Xavi, Messi en Iniesta laatste drie kanshebbers Gouden Bal

Maandag, 6 december 2010 om

Wesley Sneijder en Arjen Robben, de enige twee Nederlanders die op de shortlist van de FIFA stonden om de Gouden Bal te winnen, zijn niet meer in de race voor de prijs. De wereldvoetbalbond maakte maandag bekend dat Xavi, Andrés Iniesta en Lionel Messi de drie spelers zijn die de laatste shortlist hebben gehaald. Alle drie de spelers komen uit voor Barcelona. Sneijder sprak eerder nog de hoop uit de laatste drie te halen.

/

De twee Spanjaarden en Argentijn wonnen in het voorjaar de landstitel met Barcelona. Op het WK dat volgde, kroonden Xavi en Iniesta zich bovendien tot wereldkampioen na de finale te hebben gewonnen van Nederland; Iniesta nam het winnende doelpunt voor zijn rekening. Messi werd met Argentinië al voortijdig uitgeschakeld. De winnaar van de Gouden Bal in 2009 moest al in de kwartfinale afhaken.

De dribbelaar dankt zijn nominatie hoofdzakelijk aan zijn prestaties bij Barcelona. Afgelopen seizoen kroonde Messi zich tot topscorer van de Spaanse competitie én Champions League. In totaal maakte hij in 2010 al 69 doelpunten in 69 wedstrijden. Het afvallen van Sneijder is in die zin verrassend dat de middenvelder met Internazionale beslag legde op de Champions League en de Italiaanse dubbel en een groot aandeel had in de weg richting de WK-finale. Op 10 januari wordt duidelijk wie van de drie genomineerden de prijs wint.


Poll

Het is terecht dat Wesley Sneijder niet bij de laatste drie kanshebbers zit


361 reacties (laatste reactie door catch)

Ik zou Iniesta met sneijder hebben omgedraaid, maar dat xavi en messi erboven staan kan ik helemaal begrijpen.

6 december 2010 om 12:31

Ik zou juist Xavi met Sneijder om hebben gewisseld, of met Robben,, die volgens mij echt ten onrechte vergeten is. Iniesta en Xavi vind ik qua niveau eigenlijk wel gelijk, maar iniesta heeft dan net weer het geluk aan zijn zijde dat hij de winnende maakt in de WK finale,, al was het niet eens een fantastisch doelpunt.
Toch kan niemand zeggen dat deze mannen onterecht op het podium staan omdat het stuk voor stuk absolute klasbakken zijn.
Uitslag:
Ik denk: Iniesta
Ik hoop: Messi

6 december 2010 om 12:34

Ajb zeg! Xavi heeft heel 2010 uitgeblonken, niet in een paar wedstrijden maar in elke wedstrijd. Die hoort 100% zeker in de top 3 thuis. Robben was super in de wedstrijden die hij gespeeld heeft, maar dat zijn er veeeel te weinig geweest om in een dergelijke top 3 te mogen staan.

6 december 2010 om 12:35

Ik vind Xavi beter als Iniesta, maar het scheelt inderdaad niet veel. Ik denk tt dat messi de verdiende winnaar is, maar ik denk dat ze toch iemand kiezen van de wereldkampioen.

6 december 2010 om 12:41

@ Rodg

Dit blijft hoe dan ook een meningskwestie dus een eindeloze discussie,, zowel Iniesta als Robben hebben dan misschien veel wedstrijden gemist. Ze hebben toch allebei veel gepresteerd.. Robben valt dan inderdaad nog eerder af omdat hij echt heel weinig heeft gespeeld..
Dan blijft het verschil tussen Xavi en Iniesta over.. tja,, ik vind Iniesta gewoon een betere speler,, ik kan wel punten gaan noemen maar het niveau van beiden ligt zo dicht bij elkaar dat het bijna niet te kiezen is. Daarnaast zal het voor de verkiezing toch wel meewegen dat Iniesta de winnende maakt in de WK finale.. voor mijn keuze weegt dit absoluut niet mee.

Messi is naar mijn mening zonder twijfel degene die moet winnen dus om Sneijder er in te plaatsen(ik vind dat hij er in hoort) moest ik kiezen tussen Iniesta en Xavi.. en dan kies ik voor Iniesta omdat ik hem toch iets beter vind.. pure gevoelskwestie

6 december 2010 om 12:42

In dat opzicht heeft Iniesta ook niet super veel gespeeld!

6 december 2010 om 12:44

Dat schrijf ik toch ook?

''...zowel Iniesta als Robben hebben dan misschien veel wedstrijden gemist.''

6 december 2010 om 12:57

Het valt me op dat iedereen hier ronaldo en drogba vergeet. Beide speelden ze het beste seizoen in hun carriere. Ronaldo heeft real vorig jaar naar zoveel punten geleid, en drogba chelsea naar de titel.
Iniesta daarentgen vond ik eerder gezegd niet zo sterk dit seizoen en hij is ook nog een tijdje geblesseerd geweest.
Mijn top:
1 xavi (heeft perfect jaar gehad)
2 messi (heeft perfect seizoen gehad enkel een zwak wk)
3 ronaldo( zelfde als messi)
4 drogba ( heeft een ijzersterk seizoen gespeeld en ook nog eens een goed wk met gebroken arm!)
5 sneijder/robben

6 december 2010 om 13:01

@rodg: Waarom had Barca de CL dan niet gewonnen? Tegen de wedstrijd van Inter was heel Barca nergens maar toch wel raar dat een speler als Messi die bij Barca goed speelde maar op het Wk niets heeft laten zien wel voorgetrokken word (ondanks dat het de beste speler ter wereld is) ten opzichte van een speler die de belangrijkste schakel bij Inter was en die de treble afgelopen seizoen heeft gewonnen en ook nog eens belangrijk was bij Nederland en die de finale gehaald heeft en op een paar minuten na de penalties gemist heeft.

Ik vind het maar raar dat Sneijder er niet bij zit..

6 december 2010 om 13:14

Ik vind het toch vreemd dat er jaarlijks naar prijzen gekeken wordt, en niet direct wie het beste gespeeld hebben. Nu was dat met Ronaldo en Messi de afgelopen 2 jaar vrij makkelijk, die dede beide. Maar dat is nu niet het geval.
Sneijder won 3 prijzen en werd 2e op 't WK.
Je zou zeggen dat dit op z'n minst een top 3 plaats op zou leveren, maargoed, de coaches beslissen ...

6 december 2010 om 13:23

En welke prijs heeft ronaldo gepakt?

en het beste seizoen heeft hij bij manchester gespeeld, hij had toen ook de gouden bal gewonnen.

6 december 2010 om 13:33

Sorry maar dan heeft Iniesta ook geen recht op de titel, hij heeft aan het begin van vorig seizoen ook een aantal maanden niet gespeeld, vergeet dat niet, Xavi was veeeel belangrijker voor Barca en Sneijder voor Inter, Onterecht dus dat onze Wesley er niet bij is

6 december 2010 om 13:47

@ Sebasjuh: Sorry hoor, maar welke wedstrijd tussen Barca en Inter heb jij gezien? En welk Wk?

De wedstrijden tussen Barca en Inter heeft Inter puur op geluk gewonnen. Volgens mij werden er 3 doelpunten van Barca afgekeurd, en hadden ze vele kansen tegen het laffe Inter. Nee Inter is toen absuluut onterecht door gegaan!

En Argentinië speelde het WK goed hoor. Ze speelden met een zwakke defensie tegen een ijzersterk Duitsland, die geweldig zijn in de omschakeling. Messi had geweldige acties en schoten, en heeft volgens mij ook een prachtig doelpunt gescoord.

On: Denk dat dit wel terecht is. 3 ontzettend technische voetballers die altijd uitblinken in het aanvallende voetbal van Barca. Sneijder is een speler die soms tè onzichtbaar is om dit te kunnen winnen. Helemaal met de anti voetbal style dat Inter hanteerd worden de meeste kwaliteiten van Sneijder niet benut, en verdient hij heel logisch de top 3 niet!

6 december 2010 om 13:55

Helemaal met je eens dat Robben ten onrechte vergeten wordt door iedereen.
Hij heeft volgens mij niet of niet veel minder wedstrijden gespeeld dan Iniesta, die in het begin van 2010 steeds niet kon spelen, maar blonk in elke wedstrijd die hij speelde uit.
Zelfs zwaar geblesseerd op het WK (zo bleek achteraf) heeft hij gewoon fantastisch gespeeld, en met een ietsjes meer geluk had hij ons naar de wereldtitel geschoten, en wedden dat hij dan ineens wèl de gouden bal had gewonnen of in ieder geval bij de laatste 3 was gekomen?
Zijn probleem is alleen dat de Duitse competitie in het buitenland veel minder populair is en minder aanspreekt dan bijvoorbeeld de Spaanse, maar als er één iemand geweldig was in 2010, dan was het zeker Robben wel.

Hij was zo belangrijk voor het team van Van Gaal, met zijn dribbels aan de zijkant, waarmee hij gaten kan trekken voor andere spelers (doordat er wel 3 man nodig is om hem af te stoppen), of anders ook zelf kan scoren door naar binnen te trekken, maar ook vrije trappen schiet hij erin, de penalties neemt hij. Hij heeft bijna persoonlijk Bayern Munchen naar de CL finale geschoten, met zijn geweldige spel.
Bovendien is het mooiste voorbeeld misschien nog wel de vorm van Bayern met en zonder Robben. Vorig jaar startte Bayern erg stroef, en toen ze aan het eind van 2009 Robben terug kregen ging het ineens allemaal vanzelf, en zijn ze zo doorgestoomd naar de titel. Nu is het weer hetzelfde geval, zonder Robben presteert Bayern niet, alleen is hun pech nu dat Robben er dit seizoen langer uit ligt, waardoor zelfs Robben de titel niet meer binnen kan slepen voor Bayern.

Geef deze jongen allemaal toch eens wat meer krediet, want het is gewoon een fantastische voetballer, die in mijn ogen in vorm na Ronaldo en Messi gewoon de beste voetballer ter wereld is.

6 december 2010 om 14:02

Het gaat er niet om wie beter is, het gaat erom wie een beter jaar/seizoen heeft gedraaid.

6 december 2010 om 15:05

Ik ben het niet met je eens over Ronaldo en Drogba. Drogba is een geweldige speler, maar toch echt wel een klasse minder dan bijvoorbeeld Messi. Hij speelde inderdaad een geweldig seizoen, maar zelfs dat maakt hem niet goed genoeg voor de top 3. Op het WK speelde hij maar 2 wedstrijden geloof ik, waarin hij niet opviel door zijn armblessure.

Ronaldo speelde een goed seizoen bij Real, maar heeft vorig seizoen met zijn team weinig succes gehad. Ook zijn Drogba en Ronaldo geen spelers die een heel team beter maken, waar Xavi, Iniesta, Messi en Sneijder dat wel doen. Ik denk dat op basis van kwaliteiten Messi hem weer moet winnen, maar ik gun hem Xavi ook wel.

6 december 2010 om 15:09

Iniesta is de meest gracieuze en beste dit jaar naar mijn mening. Vind hem iig beter dan Xavi. Iniesta is een ietwat ondergewaardeerde speler over het algemeen. Hij heeft erg veel weg van Zidane qua manier van spelen. Vooral bij het Spaanse elftal vind ik Iniesta ook echt belangrijker dan Xavi maar t blijft persoonlijk.
Wel raar dat Sneijder er niet bij zit met treble, 2e en mede topscorer WK en uitblinker van twee mindere teams dan Barca en Spanje.

6 december 2010 om 16:11

Hij was op 3 wedstrijden van het WK na, niet geblesseerd?

6 december 2010 om 14:33

Ze vergeten de belangrijkste kandidaat! Zoals ze er nu voor staan is het wel perfect. 1 messi 2 xavi 3 iniesta.

Dat wordt dus Iniesta met zijn winnende goal in de finale. Sneijder zal wel balen.

6 december 2010 om 13:04

Sneijder zal zeker balen en terecht! Wat moet je nog meer doen om de Gouden bal te winnen? Er wordt tegenwoordig alleen maar gekeken naar de namen van spelers en welke club ze spelen. Ik vindt het absoluut terecht dat Xavi en Messi (mijn goed wat is die goed) erin staan maar daar had zeker Sneijder bij moeten staan. Het argument dat hij de laatse 4 maanden niet goed speelt snijdt ook geen hout daar Iniesta het 1e half jaar amper heeft gespeeld omdat hij geblesseerd is. Ik ben zo langzamerhand helemaal klaar met de Fifa en hun likkende volgers..heb een klachtenmail geschreven naar de Fifa..is het enige wat ik kan doen om mijn onvrede hierover en over de toewijzing van het wk 2018 en 2022 kenbaar te maken. Onder het mom van hoe meer reacties hoe beter raad ik iedereen aan om dit ook te doen. Gewoon via de Fifa website een mail sturen...lucht in ieder geval op..

6 december 2010 om 13:06

Heb je heel veel geld bij je mail gedaan? Anders maak je weinig kans

ON: Sneijder had er zeker bij moeten zitten, inderdaad. Maar speelde Messi afgelopen seizoen niet juist een minder jaar? Het jaar daarvoor was hij in bloedvorm, maar bijvoorbeeld het WK was een heel stuk minder.

6 december 2010 om 13:12

heb ze graits overnachtingen beloofd in een shabby hotel in de rose buurt...
Wat Messi betreft klopt het wat je zegt alleen speel hij de laatste 3-4 maanden weer zo goed en niets is menselijker dan de laatste indruk die blijft hangen. Dat zie je nu ook bij Sneijder waar het dan tegen hem werkt.

6 december 2010 om 13:30

@buckstar

gast, ga eerst eens de text lezen voordat je gaat praten.messi heeft in 2010 69 goals gemaakt in 69 westrijden.

6 december 2010 om 13:45

afgelopen jaar was hij super weergaloos!

6 december 2010 om 13:51

Och, niet overdrijven. Sneijder speelde erg goed, maar echt niet briljant. Soms zie je hem totaal niet in wedstrijden, en hij is dit seizoen ook totaal niet in vorm. Tegen Japan was hij bijvoorbeeld echt dramatisch, wat wordt verbloemt met zijn doelpunt. Dit soort wedstrijden heeft hij vaker, en daarnaast maakt hij zo nu en dan ook idiote overdredingen.

6 december 2010 om 15:30

@ gattuso3

Dat is een fout in de tekst. Messi heeft in zijn afgelopen 69 wedstrijden 69 doelpunten gemaakt. Een gedeelte van deze 69 wedstrijden heeft hij gespeeld in 2009.

ON: mijns inziens onterecht dat Iniesta in de top 3 is opgenomen. Een geweldig speler natuurlijk, maar vrij veel geblesseerd geweest! Sneijder heeft Inter aan 3 prijzen geholpen en Nederland ongeveer persoonlijk naar de finale van het WK geloost!

maar goed ook, sneijder kan niet tippen aan deze 3 spelers

6 december 2010 om 12:35

inderdaar,vind het maar een overschatte speler.v/d Vaart vind ik veel beter.en die 3 genomineerde sowieso.dat zijn 3 spelers van wereldklasse waar Sneijder alleen van kan dromen

6 december 2010 om 12:46

@eric666
Ik mag toch hopen dat jouw reactie niet serieus is. Laten we van Sneijder asjeblieft geen 2e Seedorf maken. Sneijder is een speler van absolute wereldklasse die in maar weinig, zo niet geen landen- en/of clubteams niet in de basis zou staan en misstaan.

on: uiteraard bezopen dat Sneijder niet in de top3 staat gezien zijn staat van dienst dit jaar. Hoeveel beter moet je het doen? Als jouw clubteam aan (o.a.) jouw hand de Championsleague, Italiaanse beker en titel wint en je je land naar de finale op een WK loodst dan kan het niet veel beter.

6 december 2010 om 12:53

@eric666

Hoe kun je iemand als Sneijder een overschatte voetballer noemen. Waarom zitten er mensen hier die geen voetbalverstand hebben?

Het is jammer voor Sneijder, maar deze 3 spelers zijn ook van wereldklasse...ook zij verdienen het. Messi zal nu wel 3e worden...., maar ik ga ervan uit dat het een Spanjaard wordt....die al jaren op dit niveau presteren...cl gewonnen en nog eens een EK en WK, die die doen het goed op elk toernooi de laatste jaren.

Dan praat ik eigenlijk over de Spanjaard Xavi....

6 december 2010 om 13:00

@cam10

Sneijder zou niet in de basis staan bij Barcelona.... En laat dat nou net de 2 middenvelders zijn die boven hem verkozen staan. Sneijder heeft een fantastisch jaar gehad en is heel erg belangrijk geweest voor zowel Inter als het Nederlands elftal maar beter dan Iniesta en Xavi (die ook een geweldig jaar hebben gehad) is hij toch niet. En in Nederland wordt daar wel heel hard aan getwijfeld maar buiten Nederland zijn er maar weinig die Sneijder boven de 2 andere zou verkiezen hoor.

Verder is het de verkiezing tot voetballer van het jaar niet de verkiezing tot voetballer die het meest gewonnen heeft van het jaar. Messi is de beste voetballer op het moment en het zou niet meer dan logisch zijn dat hij hem gewoon wint. Dit is een individuele prijs geen team prijs.

6 december 2010 om 13:15

Je kan niet zeggen dat Sneijder niet in de basis zou staan bij Barca. Je weet simpelweg niet hoe hij en Barca zouden renderen met hem in de basis, je opmerking slaat dus echt kant nog wal!

6 december 2010 om 14:33

Ik reageer op iemand die aangeeft dat Sneijder overal in de basis zou staan, er is alleen geen coach ter wereld die Sneijder erin zou zetten ipv Xavi en Iniesta en dat kun je toch niet ontkennen. Met jou redenering zou je nooit meer ergens over kunnen discussieren. Xavi en Iniesta zijn barcelona daar zou Sneijder niets aan kunnen veranderen.

6 december 2010 om 15:13

uuske

Daar gaat het niet echt alleen om toch. Cannavaro kan ook niet aan hen tippen maar won ook. Anders had Zidane wel 6 jr. op rij gewonnen bv. Raar dat Sneijder niet geselecteerd is Ik had Sneijder dit jaar met Xavi gewisseld.

Totaal Onterecht! Fifa kust de konten van de bekende spelers. Sneijder zijn naam was blijkbaar niet groot genoeg...

6 december 2010 om 12:34

Fifa heeft hier niet veel mee te maken.
Ze worden gekozen door onafhankelijke journalisten, bondcoaches en aanvoerders van nationale elftallen. Ik denk niet dat de Fifa zij ook heeft betaald om te stemmen.
Uitslag van ieder bondcoach en aanvoerder wordt later bekendgemaakt. Dus iedereen kan controleren of het echt klopt

6 december 2010 om 12:39

alsnog, de triple winnen en finale Wk+gedeeld topscoorder is blijkbaar niet genoeg. Messi heeft alleen maar landskampioenschap gewonnen. WTF gewoon

6 december 2010 om 12:41

Hoezo niet, geld genoeg binnen toch door de toewijzing van die Wk's aan Rusland en Qatar ??

Zwaar onterecht trouwens dat Sneijder er niet bij zit, haal dan op zijn minst Iniesta eruit die heeft namelijk minder betekent voor zijn club dan Sneijder voor Inter.

6 december 2010 om 12:46

ik snap niet wat iedereen het over prijzen heeft?
het gaat niet over teamprestaties het gaat over individuele spelers....zet je messi bij de graafschap gaan ze echt niet ineens de cl winnen? maar dat maakt hem toch geen slechtere voetballer?
sneijder heeft inderdaad bijna alles gewonnen dit afgelopen seizoen maar hij is te wisselvallig gebleken...deze 3 heren hebben dan misschien iets minder gewonnen maar bleken wel het hele seizoen top!

6 december 2010 om 12:56

6 prijzen en een wereldtitel man, daar kunnen 3 prijzen en een zilveren plak gewoon niet aan tippen!deze gasten hebben het effectief gezien 2 keer zo goed gedaan als Wes!

6 december 2010 om 13:25

@ babelagtig

Daar zit je dus fout. Want als Messi bij de Graafschap had gezeten, had hij nooit de gouden bal kunnen winnen. Het gaat weldegelijk voor een deel om bij welk team je zit en of dit team goed presteerd. Dus die hypothese is onjuist.

6 december 2010 om 13:48

hoezo Wtf... het is een individuele prijs toch? Ik weet nog wel dat sneijder het afgelopen wk zeer beslissend was... maar wat speelde hij enorm dramatisch zeg! elke wedstrijd heb ik me lopen ergeren aan hem.. het was niet om aan te zien!

6 december 2010 om 14:11

Eindelijk iemand die het WK wel heeft gekeken zonder Oranje-bril ! Hulde

6 december 2010 om 14:29

@ babel

Natuurlijk gaat het om prijzen. Als affelay, koolwijk of stekelenburg het in Nederland goed doen en constant spelen wordt dat niet gewaardeerd omdat alles om de prijzen draait. CL en WK zijn de toernooien waar het om gaat.

6 december 2010 om 12:36

Inderdaad, slaat nergens op altijd die grote namen. Ik had nog zo gehoopt dat Sjaak Polak deze prijs eens binnen zou slepen, maar daar is zijn naam blijkbaar niet groot genoeg voor.

6 december 2010 om 12:48

heerlijke sarcastische opmerking!!!!

tuurlijk winnen de grote namen! sneijder is ook gewoon een gote naam maar blijkbaar niet groot genoeg....

(jan vennegoor of hesselink is trouwens ook een grote naam)

6 december 2010 om 21:12

Tuurlijk winnen de grote namen!!
Ze hebben ervoor gevochten...
ze hebben hun best ervoor gedaan
en dan kom je bij een grote club en dan speel je daar de sterren van de hemel.
Drm heb je een grote naam,omdat ze het verdienen!!

6 december 2010 om 12:55

@psv00712
P.s. Zijn spel was niet groot genoeg!

Wat zelfs hierin is de Fifa een Nederland Hater.
Oke Robben vanaf zomer geblesseerd geweest, kan ik nog begrijpen.
Maar Sneijder hele seizoen gespeeld, 1de helft van dit jaar geweldig gespeeld, goed WK gespeeld. Na zomer werd het wat minder, maar nog steeds goed gespeeld.

Natuurlijk zijn is de concurrentie niet mis, maar met deze beslissen ben ik het niet eens.

6 december 2010 om 12:32

Als Robben de 2 grote kansen in Spanje - Nederland had benut had hij de prijs gewoon gepakt.
Ik vind het juist extra knap dat iemand zo sterk uit een blessure komt.

Slappe hap. Zo zie je maar weer dat het bij de Fifa alleen om Wk's gaat.

6 december 2010 om 12:31

Wat heeft Messi volgens jou op het WK laten zien dan?

6 december 2010 om 12:31

Maar Messi maakt ook nog kans toch. Toch een matig WK gespeeld.

6 december 2010 om 12:32

Waarom staat messi er dan bij die heeft op het wk ook niks laten zien, ik vind overigens Messi er niet bij horen wat heeft die jongen voor prijzen gepakt dit jaar in tegenstelling tot Sneijder? Begrijp me niet verkeerd Messi hoort bij de beste spelers van de wereld maar ik vond een top 3 met Sneijder er bij meer op zijn plaats.

6 december 2010 om 13:36

@figaroo

ook voor jou, jij snapt het blijkbaar ook niet, hij heeft in 69 westrijden veneveel goals gemaakt, topscorer geworden van de primera division, en van Cl.
dus deze jonge verdient het wel degelijk

6 december 2010 om 12:35

Ja want Messi was echt top op het WK. Denk eens na voor je wat zegt. Als Sneijder echt zo goed was als men in Nederland denkt dan was hij heus wel genomineerd. Zidane bijvoorbeeld werd in 2006 toch ook gewoon tweede nadat hij de WK finale verloor. Sneijder is een leuke momentenvoetballer die een paar belangrijke (geluks) doelpunten heeft gemaakt en wat assists heeft gegeven, maar uiteindelijk heeft hij niets te zoeken in het rijtje van de meesters Xavi, Iniesta en Messi.

6 december 2010 om 13:12

De 2e plek van Zidane in 2006 was ook schandalig hoor. Die had ook niks laten zien heel 2006 en op het WK pas vanaf de kwart finale bijzonder goed gespeeld. In de poulefase was het niet om aan te zien wat Frankrijk en Zidane lieten zien. Nee het voorbeeld van Zidane is een hele slechte in deze, want die had echt maar 2 a 3 wedstrijden bijzonder gespeeld in 2006.

6 december 2010 om 13:20

Het is maar wat je schandalig noemt, je land zo wat in je ééntje naar een WK finale loodsen zie ik niet zomaar iemand doen. Maar wat ik probeer duidelijk te maken is dat het genoeg zegt dat Zidane in 2006 de WK finale verloor en tweede werd, en dat Sneijder niet eens genomineerd wordt voor de top drie. Zou Sneijder dan toch niet zo goed zijn als men denkt dat hij is?

Dit is natuurlijk schandalig dat Sneijder er niet bij is heeft zoal finale wk als cl gespeeld. Iniesta heeft alleen doelpuntje in de finale gemaakt verder hoort hij niet in dit rijtje thuis en Messi speeld alleen goed in Spanje, daarbuiten presteerd hij zeer onder maat en kon hij de druk van een WK niet aan. Xavi mag het wel worden en Sneijder was een goede 2e!

Belachelijk!

Wesley Sneijder, alhoewel ik echt geen fan van hem ben, verdient het gewoon om ook op het podium te staan. Op zn minst in ieder geval.

Hoe kan je nu drie spelers uitkiezen die wel heel goed voetbal spelen overigens, maar die vorig jaar maar een prijs met hun club hebben gewonnen.

Sneijder heeft in zn eentje ervoor gezorgd dat Inter de EC 1 pakte en landskampioen werd.

Nogmaals belachelijk!

6 december 2010 om 13:43

Het gaat volgens mij om het hele jaar, ik heb Sneijder na het WK niks goeds zien doen.
Messi heeft een niet naar behoren WK gespeeld, maar heeft wel 2 prijzen gepakt met Barça.

Wat je zegt over 1 prijs klopt helemaal niet, ze hebben 2 prijzen gepakt, La Liga en Super cup.
En dat Sneijder in z'n eentje inter kampioen maakte is al helemaal niet waar, want Milito heeft ervoor gezorgd dat de ballen in het net hingen en niet Sneijder.

6 december 2010 om 13:43

Knap dat hij dat in ze eentje heeft gedaan. Voor zover ik me kan herrinerren heeft Inter juist die prijzen gepakt omdat ze als team zo goed speelde. Of vergis ik me daar in?
Milito bijvoorbeeld heeft vorig seizoen aardig wat doelpunten gescoord, waaronder een heleboel belangrijke. Dus nee het is niet alleen Sneijder die het heeft gedaan, het was Inter als Team die zo goed speelde, waarvan ik juist het verdedigende blok fenomenaal vond.

6 december 2010 om 13:50

sneijder in zn eentje lol!!!!! volgens mij heb ik inter met zn 11'en zien verdedigen op hun eigen 5 meterlijn tegen barca?????

6 december 2010 om 16:09

Belachelijk is pas dat jij zegt dat Sneijer in zn eentje ervoor heeft gezorgd dat Inter de CL en de de italiaanse liga heeft gepakt..

on: Sneijder is zeker weten een belangrijke schakel geweest voor inter maar goed, uiteindelijk moet je toch een top 3 kiezen en hierbij is sneijder net buiten de boot gevallen...

Heel bijzonder aangezien Messi weinig heeft gepresteerd in 2010 en al helemaal niet op het WK.

6 december 2010 om 12:33

Leo niks gepresteerd in 2010, heb jij de laatste 12 maanden onder een steen geleefd?

6 december 2010 om 12:35

Als je dit vergelijkt met de prestaties van Sneijder kan je er niet onderuit dat een plek voor Sneijder in de top 3 meer op zijn plaats was geweest.

6 december 2010 om 12:36

Maar daar hebben we het niet over hij beweert dat Messi niets gepresteerd heeft in 2010 terwijl het jaar 2010 verruit het beste voetbaljaar uit zijn carriére is geweest.

Lach-wekkend zeg.

6 december 2010 om 12:38

op een 5tal wedstrijden na voor de zomer , en nu sinds het begin van het seizoen na heeft Messi relatief weinig gepresteerd voor Messi's doen.

6 december 2010 om 12:39

25 goals in 20 wedstrijden is inderdaad een regelrecht schandalig gemiddelde voor het fenemeen Lionel Messi. Stap toch op.

Terwijl dat kabatourtje 6e staat met Inter.

6 december 2010 om 12:43

Ja dat zagen we op het WK dat hij zo goed speelde .. man hou toch op !!

6 december 2010 om 12:51

Kan je niet lezen ofzo? Ik blijf erbij dat die cijfers nu idd indrukwekkend zijn Maar tot en met het WK presteerde Messi wisselvallig. De 2e helft van vorig seizoen had hij het toch wel lastig, sommige wedstrijden was hij fenomenaal,maar andere ook totaal onzichtbaar voor Messi. Bekijk de wedstrijden tegen Arsenal en Inter in de champions league maar na, daar was hij totaal onzichtbaar en dat was toch echt teleurstellend. Het WK was hetzelfde verhaal.

Zet daar eens Sneijder op af, heeft in alle Finales gestaan wat je in 1 jaar kunt staan, is beslissend geweest voor z'n ploeg in de champions league en ook beslissend voor het NL elftal, plus veel doelpunten gemaakt.

Als zo'n prijs voor het hele jaar geldt dan moet je er ook naar hele jaar kijken en niet alleen naar de afgelopen 5 wedstrijden, want zo gevoel heb ik wel als ik de laatste 3 finalisten zie.
Iniesta is helemaal lachwekkend, geweldige voetballer hoor, daar niet van, maar die was toch echt een groot gedeelte van het jaar 2010 geblesseerd.

6 december 2010 om 12:54

Natuurlijk de wedstrijd tegen Arsenal, het waren volgens mij inderdaad geen 4 doelpunten die Messias toen erin schoot.

6 december 2010 om 13:26

Altijd maar het WK erbij halen, mensen kunnen helaas geen andere excuses vinden. Argentinie haalde gewoon de kwartfinale hoor ik weet niet. Als Nederland tegen Duitsland had gemoeten hadden ze misschien niet eens de finale gehaald, want zo goed was ons eigen Oranje nou ook weer niet!

Messi speelde gewoon naar behoren op het WK. Bijna alle doeltpunten die Argentinie heeft gemaakt zijn te danken aan Messi. Je hebt natuurlijk wel wat hulp nodig van je medespelers om goed te kunnen presteren en met een clown als coach die zichzelf belangrijker vond dan zijn spelers is het lastig presteren, zelfs voor de beste voetballer op aarde!

Messi hoort zeer zeker op dat podium thuis, 2010 is persoonlijk zijn beste jaar. Hij werd het vorig seizoen ook dus met zijn persoonlijke verbeteringen en prestaties is het totaal niet raar dat hij in het rijtje staat!

6 december 2010 om 13:54

gozer de tweede helft van het vorige seizoen verkeerde hij Juist in bloedvorm :s.... wedstrijden als tegen Arsenal, Real Madrid en dergelijke vonden allemaal toen plaats! Zoek het maar op! Die wedstrijd tegen Inter was een van de weinige waarin hij onzichtbaar was.

6 december 2010 om 23:03

heel het voetbal draait toch om prijzen, in mijn ogen is het hoogst haalbare wat je kan doen een prijspakken of zie k dit nu helemaal verkeert?

Sneijder had hier bij moeten staan... Cl finale, kampioen de beker winnen en finale Wk...

6 december 2010 om 12:44

sterker nog: CL gewonnen! ik ben t helemaal met je eens dat hij erbij had moeten staan, een geweldig jaar voor hem!

6 december 2010 om 14:01

En Robben dan? Die heeft ook CL finale, kampioenschap, beker en WK finale gehaald hoor! En die heeft het veel meer alleen gedaan dan dat Sneijder dat heeft gedaan, want bij Inter lag het toch meer aan Mourinho, dat kun je dit jaar wel mooi zien (inter presteert minder, alleen coach weg), maar bij Bayern lag het aan Robben (zelfde coach en team, alleen hij ontbreekt). In mijn ogen wordt hij zo zwaar te kort gedaan..

6 december 2010 om 14:05

ik ben t zeker met je eens dat robben erg bepalend was voor bayern, en misschien nog wel meer dan sneijder..maar robben heeft t probleem dat hij zo ontzettend vaak geblesseerd is geweest..ik neem aan dat ze daar ook naar kijken..sinds t wk heeft hij niet gespeeld..

Helaas voor Sneijder! Wat hadden we het hem gegunt met z'n allen. Ondanks dat kan ik me goed vinden in het besluit om Iniesta, Xavi en Messi te nomineren!

6 december 2010 om 12:33

onbergrijpelijk dat er geen één speler van inter in de top 3 staat,, hebben toch maar even de triple gehaald.. aan de andere kant zijn het nogmaals wel stuk voor stuk klasbakken.

Dikverdiend voor alle drie de spelers.
De 2 spanjaarden omdat ze wereldkampioen zijn en sins jaren en spel laten zien waar mening speler van kan dromen.
En Messi is gewoon een fantastische speler die elke wedstijd weer laat zien dat hij de beste is.
Ik vind het jammer voor Sneijder maar ik denk dat hij de prijs betaald voor het italiaanse voetbal en competitie in vergelijking met de spaanse
Ik ben benieuwd op welke positie hij geeindigd is

De Fifa kan volgend jaar beter twee verkiezingen organiseren een voor de beste voetballer van het jaar en een voor de best presterende voetballer van het jaar.

Reactie Sneijder: ''maar ik blijf altijd toch baasje''
Hij kan nu naast de podium staan om bloemen en medialles vast te houden.

Ik ben een Real fan van dit is volkomen terecht. Xavi, Iniesta en Messi zijn de beste voetballers die nu rondlopen.

Sneijder..it was a fun ride. Nu terug naar de realiteit

6 december 2010 om 12:40

Ik denk ook dat dit de drie beste voetballers op dit moment zijn. Overigens hoort Ronaldo er dan ook tussen.

Maar waarom wint dan een Cannavaro de prijs in 2006. Toen werd in mijn ogen alleen maar naar de prijzen gekeken. En al zou je dat nu weer doen, komt Sneijder toch wel in aanmerking voor een plaats in de top 3.

6 december 2010 om 12:52

Ze konden de prijs niet aan Zidane geven door zijn kopstoot. Het zou slechte reclame zijn voor het voetbal. Daarom kreeg Zidane beste speler op het WK en kreeg Canavaro de gouden bal.
Ook omdat de prijs bijna nooit naar keepers of verdedigers gaat was het tijd om het te geven aan hem omdat Italië juist kampioen werd door te verdedigen.

Mocht Arsenal dat jaar de CL gewonnen hebben dan ging de prijs zonder twijfel naar Thierry Henry.

Ach, al was het alleen maar om Sneijder z'n mond te snoeren met z'n arrogante uitspraken van de laatste dagen...

6 december 2010 om 12:37

Niks arrogant aan hoor, hij had er ook gewoon bij moeten staan, raar beleid daar bij de fifa.

6 december 2010 om 14:17

Het is niet de Fifa die bepaald...
Het is een corrupt zooitje, ja ik ben het met je eens. Wk's die gekocht worden door olielanden als Rusland en Qatar...
Voor voetballer van het jaar wordt er gekozen door spelers en coaches. Dus daar heeft de Fifa geen enkele invloed op.

6 december 2010 om 23:05

dank denk ik dat veel spelers en coaches een oogje hebben voor barcelona haha

6 december 2010 om 12:42

Achja,, het zal ook heus wel zijn aangedikt door de pers. Ik vind persoonlijk ook dat Sneijder er thuis hoort.. maar dat is nou eenmaal een eindeloze discussie

6 december 2010 om 12:53

nee nee;sneijder hoort thuis en Niet Sneijder hoort 'er' thuis

6 december 2010 om 14:01

'er' verwijst naar de shortlist.. wel goed verbeteren als je dan de moeite neemt.. en sowieso.. kom dan met een inhoudelijke reactie.. Anders heb ik nog wel wat nakijkwerk dat je mag doen hoor

6 december 2010 om 12:43

Man Sneijder had moeten winnen. Je mag toch wel een beetje zelfverzekerd zijn, als journalisten hem vragen of hij zich erbij vind horen, zeg je toch niet dat je erniet bij past. Anders hadden ze hem als te bescheiden uitgemaakt.

6 december 2010 om 14:11

Enige gepaste bescheidenheid had hem zeker wel gesierd. Het past niet in de Europese en al helemaal niet in de Nederlandse cultuur om vooraf te gaan roepen dat je de beste bent en vind dat je die prijs zou moeten winnen. En minimaal wel genomineerd zou moeten zijn.

En op een vraag van een journalist kun je ook als volgt antwoorden: ''het is niet aan mij om te oordelen over mijn eigen prestaties''...

Hiermee geef ik trouwens geen oordeel over de prestaties van Sneijder als individu. Want dat hij in het lijstje wel thuis hoort, spreekt voor zich lijkt mij. Hoewel Xavi en Iniesta toch wel een niveautje hoger zijn. Zij spelen zelf niet alleen brillant, maar zorgen er voor dat ook de rest exceleren kan. Dat is ook de reden dat Messi dit jaar niet in dit rijtje thuis hoort, zijn prestaties bij Argentinië laten duidelijk zien dat hij erg afhankelijk is van de beide heren achter hem. En Sneijder dus in plaats van hem genomineerd had moeten zijn, want Sneijder was met zijn spel bepalender voor Inter dan Messi voor Barca. Echter Xavi en Iniesta zijn zoals gezegd net een stukje belangrijker.

Ik vind dat sneijder er ipv messi had moeten staan, buiten dat messi een geweldige voetballer is, was 2010 is team verband een minder seizoen voor hem. met barca 1 prijs en met zijn land op het wk niet geweldig

xavi & iniesta ook 1 prijs bij barca maar wel wereldkampioen dus terecht
sneijder 3 prijzen met inter en nederland bijna persoonlijk naar de wk finale geschoten tja drm snap ik niet wrm messi er wel tussen staat

De beste speler is zonder twijfel Messi. Maar als je kijkt naar het afgelopen seizoen dan hebben Iniesta en Xavi het WK gewonnen en waren zeer bepalend bij Spanje en Barcelona.
Logisch rijtje dus, al had Sneijer er ook bij kunnen staan. Ook hij heeft een topseizoen gehad. Maar dit is gewoon persoonlijke voorkeur.

Waar slaat dit in vredesnaam op. Sorry hoor, maar ik neem deze prijs niet meer serieus. Ze kijken alleen maar naar namen. Voor volgend jaar weet ik de genomineerden ook: Messi, Xavi en Ronaldo. En het jaar erop: Messi, Ronaldo en nog iemand. Sneijder heeft meer gewonnen dan wie dan ook, maar hij zit er niet bij? Slaat nergens op dit. Messi heeft een goed seizoen gehad, maar op het Wk was hij niet echt goed, en dat terwijl Sneijder het hele seizoen goed was. Jammer maar helaas, deze prijs kun je onmogelijk serieus nemen.

6 december 2010 om 13:45

@klassie

het gaat over heel 2010 he, sneijder raakt al vanaf het begin van de competitie geen pernoot, terwijl de 3 genomineerden schitteren in het shirt van Barcelona

6 december 2010 om 14:21

en dat is nou ook het hele probleem van deze verkiezing..
De hele wereld loopt weg met Barcelona, wat o-wat-zijn-ze-geweldig, en dus wordt er massaal gekozen voor de spelers van dit magische Barcelona.
Het zijn goede spelers, maar het is natuurlijk te zot voor woorden dat Iniesta hier tussen staat. Had hij bij Villareal gespeeld en hetzelfde gedaan, dan had zelfs niemand maar aan hem gedacht. Maar aangezien hij de winnende goal op het WK scoorde had men ineens een geldig excuus hem als Barca speler te kunnen verkiezen.
Iniesta is een half jaar geblesseerd geweest, dus waarom dan niet Robben? Die is ook lang geblesseerd, maar was veel belangrijker voor Bayern dan Iniesta voor Barcelona.
Spelers die in mijn ogen beter dan Iniesta waren in 2010:
- Rooney (speelt nu half jaar slecht, maar daarvoor absoluut onnavolgbaar. Net zo lang een goede periode als Iniesta in 2010 gehad, maar heeft de pech dat er altijd wordt gekeken naar de prestaties aan het eind van het jaar)
- Drogba
- Ronaldo (ook gewoon een geweldig seizoen gedraaid, maar kennelijk wordt de engelse competitie meer gevolgd dan de spaanse, op de uitzondering barcelona na)
- Robben (net zo lang geblesseerd als Iniesta, maar veel bepalender, neemt vrije trappen, penalties, scoort aan de lopende band, trekt gaten voor medespelers, zorgt duidelijk voor meer gevaar. Wint grotendeels door zijn spel landstitel, beker en haalt Cl-finale (en Wk-finale))
- Tevez (ben absoluut geen fan van deze speler, maar ik moet gewoon toegeven dat hij het fantastisch doet)
- Sneijder (wint met Inter alles dat er te winnen valt, Mourinho 'the special one' doet er persoonlijk alles aan om deze weergaloze speler naar Inter te halen (en dat zegt wat), en haalt de WK finale en wordt gedeeld topscoorder van het Wk).
- Bale (speelt nu een half jaar geweldig, in deze vorm de allerbeste in mijn ogen en hij is slechts 21, en nogmaals: Iniesta speelde ook maar een half jaar, dus dat is geen geldig tegenargument. De manier waarop hij de beste rechtback ter wereld Maicon, volledig weg speelde geeft zijn klasse nog maar eens goed weer. Daarnaast kan hij scoren vanuit alle posities, kan vrije trappen nemen en ook nog eens geweldig koppen. Over 2 jaar is het zonder twijfel de beste speler ter wereld)
- Lampard (een wat minder opvallende speler, omdat hij geen geweldige trucs doet of veel praat in de media, maar wat een fantastische speler is dit toch. Hij is het grote geheim van Chelsea van afgelopen seizoen. Dit seizoen startte Chelsea fantastisch met hem, en nu hij geblesseerd is loopt het van geen ene kant meer bij Chelsea. Hij heeft er voor gezorgd dat Chelsea vorig seizoen de double pakte.)
- Maicon (zorgde met zijn enorme loopvermogen constant voor dreiging voorin namens Inter, maar stond er dan ook weer als er verdedig moest worden. Speelde ook een goed WK namens Brazilië, maar was bij Inter toch nog beter. Ondanks zijn leeftijd gewoon een hele goede back, die een geweldig jaar heeft gespeeld. In mijn ogen beter dan Iniesta het afgelopen seizoen.)

Wat jammer dat Sneijder er niet bij staat, zal die heel verontwaardigd over zijn.

Het is natuurlijk wel beter, het was een schande geweest als de Fifa hem boven een van deze drie geniale spelers had geplaatst

Waanzin. Sneijder wint de CL, word kampioen in Italie en wint de beker daar, heeft uitzicht op de Wereldbeker voor Clubteams en word 2e in Zuid-afrika en scoort daar ook nog eens 5 keer?

Xavi vind ik terecht, die speelde echt magisch goed het afgelopen jaar, maar Iniesta, alsjeblieft zeg.
Het enige wat ik me kan bedenken is dat hij de winnende goal scoorde, meer niet.
Tevens was zijn gedrag in de finale (van meerder, ook nederlanders hoor, dus begin niet te zeiken op mijn reactie) zeer slecht en is Iniesta ook nog eens lang geblesseerd geweest.
(Ik vind Iniesta wel een super voetballer, echt magisch, maar hij heeft het afgelopen jaar niet zoveel gepresteerd als Xavi, Sneijder, Messi en zelfs Robben die Bayern op sleeptouw nam gedurende het hele seizoen.

Messi & Xavi kan ik begrijpen, die hebben beide een fantastisch jaar gehad, maar om dan Sneijder er niet bij te zetten, tenminste in de top 3, is gewoon weer een faal van de Fifa, net zoals de toewijzing(en) van de wk ('s)

Lekker gestemd door de mensen zeg, Sneijder er niet bij, belachelijk.

Ik denk echt dat, wat ik eerder ergens las, de komst van Benitez Sneijder de das om heeft gedaan. Hij heeft een uitzonderlijk seizoen en WK gedraaid maar de laatste maanden is hij niet meer zo beslissend geweest. Messi, Xavi en Iniesta zijn na het WK gewoon door blijven gaan op een verschrikkelijk hoog niveau. Ik vind Xavi nog steeds de allerbeste, ik geloof dat hij in het jaar 2010 maar 3x balverlies heeft geleden ;-) Hij is altijd in beweging, altijd aanspeelbaar, maakt enorm veel kilometers, stelt iedereen om hem heen in staat om een betere voetballer te worden en bediend de spitsen op alle mogelijke manieren. Hij is op en naast het veld ook nog eens een gentleman en een winnaar, dat is een combinatie die je niet heel vaak ziet.

Ik zag liever Diego Forlan in plaats van Iniesta (toch veel wedstrijden gemist) maar ja.

Ik hoop dat Xavi hem wint. Pure genius. Maar ik blijf erbij dat Messi deze prijs eigenlijk verdient, want hij was gewoon weer belachelijk goed en overtrof zelf zijn prestaties van terug in 2009.

P.s.
Ik begrijp die Sneijder hype echt totaal niet. Arjen Robben was (veel) beter.

6 december 2010 om 14:23

Helemaal mee eens. Diege Forlan is zo'n geweldige speler, maar doordat hij 'slechts' bij atletico speelt maakte hij bij voorbaat al geen kans op deze prijs.

En wat betreft Sneijder, ik vind ook Robben duidelijk de betere was, en sowieso belangrijker voor zijn ploeg.

Wat een onzin!

Ik ben ook van mening dat alle drie deze spelers beter zijn dan Sneijder, echter heeft Sneijder een uitzonderlijk jaar gehad. Hij heeft bijna alle prijzen gewonnen die hij maar kon winnen en was nog belangrijk ook voor zijn teams.
Een aantal jaar geleden won Cannavaro nog deze prijs. Je gaat mij niet vertellen dat hij toen de beste voetballer was. Toen was er ook gewoon gekeken naar de prijzen die hij had gewonnen. Waarom is dat nu niet het geval?

Kom op jullie kijken door oranje glazen.
Wat messi dit seizoen presteert kan niemand in het huidige voetbal presteren.
alleen Cristiano ronaldo komt nu enigszins een beetje in de buurt.
dus ik hoop dat messi gaat winnen.en zoals waterreus altijd zegt de eerst volgende 10 jaar ook gewoon de gouden bal aan hem geven. en voor de rest van de spelers een andere beker verzinnen.
ze hadden dit jaar wel een top 4 mogen maken, dat vind ik wel sneijder heeft heel goed gepresteert. maar 2 de helft van 2010 is het toch een heel stuk minder.
xavi iniesta en messi presteren het hele jaar al constant.

6 december 2010 om 12:55

Idd. Alleen hoop dan wel dat Xavi hem wint dat verdient hij ook wel vind ik.
Messi zal hem nog vaak genoeg winnen daar ben ik van overtuigd. De enigste die dan een bedreiging kan vormen is wat je zegt C Ronaldo. laatste maanden van 2010 presteert Sneijder zeer matig wat denk ik ook wel te danken is aan Benitez ben er nog steeds overtuigd van dat Mourinho spelers individueel beter maakt.

Voor mij moet Iniesta deze prijs gewoon winnen. Heeft het niet alleen bij Barcelona uitstekend gedaan, maar ook bij Spanje op het WK was hij geweldig. Met natuurlijk de winnende goal in de finale tegen Nederland. Persoonlijk vind ik Messi de beste voetballer ter wereld, maar omdat Iniesta zich ook liet gelden op het WK gaat mijn keuze uit naar hem.

Wat een corrupte organisatie. Driemaal een speler van Barcelona en dat terwijl de spelers van Internazionale ook de treble gewonnen hebben in het voorgaande jaar. Sneijder heeft daarbij zelfs nog de Wk-finale gehaald. Ik neem aan dat het knuffelgehalte van Barcelona weer de doorslag heeft gegeven, het gebruiken van het Unicef logo (tegen betaling) om goodwill te kweken bij andere mensen heeft dus succes. Ik geloof er namelijk niet in dat alle drie deze spelers beter hebben gepresteerd dan Sneijder in het jaar 2010. Het zijn drie zeer goede spelers, maar ze waren niet allemaal beter dan Sneijder in dit jaar. Sneijder verdiende het wellicht niet om eerste te worden, maar een plek op het podium is meer dan terecht. Ach. Deze Fifa prijs is toch nog maar tijdelijk voor ons als Nederland. Het is nog maar een kwestie van tijd voordat Nederland uit de bond stapt en enkele andere grootmachten meeneemt, misschien dat de corruptie dan verdwijnt en er weer eerlijk, objectief en suceer beslissingen genomen zullen worden.

P.s: Misschien dat Lfcdutchy wel zat in de jury voor de Gouden bal .

6 december 2010 om 12:46

Omdat Sneijder beter was dan de rest won Spanje het WK ook

Wat laat Sneijder nogmaals de rest van het jaar zien dan? Heb je me nog steeds geen antwoord op gegeven. Of weet je niet wat je dan moet gaan roepen!

6 december 2010 om 12:51

Wil je een antwoord hebben. Komt die dan. Dit huidige seizoen speelt hij niet goed. Punt! Als dat is wat je wilt horen, hier heb je het. Is ook niet zo gek hé, als je opeens een andere rol krijgt op het middenveld, een andere coach, een andere formatie en andere medespelers om je heen. Hmm .. Door wie kom het dan dat heel Internazionale niet goed speelt? Mourinho natuurlijk!

Deze man leest het spel zo goed en wist precies hoe hij het talent van Sneijder moest gebruiken omdat doeltreffend en beslissend te laten worden. Dat Benitez dit niet ziet en Sneijder daardoor niet dezelfde rol toebedeeld krijgt ligt niet aan hem, maar aan die halfgare overhypte coach. Omdat Sneijder beter was dan Argentinië eindigde die hoger dan hen. Klopt, jah. Ik zeg toch ook niet dat Sneijder beter is dan alle drie zojuist genoemde nominees of wel? Ik zeg alleen dat hij op basis van het voorgaande seizoen het in ieder geval verdiend om hoger geplaatst te worden dan één van deze Barcelona spelers.

Reactie genoeg voor je? Hoop zo dat die Messi er een keer alleen voor komt te staan, dan faalt die zo hard!

6 december 2010 om 12:58

@ Dutchmen
Belachelijk! Messi die hard faalt?
Sneijder heeft zoveel factoren nodig om goed te presteren
-toptrainer
-goed draaiend team in zijn dienst
-flinke dosis geluk
-leunt op momenten en de rest van de wedstrijden is hij nergens

Messi heeft alleen een bal nodig.
Messi = Voetbal
voor messi vliegen mensen vanuit China of Austalië.

Je chauvinisme is er een om van te kotsen

6 december 2010 om 13:03

Als Sneijder tot op de dag van vandaag gewoon zijn werk goed deed en Inter er niet zo belabberd voor stond was het misschien wel terecht dat Sneijder op dat podium plaats mocht nemen gezien zijn persoonlijke prestaties van voor en tijdens het WK. Maar dat is nu niet het geval, en dan kan je wel roepen dat het allemaal de schuld van Benitez is, maar het zijn nog steeds dezelfde spelers die er rondlopen en hebben allemaal een mond gekregen om die open te trekken. Nee, de schuld leggen bij andere vind ik maar een slap excuus!

Bovendien geef je zelf al aan waarom Sneijder zo goed was in het seizoen 09/10, Mourinho. Het kan toch niet zo zijn dat al zijn talenten en kwaliteiten in een keer zijn verdwenen of gestolen of wat dan ook?!

Als we kijken naar heel 2010 is het sowiezo logsich dat een Xavi en Iniesta zijn genoemd. Messi heeft misschien een minder WK gespeeld maar is verder zeer belangerijk voor Barca en verbreekt records na records. Ik bedoel dat zegt genoeg lijkt me. Bovendien laten deze heren wel zien hoe ze moeten presteren in het nieuwe seizoen.

6 december 2010 om 13:08

jij hebt het perfect beschreven mijn zidane fan vriend

sneider kan never nooit tippen aan deze grote 3.

6 december 2010 om 13:20

Ehhm, waarom Iniesta? Helft van het jaar geblesseerd geweest. Fantastische voetballer natuurlijk, maar dit is een prijs voor de beste voetballer van 2010. Als je dan gaat roepen dat Sneijder er niet bij hoort vanwege zijn mindere periode bij Inter, dan hoort dus Iniesta er ook Niet bij.

Messi begrijp ik wel, speelt het hele jaar al geweldig. Tijdens het WK wat minder, maar er is geen speler die het hele jaar heeft uitgeblonken. Xavi begrijp ik ook, maar Sneijder hoort naast Messi en Xavi in de top 3. Welke volgorde maakt me niet uit. Hebben alledrie veel gewonnen, waren belangrijk voor hun team en voor hun land. Als je het zo bekijkt zou ik Messi op 3 zetten, want de minste prijzen en ook niet zo belangrijk voor z'n land. Xavi en Sneijder wel en dus ook voor hun team.

6 december 2010 om 13:39

Ik heb nergens gezegd dat Messi minder is dan Sneijder. Dat hoor je mij niet zeggen en zal ik op het moment ook niet zeggen. Messi is echter vrij afhankelijk van het functioneren van Xavi en ook zijn andere teamgenoten. Kortom, de situatie met Sneijder valt wel te vergelijken met deze. Ik weet zeker dat wanneer Messi in een ander team zal gaan spelen dat hij niet het niveau zal behalen als dat hij nu heeft. En het gaat niet om chauvinisme of patriotisme hier, maar gewoon om realiteit. Sneijder heeft gewoon een top jaar gehad en heeft zeker een podiumplaats verdiend.

6 december 2010 om 13:49

Aardbei: Je hebt daar een punt met Iniesta. Het verschil zit hem alleen dat hij het WK heeft gewonnen met het winnende doelpunt op zijn slof. Voor de rest heb je gelijk natuurlijk. Maar na het WK, nu dus, doet Iniesta het buitengewoon prima met Barca.

Persoonlijk vind ik dat Xavi of Messi hem moet krijgen. Die hebben iedere wedstrijd voor zowel Spanje, Argentinie en Barca gespeeld. Dus dat zou in mijn ogen dan ook meer op zijn plaats zijn.

Dutchmen: Sneijder heeft idd een goed half jaar in 2010 gehad. Echter is deze prijs voor iemand bedoeld die het hele jaar van 2010 goed weet te presteren. Zowel Xavi, Messi en in mindere mate Iniesta voldoen hieraan.

6 december 2010 om 14:00

jij bent echt ongeloofwaardig hahah lollll.... nog steeds hetzelfde beeld dat messi alleen vrij voor de goal gezet wordt door xavi... heb je überhaupt wel eens naar een barca wedstrijd gekeken? Messi's steekballen en inzicht overtreffen die van sneijder terwijl hij van nature geeneens een 10 is. Barca is zo'n compleet en perfect elftal... zet iemand van barca in een ander team, dan gaat hij Sowieso minder presteren....simpelweg omdat ze dan op een lager niveau spelen en met de rest meegaan! jouw voetbalintellect is volgens mij 0

6 december 2010 om 14:09

Ja, maar zo heeft Sneijder de CL gewonnen en was hij de beste middenvelder van de CL afgelopen seizoen. Daarnaast topscorer op het WK, of daar nu een paar luckies bij zaten doet daar niets aan af.

Het is buitengewoon vreemd dat er geen speler bijzit uit het team dat dit jaar de treble won. Ik denk dat het uniek is dat dit voorkomt. Sneijder hoort gewoon in de top 3 thuis.

6 december 2010 om 14:19

Je argumenten zijn volkomen logisch hoor. Alleen weegt het jaar waarin een WK wordt gespeeld nu eenmaal zwaarder en is het meer logisch dat een Spanjaard dan de bal krijgt uitgereikt. Bovendien heeft Sneijder maar een half jaar goed weten te presteren in 2010. Moet er dan niet gekeken worden naar dat andere half jaar speciaal voor Sneijder? Lijkt me niet toch!

Dan laat ik de persoonlijk successen van Messi van 2010 nog achterwege!

6 december 2010 om 14:32

@dutchmen

even over Unicef: die wordt betaald en hoeft dus niet te betalen.
bovendien vliegen er nogal eens spelers -zoals Messi- belangenloos uit naar arme of getroffen streken op de wereld om een potje te gaan voetballen met wezen of arme kinderen.

dan over Messi, heb ik weinig toe te voegen aan Zizoufan, behalve dan dat het wat minder kon in de laatste zin.

Ik vind Sneijder ook een geweldige voetballer maar dat is bijvoorbeeld van der Vaart ook. En als je in alle eerlijkheid terugkijkt dan weet iedereen dat de 2 finalisten van de Champions Leage van vorig jaar toch allebei meer geluk dan wijsheid nodig hadden, en dan bedoel ik vooral de arbitrale dwalingen.

Het is daarom niet een uitgesproken zaak dat een speler met de meeste titels ook direct wint. Wel voor een team, maar niet voor de gouden bal.
Ook is er geen interessante kant op het gebied van corruptie, dus er is zelfs binnen de Fifa een verkiezing die niet naar corruptie ruikt. Jawel.

Bondscoaches, aanvoerders en volgens mij sportjournalisten mogen stemmen. En ik denk dat ze toch echt een goede keus gemaakt hebben.
En Sneijder hoeft zich echt niet te schamen hoor, met deze drie voor zich.

Het falen van Sneijder en Inter wijten aan puur alleen het gemis aan Mourinho vind ik overigens ook vrij goedkoop. Ook Mourinho had zijn kunstje geen tweede keer geflikt met zoveel blessures en schorsingen.

En om nou te zeggen, eeehm, ze spelen alledrie bij Barcelona dus mogen ze niet gezamenlijk op nr. 1/3 staan is ook zo bekrompen. Toch? Zelfs de grootste anti barca fan moest kortgeleden toegeven dat het huidige Barcelona voor Madrid gewoon onbereikbaar was.... Alsof de jongens tegen de meisjes moesten voetballen tijdens gym.... maar dan nog erger.

6 december 2010 om 14:33

@vchre

Daar heb je wel gelijk in dat deze prijs is voor diegene die het best heeft gepresteerd in het jaar 2010, maar waarom het geen prijs is dat per seizoen wordt uitgereikt is mij volstrekt ontgaan? Dat is toch ook veel logischer en wellicht ook eerlijker voor de spelers die een transfer hebben ondergaan.

@fcb0180
Zou maar even achter je horen krabben. Mijn voetbalintellect = 0? Pff. Jij kan niet eens een reactie geschreven en dan ga jij mij aanvallen over mijn intelligentie.

6 december 2010 om 14:37

Dutchmen: daar kan ik je helaas geen antwoord op geven simpelweg omdat ik niet weet waarom en hoe of wat. Wat ik wel weet is dat Sneijder en co genoeg in ''the spotlights''zijn gezet toen ze de CL wonnen. Dat ging dan met name over het seizoen 09/10.

6 december 2010 om 17:37

Ik geef Dutchmen compleet gelijk hierin, hij zegt niks verkeerds...

Messi is de beste, maar moet wel op zijn sterke punten gebruikt worden, toch? Anders zal zelfs Messi niet de persoon zijn die we wekelijks zien uitblinken..

Iniesta heeft best veel wedstrijden gemist, dat is een feit, daar kan hij ook vrij weinig aan doen.. Xavi is een genie en verdient het in mijn ogen om het te winnen.

Barcelona is een perfect ingespeeld elftal, iedereen kent z'n eigen taken en de taken van medespelers, zodat posities goed ingevuld kunnen worden indien een speler even uit de organisatie is. Maar zeg alsjeblieft niet dat elk individu veel beter is dan elk ander speler uit een ander topclub. Dan heb je zelf geen voetbalintelligentie.

Barcelona is sinds Cruijff als hoofdtrainer (in mijn ogen) een bepaalde weg ingeslagen en het heeft lange tijd gekost om hun spel te perfectioneren, wat wij op de dag van vandaag meemaken is het eindresultaat van een proces dat wellicht 2 decennia terug ingevoerd is. Dit geeft hun een gigantisch voordeel..

Wat ik probeer duidelijk te maken fcb0180 is dat, wanneer een barca speler verhuisd, dat hij niet automatisch slechter wordt omdat 'niveau lager' is, maar dat deze persoon zich moet aanpassen aan een heel ander filosofie en dat kunnen Barca-spelers over het algemeen niet zo goed en dat is ook een feit op enkele exceptionele spelers na.

6 december 2010 om 17:52

@ Zizoufan

Ben ik niet helemaal met je eens. Elk speler heeft geluk nodig om te slagen, hoe goed je ook bent. Dus jij beweert dat Messi de volgende factoren niet nodig heeft:
- toptrainer
- goed draaiend team in zijn dienst
- flinke dosis geluk
- leunt op momenten en de rest van de wedstrijden is hij nergens

1toptrainer:
Wanneer een trainer van speelstijl veranderd en kick and rush voetbal introduceert, zou Messi dan even goed zijn als de dag van vandaag met al die lange halen waar Messi achteraan moet?
2 Goed draaiend team in zijn dienst
jij beweert dus wanneer een team niet goed draait dat het voor Messi niks uitmaakt, in dat geval, waarom wil het tot dusver niet lukken met Argentinië? Sorry dat ik hierover begin, maar aangezien Messi heel zijn leven bij Barca speelt kan ik geen ander voorbeeld opnoemen.
3 flinke dosis geluk
Als messi bij de charge van een verdediger zijn been breekt of kniebanden afscheurt, dan komt hij ook niet aan spelen toe, hieronder zie ik deels kwaliteit(ontwijken van tackles) en deels geluk.. hoe goed je je lichaam ook wel niet onderhoudt, je lichaam is op een gegeven moment op, het kan niet anders.
4
Messi leunt ook op momenten, ene wedstrijd meer dan de andere.... Bij elk aanvaller is dit het geval(!)

En dat mensen vliegen vanuit China of Australie heeft hier helemaal niks mee te maken.. dat wordt ook voor andere spelers gedaan....

6 december 2010 om 14:27

Dat de Fifa een corrupt zooitje is geef ik je helemaal gelijk in! Maar dat NL uit de Fifa stapt en daarbij grootmachten meeneemt geloof ik niet. NL heeft bijna geen invloed (vergeleken met Engeland, Spanje, Italie, Duitsland) en dat maakt ook niets uit want de Fifa kijkt tegenwoordig alleen naar $$$ tekens. Ze verkopen een WK gewoon aan de hoogste bieder en kijken niet naar wat belangrijk is voor het voetbal, de spelers en de supporters. Simpelweg schandalig!
De keuze voor voetballer van het jaar wordt overigens wel bepaald door spelers en coaches. Volgens mij heet de Fifa daar geen invloed op.

6 december 2010 om 15:51

Voor jouw informatie, de stemmen worden uitgebracht door de bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen van over de hele wereld. Heeft de Fifa geen invloed op. Hoop overigens ook dat er snel een keer actie wordt genomen tegen de Fifa.

Toch nog even buiten de discussie of het wel of niet verdiend is even de mond open laten vallen bij de cijfers van Messi,, ik ben normaal geen statistiekenfan maar toch..

in één jaar 69 doelpunten in 69 wedstrijden.. daar kun je niet anders dan respect voor hebben

Schandalig. Sneijder heeft vorig seizoen alles gewonnen op één finale na, was de beste man van Inter, de beste man van het team dat de finale in Zuid Afrika haalde, scoorde vijf keer dat toernooi.... De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat het WK enorm zwaar meeweegd in het beslissen wie de prijs wint. Nou, dan vind ik het toch minstens héél erg vreemd dat hij er niet eens bijzit. Nu maar hopen dat Messi hem wint, want als Iniësta hem wint is het enkel en alleen om die goal in de finale.

hoe kan je nou in godsnaam aan Messi twijfelen.
Dat is toch duidelijk de beste van de kanshebbers .
Je kan niet zeggen dat Messi niks gepresteerd heeft in het jaar 2010 want er is geen enkele speler in de top 3 die Individueel prijzen heb gepakt dat geld ook voor Sneijder , Op het WK heeft hij veel goals gemaakt dat klopt maar om nou te zeggen dat Sneijder boven messi uitsteekt in het jaar 2010 is natuurlijk belachelijk wel even reel blijven jongens.

Dus nu ook hierin is de Fifa corrupt bezig.
Wie niet inziet e nwaardeert dat Wesley Sneijder dit keer de gouden bal verdiend moet geen voetbal meer kijken.

Schandalig dit:

Iniesta was het halve seizoen gebleseerd en schiet een balletje die elke spits bij de lokale voetbalclub er nog inschiet in en hij staat gelijk in deze lijst.

Zelfde geldt voor de 3 Coaches die er nog zijn:
Mourinho
Del Bosce
Pep

Pep is alleen landskampioen? Waarom geen van Gaal? die heeft veel meer bereikt in datzelfde jaar met een veel minder team.

6 december 2010 om 12:50

Ik geef je helmaal gelijk
Van Gaal heeft inderdaad meer bereikt dit jaar dan Pep

6 december 2010 om 14:03

lol en sneijder scoort op het wk door wat als bedoeld was een voorzet, in een een lege goal door druk zetten van kuyt, een kopbal wat hij nooit meer in zijn leven doet, een van richting veranderd schot en een blunder van de keeper van japan.

Goals die getuigen van klasse! Over zijn spel ga ik het niet eens hebben hahahhaha.

6 december 2010 om 14:48

@ raay

Elke spits schiet die bal erin? Jij onderschat voetbal, denk je niet? Je hebt het over een Wk finale en die al 115 minuten duurde. Betere kansen (aan beide kanten) in die wedstrijd zijn er niet ingegaan en dan vind jij dit een makkelijke bal? Als je bedoeld dat Xavi (of Messi) hem meer verdiend dan geef ik je helemaal gelijk maar feit blijft wel dat dit de keuze is van de coaches en aanvoerders wereldwijd. Als de keuze gemaakt zou worden door Nederlandse coaches en aanvoerders dan zou Sneijder inderdaad grote kans maken. Feit is dat dit internationaal bepaald wordt. Dit is dus de mening van een niet partijdige groep mensen.

Van Gaal heeft veel meer bereikt... Hij heeft inderdaad veel bereikt maar Guardiola is de laatste 2 seizoenen samen met Mourinho en del Bosque de meest succesvolle coach. En deze keuze is ook gemaakt dezelfde groep onpartijdige mensen.

Dus de kreet ''schandalig'' zeg je vanuit een subjectief perspectief; omdat je niet onpartijdig bent. Op zich ook wel logisch, hoor.
En natuurlijk heeft Nederland (zowel spelers als coaches) een fantastisch jaar gehad met zoveel belangrijke internationale spelers en coaches, maar feit blijft dat dit een keuze is die gemaakt is door onpartijdige spelers en coaches.

6 december 2010 om 17:36

Helemaal mee eens raaay..
Ik snap sowieso de keus bij Pep totaal niet,hij is alleen kampioen geworden kiest dan beter Van Gaal die de dubbel en Cl-finale bereiken of Ancelotti die ook de dubbel heeft gepakt..

Iniesta heeft een prachtig WK gespeeld maar voor de rest niet zoveel..daar maak ik me geen zorgen over maar dat Sneijder niet genomineerd is,is onbegrijpelijk !

Blijkbaar tellen teamprestaties in deze verkiezing dus Totaal niet mee, anders had Sneijder wel bij de laatste 3 gezeten.
Maar Prima, als het op deze manier gaat is het nu wel duidelijk naar wie de Gouden Bal de komende 10 jaar gaat: Messi. Dan moeten ze hem niet aan Xavi en Iniesta geven. Die zijn ook goed, maar Messi is van een andere planeet!

Alles waar de Fifa ook maar iets mee te maken heeft trek ik bij voorbaat al in twijfel. Waarschijnlijk dat op het bureau van Blatter de envelop al ligt...hij alvast aan het oefenen is...om voordat de kaart uit de envelop getrokken is hij de naam al heeft geroepen...

Dat er nog mensen zijn die verbaasd zijn zeg. Dit was al zo lang duidelijk. Maar ach omdat Sneijder een Hollander is zou hij die prijs ook moeten krijgen ofniet, hypcoriete gedoe zeg. Sneijder laat nu al een half jaar geen reet meer zien dus vokomen terecht dat de beste spelers van de wereld kans maken op die gouden bal. Dat Messi ook genoemd wordt lijkt me enigszins logisch daar mag dan ook geen discussie aan vuil gemaakt worden. Ben allang blij dat 1 van deze heren de prijs in ontvangst mag nemen. Blijft toch wel binnenskamers!

6 december 2010 om 13:35

Wat een dom gelul man.. Dat jij met je Barca fanatisme anderen hier op het forum op hun integriteit aanspreekt. Dat jij een andere mening hebt is je goed recht, maar respecteer de mening van anderen dan ook..

6 december 2010 om 13:57

in 3 regels is het je gelukt om te praten over het respecteren van andermans mening én tegelijk dat die van een ander dom gelul is...

Ik denk dat er inderdaad veel vaderlandliefhebbende meningen zijn over Sneijder. Want als je kijkt wat hij ná het wk gedaan heeft -zoals vchre zegt- dan mag je je afvragen of hij niet teveel kruit verschiet in de nachten met Yolanthe.

Deze 3 hebben óók een vermoeiend wk gespeeld en daarna gewoon in de competitie zijn ze verder gegaan waar ze gebleven waren, met als hoogtepunt een 5-0 overwinning op een club die door menigeen als onverslaanbare aanstaande kampioen beschouwd werd.

6 december 2010 om 14:05

sneijder heeft het veruit het best gewoon op europees gebied en het is belachelijk dat hij niet bij de top 3 spelers zit..maar ik dacht dat het een prijs was voor de beste prestaties van een speler in europa, maar het ging eigenlijk om de beste prestaties van spelers bij barcelona..

6 december 2010 om 14:36

@aka2001

volgens mij gaat het om de beste speler van de wereld.

(kan het mis hebben hoor...)

Maar het is te verklaren dat jij die bij het huidige Barcelona zoekt.
Ik hoop dat Messi wint. Geweldige voetballer en geweldig gepresteerd dit jaar.

6 december 2010 om 15:14

de gouden bal is voor de beste europese voetballer van het jaar
http://nl.wikipedia.org/wiki/europees_voetballer_v...
natuurlijk speelt barca al een hele tijd geweldig voetbal en zouden daar zeker kandidaten van erbij moeten zitten, maar sneijder heeft de treble gepakt! en hij was de regiseur van dat elftal, dan moet je toch in de top drie eindigen, niet te vergeten dat hij de wk finale speelde en ook voor nederlands elftal van essetieel belang was. Sneijder was zodoende denk ik een stuk belangrijker en onmisbaarder, wat zijn waarde ongekend maakt voor het winnen van de prijzen voor inter en Nl.

ik hoop zelf ook dat messi nu wint, hij is de beste voetballer terwereld, dus verdient hij het. Xabi en Iniesta zijn natuurlijk ook weergaloos. Ik kan echter nog steeds niet verder kijken dan dat dodelijke doelpunt in de wk-finale en ik gun die man daarom eigenlijk nog steeds niks.. Dus xabi zou mijn 2de keus zijn

6 december 2010 om 15:15

is het trouwens niet zo dat naar prestaties van dit seizoen niet gekeken wordt? Alleen de prestaties van vorig siezoen en het wk tellen toch..? Dus de argumenten tegen sneijder zijn zinloos, alhoewel dit natuurlijk wel meespeeld bij de beeldvroming voor de journalisten, net als de wedstrijd barca-real..

6 december 2010 om 18:33

In 2010 werd besloten om de prijs te laten samensmelten met de trofee voor de Wereldvoetballer van het jaar

Bron: diezelfde wiki.

Wat voor systeem word er nu gebruikt? Is het niet zo dat coaches en aanvoerders van alle nationale landen in het verleden mochten stemmen op een lijst genomineerden? Deze lijst was geloof ik groter dan 3 spelers, is het niet?

Gaat weer lekker eerlijk allemaal.

[edit] Heb even verder gekeken dan mijn neus lang is, en er word inderdaad gestemd door coaches en aanvoerders. Dit zijn dus blijkbaar de top 3 overgebleven, maar de uitslag zou dus al bekend moeten zijn bij de fifa.

Nou de mensen die vonden dat er meer naar de clubprestaties moest worden gekeken hebben hun zin nu
Messi heeft alleen op clubniveau gepresteerd..

Tja dat Sneijder er niet bij zit is voor mij ook onbegrijpelijk, maar ik neem de Fifa ondertussen toch al niet meer serieus...

6 december 2010 om 12:43

Al zou er meer naar de clubprestaties worden gekeken hoort Sneijder er toch ook absoluut bij te zitten. Heeft zowat alles gewonnen wat hij kon winnen..

6 december 2010 om 17:38

Als je naar clubprestaties kijkt hoort Sneijder op 1.jammer dat Benitez het voor hem heeft verknald...

sorry hoor, maar ik vind het werkelijk lachwekkend dat ze drie spelers van barcelona hebben geselecteerd. Dit is echt ontzettend subjectief. Hoe kan een team nou zogenaamd de drie beste spelers ter wereld bij elkaar hebben, die ook nog eens perfect samen kunnen spelen, de cl niet winnen? Ik vind dit echt veel te kontenlikkerig en ontzagtonend richting het arrogant geworden barcelona. Je moet wel spelers doen van verschillende clubs en landen, nu boeit het niemand meer wie er wint, aangezien elke uitkomst op hetzelfde neerkomt.

Gafe foto bij het bericht trouwens, zou dat een voorspelling zijn wie de hoogste plek op het podium gaat innemen?

Hopen dat Messi het wordt.. Goh, wat heb ik m'n respect voor die andere twee ontzettende jankerds verloren tijdens de wk-finale.. Zwaar irritant van die pikkies die om kaarten vragen, kinderen zijn het..

Neemt uiteraard niet weg dat ze ontzettend goed kunnen voetballen, maar in mijn ogen is Messi gewoon een geweldenaar, minder jaar of niet dan nog is hij de beste over dit jaar.. Het blijkt maar hoe ver hij boven de rest uitsteekt..

De Gouden Bal gaat over de prestaties over het jaar 2010 (dus 2009 telt niet meer mee!).

Aangezien Sneijder sinds het WK lang niet meer zo goed presteert als daarvoor is het niet raar dat hij er niet bij zit. Messi, Xavi en Iniesta zijn het hele jaar constant geweest (al was het WK van Messi misschien wat minder).

Als je het zou bekijken over het seizoen 2009 - 2010 had Sneijder zeker meer kans gehad.

6 december 2010 om 13:37

Je weet niet echt waar je het over hebt, aangezien Iniesta bijna de hele eerste helft van 2010 geblesseerd was, en dus niet gespeeld heeft.

6 december 2010 om 14:07

Er zit nogal een verschil in een langere periode geblesseerd zijn (iniesta) en een langere periode slecht spelen (sneijder).

Een blessure is gewoon pech, daar kan Iniesta ook niets aan doen en het zegt niets over hoe goed je kan spelen. Een vormdip van vijf maanden zegt wel iets over je kwaliteiten. Blijkbaar lukt het Sneijder niet om over heel 2010 constant te presteren.

6 december 2010 om 14:18

Ik ben ook zeker geen voorstander van Sneijder hoor. Dat zeg ik helemaal niet. Iniesta vind ik gewoon te lang geblesseerd geweest, en in de tijd dat hij speelde vond ik hem helemaal niet zo beslissend.

lijkt me een goede top 3. sneijder is ook minder dan deze 3 en zij hebben alle op een bepaalde manier uitgeblonken en het hele jaar door. sneijder bij inter alleen onder mourinho en bij het NL elftal. De laatste tijd is het niks meer en daarmee zie je dus ook het verschil met de top 3. Sneijder kan zijn team niet op sleeptouw nemen en het verschil maken. Dat is juist wat zowel, messi, xavi en iniesta wel kunnen. Ik denk dat het iniesta wordt, maar ik hoop op xavi.

6 december 2010 om 12:48

Grappig dat je juist Messi zegt die zijn ploeg op sleeptouw kan nemen. Ik denk dat het WK afdoende heeft bewezen dat hij dat juist niet kan. Alle druk viel op zijn schouders, Xavi en Iniesta waren er niet om hem te bedienen, met als resultaat dat Argentinië er reeds uitlag bij de eerste sterke tegenstander. Om van zijn wisselvallig spelpeil nog maar te zwijgen.

Het is een geweldige voetballer, maar zeggen dat hij een ploeg op sleeptouw neemt? Neen, daar ben je radicaal fout.

6 december 2010 om 14:07

Volgens mij heb je geen wedstrijd gekeken op het wk. Wel degelijk nam hij zijn ploeg op de sleeptouw, maar dit zette hij niet om in doelpunten. Elke Keer dat argentinie gevaarlijk was, was hij erbij betrokken. En heb je überhaupt barca gekeken dit seizoen? Als er iemand zijn ploeg op sleeptouw neemt is het messi wel. Het is zo grappig dat iedereen telkens xavi en iniesta erbij halen. Volgens mij zijn jullie blind voor zijn kwaliteiten. Hij kan kansen creeeren uit het niets en heeft net als xavi en iniesta kwaliteiten als spelverdeler. Als er iemand radicaal fout is ben jij het.

messi is absoluut mijn persoonlijke favoriet, maar van deze drie hoop ik dat xavi wint, een fantastische voetballer die het hele jaar geweldig heeft gepresteerd...

Welke speler zegt over zich zelf dat die favoriet is voor fifa world player,, sneider is de enige die dat zegt deze kerel heeft een goed seizoen gedraaid bij inter en direct zijn laatste, waar inter nooit meer zo goed zal draaien in CL griekenland gevalletje. Hij moest blij zijn dat die op die Short list zat, gekke kabouter.

Tjah, jammer voor Sneijder, maar ik denk dat alledrie de voetballers beter zijn dan Wesley... Messi is gewoon nog steeds de beste, los van de prestaties van Argentinie...

Kom op mensen. Ik vind het jammer dat Sneijder er niet bij zit, maar wat presteert die jongen op het moment. Dan hoop ik toch Xavi. Messi en Iniesta zijn goed, maar Xavi is de brein de man speelt elke wedstrijd top en laat spelers om zich heen veel beter spelen. Hij is de motor de machinist van Barcelona en van Spanje. Het zou onterecht zijn zou Messi of Iniesta hem winnen. Messi presteert goed bij Barcelona, maar dat doet het hele team en heeft geen goed WK gespeeld. Iniesta is geblesseerd geweest. Xavi verdient hem zeker weten.

Waren de Fifa Player of the Year en de Ballon D'or niet sinds 2010 in 1 prijs gefuseerd? Volkomen terecht dan dat deze 3 boven Sneijder verkozen wordt. Hij is niet beter dan Xavi, Messi en Iniesta.

Ongeloofelijk! Zelfs wanneer ie niet goed speelt & geen bal raakt wordt ie nog opgehemelt... Wat in godsnaam heeft die annabolen & groeihormonende etende Messie nu laten zien? Werkelijk waar, op het WK voledig door de mand gevallen & zij ''status'' als ''topspeler'' totaal niet waar gemaakt & bij Barca heeft deze jongen gewoon het geluk dat de rest om hem heen zo goed zijn, haal een Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, (& nu Villa) etc weg en laat ons dan eens zien of Messi wel werkelijk zo goed is... Okk vorige week was had hij maar 1 kans en een geweldige pass maar voor de rest zag je hem totaal niet, Pedro & Villa waren 100% beter die avond...
Kan niet wachten op de dag dat Barca het eens met minder goden moet doen & van Messi afhankelijk wordt, dan valt Messi ook bij Barca door de mand, net als in het nationale team....

Ik zeg zeker niet dat Sneijder erbij hoort, maar Messi werkelijk niet... Zelfs in verkiezingen is de Fifa corrupt & doen ze aan vriendjes politiek...

6 december 2010 om 13:08

Kerel, heeft je Argentijnse vriendin het uitgemaakt afgelopen weekend? Je zet hier nog meer vuilnis op internet dan de vuilnisbelt van Amsterdam.

In teamverband heeft Sneijder misschien meer gepresteerd maar Messi was ook dit jaar invidueel op eenzame hoogte te vinden. Ook op het WK speelde hij aardig, hij had ongeluk in de afronding en met Maradonna. Hij moest bijna vanaf zijn eigen 16 beginnen met het spel maken. Dit is volkomen terecht. Ik hoop wel dat Xavi hem wint. Die verdient hem het meest!

Succes met de rouwperiode

6 december 2010 om 14:09

nog boos van de champions league finale ofzo? jou gaan we dus echt niet meer serieus nemen he. jij hebt gewoon blinde woede jegens bepaalde spelers.

6 december 2010 om 14:30

Totaal geen blinde woede jegens een speler of de persoon hoor fcb0180 - ik weiger gewoon mee te gaan in het blind adoreren van een speler, die “messi mania” is gewoonweg overdreven –Ik walg er gewoon van dat wanneer hij de bal passed, die vervolgens zeg maar 3 meter buiten de lijn gaat, zijn bal nog als meesterlijk wordt gezien & betiteld.. Zo belachelijk!!
Hij heeft gewoon geluk dat ie bij & in een geweldig Barca tijdperk speelt…
Btw, waarom zou ik jou met fcb serieus nemen, blijkbaar ben jij wel gevoelig voor die “messi Mania”…

6 december 2010 om 14:35

het rare is dat we bijna nooit een foute bal van messi zien .... mocht het een foute bal zijn zal het zeker niet als geweldig worden beschouwd...hoewel je dit ook enigszins sarcastisch bedoelt slaat het werkelijk nergens op....het feit dat mensen gevoelig zijn voor messi mania moet een oorzaak hebben...namelijk zijn spel.....samen met ronaldo de beste voetballers op dit moment...jouw frustraties moeten ook een oorzaak hebben...misschien die 2-0 in rome?

6 december 2010 om 15:13

Waar heb jij het over? Natuurlijk heeft Messi een geweldige ploeg om hem heen, maar het feit blijft dat hij op dit moment de beste speler in de wereld is. Als jij vind dat Sneijder beter is dan Messi dan heb je werkelijk geen verstand van voetbal.
En je opmerking over anabolen en groeihormonen slaat echt nergens op. Die jongen had een groeistoornis en is daarvoor behandeld. Dat had niets met doping te maken!
Misschien had dit voor Sneijder ook goed kunnen werken? Dan had ie op de trouwfoto's met Yolanthe wellicht niet op een kratje bier hoeven staan...

Oja, de keuze voor voetballer van het jaar wordt gedaan door de aanvoerders en coaches van de Fifalanden; dus objectief!

6 december 2010 om 15:29

Waar zeg ik dat ik Sneijder beter vind? Nergens namelijk...

Messi wordt het alweer. De fifa is zo corrupt als wat. De geloofwaardigheid van de Fifa is tot het nulpunt gedaald. Sneijder had hem echt wel verdiend. Met Inter alle prijzen gewonnen die belangrijk waren. En als de Fifa een beetje had meegekeken, dan hadden ze gezien hoe belangrijk sneijder elke wedstrijd voor Inter weer was. Zijn mooie splijtende passes keer op keer. Owjah en dan heb ik het nog geen eens over zijn fantastische WK gehad. Sneijder met of zonder deze prijs, jij bent op dit moment de beste voetballer in de wereld.

6 december 2010 om 12:50

beste voetballer in de wereld ? beter dan messi dus??

6 december 2010 om 12:53

Jij kijkt wel een door erg oranje bril he? Sneijder de beste voetballer van de wereld? Denk dat eerder jij eens wat meer voetbal moet gaan kijken.
Op basis van prijzen verdiend sneijder het zeker om op het podium te staan, maar het draait niet alleen om prijzen. Heb je enig idee wat voor uitzonderlijke prestatie Messi het afgelopen jaar heeft neergezet? Nee hij heeft niet alle prijzen gewonnen die Sneijder heeft gewonnen, maar ik durf hardop te zeggen dat Messi veel en dan ook veel beter heeft gepresteerd dan sneijder.
En owja het is niet alleen de Fifa die deze belssing heeft gemaakt, het is in samenspraak gegaan met het voetbaltijdschrift France Football, die elk jaar de keuze maakte voor europees voetballer van het jaar.

6 december 2010 om 15:20

@vitessetop
Dat is jouw mening...
Als jij er voor zorgt dat je international en aanvoerder wordt, of anders bondscoach, dan kun jij ook stemmen op Sneijder! Gelukkig hebben de andere aanvoerders en coaches dan nog enige verstand van voetbal om alsnog voor deze drie sterren te kiezen...

6 december 2010 om 15:34

Ik vond hem inderdaad erg sterk spelen op het WK en CL. Xavi, Iniesta en Messi zijn ook superieure voetballers. Ik had gewoon graag gezien dat Sneijder in de top 3 zat, helaas komt hij nu niet in de top 3. Als ik een keuze zou moeten maken tussen deze 3 dan kies ik persoonlijk voor Xavi / Iniesta, deze voetballers verdienen deze prijs ook wel.
Sneijder had hem ook verdiend, dat neemt niet af dat de drie barca spelers gewoon goed gepresteerd hebben. Het is in ieder geval geen schande om het af te moeten leggen tegen deze drie spelers.

6 december 2010 om 23:04

Het is zeker een lastige keuze. Het ging ook om 4 spelers; Xavi, Iniesta, Messi en Sneijder. Sneijder heeft zijn beste seizoen ooit gedraaid maar het is logisch dat zowel coaches als spelers kiezen voor wereldkampioenen ipv Champions League winnaars (en in het geval van Sneijder ook finalist op het Wk). Het WK weegt toch zwaarder. Ik denk dat men voor Messi heeft gekozen vanwege de hoeveelheid doelpunten die hij gemaakt heeft in 2010. Hij scoort daarin hoger dan 1 op 1.
Hoe dan ook, ze hadden inderdaad alle vier erin kunnen staan.
Wat ik me afvraag is hoe de Gazetta het gisteren al wist???

Is gewoon terecht.
Dit zijn de drie mannen die voetbal een beeld geven van hoe wonderschoon deze sport wel niet kan zijn.
Het is een feit, dit zijn de drie bepalers.

6 december 2010 om 12:49

Was Cannavaro in 2006 ook zo'n bepaler?

6 december 2010 om 13:17

Nee, dat was hij niet.
Maar dat laat niet weg dat het op dit moment een feit is dat Iniesta, Xavi & Messi in mijn ogen de kanshebbers zijn die ik terecht vind.

6 december 2010 om 13:28

Dat was ie inderdaad. Canavaro liet met Italië zien dat vededigen ook een kunst is en een prijs verdient. Hij heeft wel het geluk dat Zidane zijn karwei niet afmaakte in de finale en dat Henry dat jaar de CL niet won.

Kortom, een zeer belangrijk aandeel hebben in het winnen van de Champions League, Italiaanse titel beker, gedeeld topscoorder worden van het WK als middenvelder, 2e eindigen in de verkiezing van speler van het toernooi en de WK finale halen zijn dus niet genoeg voor een nominatie? Logisch

Neemt overigens niet weg dat dit de 3 beste spelers in de wereld zijn op dit moment, maar niet altijd hoeft de aller beste te winnen.

6 december 2010 om 21:18

Ik snap je laatste zin niet helemaal....
''maar niet altijd hoeft de aller beste te winnen''

Het gaat hier toch om de beste voetballer...
dus hier moeten wel de allerbeste winnen!!!!!
Leg mij es uit hoe de mindere moeten winnen dan?!
Misschien kan Schaars wel de Gouden Bal winnen...wie weet , als de beste niet hoeven winnen dan kan Tomasson misschien ook wel de Gouden Bal winnen!!

6 december 2010 om 21:32

Ik bedoel daar mee te zeggen dat deze prijs moet gaan naar de beste speler van dat jaar, niet de beste speler ter wereld. Anders zou Messi hem elk jaar moeten winnen....

Stel Schaars maakt AZ kampioen en wint de Champions League mag hij van mij de gouden bal winnen, ook al is hij niet de beste speler ter wereld.

De juiste keuze!
Deze 3 sterren spelen al jarenlang op topniveau!
Messi:
Messi is zonder enige twijfel de beste voetballer van dit moment. Scoort aan de lopende band en laat dingen zien die in 100 jaar voetbal wellicht door drie anderen (maradona, Pele, Cruijff) zijn gedaan. En de man is nog geen 25 jaar! Hij heeft alle papieren om de beste speler uit de geschiedenis te worden. Hij kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen maar het is ook zo dat zijn spel ook voor een (groot) deel wordt bepaald door het spel van zowel Xavi als Iniesta.

Iniesta:
Geweldig overzicht, balcontrole, pass, dribbel, acceleratie en is ook nog eens zeer balvast. Heeft een groot deel van het eerste semester van 2010 gemist door blessureleed maar kwam ijzersterk terug. Het feit dat hij een ijzersterk WK speelde en ook nog eens het winnende doelpunt in de WK finale geeft hem veel krediet omdat dit erg zwaar weegt.

Xavi:
De speler die de titel dit jaar het meest verdiend. Hij speelt (bijna) altijd goed tot geweldig. De meester van van de pass. Zeer balvast, een overzicht alsof hij het spel vanaf een laaghangende wolk volgt, de regisseur van het mooiste voetbal en een echte winnaar (5 landstitels, 2 Champions Leagues, EK, WK, Zilver op O.s. Sidney, WK onder 20 in 1999).

Zoals ik het zie zou de ranking als volgt moeten zijn (en dat is mijn persoonlijke mening):
1. Xavi
2. Iniesta
3. Messi

Alle drie zijn ze de sterkhouders bij de ploeg waarover nagenoeg iedereen het eens is dat ze het beste voetbal van allemaal speelt.

Messi heeft een waanzinnig aantal van 69 doelpunten gescoord, Xavi is naast zijn rol bij Barcelona, de spelverdeler van de wereldkampioen en zijn assistent Iniesta scoorde het enige doelpunt in de wereldbekerfinale.

Ik vind deze keuze logisch al kan ik me voorstellen dat sommigen er hier anders over denken maar deze denkwijze wordt mijn inziens dan vooral gevoed door nationalistische of chauvinistische gedachten.

Hier zijn precies op voetbalzone tussen de bezoekers een paar coaches en aanvoerders verloren gegaan. Blijkbaar hebben de huidige er geen bal verstand van omdat ze Sneijder niet selecteren. Het wordt dringend tijd voor die mensen om te gaan solliciteren!

Dit is niet onterecht. Sneijder heeft gewoon de mazzel gehad dat hij in de goede teams speelde. Als je kijkt naar welke wedstrijden Sneijder nou echt heel goed gespeeld heeft dit jaar dat zijn er niet veel.
Chelsea uit was hij erg goed maar verder.... de goals in de CL waren nou ook niet mooi of groots.

De goals op het WK die hij maakt,
Japan -> blunder keeper.
Slowakije -> simpele goal
Brazilie -> blunder keeper / eigen goal en kopbal.
Uruguay -> via 2 benen en binnenkant paal

Sneijder heeft geen goed wk gespeeld maar per ongeluk veel gescoord. En Inter speelde niet goed dankzij Sneijder maar dankzij Mourinho.

6 december 2010 om 12:53

Tsja goals zijn goals he.
Het maakt niet uit hoe ze erin gaan
Het zijn wel belangrijke goals trouwens

En terecht ook , want sneijder kan niet tippen aan deze 3 speler, hij heeft ook n beetje geluk dat mourinho zn trainer was, en met of zonder snijder had inter ook prijzen gepakt .

6 december 2010 om 12:55

Deze drie horen bij de beste van de wereld en ik zie Sneijder niet in dat rijtje tussen passen.
Doet bij veel Nederlanders pijn dat hij geen kans meer maakt.

6 december 2010 om 15:21

Ben het helemaal met je eens!

6 december 2010 om 16:49

3 barcelona fans zijn het met elkaar eens dat 3 barcelona spelers tot de 3 besten ter wereld behoren, dat is nog eens verassend!

Om als beste speler in de geschiedenis te worden gerekend, zal Messi toch internationaal wat meer prijzen moeten pakken. Tot dan zal hij bij mij altijd enkele trapjes lager staan dan de Pele's, Maradona's en Zidanes van deze wereld.

6 december 2010 om 12:55

Hallooooo!! het gaat toch niet om voetballer van de eeuw of wel! het heet niet voor niks voetballer van het jaar! en 2009/2010 was het sneijders jaar... dit doet gewoon helemaal niemand hem na, ook hijzelf niet meer! praat geen onzin jij!

6 december 2010 om 13:10

zo onduidelijk was de taal niet...
toch mijn excuses dat ik je reactie niet goed begreep... komt door mijn enthousiasme.. ik vind het gewoon belachelijk dat sneijder niet bij de beste 3 hoort... (ma bad!)
maar ik ben het niet eens met wat je schrijft over messi!

6 december 2010 om 13:06

Ach ga toch weg man. Wat messi presteert is ongelovelijk, en jij wilt hem afrekenen op het feit dat hij met Argentinie geen prijzen pakt. Wake up call!!! Tijden veranderen, of wil jij zeggen dat Pele, maradona en Zidane in een slecht elftal speelde, en dat ze alles alleen hebben moeten doen? Pele bijvoorbeeld was groot, maar Garrincha daarentegen was de belangrijkste man van die ploeg, en voorderest was dat team gewoon super. Maradona had een wat minder team, maar kon nog steeds rekenen op grote namen als Valdano en Burruchaga. Zidane had ook een superteam om zich en niet te vergeten een hele goede trainer. Frankrijk had een generatie aan voetballers die allemaal top waren Tuurlijk waren hun allemaal belangrijk voor de teams, maar wat ik wil zeggen is dat Messi het niet in ze 1tje kan, of wil je zeggen dat hij ook kan en moet zorgen dat Argentinie geen tegendoelpunten krijgt? Want ik neem aan dat je met ze 11 speelt en dat hij niet alles kan doen..

Komop zeg, iedereen weet dat deze 3 geweldige voetballer zijn en goed presteren bij barca en xavi en iniesta ook bij hun land... maar is het niet een beetje scheef dat er geen een speler met een cl-finale (robben) of zelfs cl-winst (sneijder) bij staat?! en dan noem ik de in mijn ogen belangrijkste spelers van bayern en inter, maar daar kunnen meningen over verschillen...
iniesta staat er puur in vanwege zn Prestatie op het wk, want verder was hij het halve seizoen geblesseerd en won hij bijvoorbeeld geen champions league.. dus als we dan op Prestatie gaan beoordelen, moeten we dan niet kijken naar het landskampioenschap, beker, champions league, wk finale, beste middenvelder van de Cl, mede topscorer wk van sneijder???? ook best een Prestatie toch?
iedereen weet dat sneijder niet de beste voetballerr ter wereld is, maar het is al jaren duidelijk dat het om de prestatie gaat, iniesta was over het afgelopen seizoen gezien ook niet de beste speler ter wereld..
en als we bij iniesta naar het wk moeten kijken voor zn uitverkiezing, waarom dan juist bij messi weer niet? want hij staat er wel gewoon tussen.. en waarom kijken we bij sneijder niet naar het wk? 5 goals, dragende speler van de verliezend finalist? corrupte hypocriete bedoeling zeg..

Ondanks een matige WK van messi hoop ik wel dat hij de gouden bal wint.

Sneijder vind ik niet zo goed als Xavi en Iniesta en begrijpelijk dat hij niet bij de beste drie hoort. Maar wil niet zeggen dat het een geweldige voetballer is.

Het is belachelijk, Sneijder hoort er, gezien het jaar 2010, zeker bij.
Messi zeker niet.
Maar Messi zit er bij omdat hij recent zo'n fantastische indruk heeft achtergelaten.
Dit was toen ook het geval toen Van Basten het voor het laatst won toen hij vlak daarvoor die hattrick in de CL maakte, toen kreeg hij het ook ineens.

6 december 2010 om 15:21

Sneijder hoort er cker bij, maar Messi ook hoor, 69 wedstrijden 69 goals.... en wat voor goals.. Nee ik vind dat Iniesta er niet tussen hoort te staan. Geweldige voetballer maar de 1e helft van het jaar erg veel geblesseerd geweest. Robben is denk ik ook om die reden niet terug te vinden in de top 3..

Kan me hier wel in vinden, als we eerlijk zijn heeft Sneijder ook maar weinig laten zien in het nieuwe seizoen. Terwijl Xavi, Iniesta en Messi de sterren weer van de hemel spelen.

Mijn persoonlijke mening is dat dit niet meer dan terecht is. Er wordt overal aangegeven dat door Sneijder, Inter de champions league heeft gewonnen. Absoluut flauwekul want dit is de grote verdienste geweest van Mourinho. Een tacticus die gewoon de poppetjes op de goede plek heeft gezet. Door het enorme sterke verdedigingsblok van Inter kon Sneijder floreren maar in een aanvallend ingesteld team zoals Barcelona (waar dit veel lastiger is) zie ik hem niet zo dominant zijn als bv. Xavi en Iniesta. Zij zijn gewoon altijd heersers over het middenveld. Sneijder is dit slechts bij vlagen geweest dit seizoen en zijn spel op het WK was ook niet bijzonder goed.
En het was Milito die juist in de Clfinale uitblonk. Hetzelfde gold voor de WK finale waar Sneijder onzichtbaar was en duidelijk geen grip had op het Spaanse middenveld. Als we eerlijk zijn heeft Nederland alleen Brazilië als echt sterke tegenstander getroffen voor de finale.
Verder was het toch veelal middelmaat tegenstander terwijl Spanje vooral grote landen heeft uitgeschakeld. Messi is ook niet meer dan terecht 69 doelpunten in 69 wedstrijden, een heleboel assists en dat het hele jaar al terwijl er zo op hem gelet wordt. In 1 woord fantastisch!! Ondanks dat er geen grote prijzen zijn gewonnen bij club als land toch zwaar terecht.

6 december 2010 om 12:59

een coach wint geen prijzen ... dat doen spelers ... een coach kan alleen maar sturend zijn ... zelfs mourinho heeft dit gezegd.

over WK vergeten we even dat als robben het doelpunt had gemaakt was NL gewoon wereldkampioen.

6 december 2010 om 13:32

Mee eens maar blijkt toch wel dat Sneijder onder Mourinho zich ook de nodige fouten (verkeerde passes) kon permiteren mede door het sterke verdedigingsblok. Wanneer er dan 1 op de 2 of 3 niet goed aankomen staat het blok bij Inter als een huis en vangt veel op. Xavi en Iniesta daarentegen moeten veel zorgvuldiger zijn en kunnen zich die verkeerde passes niet permiteren omdat ze bij Barcelona veel meer mensen voor de bal voetballen. En juist dat is het knappe om in een aanvallend ingespeeld team op die manier te spelen. Zeker een heel seizoen lang zonder echte verzwakking.

Verder hoop en gun ik het Xavi want deze man is echt meesterlijk met zn passing, positiespel en druk zetten. En dan niet alleen dit seizoen maar al een seizoen of 5 achter elkaar. Hoop dat hij de prijs pakt

En verder zeg je dat goed.......als.
En dat bestaat niet in het voetbal

Over algemeen zijn denk ik alle nederlands het er wel over eens dat die 3 beter zijn dan Wesley, maar toch. Dit afgelopen jaar echt niet, zag Inter tegen Barca. Sneijder maakte ze in ze eentje af met die goal en die steekpasjes. Vind dat sneijder zeker bij laatste 5 had moeten zitten.

Belachelijk!! Ik word moe van die hele Messi hype man! De jongen heeft met Argentinië niets bijzonders laten zien, niet de verwachtingen waar gemaakt op het WK en de CL ook niet gewonnen, dan hebben Xavi, Iniesta (wereldkampioenen) en Sneijder er veeeel meer recht op!

Het is een super goede speler Messi maar ik vind dat als je de nationale titel, beker, CL wint en je land naar de finale van het WK loodst je toch echt wel bij de top 3 Moet zitten!!

6 december 2010 om 13:22

Maar wel 69 doelpunten in 69 wedstrijden, meer kan je van een aanvaller niet vragen.

6 december 2010 om 13:39

Alleen veel scoren bij je club is toch niet een reden om gelijk de gouden bal te winnen of genomineerd te worden?

Als bijvoorbeeld Suarez 1 op 1 loopt is hij toch ook niet gelijk genomineerd?

6 december 2010 om 13:59

nee want suarez speelt in een mickey mouse competitie en Messi in La Liga en de CL

6 december 2010 om 14:04

Zie het verschil, Ajax en Barcelona.

6 december 2010 om 14:05

en je hebt ook nog verschil tussen 1 op 1 lopen en 1 op 1 lopen..

Als je een of andere jeugdspeler hebt die toevallig een keer meedoet in een wedstrijd en scored en verder nooit speeld loopt die ook 1 op 1.
Messi loopt 1 op 1 terwijl hij 69 wedstrijden heeft gespeeld waaronder ook nog championsleagueduels.. dat is gewoon pure klasse.

We wisten op basis van toewijzing WK al dat de diverse instanties betrokken bij het voetbal bijna niet corrupter kunnen zijn.

Dat lijkt me met deze uitverkiezing niet anders. De feiten:
- Gouden bal is op basis van prestaties in het seizoen en niets anders (vorige seizoenen en huidig seizoen tellen niet mee)
- Op basis van deze feitelijke constatering moet Messi (hoe goed ik hem vind) afvallen.
- Iniesta en Xavi zijn in de CL er persoonlijk door Sneijder uitgeknikkerd vorig seizoen. Ze winnen dan weer het WK. Sneijder wint de trebble, heeft kans op WK clubteams én staat in de finale van het Wk.

Dus obv prestaties had sneijder het zonder meer moeten worden.

6 december 2010 om 13:27

Wat versta jij onder prestaties? Waarschijnlijk niet hetzelfde als de criteria die de fifa en het tijdschrift drance football hierbij stellen. Prestaties zijn niet alleen prijzen he? Messi heeft in 2010 69 doelpunten in 69 wedstrijden gemaakt. Voor de duidelijkheid, het draait niet om een seizoen er wordt gekeken naar het afgelopen jaar, het jaar 2010.

6 december 2010 om 13:43

@marlinho begrijp met niet verkeerd ... ben een enorme barca fan en van de 3 overgebleven kandidaten vind ik absoluut dat xavi deze prijs verdiend.

Echter, het is natuurlijk belachelijk dat sneijder niet tenminste bij de laatste 3 zit!

Iniesta is bijv een redelijk gedeelte van het seizoen gebleasseerd geweest.
Messi heeft internationaal niets gewonnen.

Uiteindelijk zouden prijzen moeten tellen.
Dus mijn top-3
1. Xavi
2. Sneijder.
3. Iniesta

6 december 2010 om 13:49

Ik snap je argumentatie, echt waar. Maar bekijk het eens van deze kant.
Wat kan Messi eraan doen dat ze bij Argentinie een achterlijke bondscoach hadden en de verdediging tegen Duitsland gewoon echt een ramp was. Daar kan je Messi toch niet op afrekenen. De CL bijvoorbeeld, je kan zeggen wat je wilt, maar Barca was beter dan Inter over die 2 wedstrijden. Alleen door verschillende factoren heeft Inter alsnog gewonnen.

Maar als je alleen kijkt naar de prestaties van Messi over het jaar 2010, dan kan je zeggen wat je wilt, maar 69 doelpunten in 69 wedstrijden, ongeacht of je nou internationaal wat gepresteerd hebt of niet, is gewoon geniaal! Uiteindelijk gaat het niet om de teamprestaties maar om de prestaties van de speler zelf, en daarin was Messi gewoon de beste.

Al denk ik dat de prijs naar Xavi gaat omdat hij gewoon het brein van barca en Spanje was het afgelopen jaar.

Als er geen WK was geweest weet ik zeker dat sneijder wel bij de laatste drie was geeindigd, Sneijder hoord bij de laatste drie of hij hem moet winnen laat ik aan anderen over

Hopelijk wint Xavi deze prijs. Niet dat ik het Messi of Iniesta niet gun, want deze zullen hem de volgende jaren vast wel een keer winnen, maar Xavi begint aardig op leeftijd te raken en ik gun het hem echt.

Vind het wel jammer van Sneijder. Heeft toch de CL gewonnen en de finale van het WK gehaald. In beide teams was hij een van de belangrijkste spelers. Topscorer op het WK nota bene.

Messi is natuurlijk wel de beste, maar heeft op het WK bar weinig kunnen laten zien. Xavi en Iniesta is mij om het even. Xavi heeft over het hele jaar beter gepresteerd en Iniesta scoorde de winnende in de WK finale. Maar omdat ik Iniesta een vervelend mannetje vind hoop in in ieder geval dat hij niet zal winnen.

Mijn top 3 zou dan 1. Messi 2. Xavi en 3. Iniesta worden.

Verder ben ik het volledig eens met Rcronaldo, hier vlak boven mij.

Wesley snijder heeft goed gespeeld bij inter en het nederlands elftal. Begrijp me niet verkeerd , hij heeft goed gespeeld maar het was niet van een andere planeet. Ik kan me niks meer herinneren van een wereldgoal of een buitennatuurlijke actie. Er is maar 1 speler die de goudenbal verdient en dat is Messi. Niemand kan aan hem tippen.

Gelukkig zit de beste speler van 2010 er nog in.
Na mijn mening en kwa voetbal zou Messi hem moeten winnen.
Alleen ik weet ook wel dat Xavi of Iniesta hem gaat winnen.
Ik verwacht Xavi omdat hij wel een keer gekroond mag worden voor zijn aandeel in alle prijzen die Barcelona heeft gehaald de afgelopen jaren.

Ik vind het terrecht dat sneijder er niet bij zit omdat er gelukkig eens niet gekeken wordt naar prijzen.

Belachelijk. Corrupte onzin. Iniesta is bij elkaar een half jaar geblesseerd geweest en heeft een kleine bijdrage geleverd aan het kampioenschap. Barca won niet eens de CL. Sneijder wel. Die won de tripple en heeft goed gespeelt op het wk. En is medetopscoorder. vind het niet eerlijk dat je dan op dit seizoen word afgerekent. Echt onzin. Sneijder hoort er gewoon bij te staan. Het gaat om prijzen die je wint en prestaties. En daar is sneijder heel goed in geslaagd dit jaar. Dat messi erin staat zal wel weer commerciele waarde hebben. Tuurlijk is hij geweldig maar niet dit jaar in de CL en wk. Dan had je net zo goed ronaldo erin kunnen zetten want die speelt ook geweldig dit jaar. Nee wat mij betreft slaat dit nergens op en had sneijder minimaal in de top 3 gemoeten.

Ik vind het onterecht dat messi erin staat. Hij heeft alleen uitgeblonken in de Spaanse competitie. In de halve finale van de Champions League en op het WK heeft hij niet kunnen uitblinken. Ik vind dat als je genomineerd wordt voor beste speler van 2010 je juist op deze podiums moet laten zien hoe goed je bent. Daarom is het zeker raar te noemen dat Sneijder er niet bij zit hij heeft op alle podiums laten zien dat hij geweldig kan voetballen en ik snap dus niet waarom hij er niet bij zit...

sneider is zowiezo minimaal 50% minder qua skillz dan ene ineista xavi of een messi ! Dus dit is terecht. Robben had wel zowiezo er tussen gezeten als hij alle wedstrijden mee had gespeeld en niet d.m.v. zijn blessure niet heeft kunnen spele.

Mensen sneider hebben ze beetje te overschat vind ik. Alhoewel hij wel goed presteerde in de CL heeft hij nog niet kunne laten zien tot nu toe met ene benitez

Hoewel ik het er mee eens ben dat de beste speler niet per se de succesvolste moet zijn, vind ik het vreemd dat nu ineens Messi er nog bij staat. Normaal gesproken wordt namelijk altijd wel enorm naar prestaties gekeken.

Dat moet een speler toch of in de Champion's League of op het WK en het liefst beide goed gepresteerd hebben. Dan zou zeker Sneijder bij de beste 3 horen.

Maar als je puur kijkt naar de beste voetballers van dit jaar, dan zouden deze 3 zeker meer kans maken dan Sneijder. Al vind ik nog steeds dat Cristiano Ronaldo er zeker ook bij hoort dan. Hij loopt 1 op 1 in de spaanse competitie en is eigenlijk niet eens een echte spits.

Al vind ik zelf Messi veel leuker om naar te kijken, denk ik dat Misschien Ronaldo wel de beste is.

Als Sneijder ook de wk voor clubs wint (wat nog te bezien valt met de huidige vorm van Inter) heeft hij ongeveer in alle mogelijke finales gespeeld dit jaar!! Beslissend, vaak, bij alle titels door Inter gewonnen. Zeer belangrijk voor NL op wk (5 goals als middenvelder). In Italie is er met ongeloof greageerd op de uitsluiting van Sneijder bij de beste 3. Normaal gesproken wint altijd een voetballer die op het wk opvalt of in de CL uitblinkt. Sneijder heeft allebei gedaan wat geen van de ander 3 hierboven heeft gespresteerd.... Nadeel is natuurlijk dat Inter desastreus speelt op dit moment. Maar goed als mijn bovengenoemde crtiteria niet in beschouwing worden genomen, blijkbaar, hoop ik dat Messi wint. Dat is toch verreweg de beste voetballer van dit moment.

Niet terecht dat Sneijder niet genomineerd is voor deze prijs. Ja Messi, Xavi en Iniesta presteren op dit moment beter dan Sneijder. En zijn waarschijnlijk alle drie ook betere voetballers. Maar het gaat er om wat je gepresteerd heb in dat voetbaljaar, niet of je de beste voetballer bent. En Sneijder heeft in het afgelopen voetbaljaar veel meer gepresteerd dan Messi. Dat Xavi en Inieste genomineerd zijn is volkomen terecht. Messi daar in tegen heeft een dramatisch WK gespeeld.. En ook niet echt een topseizoen gehad bij Barca.

Sneijder daar in tegen heeft een topseizoen bij Inter gehad, alle plrijzen gepakt die er maar te pakken waren, en een Wk-finale gespeeld. Lijkt me op zijn minst een nominatie waard.

Sneijder had daar bij gehoort heeft alles gewonnen met inter en was super belangrijk op het wk. Als ze dan kijken op kwaliteiten dan wint messi natuurlijk altijd maar dan had ronaldo er ook bij gemoeten en dat ze iniesta kiezen is alleen maar omdat hij de winnende goal maakt is wel een goede voetballer maar veel geblesseerd.

Waar wordt er nu op beoordeeld prestaties / individuele kwaliteit? Prijzen en Aandeel hierin?
Ben daarom ook benieuwd naar een verklaring waarom de fifa deze personen heeft gekozen.
Ben benieuwd waar er dan precies naar wordt gekeken

Prestaties / individuele kwaliteit:
Messi, Ronaldo, Robben

Prijzen en Aandeel hierin
Sneijder, Xavi, Iniesta

De huidige 3 lijkt een beetje op een mix hiertussen waarvan ik vindt dat Iniesta er totaal niet tussen hoor

Zoals wij donkere mensen altijd zeggen:

You've got to fly,were they can walk.

Sneijder is gewoon een baas, en de wereld gaat zoals gewoonlijk in de kont van Barcelona.
Ik vind ze alle 3 momenteel de beste spelers maar Sneijder verdiend het gewoon om op die shortlist te staan. De enige manier hoe Sneijder als Nederlander deze prijs ooit gaat winnen, is als hij 50 keer in 20 competitie duels scoort.

Deze uitslag is voor mij dan ook ''geblatteerd''

6 december 2010 om 13:35

Beetje overdreven je reactie. Als Sneijder in de finale had gescoord had hij hem gewonnen.
Xavi en Iniesta hebben alles gewonnen behlave de cl finale.
Sneijder heeft ook alles gewonnen behalve de wk finale.
Individueel zijn Xavi en Iniesta veel beter dus dan is de keuze makkelijk.
Messi zal de komende 10 jaar sowieso bij de top 3 zitten.
Dus Sneijder heeft gewoon pech dat hij net 4e is.

6 december 2010 om 16:59

maar het gaat over de prestaties van 2010 vakkie-z! Iniesta is altijd geblesseerd en heeft geen beter wk dan Sneijder gespeeld. Het is onzin dat Iniesta en Xavi veel beter zijn dan Sneijder of het moet met een persoonlijke afkeur van jou te maken hebben. . Op het momet speelt Barca ook veel beter dan Inter dus dat is makkelijk praten. Als toch de prijzen niet tellen voor deze prijs (zoals nu blijkt) dan maar Messi want dat is echt een wereldvoetballer. Als zonodig een Spanjaard moet winnen liever Xavi dan Iniesta! persoonlijke voorkeur. Maar blijft vreemd dat Sneijder niet bij de laatste 3 zit.

6 december 2010 om 17:45

De reden dat Barca veel beter speelt dan Inter is waarschijnlijk omdat ze Xavi en Iniesta hebben! Als Sneijder zo geweldig was zou Inter ook wel beter spelen.
Ook kun je wel zeggen dat Iniesta geen beter wk gespeeld heeft maar als je de finale beslist (wat Sneijder niet lukte) dan speel je een superwk.
Sneijder heeft gewoon een topjaar gehad maar je hebt altijd baas boven baas.
Zeker Xavi is van een klasse die Sneijder nooit zal bereiken (en ook geen andere speler).

Ik snap niet dat niemand het heeft over de corruptie binnen de Fifa. Gisteren, kwam een Italiaanse krant al met deze mededeling. Hoe kan die krant dit nou in vredesnaam weten, als het vandaag pas wereldkundig zou worden gemaakt.!!!! Dit met de toewijzing van het wk aan Rusland en Qatar in het achterhoofd.

Kansloos, ik kan niet anders zeggen. Iniesta zal het wel worden door zijn doelpunt in de Wk-finale, maar eigenlijk is dat belachelijk om een trofee uit te reiken berustend op één moment. Messi heeft bijna niets gewonnen en speelde oerslecht op het WK dus dan hadden ze net zo goed Rooney er ook bij kunnen zetten of Arjen Robben. Maar blijkbaar is een beslissend doelpunt scoren belangrijker dan veel doelpunten en assists op je naam hebben staan en veel prijzen winnen. Als je in alle finales hebt gestaan, de meeste hebt gewonnen en overal en altijd beslissend bent geweest hoor je daar te staan, ook al kom je uit Nederland, Denemarken of Spanje. Als dat dan niet gebeurt is dat diep triest en weet je ook meteen weer hoe serieus je zo'n verkiezing moet nemen. Had dan ook Ronaldo genomineerd, dan was het nóg ongeloofwaardiger geweest.

het blijft een moeilijk beslissing,

Eerlijk ik had gedacht Iniesta, Xavi en Sneijder.

Ik volgde allen wedstrijden vorig jaar.
Iniesta heeft alleen goede WK gedraaid. Hij is natuurlijk een fantatstisch speler.
maar ik vind het gewoon niet kunnen om Sneijder buiten te houden

eerlijk gezegd ik had voor Sneijder, Xavi en Messi gegaan.

En Xavi als winnaar, want Xavi heeft een mooi comp, champions league en WK gedraaid.

dat is mijn mening uiteraard voor dat ik reacties,van allen hoeken krijg

Eigenlijk ook terecht naar mijn mening dat Sneijder niet in de race meer zit tot de beste voetballer.
Sneijder de allerbeste??????dat gaat mij veels te ver.die klasse is aan hem niet besteed.

6 december 2010 om 17:02

het gaat er toch niet om dat hij de allerbeste is...het gaat erom dat hij in 2010 (muv de laatste maanden) fantastisch en in alle mogelijke competities belangrijk of doorslaggevend was. Dat hebben die andere3 niet laten zien. Messi is absoluut de allerbeste maar niet over 2010... Van deze 3 hoop ik dat Xavi wint. Iniesta kan over 2010 niet aan hem tippen.

Het zijn gewoon de 3 beste spelers van de wereld. En Ronaldo natuurlijk.
De rest loopt toch een heel stukkie achter op de die 4! Ja ook Sneijder!

Ronduit belachelijk. Het gaat om heel 2010. Dan hoort Iniësta zeker niet thuis. Die heeft in de eerste maanden van 2010 geen bal goed geraakt.

Feitelijk was z'n goal in de finale pas de eerste noemenswaardige actie van die jongen. Sneijder hoort er gewoon bij te zitten, gezien het feit dat hij 2 middelmatige ploegen (inter bakt er niets van nu Sneijder uit vorm is, en Oranje voetbalde natuurlijk vreselijk) op het allerhoogste niveau op sleeptouw heeft genomen.

Nu gaat het dus eigenlijk alleen maar tussen Messi en Xavi. Die hebben beide redelijk briljant gepresteerd gedurende het jaar.

Terrecht dat Sneijder em niet krijgt, al had ik hem wel bij de laatste drie gelaten om zo wat internationale waarde te hechten aan de Inter prestaties. Kijk Messi is natuurlijk de beste voetballer van allemaal. Sneijder heeft net als Iniesta niet over een heel jaar goed gepresteerd.

Xavi is in feite de enige echte uitdager van Messi, die zjin leiderschap, WK overwinning en dragende kwaliteiten heeft boven Messi.

Voor mij voor 2010:

1) Xavi
2) Messi
3) Sneijder

Als Belg snap ik echt niet waarom Sneijder er niet bijstaat. Ik kijk graag naar Barcelona en kan echt zo hard genieten van spelers als Xavi, Iniesta en Messi.

Maar Sneijder moet hier op basis van zijn prestaties in 2010 toch altijd in die top 3 staan? Zowel bij Inter als bij het Nederlandse nationale elftal was hij dit jaar een bepalende speler. Hij won de CL en speelde de Wk-finale.

Onbegrijpelijk, en naar mijn mening grenst het zelfs tegen het schandalige aan...

Dit lijstje is natuurlijk beter dan Sneijder, maar Sneijder hoort thuis in dat top 3 lijstje op basis van het seizoen 2009/10, en geen Messi.

Sneijder:
Champions League 2010 winnaar
Serie A winnaar
Coppa Italia winnaar
Oranje zowat eigenhandig naar de Wk-finale gebracht
Mede-topscorer van het WK 2010

Xavi en Iniesta:
La Liga winnaar
WK winnaar

Messi:
La Liga winnaar
Onzichtbaar op het Wk

Hmm.. ik dacht altijd dat Wk-prestaties zwaarder meetellen eens in de 4 jaar. Waarom dan Messi in dat lijstje staat i.p.v. Sneijder blijft mij een raadsel. Messi heeft weliswaar schitterend gepresteerd in Europa en Spanje, maar eens in de 4 jaar wordt er zwaarder naar het WK gekeken. Kijk maar naar Zidane (winnaar 1998), Ronaldo (winnaar 2002), Cannavaro (winnaar 2006) en hoogstwaarschijnlijk Xavi of Iniesta (winnaar 2010).

Dus dan is het zeker dat het een Barca speler wordt, ook leuk.

Messi, heeft zoals zo vaak gezegd hier een mindere wk gespeeld. Niet omdat hij niet scoorde, maar omdat hij samen met Argentinie zo vroeg vernederd werden. Want ik vond hem nog sterk spelen met telkens 2-3 man aan z'n reet. Verder begrijp ik wel dat hij in de top 3 zit, want hij scoort zo ongelooflijk veel doelpunten dat ze hem er eigenlijk ook weer niet buiten kunnen laten.

Iniesta, scoorde wel de winnenende, maar eigenlijk vind ik dit niet genoeg. Maar in het huidige seizoen haalt Iniesta een ongeloofelijke hoog niveau. Daar staat weer tegenover dat hij eind vorig seizoen wel 6 weken eruit lag, waardoor we hem missen tegen Inter.

Xavi, dit is voor mij de absolute winnaar. Is al jaren voor zowel Barcelona als Spanje een absolute sleutel speler. Speelt zowat nooit een slechte wedstrijd.

Wat moet een voetballer nog meer doen...
Hij is landskampioen geworden
CL gewonnen
en heeft de WK finale gespeeld...

6 december 2010 om 13:41

Nu kijk je echt alleen naar de statistieken... en de statistieken (individueel) waren bij Inter ook niet uitzonderlijk geweldig... Bij Nederlands elftal was hij vaak gelukkig met zijn doelpunten. Het is een goede voetballer, maar zo goed als iedereen hem in Nederland vindt, dat is hij nou ook weer niet. Hij wordt wat overgewaardeerd hier, maar hij heeft wel een uitstekend seizoen gehad.

6 december 2010 om 13:44

Als je de beste voetballer wil kiezen dan gaat hij gewoon elk jaar naar Messi of Ronaldo..

Waar kijken ze dan naar? Ik weet het niet...

6 december 2010 om 13:49

Ja, maar ik denk dat t een combinatie is.
Ze zullen ook zeker naar het WK gekeken hebben (iniesta en Xavi), maar ook naar teamverband. Als je naar de cijfers kijkt, heeft Messi het uitzonderlijk goed gedaan, net als Xavi overigens. Ik had eerder Sneijder dan Iniesta in het rijtje gezet, omdat Iniesta, enige tijd geblesseerd was en belangrijke wedstrijden miste.

Ik weet ook niet precies waar heen ze kijken, de criteria is heel onduidelijk. Echter vond je Sneijder echt de beste van Internationale afgelopen seizoen? Hij was wel soms beslissend, maar stak er niet met kop en schouders boven uit. Wat Messi en Xavi (naar mijn mening) wel doen bij Barcelona.

Het blijft nu mening tegen mening, maar als we de criteria van de Fifa niet weten, kunnen we blijven gissen.

Echter gaat het nu om het WK, het seizoen 2009/2010, of de jaargang 2010...?

Het blijft toch altijd opmerkelijk, dat de doelpuntmaker in de WK Finale altijd genomineerd is.. Hoewel dat in 2006, 2002 en 1998 geen verrassing was (zidane, Ronaldo, Zidane).
Iniesta is een tijd lang geblesseerd geweest en het zou werkelijk niet acceptable zijn om hem als wereldvoetballer van het jaar te maken, ondanks zijn goal in de WK Finale. Het is een geweldige speler, maar hij is er een tijd uitgeweest en zo zou men alleen naar het WK kijken.

Dat Xavi en Messi erbij staan, dat is volkomen logisch. Xavi is de motor achter het Barcelona, de aangever, is wereldkampioen geworden met Spanje, daar was hij ook belangrijk.. Hij is een van de redenen waarom Messi zo geweldig was het afgelopen seizoen.

Messi, 43 doelpunten in 49 wedstrijden voor Barcelona... wat wil je nog meer? Deze geweldenaar verdient 100% de gouden bal.. Mensen kunnen wel zeggen dat hij op het WK niet presteerde, maar dat is niet waar. Kijk de wedstrijden maar na, hij heeft weliswaar niet of 1x gescoord, maar hij was vaak belangrijk.

Dat Sneijder het niet wordt doet me wel deugd, want dat zou ik een schande hebben gevonden. Hij heeft een goed seizoen achter de rug, met een voor hem heel gelukkig WK. Echter hij heeft niet zo'n meerwaarde gehad, dat hij dé wereldvoetballer van het jaar was. Als Sneijder gekozen zou zijn, dan was het niet de verdiensten van Sneijder die geeerd moesten worden, maar de verdiensten van Internationale. Het is een uitstekende voetballer, maar verdiend had hij het niet.

Echter het is wel beetje wrang, want zelf had ik Sneijder wel boven Iniesta gezet.. maar goed het zij zo.

6 december 2010 om 13:42

49 wedstrijden 47 doelpunten voor het fenomeen Lionel Messi.

6 december 2010 om 13:45

Ik heb wikipedia na gekeken toen ik het schreef. daar staat 49 wedstrijden, 43 doelpunten en 11 assists.

Je kan het ook goed hebben, want wikipedia is niet zo betrouwbaar

Zelfs met 43 doelpunten is het nog een geweldige prestatie

Wat een matig team heeft Barca eigenlijk als ze niet eens de CL winnen met de 3 beste spelers ter wereld..

6 december 2010 om 13:43

Wat wil je nu zeggen?
Een team bestaat uit 11 spelers, en de keuze voor deze 3 spelers, wil nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk de 3 beste zijn? Vind je het zo jammer dat Sneijder niet geselecteerd is?
Of ben je nog niet over de WK Finale heen?

6 december 2010 om 13:45

Tuurlijk wel dit zijn volgens de Fifa de drie beste spelers ter wereld. Met die drie beste kan Barca geen CL winnen. Dan is de rest van het team van Barcelona dus lachwekkend slecht!

6 december 2010 om 13:53

Dus je wilt zeggen dat onder andere Puyol en Pique dramatisch slecht zijn?

Je gaat nu veels te kort door de bocht. Je moet toch weten dat bij voetbal meer komt kijken dan alleen goede spelers. Er moet een team staan, en dat hoeven niet eens de beste spelers van de wereld te zijn, om succes te hebben. De organisatie eracher, de staf, de omstandigheden, geluk,etc.. etc.. etc.. Je kan t niet zo gemakkelijk zien.

De ene dag wordt de Fifa veroordeeld, omdat het alleen maar maffia mensen zijn, omdat ze voor t geld kiezen, en nu hechten mensen opeens waarde aan de mening van de Fifa... beetje ironisch vind je niet?

6 december 2010 om 14:00

Hebben ze de CL niet gewonnen dan met deze 3 heren? Nota bene tegen jou club nog wel

Vorig seizoen was een incident, dit seizoen gaan ze er weer voor en ik hoop persoonlijk dat we jou club weer tegenkomen in de finale!

6 december 2010 om 14:18

Als er iets lachwekkends is, is het jouw achterlijke reactie wel. Zoals je weet wint niet altijd het beste team. Inter heeft een groot portie geluk en anti-voetbal nodig gehad om barca af te stoppen. Of weet je dat niet? Denk je dat de beste altidj wint? Wat een lulkoek zeg.

6 december 2010 om 16:38

@frikx
Denk je nou dat fifa als organisatie deze shortlist heeft gemaakt? Deze 3 heren hebben gewoon de meeste stemmen gekregen en staan volkomen terecht op de podium. Wesley Sneijder heeft sinds het wk geen bal meer geraakt en dan verwacht jij dat Sneijder nog kans maakt? Lionel messi, cristiano ronaldo en xavi zijn de meest constante spelers van het afgelopen jaar en Andres iniesta is gewoon de belangrijkste man geweest voor Spanje.

Het klopt dat barcelona de cl niet heeft kunnen winnen maar dat komt vooral door het goede verdedigende blok die inter heeft opgestelt in camp nou. Ik vond esteban cambiasso vele malen belangrijker voor inter dan wesley sneijder want zonder cambiasso heeft sneijder niet eens vrijuit kunnen voetballen. Hij was voor mij de beste man aan de zijde van inter tegen Barcelona.

p.s. Wat moet Wesley Sneijder toch slecht zijn als hij niet eens een onderlinge duel tegen xavi en iniesta kon winnen in de finale (waar het uitiendelijk erop aankwam).

6 december 2010 om 14:11

Hoe hoog kan frustratie zitten zeg. In de afgelopen 4 jaar heeft Barca de CL 2 keer gewonnen. Je kan de CL niet elk jaar winnen, zijn meerdere factoren voor nodig, waaronder geluk!

Terecht, de Gouden Bal is een prijs voor de beste speler, niet voor het beste team wat die speler om zich heen heeft staan. Xavi, Iniesta en uiteraard Messi zijn allen spelers die gewoon veel verder zijn dan Sneijder. Spelers als Ronaldo, Scholes, een fitte Robben etc vind ik ook allemaal beter dan Wesley.

Daarnaast had Sneijder misschien niet zo hoog van de toren moeten blazen in de media de laatste tijd. Ik denk dat je op die manier geen sympathie wekt bij de mensen die deze lijst samenstellen.

Als het zou helpen, moeten de brave burgers is de boel boycotten en zo de absurde bedragen en alle andere vervalste zaken terug laten dringen.
Natuurlijk niet in eigen land maar daar waar het grote geld is.

Er zijn nu al zoveel schandaal berichten bekend maar iedereen weet dat er toch niks aan gebeurd.

Ik weet niet wat ik van heel die uitverkiezing moet vinden.
Sneijder verdiend daar sowieso te staan (ik zeg niet winnen...). Gezien zijn statistieken van afgelopen seizoen met Inter en het NL Elftal hoort hij gewoon in dat rijtje thuis.

Xavi, Iniesta, da's leuk, die zijn wereldkampioen geworden, maar daar houdt het ook mee op.

Messi verdiend 'm zeker, maar Sneijder hoort daar wel te staan.

Het is natuurlijk erg verleidelijk om in een jaar waarin het WK wordt gespeeld de Gouden Bal toe te wijzen aan een speler uit het winnende team.

De Gouden bal gaat echter over het gehele jaar 2010 waarin niet voorbij kan worden gegaan aan de fantastische prestaties die Wesley Sneijder heeft geleverd. Dit gebeurt nu wel. Sneijder heeft de CL gewonnen, de Italiaanse beker, is landskampioen geworden, 2e op het WK en maakt bovendien nog kans op het WK voor clubteams (al vindt dit niet meer plaats in 2010).

Xavi speelt het hele jaar al constant op een hoog niveau. Hij is de motor, de architect van Barcelona. Alom toch gezien als het mooist voetballende team van de wereld. Bovendien is hij wereldkampioen en landskampioen geworden. Maar een heel seizoen elke wedstrijd een 7 of 8 halen (als je de media kan geloven) is ook een bijzondere prestatie.

Iniesta is absoluut een goede voetballer, met prachtige acties. Iniesta heeft, net als Xavi, de landstitel en het WK gewonnen maar heeft als extra pluspunt dat hij het winnende doelpunt heeft gemaakt in de finale. Ik denk dat iniesta minder aanwezig is geweest dan Xavi gedurende het seizoen, vooral letterlijk (gezien zijn blessures). Ik hoop dat de heren coaches die mogen stemmen meenemen dat Iniesta een bijzonder vervelend ventje is geweest tijdens het WK en in negatieve zin is opgevallen met het constant vragen om kaarten. Voor mij ben je dan onsportief bezig. Sportiviteit mag wat mij betreft meewegen bij het maken van een keus voor de beste voetballer van 2010.

Messi wordt door het grootste gedeelte van de voetbalvolgers gezien als beste voetballer van de wereld. Hij heeft alleen op het WK niet echt geschitterd, al ligt dat voor een deel ook aan het team waarin hij speelt. Messi is ook landskampioen geworden maar heeft dus het WK niet gewonnen. De vraag is of er bij het kiezen van de winnaar voor de Gouden bal wordt gekeken naar de beste voetballer (wat volgens velen Messi is) of dat er wordt gekeken naar heel 2010 (de prijzen, het niveau wat een speler heeft gehaald, sportiviteit etc. etc.).

Overigens ben ik van mening dat er niet iets bestaat als 1 beste voetballer van de wereld.
Ik ben ook fan van Messi, maar Messi is voor mij vooral de beste op zijn positie/linie.
Als je Messi in de verdediging neerzet, dan zal hij veel minder waard zijn en heb je juist weer meer aan een Puyol (om maar iemand te noemen). Terwijl Puyol als aanvaller niet zal uitblinken.
Het gaat mij niet om Puyol en Messi, dit zijn slechts als voorbeeld gebruikt.
Ik denk dat het beter zou zijn om bij de Gouden bal te kijken naar elke linie (dus aanval, middenveld, verdediging en keepers) en daarnaast alles mee te nemen in het maken van een keuze.

6 december 2010 om 14:11

Klopt, qua fairplay verdienen vooral Xavi en in mindere mate Iniesta niet de gouden bal. Bovendien is het schandalig dat notabene de man die Inter in alle drie de finale's die zij speelden naar de overwinning schoot, Diego Milito niet eens tot de 23 genomineerden behoorden. Als je de winnende scoort in de Coppa Italia, de Scudetto en de Champions League hoor je minstens in de top 5.
Deze prijs wordt uitgereikt aan degene die het hardste roepen dat ze de beste zijn en de club met de meeste kontenlikkers.

De Fifa maakt deze beslissing puur en alleen uit eigen belang!
Door twee wereldkampioenen te verkiezen boven Sneijder die de andere grote prijs won (champions League) maakt de Fifa het WK belangrijker dan de Champions League.

Oftewel. Ze maken de Fifa (zichzelf dus) belangrijker dan de Uefa.

Ze verheerlijken hun eigen toernooi, waardoor de belangstelling groter word en zij weeeer meer kunnen eisen en dus...jaja..het is weer zo ver: Verdienen

6 december 2010 om 13:49

nee de kenners beslissen hierover, journalisten, coaches etc,
dus dat geboehoehoe hierover kan wel ophouden.

6 december 2010 om 14:00

Dus je denkt eerlijk dat de Fifa geen invloed uitoefent op hun eigen prijs?

Heerlijk dit.. goede keus.. en Sneijder is goed, maar niet goed genoeg en zal het ook nooit zijn. Hij heeft een sterk seizoen gedraaid.. maar het was niet zo dat hij alleen uitblonk.. Inter heeft als team een goed seizoen gedraaid.. Barca heeft Inter in de voorronde ook tweemaal weg gespeeld..

Ik schat trouwens C.ronaldo echt hoger in dat Sneijder, terwijl hij geen prijzen heeft gepakt.

Belachelijk zeg! Sneijder had zeker bij de laatste 3 moeten zitten. Geweldig speelt en alles gewonnen wat er te winnen viel (alleen de finale van het WK niet). Spelers als Ronaldo doen het nu vreselijk goed alleen die waren op het WK nergens te bekennen, wat toch onderdeel uitmaakt van het seizoen van een speler.

Van deze 3 hoop ik op Xavi maar hij en Iniesta zijn naar mijn mening even belangrijk en evengoed.

Dit is in 1 woord belachelijk. 3 spelers van dezelfde club, die niet eens de Champions League finale heeft gehaald. Messi was overigens ook nog onzichtbaar op het WK. Het lijkt mij dat een speler die de spelverdeler is van het team dat de Champions League, de serie A en de beker wint, de finale van het WK haalt met een underdog als Nederland en mede-topscorer van het toernooi wordt als 1 van de 3 beste spelers van 2010 kan worden beschouwd. Echter wordt FC Barca zo opgehemelt in de voetbalwereld, dat enig relativeringsvermogen ontbreekt.

Ik hoop op Messi.

Gewoon een magistrale voetballer die niet te stoppen is.
Veruit de beste.

Is dan wel terecht uitgeschakeld met Argentinie op het wk, met een beetje normaal fluitende scheids in tenminste het uitduel tegen Inter had hij met Barcelona gewoon wéér de Champions Leage gewonnen. Daarmee bedoel ik ook dat de winst van Inter en dus sneijder inderdaad een schaduwkant heeft, namelijk de halve finale.

Maar ergens diep van binnen hoop ik dat alledrie de spelers weigeren om de bal in ontvangst te nemen, van zo'n flut organisatie die met de laatste wk toewijzing bewezen heeft helemaal geen reet om voetbal te geven.

Raar. Vind het raar omdat er ook geen Ronaldo bij zit....
Xavi en Messi vind ik absoluut spelers van de buitencategorie en horen er ook bij. Maar ik vind Iniesta (nog) niet zo goed en beslissend. Had eerder Ronaldo of Sneijder zijn positie in laten nemen.

Als Sneijder deel was geweest van die grote 3 en bij Barça speelde zat hij nu bij deze 3.

Een hele hoop mensen, en blijkbaar ook bij de Fifa snappen niet wat deze prijs inhoudt. Ze moeten eens definiëren wat deze prijs betekent. In mijn ogen is deze prijs bedoeld voor de speler die het meest succesvol is geweest in clubverband en nationaal verband en hierin een significant grote rol in heeft gespeeld.

Dan hoef je alleen maar spelers te vergelijken:
Xavi: Titel, WK Kampioen
Messi: Titel
Iniesta: Titel, WK Kampioen
Sneijder: Titel, CL, WK finalist.

Dan kom ik toch op Sneijder uit. Anderen kijken puur naar voetbaltechnische kwaliteiten, daar ben ik het niet mee eens, maar als dat zo is dan moet Messi de komende 5 jaar en wie weet langer deze titel pakken.

Kortom, ik vind dat het Sneijder had moeten zijn, zeker omdat de weg naar CL winst langer is dan Wk-winst en Sneijder stond ook in de finale van het WK

ik hoop op xavi als winnaar de nummers daaronder zijn niet interessant want het gaat om die eerste prijs en ik denk dat Xavi dat ook gaat halen.

En ik hoef niet uit te leggen waarom.

Jammer voor Robben en Sneijder maar niet meer dan terecht want Sneijder was goed vanwege Mourinho en Robben kapte alleen naar binnen en schoot. Mooi maar met veel geluk en een speler als iniesta en messi laten toch wel wat meer zien.

volkomen terechte beslissing.

xavi beste middenvelder op alle fronten beter dan sneijder .
iniesta ook op alle fronten beter dan sneijder .
messi is gewoon de beste speler ter wereld hij verdient de gouden bal

sneijder heeft een goed seizoen gedraait maar zeker Niet de beste speler van de wereld.

Ik hoop Xavi, ben gewoon een enorme liefhebber van zijn speelstijl. Maar Messi en Iniesta zijn ook niet bepaald amateurs. Mijn inziens een terechte top drie.

Onvoorstelbaar! 3 jongens die allemaal sinds hun jeugd bij Barcelona voetballen. Dat zij drie nu kans maken is een prachtig compliment voor de jeugdopleiding van Barcelona.
Sneu voor de rest.

Als Iniesta het gaat worden hoeven we deze prijs ook niet meer serieus te nemen.
Oke, hij heeft in de WK finale gescoord maar heeft hij verder iets bijzonders gedaan afgelopen seizoen? nee, hij is veel geblesseerd geweest en heeft in de wedstrijden die hij speelde geen enorm bijzondere dingen gedaan.

Xavi en Messi zijn terecht, ik denk toch dat het Messi gaat worden.

Ik moet echt lachen om al die Barca fanboys hier. Messi wordt hier vergeleken met grootheden als Maradonna Cruijf en pele, terwijl hij Argentinie op het wk niet eens op sleeptouw kon nemen. Om een echte grootheid te worden moet hij eerst als international nog wat presteren anders mag hij de veters van Zidane en van Basten nog eens strikken. Dat mensen hem dan vergelijken met Cruijf, pele en maradonna onbegrijpelijk hij mag nog geen eens direct oogcontact maken met deze legendes. Het enige wat deze dribbelaar tot nu toe heeft bewezen is dat hij een heel hoog nivo kan halen, als hij in een dreamteam speelt, maar als het dreamteam om hem heen wegvalt lijkt het of je naar een andere Messi zit te kijken.
Ik moet er wel bij zeggen dat hij nog jong is, dus hij kan zeker nog een de legende worden.

Sommige mensen schijnen te vergeten dat dit een uitverkiezing over hoe goed je gedraaide seizoen is en niet over wie de beste speler is. De beste spelers draaien namelijk ook niet altijd het beste seizoen. Daarom vind ik ook dat Sneijder sowieso bij de beste 3 hoorde te staan, en dan niet om ik nationalistisch ben of weet ik veel want ik heb eigenlijk gewoon een hekel aan die vent. Iniesta heeft dan wel het winnende doelpunt gemaakt in de WK finale maar verder heeft hij voor zijn kunnen het hele seizoen bar weinig laten zien (ook door blessures en zo), begrijp me niet verkeerd, hij is een van mijn favoriete spelers maar als we puur kijken naar het seizoen wat een speler heeft gedraaid en zijn totale bijdrage daarin vind ik niet dat Iniesta het verdiend.

Sneijder heeft op Alle fronten waarop hij gespeeld heeft een fantastische prestatie neergezet, kan ik van geen van de finale 3 zeggen.

6 december 2010 om 14:56

@ Maros
- het gaat niet over een seizoen maar over een heel kalender jaar
- als de beste spelers niet een heel goed jaar draaien, waarom moet die dan winnen?
- je zou hooguit Iniesta weg kunnen doen voor Sneijder inderdaad
- de prestaties van Sneijder waren fantastisch, maar zijn spel/voetbal was niet altijd even goed/werelds, hij heeft het zeker goed gedaan maar niet beter dan Xavi en Messi

6 december 2010 om 15:04

Punt 2:
Dat bedoel ik juist, ik vind Iniesta een van de beste spelers van wereld maar ik vind dat hij deze nominatie niet verdiend omdat hij een minder jaar heeft gehad, hij was wel beslissend in de WK finale maar ik vind dat niet voldoende omdat hij de rest van het jaar minder gepresteerd heeft (ook door blessures).

De prijs is het bewijs en Sneijder heeft de meeste/beste prijzen gewonnen. Maar kan niet ontevreden zijn als Messi wint, of Xavi.

Mèh, tzal wel weer Messi worden. Al hoop ik dat Xavi hem krijgt dan. Toch wel de belangrijkste speler bij Barcelona me dunkt.

Ik hoop dat messi of Xavi hem wint,
sneijder staat er terecht niet bij, al is het alleen om dat anti-voetbal van inter tegen barcelona...
de mensen die zeggen dat messi een minder jaar heeft gehad, zijn echt niet wijs hoor...
bij barca was hij weergeloos en bij argentinie was hij niet zoals bij barca, maar zeker net zo goed als sneijder bij nederland...

Hij had naar Sneijder moeten gaan!

Het enige wat sneijder miste was de beker van het wk. En de Europese supercup.

Finale Wk!!!!
CL winnaar! X aantal assists en x aantal goals!
Ilaliaanse titel!
Italiaanse beker!
Topscorer Wk!

6 december 2010 om 14:53

@ 10_alex_10

Het winnen van prijzen is niet voldoende als criterium.. Zijn vertoonde spel was alleen bij vlagen briljant (feb-mei 2010). Op het WK was hij goed, niet bijzonder.
Na de zomer was hij op zijn best 'goed'.

Wat Xavi (en Iniesta?) heeft (hebben) laten zien in 2010 is vele malen beter en de landstitel, halve finale CL (onterecht eruit?) - winnen van de WK finale, ná de zomer met Barça vrolijk doorgaan op het niveau wat in 2007/2008 is ingezet.. recentelijk de vernedering van barça-real. Ik vind het zo grappig dat jullie niet feitelijk kunnen zijn, het is werkelijk waar apart hoe jullie door die selectieve bril heen kijken.

6 december 2010 om 18:56

hahaha Dan heb jij het over feiten.

Finale of halve finale? Finale
Italiaanse beker of geen spaanse beker? Italiaanse beker
Italiaanse titel of spaanse titel? Beide
Wk finale (onterecht verloren 2 kansen robben) of Wk winst? WK winst
Dit seizoen is Inter net als Barca gewoon door in de Cl
Sneijder heeft meer goals gescoord op het WK dan messi xavi en iniesta en dat als aanvallende middenvelder...

Dit zijn feiten gozer!

7 december 2010 om 04:21

@ 10_ales_10
oh wat triest!
1) Het winnen van een WK finale is 100 x belangrijker dan welke prijs dan ook.
2) Wat was er zo denderend aan het voetbal van Inter in 2010? Het feit dat er 3 Barça spelers genomineerd zijn zegt alles over de wijze waarop Inter die beker gepakt heeft.
3) Italiaanse beker zegt niets
4) W K onterecht verloren? whuahahahahahhahahahahahaha -> 'als' telt niet.. dus houd op met je drama over Ned+robben. En Spanje won oh-zo-terecht.
5) Inter door in de C.l. ? Het gaat niet alléén om resultaten -> vertoond spel is heel essentieel
6) Messi heeft idd weinig gewonnen met Argentinië -> maar je moet een halve gare zijn, wil je niet zien dat Messi in 2010 super super goed is, los van het feit dat hij 20x beter was dan Sneijder in 2010

jouw feiten kloppen, maar zijn die meteen reden om Sneijder in de top 3 t loodsen? of zelfs maar te winnen?

N . e . e .

Onbegrijpelijk, wat moet je allemaal behalen om deze gouden bal te winnen? Geen voetballer heeft meer gewonnen en is daarbij zo belangrijk geweest!

Wanneer hij ook nog de wereldbeker wint is deze verkiezing natuurlijk een lachertje! Tuurlijk, Messi is de beste voetballer ter wereld, maar het gaat toch over een jaar! Daarin is Sneijder bepalend geweest en heeft samen met Inter het Barcalona van de andere 3 verslagen! Sneijder was ook nog eens topscoorder van het WK!

Ik vind het onbegrijpelijk!

iedereen hier denkt dat het alleen maar om de prijzen gaat die een voetballer heeft gewonnen in dat jaar maar zo gaat dat helemaal niet. het gaat om hoe je hebt gespeeld, anders had bij wijze van spreken marco matterazi ook kunnen worden genomineerd
dit is gewoon heel terecht, die 3 waren/en zijn gewoon beter dan sneijder..

onbegrijpelijke voetbal politiek situatie.

1e geval de landen die het wk mogen organiseren en nu de 3 spelers die als laatst overblijven van een club

wat heeft messi en iensta gedaan het hele jaar . meer aan de kant gezeten dan gespeeld in de eerste half jaar .

ik denk dat bale de terechte winner is denk ik ,aangezien snijder en geen robben bij de laatste 3 zijn geëindigd.

het maakt niet uit naam en faam zijn zeker de doorslag gevers om de titel te winnen.

6 december 2010 om 14:54

Hier ben ik het niet met je eens, van iniesta oke dan begrijp ik nog wel dat je dat zegt die was best vaak geblesseerd maar messi?? Come on he, met 43 doelpunten en 11 assist een
prachtig seizoen gedraaid, op het WK na dan.

al deze uitslagen zijn weer corrupt. Laat Nederland hier niet aan meedoen en hem kiezen als sportman van het jaar.

Ik snap nog steeds niet waar deze prijs omgaat, gaat het om de beste speler dan zou dat messi worden met als tweede ronaldo, gaat dit echter om de geen met het beste seizoen en om degene met de meeste prijzen zou het een spanjaard, sneijder of forlan moeten zijn.

6 december 2010 om 14:51

het gaat gewoon om de beste prestaties in 2010
Het zijn ook de meningen van de trainers die tellen en niet mening
van de voetbalsupporters. Ronaldo is een hele goeie voetballer, technisch
een van de beste hij is gewoon een monster. Maar trainers kijken niet alleen naar
wat wij willen zien op een voetbalveld. Iniesta schat ik gewoon hoger
in dan ronaldo, want hij brengt meer dan ronaldo, de functie die hij
heeft op het middenveld is ook veel moeilijker dan ronaldos functie.

Oh wat heeerlijk om dat chauvinistisch calvinisme de kop ingedrukt te zien worden... Prach-tig.. ik kan hier werkelijk waar de gehele week van genieten.

Het is een prijs voor 2010 en niet voor 09/10 of 10/11. Over 2010 was Sneijder maar voor de helft heel goed tot soms wereld. De rest was hij aardig tot goed.
Terwijl Iniesta, Xavi en Messi tot aan het WK redelijk tot heel goed waren maar vanaf/na het WK tegen het wereldse aan.

Bij elkaar opgeteld, kun je niet om deze 3 jongens heen. Laat ik optimistisch zijn: je zou Iniesta kunnen wisselen met Xavi, omdat Iniesta bij elkaar best lang eruit is geweest in de eerste maanden van 2010.

Xavo en Messi in mijn ogen de beste 2 - no doubt!

Waarom zou het sneijder moeten zijn dan? Hij kan dan wel veel prijzen hebben gepakt, maar dan kan je Diego Millito erook nog in het rijtje toevoegen die heeft een prachtig seizoen achter de rug,beste aanvalleer CL en wel beide doelpunten gemaakt in de finale.

Al deze nomitaties zijn zinloos, want messi steekt er gewoon bovenuit.
Zijn individuele klasse is zo sterk, hij blinkt echt elke week uit,
scoort aan de lopende band .topscoorder van de champions league
als winger, topscoorder van de europese competitie met 34 doelpunten.
Ookal is hij niet ver gekomen met argentinie, is hij gewoon de allerbeste
voetballer van de wereld. De komende jaren zal dat ook zo zijn.

Volkomen terecht. Messi, Iniesta en Xavi zijn duidelijk de beste ''voetballers''. Ik wil Sneijder niets te kort doen, maar hij kan echt niet tippen aan het niveau van de drie bovengenoemde spelers. Ik vind dat de Gouden Bal naar de beste voetballer moet gaan, en voor mij is er geen twijfel over mogelijk wie dat is: Messi! En nu weet ik wel dat mensen gaan zeggen dat hij geen prijzen heeft gewonnen en dat soort flauwekul, maar voor mij doet dat er helemaal niet toe, ik geniet gewoon het meest van de beste voetballer aller tijden, Messi!

Jammer voor Robben en Sneijder, ik had het ze beide wel gegund, maarja. De spelers die er nu zijn gekozen zijn ook alledrie van buitegewone klasse en de vraag is wie van die 3 gaat winnen. Wel grappig dat het alle 3 spelers zijn van Barca.

belachelijk, drie spelers die op clubniveau niet spectaculair hebben gepresteerd, en in het geval van Messi ook met het land niet. Sneijder had het verdiend vind ik

Als je toch tussen deze 3 spelers moet kiezen, dan kies ik voor Messi. Hij heeft een perfect jaar achter de rug, vorig seizoen topscorer met 34 doelpunten en nu ook weer 15 uit 12. Op het WK was hij niet fenomenaal, maar hij speelde zeker niet slecht. Veel kansen werden dankzij hem gecreëerd, en zelf was hij soms ook dichtbij z'n doelpunt. Dan is het jammer dat hij net binnenkant paal schiet, maar je moet ook niet vergeten dat hij nu weer met een sterk seizoen bezig is. Datzelfde geldt trouwens voor Xavi en Iniesta(ondanks zijn blessures goed WK gespeeld).
Verder denk ik dat het toch onterecht is dat Sneijder niet bij de laatste 3 zit. Als je over het algemeen kijkt naar de speler die de meeste prijzen heeft gewonnen(van het afgelopen jaar), dan zou Sneijder de Gouden Bal verdienen. Hij heeft de treble gewonnen met Inter, Wk-finale gehaald en gedeeld topscorer, dit seizoen is hij minder en vooral omdat Barca weer voetbal speelt van een andere planeet en Xavi, Iniesta en Messi weer bezig zijn aan een sterk seizoen, vergeten mensen denk ik de andere voetballers die nu minder opvallen(maar wel gewoon een sterk WK en goed seizoen achter de rug hebben gehad).

Na deze domper mag mijn held de prijs wel winnen Iniesta had ik er bij deze verkiezing uitgelaten omdat hij niet het hele jaar gespeeld heeft. Neemt wel niet weg dat dit trio het beste is wat er op dit moment samen rondloopt, met Xavi voorop!

Sneijder hoort hier gewoon bij te staan, verkiezingen vind ik eigenlijk over vorig seizoen gaan, het is duidelijk dat ze de lijn maar gewoon door trekken tot en met nu. Daarnaast als Iniesta erin staat kunnen we net zo goed zeggen Robben, als die fit is is die niet te stoppen, door niemand!

Van deze drie moet Iniesta mijns inziens winnen. Vind Iniesta completer echt beter dan Xavi. Wel heel vreemd dat Sneijder er niet bij zit, maar goed. Dit vind ik een beetje erg makkelijk, 3 spelers van t beste team ter wereld zouden die elkaar t spelen niet wat makkelijker maken? Messi is bij Argentinie een stuk minder dan bij Barca en bij Spanje steunen Iniesta en Xavi ook op elkaar, moet je eens opletten hoe vaak Xavi Iniesta zoekt, die maken het elkaar makkelijk. Het is knapper om uit te blinken bij Inter dan bij Barca.

Een beetje erkenning van de Nederlandse prestaties zou wel op zijn plaats zijn geweest. Van Bommel en de Jong zijn niet eens geselecteerd, van Marwijk en van Gaal zijn niet geselecteerd en Sneijder heeft geen top drie plaats. Uit de eerste selectie bleek al dat vooral op aanzien en bekendheid wordt geselecteerd en dat blijkt nu ook weer. Het is jammer, maar dit is standaard fifa beleid.

Als dan iemand van deze 3 het moet worden, is het naar mijn mening Xavi wel. Hij wordt al ouder en heeft in alle opzichten een perfect seizoen gehad. Messi was geweldig, maar kan nog beter. Daarnaast heeft hij niet optimaal gepresteerd op het WK en dat telt toch ook mee. Iniesta hoeven we het niet eens over te hebben vind ik. Geweldige middenvelder, maar in mijn ogen was Sneijder hier beter op zijn plaats geweest.

Duidelijk weinig mensen met enig voetbalverstand hier op VZ! Xavi en Sneijder omwisselen? Ben je nu helemaal gek geworden? Xavi heeft het seizoen van zijn leven gespeeld en was beslissend in de titel van Spanje en de wereldtitel.
Sneijder mocht van mij zeker in de top 3 staan, in de plaats van Iniesta, want hoewel dat mijn favoriete speler is heeft hij buiten die goal op 11 juli bijzonder weinig laten zijn vorig jaar.

En dat sommige mensen durven zeggen dat Messi niet zo'n goed jaar had, dat is gewoon schandalig! Die jongen presteert constant op een enorm hoog niveau in Barcelona en was op het WK geregeld een lichtpunt in de erbarmelijk slecht spelende Argentijnse selectie. Hij kwam de bal zelfs in zijn eigen doelgebied opvragen.

Mijn top 3 zou geweest zijn Xavi, Messi en Sneijder.

6 december 2010 om 15:59

Messi heeft gefaald tijdens wk 10, wel een geweldige voetballer.

Ik had liever een nominatie gezien voor Zanetti, Lucio en Maicon. Dit waren de mannen die het o zo geweldige Barcelona het voetbal beletten en lieten zien dat voetbal meer is dan alleen tikkie-takkie.

Geen Sneijder bij de laatste 3 betekend dat deze verkiezing geen enkele waarde meer heeft.

CL winnaar
Ilaliaanse titel
Italiaanse beker
Topscorer Wk

Hij was in elk toernooi beslissend en won alleen het wk niet omdat robben 2x zijn pas niet verzilverde en arbiter Webb en zijn assistenten een schokkende blunder maakte door geen corner te geven, waardoor spanje scoorde.

Messi moet het worden naar mijn mening.
Voor de rest vind ik het wel raar dat het 3 Barca spelers zijn, (niks ten nadelen van Barca, want het is de meest aantrekkelijk spelende ploeg op aarde naar mijn mening) maar ik vind toch dat i.p.v Iniesta Sneijder gekozen had moeten worden. Dies zo extreem belangrijk geweest voor Inter en Nederland (veel prijzen gewonnen met Inter afgelopen seizoen en WK finale behaald met Nederland).

Iniesta is dan wel Wereldkampioen geworden (+winnende goal), maar heeft met Barca geen Champions League finale behaald en vond hem minder belangrijk voor zijn teams dan dat Sneijder was voor zijn teams. Vond Xavi en Messi toch belangrijker voor Barca dan en Xavi en Villa belangrijker voor Spanje dan Iniesta. Ik vermoed dat de Fifa hem de voorkeur gegeven heeft door zijn finale doelpunt.

Het is heel begrijpenlijk dat Sneijder er biet tussen zit. Wat veel mensen vergeten is dat deze prijs gaat naar de beste speler van 2010. Het gaat dus niet om het seizoen 2009/2010, NEE het jaar 2010. Sneijder heeft de eerst 6 maanden heel goed gespeeld in 2010, maar het afgelopen half jaar laat hij niks bijzonders zien. In het eerste het eerste helft van 2010 had hij het verdiend om er bij te staan, maar als je de laatste 6 maanden van 2010 niks laat zien en de 3 anderen spelen geweldig, dan is het toch logisch dat hij er niet bij zit.
En over Robben:
Ook Robben heeft een geweldig eerste helf van 2010 gehad maar hij speelt de laatste 5 maanden niet eens. Je kan nooit de beste speler van 2010 zijn als je maar 6a7 maanden van de 12 speelt.
Dus mensen het maakt niet uit of Sneijder vorig seizoen een geweldig seizoen had. Het eerste deel van het vorige seizoen telt niet mee. Het gaat hier om de laatste helft van vorig seizoen en dit seizoen tot nu toe.

Weet niet of dit de drie beste spelers van 2010 waren en dat blijft natuurlijk een eindeloze dicussie (al begrijp ik de mensen die beweren objectief te zijn en zeggen dat Robben had moeten winnen dit jaar totaal niet) maar realiseer me net wel hoe fantastisch het is voor Barca dat het drie spelers zijn die uit de eigen jeugdopeiding komen!

Unstopable, Uncontrolable, Un-not-lovable Messi verdient het altijd maar op basis van het WK en de goal van Iniesta (hij heeft hiermee WK geschiedenis geschreven voor Spanje) vind ik het niet erg dat hij het krijgt.
Messi pakt toch de volgende en gaat voor een record gouden ballen.

Gezien de gouden bal een individuele prijs is moet de individueel beste/belangrijkste speler 'm ook krijgen. Dan zijn voor mij vorig seizoen toch echt de toppers.

1. Xavi
2. Forlan
3. Messi

Forlan was magistraal op WK en in de EL.
Xavi, mijn persoonlijke favoriet, was beslissend voor Spanje en Barca.
Messi was Europees topscorer, liet onwerkelijke dingen in de PD en CL zien.

Xavi mag van mij de bal krijgen, omdat als hij 'm nu niet krijgt, hij hem nooit zal krijgen en dat zou toch zonde zijn. Wat Iniesta in het lijstje doet vind ik toch wel een beetje merkwaardig. Qua kwaliteit misstaat hij zeker niet, maar qua prestatie is het toch frapant te noemen. Messi gaat die bal toch wel vaker winnen dus ach, met hem hoef ik geen medelijden te hebben.

Voor mij is het een strijd tussen Forlan en Xavi, en dan gun ik het Xavi gewoon meer.

Forlan wordt echt ondergewaardeerd, hetzelfde geldt voor Drogba. Beide hebben een fenomenaal seizoen gekend, alleen Forlan was beter op het WK.

6 december 2010 om 16:26

Het gaat niet om het afgelopen seizoen. Het gaat om het jaar 2010 en Forlan en Drogba hebben een heel goed eerste helft van 2010 gespeeld. Maar de afgelopen 6 maanden laat Forlan niet heel erg goeds meer zien. Drogba is na het wk ook iets minder gaan spelen. Terwijl Messi,xavi en Iniesta voor het WK al goed speelden en na het WK spelen ze nog fenomenaal.

weet je wat ik zo erg vind aan prijzen als deze.

je kan hem bijna alleen maar winnen als aanvallend ingestelde speler, 50 goals maken is meer waard dan 100 goals verkomen.

Waarom Sneijder niet?
Briljant WK + sterk seizoen(treble).
Over Messi geen discussie; zijn doelpuntenaantal spreekt voor zich.
Maar Xavi én Iniesta?
Had Sneijder dan voor een van hen ingewisseld.
Sneijder speelt nu idd niet goed, maar heeft een veel beter seizoen gekend.
Maar de winnaar is voor mij Messi: beste speler ter wereld.

6 december 2010 om 16:45

Het gaat erom wie de gehele jaar 2010 goed heeft gepresteerd. In dat opzicht valt Wesley Sneijder gewoon af want Xavi en Iniesta hebben beiden constanter gespeelt. Sneijder mag dan volgens jou wel een briljant wk hebben gespeelt maar Xavi en Iniesta waren de beste spelers van het afgelopen wk, en zij wonnen hem in de finale tegen Sneijder en co.

Na het wk heeft sneijder gewoon zijn niveau niet behaalt en daarom verdient hij het ook niet. Dat iniesta in het begin van 2010 gebleseerd was is gewoon pech hebben maar hij haalde wel altijd zijn gebruikeljke niveau. Dat kunnen we niet over sneijder zeggen.

6 december 2010 om 17:01

En Xavi heeft ook een groot deel van het huidige seizoen gemist, dus??
Heel raar dat hij dan wel genomineerd word.

6 december 2010 om 17:16

Hmmmm , nu weet ik tenminste waarom je twijfelt over xavi. Je zou eens wat meer voetbal moeten kijken ''jochie''.

Tot zover heeft xavi hernandez 17 officiele duels gespeelt en Sneijder 18 officiele duels.

Dus wat jij nu beweert klopt gewoon niet. Daarbij heeft xavi meer wedstrijden gespeelt het afgelopen seizoen.

Xavi heeft afgelopen seizoen 53 officieele wedstrijden gespeelt. Dat zijn er 34 in de competitie 11 in de champions league, 3 in de bekertoernooi en 5 op het wk.

Sneijder heeft daarin tegen 41 officieele wedstrijden gespeelt afgelopen seizoen.

Dus de conclusie die we kunnen trekken is dat Sneijder meer wedstrijden heeft gemist dan Xavi.

Justice! Justice! Justice! Driemaal hoera voor de selectiecommissie, tenminste, op het punt van Sneijder.! Gelukkig hebben zij door dat het succes van zowel Oranje als Internazionale met geen mogelijkheid is op te hangen aan Wesley Sneijder. Zowel Inter als Oranje scoorden niet bijster veel, maar kregen wel de minste goals tegen. Kom ik wel op een vraagpuntje: waarom dan niet één verdedigende speler van een van beide ploegen, waarbij ik aan Esteban Cambiasso óf Mark van Bommel denk. Dat vind ik wel jammer hieraan, want om Xavi te nomineren? Die was uitstekend, begrijp me niet verkeerd, maar niet zo enorm uitstekend als bijvoorbeeld vorig jaar.

Allereerst, ik ben geen fan van Sneijder, maar als je goed zijn spel volgt dan zul je opmerken hoe goed deze man wel niet is. Goede tot geweldige aannames altijd, 2benig, oog voor diepte.. beheerst one touch voetbal, temporiseert als de beste.. Daarnaast heeft hij 3 van de 4 finales gewonnen. Wat moet een speler nog meer doen om waardering te krijgen?

Daarnaast belangrijk geweest voor Nl's elftal, hoe knullig en gelukkig zijn doelpunten er ook uitzagen, hij heeft ze wel gemaakt..

Ik zeg niet dat Sneijder beter is dan Messi/xavi of Iniesta.. Maar hij heeft wel meer successen geboekt in 2010 dan de andere spelers en hoe je het wendt of keert, daar gaat deze nominatie om als ik me niet vergis.

Dit is erg vreemd van de Fifa waar kijken deze mensen naar ?
Het WK gedoe van vorig week is duidelijk daar draaide het om geld.
Maar dit slaat alles ik heb veel respect voor deze 3 spelers maar het toch niet waar zijn dat Sneijder die bijna alles heeft gewonnen met Inter en de Wk-finale heeft gehaald..

Toch zie ik Iniesta winnen.met alle respect maar als ze Messi kiezen,dan kunnen ze de Gouden Bal beter opbergen,omdat hij een op dit moment het best kan voetballen ipv van het op jaarbasis beslissen..

Wat een gefrustreerde mensen zeg.
Oh wat wordt onze Wesley toch overschat!
Mensen zet je bril af, Wesley zou willen dat hij met deze 3 een beetje mee kan voetballen.

Belachelijk! En mensen die beweren dat dit correct is die zijn wat mij betreft niet helemaal goed bij hun hoofd. Wesley heeft afgelopen seizoen geniaal gevoetbald en had absoluut bij de laatste drie moeten zitten! Vakkie geloof je t zelf? Wat praat jij onzin.

Er verdient hier maar 1 iemand de gouden bal. Dat is Xavi, wie het voetbal in de nationale competities, internationale competitie volgd kan niets anders constateren dat xavi hem verdient. Volg barcelona al jaren en ook het spaanse elftal en xavi is daar echt de leider. Onmisbare schakel in 2 teams die zo'n beetje het beste voetbal van deze aardbol spelen.

Sneijder had er inderdaad bij moeten zitten. Hij heeft een uitstekend jaar gehad was bepalend bij internationale. Maar laten we heel eerlijk zijn. Een speler die de gouden bal verdient moet ook in moeilijke tijden het elftal dragen. En doet hij dat op dit moment bij inter? Vergeet niet dat Iedereen vorig seizoen boven zichzelf uitsteeg bij inter en dat het niveau nu beduidend minder is. Vergeet niet mensen het is nog steeds 2010!!! En sneijder heeft in het nieuwe seizoen (huidige seizoen) geen noemenswaardige prestaties geleverd. Een leuk steekballetje of mooi afstandschot is niet genoeg voor de gouden bal.

Xavi is een klasbak! Geen voetballer op zijn positie kan aan zijn intelligentie en klasse tippen. Diegene die het hier niet mee eens zijn zullen toch echt eens xavi moeten gaan volgen.

Sommigen kijken gewoon te veel naar de prijzen. Natuurlijk had Sneijder er kunnen staan en misschien hoorde hij daar ook wel maar zoals jullie weten laat hij op dit moment helemaal niks zien terwijl Xavi, Iniesta en Messi gewoon nog steeds goed spelen en dat is volgens mij ook wel van belang. Op het wk prima gespeeld en daarvoor ook maar nu niet, en dat laat toch zien dat hij zijn niveau niet lang genoeg vol kan houden.

Aangezien dit een individuele prijs is, moet Messi hem winnen. Die is individueel met afstand en constant de beste van 2010.

De goals > 69 goals in 69 duels. De assisten. Het totale spel. Fantastisch. Laten we niet doen alsof hij slecht was op het WK. Je speelt ook nog altijd met een team. Zo een WK kan toch niet zo een fenominale seizoen als die van Messi wegwuiven. Los daarvan is hij individueel met afstand de besten.

Ik zou de Gouden Bal aan Xavi geven, geweldige speler, constant ook. Iniesta dit jaar minder actief geweest, ondanks dat is hij niet te vergelijken met Xavi, de verschillen zijn zo klein. Beide zijn al jaren actief bezig met het CL, EK en WK.

Wesley Sneijder mocht van mij wel op het podium staan ipv Messi. Ik zeg niet dat Messi slechteer is, maar het feit dat Wesley meer heeft gehaald dit jaar dan Messi verklaart het al ..

Belachelijk om 3 spelers van Barcelona te kiezen. Voortijdig uitgeschakeld in de CL en Messi op het WK niet onderscheidend. Iniesta te weinig gespeeld. Xavi is terecht, maar het blijft de Fifa hè? Sneijder maakte het verschil, zowel bij Inter als bij Oranje. Hij heeft de CL gewonnen, het landskampioenschap en de beker. Verder de finale van het WK. Hij mag zowel Benitez en Van Marwijk aanrekenen dat hij niet genomineerd heeft, want bij Inter draait het niet meer sinds Benitez er is en Van Marwijk heeft het positieve wat Sneijder voetballend inbracht bij Oranje weggegoid met de mentaliteit en taktiek waarmee hij zijn spelers de finale liet spelen. Het had tussen Xavi en Sneijder moeten gaan, want die maakten het verschil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren