Internacional probleemloos naar derde plek op WK voor clubteams

Zaterdag, 18 december 2010 om

Internacional de Porto Alegre mag zich een jaar lang de op twee na beste club van de wereld noemen. De Brazilianen, die in de halve finale verrassend het loodje legden tegen TP Mazembe, bleken in de strijd om de derde en vierde plaats veel te sterk voor het Zuid-Koreaanse Seongnam Ilwha. Het duel eindigde in een 4-2 overwinning voor de beste club van Zuid-Amerika.

Internacional liet vanaf minuut één zien dat er geen enkele twijfel mocht bestaan over wie de bronzen medaille op het WK voor clubteams toebehoort. Al na vijftien minuten was het raak. Middenvelder Tinga, in het recente verleden nog actief voor Borussia Dortmund, werd vanaf de rechterkant bediend en wist vlak voor doelman Jung Sung-Ryong bij de bal te komen en binnen te koppen. Met een fraai geplaatst schot in de lange hoek verdubbelde Alecsendro die marge na een klein half uur spelen.

Een tweede gele en dus rode kaart voor Jang Suk-Won, na 34 minuten spelen, ontdeed de wedstrijd niet veel later van alle spanning. Andrés D’Alessandro verergerde vervolgens het leed van de Aziaten door zeven minuten na rust van afstand raak te schieten, waarna Alecsandro twintig minuten voor het eindsignaal de 4-0 eindstand op het bord leek te brengen. Seongnam wist vlak voor tijd via Mauricio Molina echter nog de eer te redden. De Colombiaan gaf de score in de slotfase met twee treffers een dragelijker aanblik.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door ArjanBru)

ik heb een vraagje,
hoe kan je je als club kwalififceren hiervoor?

18 december 2010 om 17:02

Door de champions leage te winnen van je eigen continent.

had al verwacht dat ze zouden winnen, maar ongelooflijk dat zij niet in de finale zitten, jammer..

'internacional de Porto Alegre mag zich een jaar lang de op twee na beste club van de wereld noemen'

Waar gaat dit nou over. Zet dit ploegje tegen Barca, Man U of Ac Milan en min. 8 van de 10 keer verliezen ze. Dit hele WK clubteams is leuk, maar deze uitspraken zijn zo dom.

Leuk clubje, kunnen zeker voetballen, maar 3de van wereld??? Nee, net niet

18 december 2010 om 17:26

Of je het nou wil of niet, ze mogen die titel een jaar lang dragen. Het gaat er dan ook niet om of ze zouden winnen van Barça, Man U of AC Milan.

18 december 2010 om 17:28

Dusals Inter vanavond wint mogen ze zich ook geen beste van de wereld noemen dus omdat Barca beter is beetje raar vinb je niet of is dat anders???

18 december 2010 om 22:51

Dat is anders. Want Inter vs man u of barca dat kan. Das een wedstrijd. Barca vs internacional:s dat is toch niet te vergelijken

18 december 2010 om 18:34

Het klopt inderdaad niet helemaal maar iedereen weet dat dit met een flinke korrel zout genomen moet worden. Het enige wat je kan zeggen is dat de winnaar echt de beste is, die heeft namelijk van zijn eigen continent en alle andere continentwinnaars gewonnen, alhoewel dat nog niet per se hoeft te betekenen dat de beste altijd wint. Hetzelfde geldt eigenlijk voor onze 2e plaats op wk, want zowel wij als duitsland hebben van spanje verloten en van uruguay gewonnen, omdat wij ze in een gubstigere volgorde kregen zijn we 2 ipv 3e.

On: had niet anders verwacht dan dat inter zou winnen, ook al is het zuid amerikaanse voetbal toch niet heel hoog niveau!

Die eerste zin klopt dus echt van geen kant he. Die competities uit Zuid - Amerika en Zuid-korea, vol met café ploegen, zijn totaal niet te vergelijken met het Europese voetbal.

18 december 2010 om 17:13

Zuid-amerika heeft echt wel sterke ploegen, cafe ploegjes gaat wat te ver. Maar de op twee na beste club is natuurlijk onzin, dan zou Seongnam Ilwha de vierde beste club ter wereld zijn terwijl die waarschijnlijk de top 250 niet eens halen

Nee maar barcelona madrid milan manu spelen in europese competities jeetje wat een azijnzeikerds zitten hier zeg. Ze staan op het wk dus zijn ze 3e van de wereld. Duitsland en brazilie zijn ook beter als nederland maar nederland is ook 2e van de wereld. Stop jou eens met meuten en janken mensen zoals jullie maken het niveau van deze site zo laag als nu stelletje bet weters bah

Hoe moet het volgens jullie dan worden neergezet, Internacional wint de kleine finale en mag zich 1 jaar lang de beste van de wereld noemen maar er zijn betere ploegen dus eigenlijk zijn ze het niet Bla bla bla bla dan gaat niemand het stuk meer lezen met zo een tekst

18 december 2010 om 18:24

Als gediplomeerd zuurplasser wil ik u er op wijzen dat Brazilië op het laatste WK door Nederland is verslagen , dus is uw conclusie dat Brazilië beter dan Nederland is een curieuze in mijn optiek.

Maar normaal gaat de finale tussen de kampioen van Europa en die van Zuid-amerika , het is op zijn minst verwonderlijk te noemen dat er nu eens een Afrikaanse club in de finale staat.
De meeste goede Afrikanen verdienen toch hun brood in Europa , ik ben benieuwd of van dat team er spelers toppers in Europa gaan worden.

Het WK voor clubteams is gewoon lachwekkend. Op beide Inters na is het niveau van de andere clubs bedroevend en dan wordt zo'n WK ook nog gespeeld in de zandbak.
Laat zo'n toernooi gewoon achterwege.

18 december 2010 om 17:37

of doe het als vroeger de kampioen van europa tegen een kamp[ioen van buiten europa 1 wedstrijd klaar. Zoals Ajax Cremio, Feyenoord estudiantes enz enz enz

18 december 2010 om 17:58

Dus dan zouden bij een WK atletiek ofzo ook geen Europeanen mee mogen doen met de lange afstanden bijv en doen alleen maar Kenianen, Ethiopiers etc. mee?

19 december 2010 om 10:36

zeg ik dat dan????????? Ik geef aan zoals het eerder ging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Internacional

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren