44

Precies

29 december 2010 om 20:00

Ik heb op het WK zaadwedstrijden gezien tegen Denemarken, Kameroen, Japan, Slowakije, Uruguay en Spanje. Ik wil gewoon goed voetbal zien en daarmee de finale halen en alleen daarmee kan ik echt trots zijn op Oranje. Als het op zijn Italiaans/duits moet dan hoeft het van mij niet meer hoor. Dan schaam ik me dus echt voor Oranje.

Finale halen is een prestatie ja maar enige wat ik nog weleens terug wil zien is de goal van van Bronckhorst en verder echt helemaal niets.

29 december 2010 om 20:05

Nee dat zijn geen klote reacties, dat zijn topsport reacties. Met de ''meedoen is belangrijker dan winnen'' mentaliteit zal je nooit de beste worden. Je gaat toch ook geen feestje geven als je ergens solliciteert en dan hoort dat je de baan niet hebt gekregen omdat er 1 kandidaat nog beter was dan jij, of wel.

29 december 2010 om 20:20

Nee dat is zo. Maar als je solliciteert voor een te hoog gegrepen baan, dan is de kans Zeer klein dat je die baan krijgt. Vooraf aan de sollicitatie weet je dit al.
Dit was ook zo bij het WK. De kans dat Nederland zou winnen was, ook gezien de vorige Wk's, zeer klein. Het is nog een wonder dat ze zo ver zijn gekomen.

Winnen is uiteraard belangrijker dan meedoen. Iedereen wil winnen.

Sja, de poules zijn altijd ongelooflijk simpel voor Oranje, dat helpt natuurlijk ook.

29 december 2010 om 18:48

Wat is simpel .

Ik ken landen die het zeker makkelijker hadden als nederland.

29 december 2010 om 18:54

De poules altijd simpel voor Oranje ?

Ek 2004: Duitsland-tjechie-nederland-letland.

Tjechie had toen misschien wel de beste team van allen en was voor mij favoriet.

Wk 2006: Servie-ivoorkust-argentinie-nederland

Ek 2008: Nederland-italie-frankrijk-roemenie.

29 december 2010 om 18:59

en ook al heeft nederland makelijke tegenstanders, het is ook een kwaliteit om die allemaal te winnen. Veel grote top landen winnen niet zomaar altijd van die kleintjes en oranje wel

Dat gezeur over 'de belangrijkste wedstrijd van het jaar' verliezen vind ik ook zo dom. Liever de finale verliezen dan er al in de groepsfase uit liggen toch? Fantastisch dat we tweede zijn geworden, Spanje is simpelweg te goed. Volgende keer beter

Eigenlijk hebben ze een heel jaar dus niet verloren. En twee keer gelijk gespeeld. Naar mijn mening bekijk je de stand na 90 minuten.

Keurig gedaan dus, een prestatie om trots op te zijn...

Wat een ontzettend trieste reacties hier. Nederland word 2de op een WK verliest praktisch geen wedstrijd en hier worden die prestaties weer gebagatalliseerd. Wees eens trots op je land. Qua aantal inwoners/gerigistreerde voetballers zouden we nog niet bij de top 20 vd wereld horen te zitten. Dat we het toch zo extreem goed doen mogen we hartstikke trots op zijn. Laten we a.u.b ophouden met iedereen zo af te kraken ( v Marwijk, Selectie) en gewoon je land steunen in alle opzichten. Misschien dat een titel (ek, WK) dan wel komt. Maar daar is wel geloof in eigen kunnen voor nodig en een winnaarsmentaliteit ( dus geen we moeten schitterend mooi voetbal laten zien , gewoon winnen) Word kotsmisselijk van die negatieve reacties hier op het Nederlands elftal.

Knappe prestatie en helaas niet bekroond met een WK titel. Zegt toch wel wat over het team wat er nu staat. Al blijf ik de manier van spelen (op de laatste paar wedstrijden na) toch niet des Nederlands en zie ik liever een aanvallend ingesteld Nederland. Maar cijfers spreken voor zich en wat dat betreft is het een prestatie die niet snel geëvenaard zal worden.

Toch leuk, maar ik had toch echt liever dat WK gewonnen.. Dit is leuk voor de statistieken, maar wat hebben we hier nu wat aan? Spanje was beter, maar met penaltys komden we gewoon winnen, het is ook doodzonde van die kansen van Robben en die rode kaart van Hetinga, maar we kunnen het nu niet meer terug draaien.. Jammer genoeg niet!

Trieste reacties dit, schaamte voor dat ik Nederlander ben dat.
Pff, laat mensen gewoon balen! Leuk allemaal dat we winnen, maar ik heb liever die ene verloren wedstrijd gewonnen dat verloren dan dat de rest allemaal gewonnen is. We konden ook gewoon het WK winnen, we waren niet slecht. Al vanaf het begin dat je net gewonnen hebt van Uruguay weet je dat je 1e of 2e kunt worden. Spanje dat verliest van een Zwitserland wint van een Nederland. Ik kan daar moeilijk mee omgaan, en niemand van jullie die dan het recht heeft om tegen mij te vertellen; Stel je niet aan, doe niet triest, wees blij blabla. Ik baal gewoon.

Aan de andere kant hebben we onszelf wel op de kaart gebracht. Nederland valt nu niet meer te onderschatten. Nu weten we dat we finalisten kunnen zijn en ik hoop ook dat de in het volgende EK en de WK gewoon gaan winnen, net zoals Spanje. Maar goed, ik heb liever 1 keer in de geschiedenis gaan als wereldkampioen dan de komende 5 keer als Runner-up. Het is gewoon jammer vind ik. Ik hoop dat we net als in 1974 de komende wk weer in de finale staan en die gewoon winnen.

Ze verdienen het volgens mij aan hun kwalificatie duels en oefenwedstrijden.

Ik vond het wk van Nederland niet zo goed.

Tjah dit snap ik wel als je tegen derde-rangs landen speelt , wat bereik je nou tegen San Marino of tegen Hongarije , helemaal niets alleen maar nutteloze punten waar je toch geen beker mee kunt verdienen.

29 december 2010 om 20:17

gelukkig hebben we niet tegen Brazilië, Spanje, Zweden gespeeld maar alleen tegen kleine landjes als Hongarije en San Marino

30 december 2010 om 00:25

En tóch zijn die wedstrijden gewonnen.

Ik noem nu maar wat, in de Premier League vandaag, je kunt als Arsenal zijnde wel van Chelsea winnen, maar om daarna gelijk te spelen tegen Wigan Athletic helpt nou ook niet bepaald veel, Nederland is gewoon in staat om keer op keer een duel te winnen, alhoewel er één keer gelijkgespeeld is en één keer verloren.

En daarnaast, Spanje had/heeft natuurlijk ook een héle moeilijke poule zeg ..

Wees nou gewoon blij dat je we die finale hebben gehaald, had jij het sowieso al van te voren verwacht? Zo ja, dan was je een gelukkig man, zo niet, wees optimistisch en wees blij dat we boven verwachting hebben gepresteerd, je kunt er niks meer of minder van maken.

Nederland speelde lelijk maar effectief voetbal en je moet ze hiervoor alle credits geven vind ik. Als Nederland het voetbal van Spanje zou nadoen met 1 tikken enzo zouden ze er tegen Brazilië al uit zitten. Je moet een speelstijl hebben die past bij je spelersgroep. En met middenvelders als Sneijder, V. Bommel, D. Jong heb je eenmaal geen spelers die snel kunnen tikken. Die wedstrijd tegen Slowakije (als ik het goed heb) was wel dramatisch hoe kun je met zo weinig winnen tegen zon land.
Maarja k vond het WK wel leuk enso alleen maar voetbal kijken 4 weken lang maar het voetbal zelf was gewoon belabberd. Géén énkel topland, op Duitsland , heeft een goed WK gespeeld. Frankrijk, Italië, Portugal (ondanks die 7-0), Brazilië, Engeland en Argentinië speelden allemaal een dramatisch WK met lelijk spel en slechte resultaten (tja een 7-0 tegen Noord-korea is ook niet egt indrukwekkend). Des te meer reden dat ik nou al uitkijk naar het WK van 2014.
Ook Spanje deed het voor mij niet indrukwekkend. Geen enkele wedstrijd op het WK hadden ze écht gedomineerd (zoals Barcelona het in 2/3 van zn wedstrijden doet). Tegen Zwitserland verliezen ze tegen andere lage landen winnen ze met moeite/hadden ze geen winst verdiend. Ze scoorden ook bijna nooit op het WK 10x (?) ofso in 7 wedstrijden.
Duitsland speelde het best alleen hadden ze het probleem dat Müller nie meedeed tegen Spanje.
Top3 best gepresteerde landen 2010 (WK zwaarst meegeteld)
1. Duitsland
2. Nederland
3. Spanje
Dit op basis van verwachting, spel en goals. Wie had verwacht dat een team met alleen maar spelers uit de eigen competitie het zó goed zou doen op het WK. Wie had verwacht dat zon klein landje het tot de finale kon halen en Brazilië kon verslaan. Spanje won weliswaar het WK met een paar mooie passes maar kijkend naar hun spelers enso waren ze dat verplicht aan hun stand en ze deden het niet zo indrukwekkend.

29 december 2010 om 20:21

Iemand die zegt dramatisch land Slowakijen ,weet niet wat hij zegt en volgt het voetbal niet
Slowakijen word door veel goede landen als een angst gegner gezien

En Duitsland speelde op het Wk alleen counter voetbal ,geen wedstrijd kwam vanuit hun eigen initiatief,

Ik ben super trots op Nederland en haar voetbal!! We zijn het kleinste land in de Fifa top 20, en dan staan we nog tweede ook.

We hebben een ongelofelijke voetbal mentaliteit. Hoe kun je anders al vanaf 1970 zo het mondiale voetbal domineren. (op begin jaren 80 na).

Deze prijs stelt niks voor maar de gedachtegang dat van alle landen van de wereld we het best ehebben gedaan is gewoon knap. Gezeur overd e tegenstanders........ja we hebben slechts uit gewonnen van het niks zeggende Macedonie...maar daar heeft al 5 jaar geen land gewonnen, behlave Nederland. Ja we spelen het niks zeggende Zweden weg. Brazilie winnen we van met alleen maar geluk. We winnen in Noorwegen waar nauwelijks niemand wint. Met een B team spelen we gelijk tegen Oekraine,.......het stelt allemaal niks voor...toch? Ik vind van wel!!!

30 december 2010 om 00:27

Ja, maar uit die 17 miljoen mensen zullen er toch echt wel 23 zijn die geweldig kunnen voetballen of niet?

En daarnaast, ik vind het altijd onzin om te zeggen dat we alleen van makkelijke tegenstanders wonnen, je móet ze toch winnen.

Week in, week uit lees je ook over competitiewedstrijden van grote ploegen tegen laagvliegers die verloren gaan voor de grote ploeg. Als je kampioen wilt worden, zul je die tóch moeten winnen hoor.

Dit zal Italie ook wel eens geweest zijn. Ook met voetbal om niet aan te gluren. Maar ja die pakte er prijzen mee. Nederland gooit zijn naam te grabbel en heeft niets. Ben er maar trots op.

Als klein land maar wel als een groot voetballand mogen we gewoon trots zijn op dit resultaat. Respect voor van Marwijk, zijn assistenten, de spelers en alles en iedereen die bij hebben gedragen aan dit succes. We hebben dan wel geen prijs maar wel onze trots!

We werden op het ek 2008 geroemt door alle voetbal analysten van de wereld
echter wij moesten helaas vroegtijdig naar huis.

Nu hebben we laten zien dat we ook degelijk kunnen voetballen ,en we worden 2 van de wereld.
Tegen Zweden was het weer vanouds ,en laten zien dat we ook nog het mooiste voetbal van de wereld spelen.

Wat hebben wij toch een super voetbal landje ,daar zijn veel omliggende landen Jalours op.

Super Gewoon.

En toch denk ik dat iedere speler en supporter liever had dat Oranje niet de best presterende ploeg van het kalenderjaar was, maar wel de Wk-finale had gewonnen. Dat is namelijk de belangrijkste interland die er in een jaar te vinden valt. Uiteraard moet je die 6 wedstrijden daarvoor ook goed genoeg presteren.

Tja altijd leuk zullen we de Spanjaarden vragen of ze willen ruilen?
We mogen trots zijn op ons kikkerlandje met maar 16 miljoen inwoners dat is gewoon 1/10 deel van Brazilië waar we toch maar mooi van hebben gewonnen. Dus stop met zeuren allemaal dat we geen WK zijn geworden want we moeten gewoon trots zijn op onze jongens en op Bert want ze hebben een geweldige prestatie geleverd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren