Ajax, een kleuterschool

Vrijdag, 3 december 2010 om 23:19 door MisterAjax94

Beste Martin,

Ik en mijn zoon hebben nagedacht over de kwestie verhuur. We waren aan het genieten van de zalige, met behulp van Knor gemaakte boerenkool van mijn vrouw, toen Daley plotseling naar het toilet moest. Nu zijn wij een net Nederlands gezin en mogen wij tijdens het eten niet naar het toilet. Ik loop Daley achterna en ik zie dat hij niet zijn behoefte doet, maar huilt. Mijn Daley huilt. Mijn stoere, stoere Daley huilt. Hij is een jongen uit de Ajax-school, voor hem is terugtrekken geen optie. Hij heeft sinds het overlijden van Robert Enke (vraag mij in het hopelijk nader gestuurde antwoord niet waarom) nog nooit zo gehuild.


Ik gaf hem een paar schouderklopjes. "Daley, mijn jongen. Wat is er?" Daley antwoordt niet. Hij schokt wat heen en weer. Hij pakt een rolletje Page-toiletpapier en snuit lang zijn neus, zoals alleen een Blind dat kan. Ik vraag het hem nog een keer. Daley maakt aanstalten om een antwoord te geven. "Ik vind Martin Jol niet aardig!" "Waarom? Pest hij je? Moet ik met zijn vader gaan praten?" Daley schudt zijn hoofd. "Zijn vader zal wel dood zijn. Zijn broer Cock zorgt voor hem." Ik denk na. Ik ken jou Martin, maar je broer heb ik eigenlijk nog nooit gezien. ik laat Daley even voor wat het is en pak mijn Dell Notebook.

Ik ga naar Google Afbeeldingen, en ik tik in: "Cock Jol". Toen pas kwam ik erachter dat Daley geen paranormaal begaafd kind is dat geesten ziet, maar dat hij die grijze vlek naast jou bedoelt. Dat is dus Cock Jol. Zo zie je maar, dat ook een Blind elke dag iets leert.

"Daley, wat lijkt jou het beste?"
"Ik... ik.... ik weet het niet"
"Wil je een verhuur?"
Snif
"Dat wil je wel hé?"
"Maar dan ben ik zonder jou!"
"Dat was je vorig jaar ook al"
"Je zei dat het eenmalig was!"
"Ja, maar..."
"Stel me niet teleur!"
"Maar Anderlecht is ook een hele leuke club!"
"Ga dan met me mee!"
"Daley, dat kan ik niet"
"Jij bent ook bang voor Martin!"

Ik denk na. Ja ik ben ook bang voor jou. Maar ik wil het niet toegeven tegenover Daley. Ik ben zijn beschermer. Hij verwacht dat ik iets doe. Ik zal echter nooit iets kunnen doen. Jij bent het hoofd. Jij kan me in de hoek zetten. Jij hebt zelfs zoveel macht, dat je een dikke Egyptenaar erin zit, en niemand durft te discrimineren omdat jij de baas bent.

"Pap?"
"Ja zoon?"
"Kan jij vragen of ik verhuurd mag worden?"
"Durf je het? Ben je er klaar voor?"
"Ja, pap. Ik ben er klaar voor"
"Ik ben trots op je zoon"

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2100+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door ajaxf1)

Leuk bedacht. Niet iets vernieuwend, maar ik vond het aardig om te lezen.

5 december 2010 om 08:45

wel zielig voor blind ff serieus ik vind hem nu beter dan anita

Ik heb gelachen en hem hier thuis voorgedragen 5 sterren als ik maar wist hoe ik ze kon geven

Ik snap het verband niet tussen je titel en je verhaal. Wat wil je duidelijk maken?

Leuk gevonden, grappig uitgevoerd. Maar moet je hier nou een clubexpert voor zijn?

Principieel geef ik geen beoordeling. Want ik heb altijd het gevoel dat vriendjes hogere scores halen dan mensen die geen vriendjes zijn.

3 december 2010 om 23:50

Ik denk dat ik er niet iets mee duidelijk wil maken. Het is op een satirische manier mijn mening wil geven. Nu ik er zo over nadnek, is de titel vrij slecht

Beste Danny,

Bedankt voor je brief. Ik heb hem met verbazing gelezen. Blijkbaar ben jij zo commercieel ingesteld dat je de merknaam van je notebook en de boerenkool moet vermelden. En alsof dat nog niet genoeg is, noem je ook maar direct het merk van je toiletpapier! Goede vriendjes met van der Aat?

Maar terzake.

Erg spijtig dat Daley zich zo voelt, maar ik heb dat toch niet zo aan hem gemerkt zoals hij dat blijkbaar aan jou laat merken. Als Daley geduldig zijn gang blijft gaan, komt zijn kans vanzelf wel. Op dit moment lijkt het mij gewoon logisch om aan een vaste basiself vast te houden. Bovendien gaf Daley laatst zelf aan dat hij een verhuur wel zag zitten.

Wat mijn broer betreft, vind ik het jouw eigen schuld dat je hem niet kent. Cock is net als jij dagelijks op de Toekomst, en toen het vorig seizoen allemaal zo goed ging, hoorde ik jou ook niet klagen over mijn broer. Hoe komt het dat je nu ineens problemen met hem hebt?

En over die dikke Egyptenaar, in 2 van de 5 wedstrijden dat hij is ingevallen, heeft hij de ban voor ons gebroken met twee doelpunten. Daarnaast is hij binnen 3 maanden meer dan 10 kilo afgevallen, iets wat ook weleens gezegd mag worden want dat zal vast niet makkelijk voor hem zijn geweest.

Beste Danny, ik begrijp je frustatie. Toen ze jou naar Sparta stuurden na een dramatisch seizoen met Ajax, heb je waarschijnlijk nooit een uitlaatklep gehad. Het was dat toen ik langskwam, dat je weer in de picture kwam en als ik vervolgens beslissingen neem (die jou niet liggen) waar jij in het verleden verantwoordelijk voor was, dan kan ik begrijpen dat je je machteloos voelt. Hou nog een half jaartje vol, Danny. Dan tief ik samen met Mino naar de andere kant van de plas en mag jij mijn rotzooi opruimen. Misschien dat je weer een dennenappeltje binnen weet te slepen.

4 december 2010 om 02:21

Geweldig, beter dan het origineel!

4 december 2010 om 08:37

Haha! Leuk bedacht!

4 december 2010 om 12:46

Beste Martin,
Hartelijk dank voor de brief. Ik en mijn zoon moesten vooral om de inleiding kostelijk lachen. Wij Blindjes zijn inderdaad vrij commercieel ingesteld. Het feit dat ik nooit in een reclame zit, komt door het feit dat niemand me benadert.

Ook ik kom terzake:
Heeft Daley het persoonlijk aangegeven? Nou dat dacht ik niet. Dit was een brief over hoe ik denk dat de totstandkoming van Daley's wens is ontstaan. (Zo bedoelde ik het echt, klein misverstandje)

Wat jouw broer betreft, is het inderdaad mijn schuld dat ik hem niet ken. Echter, Rik van de Boog, Henri van de Aat, Urby Emanuelson, Luis Suarez en Uri Colonel delen mijn mening. Rik zei nog tegen me dat hij vond dat Mino Raiola flink was afgevallen en hij vond het vreemd dat hij als clausule in jouw contract staat. Ons volgende doel is erachter komen wat Cocks functie precies inhoudt

Ik zeg niet dat de dikke Egyptenaar (overigens heet hij Mido, ook daar ben ik achter gekomen) onbelangrijk is geweest. Het is gewoon om aan te duiden dat hij nog niet gediscrimineerd is door de spelersgroep enkel en alleen omdat we bang voor jou zijn. overigens heb ik een idee waardoor we Mido een groot commercieel succes kunnen maken. We geven hem een show op SBS 6, namelijk 'afvallen met Mido'. Gouden zet.

Nu wil ik je nog bedanken voor je begrip. Meen je serieus dat je aan het eind van het seizoen optieft? Neem ja dan onmiddelijk Cock mee? Als ik hoofdtrainer word, wordt dit mijn basisopstelling. Heb je een tip?

----------------------------------------- Bizot---------------------------------------------... ---boilesen------------van Rhijn---------ottenhof--------------kappelhof-----... --------------bouy--------------------overtoom----... -------------özbiliz--------------castillion------...
Vriendelijke Groet,
Danny Blind

Beetje jammer van je titel, maar ik vond het een vermakelijk stuk. Leuke inhoud, ik zag geen foutjes ( niet op gelet althans) en je hebt het zo geschreven dat ik toch best moet lachen. Alleen of ik er ook serieus naar moet kijken? Probeer je ook een punt te maken.. ik verwacht van niet om het toch vooral satire is in mijn ogen maar anders heb ik je punt wel gemist.

4*

4 december 2010 om 08:38

Ik heb het puur voor de satire geschreven. Leek me wel geinig, voor een keer

4 december 2010 om 12:31

Ah oke, dat dacht ik dus ook. Maar je hebt het goed gedaan hoor, lekker gelachen

Wel een leuk stuk, maar wel een klein foutje ondekt

''jij hebt zelfs zoveel macht, dat je een dikke Egyptenaar erin zit, en niemand durft te discrimineren omdat jij de baas bent''.

Dit moet denk ik zijn: dat je een dikke Egyptenaar erin zet. Of het moet zijn: dat er een dikke Egyptenaar in zit.
Ik denk zelf het eerste .
Hoe dan ook wel grappig geschreven en bedacht, maar daarnaast niet echt heel origineel en de titel had anders gemogen.
Kom ik toch uiteindelijk op 3 sterren uit.

Het stuk raakt me niet zo. Er zit ook geen echt einde aan, vind ik. Beetje afgekapt lijkt het.
Op zich leuk bedacht concept maar je had het beter kunnen benutten. Meer en diepere dialogen.
Want dat stuk over die boerenkool en dat toiletpapier is een beetje overbodig.
Ik geef je 'maar' 2 sterren omdat ik het erg magertjes vind.

4 december 2010 om 12:34

Om eerlijk te zijn, het hele stuk was overbodig. Er zit geen verhaal, lijn of diepgang in. Maar bedankt voor de kritiek, kan ik wat mee. Geldt voor iedereen!

Nee, ik vond dit stuk eerlijk gezegd niet geweldig.

Om te beginnen vind ik de titel niet goed gekozen. Je verwijst dat heel de club een kleuterschool is en je zou er naar gaan verwijzen. Tot mijn verrassing kom je met een stuk over Blind aanzetten. Daarna trap je in mijn ogen zowat de open deur in.

Ik mis ook wat diepgang in het stuk. Ik ben ook iemand die vind dat een clubexpert niet per se lang hoeft te zijn, maar je had hier denk ik wel wat meer er uit kunnen halen.

Daley is gelet op zijn mentaliteit Ajax onwaardig, voetballend kan hij waarschijnlijk meekomen.
Sinds wanneer moet senior de zaakjes voor junior opknappen, kan junior dit zelf niet.
Zo kan je toch nooit een topper worden, eerst voor je zelf opkomen!! Daley sorry hoor zo lijk je wel een mietje. Senior heeft binnen Ajax ook een bepaalde reputatie, misschien beter dat beide vertrekken.

De insteek was zo geweldig gekozen, en nadat ik begon met lezen had ik er zoveel zin in. Deze hoop echter verdween als sneeuw voor de zon (en dat is op het moment erg lastig in Nederland). Je hebt niets gedaan met de potentie die dit stuk gehad had. Je begint met een brief en heb een inleiding. Verder is het vooral een conversatie tussen Vader en Zoon en niet iets zoals een brief er normaliter uitziet. Jammer. Inhoudelijk vond ik het niet leuk, maar de insteek is geweldig gekozen. 3 sterren alsng.

Nageaapt van de columns van Thijs Zonneveld op nusport.nl ( die precies dezelfde soort dingen schrijft met als enige verschil dat het daar gaat om een gesprek tussen Martin Jol en Rik van den Boog ) en van één van de laatste columns van Nico Dijkshoorn ( waarin het gaat over de relatie tussen de broers Jol ). Niet enorm orgineel dus, verder vind ik de humor ook van een bedenkelijk niveau. Geef je niet meer dan 2 sterren.

4 december 2010 om 15:08

Oh, ik lees beide columns niet. Misverstand

Komt inderdaad hard over bij de meeste Ajax supporters maar dit is een keiharde feit!
5 sterren

Wat heeft Robert Enke hiermee te maken. Ik hoop niet één of andere vorm van misplaatste humor, wat dat zou volledig ongepast zijn.voor het overige lijkt de column op wanhopige poging om grappig danwel satirisch over te komen. Wat mij betreft is deze poging mislukt maar perceptie van humor kan gezien de reacties hier van mens tot mens verschillen. Volgende keer beter?

4 december 2010 om 15:20

Daley heeft om Enke gehuild, meer niet

Ik vind het stuk erg slecht.als het grappig moest overkomen is het niet echt geluk bij mij.verder zie ik er ook niets speciaals in en niet te vergeten die commerciele troep (ookal is het niet zo bedoeld) vind ik zwaar irritant.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren