TP Mazembe stunt tegen Internacional en hoopt op Internazionale

Dinsdag, 14 december 2010 om
/

TP Mazembe uit DR Congo heeft dinsdag voor een verrassing gezorgd bij het WK voor clubteams in Abu Dhabi. In de halve finales werd het favoriete Internacional de Porto Alegre uit Brazilië met 2-0 verslagen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi dat een Afrikaans team in de eindstrijd staat.

Mulota Kabangu en Dioko Kaluyituka maakten de treffers voor Mazembe. Kabangu maakte na acht minuten de openingstreffers en vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd maakte Kaluyituka met de 2-0 een einde aan alle twijfel.

Mazembe baarde al eerder opzien. In de kwartfinale werd het Mexicaanse Pachuca aan de kant gezet: 1-0. Woensdag strijden Internazionale, de winnaar van de Champions League, en het Koreaanse Seongnam Ilhwa Chunma om de andere finaleplaats. Barcelona was vorig seizoen de winnaar.32 reacties (laatste reactie door Chizi)

fijf minuten voor tijd...
aaiiiii

Benitez moest winnen anders werd hij ontslagen toch?

14 december 2010 om 19:22

Pijnlijke fout ja haha!

On: Blijf dit toch een zinloos toernooi vinden. Als Internazionale hier tegen moet spelen winnen ze gemakkelijk. Hoewel...ze hebben natuurlijk wel het voordeel dat Benitez nog coach is.

14 december 2010 om 20:30

En dat heet nou onderschatting....
Die Brazilianen zullen ook wel gedacht hebben dat het een makkie zou worden.....en je ziet het....
Hoop dat die Afrikanen het toernooi winnen !!

14 december 2010 om 21:52

Snap dat dit met onderschatting te maken heeft. Vind het daarnaast ook mooi als de underdog dan wint!

Neemt niet weg dat dit een nutteloos toernooi is, dit is trouwens gewoon mijn mening

15 december 2010 om 00:56

TP Mazembe komt dan wel uit Congo maar hebben niet voor niets de Afrikaanse CL gewonnen. Hebben ook tijdens deze editie weer zwaar indruk op mijn gemaakt. Gewoon ongenaakbaar dit jaar...

Haha, Shit, ik ben van het weekend bij deze finale aanwezig, en hoopte zo op Internacional - Internazionale! Dit kan natuurlijk nog steeds, dan moet Inter verliezen van die Zuid-koreanen. Maar dit is wel jammer zeg. Hopen dat Inter morgen wint!

on: Heel mooi voor het Afrikaanse voetbal natuurlijk. Nog nooit van een club gehoord bijna inafrika, dus ben benieuwd naar het niveau van de CL winnaar uit Afrika

mooi voor deze club, ik hoop dat ze ook gaan winnen, of anders die koreaanse club, weer eens wat anders dan altijd maar de winnaar van de champions league of de kampioen van zuid-amerika

Jammer.. Ik gun het een Afrikaans team wel, maar ik vind Internacional echt een mooie club. Heeft de laatste jaren een aantal grote talenten gebracht. Speelt Walter er nog of is hij al naar Porto oid.? Kan zo maar het volgende talent worden die de overstap naar Europa maakt.

14 december 2010 om 21:45

Die speelt al bij Fc Portro, maar voornamelijk zit hij op de bank omdat Falcao er speelt

Trouwens, unieke prestatie van deze Afrikanen. Stel je voor als inter verliest en de zuidkoreanen winnen , dan krijg je iets unieks en heel onverwacht

14 december 2010 om 21:54

Jammer zeg. Is de kans groot dat Falcao vertrekt? Ik zou het erg leuk vinden als Walter namelijk echt zo'n speler wordt die voor 25 miljoen naar een topclub vertrekt in de toekomst...

Ja sorry, ik volg 't Portugese voetbal niet echt, dus vandaar

14 december 2010 om 22:00

De kans is wel groot ja, Falcao scoorde in zijn eerste seizoen 23 doelpunten, en nu scoort hij er ook rustig op los, topscorer Europa league.
Die man is ook goed, een van de beste spitsen in Europa. Walter valt af en toe in en scoort ook. Dus volgend jaar zal Walter het overnemen, maar het is een andere spits als Falcao

Eerste Afrikaanse ploeg in de finale.
TP Mazembe is de trots van Afrika aan het worden. Ik wil niet weten wat er nu in Lubumbashi en Kinshasa gebeurt nu..

Trouwens, heeft iemand de keeper gezien bij de doelpunten. Zou een mooi gifje van moeten komen.
Sowieso geweldig hoe de spelers en supporters uit Congo vieren. Als ik dat vergelijk met die zielige boel uit Porto Alegre (die nochtans in de ruime meerderheid waren).

Chapeau TP Mazembe.

stom toernooi dit, stelletje semiprofs uit een derdewereldland die het toevallig aardig gedaan hebben lijken nu beter als man u, arsenal, chelsea, barca, real, en ac milan.terwijl in feite al deze teams de vloer aanvegen met dit team.maarrrr de Fifa verdient er flink aan en daar gaat het om he

14 december 2010 om 19:41

De charme van dit toernooi is het internationale, mondiale karakter dat dus verder reikt dan alleen Europa.

14 december 2010 om 19:44

ja ik ben het er zeker mee eens dat het internationale hier een pluspunt van is maar je moet het met mij eens zijn dat dit eigenlijk helemaal nergens om gaat.dat je eigenlijk je WK voor clubs mag noemen als je als bijv. klein aziatisch clubje een goede pot speelt tegen de winnaar van de championsleague.

14 december 2010 om 19:42

Zo dik verdiend de Fifa hier niet aan, bijna niemand is geïnteresseerd om het uit te zenden waardoor ze bijna niets vangen voor de zendrechten. Ze vangen alleen geld van Abu Dabi dat ze daar spelen, die hebben dat gewoon gekocht.

14 december 2010 om 20:17

Sport 1 is anders wél geïnteresseerd. Die zend namelijk morgen om 18u. Inter - Seongnam huppelepup uit.

14 december 2010 om 19:34

Voor dit Afrikaanse team is dit natuurlijk een fantastisch resultaat. Hoop dat ze in de finale Inter krijgen en hier misschien voor een stuntje kunnen zorgen. Dat zou schitterende beelden opleveren, al die dansende Afrikanen

Tp Mazembe is echt een goeie ploeg, vooral die Mulota Kabangu speelde echt goed.
Ik vind dit soort toernooien echt leuk om naar te kijken, hierdoor kan je voetbal van andere landen beter zien. Ik dacht dat de niveau laag zou zijn, maar ik ben verrast.

14 december 2010 om 19:54

op welke zender bekijk je de wedstrijden?? en wanneer moet internazionale spelen?

14 december 2010 om 20:36

inter speelt morgen, om 18;00 uur Nederlandse tijd, en ik heb de wedstrijd via live stream gekeken, aangezien de wedstrijd op weinig zenders te zien was.

14 december 2010 om 20:56

Sport 1 zend het morgen ook live uit.

14 december 2010 om 21:04

supperrr dankje!!

Wat een ploeg zeg... Nog nooit van gehoord maar ze hebben al van Pachuca( een team die ik hoog inschat) en Internacional gewonnen.. Beide echt grote stunten, Als ik twee keer op deze ploeg had gewed was ik rijk geworden.

14 december 2010 om 20:55

Dat jij er nog nooit van gehoord hebt is te begrijpen want sites als voetbalzone hebben misschien drie nieuwsberichten per jaar over voor het Afrikaanse clubvoetbal. Misschien wel terecht enerzijds omdat het niveau niet is van Zuid-amerika en al helemaal niet van Europa maar toch is het voetbal lang niet zo slecht als soms wordt geschreven en daarbuiten is de manier waarop voetbal in Afrika beleefd wordt een reden op zich om er iets meer aandacht aan te besteden. In Congo bijvoorbeeld zijn er wedstrijden waar 80.000 man op af komen. In Noord-afrika heb je derbies die op het gebied van beleving niet onder doen voor grote wedstrijden in Europa. En dan zit de rest van het land voor de tv te kijken. Voetbal is BIG in Afrika! Het enige wat mist is de basis, de infrastuctuur die bijvoorbeeld een land als Nederland heeft. Daar kunnen ze in Afrika slechts van dromen. Maar ooit, ergens in de hele verre toekomst vrees ik, zal dat recht getrokken worden en kunnen de ploegen in Afrika echt door gaan groeien (lees: meer gaan verdienen vooral). Overigens werkt TP Mazembe al met een budget van 20 miljoen, niet in de laatste plaats door een grote geldschieter.

Kijk als je niks weet over Tp Mazembe moet je ook niks doms gaan zeggen. Dat waarschijnlijk de helft van Europa van ze zouden winnen slaat al helemaal nergens op.

Maar goed ik laat me de pret niet bederven door mensen met gebrek aan kennis, Heerlijk dit en hopelijk winnen we Zaterdag ook van Inter !!

Mazembe !!

Heerlijk dit die Brazilianen zijn voor de wedstrijd dat TP Mazembe tactisch zwak was en dat ze dat zouden uitbuiten, ze hebben ze zwaar onderschat.

Wat zou ik het verschrikkelijk mooi vinden als die Afrikaanse club dat kampioenschap wint!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren