Raiola: 'Bayern laat het opnieuw zo ver komen met Van Bommel'

Donderdag, 23 december 2010 om

Mark van Bommel behoort sinds enkele weken ook tot het cliëntenbestand van Mino Raiola. De zaakwaarnemer van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Martin Jol en Mario Balotelli denkt dat de middenvelder van Bayern München in de winterstop van werkomgeving zal veranderen. De Oranje-international speelde woensdag tegen VfB Stuttgart in ieder geval zijn laatste duel voor Bayern van 2010.

/

"Ik ga er niet vanuit dat het het afscheidsduel van Mark was", liet technisch directeur Christian Nerlinger ruimte voor speculaties. Raiola hult zich minder in nevelen. "Ik weet wel dat veel clubs Mark willen contracteren. We wachten alles af en nemen dan een beslissing. Ik wil wel in herinnering roepen dat het niet de eerste keer is, maar voor het derde jaar op rij dat Bayern het zo ver laat komen."

Van Bommel heeft een aflopende verbintenis en werd de afgelopen weken met Manchester City, Tottenham Hotspur en VfL Wolfsburg in verband gebracht. De interesse van de laatstgenoemde club is mogelijk afhankelijk van het aanblijven van de geplaagde Steve McClaren als trainer. De Nederlander zelf gaf onlangs aan dat hij zich niet wilde mengen in de discussie rond zijn toekomst.Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door JDV1)
23 december 2010 om 09:40

Waarom slachtoffer?

Hij heeft toch groot gelijk... en als ik zo naar de namen kijk waar hij zaakwaarnemer is, zijn het geen domme jongens. En doet hij denk ik zo ze werk toch goed.

23 december 2010 om 09:46

Mario Balotelli en Zlatan Ibrahimovic geen domme jongens?! Zijn volgens mij ook niet echt heel slimme mensen.

Snap niet wat al die voetballers met deze man als zaakwaarnemer moeten!

23 december 2010 om 09:57

Nou het zijn moeilijke jongens...
het zijn geen jongens die je kan belazeren..

en welke fouten heeft hij bij hun gemaakt dan?

23 december 2010 om 09:58

Raiola staat erom bekend om zijn clienten op te stoken om een rel binnen de club te veroorzaken om een transfer af te dwingen. Zlatan heeft dat weleens toe gegeven. De ruzie met vd Vaart destijds bij Ajax? De commentaren in de media op Guardiola? Ook Balotelli is op deze manier vertrokken. Nu waarschijnlijk ook nog Mounir erbij....geweldig zo'n zaakwaarnemer. Daarnaast sluit hij ook dealtjes met trainers als Martil Jol die daarna alleen maar spelers uit de Raiola stal gaat aantrekken op kosten van de club. Hier verdienen ze beide aan. Een beetje een Lemic verhaal, eerder al Vitesse bijna kapot gemaakt en nu via Chelsea en wederom Vitesse keihard geld verdienen met vage transfers.

23 december 2010 om 12:34

Even een kleine rectificatie; El Hamdaoui z'n zaakwaarnemer is Sietje Mouch, een jeugdvriend van hem en van Persie. Het verschil is alleen dat van Persie opgegroeid is en El Hamdaoui nog steeds z'n streken heeft.

Ik heb van Bommel gisteravond zien spelen en hij deed er wel erg lang over om z'n aanvoerdersband over te dragen en mensen gedag te zeggen (min 54). Nou hoeft dat bij hem natuurlijk niet veel te zeggen, maar het kan zomaar zijn dat het inderdaad z'n laatste wedstrijd voor Bayern was gister. Ik snap niet dat iemand als hij voor Raiola heeft gekozen, als je weet wat een parasiet die vent is.

23 december 2010 om 13:01

En een rectificatie op mezelf, ik lees net dat El Ham gebroken heeft met Mouch en Raiola z'n nieuwe zaakwaarnemer is en nog meer sh*t waar ik als Ajacied kwaad om wordt, maar dat is meer off-topic.

23 december 2010 om 09:54

Het wordt tijd dat clubs gaan weigeren om met hem zaken te doen. Deze man maakt zoveel kapot, echt ongelooflijk.

23 december 2010 om 10:22

dat is wel lastig, met zo'm clientenbestand. Moet je Zlatan dan niet nemen vanwege zijn zaakwaarnemer?

waarschijnlijk is het wel dat Raiola er voor zal zorgen dat hij weer een toeslag kan pakken deze zomer, oftewel, van Bommel vertrekt.
Voor voetballers heeft Raiola waarschijnlijk dan ook de reputatie dat hij er gewoon het maximale uit weet te halen, natuurlijk tot ergenis van de clubs.

23 december 2010 om 11:36

Ja, als niemand er meer zaken mee doet lopen de spelers vanzelf bij hem weg. Even doorbijten dus

Het zijn vooral de zaakwaarnemers die transfers in de hand werken. Waarom is duidelijk, ze cashen zelf enorm met een transfer. In plaats van de spelers juist te adviseren en te begeleiden ( waarom heb je eigenlijk een zaakwaarnemer vraag ik mij uberhaupt af ) zien ze vooral voordeel voor zichzelf!
Een goede speler wordt vanzelf benaderd door een goede club, de zaken op een rijtje zetten voor jezelf is vervolgens niet zo moeilijk lijkt mij.

Ik mag die Raiola absoluut niet, maar Bayern laat hier ook wel steken vallen. Dit is al het derde jaar op rij dat ze met Van Bommel lopen te kloten.
Kan me voorstellen dat Van Bommel nu nog ergens anders voor 2 jaar een contract wil tekenen en lekker cashen.

23 december 2010 om 09:46

Het is zo dat ze bij Bayern een bepaald beleid voeren betreft spelers die de 30/31gepasseerd zijn!!
Ze worden nauwlettend in de gaten gehouden , en bijna altijd verlengen ze maar met 1 jaar...
Bij hoge uitzondering twee jaar , volgens mij is dat al een keer gebeurd bij Mark van Bommel??

Dit is het in grote lijnen....

Dat vind Raiola toch juist lekker, zodat hij V Bommel naar City kan brengen en zelf weer een paar ton in zijn zak kan steken

23 december 2010 om 09:54

Hahaha echt he, echt een sneaky B*stard. Is goed bezig, heeft genoeg verdiend. (is hij al heel lang zaakwaarnemer van Zlatan, want dan heeft super veel aan hem verdiend). Van Ajax naar Juve, naar Inter, naar Barca en vervolgens naar Ac milan. Poef dat is lekker zeg. Nu met Mario ook, lekker gecasht.

van Bommel tjsa, als Bayern hem niet meer hoeft, dan moet ie gewoon weg, simpel zat. Duitsland? en anders lekker cashen in Qatar of Amerika he.

23 december 2010 om 09:56

Raiola is inderdaad al een tijdje met Zlatan. Het erge is dat hij niet alleen 10% ofzo van de transfersom krijgt, maar ook iets van 10% van zijn salaris, dus dat is ook een miljoentje per jaar zonder iets te hoeven doen.

23 december 2010 om 10:03

Hahahaha jemig man, die Raiola zit echt op de goede plek, volgens mij doet hij alles voor Zlatan (aangezien ik denk dat Zlatan weinig kan, dan alleen voetballen. hehe), zal ie ook voor em koken.

Hoe komt zo'n Raiola ik zulke situaties terecht, hoe komt hij bij Zlatan terecht. Wat heeft Raiola voor opleiding gedaan om dit te bereiken. (heeft ook wel met z'n personalty te maken, dat ie zover komt).

Wel grappig dit

Ik houd me niet zoveel bezig met die zaakwaarnemers, omdat die in 99 procent van de gevallen een 'pain in the ass' zijn dus over zijn rol kan ik weinig zeggen. Maar wat ik wel vind is dat Bayern maar vreemd omgaat met de aanvoerder. Zo oud is het team van Bayern toch niet dus een routinier maakt niet zoveel uit. Van Bommel voegt heus wel nog twee jaar iets toe. Is het niet als basisspeler over anderhalf jaar dan wel op de bank. Die man speelt nu alles zo wat en is nota bene aanvoerder. Waarom dan niet zijn contract verlengen. Als hij wel weg moet en Bayern gaat niet teveel geld eisen is dit misschien wel het moment waarop hij terug kan keren naar Psv. Die kunnen hem nog goed gebruiken op weg naar het kampioenschap. Met zijn ervaring en leiderschap voegt hij een hoop toe in de Nederlandse top. En hij heeft alles al bereik als voetballers. Landskampioen Spanje, Duitsland en Nederland. Winnaar CL. Finale CL en finale WK. Dus zou niet weten waarom hij nou eerst nog weer naar Engeland zou gaan. Behalve dan om dan in 3 van de vier grote competities gespeeld te hebben.

Nee Mark, waarom Roiola? Ik kan me nu best indenken waarom Bayern van hem af wil, Raiola is vragen om onrust... die wil je zo ver mogelijk bij je club vandaan houden.

Waar Raiola opduikt beginnen de problemen. Dat is al jaren zo het geval. Ook bij Ajax heeft hij op dit moment een te grote groep rondlopen. Gelukkig is het merendeel na dit seizoen pleite.

Wel respect trouwens voor Raiola als voormalig pizzabakkertje uit Haarlem. Inmiddels heeft hij echt de allergrootsten in zijn portefeuille.

Als PSV slim is en Raiola een miljoen bied, weet je zeker dat van Bommel naar Eindhoven komt.

Raiola weet natuurlijk ook dat Mancity interesse heeft

Jammer dat Mark heeft gekozen voor die Raiola als zaakwaarnemer. Alleen al om die domme uitspraken van hem in de media. Dat getuigt een ieder geval van weinig intelligentie.

Pff die Raiola speelt het altijd een beetje vuil. Aan de ene kant is het natuurlijk de beste zaakwaarnemer ooit aangezien hij de aller dikste contracten binnen haalt voor de spelers. Maar voor de clubs is hij de aller schofterigste zaakwaarnemer ooit.

Persoonlijk denk ik dat hij meer kapot maakt dan toevoegt aan de voetballerij.

Mark van Bommel is al 33 jaar. Hij laat al steken vallen, hij wordt trager en hij heeft steeds meer en meer overtredingen nodig. Tymo speelt de laatste tijd ijzersterk en het zou mij niets verbazen, als Bayern met Tymo verder wilt. Iedereen loopt van Bommel hier wel te beschermen, maar het is meer dan logisch dat een Europese topclub een 33 jarige speler vervangd of daar in ieder geval over nadenkt.

Een irritante sfeermaker, deze man. Er gan zelden spelers weg zonder dat er een rel is ontstaan. Hij zstookt de spelers zo op dat er een onwerkbare situatie dreigt te ontstaan, zodat een transfer onvermijdelijk lijkt. Spelers verdienen er wel aan. Hij zelf ook natuurlijk, maar de vraag of je deze handelswijze wilt bezigen bij je eigen transfers? Ik zou toch liever op goede voet met mijn oude club en zijn supporters blijven staan. Golddiggers zou ik wel deze man aanraden, want je weet wat je binnenhaalt.

Hij zal toch echt wel wat goeds doen als al die voetballers en trainers met hem weglopen. Kan me goed voorstellen dat hij bij clubs niet veel goed kan doen omdat hij het onderste uit de kan haalt.
Ik kan het hem niet eens kwalijk nemen. De wereld eromheen laat dit allemaal ook maar toe en hij maakt er gretig gebruik van.
Als de Fifa / Uefa of de gehele voetbalwereld nu eens goeie wettelijke regels opsteld had je niet zo'n wildgroei meer dus bv. Vergoedingen tot een bepaald bedrag, salary cap, enz
Zodra een club een bepaald verlies leid meteen straffen, invoering van het draftsysteem bv
Beetje zoals in de U.S en ga niet vertellen dat het niet werkt want daar werkt het prima.
Dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren want er wordt door sommige partijen teveel geld verdient en dat gaan ze nooit teruggeven.

Raiola is tuig van de hoogste orde. Hij vertegenwoordigd alles wat ziek is aan het zaakwaarnemers systeem die de Fifa en de Uefa gigantisch uit de klauwen heeft laten lopen. Hij speelt dit soort onderhandelingen altijd zo via de pers en heeft daarbij het belang van de klant niet voor op staan, eerder zijn eigen belang en dat van de portemonnee. De voetbalwereld zou een betere plek zijn zonder dit soort figuren, maar dan moeten ook voetballers als van Bommel hun verantwoordelijkheid nemen i.p.v. zich achter de zaakwaarnemer te schuilen. Doorgaans zijn voetballers te intellectueel beperkt voor, maar van Bommel zou beter moeten kunnen dan zich laten leiden door een mislukte pizzabakker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren