'Mega-transfer Dzeko van invloed op toekomst Elia, Ruiz of Janssen'

Woensdag, 29 december 2010 om 07:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:47

Bij BILD is men ervan overtuigd dat Edin Dzeko zijn gewenste transfer naar het buitenland krijgt. Zo is Manchester City bereid om een bedrag van liefst 35 miljoen euro voor de aanvaller van VfL Wolfsburg te betalen. De Engelsen maken een bedrag van dertig miljoen euro rechtstreeks over en nog eens vijf miljoen euro indien men zich voor de Champions League weet te plaatsen.

/

Wolfsburg-directeur Dieter Hoeness wenst niet op het gerucht in te gaan. "Elke dag duiken er nieuwe geruchten op", benadrukt de sportbestuurder. "Daar doen wij niet aan mee, we geven ook geen commentaar." Manchester City-trainer Roberto Mancini gaf eerder aan dat hij de komst van de 24-jarige Dzeko wel zag zitten. "Als een speler als Dzeko zo goed is, dan is het logisch dat er interesse is." Dzeko, die dit seizoen op tien doelpunten staat, heeft nog een contract tot medio 2013.

Volgens BILD heeft de club van trainer Steve McClaren drie kandidaten op het oog om Dzeko te vervangen, al beschikken zij niet over soortgelijke kwaliteiten. Wel hebben Eljero Elia (23), Bryan Ruiz (25) en Theo Janssen (29) één ding gemeen. Op hun conduitestaat prijkt de naam van FC Twente. Janssen wordt al geruime tijd met Wolfsburg in verband gebracht, Elia mag zogenaamd voor elf miljoen euro bij Hamburger SV vertrekken, terwijl Ruiz al langere tijd gewild is. Probleem is dat de laatstgenoemde momenteel geblesseerd aan de kant staat.


Poll

Welke speler zou FC Twente het meest missen bij een eventueel vertrek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door valdes256)

Ik word echt een beetje moe van de berichten over Vfl. Elke dag staat er weer een bericht over spelers waarin ze zogenaamd interesse hebben. Als alle spelers werden gekocht waarmee ze de afgelopen maand mee in verband zijn gebracht, hadden ze nu een selectie van 150 man!

Inderdaad, belachelijk! Alhoewel ze deze 3 spelers heel goed zouden kunnen gebruiken. Echter gaat dit denk ik niet gebeuren, we'll see

Dzeko is dat niet de man die al tig transfers zou hebben gemaaktin de afgelopen 2 jaar? Volgens mij is dit al de 300ste bericht over een transfer, inmiddels is hij met elke (sub)topclub meerdere keren in verband gebracht. Naar mijn idee zal Dzeko deze winter niet verkocht worden maar pas in de zomer. Aangezien ze het al slecht doen in de competitie en dus gaan ze niet hun beste speler en aanvoerder verkopen. Echter zal VFL Wolfsburg deze transferperiode sowieso wel toeslaan en misschien wel Elia en/of Janssen halen. Ik moet er wel bij vermelden dat Edin Dzeko zijn prijskaartje wel degelijk waard is, die man is echt een topspits en zou bij iedere club in de basis kunnen staan. Hij is zeer technisch voor een lange speler, is tweebenig, kopsterk en een echte afmaker heeft in de afgelopen 2.5 seizoen in de Bundesliga de volgende cijfers: wed 83 goals 58. Dat is een gemiddelde van 0.70 per wedstrijd.

Bild staat in de Duitse supermarkten naast de zout, omdat het blad met enkele korrels genomen moet worden. Dus wat er van waar is weet ik niet. Maar als Wolfsburg beter wil presteren terwijl ze Dzeko kwijtraken is het wel handig dat ze een echte goalgetter halen en dat zou Ruiz wel eens kunnen zijn. Onder Mcclaren scoorde hij natuurlijk enorm veel bij Twente.

29 december 2010 om 08:51

Ruiz gaat nooit naar Wolfsburg, daar had hij 2 jaar geleden al kunnen spelen, hij gaat (niet eerder dan komende zomer richting Spanje of Engeland.

29 december 2010 om 11:06

2 jaar geleden heeft ie weinig laten zien. Wist niemand dat hij bestond. In Belgie speelde hij wel aardig maar was lang geen top niveau. Bij NL maakt hij veel goals en ook nog is een hoop assits.

29 december 2010 om 11:57

Ruiz kon bij Gent al naar Zenith, Wolfsburg, Hoffenheim, Napoli en nog een reeks andere clubs, ook in België was hij al een van de besten in de Jupiler League. Hij heeft bewust voor Twente gekozen als opstap naar een (sub)topper in de Primera Division of de Premier League. Wanneer hij voor het geld had gekozen had Ruiz nooit in Enschede gevoetbald.

29 december 2010 om 14:26

Hij was al bij de betere, maar niet bij de beste, in Twente is hij nog een stuk gegroeid en beter geworden.

Het seizoen voor hij naar Twente ging, heeft Gent een bod van €8 miljoen geweigerd van Napoli, met de belofte dat hij het seizoen erna zeker mocht vertrekken.

Het seizoen erna, had niemand nog interesse in Ruiz, behalve Zenit, maar Ruiz wou niet in Rusland gaan voetballen. Toen Twente kwam met een zak geld van €5 miljoen, waren ze verplicht hem te laten gaan. Net voor het afsluiten van de transfer naar Twente, kwam ook Wolfsburg met een nog grotere zak geld, maar dat was te laat.

Gent heeft dus 3 maal een grotere transfersom gemist voor Ruiz, Twente heeft dus geluk gehad met deze transfer, en nu zien we ook wat een beetje geluk kan opleveren .

Grtz

29 december 2010 om 12:42

Haha geef Koekenbier een groen randje voor die opmerking in de eerste zin!

ON: Kom op jongens, Dzeko is een spits die ook als schaduwspits kan spelen. Elia is een flankspeler, Ruiz flank/schaduwspits en Janssen een centrale middenvelder. Niemand gelooft dan toch dat deze spelers als vervanger worden aangetrokken voor Dzeko. Als ze nou Huntelaar hadden genoemd had ik ze serieuzer genomen maar dit is gewoon complete nonsens. En weet iemand waar Wolfsburg deze enorme financiële begroting vandaan haalt? Dzeko en de drie spelers in het bericht hierboven plus alle hiervoor genoemde interesses van Wolfsburg doen toch verraden dat ze veel te besteden hebben namelijk....

Nou dit bericht laten we maar afdoen als een broodje aap verhaal. Deze ochtend bericht de TC Tubantia dat Wolfsburg geen interesse meer heeft in Theo Janssen. Mclaren wil hem graag hebben maar gezien de matige resultaten heeft hij geen inspraak meer in de aankopen. Daarmee is de interesse in Janssen niet meer concreet. En koop 1 keer de Bild Zeitung en je ziet direct waarom ik het waarheidsgehalte van Tubantia aanmerkelijk hoger aansla dan die van de Bild Zeitung. Ook Ruiz zal niet vertrekken want niemand wil € 15 miljoen betalen voor een geblesseerde speler. En voor minder laat Munsterman hem tussentijds echt niet gaan. Douglas zal aan het eind van het jaar zeker vertrekken maar niet tussentijds. Indien hij nu vertrekt krijgt hij niet de status van voetbal Nederlander en juist die heeft hij nodig om te kunnen vertrekken naar zijn droomcompetitie de Premier League. Op transfer front verwacht ik dat het rustig blijft in Enschede.

Tuurlijk, anders haalt Man City nog even een spits. Hadden ze er nog niet genoeg met Tevez, Adebayor, Santa Cruz, Balotteli en Jo? Misschien moeten ze anders ook nog een verdedigende middenvelder halen, die hebben ze ook nog niet genoeg.

29 december 2010 om 11:08

Je trekt ook meteen je conclussies over geruchten. Daarbij komt nog is bij dat Adebayor,santa,jo werden gehaald door Hughes die plannen met ze had. Als er een andere trainer komt dan kun je wel nagaan dat hij weer andere plannen heeft.

Snap niet dat dit hier op de site geplaatst wordt. Ruiz gaat nooit naar Wolfburg net zo min al hij naar Donetsk ging. Hij kom veel meer verdienen maar dat was niet het belangrijkste. Ruiz wil naar een goede club in Spanje of een CL deelnemer in een grote competitie, dus nooit Wolfsburg.

Manchester City is echt een koopzieke club ze hebben al veel te veel spitsen en willen er gewoon weer een kopen die gewoon op de bank gaat belanden ze hebben ballotelli tevez santa cruz en adebayor en nog jo wat moeten ze dan nog met Dzeko?.... eerst maar es wat verkopen lijkt me

D8 dat Juventus hem graag in de winterstop wilde halen?

Laten we hopen dat zowel Janssen als Ruiz naar Wolfsburg gaan! Dan hark je toch samen een 20 miljoen binnen en dat is in Nederland met geen enkel sportief succes binnen te halen. Daar kan een man als Munsterman een fortuin van maken!

29 december 2010 om 10:37

Volgens mij draait het in het voetbal toch om de sportieve successen en niet alleen maar om de knikkers
Zonder sportief succes ook geen knikkers die goed verkocht worden
en btw Brian wil niet naar Duitsland en heeft met Joop een akkoord in principe pas van de zomer te vertrekken

29 december 2010 om 10:52

Ik denk dat je 20 miljoen niet gaat halen. Als het goed is mag Janssen voor 3 miljoen weg (clausule) en dan zie ik Ruiz niet voor 17 miljoen vertrekken. Eerder tussen de 10 en 12 miljoen. En hij is op dit moment ook geblesseerd. Dus stel dat ie in de winterstop zou gaan, is de hoofdprijs vangen ook lastig.

29 december 2010 om 11:01

Janssen heeft een clausule van 4 miljoen aan het eind van dit seizoen. Die kan nu dus wel 5-6 miljoen opbrengen. De vraagprijs voor Ruiz ligt rond de 14-15 miljoen, dus die 20 klopt dan wel.

20 coor Ruiz? Grappige jongetjes hier.. Als vraagprijs 15 miljoen is dan zal echte waarde altijd onder zitten. Denk dat Ruiz voor 10 weg mag.
En wat betreft Dzeko moet ik het eerst uit zijn mond horen. Gisteren werd het nog gemeld dat Liverpool een bod heeft gedaan.. Er wordt meer onzin geschreven over die jonge. volgense de kranten heeft hij al bij elke topclub gevoetbald die er is..

29 december 2010 om 13:29

De vraagprijs voor Ruiz is ca. 20 miljoen, voor 15-16 miljoen had hij afgelopen zomer al verkocht kunnen worden, dus 10 miljoen is nogal lachwekkend.

Maar, wat heeft een VFL aan een een middenvelder of een buitenspeler terwijl er een spits gaat. Dan kunnen ze beter een spits van 25 miljoen halen en een middenvelder van 10 miljoen. Dan heb je en een nieuwe spits en een nieuwe middenvelder.

als Twente 10 miljoen euro gaat vangen voor ruiz in deze tijd, doen ze het gewoon goed....je moet echt niet denken dat clubs 15-20 miljoen gaan betalen....zeker gezien hij nu geblesseerd is, en dit seizoen nog maar weinig heeft laten zien....

Ik blijf het een goede voetballer vinden ruiz, maar geen échte top...daarvoor mist hij snelheid....

29 december 2010 om 13:30

En ook voor jou:

De vraagprijs voor Ruiz is ca. 20 miljoen, voor 15-16 miljoen had hij afgelopen zomer al verkocht kunnen worden, dus 10 miljoen is nogal lachwekkend.

29 december 2010 om 13:45

Volgens mij heeft Ruiz een verkoopclausule van € 15 mln in zijn contract staan waaraan FC Twente vasthoudt. Zo goed op de hoogte ben je dus niet!

29 december 2010 om 14:30

Ruiz heeft geen gelimiteerde transfersom, je moet niet alles geloven wat er in De Telegraaf staat (zo goed op de hoogte ben je dus niet).

Als Ruiz en/of Janssen weggaan bij Twente denk ik dat ze toch wat wegzakken en dat de strijd dan tussen Ajax en PSV zal gaan.
Waarschijnlijk, vertrekt Janssen naar wolfsburg en blijft Ruiz gewoon.

29 december 2010 om 13:14

Waarschijnlijk, vertekt Janssen Niet naar Wolfsburg was het laatste nieuws alweer :P. Mc Claren was degene die hem wou binnenhalen maar aangezien het er dik in zit dat die vroeg of laat de laan wordt uitgestuurd heeft Wolfsburg de interesse in Janssen laten varen...ze willen nu Van Bommel hebben...

29 december 2010 om 15:19

Dat weet je helemaal niet.

Eerste jaar: Elia en Arnautovic zijn weg, dus FC Twente kan weer mooi strijden om een plekje in de subtop.

Gevolg: Stoch en Ruiz zijn gehaald, 2e plek.

2e jaar : Stoch is weg, het zal wel moeilijk zijn om hem te vervangen. Lol ze hebben alleen maar Parker. Perez is ook weg, weg leider. Stam weg, weg goede verdediger.

Gevolg: Chadli en Bajrami aangetrokken. Chadli die al de sterren van de hemel speelt en let maar op Bajrami wordt ook een grote. Janssen wordt sterker dan ook en Landzaat is ook aangetrokken die het aardig doet.
Rosales speelt misschien niet de sterren van de hemel, maar hij doet het zeker niet slecht.

3e jaar

Oja de spits gaat weg dus Wolfsburg wil een centrale middenvelder, een linkervleugspeler of een rechtsbuiten. Goed beleid wordt daar gevoerd...

Het zoveelste bericht over Edin Dzeko, om gek van te worden!
En ook al zou Wolfsburg 1 speler van Twente kopen, dan heeft Twente al weer een vervanger op het oog die ze dan direct op kunnen halen met het geld wat ze krijgen van Ruiz of Janssen. Mocht Theo weggaan dan komt direct Willem Janssen naar Enschede en als Ruiz zou gaan hebben ze voldoende geld om er een waardige vervanger voor te kopen dus Twente blijft gewoon meedoen om het kampioenschap ookal gaan er spelers weg.

Edin Dzeko zal vast naar City gaan, hij wil in de zomer weg, en city wil 35 mil betalen voor hem.
Maar om nou deze 3 spelers te kopen ?
Ruiz en Elia mogen ze kopen, zullen vast presteren, maar laat Janssen in Twente, die man is 30 jaar, en hij wil niet op de bank zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger64
G. TroupéeVerdediger60
M. SadílekMiddenvelder60
M. VlapMiddenvelder61
R. ZerroukiMiddenvelder60
M. UgaldeAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren