Mès que un club..

Ik ben maar weer eens aan de slag gegaan met het schrijven over de club waar het allemaal om gaat. Als ik zeg dat het om de ploeg gaat die dit seizoen nog niet heeft gewonnen zegt dat meestal al genoeg. Meestal word ik dan nog hoopvol aangekeken en wordt me gevraagd of ik fan ben van Fortuna Sittard of Telstar, maar zelfs deze twee ploegen hebben toch al twee keer gewonnen…

Willem II wenst u een sportief en gezond 2011. Dat is nou net die ene pijnlijke zin die de gevoelige snaar weet te raken. Dit is de zin die heel groot pronkt op het aankondigingsbord van de club. Elke ochtend rijd ik er langs en zie ik die zin staan. Het doet pijn, dat zal ik eerlijk toegeven. Hoe is het mogelijk dat Willem II over het jaar 2010 zo ongelofelijk slecht gepresteerd heeft. We breken record na record, net zoals PSV dat doet, maar dan wel negatieve records. Willem II heeft welgeteld drie keer gewonnen, vier keer gelijk gespeeld en 29 keer verloren. Dit zijn inderdaad geen statistieken om over naar huis te schrijven.

Als je mij als Willem II-supporter vraagt wat het meest pijnlijke moment van het seizoen is dan kies ik zonder enige twijfel voor de wedstrijd Willem II - De Graafschap. Het was minder dan een helft die er gespeeld moest worden en dan creëer je in ruim dertig minuten misschien twee kleine kansjes en de tegenstander creëert een fatsoenlijke kans en die vliegt er in door een blunder van je eigen keeper. Als ik daar had gestaan dan had ik me de resterende minuten helemaal dood gerend, ik had alles gegeven. Waarschijnlijk had elke ploeg dat gedaan, nouja behalve eentje dan..

Maar kom laten we ons koppie vooral niet laten hangen, er zijn nog vijftien wedstrijden te spelen, hierin gaan we uiteraard een punt of twintig pakken en komt alles weer goed. Ik moet zelf zeggen dat ik een persoon ben die uit al het slechts altijd nog iets goeds weet te halen. Ik ben een echte rasoptimist, maar zelfs ik kan hier niks mooiers van maken. Buiten al de miserie is er toch nog iets positiefs! Dit is het jaar van Paul Bottelier, mannen als Hans Verbunt zijn weg, de stap omhoog is weer ingezet. We hebben dan nu wel geen financiële middelen, we voetballen als een hoofdklasse amateur-elftal. Maar toch, we zullen groeien.

Soms moet je een stapje terug doen om weer vooruit te gaan, misschien is dit het jaar dat het zal moeten gebeuren. Maar heel Tilburg beeft bij die gedachte, want als je eenmaal in de Jupiler League terecht komt, moet je er daarna nog maar eens zien uit te komen. We hebben een aantal eerste elftalspelers met een degradatieclausule in hun contract. Laten we hopen dat we niet dezelfde weg als Sparta Rotterdam moeten bewandelen.

Op dit moment ben ik fan van een club zonder identiteit. Ik ben fan van een club met de naam Willem II. Op dit moment bestaat de selectie uit een leger van huurlingen. Er is geen enkele speler die er ene moer om geeft hoeveelste de club dit seizoen eindigt. We voetballen zonder inzet, zonder strijd iets wat ik de laatste jaren weleens anders heb gezien. Als er niet snel iets verandert degraderen we kansloos, maar ver weg, heel ver weg is er licht aan het eind van de tunnel, we gaan beter voetballen. Willem II is de enige Eredivisie-club die in één wedstrijd drie keer kan scoren en toch nog kan verliezen. Wij zijn de club waar elke week meer tranen vloeien dan bier, wij zijn de club zonder enige overwinning, wij zijn de club zonder goed spel, wij zijn de club die terecht laatste staan, maar we zijn wel de club van Tilburg. Mès que un club..

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door messino)

Heuh, ik houd me wat Willem II betreft maar vast aan het idee dat het een aantal voordelen heeft waardoor de club op termijn terug zou moeten komen: het zit in een grote stad (zesde van Nederland geloof ik), heeft een fatsoenlijk stadium (zou veruit de grootste zijn in de jupiler league en kan aardig meekomen in de eredivisie) en bijbehorende achterban (in potentie althans, al ken ik nog zat mensen die er voor durven uit te komen dat ze voor Willem II zijn) en heeft opzich een redelijk voetbalverleden (champions league nog gespeeld zelfs niet zolang geleden en ooit twee nationale titels gehaald). Ik denk dat ze dit jaar gaan degraderen, maar over een aantal jaar (kan volgend jaar zijn al lukt dat niet met deze selectie / houding, kan ook over vijf jaar zijn) weer terug zijn en ik mag hopen dat ze dan gewoon fatsoenlijk beleid gaan voeren zodat dit niet meer gebeurt en ze beetje bij beetje weer opklimmen.

26 december 2010 om 16:57

We moeten onze spelers weer eens gewoon in eigen regio gaan zoeken... Bij de amateurs lopen genoeg goeie talenten rond... En met regio voetballers zijn we ook champions league gaan spelen toch of niet?... Al ben ik wel bang, dat als we degraderen (wat onvermijdelijk lijkt in mijn ogen) de club failiet gaat...,

26 december 2010 om 17:51

Jos Peltzer is vorig jaar topscoorder van de A1 geworden bij Willem 2, maar doordat de jeugdtrainer van Willem 2 en hij niet op 1 lijn liggen zit hij nu regelmatig op de bank. Hij heeft absoluut het talent om in deze barre tijden bij Willem 2 in de basis te verschijnen, maar als je zo weinig inzicht hebt of als er via vriendjespolitiek of op een 'ik mag jou ' basis contracten worden uitgedeeld, dan kom je er als club nooit meer uit.

27 december 2010 om 13:36

Volgens mij had Willem II in Michael de Leeuw al een doelpuntenmaker in huis, maar die is destijds vertrokken, gratis ook nog. Ik denk inderdaad dat Willem II meer met de jeugd aan de slag moet, zoveel nieuwe spelers krijg je niet tot een team, net zoals mijn club Vitesse nu merkt. Het blijft wel onvoorstelbaar om te zien hoe Willem II van Champions League deelnemer zo is afgezakt.

Ik vind het daarnaast erg jammer om te zien dat Graavenbeek bij Willem II zo weinig aan spelen toekomt. Bij Vitesse liet hij zien een prima opkomende rechtsback te zijn, iets wat die Fin en Biemans toch wat minder zijn.

Toen ik de titel las, dacht ik dat het over Barcelona ging, haha. Maar dit stukje is erg goed geschreven en het las zeerzeker goed weg. Inhoudelijk is het goed, dus je krijgt van mij 5 sterren.

26 december 2010 om 16:58

triest, gaat het hier over journalistiek?. of om het belang van een club :S

26 december 2010 om 21:16

Waar heb jij het in hemelsnaam over? Ik beoordeel zijn stukje of allemaal dingen en ik vond het leuk om te lezen. Wat is daar triest aan? Natuurlijk is het geen pretje voor de supporters voor Willem II en Willem II zelf, maar ik vond het stukje leuk om te lezen. Dat moet je niet verkeerd opvatten... Ik vind het zeerzeker niet leuk voor Willem II zelf:s

Mooi stukje geschreven. Altijd al een zwak gehad voor Willem ll. En ik zit eigenlijk met 2 gedachtes in mijn hoofd. De eerste gedachte is dat Willem ll nooit mag degraderen. Een club met deze historie hoort gewoon in de eredivisie. Aan de andere kant weet ik niet of het wel zo slecht is om een stapje terug te doen. Kijk naar De Graafschap. Dat is een ploeg die toch weer erop is gekomen. Wat momenteel het belangrijkste is voor Willem ll is dat ze financieel hun zaakjes op orde moeten hebben. Dat gaat de laaste maanden gelukkig de goede kant op, en als dat goed gaat, dan weet ik zeker dat het sportief ook wel goed komt. Zij het dit jaar of wellicht over 2 jaar. Geloof me: Willem ll komt er boven op! 4 * voor dit stukje

Goed geschreven stukje! Wil je wel adviseren te voorkomen in korte tijd twee zinnen op dezelfde manier te beginnen zoals hier:
Op dit moment ben ik fan van een club zonder identiteit. Ik ben fan van een club met de naam Willem II. Op dit moment bestaat de selectie uit een leger van huurlingen

Gelukkig gebeurde dit maar 1 keertje, details he

Goed geschreven betekent voor mij echter niet gelijk een hoog aantal sterren. Het is duidelijk dat dit niet bedoeld is als een vernieuwende of informatieve CE. Je wilt gewoon met ons delen hoe jij je bij die malaise voelt. Dat kan, maar om mij dan te kunnen boeien moet je wel op een echt aantrekkelijke manier weten te schrijven. Dat is hier wat mij betreft niet het geval en daarom geef ik je drie sterren.
Niettemin vind ik dat je zeker op de goede weg bent en ook een boeiend onderwerp hebt gekozen. Misschien is het leuk eens een wat meer verdiepende CE over Willem II te schrijven? Er gebeuren daar in ieder geval genoeg interessante dingen...

24 december 2010 om 20:14

nee nee niks details haha! het is en blijft een foutje van me.
ik vind het altijd fijn als ik een goede reflectie krijg!
Dankjewel voor je bijdrage!

Als ik heel eerlijk ben twijfelde ik sowieso al over hoe dat stukje te laten beginnen, want ik vond die drie zinnen geen fijne samenhang hebben

mooi geschreven vriend!. idd erg pijnlijk allemaal maar we mogen het nooit in de steek laten. de supporters houden willem II hoog!.

Ondanks DE Stand,trots VAN HET Voetballand!

Ik heb werkelijk helemaal niks met Willem II, Tilburg of iets wat met deze 2 te maken heeft. Ik kan eerder zeggen dat ik er zelfs een gruwelijke hekel aan heb!

Die nederlaag tegen de Graafschap was een hoogtepunt voor me in dit seizoen! Sorry Willem II fans. Maar toch... dit stukje boeide me. Omdat er toch zoveel gevoel in lag.

Het stroomt over van liefde voor de club waar het momenteel zo slecht mee gaat! Het is belangrijk voor een club, hoe het ook gaat, dat de supporters blijven komen en achter de club blijven staan.

Ik zal niet oordelen met persoonlijke voorkeur, dus ik geef je voor dit stukje 4 sterren! Anders waren het er maar 1 of 2 geweest, maar dan gaat mijn persoonlijke voorkeur met me aan het spelen.

Het is goed geschreven. Las er snel doorheen! Kwam weinig punten van kritiek tegen!

Well done!

27 december 2010 om 13:40

Ik ben ook geen fan van Willem II maar ik zal nooit zeggen dat ik een gruwelijke hekel aan ze heb, op deze manier provoceer je de Willem II fans alleen maar die het al zwaar hebben en lok je alleen maar negatieve reacties uit. Dat de nederlaag tegen De Graafschap jou hoogtepunt van het seizoen is is te triest voor woorden. Misschien kan je iets met deze tips.

Goed stukje, maar eerlijk gezegd kan het me niet zo veel schelen wat er rond Willem II gebeurt.
Houd er maar vast rekening mee dat Willem II zal degraderen.

Over het stuk gezien, vond ik het vrij korte alinea's maar toch een goed stuk, omdat je je gevoel goed weergeeft.

ik wens je alle succes met willem 11 en ik hoop dat het na de winter beter word.
Willem 11 heeft vele belangerijke spelers weggedaan en daarvoor is rotzooi terug gekomen.
Wat tedenken van een speler als Janse of de sterspeler boutahar en natuurlijk demouge..
Met 3 nieuwe spelers moet willem 11 punten gaan pakken.
Ik dacht aan een goede keeper want deze 2 heren bakken er tot nu weinig van.
Verder een goede middevelder met overzicht net als wat boutahar was en een goede spits ipv Rigters.

Heel mooi stukje man mijn complimentjes

27 december 2010 om 13:46

Het is toch Willem 2 en niet Willem 11 ?
Ik zei het aan het begin van het seizoen al dat Willem II veel te veel spelers heeft weggedaan en dat de spelers die daarvoor terugkwamen zoals Hakola, Hutten, Lasnik niet goed genoeg zijn om Willem II naar een hoger niveau te stuwen. Maar met spelers als Levchenko, Halilovic, Lampi, Landgren, Rigters, Van der Heijden, Swinkels, Van Zaanen heb je wel spelers bij de club zitten waarmee je hoger dan Excelsior en VVV zou moeten staan.

27 december 2010 om 17:49

Lasnik is juist de speler van Willem ll die eredivisie waardig is, samen met Levchenko, Landgren, Van der Heijden, Halilovic en Hakola. Die andere in het rijtje voegen helemaal niks toe.

- Lampi is international maar lijkt elke week steeds slechter te gaan spelen.
- Hutten is nog erg jong en onervaren, maar is geen groot talent. Hij zal dus ook niet hoger komen dan JL niveau.
- Rigters is dik en traag maar heeft wel een aardige trap. Het probleem van Rigters bij Willem ll is, is dat hij de taak van Demouge over heeft moeten nemen. Dat betekend dus alle lange ballen op Rigters. Dat kan hij gewoon niet. Demouge was daar al geen spits voor maar hij heeft meer kwaliteit dan Rigters dus daarom scoort hij ook niet.
- Swinkels is Willem ll. Hij is opgegroeid met Willem ll, heeft de jeugdopleiding gevolgd en werd aanschouwd als boegbeeld van Willem ll. Iedereen vond dat hij zoieso opgesteld moest worden, maar dit seizoen speelt hij dramatisch slecht. Mede door zijn vreselijk slechte uitverdedigen heeft Willem ll paar goals om de oren gekregen.
- Van Zaanen: zucht!!!!. Ik weet niet zo goed over hem te vertellen. Deed het leuk bij Volendam maar komt enorm veel kwaliteit te kort voor Eredivisie.

Verder zijn er nog andere spelers van Willem ll die helemaal niks toevoegen maar als ik ook bij hun moet uitleggen waarom, dan ben ik nog een tijdje bezig.

Goed en mooi geschreven!
Het is pijnlijk om te zien hoe een club als Willem II steeds verder en verder afzakt!
Ik hoop het beste voor je!

Ik ben in verband met mijn studie woonachtig in Tilburg. Mijn respect voor de supporters van Willem II is enorm groot. Wat een ellende maken zij mee zeg!

goed geschreven, je zal maar willem 2 suporterter zijn

tja,willem II supporter zijn is geen pretje. moet je nagaan nog geen 1 duel gewonnen!!!.
denk dat bij menig voetbal club allang de 'pleuris' was uitgebroken. ben wel trots dat wij achter de ploeg blijven staan als een grote familie.

Hopelijk gaan we in de tweede helft van het seizoen punten pakken. Trouwens het is zonder meer een goed geschreven stuk.

goed geschreven, maar ik mis de andere kant van het verhaal een beetje. willem2 heeft een decennium wanbeleid gevoerd, waardoor de club dit alles aan haarzelf te danken heeft. voor de supporters is het uiteraard een drama, maar als ik objectief naar ''de club'' kijk verdienen ze geen eredivisievoetbal. in de eerste divisie zijn een aantal clubs die al jaren goed beleid voeren(zoals Go Ahead) die het eredivisievoetbal een stuk meer verdienen!

27 december 2010 om 00:57

Ik had het er best nog bij willen vertellen, alleen ik vond het zo qua lengte al wel ok.
Als ik heel het wanbeleid van willem II moet gaan beschrijven ben ik 10 a4tje's verder hoe triest het ook klinkt

Wanneer ik dit lees krijg ik het steeds meet te doen met die Willem II supporters. Het lijkt me op dit moment totaal niet fijn om Willem II supporter te zijn, maar als je echt van de club houd, dan ben je nog steeds voor ze. Willem II zal wel gaan degraderen ben ik bang. Er word elk jaar een club laatste en dat is dit jaar toch echt Willem II, of er moet een wonder gebeuren.

27 december 2010 om 00:59

Ik blijf ook hopen op dat wonder, ik hoop dat we zullen strijden tot de laatste snik.
Als wat het gewoon maar dat ik kon zien dat de spelers er nog voor willen vechten dan maakt mij dat al weer blij..

Willem II kunnen nog steeds blijven hopen! De achterstand op VVV is ''maar'' 6 punten dus als het een keer mee zit halen ze die nog in! Het niveau in de JL is ook bedroevend dus Willem II kan zich nog zo maar redden dit seizoen

Knap dat je ondanks zoveel teleurstellingen je gevoel heel bescheiden op papier kunt brengen. Het valt bijna niet voor te stellen dat deze club ooit Champions League heeft gevoetbald. Waar is het toch fout gegaan....

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV1211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder51
G. SağlamMiddenvelder51
M. KöhlertAanvaller50
C. NunnelyAanvaller51
M. SvenssonAanvaller50
K. WriedtAanvaller52
W. SpieringhsMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren