Bruma mag zich niet te groot vinden

Zaterdag, 4 december 2010 om 08:31 door MisterAjax94

Er zijn mensen die voor een buitenlandse club zijn vanwege de geschiedenis. De nostalgie. Of gewoon omdat het iets magisch heeft. Zo zijn mensen fan geworden van Barcelona, Liverpool of AC Milan. Ik ben fan van Chelsea. En ik weet eigenlijk niet waarom. Of, ja eigenlijk wel.

Vroeger was mijn verstand in voetbal niet wonderbaarlijk groot. Het was om te lachen. Eigenlijk ging het nergens over. Ik zag graag voetbal en ik speelde graag voetbal. Maar wie er libero is bij Wolverhampon Wanderers? Ik wist het niet. Ik wil nu niet zeggen dat ik het nu wel weet, maar ik wil benadrukken dat mijn kennis niet astronomisch groot is.

Hoe dan ook, vroeger was ik voor Ajax. Nu nog steeds, zoiets verdwijnt niet. Verder keek ik dolgraag naar de Champions League en keek ik op zondagochtend vaak naar de herhaling van Match of the Day. Ik was bij dat soort wedstrijden voor de ploeg die op dat moment als laatste gescoord had. Ajax speelde niet mee, dus mij maakte het niet zoveel uit. Een ploeg viel mij tijdens Match of the Day op; Chelsea. Ik begon een zwak voor de club te krijgen, die uitgroeide tot een vorm van liefde die ik nog steeds niet snap.

Ook nu volg ik Chelsea nog. Maar ik erger me aan van alles. Aan Roman Abramovich, alleen maar verdedigende middenvelders, Carlo Ancelotti, Didier Drogba, Manchester United, Hilario, Stamford Bridge, Chelseas tegenstanders, aan vrij veel dus. Maar ik heb het ergste nog niet genoemd. Dat is één van de twee Nederlandse 'toptalenten'. Nu heb ik het niet over Patrick van Aanholt. Die houdt zich nog enigzins op de achtergrond, maar over Jeffrey Bruma.

Een voetballer die een interland op zijn naam heeft, nauwelijks Premier League-ervaring en een flinke dosis talent. Het komt wel meer voor. Trouwens, er zijn zoveel nog niet doorgebroken toptalenten met veel meer interlands. Maar waar ik me zo vreselijk aan erger, is hoe Bruma zich gedraagt. Hij denkt waarschijnlijk dat als hij op het trainingsveld komt, iedereen met drinken, handdoekjes, gepoetste schoenen en weer een tegoedbon van Hanni Hanna, zijn 'mattie' en kapper.

Nu heeft hij weer gezegd dat hij zich niet te groot voelt voor PSV. Waar haalt hij het recht vandaan? Een spelertje van negentien mag dolblij zijn dat een club als PSV hem wil huren. Om een andere verdediger van PSV te noemen, Wilfred Bouma. Ik gok dat hij drie dagen non-stop aan het been van Fred Rutten heeft gehangen voordat hij mee mocht trainen. En hij heeft, in elk geval mij, positief verbaasd. En ik vind zijn status ietsje groter dan Bruma, het wereldspelertje.

Begrijp me niet verkeerd, die jongen heeft talent. Ik vind het alleen hinderlijk dat hij zich gedraagd alsof hij ruim twaalf miljoen op de bank heeft. Verder zou ik het van harte toejuichen als hij zijn weg naar de wereldtop succesvol voltooid. En ik hoop dat hij zo snel mogelijk John Heitinga in het Nederlands Elftal vervangt, want die vind ik helemaal waardeloos. Alles bij elkaar kan ik toptalent zonder de sarcastische haakjes zetten. Voetballen kan-ie, maar zijn gedrag is gewoon stuitend. Ik hoop dat ik Bruma de komende twee maanden 26 projecten voor Unicef, Oxfam Novib en War Child zie doen, zodat deze theorie sowieso naar de knoppen is.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 14 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door estabanZC)

Hij denkt waarschijnlijk dat als hij op het trainingsveld komt, iedereen met drinken, handdoekjes, gepoetste schoenen en weer een tegoedbon van Hanni Hanna, zijn 'mattie' en kapper.

Kan je mij bovenstaande zin nog eens uitleggen?

4 december 2010 om 19:14

Achter kapper had 'aan komt rennen' moeten staan. Sorry voor de fout

4 december 2010 om 19:59

Sorry voor een aanvullende vraag , maar wat bedoel je met ''hanni Hanna''?
Is dat een merk of een persoon? Zegt mij iig niets.

4 december 2010 om 20:01

persoon met een vrij aparte naam. Kapper van het sommige spelers van het Nederlands Elftal en maradona

5 december 2010 om 09:00

john heitinga vind je niks?
nou als bruma john opvolgt wie vededigt samen met hem dan?
want als je zegt mathijsen ben je egt knettergek john hooort erin punt uit
maar vooor de rest leuke colum

5 december 2010 om 10:16

God, Mathijsen al helemaal niet. Ik kon niet kiezen

5 december 2010 om 16:39

Ik vind Mathijsen toch een stuk intelligentere verdediger dan Heitinga...
Hij is niet wereldtop, maar wel erg bruikbaar!

Maar hij word wel oud nu...

Douglas-bruma ?

ik heb ook een zwak voor chelsea vooral sinds de tijd van Zola. Maar denk je dat Bruma het expres doet ? Ik denk dat het de schuld van de nederlandse pers is die Bruma helemaal overhyped is door de pers en daardoor krijgen veel mensen een verkeer beeld van hem. zelf ken ik hem niet maar ik vind hem tot nu toe niet een talent van wereldformaat. mischien in de toekomst pas.

Verder een aardig stukje om te lezen.

Wat een onzin stuk zeg. Je kan aardig schrijven maar al je redeneringen raken kant nog wal.
Waar baseer je nou eigenlijk op dat Bruma een vervelend ventje is, aangezien hij juist zegt dat hij zich Niet te groot voelt voor Psv.

Als een journalist dat vraagt zegt hij keurig neehoor ik voel me nergens te groot voor, en dit is jou dank?

Je moet niet vergeten dat hij bij een van de beste clubs ter wereld speelt he, we hebben het niet over een of ander overschat talent dat overal al gefaald heeft en wanhopig op zoek is naar speeltijd. Met de kansen die hij bij Chelsea gaat krijgen door alle blessures zou hij zich eigenlijk juist te groot moeten voelen, en zou hij moeten blijven om z'n kans te pakken. Maar hij blijft bescheiden door te zeggen dat hij zich niet te groot voelt.

''een spelertje van negentien mag dolblij zijn dat een club als PSV hem wil huren''

Wat is dit nou weer voor belachelijke redenatie? Een speler van 19 mag zich dus per definitie niet te groot voelen voor een club als Psv. Dus Pato zou op z'n 19e ook dolgelukkig geweest moeten zijn als Psv hem wou huren terwijl hij daar veel te groot voor was?

Sorry hoor maar ik snap niet waar je nou eigenlijk op baseert dat hij zich zogenaamd gedraagt alsof hij 12 miljoen op de bank heeft. Je suggereert van alles zonder enige bewijzen, het is echt een belachelijk lapje tekst. Het lijkt mij juist een hele bescheiden hardwerkende jongen. Daarbovenop zegt hij zich nergens te groot voor te voelen en dan kom jij met deze Club-expert.

Schaam je!

Bovendien komt het door mensen zoals jou dat de hele Club-expert z'n waarde verliest, dit is nou al je 2e prut-stuk in 24 uur, je hoeft niks in te sturen hoor als je niks fatsoenlijks weet te verzinnen.

1 magere ster.

4 december 2010 om 19:50

Boem!
Wachten op jouw nieuwste denk ik maar.... Surprise me again!
Vriend, een mening hebben is goed en goh, dit is mijn mening. Ik schrijf gewoon een stuk en het feit dat het binnen 24 uur is, is omdat mijn vorige stuk 3 dagen in de wacht heeft gestaan. Ik heb verder geen opbouwende kritiek gehoord maar keiharde afbranderij. Met kritiek kan ik leven, maar het moet onderbouwde kritiek zijn van iemand met kennis van zaken. Dat had ik bij de vorige kritieken meer. Ik wacht op een stuk van jou waar ik weer 5 sterren voor kan geven, 'coming man'. Bovendien is het volgens jou dat hij een hardwerkende jongen is, maar ik check mijn bronnen, en volgens mij is ie arrogant. Bij een meningsverschil moet de ander zich niet onmiddellijk schamen. Bovendien had ik misschien beter moeten aangeven dat dit het zoveelste is waar ik me aan erger bij Bruma. Bovendien beoordeel ik Clubesperts grotendeels op schrijfwijze. Ik ben het lang niet met iedereen eens, maar geef als ze goed schrijven er tog drie sterren voor. Nou ja, niks aan te doen. Weet je voortaan wat je niet moet lezen hé?

4 december 2010 om 20:08

Haha ik voel me bijna schuldig nu ik erachter kom dat jij me de Coming Man noemde, wat ik erg waardeerde. Maar ik moet natuurlijk los daarvan objectief jou stuk kunnen beoordelen, en het is ook niet op jou persoonlijk gericht. Ik ga puur in op het stuk dat je dat alvast even weet, wie het ook geschreven hebt. Nogmaals je kunt wel schrijven maar dit stuk raakte in mijn ogen dus kant nog wal.

Dit is in mijn ogen geen meningsverschil. Dit is een assumptie die je met máár 1 ongeldig argument probeert te verwezenlijken. Dan is het in mijn ogen geen mening meer, maar gewoon suggestief gebrabbel.

Wat ik daarna zij over over je 2e stuk in korte tijd is ook niet op jou persoonlijk bedoelt. Alleen weet wel dat door dit soort ''mindere'' stukken komt dat de hele aandacht voor de Club-expert door te tijd heen verdwenen is, en dat sommige tegenwoordig nauwelijks meer worden gelezen. Als je hierna een magistraal stuk schrijft, kan het best zijn dat er maar een handvol reacties op komt, en dat wil je natuurlijk ook niet!!

Ik probeer je hier alleen mee aan te sporen om alleen écht goede stukken te plaatsen, want ik denk wel dat je dat kan. En dan heb ik het over een goed stuk, waarin je al je beweringen beargumenteert met harde feiten, en dat mengt met een mooie schrijfstijl en je eigen bevindingen.

Dus ik verwacht een mooi stuk van jou binnenkort, en dan kan ik je hopelijk meer sterren geven.

4 december 2010 om 20:15

Bedankt voor de voor mij gunstiger te lezen reactie.
Als ik dit soort reacties tegen mij lees, krijg ik altijd de nieging iets trug te schrijven, maar ik kan het niet beargumenteren Xd

ik vond het eerste stuk wel meevallen op zich. Het tweede stuk heb ik onduidelijk aangegeven waarom ik Bruma irritant vind, wat ik nog steeds vind. Maar bedankt voor de heldere uitleg en hopen op een geniaal volgend stuk van beiden!

7 december 2010 om 11:31

Ik quote: 'volgens mij is ie arrogant'

Dus je weet het niet zeker? En met andere woorden, je plaatst een 'clubexpert' met enkel kritiek op een nog jong ventje die je totaal niet kent. Zoals t0mt0m18 zei, schaam je. Dat is wel kritiek op jou persoonlijk.

7 december 2010 om 16:52

Heb je ooit een CE gelezen van iemand die die speler wel kent?

6 december 2010 om 02:13

Bijna eng. Wat jij schrijft zat ik te denken terwijl ik het stuk las. Precies dezelfde punten die jij uitlicht, alleen had ik geen zin de moeite te nemen om het allemaal uit te leggen, ik dacht laat die jongen maar lekker schrijven.. Ik heb persoonlijk ook niet heel veel met Chelsea, maar Bruma is zeker niet overschat en hij lijkt mij een zeer goeie jongen.
Het stuk ga ik maar geen woorden meer aan vuil maken... Behalve: je moet je niet zo ergeren aan zoveel dingen, het komt allemaal wel goed..

6 december 2010 om 15:11

Haha, was jij niet degene die zei dat niemand 1 ster verdiende.

Vind het ook geen topstuk maar begrijp wel de strekking van het verhaal en zijn mening. Vond het inderdaad ook een beetje raar overkomen maar houd het op een misverstand.
Hij bedoelde het goed met wat ie zei....

Je schrijft wel goed, alleen snap ik je niet. Je titel is: ''bruma mag zich niet te groot voelen''. Dat doet hij toch ook niet?

Verder een aardig stukje.

Hoevaak heb jij Bruma het veld op zien lopen? Dat is vast niet heel veel. Jij gaat teveel op de verhalen in de pers af. BIj mij komt hij juist over als een verstandige en rustige jongen die z'n talent niet van de daken schreeuwt. En over de uitspraken van Psv, daarvoor had je het hele interview moeten lezen. Hij wilde graag in de EPL blijven, alleen voelde hij zich ook niet te groot voor veel mindere competitie (nederland).

Ik dacht een beetje hetzelfde.
Bruma voelt zich niet te groot?
Ik dacht: Is hij niet te klein?
Verder heb je een aparte schrijfstijl, vind het wel grappig eigenlijk.
Maar er zitten wel sommige slordigheids foutjes in.

Je slaat de plank he-le-maal mis.

Bruma staat bij Chelsea bekend als een leergierige, rustige en nederige jongen, die speelminuten wil hebben, omdat hij beter wil worden. Dit is geheel begrijpelijk. Bruma heeft waarschijnlijk gezegd dat hij zich niet te groot voelt voor Psv, omdat een talent van een club als Chelsea mee zou moeten kunnen draaien met een grotere club dan Psv. Of in ieder geval een grotere competitie, in dit geval dus de Premier League. Dat PSV een grote club is, staat buiten kijf, maar ik denk dat onze Jeffrey hiermee gewoon onze Mickey Mouse competitie bedoelt.

Hoe kun jij je in vredesnaam ergeren aan Abramovic? Kijk eens wat hij met onze club heeft gedaan, dat heeft niemand voor het seizoen 2003/2004 verwacht.

Ik vind het fijn dat er weer een CE over Chelsea is geschreven, maar zo'n een vind ik dan weer doodzonde.

Inleiding is wel in orde, grammaticaal veel fouten en inhoudelijk deel ik je mening ook niet, plus je eigen stuk beoordelen vind ik ook slecht (al geef je er 3 en niet 5 ofzo) ik zeg 2 sterren

De bal is rond... Bruma is jong en kan nog heel veel bereiken. Wij wachten het rustig af. Voor nu adviseer ik je niet te druk te maken om van alles en nog wat, want zoals je zelf al zegt clubliefde vergaat niet.

Succes met een volgend stuk!

Dat is de huidige tijd. Die jongens hebben nu al alles wat hun hartje begeerd en gaan daardoor meteen denken dat ze status hebben. Bruma mag inderdaad God op zijn blote knietjes bedanken dat een club als PSV hem wil huren.

Eerlijk gezegd snap ik niet waarom je Bruma niet mag. De verhoudingen tussen Chelsea/psv zijn aardig groot. Verder denk ik niet dat hij het arrogant bedoeld hoor. Hij weet ook wel dat als hij verhuurt wordt naar een club als PSV gaat. Maar Chelsea heeft zelf gezegd elk jaar 1 jeugd speler te laten doorstromen naar het eerste van chelsea. Inmiddels is hij al een paar keer ingevallen en had zelfs tegen Zillina een basisplaats. Als dan de trainer nog zegt dat als hij zo blijft spelen hij vaker een basisplaats krijgt gaat dat je toch niet in de koude kleren zitten. Kortom: eerste stuk is leuk om te lezen tweede stuk snap ik niet waarom zoiets op voetbalzone moet.

Ontzettend slecht stuk.
Je leest 7 kleine alineas om op het eind te lezen waarom je deze titel hebt.
Hij wordt door heel nederland de hemel in geprezen, is een geweldig talent en speelt bij Chelsea.
Dan lijkt je een grote speler, maar hij bewijst juist het tegendeel van wat jij zegt.
Omdat jij je kop verkeerd hebt hangen richting Bruma, lees jij zijn opmerking verkeerd over Psv.
Hij wilt juist benadrukken dat hij zich niet zo geweldig voelt, en dat hij graag naar PSV komt omdat hij vindt dat hij nog lang niet groot genoeg is voor die club.
Ik geef je 2 sterren vanwege het goede begin

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller111
T. TuchelUnknown
KepaKeeper30
É. MendyKeeper200
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren