Cruijff hoopt op een rampseizoen

Woensdag, 8 december 2010 om 13:16 door MisterAjax94

Johan Cruijff heeft weer gelachen bij de berichten van het opstappen van Martin Jol bij Ajax. Hij heeft zich gek gelachen. Hij is met Danny naar een restaurant geweest en heeft daar de hele tijd gelald en gezopen. Cruijff geniet van moeizame dingen in en rond Ajax. Heerlijk vind ie het. Hij hoopt dat we weer totaal de mist ingaan elk weekend. Er moet een column gevuld worden. Maar ik denk dat er een andere reden is.

Cruijff weet dat hij in Nederland ondergewaardeerd wordt. De legendarische nummer 14 is niet meer de legendarische nummer 14. Op YouTube kijken we wel eens naar mooie goals van Cruijff, maar dat is het. Opa's hangen een heel verhaal op, toevallig genoeg altijd als ze Urby Emanuelson zien spelen. "Kijk jongen, dit is natuurlijk niks. In mijn tijd had je pas een goede voetballer. Hij heette Johan Cruijff. Wat, ken je hem niet? Gemis in je opvoeding. Daar ga ik het met je vader over hebben."

Cruijff weet dat. Maar Cruijff legt zich er niet bij neer. Hij wil altijd en eeuwig de beste zijn. Als speler en als trainer was hij de beste. Het zou leuk zijn als hij zich nu terugtrekt. Hij had op zijn hoogtepunt moeten stoppen. Dat was makkelijk geweest, want in Cruijffs leven regent het hoogtepunten. Maar Cruijff wil niet vergeten worden. En daarom profiteert hij van de neergang van Ajax. Want dan gaan we allemaal de Telegraaf lezen op maandag. Dan wachten we allemaal tot 'ie die ene keer per week uit zijn auto stapt, overvalt wordt door de Jakhalzen, Nieuwsuur en RTL Nieuws, en dan Ajax in een zin helemaal de grond in duwt en dan weer in zijn auto stappen.

Cruijff doet dit omdat hij wil dat we naar hem luisteren. Hij wil gewoon dat hij gewaardeerd wordt. Dat hij de status Cruijff weer krijgt. Dat hij als heilige wordt verklaard. Voor Cruijff is het echter te laat. Cruijff kan nu allemaal afgezanten in de ledenraad stouwen, desnoods zelf gaan meedoen, maar het zal niet helpen. Nu hangen we aan zijn lippen, maar als Ajax een keer wint, en zijn column laat weer geen spaan heel van Ajax, dan is 'ie weer de dorpsgek hier. En dan trekt Johan zich terug in Barcelona. En als het weer minder gaat, heeft ie plotseling een groot diepte-interview met Kijken in de Ziel, of zo'n soort programma.

Ik hoop dat Cruijff zijn naam weer in ere herstelt. Dat kan hij het best doen door niks te doen. Maar dan ook helemaal niks. Stoppen met de column in De Telegraaf en gaan wonen in Zambia. Dan is hij nog een keer in het nieuws, wordt Nederland weer wakker geschud over de plotselinge dood van een eeuwenoud idool en gaan we weer YouTube-filmpjes kijken van Cruijff. Zoals het hoort.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 59 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door feye88)

Wtf ouwe. Jij bent geflipt, je schrijft een hele column waarmee je cruijff neerhaalt en dan wens je hem de dood in? Jij kan no-way een IQ hebben dat hoger is dan dat van Kelly. Naar aanleiding van het ontslagvan Jol had ik veel slechte Ce's verwacht, maar dat VZ dit toelaat is absurd. Een doodswens! Ga met je lego spelen!

8 december 2010 om 13:52

Ik snap wat je bedoelt, dat is ook het eerste wat ik dacht.
Maar toen ik er wat langer over nadacht, zag ik in dat hij het ook anders kan bedoelen.
Namelijk wat er staat. Cruijff moet ophouden met in het nieuws komen, want hij laat zich alleen maar negatief uit over ajax. Hij moet gaan genieten van zijn leven, waar dan ook. Dat laatste, over dat hij pas weer in het nieuws moet komen als hij en doordat hij is overleden, is een beetje cru.

Cruijff bedoelt het (denk ik, en hoop ik) goed, maar of het zal helpen is weer wat anders.

Over de column: Op zich (mooie uitdrukking, maar wat betekent het nou eigenlijk, denk daar maar eens over na) goed geschreven, maar zeker aan de korte kant. Leuk onderwerp, waar ik zelfs ook vaak over nadenk. Probeer je wat subtieler uit te drukken, dat zou kunnen helpen.

8 december 2010 om 13:56

Vind ik niet. Wat hij zegt is: Cruyff, niemand luistert naar je. Trek je alsjeblieft terug en geef nooit meer je mening en dan maar hopen dat je zo snel mogelijk doodgaat, zodat mensen eindelijk weer weten wie je bent.

Dat vind ik iets te ver gaan, sorry

8 december 2010 om 14:07

Daar zeg ik dat het een beetje cru is, en dat hij zich subtieler moet uitdrukken.
Maar cruijff mag van mij stoppen met zijn mening geven, zolang hij constant maar negatief is. Kritisch zijn is geen probleem, maar cruijff gaat soms erg ver.

8 december 2010 om 15:59

Idem dito. Niet Cruijff, maar jij, Misterajax94, maakt hier jezelf belachelijk. Je hebt het voor elkaar gekregen de meeste dramatische column ooit te schrijven en geloof mij er waren heel wat andere gegadigden. Kom op, kritiek op de meester dat kan nog, maar aangeven dat hij geen voetbalverstand meer heeft en dat hij liever kwijt dan rijk is in Nederland. Te absurd voor woorden.

8 december 2010 om 13:57

Volgens mij bedoelt ie dat Cruijff zich tegen zichzelf in bescherming moet nemen.
Dat Cruijff zich niet meer overal mee moet bemoeien omdat het enkel zijn reputatie aantast en dan niet meer als die 'legende' van vroeger wordt herinnerd...

Volgens mij bedoelt Misterajax94 dat. Niet dat ik er mee eens: Cruijff's ideeën over voetbal zijn nog steeds niet achterhaald en werken prima. Hij moet gewoon doen waar die zin in heeft en spant zich in voor 'zijn' Ajax...

8 december 2010 om 14:30

Tjonge dutchemn hij wenst hem nergens dood kom op zo ontzettend hypocriet in de hoop een compliment te scoren ofzo!!!! Het slaat nergens op wat jij zegt!

Met column ben ik het niet eens. Wel ben ik het met je eens dat hij zich wat meer op de vlakte mag houden.

8 december 2010 om 15:54

Een compliment scoren? Dat kan mij gestolen worden, het gaat mij erom dat hij niet moet gaan insinueren dat Cruijff onzin vertelt, dat hij geen verstand meer heeft over het voetbal en beter naar Afrika kan gaan verhuizen om te wachten op zijn dood. Dat stoort mij, zachtjes uitgedrukt.

Hij gebruikt een hele column om JC in de grond te stampen, te vertellen dat hij zich verschuilt en dat hij naar Afrika moet, terwijl dit icoon van Ajax zoveel verstand heeft van dit spelletje. Hij kent alle basiswaarden en principes, hij weet hoe hij een voetbalorganisatie moet opbouwen, hij weet een winnaarsmentaliteit te creëren, hij weet een voetbalcultuur op te bouwen. Deze man kan zoveel betekenen voor Ajax, terwijl jullie nutteloze paarden met oogkleppen op dit niet eens kunnen opmerken.

8 december 2010 om 16:00

Blijkbaar niet anders doe je niet zo populair tjonge jonge wat kinderachtig hij denkt anders over Cruijf als de grote menigte so what? Dat mag toch. Ik vindt cruijf ook een geweldenaar maarja iedereen zo zijn eigen visie.

8 december 2010 om 17:00

Waarom doe ik in godsnaam populair? En welk verband is er tussen het begrip populair en kinderachtig? Ik zie het niet, jij? Van mij mag deze jongen best een andere mening hebben hoor, maar wanneer hij als 11-jarige peuter een Nederlandse grootheid als JC de grond boort en zegt dat wij als Nederland pas weer wat van hem moeten horen is wanneer hij overlijd, dan heeft hij geen respect voor de persoon JC en dat is wat mij stoort.

8 december 2010 om 17:15

Kijk hij wenst niks van hem te horen. Nou ik heb ook wel een persoonlijke pispaal waar ik liever niks van wenst te horen niks mee toch? Dat is heel wat anders als iemand dood wensen.

Ik zal het verband voor de hardleerse mensen nog 1 x uitleggen:

Ik vind het kinderachtig dat jij populair loopt te doen. Duidelijk toch? Door te roepen oowww wat ergggg hij wenst johan cruijf dood terwijl dit totaal niet het geval is.

8 december 2010 om 15:09

Draak van een column, jij zou willen dat je net zoveel voetbalvisie had zoals Cruijff. Het is natuurlijk erg makkelijk om achter je computer een lullig verhaaltje te schrijven over Cruijff. Vrijheid van meningsuiting mag maar dit slaat helemaal nergens op. Cruijff wil gewoon dat zijn club goed voetbal speelt dat er weer hoogtij dagen komen in Amsterdam. Ik verbaas dat jij jezelf Ajacied noemt, Die 3 nominaties voor de Gouden Bal zijn te danken aan Cruijff, net als die 5 - 0 tegen Real. Als het straks weer goed gaat met Ajax, prijs je hem zeker de hemel in of niet?

Ik vind eigenlijk dat je 1 ster verdien, maar voor je beeldspraak krijg je er 2.

8 december 2010 om 17:27

Heb jij een andere tekst gelezen? Een doodswens? Waar haal je dat vandaan?

Hij schrijft: Dan is hij nog een keer in het nieuws, wordt Nederland weer wakker geschud over de plotselinge dood van een eeuwenoud idool en gaan we weer Youtube-filmpjes kijken van Cruijff. Zoals het hoort.

Hier haal jij een doodswens uit? Ga toch weg.
Ik vind dit echt een belachelijke reactie van jou. Iemand vertellen dat hij een lager IQ heeft dan Kelly, omdat JIJ het niet eens ben met zijn stuk. Als jij vind dat hij met lego moet gaan spelen zal ik het op jouw niveau houden en zeggen dat jij met duplo moet gaan spelen. Jouw reactie slaat namelijk nergens op. Je had het toch tenminste op een andere manier kunnen vertellen?

8 december 2010 om 19:21

Dutchmen leer lezen.

Hij zegt dat Cruijff moet stoppen met columms en lekker zijn oude jaren in alle stilte moet leven. Ooit zal hij dan overlijden en dan zal de wereld het over hem hebben, want hij was één van de beste spelers van de wereld en de media zal er dan aandacht aan besteden..

Deze jongen wenst hem nergens, maar dan ook nergens een doodwens. Dus ´´ouwe´´, voortaan iets beter lezen voordat je iemand keihard beschuldigt.

Leuk bedacht, alleen.. bedacht. Cruyff zet zich in voor de JC foundation die uitstekend werk levert waar dat nodig is, hij zette zich in voor het WK Bid omdat hij wou helpen, hij doet columns omdat een huisvriend dat vraagt, en hij zet zich in voor Ajax en Barcelona omdat hij om de clubs geeft.

Hij is erelid van Ajax en heeft dus het volste recht om zijn mening te ventileren, hij doet dat niet voor eigenbelang, zoveel is wel duidelijk want het is echt niet alsof hij er wat op wint, maar omdat hij iets ziet wat in zijn ogen verholpen moet worden. Leuk dat jij beweert dat hij zijn naam in ere moet herstellen maar dat is natuurlijk onzin, ik kan namelijk niet 1 voetballer bedenken met de naam en faam van Johan Cruyff.

Kijk maar eens naar de voormalige supersterren, Marradonna kan Italie niet in zonder opgepakt te worden, Pele is commercieel bezit en kan voor de juiste prijs overal voor geboekt worden. En Johan Cruyff, die andere wereld ster, heeft zowel Ajax als Barca als trainer succes bezorgt, doet geweldige dingen met zijn foundation en zo iemand zou een slechte naam hebben?

Respectloze column, snap niet wat dit op Voetbalzone doet..

Gefeliciteerd, je hebt het voor elkaar gekregen de meest belachelijke clubexpert ooit te schrijven!

Er zit slechts een zin van waarheid in: ''als speler en trainer was hij de beste''. Hoe heeft VZ dit door de redactie kunnen laten gaan, ga je diep diep schamen. Wat een ontzettend suggestieve column met een schandalige laatste alinea. Nee, het is geen doodswens. Maar ik vind deze column getuigen van zo weinig respect, dat het elkaar niet eens zoveel ontloopt.

8 december 2010 om 14:29

Noem eens één (goed) voorbeeld waarin hij Cruijff neerhaalt? Het komt er op neer dat hij het zonde vind dat Cruijff eigenlijk te veel publiciteit geniet waardoor z'n mytische legende-status steeds verder afbrokkelt. Hij is te aanwezig voor een Legende bij wijze van. Daarom zegt hij in z'n laatste alinea dat hij zich eigenlijk zou moeten terugtrekken en dat de mensen pas bij z'n dood (wanneer dat ook is) weer van hem horen en hij weer de ontastbare legende word die hij was. Van een legende hoor je eigenlijk niet te echt te weten wat hij in z'n najaren uitspookt. Dat maakt het spannend. Cruijff is nu dagelijkse kost, dat is zonde. Dat is wat hij bedoelt. Zielig om 1 ster te geven als je niet kunt lezen.

8 december 2010 om 14:41

Wat een onzin. Jij zegt dus dat je als legende zijnde maar achter de geraniums moet zitten of de hele dag lopen golfen?

Dus legendes als Platini, Pele, Maradona, Eusebio en ga zo maar door doen het volgens jou allemaal fout.

Nonsens, je moet juist gebruik maken van je status en die status hebben ze gewoon verdient. Van mij mag Cruijff zoveel mogelijk aanwezig zijn, aangezien hij verstand van voetbal heeft en het beste met Ajax voor heeft.

8 december 2010 om 14:43

''johan Cruijff heeft weer gelachen bij de berichten van het opstappen van Martin Jol bij Ajax. Hij heeft zich gek gelachen. Hij is met Danny naar een restaurant geweest en heeft daar de hele tijd gelald en gezopen. Cruijff geniet van moeizame dingen in en rond Ajax. Heerlijk vind ie het. Hij hoopt dat we weer totaal de mist ingaan elk weekend. ''

Alsof Cruyff een publiciteitsgeile columnist is die alleen maar hoopt op zoveel mogelijk ellende bij zijn club zodat hij daar weer op kan wijzen. Alsof Cruyff het fijn vindt dat Ajax ten onder gaat. Ontzettend suggestief, en tenzij de columnist een dergelijke stelling kan onderbouwen, vind ik niet dat hij die kan poneren

'' Dat hij als heilige wordt verklaard''
Wederom suggestie dat Cruyff ontzettend publiciteitsgeil is.

Jij ziet in deze column de boodschap dat misterajax vindt dat Cruyff minder in de publiciteit zou moeten komen zodat we hem weer als groot gaan beschouwen. Ik zie dat zo niet: ik lees vooral de boodschap dat Cruyff een op aandacht geilende in Spanje teruggetrokken man is, die geen liefde kent die groot genoeg is om zijn drang naar publiciteit en gelijk krijgen te onderdrukken. Zelfs zijn liefde voor Ajax zou niet groot genoeg zijn.

Ik vind het een ontzettend negatieve invalshoek. Wat Cruyff wil is Ajax helpen en dat gaat hem volgens mij veel meer aan het hart dan dat hij last heeft van alle kritieken en mensen die hem niet geloven. De suggestie dat Cruyff zich terug moet trekken zodat we hem weer gaan ''vereren'' vind ik vergezocht en in het geval van een legende als Cruyff ook zeer ongepast.

Daarnaast vind ik de schrijfstilj ook niet heel prettig met bijzonder korte zinnen, maar met name met het ongelooflijke negativisme heb ik hier een probleem.

Oh, en als je graag een discussie met iemand wil voeren he, laat dan alsjeblieft dingen als ”zielig” en ”je kunt niet lezen” achterwege. Dat geeft de discussie in elk geval geen niveau,

8 december 2010 om 14:49

''dus legendes als Platini, Pele, Maradona, Eusebio en ga zo maar door doen het volgens jou allemaal fout.''

Maradonna heeft zichzelf na z'n carriere als speler compleet belachelijk gemaakt als coach, dus ja?

Platini word nu gezien als corrupte Uefa-baas, dus ja?

Pele en Eusebio ben ik niet op de hoogte.

Attent van je dat je mijn stelling kracht bij zet door met deze namen te komen haha, je geeft me nu dus gelijk. Of wou je zeggen dat Maradanna er aan status vooruit is gegaan door zoveel in de publiciteit te komen? Ik denk dat die beter af was geweest als hij achter een geranium had gezeten al die jaren, dan was hij nu een God.

8 december 2010 om 14:51

@ Jordinho

Kijk je pikt nu wel de enige 2 dingen eruit die daarop doelen, en die je ook nog in een andere context zou kunnen plaatsen. Ik bedoel gewoon dat ik z'n boodschap begrijp ook al formuleert hij het hier en daar wat ongelukkig. Nogmaals ik zeg niet of dat ik het er mee eens ben, maar ik probeer het alleen duidelijk te maken aan degene die het niet snappen wat hij bedoelt. Over dat laatste heb je gelijk, moet ik niet doen nee!

8 december 2010 om 15:23

Ah ja, misschien zal de boodschap ook wel sympathiserend jegens Cruyff zijn, maar ik vond in de tekst teveel stukken zitten die Cruyff als een oude, seniele gek neerzetten. Misschien probeerde hij wel gewoon een stekelige, pittige schrijfstijl te hanteren, die dikwijls op het randje zit of er net overheen gaat, en normaal gesproken houd ik daar ook wel van, maar in dit geval vond ik het wat ongepast. Zeker omdat het over Cruyff gaat, die al zo dikwijls bekritiseerd wordt. Ik kan nog wel meer voorbeelden geven van zinnen waarin misterajax Cruyff neerzet als een publiciteitsgeile (sorry dat ik het woord zo vaak gebruik, maar dat is hét woord wat deze column voor mij typeert) columnist, ik weet niet of je er behoefte aan hebt dat ik dat doe, maar ik dacht zelf dat ik wel duidelijk was geweest.

Kijk, een pittige schrijfstijl is goed, maar in mijn ogen moet je wel altijd respect blijven houden voor degene over wie je schrijft. PG leverde in ''zeg nee tegen Kuyt'' voldoende kritiek op de voetballende kwaliteiten van Kuyt, maar heeft hem nooit op zijn persoonlijkheid de grond in geboord. Wat mij betreft mag misterajax alle kritiek hebben op de boodschap van Cruyff's columns, of juist op de negatieve reacties die Cruyff altijd krijgt, maar ik vind dat hij Cruyff's integriteit heeft aangetast en daarin gaat hij in mijn ogen te ver. Deze column was voor mij over het randje en om die reden geef ik 1 ster, misschien had ik dat iets uitgebreider mogen uitleggen.

Gelukkig zijn we het over dat laatste wel eens, aan je Ce's te zien kon ik me al niet voorstellen dat jij op zo'n laag niveau zat

8 december 2010 om 15:35

Ik denk dat hij bedoelt dat Cruijff zelf denkt dat dit de manier is om z'n helden-status weer wat op te krikken, maar dat het juist averechts werkt. En die paar zinnen die hem inderdaad als een oude seniele gek neerzetten neem ik op de koop toe en schaar ik inderdaad onder het mom stekelige pittige schrijfstijl. Het is nou eenmaal zo dat mensen het randje opzoeken in hun club-experts en je sommige dingen misschien in een bredere context moet zien of met een korreltje zout moet nemen. Net als dat Lfcduchty beweerde dat Mancini expres Manchester City wil laten falen beweert Misterajax dat Cruijff het leuk vind als het slecht gaat bij Ajax, maar natuurlijk bedoelen ze het allebei niet letterlijk.

Verder kan ik me in elk woord vinden wat je schrijft, we zijn het dus wel met elkaar eens alleen geven we er allebei onze eigen draai aan.

niet bijster goed om/geschreven, maar begrijp wat je bedoeld. cruijf moet de legende blijven die hij is...

en de mensen die hier een doodswens in zien...leer lezen!!!!

8 december 2010 om 14:57

Aah man kom nou zeg, dit heeft niks met leren lezen te maken. Dit heeft te maken met leren zinnen te maken. Als je een beetje snugger bent dan schrijf je die laatste alinea op een andere manier.

8 december 2010 om 15:03

dat hij t anders had kunnen (om)schrijven klopt. maar dan nog...als je hier een doodswens in leest, dan moet je toch echt terug naar de basisschool voor wat lessen 'begrijpend lezen'

Jij moet je gaan schamen dat je zoiets durft te schrijven over wie dan ook je hoopt gewoon dat hij dood gaat doe toch normaal dat wens je niemand toe.

8 december 2010 om 14:32

Ajax645 ga in een hoekje janken of wachten totdat je groot geworden bent en leert lezen!!!

HIJ Wenst Niemand Dood

doe niet zo hypocriet allemaal jemig hij interpreteert het zelfs niet!! Hij zegt alleen laat gewoon weinig van je horen in plaats van telkens in de publiciteit staan.

8 december 2010 om 15:51

''stoppen met de column in De Telegraaf en gaan wonen in Zambia. Dan is hij nog een keer in het nieuws, wordt Nederland weer wakker geschud over de plotselinge dood van een eeuwenoud idool en gaan we weer Youtube-filmpjes kijken van Cruijff. Zoals het hoort.''

Sorry hoor maar hij wil gewoon wachten tot cruijff dood gaat dat staat er toch echt.

8 december 2010 om 15:55

Die man is toch oud? Het duurt geen tientaller jaren meer voordat hij overlijdt. Dat is toch normaal? Hij zegt niet ik hoop dat je zo snel mogelijk doodgaat. Het is maar net wat je er zelf van wil maken en jullie lopen gewoon een beetje stemming te maken in de hoop van een groen randje.

Hele column slaat als een tang op een varken en Cruijff word op een ongelooflijk respectloze wijze geschoffeerd. Meneer noemt zich Ajacied, en springt zo met de allergrootste legende om die Ajax ooit gekend heeft en ooit zal kennen. Eigenlijk is één ster nog teveel...

8 december 2010 om 14:19

Hij schoffeert Cruijf helemaal niet. Hij bedoelt juist dat Cruiff z'n eigen status als legende schoffeert door zoveel in de publiciteit te komen. Ik vind de achterliggende gedachte leuk en creatief. Of ik het er echt mee eens ben weet ik niet maar dat staat hier los van, je brengt de boodschap goed alleen wat kort en slordig hier en daar.

On:

Het is natuurlijk wat aan de korte kant en een beetje suggestief, maar ik vind het wel iets hebben. Mensen die hierboven denken aan zaken als doodswensen of het beledigen van Cruijff moeten een leesbril kopen of gewoon niet reageren. Ik twijfel tussen 3 en 4 sterren, ik geef er 4.

8 december 2010 om 14:47

Misschien moet jij maar een leesbril kopen want Cruijf word toch echt wel degelijk geschoffeerd en beledigt. Of vind jij van niet getuige deze quootjes?

'het zou leuk zijn als hij zich nu terugtrekt. Hij had op zijn hoogtepunt moeten stoppen. Dat was makkelijk geweest, want in Cruijffs leven regent het hoogtepunten. Maar Cruijff wil niet vergeten worden.'

Slaat in feite nergens op want als er iemand met zo'n imposante staat van dienst z'n mening mag geven is hij het wel.

En daarom profiteert hij van de neergang van Ajax.

???? Like what? Alsof na tientallen jaren jeugdopleiding, eerste elftal, trainer, advies Ajax zijn club niet is? Waarom zou hij in godsnaam profiteren van de neergang van Ajax? Hij heeft toch al meer dan genoeg bereikt, waarom zou hij in hemelsnaam leven van de aandacht?

'en dan Ajax in een zin helemaal de grond in duwt en dan weer in zijn auto stappen.'

Het is niet schuld van Cruijff dat Ajax nooit wat met de terechte kritiek van hem.

'Nu hangen we aan zijn lippen, maar als Ajax een keer wint, en zijn column laat weer geen spaan heel van Ajax, dan is 'ie weer de dorpsgek hier.'

Bullshit ook toen Ajax twee maanden terug voor het eerst sinds lange tijd weer bovenaan stond schreef hij een alarmerende column. Die werd inderdaad door sommige nitwits weggehoond, maar in feite had hij toen ook al gelijk.

'Ik hoop dat Cruijff zijn naam weer in ere herstelt. Dat kan hij het best doen door niks te doen. Maar dan ook helemaal niks.'

Hij heeft Ajax én Barcelona groot gemaakt. Nu voetbalt Barcelona ook volgens zijn filosofie. Ik zeg niet dat Ajax niveau Barcelona moet halen, dat kan ook niet ivm veel lager budget, kleiner stadion, mindere selectie etc, maar wat vaker kampioen worden mag toch wel? Nu al 6 jaar achter elkaar, waarschijnlijk dit seizoen ook weer niet en dat met een aanval van 30 miljoen.

'wordt Nederland weer wakker geschud over de plotselinge dood van een eeuwenoud idool en gaan we weer Youtube-filmpjes kijken van Cruijff. Zoals het hoort. '

Hoezo hoort het dat iconen als Cruijff na hun actieve voetbalcarrière hun mond moeten houden? Kan iemand mij dat uitleggen?

8 december 2010 om 14:57

@ Austinbrouwers

'het zou leuk zijn als hij zich nu terugtrekt. Hij had op zijn hoogtepunt moeten stoppen. Dat was makkelijk geweest, want in Cruijffs leven regent het hoogtepunten. Maar Cruijff wil niet vergeten worden.'

Kan daar geen kwetsend woord in ontdekken maar goed.

Hoezo hoort het dat iconen als Cruijff na hun actieve voetbalcarrière hun mond moeten houden? Kan iemand mij dat uitleggen?

Niemand weet wat écht hoort, dat is ook nergens vastgelegd. Feit is dat hij dit vind en denkt, en dat mag hij dan toch zeggen? Hij valt jou toch niet aan op het feit dat je er anders over denkt. Jij valt hem aan, hij mag toch z'n mening erover hebben.

8 december 2010 om 15:34

Tuurlijk mag ie zn mening geven en alles. Hij insinueert alleen zoveel, zegt zoveel dingen die nergens op slaan en is af en toe gewoon zeer respectloos over Cruijff. Dat vind ik jammer, kwalijk en buiten dat is het gewoon een waardeloos stukje.

Extreem slechte column. Je gaat de speler waar Ajax haar grote naam aan te danken heeft toch niet zo neerhalen. Bovendien wil Cruijff nooit op de voorgrond treden. Dus dat verhaal dat hij een legende wil blijven is ook onzin. Hij wil gewoon dat het mijn zijn clubje goed gaat.

Ik zal toegeven dat ook ik het geen meesterwerk vind, echter, en dit is voor alle mensen die zo absurd overdreven en geschrokken reageren, is dit geen doodswens richting Cruijff. Als je zelfs zijn stuk goed zou lezen en de onderliggende gedachte er van ziet, dan begrijp dat hij juist wilt dat het een lange tijd stil wordt rondom deze man en dat als de beste man dan dood gaat, laat dat nog ver weg zijn, dat dan iedereen weer top herinneringen heeft aan hem.

Zoals ik al zei, vind je column niet super sterk. Vind hem te kort, echter zie ik wel wat je er mee bedoelt. Mogelijkerwijs moet je het iets beter formuleren en de laatste zinnen, over het doodgaan van Cruijf, achter wegen laten of beter neer zetten, om dit soort fiasco's te voorkomen.
Ik geef je 3 sterren.

8 december 2010 om 18:16

Eindelijk iemand die het begrijpt. Ik schrok al van de reacties van de andere leden met teksten als 'je wenst hem de dood in?!'

Ik ging de laatste alinea weer eens goed door gelezen en dat zegt hij 'duidelijk' niet. Toch vind ik het een enorm slechte clubexpert. De titel vind ik al beschuldigend, dit omdat ik zeker weet dat hij het beste met Ajax voor heeft. Maar niks heeft met de technische staf daar, waaronder Van der Boog en Jol, die nu weg is dan. Vind het allebei ook dwazen trouwens, vond Jol altijd een goeie trainer, maar die mening is al sterk veranderd in een negatieve zin.

Net zoals met dat stuk over Bruma, vind dit maar een walgelijk stukje. 1 Ster omdat het niet lager kon.

Thuis kom jij volgens mij heel wat aandacht tekort meneertje
Wat een bar slechte columm.
Cruijff wil het beste voor Ajax en hij was een van de beste voetballers van de wereld samen met nog een paar.
Hoe durf je zo respectloos te zijn!

8 december 2010 om 14:58

cruijf heeft inderdaad het beste voor met ajax....alleen neem dan ook je verantwoordelijkheid en bekleed zelf een functie. alleen dat wil hij niet...hij wil alleen vertellen hoe t moet..zodat anderen op hun bek kunnen gaan

8 december 2010 om 15:04

Daar ben ik het met je mee eens. Ik vind het jammer dat Cruijff niet aanbood om coach te worden. Maar ik denk dat hij Frank de Boer gaat helpen achter de schermen.

8 december 2010 om 15:53

Sorry hoor, maar op een reactie als dit moet ik reageren. Jij vind het schandalig dat iemand zo disrespectvol is, echter vind ik jouw opmerking van nog minder respect betuigen. Je maakt deze jongen om alle fouten redenen kapot. Hij heeft een mening en profileert die, dat betekent niet dat jij zulk absurd belachelijke opmerkingen hoeft te maken, alles wat je hier opnoemt lijkt een beetje terug te slaan naar jezelf.

8 december 2010 om 16:01

Dus jij vind iemand dood wensen meer respectvol?

8 december 2010 om 16:04

Dit ga je toch niet echt menen, als je dat hele stuk eens fatsoenlijk door leest, dan zie je dat er iets anders staat. Hij vindt dat Johan zich terug moet trekken en dan de rest van zijn leven in rust moet leiden zodat wij Nederlanders hem weer een beetje vergeten en ons richten op hedendaagse voetballers. En op het moment, moge dat nog ver in de toekomst zijn, dat hij dan toch sterft, dat hij dan weer wordt herinnert als de grote voetballer van weleer.

Dit slaat echt alles. Dat je een mening hebt over Cruijf vind ik goed, en je kunt het met hem eens zijn of niet. Dat is natuurlijk jou mening. Maar hem de dood gunnen, ookal bedoel je het mischien niet zo vind ik toch wel erg ver gaan. Ook de mensen die dan roepen: Ja hij bedoelde het niet zo dus daarom geef ik hem alsnog een goede ranking vind ik ook erg triest. Als je het zo niet bedoeld, en je kijkt je stuk goed na voordat je het in stuurt denk je wel even bij jezelf na van: Goh, is het woordt ''dood'' wel slim om te gebruiken.?

En in het begin had ik zoiets, je geeft duidelijk je mening weer. En zoals je het schrijft geef je jou kant van het verhaal duidelijk weer. Ik had dan vrijwel neutraal gestemd omdat ik het niet met je eens bent maar je geeft toch duidelijk jou kant van het verhaal duidelijk maakt. Mischien iets te duidelijk want eenmaal bij je laatste alinea vond ik gewoon dat je te ver ging en zoals ik hierboven al heb aangegeven je gewoon niet slim je slotalinea hebt gemaakt.

Hoe je het ook bedoeld heb weet ik niet, ik heb het positieve er proberen uit te halen, maar ik kan je gewoon echt niet meer geven dan 1 ster. Vind het erg jammer dat je je column zo vergooit met de slotalinea.

8 december 2010 om 15:06

Haha je maakt je zelf compleet belachelijk. Die laatste alinea is juist prachtig, sluit precies aan op wat hij bedoelt. Hij bedoelt dat als Cruijff zich terugtrekt naar bijv gekscherend Zambia, het nog meer als een shock komt als hij ooit eens doodgaat. Waardoor hij een nog grotere helden-status krijgt dan als dat hij sterft in Nederland en mensen hem bij wijze van dagelijks over straat zagen lopen in Amsterdam.

Dat jij die alinea niet op waarde kan schatten is dan toch jou probleem? Je geeft hem dus eigenlijk 1 ster voor joú eigen onkunde, denk daar maar eens bij na.

8 december 2010 om 15:14

Je eerste regel begint al leuk. Die type je namelijk echt met grote klasse, maar dat zal wel komen omdat jij die regel denk ik maar al te vaak te horen krijgt.

Dan de rest van je grappen en grollen. Allereest, denk je nou sirieus dat Cruijf uit is op meer publiciteit zodat wij hem nog meer eren als hij een keer komt te overlijden? Die man heeft allang een helden-status en dat zal echt niet meer worden als hij in bijvoorbeeld Zambia wordt neer geschoten. Sterker nog, dan klinkt het juist normaal want in dat soort landen gebeurd niet anders.

Maar lees nou eens goed wat je zelf eigenlijk schrijft. Het gaat eigenlijk helemaal nergens over. Een held die naar Zambia verhuist, daar wordt neergeschoten en dan ineens een grote helden-status krijgt. Dat gaat toch helemaal nergens over? Of is dat het niveau van tegenwoordig op clubexpert.

Dan je slotalina: Als je even mijn stukje leest, als je daar even de tijd voor neemt voordat je onnozele reacties geeft, dan zie je dat ik haarfijn uitleg waarom ik hem uiteindelijk 1 ster heb gegeven.

Maar jij bent een echte vriend van Misterajax94, echt goed. Ook niet opvallend dat je hem dan 4 sterren geeft in plaats van 5. Want anders valt het natuurlijk zo op. Maakt niet uit hoor, het blijft tussen ons

8 december 2010 om 15:42

Ik noem een gekscherend voorbeeld met Zambia en jij tracht het ook nog als argument te gebruiken dat daar mensen vaker worden neergeschoten. Ik bedoel komop, dat jij niet verder kan denken dan je neus lang is betekent niet dat ik dat ook niet kan hoor. Ga je me nu daar op afrekenen?

Uit je eerste alinea blijkt ook dat je nog steeds niet snapt waar het over gaat. Hij bedoelt juist dat hij door het zoeken van veel publiciteit z'n helden-status te grabbel gooit, terwijl jij het andersom beweert. Kortom je begrijp het niet maar reageer dan ook niet.

En over dat ik vrienden ben met Misterajax94, lees voor de grap eens z'n vorige Club-expert waar ik hem 1 ster geef en hem vertel dat hij zich moet schamen. Wederom bullshit van de bovenste plank dus. Als ik wel z'n boodschap begrijp ben ik meteen z'n vriend? Jou redenatie-vermogen is zo slecht en kinderlijk dat ik me eigenlijk afvraag waarom ik nog reageer.

Ik ben benieuwd op welke zin je ingaat uit dit stukje om me verder in diskrediet te brengen want dat is wat je doet. Je probeert 1 van m'n argumenten te ontkrachtten en de rest laat je voor wat het is.

Ga spelen

Laat Cruiff vooral zijn gang gaan,kijk naar Barca daar wordt hij op handen gedragen,de voetballers van de gouden bal lopen met hem weg,hij heeft Barca groot gekregen en als je hem zijn gang laat gaan dan zal het ook weer met Ajax gebeuren.

Je hebt drie columns in één week geschreven zie ik. Misschien dat het slim is om je op één stuk te concentreren. Ik denk dat je dan een veel betere column zult schrijven. Deze is natuurlijk veels te kort, je onderbouwt je mening ook niet goed genoeg. Qua schrijfvaardigheden denk ik dat je best een aardige column kan schrijven, maar dan moet je er wel meer aandacht aan besteden.

Ik vind het triest dat mensen hier er een ''ik wens cruijff dood'' verhaal van maken. En dat zij daarom slechts 1 ster geven. Om die reden geef ik jou 5-sterren. Ik raad je wel aan beter je best te doen in de toekomst.

Ik ben het trouwens niet eens met je. Ik denk dat Cruijff wel zeker met de goede intenties zich bemoeit met Ajax.

8 december 2010 om 15:45

En omdat jij vijf sterren geeft..

9 december 2010 om 02:22

en omdat jij 1 ster geeft, geef ik vijf sterren. Zo kunnen we wel aan de gang blijven. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van het beoordelingssysteem.

Goed geschreven stuk alleen ben ik het met de inhoud niet eens, zoals wel meerdere leden hier. Maar dat vind ik nog geen reden om je 1 ster te geven.

ik ga nu hypocriet doen en 5 sterren geven.

Ga je diep, diep schamen. Ondanks dat je elf jaartjes oud bent zou je moeten weten dat Ajax zonder Cruijff een nobody zou zijn. Net zoals ik (16 jaar) weet wat Coen Moulijn, Ove Kindvall en Willem van Hanegem voor Feyenoord betekend hebben.

Je slaat de plank echt volledig mis. Johan is helemaal niet op zoek naar erkenning, hij heeft er juist bewust afstand van genomen. Zijn enige bedoeling is zijn voetbalvisie te vertellen, niet omdat hij er zelf zo'n behoefte aan heeft maar omdat hij er ontzettend veel mensen waaronder ik er geweldig veel mee leert! Een schande om dit ook maar te suggereren.

Tevens vind ik Cruijff niet ondergewaardeerd, eerder ovregewaardeerd. Ja, ik denk dat er een minstens gelijkwaardige Nederlandse speler heeft rondgelopen: Willem van Hanegem. Dit is puur een gevoelskwestie, omdat ik het zelf niet heb meegemaakt heb ook ik lang het beeld gehad dat er niemand groter was dan Cruijff, maar na filmpjes bekeken te hebben en verhalen gehoord te hebben stelde ik mijn mening bij. Ik denk dat Nederland juist teveel gefixeerd is op Cruijff en daardoor een genie als van Hangem 'vergeet'. Niet alleen Willem, maar ook Johan 'secundo' Neeskens heeft dit over zich heen hangen.

Wat een dom stuk... Cruijff heeft gewoon het beste voor met Ajax (en Barca) en is juist niet publiciteits geil...anders had ie toch wel een papieren baantje als erevoorzitter en zo genomen.

Gelukkig ben jij niet verplicht om zn columns te lezen, dus doe dat dan ook niet..

9 van de 10x heeft hij gewoon gelijk.
Ik ben t met sommige mensen eens dat hij zich dan iets actiever in zou mogen zetten...maar hij wil het op zn eigen manier doen...zoals hij altijd alles op zn eigen manier heeft gedaan.
En dat is in dit geval in een adviserende rol en anderen kunnen het dan uitvoeren.. Maar dan moet hij wel eerst benaderd worden door het bestuur anders heeft het geen zin.

Moedig is het woord voor deze column, zo dacht ik toch. Ik vind je schrijfstijl, zeker voor een elfjarige, erg goed. Een paar grammaticafoutjes, maar dat is het. Knap voor iemand die basisscholier is. Ik vind de argumentatie niet briljant, maar á la. Ik ga je niet beoordelen, omdat ik niet weet waarmee. Goede punten voor je moed? Slechte punten voor de argumentatie of de in mijn ogen ridicule boodschap van het stuk? Ik hoop alleen dat je je schrijfstijl verder ontwikkelt. Voor nu geen sterren, maar het woord 'moedig'. Zeker voor een elfjarige.

8 december 2010 om 17:13

Ik zou die leeftijdsaanduiding in het profiel niet al te serieus nemen. Dat zet het begrip moedig ook in een ander perspectief. Ridicuul stukje. Niet teveel woorden aan vuil maken.

8 december 2010 om 17:21

Als het een vent van twintig is, dan is hij in ieder geval uitermate zielig en moet hij zeker beter argumenteren en formuleren.

8 december 2010 om 18:19

Lijkt mij dat een ventje van elf dit dus nooit zal schrijven.

8 december 2010 om 18:45

Ik wil je niet teleurstellen, maar kben 11, zit in de 1e en schrijf dit dus

8 december 2010 om 18:52

Ja daarom is je naam ook 94, wat in mijn ogen betrekking heeft op je geboortejaar. Zestien dus, elf lijkt me wel érg jong. Dan heb je nog niet eens een goede kijk op de situatie.

8 december 2010 om 19:01

94 kan ook een andere betrekking hebben, al kan ik niet zo snel bedenken wat. Als hij zegt dat ie 11 is, zal dat wel zo zijn. Want waar zou hij op uit zijn als ie zegt dat ie 11 is. Win je weinig mee, lijkt me.

On:
Niet een supersterke column, maar ik snap wel wat je bedoelt. Ik vind je schrijfstijl wel grappig, maar als je minder columns schrijft, worden ze vast beter. Ik geef je drie sterren voor een originele mening, die ik niet deel, en je originele schrijfstijl. Weet je wat, ik maak er vier van omdat je zelf helemaal door iedereen de grond in wordt gestouwd terwijl je elf bent en omdat iedereen denkt dat dit een soort moordcomplot voor Cruijff is, terwijl hij een scenario bedenkt dat zich over 14 jaar moet voltrekken. Hij wil m niet dood, hij heeft een mening en verzint er een verhaaltje omheen. Die laatste alinea vond ik gewoon goed.

8 december 2010 om 19:51

Als je echt elf bent dan zou ik de schrijflessen even overslaan en aan je juf vragen of je extra lessen historisch besef mag volgen.

8 december 2010 om 21:41

Hij heeft ondertussen een definitieve ban, dus zal wel ergens wat rare dingen geroepen hebben. Ook in geloof niet dat hij 11 is trouwens.... bij 'lid' in de schijnwerpers vond hij de mooiste wedstrijd die hij ooit gezien heeft de Champions League finale van 2005.... toen zou hij dus 5 jaar oud geweest zijn! Yea right....

Ontopic vind ik het een uitermate slechte column. Sowieso veel te kort, maar ook zo belachelijke punten dat het amper serieus te nemen is. Overigens uit hij zeker geen doodswens, dus degene die dat in de tekst denken te lezen kunnen zelf ook een bijscholingscursus gebruiken.

Ajax zou juist blij moeten zijn met een man als Cruijff, die altijd het beste voor heeft met Ajax en de club juist wil helpen.

''cruijff doet dit omdat hij wil dat we naar hem luisteren. Hij wil gewoon dat hij gewaardeerd wordt. Dat hij de status Cruijff weer krijgt.''

De reden dat hij de status 'cruijff', zoals je het noemt, niet meer heeft, komt door mensen zoals jij die totaal geen respect tonen voor een clubman als Cruijff. Nu komt hij juist met een concrete oplossing door voor te stellen echte Ajacieden weer in de leiding van de club een functie te geven, en dan is het nog niet goed.
Ik vind dat mensen beter met hun clubhelden om mogen gaan.

Het stuk zelf vind ik aan de korte kant en ook weinig meeslepend. Al met al een matig stuk, **

Zo, en jij noemt jezelf mister Ajax? Heel gauw ophouden met deze onzin columns verspreiden. Een ieder heeft recht op zijn mening, maar dit is respectloos.

Alleen al door cruyff dood te wensen verdien je 1 ster.
Persoonlijk denk ik dat als er iemand iets om ajax geeft het cruyff is, en dat zijn fluwelen revolutie een goede oplossing is.
Hij mag dan wel af en toe een opmerkelijke uitspraak doen, maar als er iemand wat voor ajax heeft betekend en mischien nog kan betekenen dan is hij het wel.
Ook al ben je tegen cruyff, je hoort niemand dood te wensen?
Ik lees hierboven dat je 11 jaar bent en wat mij betreft mogen je ouders je wel wat harder aanpakken.

Sorry, matig column en ik denk niet dat Cruyff lacht omdat Ajax het slecht doet, hij probeert Ajax te helpen. Enja, jij zegt dat hij de beste wilt zijn en blijven, nou ik vind hem de beste Fantastische speler was hij en het is goed dat hij Ajax wilt helpen. Je laatste alinea vind ik zwak, zeer zwak.

misschien wel de slechste column die ik gelezen heb op VZ ooit. Ik snap niet wat je wilt overbrengen, het is niet lekker geschreven en mist enige vorm van diegang en argumentatie. Doe dit aub nooit meer.

Ik vind niet dat je dit kan maken naar een speler die zo veel voor een club heeft betekent. Vooral niet omdat het een speler is van Jouw club. En die bovendien mede het succes van Ajax heeft betekent. Ajax is groot geworden door Cruijff. Vergeet dat niet.

In een collumn klagen over iemand die klaagt in zijn collumns.... Volgens mij is dat een mooi voorbeeld van hypocrisie.

Ik moet hier een beetje van huilen, dit stukje is kort en vertelt eigenlijk alleen maar dat cruyff zich nergens mee moet bemoeiten.dat maakt het weinig vernieuwend en dus niet interessent.en dan zeggen dat cruyff maar stil doet moet gaan zodat zijn status in ere hersteld word is zachtjes gezegd ernstig gewaagd!

Dit is echt zo belachelijk.

Johan Cruijff is door en door Ajacied en dan ga jij hem afschilderen als een egotripper die altijd maar voor zichzelf in het nieuws wil komen.

Luister goed kul,

1) Johan Cruijff is een legende, een god in Spanje. Alles wat hij zegt wordt gepubliceerd. Zelfs in een afgezonderd klooster in Noord Korea zou hij nog in het nieuws komen.

2) Moet hij zich isoleren? Heb jij weleens van de Johan Cruijff Foundation gehoord? De Cruijff Courts die overal geopend worden? Wat Johan allemaal doet voor de medemens is een medaille waardig.

3) Cruijff denkt vaak zwart-wit, maar zelden is hij op een onwaarheid te betrappen. Als jij vind dat Cruijff zeurt, wat deed de heer Martin Jol dan wel niet? Wat doe jij dan wel niet in deze column?

4) Cruijff wil altijd en eeuwig de beste zijn? Denk je dat hij wakker ligt als mensen zoals jij een onverklaarbare visie over hem hebben? Hij is geen Dick Advocaat die huilend in een hoekje gaat zitten.

Ik kan nog wel even doorgaan maar houd hier op.
Verder dan 1 ster kom je niet.

Ik lees veel CE, maar normaal gesproken reageer ik er niet op, maar dit is werkelijk waar te triest voor woorden.

Los van de boodschap is het slecht geschreven (spellingscontrole zou al een hoop schelen).

Dat niet iedereen blij is met de inbreng van Cruiff, dat is tot daar en toe, maar om als 16-jarige zo over hem te praten toont toch wel aan dat je zoals je zelf al schrijft toch wel een stukje hebt gemist in je opvoeding. Schandalig!

Beetje triest om Cruijf in een collumn neer te halen.
Ook vind ik dat je jou stuk op een zeer hinderlijke wijze hebt geschreven, want het leest totaal niet lekker weg.

Fijn om te lezen dat zelf de Ajax fans een beetje moe worden van de uitspraken van Cruijff.

De column isniet heel goed geschreven maar de boodschap die er achter zit is wel goed.
Ja hij was een fantastische voetballer en een goede trainer, maar hij moet niet denken dat hij alleswetend is.
Hij doet alsof alleen hij weet wat goed is voor Ajax.
En ook voor het Nederlands elftat trouwens, hij heeft Oranje al een aantal keer afgekraakt maar heeft het zelf nooit aangedurft om trainer te worden.
Het probleem is dat bij Ajax iedereen ook nog eens precies doet was Cruijff zegt, bij de NOS zeiden ze zelfs dat de nieuwe trainer van Ajax goed over weg moeten kunnen met Cruijff om te kunnen slagen bij Ajax, dan klopt er toch iets niet?
Cruijff moet zich eens wat meer op de achtergrond gaan houden.

De column is trouwens niet heel goed geschreven maar de boodschap die er achter zit wel

8 december 2010 om 17:20

Ik ben het met je eerste zin eens.
Ik als ajacied wordt al langere tijd moe van de uitspraken van cruiff, elke blinde kip kan zien dat er iets goed fout is bij ajax en dat er veranderingen moeten komen.
Maar om nou een heel column te schrijven om Cruijff af te zeiken?
Maak dan een column over het bestuur dat als paardjes voor de wagen van Cruijff gespannen worden. DAN ben je pas echt zwak als je je zo laat inpakken.

Ik ben gestopt na de inleiding, die was al onwijs kut en gezien de reacties hier is de rest van de tekst niet veel beter.
Ik zal geen sterren geven omdat ik niet de hele tekst heb gelezen.

Meest belachlijke column ooit. Het slaat gewoon helemaal nergens op wat je verkondigd. Je laatste alinea is om te janken, logisch dat er zoveel ophef en miscommunicatie ontstaat. Dat VZ dit toelaat vind ik triest.

Ach mensen, als je naar zijn leeftijd kijkt op zijn profiel zou je eigenlijk verbaast staan dat een 11 jarige Ajacied zo zijn mening kan geven. Mooie woordenschat, zoiets doet mijn neefje van 12 niet na. Net als ieder andere hier ben ik het totaal niet eens met je mening, maar dat terzijde, ik moet hier net als ieder ander hier je op weg helpen met kritiek of complimenten. Helaas kan ik je alleen complimenteren voor je woordenschat, wat ook niet eens zó goed is. Je kunt zinnen beter anders verwoorden, met name het laatste alinea. Doe je dat, dan voorkom je zo'n ophef van met name Dutchmen en al die andere.
Je column is kort en amateuristisch. Ik kan je daarom ook niet meer geven dan 2 sterren, sorry.
Nog effe mijn mening, natuurlijk vind ik ook dat je niet weet waar je het over hebt. Voor Cruijff is Ajax zijn alles en niet iemand is die een spotlighthoer is, overal in de schijnwerpers wilt staan en alle ogen naar hem gericht. Belachelijk hoe je hierop komt, aangezien je hem totaal niet kent. Zoiets kun je niet concluderen vanuit zijn column of nota bene van zijn prachtige voetbalkunsten die je terug ziet op Youtube.

Walgelijk!

Wat een schandalige column, dit verdient een onmiddelijke 'writers-block'!

Waarom?

'hij heeft zich gek gelachen. Hij is met Danny naar een restaurant geweest en heeft daar de hele tijd gelald en gezopen. Cruijff geniet van moeizame dingen in en rond Ajax. Heerlijk vind ie het. Hij hoopt dat we weer totaal de mist ingaan elk weekend.'

'hij wil altijd en eeuwig de beste zijn.'

'wordt Nederland weer wakker geschud over de plotselinge dood van een eeuwenoud idool'

Hoe krijg je het in je hoofd om deze gigantische ongefundeerde lasterpraat ten toon te spreiden. Respect, eer en verstand zijn jou volkomen vreemd.
Je verdient niet eens één ster met deze column.je verdient hélemaal Niets.

8 december 2010 om 19:13

Een beetje argumentatie over waarom je deze quotes erbij haalt is op zijn plaats

8 december 2010 om 19:41

Is dat nodig meneer Lukas S?
Heb ik dat al niet genoeg uitgelegd door het ungefundeerde lasterpraat te noemen?

Heb ik dan al niet gezegd dat deze quotes niet worden ondersteund door argumenten? Waarom moet ik dan nog argmenten plaatsen?

8 december 2010 om 19:52

Ach die term mag jij laten vallen. Maar in een forum is het de bedoeling dat je je mening onderbouwt....

9 december 2010 om 16:13

Mag ik meneer vragen om mijn vorige vragen te beantwoorden? Durf je niet?

Ik zeg toch duidelijk dat ik het wèl beargumenteerd heb en bewijs jij maar eens dat ik dat niet heb gedaan
Dan hebben we een discussie.

Cruijff is al legendarisch. Ik vind de column te kort maar ook nog eens gewoon heel erg slecht. Cruijff heeft by far het meeste voetbalverstand in Nederland en hij probeert Ajax te helpen. Dat jij insinueert dat hij zit te wachten op een ramp bij Ajax is dan simpelweg onzinnig.

Sommige mensen zeggen hier dat hij zijn mening geeft. Waar geeft hij dan zijn mening? Dat je denk dat Cruijff zit te wachten op een ramp bij Ajax kan geen mening zijn. Dat is zo of dat is niet zo, daar kan je geen mening over hebben. Misteraja94 schrijft alleen maar theorieën waarom Cruijff is zoals hij is. Dat is toch geen mening. Het is geen mening dat je denkt dat iemand dingen zegt om aandacht te krijgen. Dat is of niet zo of wel zo.

Het verbaast me niks dat een elfjarige voetbalheld Cruijff naar beneden probeert te lullen. Sorry Misterajax94, maar het opgebouwde krediet van je eerdere columns ben je verloren. 2*

Ten eerste respect dat een 11 jarige op deze manier zijn mening kan uiten, of deze nu grof of ongeventileerd is, je hebt wel ballen.

Laat ik met de deur in huis vallen, het stuk is grof, beledigend, en vreselijk overdreven, maar ergens achter je beledigingen zit een kern van waarheid, en ik kan me in jouw mening vinden. Het is jammer dat je stuk niet wat langer is, want hier had veel meer in gezeten.

Ik ga momenteel voor 3 sterren, ik hoop dat je me de volgende keer positief kan verassen.

8 december 2010 om 20:59

hoezo heb je ballen als je iemand vanaf de computer beledigt.

on: waardeloos stuk ook al ben je 11. Ik heb thuis een prachtige DVD over cruijff die je denk ik wel wat respekt bijbrengt.

Je slaat de plank volledig mis.
Cruijff leeft voor Ajax, dus het is sterk dat hij hoopt op een rampseizoen.
Ten tweede vind ik dat Cruijff behoorlijk wat recht van spreken heeft, door zijn prestaties. Maar dat is mijn mening.
En probeer het stuk de volgende keer wat langer te maken.

Ps:
Nergens in het stuk staat dat hij Cruijff doodwenst!
Ga leren lezen al die mensen die denken van wel!

ik denk trouwens dat hij rond de 16 is anders zet je geen 94 achter je gebruikersnaam

Je kan echt niet schrijven sorry. Dit gaat mij te ver wat jij over Cruijff zegt en dat verdiend hij zeker niet. Provocerende bericht en titel. Waarschijnlijk ben je nog een klein kind ! Sorry maar helaas... echt heel erg onrespectvol tegen over Cruijff die al jaren een legende is bij Ajax en dan kom jij met dit bericht...

Misterajax94 van elf jaar, geeft in zijn collumnpje op VZ weer hoe hij momenteel over de ware '' Mister Ajax '' Johan Cruijff denkt.

Ik weet eigenlijk niet eens of ik nu heel hard moet lachen, dan wel huilen vanwege je bizarre redenering. Want, door middel van een hersenspinsel dingen in kaart te brengen die kant noch wal raken, maak je jezelf volkomen belachelijk. Overigens, een schrijver die iemand anders met valse bedenkingen in zijn collumn beschuldigd, dat verdiend voor mij ook niet bepaald de schoonheidsprijs. Ga je in een hoekje diep zitten schamen, en kom pas terug als je wat ouder en wijzer bent geworden....zoals het hoort !

Zijn eigen leugens en waanzin heeft hem uiteindelijk de das om gedaan, met als gevolg een definitieve ban.

Een van de slechtste stukjez op VZ. Je kent heel de persoon cruijff niet.

Je kan er alles van vinden maar hij doet wel waar een collum voor bedoeld is.

Iedereen heeft het erover iedereen spreekt schande of geeft hem gelijk net als bij cruijf zijn collums.

Dit is echt een gemiste kans. Eigelijk wil je met je column ''de zwarte kant'' van een legende laten zien.

Ik zou die kant als volgt willen samenvatten, Cruijff: De in wijsheid gepachte verlosser, die het maar niet kan verkroppen dat hij ouder wordt en in de vergetelheid raakt en daarom geirriteerd zijn gal spuwt. Dit is eigelijk het punt dat je wilt maken.

Opzich kan ik me daar wel enigzins in vinden. Want zelfs als Cruijff niet persé in het nieuws hoeft te komen, zoekt hij zich wel een weg in de journalistieke jungle. Ik denk dat ik nu al - en dit is slechts een reactie op - beter op weg ben dan jij met je gehele column. Ik vind eigelijk alles aan je column verkeerd (te kort, slechte grammatica, stijlfouten etc). Ik vind het jammer voor jou dat je je punt niet hebt kunnen maken en met de slotzin maak je je niet bepaald populair: een gemiste kans, maar wel moedig.

P.s. mensen die serieus vinden dat hij Cruijff 'de dood in wenst' middels de laatste alinea, die hebben echt een gebrek aan interpretatievermogen hoor. Iets wat trouwens heel vaak te zien is op deze site, maar dat geheel terzijde.

Ik ben het voor een groot deel met jou eens. Verder vind ik het knap dat je het lef durft te hebben om deze mening te uiten. Best leuk geschreven hoor, alleen wel erg kort en afgeraffelt.

Maar toch, uit respect voor je lef 5 sterren !

9 december 2010 om 15:51

Het getuigd juist niet van lef iemand af te kraken...een kritische gefundeerde noot is heel iets anders dan dit kinderachtig gelul van een knaap met het verstand van een fluitketel...

Alleen deze alinea: Hij heeft zich gek gelachen. Hij is met Danny naar een restaurant geweest en heeft daar de hele tijd gelald en gezopen.

Meer respectloos zonder enige inhoud kan niet...dat jij hem 5 sterren geeft is te triest voor woorden,maar blijkbaar hoor jij tot de groep die graag van bashen houdt en daarom dit prachtig vind.

9 december 2010 om 16:17

Ik denk wel dat hij best gelijk heeft over Cruijff. Ik heb ook vaak het gevoel gehad dat Cruijff gewoon hoopt dat Ajax het slecht doet, zodat iedereen weer gaat roepen dat Cruijff gelijk heeft. Daarnaast heb ik respect voor iemand die een andere mening heeft als anderen. Meestal is het op voetbalzone vriendjespolitiek.

10 december 2010 om 00:48

Jij hebt dat gevoel?? Een gevoel is een mening..en geen feit...maar onze column schrijver draagt het als feiten aan...ik denk dat daar de schoen wringt...maar blijkbaar snap je dat zelf ook al niet.

Denk je nu dat Cruijff meerdere malen bij Ajax langs komt om zijn Ajax te zien lijden en dat als genot ervaart? Hoe kom je op die gedachte vraag ik mij af...ik heb dat namelijk nooit kunnen bespeuren...

Gaat kwalitatief nergens over, het onderwerp heeft op zich wel een kans van slagen maar het is niet echt uitgevoerd zoals ik hem uitgevoerd zou willen zien.
Daarnaast ben ik het ook niet met je eens en iets meer respect richting Cruijff is wel gewenst moet ik zeggen.

Gefeliciteerd jij bent de tweede persoon die ik beoordeel met 1 ster, of dat een eer is moet je zelf maar beoordelen.

''johan Cruijff heeft weer gelachen bij de berichten van het opstappen van Martin Jol bij Ajax. Hij heeft zich gek gelachen. Hij is met Danny naar een restaurant geweest en heeft daar de hele tijd gelald en gezopen. Cruijff geniet van moeizame dingen in en rond Ajax. Heerlijk vind ie het. Hij hoopt dat we weer totaal de mist ingaan elk weekend. Er moet een column gevuld worden. Maar ik denk dat er een andere reden is.''

En toen had ik al af moeten haken wat een inhoudsloze, onzinnige en respectloze column.....

Normaal reageer ik hier niet zomaar op...maar op dit artikel moet het even. Ik kan mij niet heugen een slechter column gelezen te hebben dan deze.

Het woord suggestief is de rode draad voor dit oeverloos gelul. Wat slecht is dit zeg,en vooral de beschuldigingen aan zijn adres.

Johan C is alles behalve een ego, en hoeft niets te bewijzen. Het doet hem pijn,net als vele echte Ajacieden om de club Ajax zo te zien de laatste 10 jaar. Er moet zeker veel veranderen...maar de respectloze manier waarop jij Johan C benaderd slaat nergens op.

En jij durft jezelf nog Ajacied te noemen?

Belachelijke column.......

Johan Cruijff is een icoon en hij doet dit allemaal echt niet voor zichzelf. Ik weet niet of je het nog herinnerd, maar Cruijff liet de alarmbellen rinkelen toen het nog Goed ging met Ajax. Dat doet die echt niet, omdat hij een grote ego heeft. Je spreekt jezelf trouwens tegen. Eerst zeg je dat hij nog steeds de beste wil zijn en dan zeg je dat hij Ajax afbrandt als ze winnen en iedereen hem uitkotst. Denk je dat Cruijff achterlijk is? Hij weet heus wel dat hij zulke reacties kan krijgen. Hij zet juist zijn ego aan de kant om Ajax te waarschuwen dat het fout gaat. Ookal verhullen goede resultaten dat soms.

Hij wil dus niet meer de beste zijn, maar hij doet dit uit het liefde voor de club. Ik hoorde pas nog Barend zeggen dat Johan ooit een miljoenenaanbieding van Inter heeft afgeslagen, omdat hij alleen van Ajax en Barcelona houdt. Ik geef het artikel 2 ster voor de moeite en omdat ik houd van afwijkende meningen. Verder ben ik het nergens mee eens.

Ik ben gestopt als CE en zoek een manier om mn account te wissen. Dank hiervoor

9 december 2010 om 17:05

Hoe bedoel je 'dank hiervoor'? Ben je nu niet blij met de reactie van de lezers op je verslag als CE en stop je daarom als CE en geef je ons daarvan de schuld?

Ten eerste bedank ik jou dan terug van harte dat je stopt als CE. En graag gedaan, als het door onze negatieve reacties komt.

Want man, man, man. Wat hoor jij totaal niet thuis als Ajax-clubexpert' En je dan ook nog eens 'misterajax' noemen. Met dit verslag toon je aan niks van Ajax te snappen en niks van voetbal.

Ik lees dat je 11 jaar bent? En dan een column schrijven alsof je weet wie wat en hoe johan cruijff is?? Schaam je!

Je hebt dit alles totaal aan jezelf te danken, je moet je nooit meer vertonen als 'club'expert.

9 december 2010 om 19:59

Godzijdank is het gelukt. Hulde aan alle criticasters. Je klinkt trouwens als Louis van Gaal die ontslagen is bij Barcelona. Wij zullen je niet uitzwaaien. Wat een waardeloze column!

Ik denk dat er wel een kern van waarheid in dit stuk zit en begrijp ook best wat Misterajax hier mee bedoeld. Het stuk is wel een beetje aan de korte kant en sommige dingen hadden natuurlijk wat beter onderbouwd kunnen worden.

Natuurlijk geniet Johan Cruijf niet echt van de ellende bij Ajax. Johan wil graag dat de mensen hem herrineren om al het goeds dat hij voor o.a. Ajax heeft gedaan. Hij wil het liefst dat het grote succes van Ajax bij hem vandaan komt.

Phff! Walgelijk dat jij een clubexperts van Ajax bent. Hoe kan je zo praten over het grootste clubicoon van Ajax! Hoe kna je zo praten over een van de grootste voetbaliconen. Cruijff heeft gewoon gelijk, ze hebben hem in de afgelopen 10 jaar 3 keer bij Ajax gehad. Alle 3 de keren moesten ze hem niet meeer omdat ze het oneens met hem waren.. En als gevolg? Juist ja.. 10 hele slechte jaren.. En daar tegenoverstaand? Juist ja: Barcelona dat speelt naar de richtlijnen van Cruijff waar Gardiola cruijff meerdere malen lof over geeft!

Jij bent ook zo'n vervelend ventje die denkt dat hij het beter weet dan de legende, zoveel mensen inclusief het bestuur van Ajax denken eigenwijs het beter te weten dat Cruijff.. Maar keer op keer heeft cruijff toch weer gelijk.

Cruijff wil niet dat mensen zeggen dat hij gelijk heeft omdat dat leuk voor hem zelf is.. Hij wil dat mensen zeggen dat Cruijff gelijk heeft zodat het met Ajax beter gaat!.

Walgelijk dat jij jezelf een ajacied noemt en walgelijk dat je ook nog eens zo'n verslag mag schrijven als CE bij VZ! Jij hebt echt totaal geen verstand van voetbal, blijkt uit dit verslag...

Ik heb een tip voor je: Stop met proberen een goede club expert te zijn.

Ik heb je vorige 2 CE posts gelezen, die waren al niet om naar huis te schrijven, maar daar had je wel dezelfde visie als Johan Cruijff.
Nu lees ik dit, dan ben je ongeveer tegen Johan Cruijff.
Je vindt dat hij niks moet doen en zijn oude liefde met rust moet laten.
Je beweert dat Cruijff zijn oude liefde pijn wilt zien lijden.
Jij bent geen ajacied als jij dit zegt over Johan Cruijff. Ik vindt dit het slechtste bericht ooit!

11 december 2010 om 14:07

Zomaar in de wilde weg geschreven, kan eigelijk niet
veel toevoegen aan al het bovenstaande

ik verlaagde me even tot zijn niveau.
aangezien hij zei ga je rukken op nog wat iedergeval deze haat tekst heeft genoeg aandacht gehad lijkt mij.

Je CE staat helaas vol met contradicties. Eerst vertel je dat het een grote voetballer niet per se siert dat men alleen nog youtubefilmpjes van hem kijkt. Als afsluiter gebruik je dit in de vorm dat men vindt dat het hoort dat je Youtubefilmpjes gaat kijken van een grote voetballer. En volgens mij ben JIJ degene die alleen youtubefilmpjes van hem kijkt. Anderen lezen ook zijn boeken over leiderschap, spelen met Fifa of Pes oude elftallen waarin hij voorkomt of kijken oude dvd's met Cruijff.
Ten tweede noem je hem alleen maar Cruijff. 15 keer maar liefst. In 4 alinea's. Gebruik bijnamen, zijn afkomst of wat dan ook , dat maakt een tekst een stuk aantrekkelijker.
Ten derde helpt Cruijff ongeveer persoonlijk Ajax er weer bovenop. Als iemand belangeloos tijd stopt om Ajax er weer bovenop te helpen is het J.c. wel.
Ten vierde lijkt het alsof je met je korte sarcastische zinnetjes probeert Dijkshoorn na te doen. Iets wat je niet goed afgaat.
Ten vijfde vind ik de inhoud van je column niet diep genoeg. Iemand afkraken om het afkraken is een beetje jammer. De anti-cruijff insinuaties zijn overduidelijk.
Ten zesde is het slordig opgebouwd. Je haast er doorheen. Het lijkt alsof je zo overtuigt was van je geweldige idee dat je als een haas bent gaan schrijven.
Ten zevende vind ik het dapper dat je probeert zo'n controversieel standpunt aan de man te brengen. Het vergt echter wel een heleboel tijd om zo'n CE tot een goed geheel te maken, want deze is, met alle respect, eenvoudig omver te vegen.

Twee sterren voor de moeite. Ik hoop dat je volgende beter wordt

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren