Mazembe schakelt Cvitanich en consorten uit op WK voor clubteams

Vrijdag, 10 december 2010 om

TP Mazembe heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WK voor clubteams. Om de laatste vier van het toernooi te bereiken moest de ploeg uit Congo, winnaar van de Afrikaanse Champions League in 2009, afrekenen met de Mexicaanse ploeg CF Pachucha. Dankzij een doelpunt van Mbenza Bedi werd het 1-0 voor de Afrikanen, die het in de halve finale opnemen tegen het automatisch geplaatste Internacional.

/

De ploegen begonnen afwachtend aan het onderonsje, maar na ongeveer twintig minuten spelen kwam het duel tot leven. Alejando Manso, speler van de Mexicaanse club, volleerde het speeltuig prachtig richting doel. Geluk had hij niet; de bal belandde op de paal. Twee minuten later tekende Bedi voor de openingstreffer: hij rondde goed voorbereidend werk van Mulota Kabangu af.

De Mexicanen, met Ajax-huurling Darío Cvitanich in de basisopstelling, kregen het in het restant van de wedstrijd niet voor elkaar om de achterstand weg te werken. Mazembe neemt het zodoende op tegen het Braziliaanse Internacional, terwijl Al-Wahda en Seongnam Ilhwa zaterdag uitmaken wie het in de andere halve finale mag opnemen tegen favoriet Internazionale.


Poll

Het WK voor clubteams is, gezien de overvolle agenda, onzin


Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door Lenn10)

Lol ik dacht dat ze in Mexico nog redelijk goede teams hadden, maar als een Afrikaans clubje je uitschakelt dan weet ik het niet? Wel jammer voor Cvitanich, maar ja hij is tot nu toe de enige Ajacied die aan deze grote toernooi mocht meedoen (van de huidige Ajax-spelers). Na Oleguer na dan

Tp mazembe is geen slechte ploeg, het is een echte counterploeg en heeft snelle aanvallers.

Ff serieus, wat stellen die andere teams nou voor ten opzichte van de Europese clubs? Want volgens mij moet Inter op zijn sloffen het Wk voor clubteams winnen. Zou niet zo gauw een club kunnen noemen die meedoet aan het Wk(niet kijkend naar Inter) die ik echt goed vind, tenminste de wereldtop. Want als een club in zuid-amerika een keer een écht goede speler heeft, dan wordt die wel weggekocht en naar Europa gehaald. Of onderschat ik nou de teams die hieraan meedoen?

10 december 2010 om 19:34

Vergis je niet, want de clubs uit de zuid- Americaanse competities die meedoen aan dit Tournooi (internacional in dit geval) moet je nooit onderschatten.
Die clubs hebben vaker een zeer sterk elftal, maar over het algemeen heb je natuurlijk wel gelijk.
De Europese clubs zijn dan ook vele stappen verder.

10 december 2010 om 20:49

master4000 weetje wat ik nou zo raar vind? Het is ook echt letterlijk iedere keer hetzelfde liedje. We horen een analyse te kunnen beschrijven, tenminste over de wedstrijd zelf. Maar nu moeten we weer over niveau's praten over het Europees voetbal, en praten over het voetbal bij andere continenten buiten Europa. WK clubteams zitten wel stugge ploegen bij, absoluut niet onderschatten!

10 december 2010 om 20:50

Ik vraag alleen wat het niveau nou precies is, verder toch niets mis mee? En wat wou jij vertellen over deze wedstrijd, heb je hem gezien? Ken je de teams? Kwa niveau zijn ze lager dan in Europa. Het zullen best stugge ploegen zijn, maar in kwaliteit leggen ze het af tegen de Europese top

10 december 2010 om 20:52

Dat is nou de voordeel als je een satelliet in huis hebt. Je ontvangt meer dan 1400 kanalen met wat gratis live beelden van voetbalwedstrijden. (niet allemaal) maar vind ik in principe geen probleem. Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen volgen, want ik moest werken.

11 december 2010 om 11:01

Je hebt gelijk dat op papier de Europese ploeg altijd de topfavoriet is. Toch hebben de Zuid Amerikaanse ploegen het toernooi vaker gewonnen dan de Europese. Die zullen er meer waarde aan hechten en er misschien meer naar toe leven.

11 december 2010 om 11:14

en toch hebben Zuid Amerikaanse teams (intercontinental cup, voorganger van het WK voor clubteams) meegerekend, vaker aan het langste eind getrokken dan de Europese teams. Het ontloopt elkaar niet veel maar toch......

Zo veel stappen verder is Internazionale met Benitez als trainer niet meer

Ik hoop dat Internazionale dit WK wint maar Internacional is zeker geen zwak team en Internazionale is niet bepaald in bloedvorm.

Heerlijk !
Ondanks dat onze nationale elftal onder behoren presteert,is TP Mazembe momenteel al 2 jaar de trots van Congo met heerlijk aantrekkelijk voetbal. Hoop dat ze het flikken de finale te halen !

10 december 2010 om 21:10

Ik weet wat voetbal betekent in Congo, ik hoop dat jullie nationale ploeg snel ook weer gaat presteren want dat is lang geleden. Jammer dat ze in zo'n zware groep zitten met Senegal en Kameroen. Eigenlijk zijn het drie landen die op de CAN thuishoren maar er kan er maar één gaan.

11 december 2010 om 03:06

Jammer genoeg is jullie sterspeler geschorst. Maar ja ik hoop liever op een finale Internacional vs Internazionale het klinkt zo leuk.

Zo'n congolese vriend van mij liet mij die karatetrap zien: Respect!

Ja inderdaad,maar goed het zij zo. De focus ligt inmiddels ook al op CAN 2013.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Pachuca


0 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Pachuca.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren