Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vier stappen voor een nieuwe voetbalwereld

Laatste update:

Vandaag maakte ik gebruik van mijn vrije tijd om eens goed over de voetbalwereld na te denken. Verschillende aanknopingspunten bereikten elkaar en er ontstond een bepaalde gedachte. Ook mijn vader deed een duit in het zakje. Interessant? Daar gaan we achterkomen.

De eerste gedachte die in mij opkwam was het juichen van Ron Vlaar vorig seizoen in een wedstrijd tegen FC Groningen. Vlaar bracht wat nostalgie terug in een periode waarin hij ongeveer de enige Feyenoorder was die op het scorebord terug te vinden was. Onmiddelijk doemden er beelden van ruige mannen uit de jaren zeventig en tachtig op mijn netvlies op.

Mijn tweede gedachte vestigde zich op de hoeveelheid buitenlanders die zich hebben gevestigd in onze nationale competitie. Ik meen mij Roda JC te herinneren een aantal seizoenen geleden, die zeven à acht spelers vanuit het buitenland het basiselftal hadden geïmporteerd. Wat er de afgelopen jaren met Roda aan de hand was? Op het randje van degradatie en op het randje van een faillisement. Toch zonde voor dé trots van Limburg. Ook mijn eigen liefde Feyenoord werd geteisterd door massa-inkopen uit bananenrepublieken ten tijde van Ruud Gullit's heerschappij.

Het derde punt komt van mijn vader. Als tegenstander van de commercialisering van het betaalde voetbal ziet hij onze nationale competitie het liefst opgedoekt worden. Voetbal draait niet meer om de fans. Het draait om rijke, veelbetalende zakenlieden die graag bitterballen eten en bier drinken onder het genot van een wedstrijd. Zou het korfbal zijn geweest, of schaken, had het ze geen drol uitgemaakt. Echte fans worden structureel verkeerd behandeld.

Voetballers verdienen veel te veel. Het is een miljardenindustrie geworden. Voetballers kennen geen clubliefde meer, ze willen gewoon ontzettend veel geld. Zo komt het voor dat clubs zonder blikken of blozen de club die ze heeft opgeleid vaarwel zeggen zodra een steenrijke club uit het buitenland met een zak vol geld aanklopt.

Als laatste dacht ik aan opleidingen. Het is een schande dat een speler op zijn zestiende blijkt een groot talent te zijn en meteen wordt opgekocht door een grote Engelse, Italiaanse of Spaanse club. Spelers uit eigen opleiding hebben een streepje voor bij mij. Ze kennen de club, de cultuur en voetballen vaak op deze wijze. En als je objectief kijkt, zie je dat de enige club die écht progressie boekt en het voetbal blijft ontwikkelen is Barcelona. Juist deze club staat bekend om haar jeugdopleiding en kenmerkt zich door haar identiteit te behouden.

Al deze punten doen mij terugverlangen naar een tijd die ik nooit gekend heb. Ik wil niet meer een hoop ego's zichzelf zien strelen in een stadion dat ingericht is voor rijkelui. Geld kan me gestolen worden. Ik wil de profs zien voetballen uit plezier en liefde voor de club. Ik wil clubs waar het meerendeel van de selectie gewoon uit Nederland komt. Hetzelfde geldt voor buitenlandse clubs.

Het voetbal is op dit moment verloren aan de elite, terwijl het een volkssport is. Als fans moeten we de volgende dingen eisen:

1. Een selectie mag slechts een beperkt aantal buitenlandse spelers hebben. Zo komen er alleen spelers die écht wat toevoegen en de kwaliteit van een competitie omhoog gooien. Ook blijft de identiteit van een club boven water.

2. Spelers worden betaald naar hoe ze hebben gepresteerd. Dit gebeurt in vaste salariscategorieën. Als je goed presteert verdien je meer, als je slecht speelt minder. Deze lonen staan vast, zodat niemand belachelijk veel verdient. Zo moeten spelers altijd top presteren. Bovendien kunnen clubs ze beter betalen.

3. Stadions worden ontdaan van skyboxen etc. Voetbal moet niet meer om geld draaien. Sponsors mogen uiteraard, maar het moet vooral een sport van filosofie worden. Hard werken tegen technische schoonheid bijvoorbeeld.

4. Spelers uit de jeugd mogen niet worden opgekocht door andere clubs voor hun achttiende levensjaar. Zo kunnen ze kiezen of ze een profcontract willen tekenen en is het voor clubs beter mogelijk om beleid te voeren.

Het is slechts ijdele hoop, maar niemand heeft ooit iets bereikt zonder dromen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een onderwerp dat al veel aan bod is gekomen, toch vond ik het lekker lezen en heb je het naar mijn goed geformuleerd

5*

compleet waar wat je hier allemaal zegt.
fijn stuk ook om te lezen.
helaas zal dit nooit waarheid worden.
maar blijft een mooi sprookje

5 sterren dubbel en dwars verdient

De eerste keer dat ik had doorgelezen wist ik niet goed wat ik moest denken. Of het stuk is vreemd geschreven, of mijn niveau ligt niet hoog genoeg om dit stuk te snappen. Het zou heel goed kunnen dat ik als blaag van 16 dit stuk niet goed snap maar ik vind het een vreemde column.

Je wil graag vier nieuwe stappen zetten om het voetbal weer te laten worden zoals jij het graag ziet. Maar de omslachtigheid om die standpunten aan orde te brengen. Je breid er zo'n vreemd verhaal omheen dat ik het eerst drie keer moest doorlezen voordat ik er een beetje vat op kreeg. Vond het een moeilijk stuk om te lezen waarbij ik het met standpunt drie niet helemaal eens ben.

Vind het geen slecht stuk maar vond het een lastig stuk.
Ik stem neutraal.

Leuke column in een stuk uitgelezen! goede schrijfstijl en ik ben het ook met je eens, voetbal is voetbal niet meer. Maar maakt het er er minder op naar te kijken? Ik schakel nog steeds elke week in om Ajax te zien voetballen. Nog steeds haat ik het als ze verliezen, baal ik van een misgelopen kampioenschap en ben ik weer een week gelukkig als ze winnen.

1. Een selectie mag slechts een beperkt aantal buitenlandse spelers hebben. Zo komen er alleen spelers die écht wat toevoegen en de kwaliteit van een competitie omhoog gooien. Ook blijft de identiteit van een club boven water.

Goed idee, ik weet alleen niet zeker of dit mogelijk is met de regels in de grondwet van ons land, volgens mij mag je niet zomaar werknemers (want dat zijn voetballers in principe) weigeren, maar de gedachte is natuurlijk mooi, en daar gaat het om. Dromen over een hernieuwde voetbalwereld.

2. Spelers worden betaald naar hoe ze hebben gepresteerd. Dit gebeurt in vaste salariscategorieën. Als je goed presteert verdien je meer, als je slecht speelt minder. Deze lonen staan vast, zodat niemand belachelijk veel verdient. Zo moeten spelers altijd top presteren. Bovendien kunnen clubs ze beter betalen.

Dit kan natuurlijk alleen als het mondiaal gebeurd, deze regel alleen in de Eredivisie van kracht laten zijn heeft geen zin, dan gaan ze alsnog bij de minst geringste buitenlandse clubs er vandoor. Het zou natuurlijk wel een einde maken aan de verschrikkelijke zakenmannen die de voetbalwereld kent.

3. Stadions worden ontdaan van skyboxen etc. Voetbal moet niet meer om geld draaien. Sponsors mogen uiteraard, maar het moet vooral een sport van filosofie worden. Hard werken tegen technische schoonheid bijvoorbeeld.

Dit is natuurlijk een mooie gedachte, maar zijn er dan nog wel bedrijven die willen sponsoren als er ze niet iets ''extra´s'' voor terugkrijgen? (de skyboxen met een goede service van de club zoals eten en drinken)

4. Spelers uit de jeugd mogen niet worden opgekocht door andere clubs voor hun achttiende levensjaar. Zo kunnen ze kiezen of ze een profcontract willen tekenen en is het voor clubs beter mogelijk om beleid te voeren.

Dit lijkt me de meest haalbare oplossing, ik vind ook dat dit zo snel mogelijk mondiaal moet worden vast gelegd. Handelen in kinderen lijkt me niet de bedoeling, bovendien ben ik van mening dat een talent meer leert bij zijn eigen club als die daar elk jaar met dezelfde visie begeleid wordt.

5 sterren, omdat je stuk voornamelijk bedoeld is als droom, en in dromen is alles natuurlijk mogelijk, ook bovenstaande vier punten.

Lees graag meer van je.

Leuk stuk om te lezen, en je zet anderen ook flink tot nadenken, denk ik zo.
Je gebruikt goede voorbeelden en argumenten, en er is weinig op aan te merken.
Vooral het Barcelona voorbeeld vind ik erg mooi als je het over de jonge talenten hebt die worden opgekocht.

Goed dat je afsluit met de mededeling dat dit jouw Utopia is. Vooral met betrekking tot je punt 3 zijn er volgens mij nogal wat juridische haken en ogen, maar ach, zoals gezegd, je weet dat het ijdele hoop is.

Ik vraag me alleen af of je aanname wel écht waar is. Ik zal je uitleggen wat ik bedoel:

In 2005 werd FC United of Manchester (fcum) opgericht door een groep (ex-)supporters van Manchester United FC (mufc). Dit hebben zij volgens wikipedia gedaan ''uit onvrede over de vercommercialisering van het spel, stadions met enkel zitplaatsen, exorbitante toegangsprijzen en gebrek aan democratie in de top van het voetbal.'' Ik neem aan dat de meeste mensen hier op VZ wel van Fcum hebben gehoord.

Nu zijn de genoemde redenen voor de oprichting van Fcum volgens mij direct terug te leiden naar de oorzaken van de onvrede over het huidige voetbal die jij noemt in jouw column. Ergo, waarom zou je niet concluderen dat er wél een oplossing is? Supporters kunnen hun eigen clubs oprichten. Waarom zouden ze niet ook een eigen competitie kunnen beginnen, liefst zonder aansluiting te zoeken bij de Knvb. De supporters van FC Rotterdam Feyenoord en FC Breda NAC gaan dan lekker met hun (nieuwe) clubshawls over de neus op een winderige, wankele betonnen statribune staan kijken naar 22 matig getalenteerde liefhebbers die tegen een bal trappen. Het klinkt mij (ik meen het echt) als muziek in de oren.

Boodschap: ja, er kan wat gedaan worden tegen het moderne voetbal, maar het gebeurt niet vanzelf. Ga er niet vanuit dat de club waar jij van houdt de weg naar verbetering zelf zal ingaan. Ga er wél vanuit dat die weg bestaat zodra er de oprechte wil is. Zie FC United of Manchester.

Drie sterren voor het feit dat je een (te korte) voorzet geeft, vier sterren voor je traptechniek (je schrijft goed, leesbaar en vlot). Afronden doen we naar boven.

Ik heb jouw artikel gelezen onderweg naar mijn werk op mijn HTC Hd2. Dan komen de teksten groter over dan zij daadwerkelijk zijn, want zodra ik eenmaal op mijn PC inlogde en naar jouw artikel keek vond ik de alinea's wel heel klein. Het nu eenmaal gelezen te hebben op de PC moet ik toch concluderen dat ik het niet fijn vind lezen zoveel kleine alinea's. Nu moet ik toegeven dat je veel onderwerpen in je tekst heb, waardoor veel alinea's noodzakelijk zijn. Kortom taaltechnisch zit het goed met de hoeveelheid alinea's, ik vind het alleen niet fijn lezen. Sorry.

Daarnaast vond ik de inhoud vrij rommelig, omdat je van probleem naar probleem springt. Ik kreeg het gevoel dat ik mij als toeschouwer bevond in het programma: ''het nationale afzeikuur op onze sport''. Jammer. Ik ben het, zoals te lezen is mijn CE: ''het Kruispunt van kwaliteit of vreugde'', ook niet eens met veel aspecten van het hedendaagse moderne en commercieële voetbal, maar bepaalde punten kunnen niet aangepast worden. Dat komt namelijk door marktwerking, kortom het aantal fans en supporters van de sport. In ieder geval back ontopic. Ik vond het inhoudelijk vrij rommelig, omdat je die vele onderwerpen heel kort en vluchtig aanhaalt en jammergenoeg vergeet (of express) er dieper op in te gaan. Je had bijvoorbeeld deoorzaak of de grondslag van het probleem kunnen aangeven, dat maakt het voor mij als lezer prettiger. Na de problemen opgesomt te hebben kom je ook weer vluchtig met enkele ondoordachte oplossingen zonder gefundeerde argumenten voor en tegen. Ik hou daar niet van. I'm aware dat dit jouw ideale situatie zou zijn in de voetbalsport, kortom jou idealogie maar tegelijkertijd geef je ook aan dat dit waarschijnlijk een utopie is. Dat vind ik goed, anders zou ik dit stuk gelezen doorverwijzen naar de hoek.

1) Ik ben het eens met enkele punten van jou. Wacht, laat ik even beginnen te zeggen dat ik compleet eens ben met al de problemen die jij aanhaalt. De oplossingen echter ben ik het niet allemaal eens mee. Ik zou ook graag een regeling zien waarin er een maximaal aantal spelers uit het buitenland binnen de selectie zou mogen zitten, maar volgens mij is dit in strijd met de regels van vrijheid van werk. Correct me if I am wrong! Anders zou ik een dergelijke regeling graag tegemoet zien komen, want de Hollandse polderjongens kunnen dezelfde prestaties leveren als een D-klasse Braziliaan of een Nigeriaan die uit een strodorp is weggekaapt.

2) Mee eens dat de spelers minder moeten gaan verdienen en een vaste schaal zou wel veel cohesie en transparantie binnen de organisatie creëren. Ik echter ben wel van mening dat er ook verschil moet zijn in salaris op basis van status, want een aanvoerder, een boegbeeld, een clubicoon en een jeugdspeler moeten niet betaald gaan worden middels hun prestaties. Dit zijn spelers waarbij een speciale regeling getroffen moet worden. Wat ik zou voorstellen is een stuk lager salaris, maar met hogere winstpremies, waardoor spelers zich alsnog geapprecieerd voelen en moeten werken voor hun extra Audi.

3) Skyboxen kunnen niet verdwijnen. Geld maakt de voetbalwereld kapot, maar de club zou toch moeten kunnen netwerken in het stadion, want er zijn ook zakenmannen verzot op de sport in plaats van dat zij allemaal liever kijken naar kanoën of dammen zoals jij aangeeft. Kortom, ik zou het aantal skyboxen beperken of minimaliseren, maar zeker niet verbannen want het geeft wel een bepaalde status en er kan een klein bedrag aan worden verdiend. Het is goed, zolang het publiek niet de dupe is van de immense hoeveelheid skyboxen.

4) Spelers mogen nu vanaf hun zestiende verjaardag worden aangetrokken door een club, hun huidige club kan hun op dat moment echter wel een profcontract aanbieden. Een oplossing voor de internationale wereld zou wellicht zijn om een maximaal te stellen aan het aantal spelers onder de bepaalde leeftijd om een professioneel contract te biedden. Zo zullen internationale club selectiever te werk gaan en zullen zij de speler grondiger doorlichten, waardoor dit hen kosten bespaard en meer spelers bij hun huidige club kunnen blijven.

Je hebt een aantal goede punten aan het licht gebracht, ook al waren een deel van deze punten al meerdere malen behandeld op voetbalzone. Ik vind het vooral jammer dat het stuk rommelig is geschreven door de hoeveelheid problemen die jij tegelijk wilt bespreken, daardoor gaat de kwaliteit van het stuk ruim naar beneden. Erg jammer, want wanneer je een combinatie van twee problemen zou hebben besproken die een link met elkaar hebben had je hier een goed stuk van kunnen maken. Het stuk is nog wel goed geschreven, bijna niets op aan te merken. Alleen de alinea's en de hoeveelheid aan onderwerpen die in de tekst zitten zorgen ervoor dat ik een beetje tegen de tekst blijf ophakelen.

Inhoudelijk: 2 sterren.
Taaltechnisch: 4 sterren.

Dus een 3 sterren beoordeling. Sorry voor de wellicht harde kritiek, maar ik ben fel tegen korte alinea's en ook het feit dat er een bepaalde diepgang in jouw stuk mist. Zonde. Echter kan jij wel schrijven, dus ik zou je graag adviseren nog meer te schrijven en dan een stuk waarin wellicht één of twee onderwerpen centraal staan in plaats van dit stuk. Succes!

'2. Spelers worden betaald naar hoe ze hebben gepresteerd. Dit gebeurt in vaste salariscategorieën. Als je goed presteert verdien je meer, als je slecht speelt minder. Deze lonen staan vast, zodat niemand belachelijk veel verdient. Zo moeten spelers altijd top presteren. Bovendien kunnen clubs ze beter betalen. '

En hoe zit dit dan met geblesseerde spelers ? Gaan we daar ook minder geld voor overmaken ? Dat kan namelijk niet, een speler die geblesseerd is kan daar zelf vaak ook weinig aan doen. En wie bepaalt of de spelers goed spelen, is een scorende speler meteen een goed spelende speler ? Dit moet een onafhankelijke partij dan gaan bepalen wat weer geld en veel moeite kost. Daarbij kan een speler die in Nederland heel goed speelt dus evenveel gaan verdienen als Lionel Messi, dat is belachelijk.

'3. Stadions worden ontdaan van skyboxen etc. Voetbal moet niet meer om geld draaien. Sponsors mogen uiteraard, maar het moet vooral een sport van filosofie worden. Hard werken tegen technische schoonheid bijvoorbeeld. '

Dit zal moeilijk gaan aangezien de verkoop van één skybox al snel het salaris van een speler opbrengt. Het is financieel niet mogelijk voor de clubs om deze speciale plaatsen in het stadion te verwijderen.

Je stuk vind ik een beetje naïef geschreven. Beoordeling :
Idee :4
Inhoud :3
Schrijfstijl : 4

4 Sterren.

Ik wordt niet warm of koud van je stuk. Het is goed om over dergelijke dingen na te denken, maar de wereld draait nu eenmaal om geld. De nationale competitie opdoeken? Waarom? De Eredivisie doet nog leuk mee en zoveel geld wordt er nu ook weer niet in uitgegeven. Een gemiddelde eredivisiespeler verdient bovengemiddeld, en je moet wel bedenken dat die jongens allemaal na hun 40e geen vaste baan meer zullen hebben.

Als we hier niet zoveel geld erin blijven gooien, vertrekken alle voetballers straks naar een regio waar ze dat wel willen doen (midden-oosten bijvoorbeeld).

En je Barcelona-argument vind ik zeer slecht. ''barcelona is de enige club die progressie boekt en het voetbal ontwikkelt''. Wat een onzin. Moet je de jaarcijfers van de afgelopen jaren eens nagaan. Zoveel prijzen gewonnen en nog een schuld van 500 miljoen hebben. Dan geef je inderdaad het goede voorbeeld!

15 december 2010 om 11:25

Hij zegt toch niet dat ze op financieel vlak een goed voorbeeld geven? Het gaat hierbij puur om het voetbal.

OT: Ik kan me wel vinden in de dingen die je zegt, maar dit gaat voornamelijk op voor seizoenkaarthouders. De rest van de mensen heeft het niet zo door en maakt het niet zoveel uit. Ik erger mij wekelijks weer aan het irritante gedrag van politie en ME. Daarnaast is het constant maken van foto's van iedereen in en rond het stadion wat mij betreft ook een stap te ver. Watching football is not a crime!

15 december 2010 om 11:51

Nee, maar als iedereen Man City haat om haar koopgedrag, dan moet je het ook niet goedkeuren dat Barcelona alles wint met een schuld van 500 miljoen.
Dan moeten ze maar desnoods Messi verkopen............

Dan kan Barcelona toch nooit de goede voorbeeld geven? Op mij komt het over als, zolang je goed presteert kan je alles flikken, nog meer kopen en nog meer uitgeven.
Maar enig persoon met hersens zal ook nadenken van: is iedereen nog wel zo aardig als het minder gaat? Kunnen ze nog dezelfde inkomsten genereren om de rente te betalen?
Moeten ze niet nu alvast iets doen om straks ook veilig te zijn?

De oplossingen zijn nogal matig, maarja als alle oplossingen makkelijk waren, hadden we nu geen honger/oorlog/problemen in de wereld.

1. Hoe bepaal je nou of iemand echt wat toevoegt? De clubs kopen de spelers omdat ze denken dat deze waarschijnlijk doorbreken. Grote namen kunnen we toch niet kopen en aankomende talenten zijn ook te duur. Wie bepaalt dus wie wat toevoegt of niet? Een club als Feyenoord zoekt al jaren naar een goede linksback, maar als je een leuke speler denkt te vinden.....is die wel beter dan Tim? Wie bepaalt dat?

3. Dankzij commercie is voetbal zo groot. Als je back-2-the-basics gaat kan jij geen voetbal meer op TV volgen. Eredivisie Live en Sport1 zijn niet ontstaan omdat ze puur de sport naar jouw huiskamer willen brengen. Enig idee hoeveel Man United, Barcelona of Chelsea aan TV rechten krijgen? Zonder commercie zullen zij ook 50% minder krijgen.

De overige punten ga maar niet op in. Je kan moeilijk regels maken om iemand iets te verbieden om zichzelf te benadelen..

Leuk dat je een stuk schrijft, maar ik krijg het er niet warm van. De enige juiste opmerking is dat het een utopia is. Persoonlijk vind ik dat je leuk de ideeën naar voren brengt, maar niet nadenkt over eventuele kanttekeningen. Bijvoorbeeld het beoordelen van speler per wedstrijd voor de hoogte van zijn salaris. Wie gaat dat doen? Subjectiviteit is een op de loer liggend probleem. Wat voor de één goed spel is, kan voor iemand anders onder maat zijn.

Daarnaast skyboxen opdoeken? Van welk geld moeten spelers betaald worden? Jeugdopleidingen worden ook gefinancierd met geld van sponsoren. Ik snap dan ook niet dat je de mensen die geld steken in een club hun skybox (geschikt voor netwerken e.d.) wil ontnemen, terwijl deze een belangrijke rol spelen in zowel jeugdopleiding als het eerste elftal.

Goede column moet ik zeggen. Het is ook een onderwerp dat al vaker aan bod is gekomen, maar er gaan maar weinig Ce's over. Het zou wel een goeie regel zijn, maar dan ben ik toch bang dat het Eredivisie voetbal zwaar achteruit gaat, aangezien de Nederlandse voetballers, over het algemeen, niet de beste zijn in de Eredivisie, op een paar na. Verder kan ik me in de andere punten heel goed vinden en ik vind het stukje goed en duidelijk.

''ook mijn eigen liefde Feyenoord werd geteisterd door massa-inkopen uit bananenrepublieken ten tijde van Ruud Gullit's heerschappij.''

Waarom de zin besmetten met een politiek tintje? Het heeft helemaal geen meerwaarde om het woord ''bananenrepubliek'' te gebruiken in deze context.

Punt 1: Hoe wil je dat verwezenlijken? Binnen de EU heb je zo vrij verkeer van werknemers. Bovendien staat een voetbalelftal vol verschillende nationaliteiten symbool voor de moderne wereld. Daarnaast kan zelfs identiteit veranderen. In zo'n dynamische wereld als deze moet dat geen vreemd gegeven zijn voor je.

Punt 2: Het lijkt me erg moeilijk om in het geval van een voetballer te bepalen in welke mate hij of zij gepresteerd heeft. Statistici en experts proberen al jaren lang betrouwbare indexen te maken, vooralsnog is dat niet goed gelukt (castroll index komt in de buurt). Daarnaast is een prestatie altijd relatief. 6 goals tegen de graafschap is makkelijker dan 2 goals tegen Man Utd, enig idee hoe lastig zoiets is? Bovendien moet een voetballer gewoon zekerheid hebben van een bepaald inkomen, aangezien het gros nauwelijks opgeleid is. Een salarisplafond klinkt allemaal heel nobel, maar daar bevoordeel je bepaalde landen ook weer mee. Voor hetzelfde bedrag voetbal ik liever in Z-europa dan in Noord-europa. Bovendien kunnen landen middels belastingregelingen alsnog voordeel halen uit het salarisplafond.

Punt 3: Ach, geld heeft een heleboel goeds betekend voor het voetbal. Idealistisch gelul, meer kan ik er niet van maken. Dat men in de voetbalwereld soms echt te ver doorschiet en de sport zelf vergeten in hun ambities, ben ik met je eens. Maar dat moet je niet willen verhelpen middels semi-communistische regeltjes.

Punt 4: Dat valt te regelen, toch moet je het ook van de andere kant bekijken. Zodra een speler doorbreekt en naam heeft gemaakt in Europa vragen clubs als Ajax er direct 20 miljoen of meer voor... nogal logisch dat grote clubs dit zoveel mogelijk willen omzeilen. Daarnaast is je oplossing nogal kortzichtig. Deze regel zorgt er voor dat enorm veel talenten niet de opleiding en begeleiding kunnen krijgen die het beste uit hen haalt. Of denk jij dat pakweg MVV net zo'n goede opleiding heeft als Ajax? En wat te denken van Messi? Die zonder speciale medische behandelingen misschien geen schim zou zijn van de voetballer die hij nu is.

Ik vind je punten echt kort door de bocht en niet goed toegelicht, misschien kan je dat alsnog doen.

15 december 2010 om 22:01

Persian Gooner.

Het spijt me als ik daar mensen mee beledigd heb. Het ging me er gewoon om dat er allemaal spelers werden aangekocht uit verschillende landen die niets toevoegden. Ik deed dit enkel om het wat kracht bij te zetten, echter lijkt het een beetje provocerend te hebben gewerkt.

Misschien vindt je dit een beetje flauw, maar het was gewoon een utopie. Over de verwezenlijking heb ik expres niets geschreven. Deels uit gemakzucht(een van mijn valkuilen) en deels uit de onmogelijkheid dit allemaal te realiseren.

Ik vind dat veel van de charme van de sport verloren is gegaan aan geld. De tijd van identificatie aan jongens uit je eigen stad of dorp is voorbij. Alles is massa geworden. Misschien moet ik dan naar wedstrijden uit de hoofdklasse gaan, maar mijn utopie is om topvoetbal te zien op deze manier.

Hmm, ik zie hier een kapitaal huis voor me met een aantal open deuren die allemaal stuk voor stuk ingetrapt worden... Totaal geen vernieuwing en daarom voor mij ook absoluut niet boeiend om te lezen. Daarnaast komen er naar mijn mening ook veel te veel onderwerpen in een artikel aan bod hetgeen de kwaliteit voor mij nog wat meer omlaag haalt. Taaltechnisch echter dik in orde en mening wel goed onderbouwd. Daarom 3 sterren.

De ene na de andere open deur wordt hier ingetrapt, maar echte oplossingen draag je niet aan. En met echte oplossingen bedoel ik dan oplossingen die haalbaar zijn en die niet in twee zinnen onderuit te halen zijn, zoals wat hier bij elkaar gepend staat. Inhoudelijk heeft persiangooner je al van antwoord gediend, daar sluit ik me voor het grootste gedeelte bij aan. Taaltechnisch dik in orde lees ik hierboven. Och ja, minder schrijf- en spelfouten dan de gemiddelde clubexpert, maar daarmee is ook alles gezegd. Om beter te worden zal je toch echt wat kritischer naar je eigen stukken moeten kijken en de juiste vragen leren stellen.

15 december 2010 om 22:05

Waarom moet er een daadwerkelijke oplossing zijn? Dat is jouw mentaliteit. Ik ben een dromer, jij een aanpakker. Ik vind het leuk om over zulke dingen na te denken. Dat jij je er niet in kan vinden is je goedrecht. Echter hoef ik niet kritischer naar mezelf te zijn. Dit is mijn droom voor de voetbalwereld. Ik heb ook nergens geschreven hoe het kan worden verwezenlijkt, want dat is niet mogelijk. Dat is net zoiets als de oliemaatschappijen onderuit willen halen met koolzaadolie. Klinkt prachtig, gebeurt niet. Voor oplossingen moet je een ander stuk lezen.

jammer dat dit nooit gaat gebeuren, maar goed artikel.
ben het alleen niet eens met het laatste punt.. clubs als arsenal staat bekend om het talent halen en dat kun je zo niet wegnemen.

Tsja, alsof het volk nog niet genoeg heeft, de hele maatschappij is er al op gericht, gun de elite ook eens iets.

16 december 2010 om 12:39

Wat is dit nu weer voor onzin reactie? De Elite heeft zoiezo veel meer dan het volk, daarom heten ze ook de elite. Zijn punt klopt gewoon, voetbal moet weer gaan om het voetbal, en niet om de randzaken daaromheen.

Dit column lijkt wel wat op die van Dutchmen al vond ik zijne beduidend beter. Vind het een onsamenhangend geheel. Veel kleine Alinea's sommige maar met 1 zin. Ook vindt ik je nou niet echt met realistische oplossingen komen. Punt 2,3,4 zijn zelfs onhaalbaar. Tevens vind ik het vaak hypocriet. Wij zijn hardstikke blij als een Eriksen op zijn 16 na nederland komt maar zijn vervolgens erg boos als Bruma na Chelsea gaat. Onze talenten stelen, hoe durven ze. Terwijl beiden precies hetzelfde is. Helaas... 1 ster

15 december 2010 om 21:52

Eh ja... Ik ben niet hartstikke blij met Eriksen. Als Eriksen er nooit was gekomen dan had ik nooit van zijn bestaan geweten. Dan was ie bij een Deense club groot geworden. Wat niet weet wat niet deert. Het in jouw ogen algemene gedachtegoed van Nederland past dus niet bij mij.
Het stuk draait niet om realistische oplossingen. Het is mijn visie op hoe voetbal moet veranderen. Om iets te veranderen moet je een droom en een visie hebben. Dat is het begin. Het resultaat wordt dan een tussenweg. Maar een tegengeluid mag zeker gegeven worden.

Redelijke column, weinig schrijffouten en inhoudelijk kan ik me er helemaal in vinden, tja...de dingen die jij graag ziet veranderen, zal helaas nooit veranderen.

Eigenlijk wilde ik je 3 sterren geven, maar omdat mensen je hier 1 ster voor geven, geef ik je er 5 ter compensatie, want 1 ster vind ik belachelijk!

Ik hoop snel weer een stuk van jou hand te mogen aanschouwen. Volgens mij heb je veel meer in je mars, als wat je nu laat zien.

'' Als laatste dacht ik aan opleidingen. Het is een schande dat een speler op zijn zestiende blijkt een groot talent te zijn en meteen word opgekocht door een grote Engelse, Italiaanse of Spaanse club. Spelers uit eigen opleidingen hebben een streepje voor bij mij. Ze kennen de club de cultuur en voetballen vaak op deze wijze. En als je objectief kijkt, zie je dat de enige club die écht progressie boekt en het voetbal blijft ontwikkelen is Barcelona. Juist deze club staat bekend om haar jeugdopleiding en kenmerkt zich door haar eigen indentiteit te behouden ''.

Wat nou eigen indentiteit ! Laat je hierin niet verblinden door de schoonheid van het spel bij Barcelona, want geloof me, iedere club maakt zich schuldig aan dit soort praktijken. Onder andere Lionel Messi en Giovanni Dos Santos werden al op zéér jonge leeftijd door Barcelona aangetrokken. Mijnsinziens kenmerkt de club zich hiermee als ' kinderhandelaar '...... om maar even over schande te spreken. Misschien is het raadzaam om de volgende keer je huiswerk beter te doen alvorens iets objectief te willen bekijken.

Leuk stukje.
Ik denk dat iedereen wel een totaalbeeld heeft van het voetbal, om het te ''genezen.''
Jij legt jouwe uit, prima.
Maar ik vind de dat je dit met wel erg korte alinea's doet, wat hinderlijk is.
En je geeft geen enkel plan van aanpak, jammer.
Nu lijkt het een stuk wat iedereen geschreven had kunnen hebben.

Nee mij heb je niet overtuigd. Je haalt veel te veel verschillende punten aan waardoor je deze extreem bescheiden uitwerkt. Je ligt elk van je ''oplossingen'' toe met slechts 3 regels of iets dergelijks, dat is gewoon veel te weinig om een goede inhoud mee neer te zetten. Daarnaast ben ik het ook niet met je eens op veel punten. Geld heeft vooral heel erg veel goeds gedaan voor het voetbal ipv het omgekeerde. Het feit dat het niveau van het voetbal nu zoveel hoger is dan 30 jaar geleden staat echt niet los van het feit dat de bedragen zijn ver-100(?)-voudigd. Mensen geven eerder alles op om te gaan voetballen, doen er alles aan om de top te halen. Je hebt vast ook betere specialisten op het gebied van begeleiding van de sporters, medici, alles gewoon.

Ik vind het allemaal een beetje te kort door de bocht en niet goed genoeg uitgedacht.
Ik zou je 2.5 geven maar dat kan niet dus dan rond ik toch af naar beneden deze keer.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren